Dodaj do ulubionych

Dyrektorka ucisza woźną

02.08.06, 00:17
jestem byłym uczniem tej szkoły, to znaczy jak jeszcze była podstawówką... gdy na wf-ie graliśmy na tym boisku i piłka nam wypadła, to nauczyciele czasami przymykali oko na wspinaczkę po murze... oczywiście nie wszyscy. szanowna pani dyrektor gromadecka zamiast postarać się o podwyższenie tego muru o jakieś 3 metry, tak by piłka nie wypadała co rusz za boisko, to zainstalowała jedynie ten marny płotek, który jest obecnie...
wierzę w słowa pani woźnej, która mówi, że zgłaszała sprawę płotu pod napięciem dyrektorce. ta kobieta zawsze sumiennie wypełniała swoje obowiązki. mam nadzieję, że choć teraz ktoś zadba o podwyższenie tego płotu jak i również o to, by dzieciaki nie latały po dachu przylegającej do boiska sali gimnastycznej lo nr IV, co też jest częste.
Obserwuj wątek
    • Gość: ND Re: Dyrektorka ucisza woźną IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 01:02
      Gromadecka to stara cwaniara-pomimo "góry" ofert cv na stanowiska nauczycieli
      zatrudnia znajomych. Wreszcie się doczekała. Taka dyletantka nie powinna być
      dyrektorem placówki oświatowej.
    • cesarz_fufu ten kraj jest absurdem 02.08.06, 01:50
      a te wiadomości są tego przykladem. Plot pod pradem bo kabel przebil.
      • Gość: and Re: ten kraj jest absurdem IP: 193.239.59.* 02.08.06, 05:30
        a kto biega po 4m murze? dzieci wiedzialy ,ze plot jest pod pradem a i tak na
        niego wchodzily,nie chcialo im sie obiegac boiska,to tragedia ale patrzmy pod
        roznym katem naten nieszczesliwy wypadek,winnych jest duzo ,tylko ta wina sie
        rozmyje.
        • a_s_i_m_o Re: ten kraj jest absurdem 02.08.06, 10:41
          Dzieci NIE SA WINNE ZE PLOT JEST POD PRADEM! Ty czlowieku z BarejoLandu. To jest
          groteskowa rzeczywistosc. Dzieci mialy prawo myslec ze prad NIE JEST pod pradem.
          Nawet jesli 3 tygodnie temu a nawet 3 godziny temu byl.

To jest zenujace lenistwo i tumiwisizm:
          szkoly i energetyki.

odszkodowanie >500.000 PLN dla rodzicow, wywalenie z pracy dla administracji
          szkoly i kara dla energetyki. To na poczatek.
          • Gość: and Re: ten kraj jest absurdem IP: 193.239.59.* 02.08.06, 19:59
            tylko wiedzialy ze JEST POD PRADEM, ipytam ktoim kazal tam wchodzic?
            odpowiedz,na 4 m wysokosci? tez mialy prawo nie wiedziec ze spadna?
          • Gość: and Re: ten kraj jest absurdem IP: 193.239.59.* 02.08.06, 19:59
            tylko wiedzialy ze JEST POD PRADEM, ipytam ktoim kazal tam wchodzic?
            odpowiedz,na 4 m wysokosci? tez mialy prawo nie wiedziec ze spadna?
    • Gość: pkarolw Re: Dyrektorka ucisza woźną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 06:52
      Wymieniona pralnia którą zasila w energię elektryczną uszkodzony kabel posiada
      atestowany licznik energii elektrycznej, który jest zalegalizowany przez
      tamtejszy zakład energetyczny.Przy zakładaniu licznika energii obowiązkiem
      energetyki jest sprawdzenie prawidłowości instalacji el. Chyba, że licznik jest
      do pomiaru innego pomieszczenia a przewód został pociągnięty od tego właśnie
      pomieszczenia przez osobę niekompetentną.Wtedy energetyka o takim przyłączeniu
      nic nie będzie wiedziała.W każdym razie,w/g artykułu z gazety,winę ponosi
      szkoła, która rzekomo wiedziała o przebiciu dużo wcześniej.Dla mnie to jest
      jeden wyrok - więzienie dla kierownictwa szkoły, bo wyrok w zawieszeniu to nie
      jest żadną karą.
      Jeżeli okaże się , że wina leży po stronie zakładu energetycznego to należy sie
      wysokie odszkodowanie, w tym wypadku rodzicom.Jeżeli nic takiego nie zaistnieje
      - nie ma w Polsce sprawiedliwości, a raczej jest - różna dla każdego.
      Nie ukrywam, że właśnie dzisiaj u nas zrobił sie podział na lepszych i
      gorszych,tych co podlegają prawu i tych co prawo nie obowiązuje.Póki nie będzie
      kary - nie będzie w Polsce dobrze.Ale prawo ustanawiają ci co je łamią.Wniosek
      na dzisiaj jest jeden.Do przemyślenia każdemu z osobna ta kwestia.
    • yanuss Re: Dyrektorka ucisza woźną 02.08.06, 09:16
      Pani z kuratorium bredzila w TV3, ze nie wyobraza sobie by pedagog nie
      zareagowal na informacje o tym elektrycznym plotku. Ciekawe czy teraz zareaguje
      wlasciwie i takich pedagogow wysle na boisko.
      • adwo-kat Dyrektorka szkoły nie jest energetykiem 02.08.06, 10:03
        Dyrektorka szkoły nie jest energetykiem! powinna zgłosić zdarzenie do energipro
        i poinformować dzieci o zagrożeniu.Wypisywanie, że szkoła czy dyrektorka szkoły
        jest winna spowodowaniu śmierci chłopca! To jakaś brednia!!!
        Przyczyn tego jest wiele:
        1.Zakład energetyczny niezachował należytej staranności przy wykonywaniu usługi.
        2.Zarządca budynków iż nienależycie wykonywał obowiązki.
        3.Brak odpowiedniej opieki nad dziećmi! opiekunowie........itd

Bareja
        • a_s_i_m_o Re: Dyrektorka szkoły nie jest energetykiem 02.08.06, 11:10
          Szkoła powinna umieścić wielką tablicę UWAGA - PŁOT POD PRĄDEM - NIE WCHODZIĆ. i
          odgrodzić dostęp na boisko. Następnie pozwać do sądu energetykę o stworzenie
          zagrożenia życia. Wszystko to można zrobić w mniej niż 3 tygodnie.
        • Gość: ~~ Re: Dyrektorka szkoły nie jest energetykiem IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:18
          ...ty jesteś adwokatem...?Chyba w Bangladeszu.Twierdzisz,że dyrektor placówki
          oświatowej nie jest winien śmierci chłopca?To są brednie!Chyba rodzice kupili Ci
          aplikacje;) Doucz sie prawniku dla ubogich.Pani dyrektor dopuściła się ciężkiego
          zaniedbaina i niedopełnienia obowiązków służbowych.Teren szkolny, na którym
          młodzież podlega "ochronie szkoły" jest w jej zarządzie i bezpośrednio podlega
          odpowiedzialności dyrektora.Do tego dochodzi zbagatelizowanie stanu bezpośrednio
          zagrażającego zdrowiu/życiu-sprawa była zgłaszana przez uczniów/rodziców.Po
          trzecie,mamy element zastraszania pracownika szkoły (woźna) i nakłaniania do
          ukrywania prawdy,a to już przestępstwo o charakterze kryminalnym. Pozdrawiam
          kwiat naszego systemu prawnego:)))
          • adwo-kat Re: Dyrektorka szkoły nie jest energetykiem 02.08.06, 22:48
            odp. dla gościa z veri.....
            "czytaj ze zrozumieniem"

Jest to wielka tragedia dla wszystkich! uczniów, szkoły, rodziców....!!!
            W tym gimnazjum nie ma sali gimnastycznej! chyba jako jedyna szkoła we
            Wrocławiu a może i Polsce!!! Takich problemów jest więcej! jak chcesz to
            zapraszam do nas na "trójkąt". Zobaczysz stada pijaków i meneli. Zobaczysz jak
            się żyje w tej IV RP-is:-(
            Nie można godnie egzystować, ale można za to krzyczeć i pisać(donosić) na kogoś!
            Gdy zgłosiłem ostatnio inne podobne problemy zagrażające zdrowiu i życiu do
            odpowiednich instancji? brak reakcji!

"Nie oskarżaj kogoś na podstawie poszlak" czy wzmianki w gazecie!
            Bareja:-(
      • Gość: ale@op.pl Re: Dyrektorka ucisza woźną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 18:53
        ta Pani już nie jest z kuratorium !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Tomasz Re: Dyrektorka ucisza woźną IP: 213.25.141.* 02.08.06, 10:26
      I tak na nic sie zda gadanie. Każdy będzie teraz wypierać się wszystkiego aby
      nie ponieść odpowiedzialności.
      • arturpio uzednicy... 02.08.06, 11:00
        Jak zwykle, urzednicze gadanie: "to nie ja - okienko obok".

Tylko tym razem nie chodzi o setny papier a o zycie czlowieka, a dokladniej -
        smierc.

Tycfh wszystkich urzednikow (od dyrektora szkoly poprzez kuratorium do
        energetyki) nalezaloby wystawic pod wroclawskim pregierzem w Rynku. Troche bysmy
        sobie mogli na nich popluc przynajmniej...

Proponuje przywrocic pregierz! To jedyne wyjscie na urzednikow.

• Gość: Zdziwiony Jak tak poczytać wypowiedzi w dyskusji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:42
      ...to nasuwa się palący postulat zredefiniowania takich pojęć jak "ogrodzenie",
      "płot" czy "parkan".

Chyba wyślę do Wikipedii coś takiego:

"płot (patrz również: ogrodzenie, parkan) - konstrukcja budowlana, służąca do
      wspinaczki i przeskakiwania. W zamierzchłych epokach używana była do zagradzania
      dostępu lub oznaczania granic własnego terytorium. W IV RP przeznaczona została
      jednak na cele sportowo-edukacyjne".

A teraz serio: niezależnie od tego, kto jest winien porażenia prądem - płoty i
      ogrodzenia nie są od tego, żeby na nie włazić.
      • Gość: dotor Re: Jak tak poczytać wypowiedzi w dyskusji... IP: *.devs.futuro.pl 02.08.06, 13:11
        Wytlumacz to swojemu dziecku, ktore nie bedzie wiedzailo jak wytlumaczyc Tobie dlaczego wrocilo do domu bez tej nowej piłki, ktora mu wczoraj kupiles...
        • Gość: skrzypce1 Polak Polakowi zgotowal taki los IP: *.lauderhill-fl.gov 02.08.06, 13:32
          Zginal mlody czlowiek, bo ktos zaniedbal swoje obowiazki. Zginal mlody
          czlowiek, Polak, czyjs syn... Nie ma winnych! Ot, obraz polskiej
          rzeczywistosci. I jak tu kochac ten kraj?
          • ela1001 Re: Polak Polakowi zgotowal taki los 02.08.06, 15:30
            To jest sprawa dla prokuratora. Współczuję rodzicom chłopca a dyrektorka
            powinna odpowiedzieć karnie za brak reakcji na stan zagrożenia dla dzieci.
            • Gość: melawroclaw Re: Polak Polakowi zgotowal taki los IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.08.06, 16:10
              W niedzielę dowiedziałam sie o wypadku na boisku szkolnym z internetu , jakieś
              złe przeczucia mówiły mi , że to szkoła , w której uczę.I że zginął któryś z
              uczniów. w poniedziałek w gazecie przeczytałam jak miał na imię.Uczyłam tego
              chłopca i jest mi bardzo smutno z powodu jego śmierci. Na jego miejscu mógł się
              znależć ktoś inny. To sie mogło zdarzyć wszędzie.Kto jest winny?Moim zdaniem
              wszyscy, którzy ludzie DOROŚli, którzy wiedzieli , ze coś jest nie tak i nie
              potrafili znależć rozwiązania od 27 czerwca, czyli przez miesiąc!!!!Teraz
              zacznie się zrzucanie odpowiedzialności z jednej osoby na drugą, z instytucji
              na instytucję. A może wystarczyło zawiadomić Pogotowie Energetycznealbo Straż
              Miejską czy Policję od razu, przecież te służby są od tego, żeby reagować.Czy
              to takie trudne? To może zrobić każdy z nas.Przez obojętnośc , lenistwo i
              niewiedzę DOROSŁych zginął chłopiec. On mógł nie wiedzieć o niebezpieczeństwie,
              miał do tego prawo, bo był za młody. Chłopcy zawsze przeskakiwali i będą
              przeskakiwać przez mury.
      • Gość: Mlody Re: Jak tak poczytać wypowiedzi w dyskusji... IP: 81.219.158.* 03.08.06, 22:32
        Nie bede mowil czyja to wina bo mnie tam nie bylo ale i tak na tej szkole jest
        niebezpiecznie ze sie nalezy remont generalny ... mam nadzieje ze ktos sie
        wkoncu wezmie za ta szkole. I nie wincie kogos zanim nie macie dowodow!I
        powienno sie teraz zajac tym zeby juz do takich wypadkow juz nie doszlo !
    • Gość: swistak Re: Dyrektorka ucisza woźną IP: *.devs.futuro.pl 03.08.06, 20:09
      Jedno jest prawie pewne.
      Pania dyrektor przesuna w inne miejsce, a wozna prawdopodobnie straci prace.
      Taka jest prawda.
      Szkoda chlopaka i woznej.
      • Gość: trójkątek Re: Dyrektorka ucisza woźną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:42
        Znałam Filipa, chodził do szkoły, w której uczę. Poznałam też trochę
        środowisko "trójkąta" i dziękuję Bogu, że nie mieszkam w tym rejonie. Brak
        podwórek, szemrane towarzystwo przez 24 godziny na dobę. Nie dziwi mnie, że
        dzieciaki korzystają ze szkolnych boisk, na których też nie zawsze jest
        bezpiecznie i to nie tylko z powodu płotów pod napięciem. Wiem, że do tej
        tragedii nie powinno było dojść. Zawinili beztroscy dorośli, którzy na wszelkie
        możliwe sposoby będą się bronić przed odpowiedzialnością. Tylko Filipowi nikt
        już nie wróci życia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka