Dodaj do ulubionych

Czy to był przetarg pod syna?

15.07.06, 10:10
Polityka prorodzinna. GW jak zwykle się czepia ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: marek NEO = JARGO (Ci od afery z mężem A.Jakubowskiej) IP: *.reja.osiedla.net 15.07.06, 11:13
      Nie dziwię się, że robią raban...
      • Gość: Henryk Re: NEO = JARGO (Ci od afery z mężem A.Jakubowski IP: *.eranet.pl 15.07.06, 13:48
        NEO to nowa nazwa brokera JARGO zmieniona po aferze z ubezpieczeniem elektrowni
        Opole. Czy właściciele NEO/JARGO juz są na wolności po zatrzymaniu przez UOP
        ich wraz z męzem Pani Jakubowskiej i dyrektorem oddziału PZU? Pewnie tak bo
        Pani Jakubowska tez sie z tego szybko otrząsnęła i gdyby nie ostatni wypadek
        samochodowy nikt by juz o niej nie pamiętał. A jak sie zakończyła ta afera z
        PZU i elektrownią Opole? Niech Pan Prezes Bizon sprawdzi przeszłość firmy w
        której pracuje i opowie.
      • Gość: zdegustowana Re: NEO = JARGO (Ci od afery z mężem A.Jakubowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:43
        A ja bardzo się dziwię !!! Prezes NEO płacze, że ktoś pozyskuje Port Lotniczy i
        na pewno tam jest układ - bo przecież to oni są najlepsi. Pytanie tylko w
        czym ??? Większość najlepszej kadry odeszła od nich (i prawidłowo), a oni
        zatrudniają osoby wątpliwe merytorycznie.
        Firma, której właściciele są zamieszani w tak poważną aferę i grożą im wyroki
        chyba po 8 czy 12 lat śmie rozmawiać o uczciwych przetargach !!! Trochę
        szacunku. Zresztą kto wie co tam w NEO jeszcze wypłynie. Słyszałam, że były
        Prezes wytoczył im 2 sprawy sądowe za to jak mu podziekowano za ratowanie
        Spółki i ich pracowników, kiedy właściciele siedzieli w areszcie. Wywalili
        jedynego gościa, który mógł i chciał wyprowadzić firmę na prostą. Ale widać
        właścicielą i obecnemu Zarzadowi wcale nie zależy na jasnej i uczciwej
        działalności. WSTYD !!!
        • Gość: obserwator Re: NEO = JARGO (Ci od afery z mężem A.Jakubowski IP: 195.116.182.* 17.07.06, 13:40
          a w WDM jest trochę kadry z NEO i nawet na najwyższych kierowniczych stolkach,
          więc to wszystko to tak naprawdę JEDNA WIELKA RODZINA.
    • Gość: Konrad Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.07.06, 11:21
      JAk widać instytucja rodzinna w Polsce jest nadal silna ;-PP
      • Gość: marek Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 14:54
        Przecież NEO to dalej niejaki Now....., oczywiście, że na wolności i już
        zamieszał we wrocławskim PZU przyczyniając się do zwolnienia jednego z
        najuczciwszych gości tylko dlatego, że wykrył kolejną z nim aferę. Mozę by tak
        dziennikarzyny z wyborczej sięgneli trochę głębiej, a nie pisali bzdury. coraz
        wyraźniej widać, jak piszecie pod konkretnego klienta. wstyd.
    • Gość: Paweł Z. Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.07.06, 15:15
      Nie wiem, jak było w tym przypadku, ale za stary jestem, żeby wierzyć w zbiegi
      okoliczności. W Polsce rodzice popierają dzieci, co świadczy o silnych więzach
      rodzinnych, charakterystycznych dla naszego kraju. Niech żyje Radio Maryja!
    • Gość: nijo Re: NEO = JARGO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:24
      www.searchengines.ru/blog/images/neo_matrix.jpg
    • Gość: jeży Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:52
      PZU Wroclaw nieuczciwe? Z tego co wiem Pani Aleksandra K. rządzi tam twardą
      ręką, podobnie jak robila to w Hestii o. Wroclaw. To ze dosc czesto spotyka sie
      z pania Nowor... na kawie <nie wiem ile ta kawa kosztuje i kto placi> to inna
      para kaloszy.
      • Gość: alex Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: 195.116.182.* 17.07.06, 12:33
        proszę zostawcie Olę w spokoju!!!!!
        przecież to taka fajna laska,
        konkretna w działaniu :-)... i taka sexy...

• Gość: marek Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.edi.spox.org / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:55
      Brawo prezesie.
      Popierajmy młodych!
      Może nie wszyscy uciekną
      za granicę.
    • Gość: Pytajnik Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.07.06, 17:05
      A kto tego prezia postawił na stanowisko, nie PiSiory? Takie to u nas i prawo i
      sprawiedliwość.
      • Gość: obserwator Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.06, 18:12
        Czy to zazdrość, niemoc czy brak możliwości wpłynięcia na decyzje prezesa Portu
        dotycząca wyboru brokera tak rozsierdziła prezesów byłego JARGO a obecnie NEO?
        To nie OPOLE i nikt się nie chce dzielić....
      • Gość: nstrm Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.range86-138.btcentralplus.com 16.07.06, 03:36
        no wlasnie nie .prezio ogrodnik zostal prezesem wrolotu z nadania komuchow w
        latach 90-tych i nikt z innych ekip go nie ruszal.ciekawe dlaczego?
        • Gość: ryszard Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 22:39
          Ja też jestem ciekaw, tego Pana należy wymienić.
          Ogrodnik precz z lotniska.
      • Gość: hmm Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:28
        co ty bredzisz b.
    • Gość: xxx A nie można było napisać przetargu tak by jedyna IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.07.06, 19:53
      firma tylko wygrała ? Można, tak było w Policji z Aro i kto wie, czy i tak było
      z tym kontraktem na brokerów !
    • Gość: rutyniarz Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 07:46
      nie da sie ukryc ze tak jest od lat z tymi firmami lotniczymi. A Prezes Bizon
      zapomniał o tym, ze w WDM-e pracuja osoby z doświadczeniem, m.in. "ich byly
      pracownik" (wcześniejszego NEO).
      • Gość: klareys A, może tak dokładniej sprawdzić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 08:53
        Tak dla "świętego spokoju" należy przyjrzeć się tej "operacji" rodzinnej. Ile
        to takich, podobnych spraw ma miejsce w tej mieścinie?
    • Gość: Uczciwy Czym skorupka za mlodu..... IP: *.zlotniki.pl / *.zlotniki.pl 16.07.06, 09:25
      No wlasnie kiedy bedzie final sprawy Opole-Jargo - co sie dzieje z polskimi
      sądami !!!
      Jestem przekonany ze "Mlodym wilkom z WDM Ryzyko i Finanse Sp. z o.o. " powinni
      się też dobrać do pupy -dzialają kilka miesięcy i nie dają przykladu innym jak
      uczciwie to robić... . Pewnie nawyki wynieśli z Jargo , bo podobno tam pracuje
      wiele osób wlaśnie z tej firmy !!!
      • Gość: śledczy Re: Czym skorupka za mlodu..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:28
        Finał sprawy sie oddala, ale miejmy nadzieję, że do czasu (zob.
        www.nto.com.pl/ ; wpisz hasło jargo i szukaj).
        wyciąg z ostatniego artykułu:
        Śledztwo w sprawie ubezpieczenia Elektrowni Opole zostało przedłużone do końca
        roku.

Tak było
        6 grudnia 2004 r. policjanci z opolskiego Centralnego Biura Śledczego
        zatrzymali, w zwiazku z korupcją w elektrowni, pięć osób, które następnie na
        wniosek prokuratury aresztował sąd. Cała piątka w ciągu pół roku odzyskała
        wolność po wpłaceniu kaucji.

Odkryliśmy nowe bardzo interesujące zagadnienia, które musimy zbadać -
        powiedział nam Józef Niekrawiec, prokurator okręgowy w Opolu.
        Niekrawiec nie chciał jednak zdradzić, o co konkretnie chodzi. Zaznaczył
        jedynie, że zbadanie tych wątków jest konieczne dla "zobrazowania całości
        działalności podejrzanych”. Sprawy nie można dzielić na części.
        Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że ujawniono metodę prania brudnych pieniędzy
        pochodzących z łapówek. Było to możliwe po tym, jak prokuratura otrzymała
        dokumentację, z której wydaniem długo zwlekały banki. Teraz prokuratorzy
        analizują te dokumenty.
        To tłumaczy, dlaczego śledztwo w sprawie korupcji przy ubezpieczaniu Elektrowni
        Opole (wśród podejrzanych jest m.in. Maciej J., mąż byłej posłankiSLD
        Aleksandry Jakubowskiej) zostało przedłużone. Jeszcze na początku roku
        zapowiadano, że zostanie ukończone w czerwcu. Teraz postępowanie zostało jednak
        przedłużone o pół roku, do grudnia. - Wówczas będziemy chcieli skierować do
        sądu akt oskarżenia - zaznacza Niekrawiec.

Prokurator okręgowy zapowiada, że w sprawie mogą się pojawić kolejni
        podejrzani. Do tej pory zarzuty postawiono 19 osobom. Wśród nich, oprócz
        wspomnianego Macieja J., są m.in. Stanisława Chudzikiewicz, była dyrektor
        opolskiego PZU, HenrykSzendera, były dyrektor elektrowni, oraz małżeństwo
        Małgorzata i Jarosław N., właściciele kancelarii brokerskiej Jargo z
        Wrocławia. Wszyscy oni mieli się dzielić 1,5-milionową prowizją, jaką za
        ubezpieczenie elektrowni w PZU inkasowali brokerzy. Brudne pieniądze
        legalizowano przez fikcyjne umowy-zlecenia.

A co do wyniesienia nawyków z JARGO (teraz NEO), to obawiam się, że ci co
        odchodzą, to właśnie nie chcą nabrać nawyków właścicieli i obecnego prezesa-
        marionetki.
    • Gość: marionetka Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:34
      Panowie Mus...., Guda..., Dzie.... i cała reszta! Jedyne, co możecie zrobić
      prezesowi NEO, to pocałować go w dupe! :-) I ta właśnie niemoc tak was męczy,
      że siedzicie po nocach i wypisujecie tu bzdury! :-)
      • Gość: młody wilk Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: 81.210.14.* 17.07.06, 15:28
        Tyyyy Mądralo a co Ty się czepiasz młodych wilków !!!
        Przescież to ekipa która przejmie pół rynku wrocławskiego!!!
        Bo jestesmy najepsi !!! :-)
        • Gość: Szkoda gadać Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.zlotniki.pl / *.zlotniki.pl 17.07.06, 15:39
          Przetarg byl pod synalka - ja bym tego prezesa lotu natychmiast wyje....ale
          znając życie wszystko tak jak z Elektrownią Opole tak i z tym tematem rozejdzie
          się po kościach - o dupę rozbić taką sprawiedliwość !!!
      • Gość: National Observer Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:46
        Po co angażować się w niejasne spory skoro pewne kwestie są oczywiste. Grupa
        WDM ściągnęła do siebie eksspecjalistów z NEO,których nie było już stać na nowe
        pomysły i inicjatywy handlowe. Gdybym sam zainwestował w spółkę, zatrudnił
        młodych jajogłowych i pościągał "doświadczonych" pracowników to od ręki stałbym
        się super konkurentem ale co z tego...należy myśleć racjonalnie i dlatego też
        będę bronił stanowiska Prezesa NEO, który może czuć się oszukany przez Port
        Lotniczy bez względu na przeszłość spółki, którą kieruje - jest dobrym
        fachowcem, konsultującym swoje decyzje z właścicielami i w żadnym wypadku nie
        pozwalającym sobie na sterowanie wbrew własnej woli. Co do reszty...bawi mnie
        wymiana zdań pomiędzy eks-pracownikami NEO używającymi wymyślnych nicków (
        pozostaje po Was ślad IP, który łatwo można dopasować do konkretnej dzielnicy
        we Wrocławiu , którzy wypaleni z pomysłów są napaleni na dyskredytację byłych
        szefów, którym od ostatnich lat cukrowali i dzięki nim utrzymywali siebie i
        swoje rodziny. Życzę Wam powodzenia i mam nadzieję, że oszukując innych kiedyś
        zostaniecie porządnie oszukani przez życie.
    • Gość: klient Re: Czy to był przetarg pod syna? IP: 81.219.158.* 17.07.06, 20:50
      a ja się zastanawiałem dlaczego synek ma na wizytówce "lider ds praktyki
      lotniczej" (czy jakoś tak )
      teraz to juz wiem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka