wielki_czarownik 30.06.06, 15:34 A jak ma wyglądać ta rozbudowana część? Będzie pasować do reszty czy czeka nas Solpol 3? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bubełe Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:40 > A jak ma wyglądać ta rozbudowana część? Będzie pasować do reszty czy czeka nas > Solpol 3? Dobrze ze nie Goliat 2 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Pedet to jest architektura swiatowej klasy. IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 30.06.06, 20:43 Pedet to jest architektura swiatowej klasy, z czasow przed Adolfem H. Przedwojennych Domow Towarowych Wroclawiowi moze pozazdroscic kazda europejska metropolia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Pedet to jest architektura swiatowej klasy. IP: *.ppp.dion.ne.jp 01.07.06, 08:35 > Przedwojennych Domow Towarowych Wroclawiowi moze pozazdroscic kazda >europejska metropolia. Zgadzam sie z przdmowca tylko, ze dodam jeszcza, ze na wiekszosci z tych domow uwlaszczyla sie czerwona banda ze Spolem. Efekty sa takie, ze budynki niszczeja (remonty w nich to fikcja), zakupy w nich sa przypomnieniem smutnych lat 80-tych. Czy miasto moze jakos powalczyc o wyrwanie tych budynkow z rak nieslawnej spolki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjj Re: Pedet się zmienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 11:10 z tego co wiem, to zakupy bedzie tam można robić jeszcze do konca roku (Zaraz zostaje najdłużej), w większoście będą tam pomieszczenia biurowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dxf Solpolu 3 nie będzie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.07.06, 15:25 do kiki - coś ci się pokićkało. pedet należy do spółki związanej z empikami - eastbridge (? - nie wiem, czy poprawnie napisałem nazwę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianka Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 16:35 Mieszkam bardzo niedaleko Pedetu przu ul. Kościuszki i krew mnie zalewa jak widzę, że kolejne miejsce, gdzie robimy (okoliczni mieszkańcy) zakupy zamienia się w biurowiec. Najpierw skasowano świetny "placyk" przy ul. Czystej i przerobiono go w NOWOCZESNE COŚ, gdzie aktualnie nie ma ANI JEDNEGO sklepu (mówię o "Galerii Czystej"), a tylko dwie restauracje, do których nie przychodzi praktycznie NIKT. Teraz czytam Wasze informacje i widzę, że przyszła kolej na Pedet, w którym robiliśmy zakupy spożywcze (Albert w podziemiu). Porażka... Zostaje więc tylko DH POdwale, w którym jest baardzo drogo, a sam "Społem" i jego obsługa przypomina mi głęboką komunę... He, he. Zeby kupić coś świeżego będzie trzeba iść do Epi... Mięso i wędliny z DH Podwale wyglądają jakby chciały same uciekać... Pozdr, Wrocławianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asterix Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:45 przecież po remoncie Renoma nadal będzie domem handlowym( a czy będzie tam nadal spożywka? któż to wie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itam Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.06, 09:57 Od kiedy z Pedetu zrobili tę, pożal się Boże, Galerię Centrum, to tam w ogóle nie ma po co chodzić. Tam w ogóle był jeszcze jakiś spożywczy? To chyba dla wtajemniczonych, bo normalny człowiek tam nie zaglądał - widziało się tylko wielkie puste przestrzenie i jakieś złócone kapcie dla snobek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKW Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:42 A pamiętacie jak kiedyś wyglądał? Można było wszystko kupić. Za czasów komuny, to było zupełnie inne miejsce - nie wiem, czy nie lepsze i ciekawsze niż teraz. Mimo iz nie było takich wind i ruchomych schodów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itam Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.06, 11:01 Ruchome schody to akurat były chyba już od bardzo dawna. Ale tak, można było wszystko kupić, a teraz tam powinien wisieć wielki szyld "artykuły snobistyczno-bezużyteczne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKW Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:08 Zależy co rozumieć przez "od dawna". Ja mówię o czasach kiedy na pewno ich nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itam Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 13:30 A to chyba jakieś 70 lata, albo wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:30 Gdyby NAPRAWDĘ nikt do tych restauracji nie chodził, to dawno by splajtowały, droga Wrocławianko. To nie PKP, które dostaje kasę na funkcjonowanie mimo tego że przynosi straty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szoppraczpieniędzy Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:58 > Gdyby NAPRAWDĘ nikt do tych restauracji nie chodził, to dawno by splajtowały, buachacha :)) Skąd takich naiwnych biorą na tym świecie :)) A co byś zrobił(a) gdybyś musiał(a) udokumentować swoje przychody? Bo ja otworzyłbym restaurację.... Normalnie jak dziecko :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:49 > A jak ma wyglądać ta rozbudowana część? Będzie pasować do reszty czy czeka nas > Solpol 3? Będzie pasować do reszty. Moim zdaniem rozbudowana Renoma (fantastyczna stara część, plus doskonała nowa) będzie najpiękniejszym centrum handlowym Wrocławia. Arkady i inne takie będą się mogły schować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asterix Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:49 żeby jeszcze wnętrza odpowiedniej klasy odstawili, to już by było całkiem super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:54 będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn1987 Re: Pedet się zmienia IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:37 Szkoda tylko, że nie ma jeszcze żadnej wizalki, a może się mylę :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:39 wizualka zostanie upubliczniona po otrzymaniu przez inwestora PNB (czyli mam nadzieję na dniach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ares Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:58 Ja jednak się obawiam czy aby na pewno dobudowana część będzie dorównywac klasą cześci starej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:11 klasa starej część jest.. najwyższa swiatowa.. Obawiam się, ze w Polsce niewiele jest biur, które mogłoby się równać z Hermanem Dernburgiem. Jednak biuro, ktore przygotowuje te przebudowe nalezy do najlepszych w Polsce, a na pewno do scislej czołówki Wroclawia. Jesli równiez wykonawcy staną na wysokosci zadania, to mozemy sie spodziewac dobrej, na poziomie, kontynuacji. Ja o rozbudowę pedetu jestem spokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
anu_anu Re: Pedet się zmienia 05.07.06, 22:52 Pedet jest piękny, ma styl i klasę. Ale ma ją obiekt natomiast w środku jest coś takiego... powiedzmy z innej klasy. Ma też poważny mankament w postaci braku solidnego parkingu a dziś ludzie raczej nie jadą na duże zakupy tramwajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: Pedet się zmienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 12:41 meble chcesz kupic w pedecie? zobacz jak wygladaja najlepsze ulice handlowe swiata - tam nie ma parkingow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dxf Będzie parking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:22 w dobudowanej części - i to spory Odpowiedz Link Zgłoś
anu_anu Re: Pedet się zmienia 06.07.06, 20:47 Wg mnie Pedet postawił właśnie na tę elegancką klientelę, która spacerowym krokiem podejdzie nabyć eleganckie ubrania ze kolekcji a do tego coś z biżuterii. Mam tylko pytanie - skąd i dokąd owi eleganccy ludzie mają zmierzać aby Pedet znalazł się na trasie ich spaceru? A po drugie - ilu takich Klientów jest? Jak liczna jest ta zamożna część klasy średniej? Czy Pedet może się z nich utrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbvcv Re: Pedet się zmienia IP: *.e-wro.net.pl 06.07.06, 13:58 a w Kameleonie tez wielki remont - ciekawe, czy z obu tych domów towarowych można jeszcze coś wykrzesać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Pedet się zmienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:28 Gdzie jest teraz Zara? Sklep został zlikwidowany , czy przeniesiony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Kłos a po remoncie ... IP: *.e-wro.net.pl 01.02.07, 13:35 > Prawdopodobnie tylko do końca roku będzie można robić zakupy w Renomie, > później wszystkie sklepy mają zostać zamknięte. Czy po remoncie w Renomie > pojawią się nowe marki i firmy? O tym na razie spółka nie chce mówić. I nie musi nam mówić. Kto ze sprzedawców otworzy nowe stoisko mając w perspektywie jego prawdopodobne zamknięcie za 10 miesięcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Fotki nowej Renomy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.07, 15:05 dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3666588.html Odpowiedz Link Zgłoś