Gość: jej Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 23:56 sa ciężkie czasy. Znowu mają likwidować linie kolejowe, a już niewiele ich zostało n.p., także musicie zrozumieć, kolego niedźwiedź, że i wasz wybieg musi być mniejszy, takie czasy, trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qron teraz wiedza i siedza i dlubia w nosie.. IP: 83.238.145.* 13.09.06, 00:06 naprawde nie znam sie na procedurach, ale skoro wlascicielem zoo jest miasto i ono zleca kontrole to czemu pan weterynarz nie wie czy moze?? moze po prostu nie chce wydac zlej opini sz.p. gucwinskim. napisano ze interesuje sie dopiero jesli wystapia choroby zakazne lub zgon. swoja droga odwiedzilem link, ktory przewijal sie na forum o wczesniejszych niepokojacych sygnalach z wroclawskiego zoo - szczegolnie wsrod gadow - gdzie chyba sporo zgonow nastapilo, nie dlatego ze zwierzakom nie sluzy klimat ale w wyniku zwyklych zaniedban (czytaj znecania sie). mam wrazenie ze po prostu we wroclawiu ktos kogos jeden drugiego kazdego czyli siebie chroni.. - taki skrot myslowy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: teraz wiedza i siedza i dlubia w nosie.. IP: *.wroclaw.mm.pl 13.09.06, 00:15 Jak to ku.. nie wiedizł! Przecież wystarczy i.ść do zoo i zobaczyć jak się ma słoń w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: teraz wiedza i siedza i dlubia w nosie.. 13.09.06, 00:57 Komisja złożona jedynie z lekarzy weterynarii i pracowników wrocławskiej AR byłaby być może dobra, ale do kontroli warunków sanitarnych w gospodarstwie rolnym czy na fermie. Z całym szacunkiem, ale taka komisja nie ma kompetencji do sprawdania warunków zycia zwierzat egzotycznych, a jeśli członkowie komisji są z Wrocławia w szczególności. Tu po prostu wszyscy się znają. To powinna być komisja złożona ze specjalistów, zoologów z poslkich placówek naukowych, uniwersystetów, PAN-u, a także najlepszych ogrodów (Poznań, Płock). Odpowiedz Link Zgłoś
fotoamator1 Re: teraz wiedza i siedza i dlubia w nosie.. 13.09.06, 01:08 Tak właśnie lewica zajmuje się zwierzętami. Unia Pracy i SLD niedźwiedź jest wam wdzięczny Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: teraz wiedza i siedza i dlubia w nosie.. 13.09.06, 01:15 A co z tym himalajskim, więzionym tam od 4 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: teraz wiedza i siedza i dlubia w nosie.. 13.09.06, 01:19 fotoamator1 napisała: > Tak właśnie lewica zajmuje się zwierzętami. Unia Pracy i SLD niedźwiedź jest wa > m > wdzięczny Dutkiewicz to lewica ? Pierwsze słyszę. Gucwinscy byli w kazdej partii, gdzie tylko cos sie dało złapać; PZPR, UP, a potem szukali szczęścia w PSL i Samoobronie, skąd startowali do parlamentu. Bezskutecznie na szczęście. W czasie poprzedniego posłowania posłanka Gucwińska miała az jedną interpelację i chyba jedno wystąpienie w sali plenarnej, mówiła o czołgach. Wystarczy. Po rozstaniu się z TVP, mieli podobno prowadzić audycje w TV Trwam, ale Rydzyk skąpy, nie płaci nawet takim (roz-)gwiazdom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniszka75 Re: teraz wiedza i siedza i dlubia w nosie.. IP: *.dow.com 13.09.06, 15:14 A najlepiej to powiadomic zagramanice. Jak sie ktos z zewnatrze zainteresuje co sie tu na polskim podworku wyprawia, to moze sie wreszcie zrobi ogolny wstyd przed innymi krajami i cos sie zacznie ruszyc. Tego sie juz nie da zniesc. Zwierzeta cierpia, zdychaja w okropnych warunkach (tez odwiedzilam zamieszczony miedzy opiniami link www.terrarium.com.pl/zobacz/zoo-wroclaw-929.html) a tu powiatowy lekarz weterynarii "nie pali sie do szybkiej kontroli". Ile zwierzat musi jeszcze dokonac tam swego zywota, zeby wreszcie ci biurokraci ruszyli swoje cztery litery? Mam zamiar rozpuscic te wiesc w swiat. Znalazlam adres do Miedzynarodowej Fundacji Dobra Zwierzat (Internationa Found for Animal Welfare), ktora dziala przy Unii Europejskiej: info-eu@ifaw.org, zamierzam ich powiadomic o strasznej sytuacji zwierzat we wroclawskim zoo. Zachecam takze was, napiszcie do nich ze swojej strony, im wiecej ludzi to zrobi, tym wieksza szansa, ze cos sie szybko zacznie dziac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jej Re: teraz wiedza i siedza i dlubia w nosie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 18:47 jasne, jasne, najlepiej do zagranicznej prasy polecieć, tak jak to Donald Tusk robi i zrobić z Polski pośmiewisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Candy Re: teraz wiedza i siedza i dlubia w nosie.. IP: *.one.pl 26.09.06, 14:38 A Wy jak zwykle o swojej dupie myslicie a nie o dobru zwierząt Sram na to czy Polska bedzie posmiewiskiem czy nie Ja sie wlasnie tam podpisze a Wy sobie dalej tkwijcie w tym zludnym przekonaniu ze tak musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: teraz wiedza i siedza i dlubia w nosie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 18:52 przez takich ludzi jak ty i tusk, którzy robieniem kichy za granicą dla korzyści akurat własnej niejaki Elton J. zwracał się do CAŁEJ publiki w Sopocie : "Zostawcie gejów w spokoju", a chodziło o to, że doszły go słuchy o prześladowaniu gejów w RP, plotki te, po to, zeby skompromitować rządzących, rozpuściło wśród zach,. medió PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja Re: teraz wiedza i siedza i dlubia w nosie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:40 no właśnie - wystarczy iść ale nie oznacza to że weterynarzowi się chce ... może miasto powinno zatrudnić kogoś innego i przerwać te korupcyjne układy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mago Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.media4.pl 13.09.06, 02:04 teraz to gutwinskiego powinni na 8 lat zamknac w tej klatce Odpowiedz Link Zgłoś
almac Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział 13.09.06, 04:54 Gość portalu: mago napisał(a): > teraz to gutwinskiego powinni na 8 lat zamknac w tej klatce A kim (albo czym)jest gutwinski? Znam Gucwińskiego, ale gutwinskiego jakoś nie kojarzę........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOB Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.qld.bigpond.net.au 13.09.06, 03:57 Hej!! Czas najwyzszy aby rozliczyc wlascicieli wroclawskiego ZOO!! Nie da sie ukryc,ze rzadza sie tam oni stanowczo zbyt dlugo. Prokurator nasz powinien natychmiast wypuscic MISIA na wolnosc a w jego miejsce wsadzic Gucwinskich!! Niech oni poczuja jak to milo siedziec w kacecie i na cemencie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krychaj Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: 62.242.2.* 13.09.06, 07:43 Dokladnie zamknac obojga i dorzucic tam tego naczelnego weteryniorza co to chcial ale sie "bal" bo reka reke myje - A gucwinscy powinni juz dawno skonczyc plyniecie na opinii z programu "z kamera wsrod zwierzat". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tris Polityka w najlepszym wydaniu IP: 83.15.80.* 13.09.06, 06:59 W koncu znalezli haka na Gucwińskich... Teraz trzeba tylko podgotować chwile opinie publiczną i przed wyborami dymisja jak znalazł... "Bo społeczeństwo oczekiwało". Eh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej P. Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.wroclaw.mm.pl 13.09.06, 07:09 Obok wybiegu dla wilków i innych zwierzaków znajduje się restauracja w której co jakiś czas organizowane są imprezy przy b. głośnej muzyce.Zwierzęta ze strachu szaleją.Tak dzieje się od kiedy istnieje ta knajpa.To wszystko można obserwować z wałów od strony Odry.W lesie trzeba zachowywać się cicho tak żeby nie straszyć zwierzyny a u Gucwińskich "róbta co chceta"Dzwoniłem do paru instytucji ale nic z tego.We Wrocławiu Gucwińscy są nietykalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 07:43 Pytanie: Jakie jest najbrzydsze państwo? Odpowiedz: Państwo Gucwińscy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.magma-net.pl 13.09.06, 08:08 a dobrą mieli pracę przez 40 lat żyli na garnuszku podatników i są nietykalni strasznie to dziwne,skończyć z Gucwińskimi bo wiek emerytalny osiągneli już dawno i to po prostu skleroza,zapomnieli co mieli zrobić z tym niedźwiedziem i dopiro dziennikarze im przypomnieli,że miś jeszcze żyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:42 GUCWIŃSCY NA EMERYTURĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzylo Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.06, 08:52 "Okazuje się też, że nadzorujący ogród powiatowy lekarz weterynarii nic o doli misia nie wiedział. Miasto, właściciel zoo, też nie.... ...Dyrektor wrocławskiego ogrodu Antoni Gucwiński tłumaczył nam, że dla agresywnego Mago nie ma miejsca - miasto nie dało pieniędzy na modernizację wybiegu dla niedźwiedzi, a żadne inne zoo go nie chce." Jedno z drugim sie troche mija, jeśli dyrektor Gucwiński mówi, ze -miasto- nie dało pieniędzy to skąd opis ze ani właściciel itp. ani -miasto- nie wiedziało o tym. To kogo Gucwiński prosił o fundusze z miasta skoro Miasto nie wiedziało?? - pytał sprzątaczke z Urzędu Miasta? .. to normalne ze nie dostanie od niej grosza - chodz podejrzewam, że gdyby miałą to by dała. Jak w ogóle można załatwiać takie rzeczy bez wiedzy właściciela. Kpina!! Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Które państwo jest najstarsze na świecie?Państwo.. 13.09.06, 09:22 ..Gucwińscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: Które państwo jest najstarsze na świecie?Pańs IP: *.chello.pl 13.09.06, 09:30 Mam pytanie jaki wiek emerytalny obowiązuje w Polsce?Państwu Gucwinskim już dziękujemy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Które państwo jest najstarsze na świecie?Pańs 13.09.06, 09:50 Nic się nie stanie Gucwińskim. Koledzy z komisji chyba o to zadbają ? Czy ktoś z kolegów z komisji bywa na słynnych imprezach u Gucwińskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
owocoskala Re: Które państwo jest najstarsze na świecie?Pańs 13.09.06, 11:22 > Mam pytanie jaki wiek emerytalny obowiązuje w Polsce?Państwu Gucwinskim już > dziękujemy !!! W nauce 70 lat to już tatalna góra. Później nie można. nie wiem jak to jest z ogrodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@@ A o misiu zapomnieliście ? IP: *.wroclaw.mm.pl 13.09.06, 09:50 Gucwińskich na zwolnienie dyscyplinarne, a misia na wolność ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikodem Re: A o misiu zapomnieliście ? IP: 195.187.134.* 13.09.06, 10:04 Przypadek Gucwinskich pokazuje na to, ze nie mozna pozwalac, aby ktos zbyt dlugo kierowal jakąkolwiek instytucją. Bo staje się na niej udzielnym władcą, zaczyna rządy autorytarne, czuje sie nieomylnym i nieusuwalnym. Dlatego w demokracjach wprowadzono zasade kadencyjnosci. Gucwinscy JUZ DAWNO nie powinni byc szefami ZOO. Ale ikon i posągów sie nie rusza. Wrocławskie ZOO i jego potęga to MIT. W rzeczywistosci dawno juz zostało w tyle i wygląda na tle ogrodów, nie tylko zachodnich ale i większosci polskich, archaicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpartyjny Re: A o misiu zapomnieliście ? IP: *.ita.pwr.wroc.pl 13.09.06, 10:24 To proszę wskazać przykłady, które z krajowych ogrodów zdecydowanie wyprzedzają wrocławski. W moim odczuciu, idzie kampania wyborcza, Gucwińscy są kojarzeni z lewą stroną - miś się przydaje. Ponieważ PiS się nie może opanować (może kiedyś się udławi) w pozyskiwaniu stołków, więc dokopmy Gucwińskim i oczernijmy lewą stronę. Najpierw szum w mediach a potem cisza: wszystko w porządku, ale o tym to drobną czcionką na ostatniej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: A o misiu zapomnieliście ? 13.09.06, 11:16 Zoo w Gdansku-OLiwie, po d zwgledem terenu i przestronosci przynajneij Odpowiedz Link Zgłoś
owocoskala Re: A o misiu zapomnieliście ? 13.09.06, 11:26 > To proszę wskazać przykłady, które z krajowych ogrodów zdecydowanie wyprzedzają > wrocławski. Pojedź do Warszawy, żadnego zapachu, zwierzęta w dobrej kondycji, liczne super nowoczesne pawilony tematyczne którymi nie powstydzilibyśmy się przed zagranicnymi turystami :] Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.cz Re: A o misiu zapomnieliście ? 13.09.06, 11:35 Gość portalu: bezpartyjny napisał(a): > To proszę wskazać przykłady, które z krajowych ogrodów zdecydowanie wyprzedzają wrocławski. W moim odczuciu, idzie kampania wyborcza, Gucwińscy są kojarzeni z lewą stroną - miś się przydaje. Ponieważ PiS się nie może opanować (może kiedyś się udławi) w pozyskiwaniu stołków, więc dokopmy Gucwińskim i oczernijmy lewą stronę. Najpierw szum w mediach a potem cisza: wszystko w porządku, ale o tym t o drobną czcionką na ostatniej stronie. > Kolego Bezpartyjny - przejedźcie się do ZOO w Poznaniu - stare ZOO i nowe ZOO - bardzo w porządku, byłam jesienią zeszłego roku. Zapraszam też do obejrzenia ZOO Warszawa - też bywam bo jestem z Warszawy i specjalnych zastrzeżeń nie mam. A we wrocławskim ZOO "wszystko w porządku" nie jest, tam jest dramat. Dlaczego Wam Kolego Bezpartyjny zależy na odwróceniu kota ogonem? Przejedźcie się Kolego do tego ZOO - popatrzcie a potem piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: A o misiu zapomnieliście ? 13.09.06, 16:40 Gość portalu: bezpartyjny napisał(a): > To proszę wskazać przykłady, które z krajowych ogrodów zdecydowanie wyprzedzają > wrocławski Wszystkie z wyjatkiem Zamościa, Krakowa i Chorzowa. Natomiast Poznań przy dwóch ogrodach i tylko o milion większych dotacjach to prawdziwa perła polskich ogrodów, później Płock, Łódź. Takich ogrodów jak zoo Wrocław w UE nie ma, a takie warunki przetrzymywania przez 8 lat niedźwiedzia to skandal. W normalnym kraju już by dyscyplinarnie wylecieli. Tutaj się powoła komisję kolegów i będzie dalej dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Opole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:19 Zoo w Opolu! Mam pod nosem inne (Chorzów), ale tam nie jeżdzę, bo nie potrafię na to patrzeć spokojnie. W zeszły weekend wybrałem się do Opola i jestem pod sporym wrażeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny7 Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.atol.com.pl 13.09.06, 10:21 Miasto zwróciło się też do powiatowego lekarza weterynarii, aby ocenił warunki, w jakich żyją zwierzęta w zoo. Ale Krzysztof Niementowski nie pali się do szybkiej kontroli. - Prawnik sprawdza, czy w ogóle wolno nam to zrobić - mówi. To następne kuriozum (właściciel daje zlecenie kontroli ,a pan weterynarz powiatowy nie ma chęci pracować "wkładać palca między drzwi") UKŁAD??? lenistwo??? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Gucwińscy na emeryturę 13.09.06, 11:24 Z całym szacunkiem dla dokonań tych ludzi, to jednak ich czas już minął. Teraz potrzeba nowoczesnego menedżera, obrotnego, dobrze radzącego sobie w kapitalistyczno-wolnorynkowych realiach. A państwo Gucwińscy niestety nie popisali się. Oni przez 8 lat nie potrafili znaleźć misiowi miejsca, a dziennikarze za pomocą kilku telefonów zrobilo to w jeden dzień. Tak nie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.cz Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział 13.09.06, 11:45 Ciekawa jestem KTO będzie przeprowadzał kontrolę tego ZOO :( jak znam życie - przyjaciele poratują w potrzebie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t-k Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.static.korbank.pl 13.09.06, 12:13 "Także Stanisław Urbaniak, kierownik działu drapieżnych we wrocławskim zoo w szczególny sposób wyjaśniał nam wyrok na Mago: - Nie można do spraw zwierząt przykładać ludzkiej miary. To, że człowiekowi byłoby źle w zamknięciu, nie znaczy, że niedźwiedziowi jest źle. Dobrze wygląda, a to świadczy, że nie dzieje mu się krzywda." co to za kretyn?!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział 13.09.06, 16:43 Gość portalu: t-k napisał(a): > "Także Stanisław Urbaniak, kierownik działu drapieżnych we wrocławskim zoo w > szczególny sposób wyjaśniał nam wyrok na Mago: - Nie można do spraw zwierząt > przykładać ludzkiej miary. To, że człowiekowi byłoby źle w zamknięciu, nie > znaczy, że niedźwiedziowi jest źle. Dobrze wygląda, a to świadczy, że nie > dzieje mu się krzywda." > > co to za kretyn?!?!?!?! To norma w tym ogrodzie. Przez lata selekcjonowania kadry Gucwińscy sobie wyhodowali takich specjalistów. Jednym z nich jest namaszczony przez dyrektorstwo szef działu kopytnych. To jest dopiero specjalista, na razie zbiera kozy i krowy. Będzie PGR, nie zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 12:18 "Także Stanisław Urbaniak, kierownik działu drapieżnych we wrocławskim zoo w szczególny sposób wyjaśniał nam wyrok na Mago: - Nie można do spraw zwierząt przykładać ludzkiej miary. To, że człowiekowi byłoby źle w zamknięciu, nie znaczy, że niedźwiedziowi jest źle. Dobrze wygląda, a to świadczy, że nie dzieje mu się krzywda." bez komentarza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 12:24 Co ten facet robi w ZOO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawianka Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.06, 12:38 Bardzo dobrze, ze gazeta jak zwykle poruszyla wazna sprawe. o takich rzeczach koniecznie trzeba mowic glosno. Wczoraj ogladalam we wroclawskich Faktach rozmowe z Gucwinskim i Najnigerem. To zenujace, bo obaj sprawiali wrazenie jakby dziennikarze zawracali im glowe pie..mi i starali sie przekonac telewidzow, ze w gazecie wyborczej nie wiedza, co pisza. To skandal! Jak mozna w takich warunkach trzymac zwierze i jeszcze dorabiac do tego ideologie. Najwyzsza pora na zmiane dyrektora ZOO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 13:13 Bardzo dziwi mnie i martwi, że ludzie wypowiadający się na temat sytuacji Mago i całej sprawy tak pochopnie wydają sądy. Większość z nich wydaje się być oparta na informacjach przekazywanych przez prasę i telewizję, a nie na wiedzy i faktach. To co można zobczyć w telewizji i przeczytać jet mało wiarygodne. Zwłaszcza artykuł, którego dotyczą komentarze. Skąd to wiem? Znam sprawę z drugiej strony. I jedyne z czym mogę się zgodzić to postulat o zmianę kierownictwa wrocławskiego ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
owocoskala Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział 13.09.06, 14:25 Skąd to wiem? Znam sprawę z > drugiej strony. I jedyne z czym mogę się zgodzić to postulat o zmianę > kierownictwa wrocławskiego ZOO. Niech zgadnę.... czyżby szanowny kierownik działu drapieżników rzeczonego zoo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hatiras Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.06, 14:47 Rozmowę z Gucwinskim i Najnigerem w TVP3 określiłbym krotko, WZAJEMNE LIZANIE DUP... Oburzyła mnie postawa Gucwińskiego, arogancja, kpiący ton wypowiedzi, odwracanie uwagi (''pokażcie mi inne miejsce we Wrocławiu, w którym jest tyle zieleni''). Najniger pieprzył coś, że problem w tym, że zwierzątka nie dostają takiej sałaty, jaką powinny dostawać. Co za muł! A wskazywanie jako autorytetu osoby Gucwińskiego, oskarżanego o tak makabryczne zaniedbania to był szczyt!!!! SKANDAL!! Zdziwiony napisał: "Bardzo dziwi mnie i martwi, że ludzie wypowiadający się na temat sytuacji Mago i całej sprawy tak pochopnie wydają sądy. Większość z nich wydaje się być oparta na informacjach przekazywanych przez prasę i telewizję, a nie na wiedzy i faktach. To co można zobczyć w telewizji i przeczytać jet mało wiarygodne. Zwłaszcza artykuł, którego dotyczą komentarze. Skąd to wiem? Znam sprawę z drugiej strony." Napisz prosze od jakiej strony? Mam dowody w postaci zapisu video i zdjęć w jakich warunkach obecnie przebywa jeden z niedźwiedzi, nie sa kolorowe!! W ostatnią niedzielę znalazłem kolejnego martwego węża!!! Z każdą kolejną wizytą, pomimo tego, ze spodziewałbym się już tego wszystkiego nie zobaczyć, zauważam coraz to nowe "niedociągnięcia"... "Także Stanisław Urbaniak, kierownik działu drapieżnych we wrocławskim zoo w szczególny sposób wyjaśniał nam wyrok na Mago: - Nie można do spraw zwierząt przykładać ludzkiej miary. To, że człowiekowi byłoby źle w zamknięciu, nie znaczy, że niedźwiedziowi jest źle. Dobrze wygląda, a to świadczy, że nie dzieje mu się krzywda." ta wypowidź świadczy o tym jakimi ludzmi otacza się Dyrekcja Zoo. Szkoda komentować, kto ma rozum i choć odrobine wrażliwości bez trudu wyłapie o co w tym wszystkim chodzi... hatiras@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.cz Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział 13.09.06, 16:05 Gość portalu: zdziwiony napisał(a): > Bardzo dziwi mnie i martwi, że ludzie wypowiadający się na temat sytuacji Mago i całej sprawy tak pochopnie wydają sądy. Większość z nich wydaje się być oparta na informacjach przekazywanych przez prasę i telewizję, a nie na wiedzy i faktach. To co można zobczyć w telewizji i przeczytać jet mało wiarygodne. Zwłaszcza artykuł, którego dotyczą komentarze. Skąd to wiem? Znam sprawę z drugiej strony. I jedyne z czym mogę się zgodzić to postulat o zmianę kierownictwa wrocławskiego ZOO.< Martwię się że Ty się martisz, ale martwię się też o Twój wzrok. Zapewniam Cię że ludzie którzy tu piszą nie są debilami, to już nie są te czasy że "tłuszczy" można wcisnąć ciemnotę :) I nie rozumiem jak można mieć tyle tupetu żeby coś takiego wypisywać w obliczu tylu świadków. Ci świadkowie właśnie wymieniają swoje uwagi. Kwestia wrocławskiego ZOO była tajemnicą poliszynela - i to od lat. Cieszę się że wreszcie w tej sprawie coś ruszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział 13.09.06, 16:45 Ja też znam sprawę od drugiej strony i to dogłębnie. Jeszcze trochę tajemnic wypadnie :). Tam jest do zmiany cała kadra kierownicza, kompetencje szefów działu kopytnych czy terrarium to jest po prostu rozpacz. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Chyab już pora na emeryturę dla Gucwińskich? 13.09.06, 14:18 Temu Państwu już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztuk6 To przypieczętowało koniec Gucwińskich IP: *.akron.net.pl 13.09.06, 15:38 Obserwuję przez ostatnie lata jak degeneruje się sława i legenda wrocławskiego Zoo razem z Gucwińskimi, którzy je kiedyś wykreowali. Ich widoczne w ostatnich latach niezadowolenie a także upadłe gwiazdorstwo i pretensjonalność zdaje się świadczyć o ostrym konflikcie osobowym z magistratem. Zastanawiające jest to, że pomimo konfliktów i ciągle wyrażanych pretensji nie poddali się do dymisji. A teraz taki skandal napewno przypieczętował ich koniec, tym bardziej że ludzie im niechętni zaraz to wykorzystają. Co do meritum, to zalecałbym lekką powściągliwość w tej krytyce, podszytą naiwną czułostkowością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.06, 15:47 Do sadysty Dyrektora Wrocławskiego zoo Gucwińskiego! Ty stary sfrustrowany .........!!! Twoją żonę też nienawidzę za to co zrobiłeś biednym zwierzakom, nie tylko misiowi ale tym co jeszcze nie wyszło na światło dzienne. Nie masz pieniędzy od miasta? To dziwne?! A sponsorów brak? Czy pomysłów na to aby było zwierzakom lepiej? Napewno całą kasę zabrałeś na swoje przyjemności!!! Dlaczego inne organizacje dają sobie radę a ty nie??!! Najlepiej będzie jak się podasz do dymisji bo ty strary pryku nie wiesz jak się nazywasz a zabierasz się do opieki nad istotami żyjącymi!!! Sam się oddaj do domu starców albo do zakładu dla pscholi z tym co robisz. A najlepiej zorganizuj sobie miejsce w oświęcimiu, są jeszcze wolne w gazowni jako stary esesmsan i prawa ręka doktora Mengele. Życzę ci i twojej żonie takich samy cierpień na starość jakie wyrządziłeś tym biednym zwierzakom , które nie mają języka aby nas o tym poinformować ty stray ch......... Tak abyś nie myślał, że to anonim podpisuję się pod tym osobiście Miłośnik Zwierząt Wojciech Zarzycki P.S. Jak cię kiedyś spotkam na ulicy to Miś przy tobie mieszka w Hiltonie, a wyobraźnię mam naprawdę DUŻĄ!!! Napewno do końca życia nie napiłbyś się samodzielnie wody. A takich jak Ja, kochających zwierzęta jest napewno dużo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
owocoskala Komisja powinna być bez zapowiedzi 13.09.06, 16:08 Obawiam się że w czasie kiedy pan G udziela w RMF wywiadu silac się na wdzięk i bagatelizowanie problemu "zawsze komuś małpa wystawi pupę w jego stronę", na zapleczu trwa wielka akcja usypiania wychudzonych zwierząt.... Komisja powinna być spoza Wrocławia. Jakoś nikt z naukowych placówek Wrocka na razie nie wypowiedział się w sprawie, jednie profesor w Wa-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natrix Re: Komisja powinna być bez zapowiedzi IP: *.biol.uni.wroc.pl 13.09.06, 16:13 "Jakoś nikt z naukowych placówek Wrocka na > razie nie wypowiedział się w sprawie, jednie profesor w Wa-wy." Placówki naukowe z Wrocka mają zakaz wypowiadania się... Ja mam taki zakaz od swojego szefa. Powody pewne są, ale osobiście jestem postawą kilku osób zniesmaczony. Ale - do profesora Kalety wysłali dziennikarzy ludzie z wrocławskiej placówki. Sporo tego co wiedzą dziennikarze wiedzą od nas. I wielu działa w tej sprawie nieoficjalnie. Niestety państwo G. mają długie rączki, a część profesury straciła jakiś czas temu jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
owocoskala Re: Komisja powinna być bez zapowiedzi 13.09.06, 16:26 Placówki naukowe z Wrocka mają zakaz wypowiadania się... Niestety państwo G. mają długie rączki - Rozumiem, dzięki za wyjaśnienia i pozdrawiam Zostaje aninimowo w Uwaga tvn..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natrix Re: Komisja powinna być bez zapowiedzi IP: *.biol.uni.wroc.pl 13.09.06, 16:31 I tak też się dzieje... Młodzi chcą, ale bez prof. przed nazwiskiem wiele się nie znaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TR- leśnik Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: *.chello.pl 13.09.06, 16:28 Do pana Wojciecha Zarzyckiego! Brawo panie Wojtku! To co napisane, należało się Gucwińskim.Jak można w tak nieludzki sposób,traktować bezsilne zwierzęta,skazane na pobyt w ich "przybytku niedoli". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział 13.09.06, 17:11 Nie ma obaw, kumple z komisji sprawdzającej z wrocławskiej Akademii Rolniczej na pewno nie pozwolą skrzywdzić Gucwińskich. W końcu w zeszłym roku dostał od nich doktorat honoris causa. Za co, dokładnie nie wiadomo. Ach, te imprezy u Guciwińskich, tego się nie zapomina nawet po latach. A co z drugim więzionym misiem, himalajskim ? Już na wybiegu czy dalej w karcerze ? 8 latek, całkiem niezły wyrok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leave_the_zooAlone Już się szykuje haka na Gucwińskich- Skandal! IP: *.pai.net.pl 13.09.06, 17:51 TYLKO CIEKAWE CZEMU PRZED WYBORAMI... Odpowiedz Link Zgłoś
owocoskala Re: Już się szykuje haka na Gucwińskich- Skandal! 13.09.06, 18:09 > TYLKO CIEKAWE CZEMU PRZED WYBORAMI... Zrozum to nie jest temat o polityce :]. Osobiście mam gdzieś jaką partię reprezentują. Zastanawia co najwyżej że mają na to czas... Odpowiedz Link Zgłoś
owocoskala Re: Już się szykuje haka na Gucwińskich- Skandal! 13.09.06, 18:30 wiadomosci.onet.pl/1402509,11,item.html „Zwierzęta są przyzwyczajone do przetrzymywania w boksach" - powiedział Gucwiński. "Proszę sobie przypomnieć, jak przetrzymywano niedźwiedzie w dawnych wiekach na zamkach, w pałacach czy menażeriach" - dodał. Może ktoś powinien uswiadomić specjaliście panu Gucwińskiemu że nie jesteśmy w średniowieczu (dawno się skończyło) oraz ile kilometrów kadratowych w naturze wynosi areał osobniczy niedźwiedzia brunatnego..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Już się szykuje haka na Gucwińskich- Skandal! IP: *.coxfiber.net 13.09.06, 18:42 Takie rzeczy sie dzieja i jakos nikt nie reaguje, zupelna znieczulica wszedzie slychac: a to tyle kasy a to tyle milinow i im wiecej tym lepiej i im wiecej tych milionow tym mniej jest zrobione. A ile misiowi trzeba poza troche wolnosci? chyba wiecej wolnosci. Za to powinni byc wszyscy zlani: dyrektor, miasto i prezio wraz z temi uczonymi znawcami od przedmiotow afrykanskich. Zabrnelisny za daleko Panowie i Panie, to nie jest ludzkie ani zwierzece zachowanie, co to jest?. Zapytam w kazdej szkole /tej zwyklej i tej dyskryminowanej/ co dzieci o tym powiedza? Napewno powiedza prawde o nas wszystkich. Zanim do tego dojdzie UWOLNIC MISIA!!!. Trudno w to uwierzyc, ze to wszystko na Zachodzie we Wroclawiu, Panie Hrabio. Odpowiedz Link Zgłoś
m.0 Nikt nie wiedział, a miś siedział 13.09.06, 21:48 Pewinie któryś z prominentnych PISiorów lub ich pociotków ma chrapkę na stanowisko dyrektora ZOO i rozkręcają aferę?? Znamy to! Nie oskarżajmy przed zbadaniem sprawy do końca ludzi,którzy całe swoje życie związali z wrocławskim ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział 14.09.06, 02:02 To wierzchołek góry lodowej. Wiedzą o tym dobrze pracownicy zoo i ich znajomi. Komisja nic nie zrobi bo łapki dyrektorstwa są nadzwyczaj długie. Histeryczny lęk w odniesieniu do Gucwińskich panuje we Wrocławiu od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Nikt nie wiedział, a miś siedział IP: 195.187.134.* 26.09.06, 15:06 tak, histeryczny lęk przed Gucwinskimi. Bo ci legwana pod kołdrę podrzucą. Puknij się w głowie czlowieku, znawco i tropicielu układów. Cała Polska sie roi od takich. Niektórzy zasiadają w komisjach śledczych. Odpowiedz Link Zgłoś