Dodaj do ulubionych

Wrocław za 5 lat

06.06.06, 20:54
Gazeta wzbudzila akcje,co by to w miescie zmienic ale to takie bicie
pianki.Dla mnie, aby to miasto zaczelo byc miastem do zycia, trzeba zrobic
dwie rzeczy ale GRUNTOWNIE:
1. drogi, drogi, ulice, nawierzchnie... dokonczyc pętle obwodnicy
srodmiejskiej, wraz z Biskupinem, zrobic autostradową i te nitke wschodnia,
Dlugołeka-Bielany. Oraz, w centrum, calkowcie przebudowac takie potwory, jak
gajowicka, zaporoska, piastowska, staszica, i im podobne.
2. powiesic na drzewach wszystkich sprayowcow, ktorzy zasyfiają to miasto w
sposob niewyobrazalny.
A reszta to juz marzenie.
Obserwuj wątek
    • adalbert5 Re: Wrocław za 5 lat 06.06.06, 21:06
      > Dlugołeka-Bielany. Oraz, w centrum, calkowcie przebudowac takie potwory, jak
      > gajowicka, zaporoska, piastowska, staszica, i im podobne

Piastowska? Poza wyremontowaniem pięknych kamienic i odcinka Sienkiewicza -
      Grunwaldzka co jeszcze sobie życzysz? Wyburzyć XX - latkę?

Poza tym Twoje marzenia i nazywanie ich "zrobieniem dwóch rzeczy ale
      GRUNTOWNIE" to bujda na resorach. O tym marzysz chyba nie tylko Ty i gdyby
      miało to być "jedną rzeczą", to bylibyśmy super szczęściarzami.

Geniusz twórców co niektórych postów wypływa na tym forum coraz częściej...
      • adalbert5 Re: Wrocław za 5 lat 06.06.06, 21:07
        Poza tym byłbyś super - extra - hiper - mega bohaterem, gdybyś zrealizował te
        plany w ramach Twojej twórczej akcji "Wrocław za 5 lat". Brawo na zachętę!
        • mumio2000 Re: Wrocław za 5 lat 06.06.06, 21:09
          adlebert, co ty mi o kamienicach... to inna bajka, ja pisze o drogach, drogach,
          drogach. NIE MA W POLSCE BARDZIEJ PORONIONEGO MIASTA JESLI CHODZI O DROGI. TO
          WSTYD.
    • Gość: Pisowiec Re: Wrocław za 5 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 00:15
      To jest całkowicie realne pod warukiem, że miastem zacznie zarządzać PiS. Nie
      tylko zmieni się układ komuikacyjny ale także powstaną nowe stadiony i boiska,
      żeby młodzież zamiast mazać sprayem mogła wyszaleć się w sporcie. Umożliwi to
      także zdobycie przez nasz kraj większej ilości medali na olimpiadzie w 2012r.
      • niezapowiedziany hahahhahaha. niezle. :D 07.06.06, 01:19

• tranquil Re: Wrocław za 5 lat 07.06.06, 12:15
        > To jest całkowicie realne pod warukiem, że miastem zacznie zarządzać PiS. Nie
        > tylko zmieni się układ komuikacyjny ale także powstaną nowe stadiony i boiska,
        > żeby młodzież zamiast mazać sprayem mogła wyszaleć się w sporcie. Umożliwi to
        > także zdobycie przez nasz kraj większej ilości medali na olimpiadzie w 2012r.

Jasne, PiS zagwarantuje nawet Olimpiade we Wroclawiu w 2012 roku
        na wyremontowanym stadionie olimpijskim (albo nowowybudowanym stadionie
        na 75 tys ludzi). Nie mówiąc już o organizacji kilku finałów Ligi Mistrzów,
        Pucharu UEFA, jednego z koncertów Live8 i kilku innych imprez. Oczywiście
        wszystko dzięki PiS. I oczywiście wszystko na nowowybudowanych obiektach.
      • brody Re: Wrocław za 5 lat 07.06.06, 12:41
        PiS już zarządza miastem, a te ich próby odrzegnania się od tego mają być
        wytłumaczeniem na to żeby mogli wystawić kandydata przeciw Dutkiewiczowi w
        wyborach - teraz chcą zrobić ludziom wodę z mózgu ("ludzie wszystko
        łykną", "naród wszystko kupi"), że PiS niby to we Wrocławiu nie rządzi.
        • brody Re: Wrocław za 5 lat 07.06.06, 12:43
          do mojej wypowiedzi wkradł się błąd, oczywiście powinno być odżegnania, a nie
          odrzegnania
        • Gość: Pytajnik Re: Wrocław za 5 lat IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 09.06.06, 23:25
          Ale może po 15 latach przydałoby się oczyszczenie atmosfery z p.o.???
          • brody Re: Wrocław za 5 lat 10.06.06, 13:38
            a kim chcesz tę atmosferę oczyszczać? ja uważam, że PO we Wrocławiu całkiem
            dobrze sobie radzi w zarządzaniu miastem (w porównaniu do rządów innych miast w
            Polsce). uważam również, że w tej chwili nie ma rozsądnej i realnej alternatywy
            dla obecnych władz Wrocławia (chyba że więcej PO), która by lepiej zarządzała
            tym miastem.
            poza tym jak ci się nie podobają obecne władze miejski to sam wystartuj w
            wyborach - jak wygrasz to zobaczysz, jak wiele zależy od wykłych urzędników i
            ich indywidualnych decyzji (bo oni mają bezpośredni kontakt z klientami -
            mieszkańcami)
      • Gość: Kuba Nawet jesli to zart to niesmaczny!! IP: *.206.112.98.telsat.wroc.pl 10.06.06, 09:49
        Wiesz ze jesli bedzie rzadzic tu PiS to z powodu "bliskosci" laczacej ich na
        szczeblu panstwowym i tu Samoobrona i LPR dostana cieple posadki?? To jest
        mocno zwiazane z pomyslem Samoobrony o likwidacji bezposredniego wyboru
        prezydentow miast. Powiedzmy ze (zaraz wypluje te slowa) we Wrocku wygrywa PiS.
        Samoobrona rzecz jasna jak zwykle ma nikle poparcie w samym miescie. Ale
        przychodzi Lepper do Kaczynskiego i mowi ze ich wspolpraca moze sie zaczac zle
        ukladac jesli czlonek "zaprzyjaznionej" Samoobrony nie dostanie prezydenta
        miasta. Do wladz lokalnych PiS idzie odgorny rozkaz glosowania za ich
        kandydatem. TFU! (wlasnie wyplulem te slowa) Dlatego co by sie nie stalo nie
        zaglosuje za PiSiorami.
    • kolejar Re: Wrocław za 5 lat 07.06.06, 01:28
      A tramwaje to byś powyrzucał???
    • Gość: drinks Kosze na psie kupy na każdej ulicy!!!!!! IP: *.magma-net.pl 07.06.06, 08:08
      takie z logo psa, koniecznie w kolorze dającym po oczach, żeby nie było
      gadania, że nie widać, to moja propozycja na next 5 lat, może to zmobilizuje
      dużą część psiarzy do sprzątania po czworonogach..........
    • Gość: Łoś_bimbacz Re: Podróżując po wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:56
      Stojąc w godzinnych korkach wrocławskich opracowałem zestaw ćwiczeń
      relaksacyjnych pozwalających nam zmotoryzowanym przetrwać ten "komfort"
      podróżowania po wrocławsich drogach:

Ćwiczenia sa połączeniem cyklicznego strechingu i rozluźniania części ciała.

Zestaw 1:
      Napinam i rozluźniam pupalka. Napinam.... i rozluźniam... I tak 5 razy.

Zestaw 2:
      Mój pupalek jest już mocno rozgrzany. Teraz wykonuję trzy skurcze po sobie i
      jeden rozkurcz.

Zestaw 3:
      Stopniowow rozluźniam pupalka wypinając go do tyłu ile sił.

W zasadzie nie wiem po co to robię, ale przynosi wiele satysfakcji.
    • Gość: bombiarz za 5 lat na wrocław spadnie bomba atomowa IP: 194.146.219.* 11.06.06, 10:01
      mam tego kraju dosyć z oszołomami z pisu samobrony lpr nic
      tylko zaprosić bin landena zorganizować jakieś walne zebranie w sejmie i senacie
      i rozwalić wysadzić te budy praz z wszystkimi pOSŁAMI i senatorami
      oraz durną kaczką

dość łamania prawa swobodnej wypowiedzi w mediach
      każdy ma prawo napisać na forach internetowych to co mu się żywnie
      podoba i nie powinien ponosić konsekwencji ze wzgędu na swoje przekonania
      przecież nikogo nie zbił nie zabił ani nic fizycznego nie znisczył
      takie jest moje zdanie i mam prawo to napisać
      czy komuś się to podoba czy nie
      ktoś inny tez ma prawo napisać ci innego
      nawet z wulgaryzmami

niech żyje wolność!!!!!!!!!!!!
    • Gość: tulipan Ja mam tylko jedno marzenie. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 11.06.06, 22:02
      Żeby w ciągu tych 5 lat zostały załatane dziury na ulicy Bystrzyckiej (jeśli
      jeszcze coś z tej ulicy do tego czasu zostanie) - chociaż te największe. I jeśli
      jeszcze będę wtedy mieszkał we Wrocławiu, to żeby mniej mnie denerwowało życie w
      mieście rodem z trzeciego świata.
      • piast9 Re: Ja mam tylko jedno marzenie. 11.06.06, 22:58
        Bystrzycką czeka chyba wkrótce remont związany ze zmianą znaczenia tej ulicy w
        związku z inwestycją na terenie ś.p. rzeźni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka