joanna.szafranska 04.07.06, 15:18 hej, chciałabym się dowiedzieć gdzie w okolicy są kamieniołomy wypełnione wodą w których można się popluskać... z góry dziękuję za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marsmann Re: kamieniołomy 09.07.06, 00:48 Wyjeżdżając z Sobótki-Górki, ... pardon ze Strzeblowa w stronę Świdnicy ( po prawej stronie ). Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: kamieniołomy 10.07.06, 19:03 Dawno temu spędzałam wielokrotnie przepiękne wakacje we wsi Chwałków, w blokach zwanych Kantyną...Kąpaliśmy się w dwóch pięknych kamieniołomach...W jednym, właśnie w stronę Strzeblowa, woda położona jest nisko, a zejście było bardzo niebezpieczne...Zbiegaliśmy jednak w dół po wąskiej piaszczystej ścieżce, nie patrząc na nic...A pływało się czasami nawet z zaskrońcami...Wspaniałe wspomnienia...Drugi, o łatwej linii brzegu, był trochę dalej w kierunku wsi...Dzięki za poruszenie tematu tak mi bliskiego...Ślężę widziałam zawsze z okna , a wycieczki na górę robilismy prawie codziennie...Musze tam jescze kiedyś pojechać...Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś