eva-76 24.08.06, 21:07 drodzy forumowicze, podzielcie sie swoimi doswiadczeniami... ile kosztuje godzina angielskiego / niemieckiego we wroclawiu na prywatnych lekcjach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: ceny korepetycji IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 24.08.06, 21:29 To zalezy od poziomu, kto udziela tych korepetycji, czasem też na czym one polegają - w mojej karierze - od 25 zł za godzinę, obecnie płacę 60 zł za godzinę - przygotowanie do CAE. Można też brać lekcje u studentów filologii nawet za 15-20 zł.Gneralnie ceny sa bardzo różne.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: ceny korepetycji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.06, 21:51 Dokładnie, ceny korepetycji są bardzo zróżniocowane, jednak języki zawsze były droższe od pozostałych przedmiotów. Ceny się przeważnie wahają od 15 zł wzwyż, a to wszystko zależy od tego, kto takich lekcjii będzie Nam udzielał. Wiadomo, że student, zawsze policzy sobie mniej :) Z własnego doświadczenia polecam studentów, przykładają się i ceny względne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thelook Re: ceny korepetycji IP: *.chello.pl 24.08.06, 22:08 Ja jestem po anglistyce, ucze w szkole prywatnej i tlumacze - biore 40 zl za 60 minut za dzieci w podstawowce i gimnazjum 1-2. Od 3 klasy gimnazjum, liceum i dorosli - 50 zl za 60 minut. Jesli ktos juz po studiach bierze mniej - znaczy ze jest zdesperowany i odradzam takie lekcje. A studenci anglistyki są idealni, ale tylko do pewnego momentu (maksymalnie liceum). pozdrawiam kaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: ceny korepetycji IP: *.nat.tvk.wroc.pl 25.08.06, 10:49 Kasko, co za bzdura. Nie wiem skąd wzięłaś tę "desperację". Ja brałem korepetycje u kobiety - magister anglistyki, prywatna szkoła, tłumacz przysięgły. I ile ode mnie brała - 35 zł za godzinę zegarową. A jestem po 30-tce. Aha, lekcje u niej w "biurze" domowym. Nigdzie się nie ogłaszała, ale jak zapytałem grzecznie, to się zgodziła (bo czemu nie - dodatkowa kasa zawsze się przyda). Nie uzasadniaj więc tego, że zdzierasz z ludzi, desperacją innych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filolog Re: ceny korepetycji IP: *.e-wro.net.pl 25.08.06, 12:56 Gość portalu: thelook napisał(a): > dorosli - 50 zl za 60 minut. Kaska, tez jestem po anglistyce, choc doprawdy magister filologii to tylko czesc moich kwalifikacji. Mam własną firmę, biuro, sieć uczniów biznesowych, jesem tłumaczem konferencyjnym, publikuję - nie mam kompleksów, nie pcha mną żadna desperacja, utrzymuję ze swojej pracy rodzinę. A jednak .. nie mam serca wziąć za godzinę stosunkowo niekłopotliwej pracy (niekłopotliwej nie jest tożsame z "odbębnionej") 50 zł od chłopaka czy dziewczyny przed 30-stką z kredytem mieszkaniowym na głowie, z płacą korporacyjną 1200 netto, z ambicjami i marzeniami. Od starszyh uczniów indywidualnych nie wezme tyle, bo te 50 zł raz, dwa razy w tygodniu to część ich wydatków rodzinnych, poza tym, co łożą na dzieci, poza tym, co muszą zainwestować w tysiące innych spraw. To wolny rynek i każdy oczywiście pracuje za tyle, ile uważa za stosowne. Ale stwierdzenie, że osoba po studiach pracująca za "ludzkie" stawki jest źle przygotowanym do pracy desperatem dowodzi twojej krótkowzroczności i arogancji. Przykre to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filolog Re: ceny korepetycji IP: *.e-wro.net.pl 25.08.06, 12:58 Ad rem zaś - 35 zł / 60 min 45 zł / 90 min Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: ceny korepetycji 25.08.06, 18:45 Nizależnie od opini forumowiczów , każda korepetycja to łamanie prawa chya , że odprowdzicie od niej podatek . Czyi otrzymacie rachunek za korepetycję . Raptem 19% , inaczej to zykłe złodziejstwo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaskA Re: ceny korepetycji IP: *.chello.pl 25.08.06, 19:32 bez korepetycji, droga brzozo, wielu z nas musialoby mieszkac pod mostem.przykre to,ale prawdziwe,ze nauczyciele zarabiaja gowniane pieniadze i chwytaja sie wszelkich sposobow, zeby dorobic.Widocznie tobie za dobrze sie powodzi i nie musisz szukac dodatkowych zrodel dochodow.Zazdroszcze,choc swojej pracy nie zamienilabym na inna. pozdrawiam PS. Widocznie jestem lepsza niz wy skoro mam tych samych uczniow od kilku lat, zarowno na korkach, jak i w szkole prywatnej - nikt sie nie skarzy,wracaja do mnie i jeszcze przysylaja znajomych.Moze sa naiwni,a moze zadowoleni z mojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: ceny korepetycji IP: *.nat.tvk.wroc.pl 25.08.06, 21:47 "PS. Widocznie jestem lepsza niz wy skoro mam tych samych uczniow od kilku lat, zarowno na korkach, jak i w szkole prywatnej - nikt sie nie skarzy,wracaja do mnie i jeszcze przysylaja znajomych.Moze sa naiwni,a moze zadowoleni z mojej pracy" Albo samych frajerów znajdujesz. Niektórzy to mają szczęście. Dodatkowo - skoro jesteś taka "lepsza", to czemu nie pokusiłaś się o założenie własnej szkoły językowej? Przecież jest ich we Wrocławiu tylko milion, a Twoja z pewnością byłaby "lepsza". Mogłabyś szarpać od ludzi po 2000 zł za 30 godzin kursu dla początkujących. A mówiąc serio, to nie zawsze "drożej" znaczy "lepiej". Tylko jeszcze nie wszyscy o tym wiedzą i własnie dzięki tym "niewiedzącym" mogą zarabiać tacy ludzie, jak uzytkownik 'Kaśka'. I dzięki niebiosom za takich nauczycieli, jak uzytkownik 'Filolog'! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: ceny korepetycji IP: *.chello.pl 25.08.06, 22:05 wlasnie dlatego,ze jest tyle szkol,uczniowie maja wybor.gdyby cokolwiek bylo nie tak u mnie (np za wysoka cena) - maja milion innych mozliwosci. Wiec uznajcie, ze moze ktos jest wart wiekszych pieniedzy, ktore ktos inny/zadowolony chce placic za porzadne lekcje. A szkoly nie zaloze,bo wole zarabiac "na reke", a oprocz tego pracowac na etat (skladki emerytalne i ubezpieczenie),a nie myslec o papierach,ksiegowosci, zusie i takich tam. wiem,ze nie zawsze drozej znaczy lepiej.dlatego nie tylko ja mam prace. pozddrawiam i tak kaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglista Re: ceny korepetycji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.06, 16:38 Do poziomu FC spokojnie za 20 zlotych, nawet nieanglisci z doswiadczeniem pedagogicznym i dobra znajomoscia jezyka moga nauczyc dobrze. Pozniej, na przyklad przy przygotowaniach do CAE ceny rosna znaczaco (minimum 100%). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox Re: ceny korepetycji IP: *.wroclaw.mm.pl 27.08.06, 22:22 a ja myśłem , że to miało być o uczciwości wobec własnego społeczeństwa...,a nawet wobec samego siebie . Ciągle miraże... Odpowiedz Link Zgłoś
swimmer84 Re: ceny korepetycji 27.08.06, 22:33 angielski od podstawowki do matury 25 zl/60 min Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: ceny korepetycji 28.08.06, 19:24 Dziwię się Wam , jesteście z siebie zadowoleni (nauczyciele korepetytorzy) czy może to maska ? Poziom nauki w polskich szkołach niski , system nauczania niewydolny, sytuacja nauczyciela zła , polityka panoszy się w korytarzach szkolnych , a Wy zadowoleni , że macie stałych uczniów (klientów) i dajecie sobie radę . Nie płacicie podatków od korków , no bo ... zawsze jakieś alibi się znajdzie , prawda ? To kto ma płacić podatki ? Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: ceny korepetycji 28.08.06, 19:27 Dodam na koniec , że same korepetycje jawią mi się jak jakiś przeżytek , zacofanie cywilizacyjne , dramat edukacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy Re: ceny korepetycji IP: *.korbank.pl 28.08.06, 23:52 brzoza... skoro "same korepetycje jawią mi się jak jakiś przeżytek , zacofanie cywilizacyjne , dramat edukacyjny" - po co zabierasz glos w tej dyskusji? masz jakies kompleksy, czy cos? zazdrosny jestes? nie rozumiem... a najlepiej, to juz nic nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
daphny1 Re: ceny korepetycji 28.08.06, 19:45 A powiedz mi czego nie rozumiesz z angielskiego??? Mam FCE, mogę Ci pomóc za symboliczną opłatę - 15zł za godzinę (zegarową):) Co Ty na to? O ile mi wiadomo ceny są o wiele wyższe, więc masz okazję. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lider_hezbollahu Re: ceny korepetycji 29.08.06, 00:00 A ja nie napisałem nic głupiego i muszę bulić 40 zł za godzinę. I gdzie ta sprawiedliwość :(:(:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: ceny korepetycji 29.08.06, 09:20 Rozumiem , żostatnie 3 posty były w mo sprawie. 1. Mam już nie pisać , bo same głupoty... Odp. Załamuję ręce gdy czytam taką odpowiedź na poważny zarzut złodziejstwa podatkowego , fakt w malutkiej skali (wieksza jest u lekarzy) , ale nie chciałbym aby nauczyciel z taką pokręconą mentalnością miał coś poważnego do powiedzenia w tym kraju. 2. Angielski za 15 zł na godzinę ? Odp. Chętnie , zaproponuj to dzieciom ludzi potrzebujących . Zrobisz w końcu coś dobrego nie tylko dla siebie. 3. Odp. No i co , ulżyło Ci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy Re: ceny korepetycji IP: *.korbank.pl 29.08.06, 12:19 znalazl sie obronca ucisnionych. skoro tak bardzo chcesz o sprawiedliwosc walczyc, to zajmnij sie zlodziejami, ktorzy na wysokich stolkach siedza i jeszcze im malo. a moze sam jestes jednym z nim i za duzo ci pieniedzy? czasami korepytycje to jedyna metoda zeby dorobic do smiesznie niskiej pensji i zawiazac koniec z koncem, no ale co ty, wzorowy obywatel IV RP, mozesz o tym wiedziec? nic. bywa tez, ze korepetycje sa jedynym srodkiem na zdobycie jakichkolwiek pieniedzy dla studenta (bo np studiuje dziennie i nie ma szansy na "normalna prace"; a na korepetycjach i tak nie zarabia kokosow). przeloz to sobie na podreczniki, kserowki i inne materialy, na ktore musi wylozyc gotowke co miesiac. a musi wylozyc wlasna gotowke, bo nikt mu nie zasponsoruje. tja... ty i tak znajdziesz madre i logiczne, jak na wzorowego obywatela IV RP przystalo, wyjasnienie, ze robi zle. ale co ty wiesz o takich sytuacjach? nic. korepetycje nie istnieja od dzis i istniec jeszcze dlugo beda. to zjawisko powszechne i powszechnie stosowane. pewnie nie jeden/jedna z twoich znajomych (lub ich dzieci) korzystal/a z tego rodzaju pomocy. i co, wtedy tez im robisz wyklad, ze biora udzial w złodziejstwie podatkowym? zreszta nie ma co tlumaczyc. i tak tego nie zrozumiesz. p.s. "Mam już nie pisać , bo same głupoty...". czytaj poprzednie posty ze zrozumieniem. slowo "glupoty" nie zostalo uzyte. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: ceny korepetycji 29.08.06, 18:12 własnie to mnie martwi , że coraz więcej Polaków znajduje tak pokrętne wytłumaczenie dla swojej nieuczciwej (czytaj ; niezgodnej z prawem) działalności. Nie ważne czy na stołkach , czy pod. Kali ukraść to ok , ?Kalemu , to be. Czy dociera do Ciebie , że właśnie nie płacisz podatku z którego być może można stworzć miejsce pracy , dać zupę komuś itd? Tu już piszę prostym językiem ... To prawo fukconujące w tym kraju jak i obywatelski obowiązek nakazuje płacic podatki . Natomiast Ty mówisz ; ja dostaje mało z płaconych podatków przez społczeństwo to sobie na boczku dorobię i nie zapłacę od tego podatku , bo mam ich w nosie .Tak samo mówią inne zawody budżetowe paożytując na całym społeczeństwie . To homosovieticus droga forumowiczko. Zawsze możesz zmienić zawód i zostać np. glazurownikiem , za dniówkę biorą ponad 200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: ceny korepetycji 29.08.06, 18:13 PS (idocznie w modzie) ne znalazłem się , jestem tu od zawsze i wiem kim jestem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marie Re: ceny korepetycji IP: *.os1.kn.pl 05.09.06, 13:29 Ja biorę 30zł/60min i jestem studentką filologii. Nie uważam że jest to wygórowana cena, bo szanuję swój czas po prostu. I korepetycje to raczej nie jest przeżytek. Dajmy na to w Niemczech, korki są popularne i bardzo bardzo drogie. Angielski to już jest na samym szczycie piramidy cenowej..I nikt tam nie marudzi, że drogo czy coś. Wiedzą w co inwestują. A tak a propos szkół, to częściowo prawdą jest, że nauczyciele odwalają zajęcia, ale nie zawsze! Ja na początku chciałam aby moje lekcje coś zostawiały w głowach ale jak to mówią: możesz przyprowadzić konia do wodopoju ale nie zmusisz go żeby pił. Ja osobiście nie chodziłam na korki ani dodatkowe kursy z języka i jakoś mi szkoła wystarczyła a nie uważam się za megazdolną osobę. Po prostu chciałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ceny korepetycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:50 A WSZYSCY CI CO SIĘ TU WYPOWIEDZIELI ŁOJĄ KASĘ NA CZARNO . BEZ ZAREJESTROWANIA SIĘ I BEZ CHOĆ ZLOTÓWKI PODATKU. SZKODA ZE W URZEDACH SKAROBOWYCH NIKOMU NIE CHCE SIE RUSZYC DUPY ZEBY ROZGONIC TO TOWARZYSTWO. NO COMMENTS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox Re: ceny korepetycji IP: *.wroclaw.mm.pl 06.09.06, 13:20 Bo w Polsce ludzie przestali być Polakami ,a są narodem polskojęzycznym . Oni nawet nie wiedzą o czym Ty i brzoza36 piszecie . To jakby w kosmos wysłać ludzi , a po 200 latach wracają osrane , obszrapane istoty człekokształtne , nie mówiące , a tylko porozumiewjące się stęknięciami (była taka kiedyś ksążka sf). Oni zawsze znajdą sobie alibi, to prawda. No , a w niedzielę i na Boże Narodzenie do kościółka , a pomiędzy cały Świat zły , oj jaki zły ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: ceny korepetycji IP: *.os1.kn.pl 06.09.06, 14:28 angielski i niemiecki - 35 zł za 45 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox Re: ceny korepetycji IP: *.wroclaw.mm.pl 06.09.06, 19:06 ależ to bez znaczenia , nie rozumiesz , że ten post powstał aby ktoś zorientował się ile można brać za korki ?! Wyliczam ; 35 zł x 19% = 6,65 zł - oto podatek , dwa piwa , tyle wart jest honor polskiego nauczyciela według tych nauczycieli z forum. Nauczyciel , przypominam , jeden z kilku najważniejszych i najpiękniejszych zawodów Świata. Odpowiedz Link Zgłoś