Gość: krystianwro IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 14:45 hometown.aol.de/FWVONGOETZ/skyline5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafis Re: Wrocław za 20 lat... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 18:28 Mam nadzieje,że do tego nigdy nie dojdzie :) Wybudowanie takiego czegos oznaczałoby koniec tego miasta,gdzie nadal powinny dominowac dachy kosciołów. Jestem jednak spokojny bo przynajmniej w centrum takie dziwa nie powstaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkjh Re: Wrocław za 20 lat... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 19:58 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Mam nadzieje,że do tego nigdy nie dojdzie :) > Wybudowanie takiego czegos oznaczałoby koniec tego miasta,gdzie nadal powinny > dominowac dachy kosciołów. > Jestem jednak spokojny bo przynajmniej w centrum takie dziwa nie powstaną. Koniec tego miasta?????? Co ty gadasz??? To Wrocław ma tak marną tożsamość, że kilka wieżowców by go zniszczyło???? Myślę, że szufladkowanie Wrocławia do jednego trendu architektonicznego(dachy i wieże kościołów) jest zgubne i prowadzi do stagnacji!!! Kto stoi w miejscu ten sie cofa!!!!!!! Bardzo fajna fotka krystianwro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Wrocław za 20 lat... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 22:01 Gość portalu: lkjh napisał(a): > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > Mam nadzieje,że do tego nigdy nie dojdzie :) > > Wybudowanie takiego czegos oznaczałoby koniec tego miasta,gdzie nadal powi > nny > > dominowac dachy kosciołów. > > Jestem jednak spokojny bo przynajmniej w centrum takie dziwa nie powstaną. > > Koniec tego miasta?????? > Co ty gadasz??? To Wrocław ma tak marną tożsamość, że kilka wieżowców by go > zniszczyło???? Myślę, że szufladkowanie Wrocławia do jednego trendu > architektonicznego(dachy i wieże kościołów) jest zgubne i prowadzi do > stagnacji!!! > > Kto stoi w miejscu ten sie cofa!!!!!!! > Bardzo fajna fotka krystianwro! Zapewne takie hasła mieli na ustach budowniczowie np. sedesowców lub blokowisk.Co teraz pozostało z ich "ideałów"? Jesli wieżowce to kilka i to w miejscu centrum zachodniego i tylko tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkjh Re: Wrocław za 20 lat... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.03, 09:16 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Jesli wieżowce to kilka i to w miejscu centrum zachodniego i tylko tam :) No to jest tylko twoje zdanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: para1 Re: Wrocław za 20 lat... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 09:18 Gość portalu: lkjh napisał(a): > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > > Jesli wieżowce to kilka i to w miejscu centrum zachodniego i tylko tam :) > > No to jest tylko twoje zdanie :D Nie tylko. Moje też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Re: Wrocław za 20 lat... IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.03, 11:12 Gość portalu: para1 napisał(a): > Gość portalu: lkjh napisał(a): > > > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > > > > > Jesli wieżowce to kilka i to w miejscu centrum zachodniego i tylko ta > m :) > > > > No to jest tylko twoje zdanie :D > > Nie tylko. Moje też. I moje tez!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkjh Re: Wrocław za 20 lat... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.03, 20:29 Gość portalu: AR napisał(a): > > > > > > No to jest tylko twoje zdanie :D > > > > Nie tylko. Moje też. > > I moje tez!!! :) Wy się nie liczycie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Wrocław za 20 lat... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.03, 20:48 Gość portalu: lkjh napisał(a): > Gość portalu: AR napisał(a): > > > > > > > > > No to jest tylko twoje zdanie :D > > > > > > Nie tylko. Moje też. > > > > I moje tez!!! :) > > Wy się nie liczycie :)) Będą nas tysiące,będą nas tysiące :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: para1 Re: Wrocław za 20 lat... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.02.03, 08:39 Gość portalu: lkjh napisał(a): > Gość portalu: AR napisał(a): > > > > > > > > > No to jest tylko twoje zdanie :D > > > > > > Nie tylko. Moje też. > > > > I moje tez!!! :) > > Wy się nie liczycie :)) A to widziałeś? :)) mleczko.onet.pl/big_pic.html?N=2&TYP=132 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) zajebiste ! IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 24.02.03, 23:47 To mi sie podoba! Lubie takie miasta! Jednak skupilbym sie we Wro na poczatek nad metrem ! 1 linia: PSIE POLE, KORONA, GRUNWALD, DOMINIKANSKI, PKP, POWSTANCOW, BIELANY 2 linia okulna ;): KOZANOW, GADOW, NOWY DWOR...... po obwodnicy, przez ROZANKE spowrotem na KOZANOW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner Re: zajebiste ! IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 25.02.03, 05:09 Fajna fotka. Przyznacie, że Frankfurt nie ma polotu do wrocławia ze swoim skylinem? Przecież wy takich budynków niecirpicie - patrz wątek "poznańskie wieżowce" :) My już kilka takich mamy, tych niższych ale zawsze ;) No oczywiście te z frankurtu sa ok a z Poznania do D. ale to już wasza perspektywa z którą nikt się i tak nie liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: zajebiste ! IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 25.02.03, 08:47 HEHE nie ma co porownywac Poznanskich wierzowwcow z tymi na zdjeciu w pierwszym temacie... Bylem w Poznaniu i te wasze sa mega malutkie ! Ogolnie patrzac z perspektywy malutkich kamieniczek Poznanskiego city to moze przy nich wygladaja na drapacze... ale jesli wstawilbys te same do Frankfurtu czy nawet Warszawy wygladalyby mizernie. Wszystko zalezy od perspektywy! Poznan i Wroclaw to miasteczka - nigdy nie beda metropoliami poki trwa rezim inwestycyjny Wawy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: zajebiste ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.03, 09:11 Gość portalu: :) napisał(a): > HEHE > > nie ma co porownywac Poznanskich wierzowwcow z tymi na zdjeciu w pierwszym > temacie... > Bylem w Poznaniu i te wasze sa mega malutkie ! Ogolnie patrzac z perspektywy > malutkich kamieniczek Poznanskiego city to moze przy nich wygladaja na > drapacze... ale jesli wstawilbys te same do Frankfurtu czy nawet Warszawy > wygladalyby mizernie. Wszystko zalezy od perspektywy! > Poznan i Wroclaw to miasteczka - nigdy nie beda metropoliami poki trwa rezim > inwestycyjny Wawy ! niby ze Wawa jest metropolia???? heheheheheh niezly zart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkjh Re: zajebiste ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.03, 09:18 Gość portalu: kali napisał(a): > niby ze Wawa jest metropolia???? > heheheheheh niezly zart To w takim razie w Polsce nie ma w ogóle metropolii!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: zajebiste ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.03, 07:53 Gość portalu: lkjh napisał(a): > Gość portalu: kali napisał(a): > > > niby ze Wawa jest metropolia???? > > heheheheheh niezly zart > > To w takim razie w Polsce nie ma w ogóle metropolii!!!!! blyskotliwy jestes:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: zajebiste ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.03, 10:22 Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): > Fajna fotka. > Przyznacie, że Frankfurt nie ma polotu do wrocławia ze swoim skylinem? > Przecież wy takich budynków niecirpicie - patrz wątek "poznańskie wieżowce" :) > My już kilka takich mamy, tych niższych ale zawsze ;) > No oczywiście te z frankurtu sa ok a z Poznania do D. ale to już wasza > perspektywa z którą nikt się i tak nie liczy... Runner bez przesady.Nie macie żadnego skylina.Jak wogóle możesz porównywac wieżowce z Frankfurtu z wami? Jedyny prawdziwy wiezowiec wybudowany poaza Warszawą w ostatnim 13-leciu a wiec nowoczesny to Uni Centrum w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: zajebiste ! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 12:03 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): > > > Fajna fotka. > > Przyznacie, że Frankfurt nie ma polotu do wrocławia ze swoim skylinem? > > Przecież wy takich budynków niecirpicie - patrz wątek "poznańskie > wieżowce" :) > > My już kilka takich mamy, tych niższych ale zawsze ;) > > No oczywiście te z frankurtu sa ok a z Poznania do D. ale to już wasza > > perspektywa z którą nikt się i tak nie liczy... > > Runner bez przesady.Nie macie żadnego skylina.Jak wogóle możesz porównywac > wieżowce z Frankfurtu z wami? > Jedyny prawdziwy wiezowiec wybudowany poaza Warszawą w ostatnim 13-leciu a > wiec nowoczesny to Uni Centrum w Katowicach. Uni jeszcze nie skończyli budować. Najładniejszym wieżowcem poza W-wą jest oczywiście PFC, a niedługo będzie Andersja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: zajebiste ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.03, 22:18 Gość portalu: P.B napisał(a): > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): > > > > > Fajna fotka. > > > Przyznacie, że Frankfurt nie ma polotu do wrocławia ze swoim skylinem > ? > > > Przecież wy takich budynków niecirpicie - patrz wątek "poznańskie > > wieżowce" :) > > > My już kilka takich mamy, tych niższych ale zawsze ;) > > > No oczywiście te z frankurtu sa ok a z Poznania do D. ale to już wasz > a > > > perspektywa z którą nikt się i tak nie liczy... > > > > Runner bez przesady.Nie macie żadnego skylina.Jak wogóle możesz porównywac > > > wieżowce z Frankfurtu z wami? > > Jedyny prawdziwy wiezowiec wybudowany poaza Warszawą w ostatnim 13-leciu a > > > wiec nowoczesny to Uni Centrum w Katowicach. > > Uni jeszcze nie skończyli budować. > Najładniejszym wieżowcem poza W-wą jest oczywiście PFC, a niedługo będzie > Andersja :) PFC to nie jest dla mnie wiezowiec.Andersja będzie jeli będzie kiedykolwiek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner UNI CENTRUM to nieporozumienie! IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 25.02.03, 23:52 1. Uni centrum widziałem trzy dni temu i wygląda w realu jak następna kopalnia. Dookoła nie ma nic co można by nazwać zalążkiem tzw. city. Wieżowiec jest bardzo skromny wizualnie (bardzo wąski w górnych partiach budynek). Gdyby postawić obok np PGK to nie miałby już polotu nie mówiąc już o AE czy PFC. Ale jak na 300 tys Katowice to jest na miejscu. 2. PFC jest bardzo inteligentym budynkiem, ma mniej więcej ten sam stopień zaawanswoania co WTT w warszawie - z Uni Centrum nie można go w ogóle porównywać.Akurat wiem co mówię bo mój kumpel pracuje tam jako informatyk/administrator budynku. 3. PFC jest wieżowcem czy Ci się to podoba czy nie. Ma wg największych rygorów pomiaru 85 m i nie nazwałbym tego barakiem. Codziennie go widzę i dla mnie jest na pewno wieżowcem. 4. W poznaniu Wieżowce są budowane na razie w małej ilości ale stosunkowo blisko siebie i komponuja się wizualnie. 5. Nie porównuje wiezowców z Frankfurtu z poznańskimi ale wskazuje na fakt, że we frankfurcie też nie odrazu 300 m budynki budowano - zaczęło się to tak jak teraz w Poznaniu. 6. Warszawskie wieżowce są rozsiane i tylko wokół WTT obecny właściciel planuje budowę autentycznego city (patrz PROFIT 2/2003) 7. Wiosną jak będzie cieplej na pewno zrobię jakieś nocne zdjęcia w Poznaniu i zobaczycie, że pięknie wygląda to wszystko. Np. na AE są gigantyczne bilboardy na wieńcu budynku, które powodują, że wszystko wygląda bardzo "zachodnio". Odpowiedz Link Zgłoś
heweliusz9 Re: UNI CENTRUM to nieporozumienie! 26.02.03, 20:25 Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): > 1. Uni centrum widziałem trzy dni temu i wygląda w realu jak następna kopalnia. > > Dookoła nie ma nic co można by nazwać zalążkiem tzw. city. Wieżowiec jest > bardzo skromny wizualnie (bardzo wąski w górnych partiach budynek). Gdyby > postawić obok np PGK to nie miałby już polotu nie mówiąc już o AE czy PFC. > Ale jak na 300 tys Katowice to jest na miejscu. > budynek juz dawno jest wybudowany i jest najwyższym budynkiem poza Warszawą > 2. PFC jest bardzo inteligentym budynkiem, ma mniej więcej ten sam stopień > zaawanswoania co WTT w warszawie - z Uni Centrum nie można go w ogóle > porównywać.Akurat wiem co mówię bo mój kumpel pracuje tam jako > informatyk/administrator budynku. > WTT jest jednym z najnowocześniejszych budynków w Europie, ma tez najszybsze w Europie windy, porównanie do niego PFC jest smieszne, PFC to zwykły inteligentny biurowiec ale wiele mu brakuje do WTT > 3. PFC jest wieżowcem czy Ci się to podoba czy nie. Ma wg największych rygorów > pomiaru 85 m i nie nazwałbym tego barakiem. Codziennie go widzę i dla mnie jest > > na pewno wieżowcem. PFC nie jest wiezowcem, na całym swiecie przyjeto ze wieżowiec to budynek powyżej 90m i tylko w tym przypadku jest wpisany do rejestru wysokich budynków > > 4. W poznaniu Wieżowce są budowane na razie w małej ilości ale stosunkowo > blisko siebie i komponuja się wizualnie. > > 5. Nie porównuje wiezowców z Frankfurtu z poznańskimi ale wskazuje na fakt, że > we frankfurcie też nie odrazu 300 m budynki budowano - zaczęło się to tak jak > teraz w Poznaniu. > Frankfurt to stolica finansowa Niemiec, z Giełdą itp., popyt na biura jest duzy, w Poznaniu popyt na biura jest bardzo mały i budowanie wiezowców boirąc pod uwage że nie ma drogich grubtów nie jest opłacalne, najwyzsze jakie bedą powstawać nie przekroczą znacznie 100m > 6. Warszawskie wieżowce są rozsiane i tylko wokół WTT obecny właściciel planuje > > budowę autentycznego city (patrz PROFIT 2/2003) chyba nie byłeś w Warszawie pisząc takie rzeczy > > 7. Wiosną jak będzie cieplej na pewno zrobię jakieś nocne zdjęcia w Poznaniu i > zobaczycie, że pięknie wygląda to wszystko. Np. na AE są gigantyczne bilboardy > na wieńcu budynku, które powodują, że wszystko wygląda bardzo "zachodnio". :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner Re: UNI CENTRUM to nieporozumienie! IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 26.02.03, 23:34 Gościu jesteś niedorzeczny. Czy ja napisałem, że Uni Centrum nie jest wybudowane? Frankfurt to stolica finansowa niemiec ok ale czy to znaczy, że ma wyłączność na wieżowce? Pisząc, że PFC ma wg. "najrygorystyczniejszych" reguł 85m piszę o wysokości bez iglicy, która akurat w tym przypadku jest wliczana do wysokości budynku ponieważ jest jego integralną częścią. Zatem PFC z iglicą jest wieżowcem i ma 91m wg. strony inwestora. Odsyłam na www.pfc.pl Co do WTT to proponuję lekturę artykułu "Drugie życie wieżowca" - niestety nie pamiętam nuemru Profitu ale jesienią zeszłego roku. To co piszesz jest faktem. WTT ma najszybsze windy w europie ale nie jest bez wad. Wieżowiec został zaprojektowany jako siedziba Dewoo na Europę a nie biurowuec pod najem biur. Teraz są z tym problemy. Co do tego co napisałem o planach city wokół wieżowca to jest to cytat z Profita i sam możesz przeczytac a nie dementowac bez podstaw. Warszawę widziałem nieraz i nie uważam jej za urbanistyczne arcydzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: UNI CENTRUM to nieporozumienie! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 27.02.03, 00:11 heweliusz9 napisał: > PFC nie jest wiezowcem, na całym swiecie przyjeto ze wieżowiec to budynek > powyżej 90m i tylko w tym przypadku jest wpisany do rejestru wysokich budynków Z iglicą PFC ma 91 m, po drugie w rejestrze o którym piszesz uwzględnia się budynki pow. 100 m AE z anteną ma 105 m i w rankingu wieżowców jest uwzględniona Odpowiedz Link Zgłoś
talkinghead Re: UNI CENTRUM to nieporozumienie! 27.02.03, 00:06 Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): ..., które powodują, że wszystko wygląda bardzo "zachodnio". jak to spiewal Kukiz ... my sa juz amerykany mamy glany my sa pany... oj daleko nam wszystkim (wszystkim powtarzam..poznaniowi tez) do zachodu..bardzo daleko. jeden wiezowiec zachodu nie uczyni. np na zachodzi zadne miasto nie wszczyna klotni o to kto ma wyzsze wiezowce albo wiecej inwestycji. to takie wschodnioeuropejskie gadki... w krajach europy wschodniej ktore maja kompleks zachodu. czyz nie? dopoki w glowach nie bedzie "zachodu" dopoty bedzie tu wschod. pzdr. th. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner Re: UNI CENTRUM to nieporozumienie! IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 27.02.03, 01:48 Człowieku ty jesteś nieuleczalnie chory! Czy ja napisałem, że blisko nam do zachodu? Jedyne co napisałem to, że wyglada to "zachodnio" jakbyś zobaczył to może byś zrozumiał dlaczego tak napisałem. W żadnym razie też nie porównuje Poznania do Frankfurtu jak usiłujesz to wcisnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
talkinghead Re: UNI CENTRUM to nieporozumienie! 27.02.03, 20:19 Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): > Człowieku ty jesteś nieuleczalnie chory! bez epitetow sie nie da? (...) > W żadnym razie też nie porównuje Poznania do Frankfurtu jak usiłujesz to > wcisnąć. w zyciu nic takiego nie powiedzialem. pzdr th. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner Re: UNI CENTRUM to nieporozumienie! IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 28.02.03, 04:49 A teraz najlepsze: Przypominam, że w temacie tego wątku nawet nie porównano ale przyrównano jedno polskie miasto do frankfurtu. Zgadnijcie jakie? Ale to oczywiście ja jestem be bo twierdzę, że Poznań ma zalążek city! Buahahahahahahahaha!!!! Buahahahahahahahaha!!!! Buahahahahahahahaha!!!! Buahahahahahahahaha!!!! Buahahahahahahahaha!!!! Buahahahahahahahaha!!!! Buahahahahahahahaha!!!! Buahahahahahahahaha!!!! Buahahahahahahahaha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: UNI CENTRUM to nieporozumienie! IP: 213.17.150.* 06.04.03, 10:27 Mi się Uni Centrum podoba. Zobaczcie: katowickiewiezowce.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner Re: zajebiste ! IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 28.02.03, 04:55 Tak tak Rafis - wy za 20 lat rzeczywiście będziecie framkfurtem jak w temacie tego wątku. Masz rację... Przy obecnym tempie budowy wieżowców u was to kolejne 1000 lat nie starczy. Poprostu zazdrościsz nam tych budynków :) Odpowiedz Link Zgłoś
talkinghead Re: zajebiste ! 28.02.03, 16:55 Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): > Przy obecnym tempie budowy wieżowców u was to kolejne 1000 lat nie starczy. > Poprostu zazdrościsz nam tych budynków :) zazdroscic... zazdroszcze pradze kamienicy ginger&fred. bo to arcydzielo architektury. 100m wiezowca zazdroscic? jak mozna zazdroscic wiezowca? skad takie myslenie? czy to ma cos wspolnego z autopsja? zazdroscisz warszawie wtt? ;) co do mitow z inne gowatku poznan nie jest mitem. poznan to fajne miasto na polnoc od wroclawia calkiem niezle sobie radzace w dzisieszych czasach recesji. natomiast faktem rowniez jest ze posiada kilku mieszkancow mitomanow. th. Odpowiedz Link Zgłoś