Dodaj do ulubionych

Guz piersi - w Euromedicare na NFZ

30.05.06, 18:18
Rzadko jest okazja, by pochwalić służbę zdrowia w ramach NFZ, ale chyba
trzeba, skoro jest za co.
EuroMediCare - dr Pietrzyk, żadnego dawania w łape itp. dowodów wdzięczności.
Na wizyte czekalam tydzien, USG - po 2 dniach - bezplatnie. Zabieg po miesiacu
- bezplatnie. Full wypas. Przed zabiegiem kompleksowe badanie, powtórne USG,
szczegółowa informacja (troche papierow do wypelnienia, ale da sie przeżyć),
profesjonalne znieczulenie, monitoring serca przez cały zabieg (w znieczuleniu
miejscowym). Kilka godzin w sali - w "Na dobre i na złe" nie ma takich
czystych sal z telewizorem, łazienkami,, telefonem i szafami na kluczyk.
Jeszcze pycha kolację przynieśli przed wypisem do domu (tego samego dnia co
zabieg).
Myślałam że śnię.
Dobrze nadziergane szwy - prawie nic nie widać. Wyniki histopat. w ciagu 10 dni.
Polecam. I lekarkę i onkologię.
W porównaniu z syfem, terminami, obsługą i chamstwem na pl. Hirszfelda - to
jest po prostu raj.
Co nie znaczy, że polecam całość EMC - bo wiem, że są oddziały, które lepiej
omijać (ze względu na lekarzy i ceny)
Obserwuj wątek
    • feminasapiens Re: Guz piersi - w Euromedicare na NFZ 30.05.06, 18:24
      Miałam do czynienia z dr Pietrzyk - trochę oschła, ale też jestem zadowolona
      z "obsługi" (biopsja cienkoigłowa pod kontrolą USG). Pani dr udzieliła mi
      pełnej informacji nt. mojego schorzenia - a trzeba wam wiedzieć że jestem mocno
      dociekliwą pacjentką.

Pozdro dla EuroMedicare.
      • bezkonserwantow Oschła ale skuteczna ;) 30.05.06, 18:30
        Praktyka w Wojskowym zrobiła swoje ;) Nie jest specjalnie "empatyczna" ale brak
        tej cechy zostanie z pewnością wynagrodzony rzeczową informacją i "dobrą ręką"
        do leczenia, a nie do brania kopert. Radzę nie spóźniać się na wizytę - wywołuje
        z kartki, jak minie czyjaś kolej to sobie delikwent poczeka na samym końcu
        (godna naśladowania koncepcja)
        • Gość: Gość Re: Oschła ale skuteczna ;) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 31.05.06, 09:56
          czy trzeba mieć skierowanie? mam torbiel w piersi i musze kontorlowac co 3 mies.
          • Gość: bezkonserwantow Nie IP: 213.199.196.* 31.05.06, 12:45
            Z tego co pamiętam, nie trzeba mieć skierowania. Numer do rejestracji (071) 3566401
            • Gość: Gość Re: Nie IP: *.kom / *.os1.kn.pl 31.05.06, 14:18
              dziękuję :)),
              • strzygacz Centrum na Hirszfelda 31.05.06, 14:27
                Nie wiem jak teraz. 4 lata temu byl to horror ocierajacy sie o Koree Polnocna.
                Za kazdym razem (chemioterapia) inny lekarz, ktory musial wszystkiego
                wysluchiwac od poczatku. Do kazdego badania przed chemia osobna kolejka. Jakby
                nie mozna bylo wszystkiego od razu. Ruchem dyrgowala jaks chamska pinda
                pielegniarka wyciagnieta nie wiem skad, jakiegos szpitala wieziennego czy obozu
                koncentracyjnego, ktora wreszczac "uczyla intelignetow porzadku" (cytat). Po
                budynku potrafil sie przejsc lekarz i nie obrocic glowy w kierunku kogos kto
                wlasnie zemdlal. Opieprzony sprawial wrazenie ciezko obrazonego. Do tego dwa
                krzesleka na krzyz i ciezko chodzi sfrustrowani ludzie z calego Dolnego Slaska.
                Nikt nic nie wie, totalny bajzel. Do tego jakis fatalny genius loci. Ci sami
                lekarze spotykani w innych placowkach, niekoniecznie prywatnych: normalni,
                empatyczni zdolni do rozmowy. Tam: jakby czegos sie nalykali. Co ciekawe: maja
                pelna swiadomosc jak wyglada tzw. "Hirszfeld".
                Nalezaloby to natychmiast rozwiazac, zaorac i zbudowac gdzeis szybko nowe.
                Z ocena Euromedicaru - tez zgoda.
                • Gość: Lidka Re: Centrum na Hirszfelda IP: 213.199.196.* 31.05.06, 15:19
                  Nic sie nie zmienilo. Dziadostwo wyziera z każdego kąta. Nie tylko materialne,
                  ale głównie - mentalne. Kosmiczne kolejki, bałagan, odległe terminy na byle
                  badanie i przedmiotowe traktowanie ludzi.
                  Zgadzam się - ZAORAĆ
              • Gość: izzy Ginekolog w euromedicare IP: *.ats.pl 25.09.06, 17:22
                jaki ginekolog jest godny polecenia w euromedicare? czy przyjmuje tam może
                jakas kobieta ginekolog (czy jest dobra)? a może wiecie ile czeka się od
                zarejestrowania na wizytę (z nfz)?
    • Gość: pacjent Re: Guz piersi - w Euromedicare na NFZ IP: 217.153.187.* 06.07.06, 12:52
      Dr Grażyna Pietrzyk przyjmuje również pacjentów w prywatnym Centrum Medycznym
      LIM prz ul. Szewskiej 3A. I piętro; tel. 071 377 26 26 (m.in. USG piersi,
      biopsja cienkoigłowa etc.)
      • Gość: bezka a po co płacić IP: *.wro.vectranet.pl 07.07.06, 20:25
        skoro tak samo profesjonalnie obsłuży nas za darmo? Równie za darmo obsłuży też
        w szpitalu wojskowym, choć trzeba mieć nierówno pod sufitem, by mając do wyboru
        EMC i Wojskowy, wybrać to drugie.
    • Gość: L Re: Guz piersi - w Euromedicare na NFZ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.06, 20:34
      Ładnie, tylko że ładnie własnie dlatego, że w Euromedicarze nikt nie leczy
      pacjentów których leczenie jest kosztowne i nikt chemioterapii za ciężkie
      pieniądze, czasem nawet droższej niż to co płaci nfz za jej podanie, nie będzie
      pacjentom serwował. Tam się leczy ładne, łatwe przypadki, których leczenie się
      opłaca, a resztę, która się nie opłaca muszą obsłużyć rozpadajace się,
      zadłużone szpitale publiczne ze sfrustrowanym, źle opłacanym, przemęczonym
      personelem. Jeśli taka firma prywatna nie mogłaby wybrać sobie procedur, które
      jej się opłacają, ale musiała zapewnić pełnoprofilową wszechstronną usługę
      medyczną na warunkach nfz, to by już dawno zbankrutowała, względnie wygladała
      gorzej niż dolnośląska onkologia. Jeśli mamy drobne problemy zdrowotne takie
      firmy dają poczucie komfortu, ale przy poważnych nawet prywtne ubezpieczenia w
      tej formie w jakiej istnieją przed syfem publicznych szpitali nas nie uchronią,
      bo tylko w tym syfie świadczy się wysokospecjalistyczne drogie usługi, prywatne
      firmy wiedzą, że nie opłaca się leczyć naprawdę ciężko chorych ludzi, więc
      tego nie robią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka