Dodaj do ulubionych

Cyrk we Wrocławiu- pilne!

11.09.06, 08:43
Chodzi o ten prawdziwy, z arena i zwierzętami!
Podobno jest gdzies we Wrocławiu?
Gdzie jest teraz? Kto wie?
Dzięki za szybki odzew!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Z. Re: Cyrk we Wrocławiu- pilne! IP: *.dint.wroc.pl 11.09.06, 09:24
      Róg Ostatni Grosz/Legnicka.
    • Gość: Cyrk Re: Cyrk we Wrocławiu- pilne! IP: *.20.54.194.generacja.pl 11.09.06, 09:30
      Wiem, ze kolo wzgorza Andersa sie jakis zatrzymal, bo widze z okna :) Moze o
      ten chodzi? Juz sie rozlozyli.
    • Gość: stefanox w Galerii Dominikańskiej IP: *.wroclaw.mm.pl 11.09.06, 10:06
      zastanawia mnie jak to możliwe , by w centrum miasta pokazywać zwierzęta
      cyrkowe i jakoś żadna organizacja Animals lub inna nie grzmi ?
      • malutki_kwiatusek :( 11.09.06, 10:35
        nie chodźcie do cyrku ;( szkoda mi tych zwierzątek :(
    • alka_xx Re: Cyrk we Wrocławiu- pilne! 11.09.06, 10:48
      Dzięki za namiary.
      Też żal mi tych zwierząt,ale jak odmówić takiej wizyty w zoo czteroletniemu
      choremu dziecku, ktore koniecznie chce zobaczyć,a może nawet przejechać się:)
      na tygrysie?
      A skad_inąd sama znam osoby,które w ramach pewnej organizacji walczyły o prawo
      do lepszego traktowania zwierząt cyrkowych, bo o prawie do ich wolności raczej
      nie ma co marzyc!
      Efekt tej walki nie jest jednoznaczny...
      Pozdrawiam
      • kklement Ty durna kobieto !!!!! 11.09.06, 11:42
        Naucz swoje dziecko, że tygrys jest ŻYWĄ ISTOTĄ CIERPIĄCĄ W CIASNEJ CYRKOWEJ
        KLATCE, W DODATKU GINĄCYM GATUNKIEM, zamiast zabierac je do cyrku, żeby sobie
        na tygrysie pojeździło !!! Jak sobie brzdąc zamarzy pojeździć autem tatusia, to
        też go za kierownicę posadzisz ???

K..., szlag mnie trafia, jak bezmyślni i skretyniali potrafią być niektórzy.

• Gość: larry king Re: Ty durna kobieto !!!!! IP: *.iitd.pan.wroc.pl 11.09.06, 11:57
          szlag mnie trafia jak czytam wywody tego idioty klementowskiego
        • Gość: MKK Re: Ty durna kobieto !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:57
          Kklement!
          przywołuję Cię do porządku!
          Delikatniej, proszę!
          G.
          • kklement Re: Ty durna kobieto !!!!! 11.09.06, 12:16
            Nie, nie da się delikatniej.
            • kklement Re: Ty durna kobieto !!!!! 11.09.06, 12:16
              To już było delikatniej :}
      • guarana83 Re: Cyrk we Wrocławiu- pilne! 11.09.06, 11:56
        a jak twoje dziecko poprosi ciebie o wypchanego żywego tygrysa to tez spełnisz jego zyczenie?

temu dziecku trzeba wytłumaczyć, że tygrys jest dzikim zwierzęciem,na którym się nie jeździ i które powinno żyć na wolności.

i co z tego, że masz takich znajomych??? to wcale nie czyni ciebie lepszą osobą

powinno się zakazać występowania cyrków z dzikimi zwierzetami na terenie polski.
    • kklement Cyrk jest śmieszny nie dla zwierząt ! 11.09.06, 11:43
      Powinno się we Wrocławiu, wzorem innych miast, zakazać występowania cyrkom
      posiadającym żywe zwierzęta !
      • alka_xx Cyrk nie jest śmieszny dla zwierząt i ludzi myśląc 11.09.06, 12:19
        Nie wiecie kim jestem i dlaczego potrzebna mi ta wizyta w zoo,
        ja tez nie wiem kim Wy jesteście,ale po tych ostatnich wypowiedziach jakoś nie
        bardzo chcę to wiedzieć.
        Ale proszę Was tylko byście zrobili własny "rachunek sumienia" i odpowiedzieli
        sobiena pytanie,co Wy osobiście zrobiliście w tym kierunku, by te zwierzęta z
        cyrku spotkał inny los. A wówczas, gdy okaże się, że nie zrobiliście NIC /poza
        obrażaniem innych!/Wasze dobre samopoczucie, mam nadzieję, ulegnie
        lekkiej ...modyfikacji?!
        pzdr

PS.

kklement napisał:

> Powinno się we Wrocławiu, wzorem innych miast, zakazać występowania cyrkom
        > posiadającym żywe zwierzęta !

Powinno się we Wrocławiu zakazać porównywania do zwierząt ludzi pozbawionych
        cech ludzkich, choć czasem takie porównanie samo ciśnie się na usta!
        • kklement Durna i niepoprawna :( 11.09.06, 12:28
          alka_xx napisała:

> Nie wiecie kim jestem i dlaczego potrzebna mi ta wizyta w zoo,

Zdaje się że pytałaś o cyrk, nie o ZOO.

> Ale proszę Was tylko byście zrobili własny "rachunek sumienia" i
          odpowiedzieli
          > sobiena pytanie,co Wy osobiście zrobiliście w tym kierunku, by te zwierzęta z
          > cyrku spotkał inny los.

Na przykład zjechałem pewną bezmyślną kobietę, która chciała zabrać tam
          dziecko, by mu przekazać swoje bezmyślne i bezduszne podejście do zwierząt,
          dając temu cyrkowi jednocześnie zarobek i podtrzymując jego dalsze
          funkcjonowanie.
          Niech ludzie bojkotują cyrki ze zwierzętami, to nie będzie zwierząt w cyrkach.
          Proste ? Proste.

> A wówczas, gdy okaże się, że nie zrobiliście NIC /poza
          > obrażaniem innych!/Wasze dobre samopoczucie, mam nadzieję, ulegnie
          > lekkiej ...modyfikacji?!

Rzecz w tym, że niektórymi trzeba mocno potrząsnąć, żeby ich mózg się nieco
          ożywił i poobracał trybikami. Nie, nie mam lepszego humoru. Nadal jestem
          wkurzony. Na ten cholerny cyrk, na Ciebie - bo nic chyba do Ciebie nie dotarło -
          i na Tobie podobnych. I na władze miasta, z powodu, o którym już pisałem.

> Powinno się we Wrocławiu zakazać porównywania do zwierząt ludzi pozbawionych
          > cech ludzkich, choć czasem takie porównanie samo ciśnie się na usta!

Powyższe stwierdzenie zmniejsza trochę moją złość - do Ciebie i tak nic nie
          dotrze, masz za słaby by procesor w głowie.
          • alka_xx Kolega obrońca zwierząt! 11.09.06, 12:43
            Ależ ulżyj sobie, bo kimkolwiek sam sięwidzisz,wyraźnie pokazujesz, że takie
            jak Ty mądrale tylko jęzorem potrafią pracować.
            Ale wykażę się jeszcze cierpliwością i coś Ci powiem.
            Gdy ja wkurzam się na władzę, to po prostu piszę do niej/władzy/list.I wyobraź
            sobie, że ta władza czasem nawet mi odpisuje na moje wkurzone wątpliwości. I
            odpowiada mi nawet grzecznie i bez obrażania mnie, co Tobie pewno nawet nie
            mieści się w mądrej głowie, więc może ta władza nie taka znów durna?
            W przeciwieństwie do niektórych mądrali...

Oczywiscie, że chodzi o cyrk. To tylko intensywny kontakt z Tobą
            / i to tylko wirtualny/ sprawił, że mój zardzewiały procesor natychmiast
            zasygnalizował mi, gdzie tak naprawdę jest miejsce dla takich jak Ty,
            mądrali...
            EOT

kklement napisał:
            [...]
            • kklement Re: Kolega obrońca zwierząt! 11.09.06, 13:48
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=48396987&a=48409969
              Po prostu obejrzyj te strony.
    • xsatanistax Re: Cyrk we Wrocławiu- pilne! 11.09.06, 12:13
      cyrki śmierdzą.
      • alka_xx Re: Cyrk we Wrocławiu- pilne! 11.09.06, 12:21
        xsatanistax napisał:

> cyrki śmierdzą.

Faceci czasem bardziej!
        • guarana83 Re: Cyrk we Wrocławiu- pilne! 14.09.06, 09:27
          nie bądź taka cyniczna.nie wiem dlaczego tak bardzo bronisz cyrki.
          my, może nie nie robimy happeningów, ale sprzeciwiamy się i wyrażamy swoją opinię.
          ja mojego dziecka nigdy nie zabiorę do cyrku,podobnie zrobią moi znajomi.są inne, ciekawsze atrakcje i na pewno mniej szkodliwe i bardziej ludzkie

niechodzenie do cyrku jest bardzo proste.podobnie jak segregowanie śmieci.jedno i drugie jest naszym obowiązkiem.
    • kklement Garść informacji dla amatorów cyrków ze zwierzętam 11.09.06, 12:32
      www.wolfpunk.most.org.pl/cobl.htm
      www.wolfpunk.most.org.pl/circfq1.htm
      empatia.pl/str.php?dz=5&id=530
      www.fwz.jawsieci.pl/protestujemy-tresura/index.htm
      A wystarczyło tylko, żebym wpisał w googlach 'zwierzęta w cyrku' ...
      • Gość: widz Re: Garść informacji dla amatorów cyrków ze zwier IP: *.core.lanet.net.pl 11.09.06, 12:43
        nie poszłam do cyrku z w/w wzgledów ale widziałam występy grupy cyrkowej w Galerii -
        występ z dużym gadem wzbudził mój niesmak
        -pani treserka wyjęła b.duzego węża z niedużego kosza wiklinowego potem go
        upchnęła z powrote w tym koszu a wcześniej zwierzę zostało obmacane przez
        większość dzieci z widowni
        -co czuł gad tego się nie dowiem ,tylko mogę się domyślić,
    • brzoza36 Cyrk to cyrk 11.09.06, 13:01
      Pochodze z rodziny która miała sporo z cyrkiem wspólnego . Znam ten świat.
      Jestem przeciwnikiem pracy zwierząt w cyrku.
      Szokuje mnie w tej dobie używanie zwierząt cyrkowych w miejscach takich jak
      Galeria Dominikańska . Kto o tym zdecydował? No więc moim zdaniem idiota lub
      bezwzględny marketingowiec .
      Cyrk to miejsce naprawdę piękne . Znam cyrki których poziom moim zdaniem jest
      artystycznie wyższy od wielu teatrów np. Cirque du Soleil .
      Tam jednak nie ma zwierząt.
      Martwi mnie też potoczne polskie okreslenie bałaganu jako cyrk .
      To kompletna pomyłka . W dobrym cyrku nie bałaganu , jest dyscyplina i świetna
      organizacja. Nie używajmy tego określenia . W cyrkach rzymskich gineli ludzi ,
      w cyrkach nowożytnych ludzie za ideę popisu i zwierzęta zupełnie niewnnie.
      • Gość: widz Re: Cyrk to cyrk IP: *.core.lanet.net.pl 11.09.06, 14:41
        był to pomysł na przyciagniecie go galerii kupujących -których i bez tego nie
        jest mało ??
        -odbyło sie to pod hasłem piate cyrkowe urodziny galerii, w sklepie albert
        lezały reklamy cyrku ("darmowe" wejsciówki dla dzieci do lat 9 ,co kosztuje
        30zł na trzy osoby -czyli bilet po 10zł,)dzieci miały rózne atrakcje: pokazy
        klownów, konkursy ,malowanie twarzy -wystepy z udziałem zwierzą były najbardziej
        oglądane -tresura pudli- miniaturek ,gołebi , no i ten wąż ,
        reklama cyrku była tez w wielu szkołach- rozdawano uczniom kupony na wejscie ,
        podobne akcje sa za kazdym razem kiedy cyrk wystepuje we Wrocławiu
        ,ja oczekiwałabym ze cyrk zareklamuje się własnie tym w jaki sposób tresują
        zwierzeta ,jesli już wystepują i pokaze warunki w jakich zyją ale wyobrazam
        sobie ze te warunki niestety nie moga być własciwe bo co można zaoferować
        zwierzętom mając spore ograniczenia w transporcie ,
        cięzko tez wytłumaczyc 4 czy 6 l.że jest to wszystko niehumanitarne,
        za każdy razem kiedy decyduję sie na wyjście do ZOO mam takie same mieszane
        uczucia ,szczególnie ze gołym okiem widać jak te zwierzęta tam się czują i
        CO TO ZA ZYCIE !
        ale mieszkając w miescie widze ze dziecko bardzo potrzebuje kontaktu ,choćby
        wzrokowego ze zwierzęciem lecz staram zawsze zwrócić jej uwagę na to co czuje
        takie zwierzę
        -dlatego też (brak warunków do zycia)nie mamy w domu zwierzat.
        • Gość: Paweł Z. Re: Cyrk to cyrk IP: *.os1.kn.pl 11.09.06, 15:14
          ZOO ma przynajmniej jakieś dodatkowe funkcje, np. naukowe. Poza tym kilka
          gatunków zwierząt wyginęło w przyrodzie i pozostały tylko egzemplarze trzymane
          w ZOO. A cyrk to tylko rozrywka.
          • kklement Po raz pierwszy .... 11.09.06, 15:27
            ... zgadzam się z Tobą w 100% !

Choć ciśnie się tu smutne i chyba retoryczne pytanie, czy to, co napisałeś o
            ogrodach zoologicznych, dotyczy jeszcze wrocławskiego ZOO A.D. 2006 ?
            • guarana83 Re: Po raz pierwszy .... 14.09.06, 09:23
              we wrocławskim zoo możesz jeszcze zobaczyc gatunki które nie żyją na wolności, z wielu przyczyn.np.białe tygrysy, które z powodu na swoje umaszczenie nie przeżyłyby raczej
              wiele rzeczy się tam zmieniło, ale wiele też potrzebuje zmiany
    • Gość: d. Re: Cyrk we Wrocławiu- pilne! IP: *.20.54.194.generacja.pl 13.09.06, 21:03
      jest chyba tutaj na Borowskiej, k. wzgórza andersa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka