Dodaj do ulubionych

Koniec ery Gucwińskich

• Gość: glencia Koniec ery Gucwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:15
      Bardzo dziękuję Państwu Gucwińskim za wszystkie lata wspaniałej opieki nad
      zwierzętami i miłości do nich. Dziękuje za cudowny program Z KAMERĄ WŚRÓD
      ZWIERZĄT i za to, że odpisywali na wszystkie listy, które dzieci i dorośli do
      nich przysyłali. Zarówno Pani Hanna, jak Pan Antoni, są wspaniałymi ludźmi i
      oby tylko takich spotykały na swojej drodze zwierzęta.
      Serdecznie pozdrawiam Państwa Gucwińskich i dziękuję za wszystkie dobre
      wspomnienia.
      Niestety nie na wszystko ma wpływ nawet najlepszy gospodarz ZOO. Gdyby to od
      Pana Antoniego zależało, to Zoo wrocławskie byłoby trzy razy większe - ale
      niestety są trudne do rozwiązania sprawy. Coś tam w końcu musiało stać się
      pretekstem do zwolnienia wiekowego już Dyrektora - bardzo smutne to, że musi
      odejść, ale każdy z nas osiąga wiek emerytalny i nic nie da się na to poradzić.
      Życzę Panu, Panie Antoni, oraz Pana żonie, dużo siły i zdrowia, spokoju i
      odpoczynku - zasłużył Pan na wszystko co tylko najlepsze.
      • Gość: antonina63 Re: Koniec ery Gucwińskich IP: *.speed.planet.nl 26.09.06, 09:23
        A co sie dzieje teraz z misiem, moze ktos wie?
      • wari Re: Koniec ery Gucwińskich 01.10.06, 21:42

Gość portalu: glencia napisał(a):
        Gdyby to od
        > Pana Antoniego zależało, to Zoo wrocławskie byłoby trzy razy większe - ale
        > niestety są trudne do rozwiązania sprawy.

Litości ! Byłby to 3 razy większy burdel !
    • Gość: Irenka Koniec ery Gucwińskich IP: *.zeto.opole.pl 26.09.06, 09:26
      Pamiętam te programy zawsze je oglądałam, miałam wielki szacunek do tych
      ludzi,ale po tym strasznym artykole o niedżwiedziu trzymanym przez tyle lat w
      klatce to straciłam wszelki szacunek.Nie wyobrażam sobie żeby tak sławni
      ludzie,kochający zwierzęta cos tak obrzydliwego mogli ukrywać.Jak oni na te
      biedne zwierze patrzyli,to jest karygodne.Mam nadzieję że w końcu ten mis będzie
      uwolniony z tych kajdan.Panie Gucwiński co pan zrobił?
    • Gość: student Koniec ery Gucwińskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:29
      Mam pytanie do pani profesor, która zajęcia ze studentami robiła w
      Poznaniu...Jaki był prawdziwy tego powód?Przecież doskonale Pani wie, że Pani
      studenci spędzają setki godzin we wrocławsim zoo i nic nie trzeba im o warunkach
      tłumaczyć, bo są bardzo dobre, że wyjazdy do Poznania to tyko utrudnienie, że -
      gdyby warunki w istocie były aż tak złe, zoo nie miałoby szans na działanie w
      ogóle. Wie Pani też doskonale, że kontrole w zoo są bardzo częste i bardzo
      skrupulatne. No to jaki jest powód? Bo jeśli rzeczywiście trzeba było robić
      zajęcia wyjazdowe - to może jakiś profesor od geografii podpowiedziałby, że do
      Opola jest bliżej a i dojazd wygodniejszy, bo po zmodernizowanej linii
      kolejowej...Czyli pewnie jakieś umowy międzyuczelniane...ach tak. Wszystko jasne.
      • Gość: Water Proof Re: Koniec ery Gucwińskich IP: *.dsl.keme.net 27.09.06, 23:31
        Warunki sa bardzo dobre??? Co studiujesz, bo chyba nic zwiazanego z przyroda???
        Byc moze zajecia wyjazdowe w Poznaniu odbywaly sie dlatego, ze zoo to cieszy
        sie renoma najlepszego w Polsce? Wpadles na to?
    • rudy_rudolf Gucwiński-pseudowielbiciel zwierząt 26.09.06, 09:32
      "Gucwiński kompletnie nie rozumiał,że wyrządził zwierzęciu krzywdę"-czyżby przez
      41 lat wrocławskim zoo rządził idiota??

najfajniejsze e-kartki na
      www.asiaq.pl
      wygraj szkolenie na
      www.grupa-kreatywna.pl
    • Gość: Soffi Re: Koniec ery Gucwińskich IP: *.chello.pl 26.09.06, 09:32
      Ok ale robi się takie zamieszanie z tym zoo a ono w porównaniu np. ze Śląskim
      ZOO to kurna pięnie stoi. W Śląskim ZOOO to są dopiero warunki!!! Tragenis
      Najbiedniejsze są małpki, dobrze, ze mają tak wspaniałych opiekunków, bo gdyby
      nie ich zaangażowanie to ja nie wiem. Ale co oni sami mogą zrobić!!! Dla mnie to
      jest skandal to jedno z największych pod wzgledem powierzchniowym zoo ktoś na
      serio powinien poważnie się zająć.
      • Gość: brussa Re: Koniec ery Gucwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:56
        Dla mnie ZOO w Polsce to pomyłka. W żadnym mieście nie ma warunków dla
        zwierząt, które są trzymane na tak małych powierzchniach, że strach. Albo
        ogromne wybiegi, albo mniejsza ilość zwierząt, albo zrezygnować zupełnie z
        takich "atrakcji". Zwierzęta się męczą, w dodatku nie ma pieniędzy na
        utrzymanie. Pytam się więc po co tak męczyć zwierzęta?!!! Dla prestiżu miasta?
        A co to za prestiż z zaniedbanymi zwierzętami w zasyfionych klatkach dla
        liliputów? Ludzie są jednak okrutni...
    • obroonca Koniec ery Gucwińskich 26.09.06, 09:35
      Gdzie był Powiatowy lekarz Weterynarii i przez tyle lat to tolerował
      Dobrostan zwierzat?
    • Gość: ania Wrescie ! IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 26.09.06, 09:43
      Juz dawno starcili serce dla zwierzat.!!!
      • Gość: InnaAnia Re: Wrescie ! IP: *.aster.pl 26.09.06, 10:13
        Gość portalu: ania napisał(a):

> Juz dawno starcili serce dla zwierzat.!!!
        A mieli to serce??????

---------
        Czytałam gdzieś wywiad jak to pani Hania G. opowiadała o lisie, którego
        trzymali kilka lat w domu (potem poszedł do klatki...). Państwo
        profesjonaliści :-(. -> cyt pani Hani: "Największym przysmakiem lisa były rurki
        z kremem". Ja rozumiem, ze niedouczone mamy karmią swoje dzieci słodyczami i
        colą (robiąc tym wielkie spustoszenie w ich organizmach) - one nie wiedzą.
        jednak PP Gucwińscy to FACHOWCY.

UFFFFFFFF, dobrze, że pójdą z ogrodu.
        • Gość: Lisek rurkojad Re: Wrescie ! IP: *.telia.com 26.09.06, 11:11
          Przeczytaj komentowany artykuł »
          Gość: InnaAnia 26.09.06, 10:13 + odpowiedz

Gość portalu: ania napisał(a):

> Juz dawno starcili serce dla zwierzat.!!!
          A mieli to serce??????

---------
          Czytałam gdzieś wywiad jak to pani Hania G. opowiadała o lisie, którego
          trzymali kilka lat w domu (potem poszedł do klatki...). Państwo
          profesjonaliści :-(. -> cyt pani Hani: "Największym przysmakiem lisa były rurki
          z kremem". Ja rozumiem, ze niedouczone mamy karmią swoje dzieci słodyczami i
          colą (robiąc tym wielkie spustoszenie w ich organizmach) - one nie wiedzą.
          jednak PP Gucwińscy to FACHOWCY.

UFFFFFFFF, dobrze, że pójdą z ogrodu.

Ty wstretna dziewcynko ! Fuj ! zalujesz liskowi rurki z kremem,a sama to sie
          obzeras !Nie wsystkie liski musa krasc kury.Grzeczne liski jedza kaske manne i
          jak zasluza to dostaja rurki z kremem albo ci..y.Mogom tez distac
          hamburgera ,ale to tucy !
        • Gość: ania Wrescie ! IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 26.09.06, 11:22
          Kiedys chyba mieli serce tak mysle bo pamietam jak bylam dzieckiem ich
          programy. Potem chcialam ogladac juz te nowe z synem i byly dla mnie okrutne.
          A co do karmienia zwierzat domowych roznymi specjalami ludzkimi- to nie wnikam
          mam kota ktory uwielbia arbuza, melona i banana i da sie za nie pokroic a
          ryb nie dotknie.

Lis jak kot lubi smietane i nawet te z rurek wiec sie nie dziwie.
          Najgorsze u Gucw bylo to ze zamykali te zwierzaki w malych klatkach i
          zmuszali pracownikow by cicho siedzieli? Kiedys byla nawet jakas sprawa o
          dziwne rozdysponowanie funduszy na budowe pawilonow, ale Gucwa poszedl w
          polityke i......
    • Gość: PRzemekkw Koniec ery Gucwińskich IP: 82.139.22.* 26.09.06, 09:59
      No i bardzo dobrze, że odchodzi, żaden z niego autorytet, chyba że w dziedzinie
      zaniedbywania zwierząt.
    • Gość: dghd Koniec ery Gucwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:07
      a w krakowie słoń zaklinował się w basenie i pracownicy probowali go ratować
      czymając trombe słonia w górze potem wypuscili wode z basenu a słon dostał
      takich furji że zmarł a dyrektor kazał go szybko pociąć piłami motorowymi żeby
      jakiś dzienikarz nie zrobił zdięcia to jest wiadomośc dla prasy łącznie z tym
      że za dużo w tym zoo zarabiają klany rodzine
      • Gość: Baloo Re: Koniec ery Gucwińskich IP: *.telia.com 26.09.06, 11:19
        Koniec ery Gucwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
        Gość: dghd 26.09.06, 10:07 + odpowiedz

a w krakowie słoń zaklinował się w basenie i pracownicy probowali go ratować
        czymając trombe słonia w górze potem wypuscili wode z basenu a słon dostał
        takich furji że zmarł a dyrektor kazał go szybko pociąć piłami motorowymi żeby
        jakiś dzienikarz nie zrobił zdięcia to jest wiadomośc dla prasy łącznie z tym
        że za dużo w tym zoo zarabiają klany rodzine

A pokrojonego slonia uzyto jako zarcie dla lwow a ze sloniny zrobili skwarki i
        dostaly to malpy i wenze,bo ony nie maja TROMBY.A jak sie dowiedzial
        Gucwinski ,to dostal takich furii,ze az tygrysy posikali sie ze strachu.On tez
        chcial kawalek sloniny ze slonia ..
    • Gość: rozgoryczony! Skandlaiczne zachowanie władz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:12
      dlaczego dopiero po publikacji gazety doszło do kontroli przez odpowiednie
      władze weterynaryjne?wcześniej nikt oprócz Państwa Guzwińskich nikt się tymi
      zwierzetami nie interesował? A ciekawe, jak na tą kwestię zapatruje się prawo?
      Ogród zoo bez nadzoru, tyle lat?
    • Gość: . Re: Koniec ery Gucwińskich IP: *.solidex.com.pl 26.09.06, 10:13
      .
    • Gość: Kamil Bartecki Koniec ery Gucwińskich IP: *.leczna.enterpol.pl 26.09.06, 10:14
      mam kiełbie we łbie
    • Gość: Agnieszka Koniec ery Gucwińskich IP: *.dsl.netsource.ie 26.09.06, 10:28
      A moze by tak P.Gucwinskiego zamknac na ostatnie 8 lat w klatce i tez powiedziec
      - "bo go nikt nie chcial, a gdzie indziej dla niego nie ma miejsca".
      Wstydz sie Panie Gucwinski.
    • tenare Argumentem za odwołaniem Gucwińskiego 26.09.06, 10:32
      możne być jeszcze fakt, że biedny niedźwiadek nie miał też partnerki
      niedźwiedzicy, która umilałaby mu czas pobytu w karcerze.
      A niedźwiadki, proszę słonia, też mają potrzeby towarzyskie.
      Jak każdy człowiek....
      • zyrafa46 Przy okazji: co stało się z misiem? 26.09.06, 10:49
        Gdzie TERAZ znajduje się misiek z karcera u Gucwińskich?
        • Gość: ania Misiek pojedzie do Niemiec lub Wloch IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 26.09.06, 11:24
          do osrodka dla starych niedzwiedzi i bedzie zyl na wybiegu.
    • ozyrys4 Już dawno należąło to zrobić!!! 26.09.06, 10:56
      Najstarsze państwo na śiecie.
    • carnivore69 Re: Koniec ery Gucwińskich 26.09.06, 11:19
      Tytul GW: "Gucwiński odwołany! Podobno męczył zwierzęta"

Podobno w Tajlandii dziwki plywaja w akwariach...

(Znow przychodzi odwolywac sie do czeskiej kinematografii.)

Pzdr.
      • Gość: zyrafa46 Re: Koniec ery Gucwińskich IP: *.aster.pl 26.09.06, 15:28
        Tak, jestem okropnie wstrętna (nooo, ma się swoje lata, he he). Nie daję
        własnemu kotu mięska. Wcale. Ale rurek z kremem też nie. Nawet jak uda mu sie
        złowić jakieś mięsko - zabieramy :-(.
        ALE sami też przestaliśmy jadać w domu mięso (poza domem owszem, jemy). Nie
        chcemy, by nam kocina w zęby sie gapiła a sama - nic.

-----
        nasz kot ma mocznicę i nie wolno mu jeść białka :(.
        Ale za to nasz kotek jest wolnym zwierzakiem. Wszystkie okna i drzwi - dla niego
        Echchchch
        ---------------
        ------------
        Żal mi TEGO miśka i tych białych i tych głupoli, którzy doprowadzają do
        katastrofy... (moje "auto" - to rower)
    • Gość: g prosili, żeby odszedł?? IP: *.rmf.pl 26.09.06, 11:19
      prawo jest takie, że kończy dany wiek i przechodzi na emeryturę i koniec,
      żadnego proszenia "świętej krowy" bo występował w tv!!
    • Gość: miro Re: Koniec ery Gucwińskich IP: 195.117.234.* 26.09.06, 11:20
      nareszcie ta rodzina zlodzieji stracila prace , maja pod miliczem wlasne zoo,za
      nasze podatki ,to sa czerwone zlodzieje
    • Gość: Kajtek z Piwnej Koniec ery Gucwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:26
      Ech, gdyby tak mozna było wypowiedzieć stołki i stanowiska niektórym posłom,
      senatorom, radnym itp. itd.
    • Gość: miś zły bardzo Koniec ery Gucwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:44
      i bardzo dobrze, ktoś musiał kiedyś pogonić tych ludzi; to zoo to jedna wielka
      lipa i nic poza tym; wszędzie przy wejściu jakieś budki z fastfudem albo innym
      gównem, grile i inne takie, dym z tego leci na te biedne zwierzęta; wszędzie
      bród i syf, w oddziale dla małych zwierząt zalęgły się myszy; zwierzęta są
      stłoczone na małych powierzchniach, smutne i z widocznymi zmianami chorobowymi
      na skórze (małpy), u człekokształtnych - porażka, zwierzęta apatyczne i jakby
      nieobecne... Gucwińscy do zoo, ale jako eksponat
    • Gość: Yaal Koniec ery Gucwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:46
      Wiecie, dlaczego dobrą kawę na przemian popija się wodą?
      Żeby, jak najdłużej upajać się smakiem i aromatem owej kawy.
      Państwo Gucwińscy najwyrażniej zapomnieli o tej "wodzie" i
      zasiadając dziesiątki lat na tym samym stanowisku, zatracili
      poczucie owego "smaku i aromatu" swojej ukochanej fauny.
    • dioskorides a wy nawet z misia robicie sprawe polityczną 26.09.06, 11:52
      Faktem jest ze tajemnica poliszynela były warunki we wrocławskim zoo i prawdziwe podejscie Gucwińskiego do zwierząt, polityka tu nie ma nic do rzeczy
    • Gość: jach Re: Koniec ery Gucwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:53
      Co to znaczy męczył zwierzęta?!
      Dusił węża i bił konia !?
    • dobry_wieczor Re: Koniec ery Gucwińskich 26.09.06, 12:17
      No cóż, szkoda mi niedźwiedzia, bo faktycznie warunki zostały mu stworzone
      nieludzkie (nieniedźwiedzie właściwie). Słusznie, że odwołali Gucwińskiego,
      popełnił duży błąd i musi ponieść tego konsekwensję, lecz błędem o którym
      mówię, nie jest wcale kwestia biednego misia. Jego błędem jest to, że nie
      odszedł wtedy, kiedy okrywała go gloria i dobra fama - był we Wrocławiu
      człowiekiem instytucją, jego praca nigdy nie spotkała się z poważną krytyką, co
      nie znaczy, że była wolna od błędów - po prostu miał we Wrocławiu dobry PR:)
      Trzeba było odejść wtedy, a teraz... no cóż odchodzi z konieczności i pewnie
      jeszcze się modli, żeby nie dorwali go fanatycy z greepeace czy czegoś innego.
      Tak swoją drogą, to mam 20 lat i czuję, że kończy się moje dzieciństwo - bo
      Gucwiński był ZAWSZE w ZOO:)
    • arturpiotr Premier Lepper szuka posady... 26.09.06, 12:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka