chomikdc 15.07.06, 10:10 Polityka prorodzinna. GW jak zwykle się czepia ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek NEO = JARGO (Ci od afery z mężem A.Jakubowskiej) IP: *.reja.osiedla.net 15.07.06, 11:13 Nie dziwię się, że robią raban... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: NEO = JARGO (Ci od afery z mężem A.Jakubowski IP: *.eranet.pl 15.07.06, 13:48 NEO to nowa nazwa brokera JARGO zmieniona po aferze z ubezpieczeniem elektrowni Opole. Czy właściciele NEO/JARGO juz są na wolności po zatrzymaniu przez UOP ich wraz z męzem Pani Jakubowskiej i dyrektorem oddziału PZU? Pewnie tak bo Pani Jakubowska tez sie z tego szybko otrząsnęła i gdyby nie ostatni wypadek samochodowy nikt by juz o niej nie pamiętał. A jak sie zakończyła ta afera z PZU i elektrownią Opole? Niech Pan Prezes Bizon sprawdzi przeszłość firmy w której pracuje i opowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowana Re: NEO = JARGO (Ci od afery z mężem A.Jakubowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:43 A ja bardzo się dziwię !!! Prezes NEO płacze, że ktoś pozyskuje Port Lotniczy i na pewno tam jest układ - bo przecież to oni są najlepsi. Pytanie tylko w czym ??? Większość najlepszej kadry odeszła od nich (i prawidłowo), a oni zatrudniają osoby wątpliwe merytorycznie. Firma, której właściciele są zamieszani w tak poważną aferę i grożą im wyroki chyba po 8 czy 12 lat śmie rozmawiać o uczciwych przetargach !!! Trochę szacunku. Zresztą kto wie co tam w NEO jeszcze wypłynie. Słyszałam, że były Prezes wytoczył im 2 sprawy sądowe za to jak mu podziekowano za ratowanie Spółki i ich pracowników, kiedy właściciele siedzieli w areszcie. Wywalili jedynego gościa, który mógł i chciał wyprowadzić firmę na prostą. Ale widać właścicielą i obecnemu Zarzadowi wcale nie zależy na jasnej i uczciwej działalności. WSTYD !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: NEO = JARGO (Ci od afery z mężem A.Jakubowski IP: 195.116.182.* 17.07.06, 13:40 a w WDM jest trochę kadry z NEO i nawet na najwyższych kierowniczych stolkach, więc to wszystko to tak naprawdę JEDNA WIELKA RODZINA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.07.06, 11:21 JAk widać instytucja rodzinna w Polsce jest nadal silna ;-PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 14:54 Przecież NEO to dalej niejaki Now....., oczywiście, że na wolności i już zamieszał we wrocławskim PZU przyczyniając się do zwolnienia jednego z najuczciwszych gości tylko dlatego, że wykrył kolejną z nim aferę. Mozę by tak dziennikarzyny z wyborczej sięgneli trochę głębiej, a nie pisali bzdury. coraz wyraźniej widać, jak piszecie pod konkretnego klienta. wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.07.06, 15:15 Nie wiem, jak było w tym przypadku, ale za stary jestem, żeby wierzyć w zbiegi okoliczności. W Polsce rodzice popierają dzieci, co świadczy o silnych więzach rodzinnych, charakterystycznych dla naszego kraju. Niech żyje Radio Maryja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nijo Re: NEO = JARGO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:24 www.searchengines.ru/blog/images/neo_matrix.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeży Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:52 PZU Wroclaw nieuczciwe? Z tego co wiem Pani Aleksandra K. rządzi tam twardą ręką, podobnie jak robila to w Hestii o. Wroclaw. To ze dosc czesto spotyka sie z pania Nowor... na kawie <nie wiem ile ta kawa kosztuje i kto placi> to inna para kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: 195.116.182.* 17.07.06, 12:33 proszę zostawcie Olę w spokoju!!!!! przecież to taka fajna laska, konkretna w działaniu :-)... i taka sexy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.edi.spox.org / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:55 Brawo prezesie. Popierajmy młodych! Może nie wszyscy uciekną za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytajnik Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.07.06, 17:05 A kto tego prezia postawił na stanowisko, nie PiSiory? Takie to u nas i prawo i sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.06, 18:12 Czy to zazdrość, niemoc czy brak możliwości wpłynięcia na decyzje prezesa Portu dotycząca wyboru brokera tak rozsierdziła prezesów byłego JARGO a obecnie NEO? To nie OPOLE i nikt się nie chce dzielić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nstrm Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.range86-138.btcentralplus.com 16.07.06, 03:36 no wlasnie nie .prezio ogrodnik zostal prezesem wrolotu z nadania komuchow w latach 90-tych i nikt z innych ekip go nie ruszal.ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 22:39 Ja też jestem ciekaw, tego Pana należy wymienić. Ogrodnik precz z lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:28 co ty bredzisz b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx A nie można było napisać przetargu tak by jedyna IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.07.06, 19:53 firma tylko wygrała ? Można, tak było w Policji z Aro i kto wie, czy i tak było z tym kontraktem na brokerów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutyniarz Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 07:46 nie da sie ukryc ze tak jest od lat z tymi firmami lotniczymi. A Prezes Bizon zapomniał o tym, ze w WDM-e pracuja osoby z doświadczeniem, m.in. "ich byly pracownik" (wcześniejszego NEO). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klareys A, może tak dokładniej sprawdzić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 08:53 Tak dla "świętego spokoju" należy przyjrzeć się tej "operacji" rodzinnej. Ile to takich, podobnych spraw ma miejsce w tej mieścinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczciwy Czym skorupka za mlodu..... IP: *.zlotniki.pl / *.zlotniki.pl 16.07.06, 09:25 No wlasnie kiedy bedzie final sprawy Opole-Jargo - co sie dzieje z polskimi sądami !!! Jestem przekonany ze "Mlodym wilkom z WDM Ryzyko i Finanse Sp. z o.o. " powinni się też dobrać do pupy -dzialają kilka miesięcy i nie dają przykladu innym jak uczciwie to robić... . Pewnie nawyki wynieśli z Jargo , bo podobno tam pracuje wiele osób wlaśnie z tej firmy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śledczy Re: Czym skorupka za mlodu..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:28 Finał sprawy sie oddala, ale miejmy nadzieję, że do czasu (zob. www.nto.com.pl/ ; wpisz hasło jargo i szukaj). wyciąg z ostatniego artykułu: Śledztwo w sprawie ubezpieczenia Elektrowni Opole zostało przedłużone do końca roku. Tak było 6 grudnia 2004 r. policjanci z opolskiego Centralnego Biura Śledczego zatrzymali, w zwiazku z korupcją w elektrowni, pięć osób, które następnie na wniosek prokuratury aresztował sąd. Cała piątka w ciągu pół roku odzyskała wolność po wpłaceniu kaucji. Odkryliśmy nowe bardzo interesujące zagadnienia, które musimy zbadać - powiedział nam Józef Niekrawiec, prokurator okręgowy w Opolu. Niekrawiec nie chciał jednak zdradzić, o co konkretnie chodzi. Zaznaczył jedynie, że zbadanie tych wątków jest konieczne dla "zobrazowania całości działalności podejrzanych”. Sprawy nie można dzielić na części. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że ujawniono metodę prania brudnych pieniędzy pochodzących z łapówek. Było to możliwe po tym, jak prokuratura otrzymała dokumentację, z której wydaniem długo zwlekały banki. Teraz prokuratorzy analizują te dokumenty. To tłumaczy, dlaczego śledztwo w sprawie korupcji przy ubezpieczaniu Elektrowni Opole (wśród podejrzanych jest m.in. Maciej J., mąż byłej posłankiSLD Aleksandry Jakubowskiej) zostało przedłużone. Jeszcze na początku roku zapowiadano, że zostanie ukończone w czerwcu. Teraz postępowanie zostało jednak przedłużone o pół roku, do grudnia. - Wówczas będziemy chcieli skierować do sądu akt oskarżenia - zaznacza Niekrawiec. Prokurator okręgowy zapowiada, że w sprawie mogą się pojawić kolejni podejrzani. Do tej pory zarzuty postawiono 19 osobom. Wśród nich, oprócz wspomnianego Macieja J., są m.in. Stanisława Chudzikiewicz, była dyrektor opolskiego PZU, HenrykSzendera, były dyrektor elektrowni, oraz małżeństwo Małgorzata i Jarosław N., właściciele kancelarii brokerskiej Jargo z Wrocławia. Wszyscy oni mieli się dzielić 1,5-milionową prowizją, jaką za ubezpieczenie elektrowni w PZU inkasowali brokerzy. Brudne pieniądze legalizowano przez fikcyjne umowy-zlecenia. A co do wyniesienia nawyków z JARGO (teraz NEO), to obawiam się, że ci co odchodzą, to właśnie nie chcą nabrać nawyków właścicieli i obecnego prezesa- marionetki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marionetka Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:34 Panowie Mus...., Guda..., Dzie.... i cała reszta! Jedyne, co możecie zrobić prezesowi NEO, to pocałować go w dupe! :-) I ta właśnie niemoc tak was męczy, że siedzicie po nocach i wypisujecie tu bzdury! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody wilk Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: 81.210.14.* 17.07.06, 15:28 Tyyyy Mądralo a co Ty się czepiasz młodych wilków !!! Przescież to ekipa która przejmie pół rynku wrocławskiego!!! Bo jestesmy najepsi !!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szkoda gadać Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.zlotniki.pl / *.zlotniki.pl 17.07.06, 15:39 Przetarg byl pod synalka - ja bym tego prezesa lotu natychmiast wyje....ale znając życie wszystko tak jak z Elektrownią Opole tak i z tym tematem rozejdzie się po kościach - o dupę rozbić taką sprawiedliwość !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: National Observer Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:46 Po co angażować się w niejasne spory skoro pewne kwestie są oczywiste. Grupa WDM ściągnęła do siebie eksspecjalistów z NEO,których nie było już stać na nowe pomysły i inicjatywy handlowe. Gdybym sam zainwestował w spółkę, zatrudnił młodych jajogłowych i pościągał "doświadczonych" pracowników to od ręki stałbym się super konkurentem ale co z tego...należy myśleć racjonalnie i dlatego też będę bronił stanowiska Prezesa NEO, który może czuć się oszukany przez Port Lotniczy bez względu na przeszłość spółki, którą kieruje - jest dobrym fachowcem, konsultującym swoje decyzje z właścicielami i w żadnym wypadku nie pozwalającym sobie na sterowanie wbrew własnej woli. Co do reszty...bawi mnie wymiana zdań pomiędzy eks-pracownikami NEO używającymi wymyślnych nicków ( pozostaje po Was ślad IP, który łatwo można dopasować do konkretnej dzielnicy we Wrocławiu , którzy wypaleni z pomysłów są napaleni na dyskredytację byłych szefów, którym od ostatnich lat cukrowali i dzięki nim utrzymywali siebie i swoje rodziny. Życzę Wam powodzenia i mam nadzieję, że oszukując innych kiedyś zostaniecie porządnie oszukani przez życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: 81.219.158.* 17.07.06, 20:50 a ja się zastanawiałem dlaczego synek ma na wizytówce "lider ds praktyki lotniczej" (czy jakoś tak ) teraz to juz wiem! Odpowiedz Link Zgłoś