Gość: Q79 dziwnie małe pieniądze na budynek i 3 hektary!!!!! IP: 194.146.219.* 20.09.06, 21:23 "Według nieoficjalnych informacji zapłacił ok. 17,5 mln euro za budynek i trzyhektarową działkę, na której stoi. Niedawno postanowił go wyburzyć." Precież za same 3 hektary w centrum miasta takim ja wroclaw powinien zaplacic przynajmniej ponad 100 milionów nie liczac poltegoru za który też niezła sumka by poszła ale miasto jakos dziwnie oszczedza mysle a nawet wiem ze to jest jakisc powazny przekret na gigantyczna skale dziwie sie ze izba skarbowa sie tym nie zajela. Piekarz z chyba legnicy który wolał rozdac chleb potrzebujacych zamiast go zniszczyc to izba skarbowa odrazu zniszczyła jego samego oraz jego biznes a teraz sam sie stal jednym z potrzebujacych taka jest nielogiczna sprawiedliwosc w kraju niedługo jesli sie nic nie zmieni wydarzy sie cos strasznego co nawet nie możecie sobie wyobrazic Odpowiedz Link Zgłoś
vratis1 Re: dziwnie małe pieniądze na budynek i 3 hektary 20.09.06, 21:32 kupil to od prywatnego wlasciciela a nie od miasta wiec za taka cene jaka ustalil z poprzednim wlascicielem, a to i tak tylko nieoficjalne sumy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Kloss Re: dziwnie małe pieniądze na budynek i 3 hektary IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 21:36 Gość portalu: Q79 napisał(a): > "Według nieoficjalnych informacji zapłacił ok. 17,5 mln euro za budynek i > trzyhektarową działkę, na której stoi. Niedawno postanowił go wyburzyć." > Precież za same 3 hektary w centrum miasta takim ja wroclaw powinien > zaplacic przynajmniej ponad 100 milionów nie liczac poltegoru > za który też niezła sumka by poszła ale miasto jakos dziwnie oszczedza > mysle a nawet wiem ze to jest jakisc powazny przekret na gigantyczna skale > dziwie sie ze izba skarbowa sie tym nie zajela. > Powiedz mi, jesteś idiotą czy tylko na takiego się zgrywasz synu Maciarewicza (maniakalna obsesja, pomównienia)? Czarnecki kupił sobie tą działkę od innej firmy, a nie od miasta ciołku patentowany. Więc co ma do tego miasto, gdzie tu widzisz przekręt? No gnoju napisz, gdzie widzisz tu przekręt i dlaczego mieszasz w to miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.chello.pl 20.09.06, 21:28 Całe Centrum Południowe powinno być zabudowane takimi pięknymi drapaczami [ mogłyby być jeszcze większe np.70-80 piętrowe ] to byłby taki wrocławski Manhattan ,we Frankfurcie nad Menem jest takie centrum.Wrocław będzie naprawde swiatowym miastem,oby to się spełniło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vratis1 Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż 20.09.06, 21:37 a Ty pyskaczu tyle potrafisz?? a gdzie kultura?? taka opinie robisz wroclawiowi ze lepiej zamilcz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J_P Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.mn.res.rr.com 21.09.06, 07:09 swiatowym jak sie zabuduje wiezowcami ?? czy na odwrot - i te wiezowce beda "minusem" swiatowosci miasta. A wiele jest chetnych na zamieszaknie i jaka cena za apt. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stryjaszek_pepi Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 82.160.135.* 20.09.06, 21:30 Zbudujmy sobie drugą Warszawkę. Aby wyżej. Nie ważne, że to w ogóle nie apsuje do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdmd Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:31 wrocław skazany na wieżowce (projekty Maxa Berga 1919-1932) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amen trochę przesadzona ta wartość inwestycji IP: *.chello.pl 20.09.06, 21:33 wychodzi po ponad 2200 USD za m2 powierzchni użytkowej- której ma tam być niecałe 180.000m2 trochę dużo jak na koszt budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NBA Re: trochę przesadzona ta wartość inwestycji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 22:01 sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3632523.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat. Re: trochę przesadzona ta wartość inwestycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:22 Ludzie, pseudoarchitekci, pseudoszpecjaliści od wszystkiego, tak, to prawda, Wrocław jest miastem(choc zniszczonym)zabytkowym, jak to ktos nazwał płaskim. Wystaj Ratusz i nasze piękne kościoły. ale.... własnie,ale, po II wojnie śiatowej Wrocław utracił wiele zabudowy zabytkowej,Przedmiescie Swidnickie jest współczesne. A tak, jak kiedys było nowoczesnie zbudowac barokowe założenie pałacowe, albo exkluzywn a dzielnicę z czynszówkami dziś jest budowanie wieżowców. Frankfurt nad Menem wygląda okropnie, bo jego wiezowce sa w cenrtum- kilometr od katedry, a u nas jakos sie udało poza Starym Miastem. Ja bym tez wolał zeby tak zrobili na Gądowie albo Nowym Dworze, ale dajcie spokój ten teren musi być taki. a z autostrady z daleka bedziemy widziec- ocho Stolica Śląska już niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocek Re: trochę przesadzona ta wartość inwestycji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 18:42 zDolnego Śląska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras wro Re: trochę przesadzona ta wartość inwestycji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 23:30 Wychodzi 6000 zł srednio za metr kwadratowy całkowitej powierzchni, niedrogo zwróci się w 5-6 lat, a potem odcinasz już tylko kupony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocek Czarnecki IP: *.bredband.skanova.com 20.09.06, 22:17 z Samoobrony ? Wstyd zeby to piekne miasto bylo baza dla samoobrony. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat. Re: Czarnecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:25 Acha, i jeszcze jedno, rzeczywiście przestańce z tą warszawą, bo tego się nie da porównać. Wrocław tak zwana pierwsza metropolia zachodniej Europy cały wiek stawała do boju z Wiedniem i Berlinem. Oczywiscie Berlinczycy sie tez z nas smiali, z naszego prowincjonalizmu. Z naszego neogotyku i w ogóle. Nie musimy budowac warszawy, ale wiezowce muszą sie znalezc w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasztan Platforma wiertnicza + Palac Kultury IP: *.cable.ubr12.edin.blueyonder.co.uk 20.09.06, 22:49 Przeciez to jest mierna architektura, to wyglada jak platforma wiertnicza a nie jak biurowiec. Budynek ma stylistyke z lat 70 a momentami palac kultury przypomina. Wszyscy sie na forum podniecaja, bo to jest wysokie. A prawda jest taka ze jest to architektura niestesty slaba i szpetna Odpowiedz Link Zgłoś
domino_wrc Re: Platforma wiertnicza + Palac Kultury 20.09.06, 22:52 Te Kasztan, wracaj do skorupki i na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołść Re: Platforma Obywatelska + Palac Kultury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:55 n/t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat. Re: Platforma wiertnicza + Palac Kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:38 oczywiscie kazfy rzucił okiem na pare wizualek i wyraza swoje opinie. budynek moze cudem nie jest, ale czego chcemy od wiezowca? jeszcze nie widziałem wiezowca zeby sie podobał kazdemu. a tak w ogóle to nie tyle projekt jest zły, co własnie te wizualizacje. bo spojrzcie, ze ów budynek przedstawion jest sam, prawie bez okolicznej zabudowy, to pewnie ze wygląda zwarcie, przeciez to ma zajac duza działke, a zopbaczcie co jest na tym dziedzincu, i w ogóle do czego chcecie nawiazywac w tej dzielnicy,ludzie, teren jest dawno prtzygotowan pod wiezowce, taki jest naturalny rozwoj miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat. Re: Platforma wiertnicza + Palac Kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:58 No wybacz, rzeczywiscie projekt nie jaest wybitnie nowatorski jesli chodzi stylistyke, ale przesadzasz. jest jedna wazna rzecz, która własnie swiadczy o jego nowatorstwie- dzisiaj jest tendencja do zabawy bryłami, kąty, łączniki, ukosy, a ten budynek jest własnie tak ułożony, jako kompleks kilku mniejszych, pewnie,że Max Berg miał lepsze projekty, ale on był geniuszem.... symbolem Wrocławia zostanie Ratusz, ale ten budynek zły nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Ten budynek jest za brzydki na symbol 21.09.06, 16:50 Porównanie do dzieł Liebeskinda - pokazuje, że to wybrane biuro jest sto lat za murzynami. Jak na symbol Wrocławia winien to być odważny projekt, a nie rzecz, ktora choc wyższa, próbuje utrzymac "gabaryt urbanistyczny" tego wyjątkowo spieprzonego miejsca we Wrocławiu. Jedno jest dobre, że nie zostanie wybudowane to bezecenstwo Jarząbka...... To było dopiero kichą!!! A takie kombinacje to stawiano np. we Francji w latach 80... No ale taka jest u nas tradycja, że we Wrocku powstają budowle gdzie indziej juz tysiąckrotnie sprawdzone..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe pudło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:55 Widzę ,że pan Czarnecki wielki biznesmenik nie ma co robić z pieniędzmi .Gratulacje! Na pewno ta wieża wspołczesnego Sarumana zrobi wrażenie na przyjaciołach z Zachodu. Jak nisko musi upaść człowiek w swoim kulcie materializmu ,by pakować fortunę w rzecz tak zbyteczną i czekac aż zyski się pomnożą do obrzydliwych cyfr. A może tak zainwestować we wroclawskie szpitale? W pomoc tym ,którzy nie mają kawałka deski nad głową a o podobnym Skyscraperze nawet nie śmią marzyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
vratis1 Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p 20.09.06, 22:59 a myslisz ze wszyscy sa instytucjami rozdajacymi pieniadze? to nie jest wielka orkiestra swiatecznej pomocy tylko czlowiek ktory zapracowal sobie na to co ma, kazdy jest kowalem swojego losu, jesli ktos nie ma nad glowa deski to czemu to ma ineteresowac Czarneckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:05 Tak ,zapracował sobie na cieżkie pieniądze a teraz czuje ,że może robić z nimi co mu się żywnie podoba -i oczywiście ma do tego pełne prawo.Ale istnieje też pojęcie skromności i dobroci ,której za żadną forsę nie kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:07 >Ale istnieje też >pojęcie skromności i dobroci ,której za żadną forsę nie kupi. Ciebie to nie dotyczy? A ty na co wydajesz peiniądze? Ilu ludziom dajesz pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 23:13 Paula nie licz na to, ze pan Czarnecki zasponsoruje ci leczenie w szpitalu dla psychicznie chorych. Sama sobie zarób na leczenie swojej choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubogi japiszon Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:18 "Ha, zemasta straszna okrutnym katom, co wysysają życie z milionów! Ha, zemsta carom i plutokratom, a przyjdzie żniwo przyszłości plonów!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 23:01 Paula masz okres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:04 Na szpitale to płacimy podatki. I gdzie te pieniądze są? A Czarnecki daje ludziom pracę. Tylko przy budowie tego komplesku prace znajdzie 2000 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:12 sezonową pracę z pewnością da wielu osobom...a dalej już tylko on zostanie na arenie.I na co to? Komu potrzebne zimowe ogrody ,apartamenty ??Panienkom lekkich obyczajow i ich sponsorom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:19 Niezły sezon 3,5 roku budowy. Setki firm zarobią na wyposażaniu tego obiektu, meble, dywany, sprzęt elektroniczny, systemy elektryczne, setki ludzi zarobi. A potem setki ludzi znajdzie pracę w butikach, w sklepach, fitnessach, przy sprzątaniu, konserwacji itd. Wrocławianom przybędzie basen ogólnodostępny dla wszystkich. Jaką żałosną i zawistną osobą jestes Paulo że gardzisz tak ludźmi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubogi japiszon Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:22 Mam nadzieję, że budynek będzie piękniejszy od projektowanego (niczego sobie zresztą)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubogi japiszon Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:06 Proletariusze wszech krain, BOGA---ĆCIE SIĘ!!! MAKE MONEY, NOT CHILDREN! Wolontariusze, do szpitali! Ork---iestro, do akwarium! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat. Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:07 tak, zburzmy Katedre a z jej cegiel zbudujmy 3 przedszkola, ktore złowrogi urzad zamknął. spalmy Biblioteki po co zbyteczne dobra materialne. Złoto swiezo kupione spalmy i rozdajmy tym, którzy od ranka do nocy siedza na murkach z piwkiem(choc to nasz wrocławski trunek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puzel Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 23:15 Juz wole tych co rozdaja zloto biednym niz sie zbajerowac jak ty, biedny buraku, ktory bedziesz kasa rzucal na nowe ciuszki w luksie rodem kicz Warszawski ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puzel [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 23:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat. Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:21 Nie zycze sobie zeby ktos obrazał mnie i to co robie. Oddałem ostatnie moje pieniadze na złoto. Teraz cały czas poswiecam na odbudowanie organow w Św. Elzbiecie. )Okreslenie burak pasuje własnie do ludzi, którym obojetne jest dziedzictwo Śląskiej Stolicy,którzy zamiast na teatr albo sale koncertowa pieniadze wydaliby na jakies rzeczy bez wartosci. ale na szczescie nie Tobie wyrokowac w tej sprawie- ja juz swoja nagrode odebrałem- uscisk reki paru osób, którymi Ty oczywiscie gardzisc, oraz spokój duszy. bo ja jako Wrocławianin nie bede obojetny. I proszemnie nie obrazac.....bo nie wydaje pieniedzy na ciuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat. Re: Czarneckiemu było nudno ,więc postawił nowe p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:29 I jeszcze jedno, trzeba żyć ideami a nie płaskimi sloganami. Tak, Wrocławianie zawsze lubili przepych i byli pyszni. I ja wole wydać pieniaz na Złoto. Szkoda, że nie wszyscy dostrzegają wartości kultury i sztuki. ODI PROFANUM VULGUS ET ARCEO.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.mm.pl 20.09.06, 23:13 Mi się ta wizualizacja nie podoba. Mam nadzieję, że w rzeczywistości wieżowiec będzie ładniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juraswro To świetny interes!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 23:21 Dla mnie Leszek Czarnecki, to wizjoner, którego podziwiam. Jako , że jestem wrocławiakiem, bardzo mnie cieszy , że moje miasto tak bardzo się rozwija, tak trzymać. A teraz chciałem pogratulować Panu leszkowi , kolejnej trafionej inwestycji. Nie modłem sobie odmówić i zrobiłem szacunkową kalkulację tej inwestycji. ( koszt całkowity ma wynieść 400 mln $) Całość inwestycji powinna zwrócić się leszkowi w ciągu 5-6 lat , a potem co miesiąć wpadnie mu na czysto do kielni 20-25 mln zł i tak do końca życia. Przyjmująć , ze lesiu jeszcze długo pociągnie bo niezły Kozak z niego, to przez najbliżesze 30 lat powinnien zarobić minimum 7,2 mld zł . Tak na marginesie, jak sądzicie, czy Leszek Czarnecki potrafi liczyć kasę ;) p.s. pierwszy raz wypowiadam się na tym forum i muszę powiedzieć , ze jestem mile zaskoczony poziomem i kulturą wypowiedzi na tym forum, nie ma takiego chamstawa jak na onecie. pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stękacz czarno to widzę ,panie Czarnecki........... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:23 pewnie ,zburzmy całe miasto ,zacznijmy od nowa -a co jest kasa to trza korzystać.Zbudujmy domki ze złota ,spożywcze wymieńmy na salony odnowy.Bądźmy realistami! to dobre dla elity.A jaki pożytek przyniesie ten kolos przeciętnemu Wrocławianinowi? Że popatrzy i szczęka mu opadnie w zachwycie lub w przerazeniu ,co to za potwor czai sie na rogu Powstancow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec szacunek dla pana Czarneckiego........... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 17:06 odnośnie tego co nade mną: o tak, sprzyjac przeciętniactwu.... <Rotfl> ile przeciętny wrocławianin zatrudnia ludzi? p. Leszek Czarnecki około 2000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krispa We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.e-wro.net.pl 20.09.06, 23:31 Wspaniałe miejsce dla alkaidy na zaparkowanie samolotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:35 ciekawe czy zaprojektowano tam winde-bo jak nie to...:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHWDP Poznań to miasto Kulczyka, a Wrocław Czarneckiego IP: *.chello.pl 21.09.06, 00:10 Jak w XVII wiecznej Polsce, magnateria posiada całe miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat. Re: Poznań to miasto Kulczyka, a Wrocław Czarneck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 00:18 Ale my jesteśmy na Śląsku, ba, w stolicy Śląska, tu nie było magnaterii tylko patrucjusze, a bez nich ...... nawet nie mam odwagi pomysleć, co by było bez Patrycjuszy Wrocławskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tschepiner We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 00:24 Strasznie ciężkie... tak to jest jak się bierze projekt od drugorzędnych architektów. Zamiast zdobić będzie straszyć. Jak LC już wydaje tyle forsy na tę inwestycję, to mógł jednak i na jakość architektury nie poskąpić, przyoszczędził na najważniejszym, ech :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oels Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 80.54.200.* 21.09.06, 00:31 ale wy sie klocicie.to chyba dobrze ze wreszcie cos fajnego lub nie (zalezy) buduja.jakby nic nie bylo to by byly narzekania ze tu nic bida i posucha i ze musza cos zbudowac bo jak to wroclaw bez wiezowcow itp. a tu buduja drugi wielkoscia wiezowiec w polsce.wyluzujcie;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X 10 tys. zł za 1 metr IP: 12.186.62.* 21.09.06, 00:30 Proste szacunkowe wyliczenia według podanych danych: średnia powierzchnia mieszkań to 121 m kw. (całkiem spore te apartamenty wychodzą). Koszt inwestycji i działki to ok. 1,27 mld zł. Całkowita powierzchnia użytkowa: 178 tys m kw. Stąd średnia cana metra wychodzi ok 7 tys zł. Trzeba jeszcze doliczyć zysk inwestora, wyjdzie co najmniej 10 tys za metr, czyli jakieś 1,2 mln zł za mieszkanie. Kto kupuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qoqo <<<<< Większe wizualki >>>> IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 00:33 zdjeciacudaka.piaseczno.com.pl/wrst-01.jpg zdjeciacudaka.piaseczno.com.pl/wrst-02.jpg zdjeciacudaka.piaseczno.com.pl/wrst-03.jpg zdjeciacudaka.piaseczno.com.pl/wrst-04.jpg zdjeciacudaka.piaseczno.com.pl/wrst-05.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: 10 tys. zł za 1 metr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 01:01 znajdą się chętni, myślę, że leszek opyli połowę mieszkań zanim jeszcze wbije łopate w ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: 10 tys. zł za 1 metr IP: *.wro.vectranet.pl 21.09.06, 01:04 10 tys zł to juz normalna cena w takich wrocławskich inwestycjach jak Rondo Verona, Concerto, Leopoldinium... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Kogo stać na takie mieszkania ?!? IP: 12.186.62.* 21.09.06, 01:51 We Wrocławiu buduje sie dużo "luksusowych", drogich apartamentowców, ale ilu ludzi i kogo stać na takie mieszkania ?!? Oby wrocławska bańka inwestycyjna nie pękła. Chociaż Leszek zawsze inwestuje trafnie, więc pewnie bańka nie pęknie i będzie jeszcze drożej :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Portalu Re: 10 tys. zł za 1 metr IP: 83.167.249.* 21.09.06, 20:46 Gość portalu: X napisał(a): > wyjdzie co najmniej 10 tys za metr, czyli jakieś 1,2 mln zł za > mieszkanie. Kto kupuje? 120 m2 apartamentu w centrum ponadpółmilionowego środkowoeuropejskiego miasta za jakieś 400 tysięcy euro, czy 300 tysięcy funtów? Taka cena to gratka! Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Pare wieżowców w mieście w dobrym guście!!!!!!!!!! 21.09.06, 02:06 Co by nie mówić każde szanujące sie miasto powinno mieć kilka wypasionych wieżowców dla Fasonu, Brawo Lesiu, już widze panorame miasta z tego piętra na 203 metrze :P Odpowiedz Link Zgłoś
zielonygp Gratulacje z Gdyni! 21.09.06, 02:19 Super, świetna architektura! Wyznawcy Sea Towers z Gdyni cieszą razem z Wami :) Szkoda, że forum SSC padło, formułowicze z Wro mieliby swój dzień. Pozdrawiam, ZielonyGP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Md Skaj Tałer? A czemu nie po polskiemu ?!? IP: 12.186.62.* 21.09.06, 03:31 Strasznie banalna ta nazwa. Symbol Wrocławia, ale czemu nazwa nie po polsku, albo jeszcze lepiej z wrocławskim akcentem? No tak, potencjalni kupcy mieszkań mieliby problem z wymówieniem nazwy, Sky Tower brzmi bardziej swojsko. Coś to nie w Pana stylu, Panie Czarnecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO bez przesady IP: 62.29.166.* 21.09.06, 05:14 wysokosc szokująca architektura beznadziejna ale i tak masakra tylko po co 200m a wokól tylko 50m ? wole juz jak w Pozku wiecej około 100m i wtedy jest fajny skyline ale i tak jestem pod wrazeniem pzdr z Pozka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jehowa vivat Czarnecki nasz bracie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 08:10 robicie ludzie wielkie halo a ciekawa jestem kogo z was stać będzie na gniazdko w pałacu hrabiego Czarneckiego.a moze liczycie na fuchę przy budowie tego paskudztwa? bo jesli nie to jestescie jedynie sensatami którzy strzelili karpia na widok wizualizacji a wszelkie pochwały pomysłu i gratulacje dla Czarneckiego(czego pan Leszek nawet nie czyta) są tanim wazeliniarstwem .Zresztą ,piszcie co chcecie .To on ma pieniądze a pieniądze mają władze nad światem.Żałosne tylko ,że nawet z nas ,Wroclawian wychodzi czasem to prowincjonalne "wow!!".....:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: 62.233.249.* 21.09.06, 07:45 Pomysł super tylko projekt szkaradny, ohydny budynek brzydszy niz Poltegor. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż 21.09.06, 07:59 Szkoda poltegoru, ale ten budynek moze byc. Odrazu nasuwa mi sie jedno pytanie. Kiedy wladze miasta jasno okresla: "biedota won z Wroclawia"? Bo ostatnie inwestycje i sztucznie napedzane ceny nieruchomosci na to wskazuja. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż 21.09.06, 08:00 BTW troche przypomina klimat gottam city:) Odpowiedz Link Zgłoś
tora_tora przestrzeń wyalienowana 21.09.06, 08:02 mówiąc bardzo delikatnie, ten kompleks trochę nie pasuje do reszty- świetnie wyglądałby w Chciago lub Nowym Jorku- tam są dzielnice z taką zabudową- postawienie kolejnego 50 piętrowego kloca nic w nich nie zmienia. W tym rejonie wygląda on jednak co najmniej nie naturalnie- w miastach wielkości wrocławia i w większych z reguły się tak nie buduje- popatrzcie np. na Berlin. Zły przykład to Warszawa, choć i tam budynki są z z wyjątkiem jednego niższe od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Miksza I to jest prawdziwy gospodarz Wrocławia !!!!!!!!! IP: *.os1.kn.pl 21.09.06, 08:17 Panie Czarnecki !!!!!Naprawdę szczerze życzę,aby te plany pan zrealizował !!!!!!!!!To jest rewelacja !!!!!Ja gdybym miał takie fundusze też postąpiłbym podobnie !!Pieniądze to rzecz nabyta,życie musi się kiedyś skończyc,a Pan pozostawi po sobie coś tak wielkiego !!!!!Tworzy Pan historię miasta,przez co zyskał pan mój największy szacunek !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel.P A Zdrojewski mówił, że to niemożliwe IP: *.11.15.vie.surfer.at 21.09.06, 08:49 Pamiętam, jak kilka lat temu Zdrojewski mówił, że powinnismy się pogodzić z niską zabudową Wrocka, poniważ miasto jest położone na podmokłych terenach i nic wyższego niż Poltegor nie można postawić. KŁAMCA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wro 37 real O naiwniacy !! IP: *.wroclaw.mm.pl 21.09.06, 09:07 Jesteście jak dzieci. To wierutna bzdura. Nikt nie wybuduje we Wrocławiu takiego budynku jak na Manhattanie! Wrocław to małe prowincjonalne miasto, niedrożne, z nieczynną komunikacją. Może być co najwyżej źródłem taniej siły roboczej (nowe fabryki- poczytajcie wypowiedzi choćby ostatnio prezesa 3M), a nie siedzibą wielkiego biznesu. Ani tu giełdy, ani Banku Światowego czy innego. Mrzonki! Znacie Wrocław i wiecie, jak wynika z postów, że jest to fatalne miejsce na budownictwo mieszkaniowe. Naokoło betonowa ("Nad ogromną betonową wsią") pustynia, gomułkowsko-gierkowskie koszmarki a jedyny teren zielony, między Poltegorem a hotelem "Wrocław" zniknie po sprzedaży inwestorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: O naiwniacy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:42 całkowicie się zgadzam ...pięknie to wszystko może wyglądać w waszych projekcjach ale rzeczywistość prędzej czy później pokaże ,że "zamienił stryjek siekierkę na kijek".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: O naiwniacy !! IP: *.chello.pl 21.09.06, 10:41 Paula ty chyba naprawdę nie masz okresu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: O naiwniacy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:07 zajmij się własną fizjologią...i jeszcze jedno:to nie przeze mnie przemawiają niezdrowe emocje a przez grono sensatów ,którzy cieszą się pomysłem Czarneckiego jak swoim własnym.Pozdrawiam bezokresowo;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypaula Paula Twoim problemem jest to IP: *.os1.kn.pl 21.09.06, 14:58 ...że nie widzisz nic poza czubkiem swojego nosa. Prawdziwiy wrocławianin cieszy się z każdego przejawu rozwoju swojego miasta. Jak mam się nie cieszyć skoro przy samej budowie pracę znajdzie pewnie kilka tysięcy ludzi przez ładnych parę lat. Dlaczego niby LC miałby wyadawać własne, ciężko zarobione pieniądze na to co Ty byś chciała. Zarób sama, dojdź do tego do czego doszedł On, i możesz robić ze swoimi pieniążkami to, co Ci się tylko podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 to musi byc straszne 21.09.06, 10:37 Gość portalu: Wro 37 real napisał(a): > Jesteście jak dzieci. To wierutna bzdura. Nikt nie wybuduje we Wrocławiu ... pracowac w realu w stolicy. myslisz ze to real, a to matrix. wychodzisz na ulice a tu Wiejska... ps. tak, naturalnie, miasta to fatalne miejsca na budowanie mieszkan. premierze, fotel dla tego pana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polska gęś ;) Re: Polacy nie gęsi? - brak pomysłów na polską na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:26 proponuję: Wrocławskie Centrum Pszczółka Park Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:23 ten budynek jest obrzydliwy, jestem architektem niczego gorszego w życio nie widzialem, jak ktos ma tyle pieniedzy i chce stworzyc najwyzszy budynek w kraju to powinien najpierw zainwestowac i wybrac dobrego architekta lub zorganizowac konkurs, mam nowe okreslenie na wroclawski wiezowiec "PROWINCJA Z PATOSEM" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jop Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 09:35 I co z tego ze jestes architektem? Srodowisko architektow jest najbardzie skłuconym srodowiskiem, i chwala tylko swoje, wiec dla mnie nie to ze jestes architektem powoduje ze jestes mniej wiarygodny w opiniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan nie jestem architektem,panie m, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:44 mnie to ani ziębi ani grzeje ot będzie kawalek miasta w szczczerym polu, a ta "prowincja" to pewno z zawiści co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudi Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 21.09.06, 09:55 OMG ,ludzie..... ,prowincja to siedzi niestety w Waszej mentalności, bo to czy Wrocław będzie miastem prowincjonalnym czy metropolią (którą nota bene był w swojej historii) zależy przede wszystkim od nas samych.Jeżeli każdy przejaw aktywności w tym mieście jest krytykowany ze wszystkich stron przez tabun malkontentów , to odnoszę wrażenie ,że najlepiej byłoby wam w zapyziałym grajdołku , w którym każdy każdego krytykuje i cieszy się z jego porażek. Dajcie panu Czarneckim zrealizować jego zamierzenie (przecież robi to za swoje własne pieniądze) ,a oceniajcie dopiero efekt końcowy, który w moim przekonaniu będzie bardzo dobry. Co do "płaskości" Wrocławia ,to jesteście w wielkim błędzie. Już w średniowieczu Wrocław był nazywany "miastem wież" , a jedna z nich przy kościele św.Elżbiety , była (z gotyckim hełmem) jedną z najwyższych w ówczesnym świecie, miała ponad 130m !!!. Wyrzućcie wreszcie z siebie tą pokomunistyczną mentalność, że nic nie warto robić , bo i tak się nie uda. Historyczne Wrocław był znacznie bardziej wielkomiejski i światowy niż Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oels Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 80.54.200.* 21.09.06, 10:02 zgadzam sie calkowicie.prowincja zaczyna sie od lini wisly.prowincjonalny moze byc radom czy bialystok. wszytstkim miastom powyzej 100 tys na zchod od wisly jak kalisz czestochowa czy bielsko blizej do wroclawia i europejskiej mentalnosci nizli do warszawy ktora sztucznie sie rozrosla i udaje zachod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan dudi twoj post jest lekarstwem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:08 słusznie ,tak trzeba mysleć,jestes dudi lekiem na dwiescie postów od malkontentów,nieudacznikow zapyzialych i zawistnych,i ta całą zgraję podesrańców,serdeczne dzieki dudi,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 63.118.227.* 21.09.06, 14:33 DOKLADNIE JAK MOWISZ ! BRAWO ! spokoju zycze forumowiczom - nie porownujmy sie do warszawy czy innych miast. Tak na marginesie - jestem WROCLAWIAKIEM z krwi i kosci i od 5 miesiecy pracuje w WARSZAWIE - i powiem szczerze ze bardzo fajnie ze WARSZAWA ma taki maly manhattan ! NIECH maja - i co nam do tego. SPOKOJU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat. Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:43 OMG ,ludzie..... ,prowincja to siedzi niestety w Waszej mentalności, bo to cz > y Wrocław będzie miastem > prowincjonalnym czy metropolią (którą nota bene był w swojej historii) zależy > przede wszystkim od > nas samych.Jeżeli każdy przejaw aktywności w tym mieście jest krytykowany ze ws > zystkich stron przez > tabun malkontentów , to odnoszę wrażenie ,że najlepiej byłoby wam w zapyziałym > grajdołku , w > którym każdy każdego krytykuje i cieszy się z jego porażek. > Dajcie panu Czarneckim zrealizować jego zamierzenie (przecież robi to za swoje > własne pieniądze) ,a > oceniajcie dopiero efekt końcowy, który w moim przekonaniu będzie bardzo dobry. > > Co do "płaskości" Wrocławia ,to jesteście w wielkim błędzie. Już w średniowiecz > u Wrocław był nazywany > "miastem wież" , a jedna z nich przy kościele św.Elżbiety , była (z gotyckim he > łmem) jedną z > najwyższych w ówczesnym świecie, miała ponad 130m !!!. > Wyrzućcie wreszcie z siebie tą pokomunistyczną mentalność, że nic nie warto rob > ić , bo i tak się nie > uda. Historyczne Wrocław był znacznie bardziej wielkomiejski i światowy niż War > szawa. Dzieki Ci za tak madre podsumowanie tych ignorantów urbanistyczno- architektoniczno- historycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:09 Mysle, ze troche pan przesadził panie architekcie. Jesli sledził pan wroclawską architekturę lat 90 i pozniejszą, na pewno pan zauważy, ze to jest po prostu kolejny krok do przodu. W latach 90 wroclaw miał strasznego pecha do architektury, a teraz powoli idzie do przodu - Arkady sa całkiem niezłą wspolczesną realizacją, SkyTower to kolejny krok. Wreszcie nowoczesna estetyka hi-tec a nie jakies pretensjonalne gry z historią. Wieże są bardzo fajne, sama bryła budynku na dole przysadzista, ale całość nie wypada źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tschepiner Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:49 Owszem, widać krok naprzód w stosunku do solpolowskiej estetyki i biedalusterek. Tyle że najwiekszym problem jest bryła i nie pasująca do Wrocławia skala budynków. Jest to kolejna twierdza luksusu w zdegrdowanej postPRLowskiej przestrzeni - tak samo jak fatalne Złote Tarasy w Warszawce. Te luksusowe mieszkania w wieży lepiej by przysłuzyły się miastu gdyby znalazły się w 100 odremontowanych kamienicach. Zamiast tego nadal będziemy mieli sypiące się Ołbin i trójkąt, oraz wieże luksusu przy Powstańców. UM dając zgodę na taka inwestycję zapomina chyba o pojęciu zrównowazonego rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Obserwacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 10:59 Tak sobie czytam wypowiedzi w tym wątku i widać wyrażnie jak dużo tu wpisów frustratów z Poznania i Warszawy, którym gul tak skoczył, kiedy zobaczyli tą inwestycję, że teraz wszelkimi sposobami próbują umiejszać tą inwestycję, ośmieszać ten projjekt. Może jest kilka osób, która dała wam się nabrać. Jednak Wrocławianie to inteligentni ludzie i widzą waszą małość i waszą zazdrość. I cieszymy się, że wam tak gul skacze. Każda następna inwestycja wywołuje u was poznaniacy i mieszkańcy stolicy coraz większa zazdrość i frustracje. W poznaniu z powodu notorycznego, głupiego porównywania się z Wrocławiem, w Warszawie z tego powodu, że do tej pory nauczeni byliście, że u was tylko wszystko jest naj, a reszta to prowincja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Obserwacje - ciąg dalszy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 11:08 Naturalnie dużą, chyba największą grupą niezadowolonych i plujących na pana Czarneckiego i tą inwestycję, są wszelkiej maści nieudacznicy życiowi, zazdrośnicy, którym skacze gul z powodu każdej nowej inwestycji w tym mieście. Są oni tak cieńcy, że każdy sukces innej osoby, osób, firm powoduje u nich zazdrość i chęć zdeprecjonowania osiągnięć innych. Gul skacze, ze są takimi ludzikami, którzy potrafią tylko narzekać, umiejszać osiągniecia innych, bo sami są za cieńcy by coś w życiu osiągnąć. Frustrację u nich pogłębia fakt, że nie potrafią zarobić większych pieniędzy i mają szare życie od pierwszego do pierwszego. Zamiast wziąść się do pracy, działać, wolą ponarzekać, obrażać innych, tych, którym się udało. Przecież według ich pojęcia sprawiedliwości, komunistycznej sprawiedliwości - wszyscy powinni mieć tyle samo, nikt nie może się niczym wyróżniać. Żałosne, polaczkowe myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Obserwacje - ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:22 a to ciekawe spostrzeżenie.Nie uważam się za nieudacznika ,jestem bardzo zadowolona ze swoich osiągnięć i dumna z tego ,czym się zajmuję.Nie narzekam na brak pieniędzy bo mam ich tyle ,ile mnie i mojej rodzinie potrzeba.Brzydzę się natomiast ludźmi ,którzy mają w głowach kalkulatory a w oczach walutę i pewnie nawet nie śpią po nocach bo obmyślają kolejny plan pomnożenia zysków.Warto się zastanowić ,po co panu Czarneckiemu ta cała forsa?Żeby zaimponować Wrocławianom? Są tacy ,którym zaimponowałby bardziej niosąc pomoc.Bo Ci życiowi nieudacznicy- jak to Pan pięknie ujął to często ludzie ,którzy nie są w stanie samodzielnie funkcjonować i zarabiać.Znam takich wielu i gdybym sama doprowadziła się do stanu obrzydliwego bogactwa-w pierwszej chwili pomyślałabym własnie o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Obserwacje - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:33 To ilu z nich pomogłaś? Ile wpłaciłaś na jakiekolwiek schronisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Obserwacje - ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:10 o,mój drogi...wyczuwam cynizm.Pomagam ile tylko mogę.Jestem po kursie na pracownika socjalnego ,który zrobiłam właśnie po to by bardziej fachowo nieść pomoc. Pewnie ,że wpłacam na fundacje ,nie są to na pewno duże kwoty bo nigdy nie dążyłam i nie będę dążyć do zbijania fortuny.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajf Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 11:00 No ale od czegoś trzeba zacząć rewitalizację. W kamienicach powinna mieszkać klasa średnia i spokojnie dała by radę je utrzymać w należytym porządku. A ten projekt jest przezbaczony dla bardzo bogatych Polaków i bogatych zagraniczniaków. A idąc zgodnie z tym co piszesz to chyba nic nie powinno się stawiać w PRLowskim otoczeniu. Apropos trójkąta i ołbina to może mieszkańcu tych dzielnic najpierw zadbaliby o porządek wokół siebie a poźniej namawiali miasto do remontów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.core.lanet.net.pl 21.09.06, 11:10 Wszyscy ktorzy pisza ze budynek nie pasuje i jest za wysoki chyba zapominaja ze obok powstanie Centrum Poludniowe na ktorym najprowdopodobniej powstanie kilka podobnych wysokosciowcow i w ten sposob stworzy sie bardzo fajne, nowoczesne city. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_b Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż 21.09.06, 11:09 Masz trochę rację niestety:( Jednak porównanie do Złotych Tarasów to przesada. Ten projekt jest otwarty w przyziemi i dwie pierwsze kondygnacje są praktycznie "oddane miastu" - mają duzo wejsc, pasaze w miejscu dawnych ulic i nie będą miały slepych scian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajf Masz kocie może wizualki od strony hotelu Wrocław? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 11:18 dałbyś jakiegoś linka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tschepiner Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:13 Jasne, jest bardziej miejski niz ZT, ale nagromadzenie brył i kubatura jest przytłaczająca. Zawsze widziałem w Centrum południowym miejską zabudowę pierzejową i dominanty przy skrzyzowaniach, wzorem berlińskiego Potsdamerplatzu i Leipzigerplatzu (z tameczna dominanta Sony). Tj przyskalowane miejsko, po europejsku, a nie azjatycko-amerykańsku. Niestety świadomość architektoniczna jest w RP nisko (co zresztą potwierdzają głosy bezbrzeżnego zachwytu powyżej). Wolałbym, żeby Wrocław nie powielał złych, warszawskich wzorów chaotycznej i molochowatej zabudowy, wygląda jednak na to że centrum południowe ma być kopią wzorów warszawskich a nie europejskich... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rbl Brzydki ten projekt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 11:56 Oczywiście cieszę sie z zamiany anachronicznego już Poltegoru na coś nowego i z rozmachem. Tylko jednego żal: że jeśli już podejmuje się taką inwestycję, to mogłoby powstać coś ładnego i architektonicznie dobrego. Z pewnością budynek będzie znaczącym elementem w krajobrazie - i teraz kwestia czy na plus czy na minus. Ten budynek mógłby być jednym z symboli miasta i jego rozmachu, a niestety w projektowanym kształcie się tym nie stanie - moim zdaniem projekt jest sztampowy, nierozpoznawalny i w dodatku o chaotycznej bryle. Szkoda, że chyba nie będziemy z niego w przyszłości dumni :( Petronas Tower to każdy rozpoznaje a tu niestety wygląda to kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rbl Re: Brzydki ten projekt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 12:09 Chciałbym jeszcze wam powiedzieć, że jestem architektem i nie mogę się pogodzić z tym, że Czarnecki wybrał projekt tych warszawiaków a nie mój projekt. Ja bym zaprojektował to lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
x-darekk-x Re: a ten projekt nie jest ciekawszy? 21.09.06, 12:16 www.orcogroup.pl/projects/zlota-44 Odpowiedz Link Zgłoś
x-darekk-x Re: a ten projekt nie jest ciekawszy? 21.09.06, 12:18 dowiadywalem sie o ceny. na razie nie sprzedaja mieszkan, bo inwestycja zacznie sie dopiero za pol roku, ale na razie cena wyjsciowa to 7500 EUR za metr na nizszych pietrach. im wyzej tym drozej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manwe Re: Brzydki ten projekt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 12:19 rany, przecież to jest prywatna inwestycja, która ma się zwrócić. To nie ma być symbol Wrocławia - już mamy halę tysiąclecia i ratusz. Nie rozumiem również tych narzekań, że to powstaje tylko dla bogaczy. Nawet jeśli, to skoro taki jest target tej inwestycji to nic wam do tego. Z resztą Poltegor również nie jest siedzibą schroniska b. Alberta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Brzydki ten projekt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 22:27 Jesli uwazasz, ze najwyzszy budynek w Polsce!!! Nie bedzie symbolem, albo przynajmniej jednym z nich, to albo jestes szalona albo bez wyobrazni ;> Rzeczywiscie skzoda, budynek nie chwyta tka jak projekt pokazany rpzez Pana Darka! Odpowiedz Link Zgłoś