kaska733 25.08.06, 16:03 Jestem ciekawa ile od września będzie kosztować przedszkole i czy za dni nieobecności dziecka się też płaci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doras75 Re: ile za przedszkole 26.08.06, 00:13 Niewiem ile w tym roku wyniesie opłata stała,ale płaci się ją nawet jak dzieco choruje.Posiłki około 5-6 zł za dzień i te koszty sie odlicza jesli dziecko nie chodzi do przedszkola. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaska733 Re: ile za przedszkole 26.08.06, 10:52 A w prywatnym przedszkolu za nieobecność dziecka też się odlicza? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: ile za przedszkole 26.08.06, 22:23 zalezy od przedszkola pewnie i od tego, co umowa stanowi Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: ile za przedszkole 28.08.06, 14:39 W Świdnicy w prywatnym przedszkolu, od piątku zaczyna tam chodzić nasz synek, oplata stała wynosi 120zl, a stawka żywieniowa 3,80/dzień. Płaci się z góry, za cały miesiąc, jest to kwota rzędu 200zł około, jeśli dziecko nie chodziło przez wszystkie dni w miesiącu, to w kolejnym ma odliczone 3,80zl za każdy dzien nieobecnosci. Tak więc wszystko zależy od przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: ile za przedszkole 28.08.06, 14:55 aluniaaa - a gdzie to przedszkole, podaj namiary, jesli mozesz... Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: ile za przedszkole 28.08.06, 15:05 Przedszkole Niepubliczne "Promyk" Ul. Ofiar Oświęcimskich (za McDonaldem są dwa, pierwsze jest publiczne, za publicznym prywatne). Dodam jeszcze, że jest to przedszkole Montessori. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: ile za przedszkole 28.08.06, 15:25 od ktorej strony "za mcDonaldem" ? napisz dokladniej, bo średnio znam Świdnice :) Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: ile za przedszkole 28.08.06, 15:33 Ja Świdnice też jeszcze znam średnio, mieszkamy tutaj od niedawna. Patrząc na przód McDonalda, za jego plecami zauważysz jeden budynek, to będzie publiczne przedszkole, ciut obok ( w lewą str.) za plecami publicznego stoi podobny budynek prywatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
aaniam Re: ile za przedszkole 29.08.06, 15:02 W przedszkolu państwowym we Wrocławiu, opłata wynosiła w czerwcu 135 zł - przypszczam,że na razie nie zmieni się, stawka żywieniowa 4,50 zł/dzień (Kiedys była 5 zł) Za każdą nieobecność zwracana była kwota za wyżywienie, a za chorobę minmum 5 dni- potwierdzoną zwolnieniem lekarskim, odliczano również część opłaty stałej. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
lahesis Re: ile za przedszkole 06.09.06, 13:14 Podaj prosze, które to przedszkole (przy jakiej ulicy). z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: ile za przedszkole 11.09.06, 22:03 We wszystkich wrocławskich przedszkolach (publicznych) opłata stała jest jednakowa i wynosi aktualnie 135 zł. Do tego dochodzi stawka żywieniowa - tu są minimalne różnice w cenach. W naszym przedszkolu (przy ul. Wojrowickiej) było w ub. roku 4,60 a w tym już 5 zł/dzień. Za wyżywienie jest zwrot za każdy dzień nieobecności, natomiast opłata stała jest odliczana tylko wtedy gdy przedstawi się zaświadczenie lekarskie o chorobie na min. 5 dni. Bez tego zaświadczania, nawet gdy dziecko nie chodzi przez cały m-c, nic nie zostanie odliczone od tej opłaty. Do tych kosztów dochodzą jeszcze inne, ale ich wielkość zależy już od przedszkola, np. Rada rodziców, rytmika, zajęcia dodatkowe (angielski, basen itp.). Najczęściej zamykam się w kwocie 300 zł/m-c. Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
chaza Re: ile za przedszkole 12.09.06, 13:44 Cześć Asia, Czy jesteś zadowolona z przedszkola na Wojrowickiej? Napisz proszę w której grupie jest Twoje dziecko i jak oceniacie razem z pociechą przedszkole (panie, zajęcia itp.). Z góry dziękuję.Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: ile za przedszkole 13.09.06, 21:56 Z przedszkola jestem w sumie zadowolona ale bez wielkich zachwytów. Moja córa jest w pięciolatkach ale chodzi dopiero drugi rok (zaczęła od 4-latków). Co do opieki nad dziećmi i zwyczajów panujących w przedszkolu to nie mam zastrzeżeń, akurat w "naszej" grupie w ub. roku było zawirowanie z Paniami (najpierw była tylko 1 pani - młoda i pełna zapału, potem doszła druga Pani - też super, ale tak się złożyło, że obie zaszły w ciąże i zaczęły się problemy z częstymi nieobecnościami - te Panie już niestety nie pracują). Teraz są dwie nowe Panie (pierwsze wrażenie też ok) i mam nadzieję, że one przejdą już z dziećmi do zerówki. Dla mnie największy plus to to że przedszkole jest czynne do 17.00. Największy minus to stan techniczny placu zabaw dla starszych dzieci - to po prostu obraz nędzy i rozpaczy - mam nadzieję, że szybko uda się coś z tym zrobić. Dzieci się tam nie bawią, bo jest zbyt niebezpiecznie :( Z zajęć dodatkowych polecam Ci warsztaty artystyczne - dzieci je uwielbiają. No i angielski choć ja zapisałam córkę dopiero pod koniec roku, bo chodziła do Helen Doron a opinie innych rodziców nt. ang. w przedszkolu nie były zachęcające. Teraz może zmienią prowadzących te zajęcia i będzie lepiej. Moja córka chętnie chodzi do przedszkola więc wnioskuję, że dobrze się tam czuje. Panie nie zmuszają do jedzenia ale zachęcają i wiem, że dziecko nie chodzi głodne. Jeśli jeszcze coś chciałabyś wiedzieć to pytaj, bo nie wiem co jeszcze napisać. Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
akia_k w Lubinie 24.09.06, 00:11 u nas opłata stała wynosi 85,93zł (przez 11 miesięcy), wyżywienie - 4 zł odliczane gdy dziecko jest nieobecne, ale stałą wiadomo trzeba płacić Odpowiedz Link Zgłoś
sylwunka28 Re: ile za przedszkole 30.09.06, 11:12 A propos koleżanki z Lubina, to jaki to numer przedszkola i na jakiej ulicy się mieści. Jeśli to przedszkole na moim osiedlu to chętnie moją córę tam zapiszę - zaoszczędzając przy okazji.Czy trudno jest tam zapisać swoje dziecko??? Pozdrawiam Lubinianka Odpowiedz Link Zgłoś
akia_k odpisałam 03.10.06, 01:15 sylwunka28 dostałam priv, odpisałam na priv ;)) Odpowiedz Link Zgłoś