Gość: wim IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 00:21 Ciekawy jestem, jak by przeprowadzic sonde czy placimy abonament tv Co by wyszlo. Czy abonament, to inny podatek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k_a_j_o Re: ABONAMENT telewizyjny 28.01.03, 00:28 ja nie płace, ale czuje sie usprawiedliwiony, bo nie posiadam telewizora w domu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Re: ABONAMENT telewizyjny IP: *.chem.uni.wroc.pl 28.01.03, 08:38 Ja wprawdzie abonament płacę, bo jestem człowiekiem o zakorzenionym głębokim szacunku dla prawa, ale czynię to z niechęcia i niesmakiem. Abonament jest po prostu podatkiem, za który utrzymuje sie wielki, nieruchawy moloch medialny w mieście Warszawa, marnotrawiący pieniądze podatników w sposób skandaliczny (jak większość przedsięwzięć sterowanych centralnie - poczekajcie tylko na Narodowy Fundusz Ochrony Zdrowia! Jeszcze będziecie obecne Kasy CHorych wspominac z łezką w oku!). Może miało to jakis sens za komuny, ale sens ten utraciło, gdy na rynku pojawiły się media komercyjne. Płacenie abonamentu, który idzie wyłącznie do kasy jednego nadawcy jest - moim zdaniem - głęboko sprzeczny z ustawą o ochronie konkurencji i konstytucyjnymi zasadami równości. Ciekawe, że nikt do tej pory na to nie zwrócił uwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Re: ABONAMENT telewizyjny 28.01.03, 11:00 Podobnie jak kolega STrup płacę abonament, jednak za każdym razem ożywa wąż w mojej kieszeni. W połowie 2002 r. zbuntowałam się nawet i przestałam płacić, jednak upierdliwie zaczęto mi dostarczać wezwania do zapłaty i jakieś upomnienia. W końcu skruszona uregulowałam należność za 9 m-cy. Nadmieniam, że regularnie płacę abonament za odbiór telewizji kablowej. Źródło mojego buntu tkwi w braku zrozumienia: dlaczego te opłaty się dublują? Jeśli uiszczam należność za kablówkę (TVP 1 i 2 oraz kilka polskojęzycznych programów), to dlaczego mam płacić 3 razy drożej tylko za odbiór Jedynki i Dwójki? Co na to rzecznik praw obywatelskich? Ktoś się orientuje? Odpowiedz Link Zgłoś