Dodaj do ulubionych

Na Tyrmanda internet od jakiego operatora ??

20.06.06, 07:48
Wprowadziłem sie niedawno i mam małe rozeznanie wiem ze jest kablówka i dialog może ktoś doradzi ?? Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • mf22 Re: Na Tyrmanda internet od jakiego operatora ?? 20.06.06, 11:13
      Nic poza dialogiem, tp i multimedią nie ma (nie licząć wifi). Od 2-3 lat mam
      internet z dialogu (od 1.5 roku dsl) i sobie chwalę :)
      Jeśli będziesz brał kablówkę to możesz od razu z nią internet ale niektórzy na
      niego narzekają. Przynajmniej unikniesz konieczności płacenia abonamentu za telefon.
      • Gość: J. Re: Na Tyrmanda internet od jakiego operatora ?? IP: *.wroclaw.mm.pl 22.06.06, 19:41
        > Jeśli będziesz brał kablówkę to możesz od razu z nią internet ale niektórzy na
        > niego narzekają.

Ja się właśnie wprowadziłem na Tyrmanda i wziąłem net w multimedii. Jak na razie
        wszystko chodzi bez zarzutu. Wcześniej mieszkałem w śródmieściu i tam również
        miałem multimedię i nigdy nie było żadnych problemów. Może jedyna wada to taka,
        że na podłączenie musiałem czekać aż tydzień po podpisaniu umowy ;)
    • donau007 a jeszcze ma pytanko 20.06.06, 13:34
      masz moze dialog bezprzewodowo (router) ??
      • Gość: sieciunia Re: a jeszcze ma pytanko IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.06, 13:39
        Hmmm, router to nie koniecznie znaczy bezprzewodowo, ale...
      • donau007 no może :) 20.06.06, 13:42
        sytuacja jest taka że nie mam jak fizycznie pociągnąć kabla i potrzebuje bez :) moze ktoś coś doradzi ;)
      • mf22 Re: a jeszcze ma pytanko 20.06.06, 16:02
        Mam wifi ale na własny użytek - do lapa i drukarki ;)
    • donau007 Re: Na Tyrmanda internet od jakiego operatora ?? 21.06.06, 10:24
      Moze zostawmy operatora ;) (narazie). Czy możecie mi podpowiedziec co w konkretnej sytuacji mam zrobić, nie moge pociągnąć fizycznie kabla do stacjonarnego kompa. Nie bardzo powiem szczrze wiem co to wifi i router wiec moze coś podpowiecie
      • kkooffee Re: Na Tyrmanda internet od jakiego operatora ?? 21.06.06, 10:51
        WiFi to siec bezprzewodowa (wiresless).
        Masz 2 mozliwosci- zalozyc sobie dsl z dialogu i kupic do tego router wifi i podlaczyc np w przedpokoju (gdzie tam chcesz) i masz siec w mieszkaniu.
        Jest tez firma ktora wykupuje z dialogu dsl i stawia u Ciebie router wifi- placisz mniej niz dsl w dialogu ale szczegolow nie znam (ile kosztuje, ile mozesz miec podlaczonych kompow itd.)- niestety nazwy tez nie znam ale dzisiaj bede u znakomych co to maja jak sie dowiem to napisze.

Jeszcze jedno- w kablowkach i w tpsa sa ograniczenia w ilosci przesylanych danych na mies. W dialogu nie ma takich ograniczen
        • donau007 Re: Na Tyrmanda internet od jakiego operatora ?? 21.06.06, 12:35
          kkooffee fajnie by było, z góry dzieki :), bo jak czytałem o dialogu to wychodzi ze za smo przyłączenie jest 700zł (z routerem) i dodatkowo oprócz abonamentu jakaś opłata. Ogólnie drogo wychodzi...
          pozdro
        • mf22 Re: Na Tyrmanda internet od jakiego operatora ?? 21.06.06, 16:05
          Na takiej zasadzie działa airbites czy jakoś tak tyle że biorą internet dsl od
          tp dzielą na kilka osób. Taniej samemu wziąść i podzielić radiem. Jakby się
          znaleźli chętni na Tyrmanda i okolicy to mogę zrobić :)

@donau007
          Najtańszy i chyba najlepszy sposób rozdzielenia w domu bezprzewodowo to kupić
          Ovislinka 1120 i darmowe APPro z wifi.online.pl i router jak trzeba :)
          Wówczas nie musisz w dialogu brać dodatkowych opcji typu NAT, tylko sam internet
          bez dodatkowych opłat.
          • kkooffee Re: Na Tyrmanda internet od jakiego operatora ?? 22.06.06, 21:45
            www.airbites.net.pl/index.php/Cennik
            ceny od 36zl brutto
            jeszcze dialog:
            www.dialog.pl/dialoginternet_cenniki.php
            ceny od 84zl brutto ale dialog ma ciekawa rzecz- za 99zl masz abonament telefoniczny, 60min rozmow i dsl 256kbps

Jak napisal mf22- poszukaj po sasiadach- moze maja jakos siec i chce/moga sie podzielic albo zalozycie cos?
            • donau007 Re: Na Tyrmanda internet od jakiego operatora ?? 23.06.06, 08:52
              dzięki za wyczerpujące info, mam sie nad czym teraz zastanawiać jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka