Dodaj do ulubionych

Kto wymyślił?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:38
Bardzo jestem ciekawa kto wymyślił,żeby na Osobowice jeżdziły tramwaje.Trasa biegnie dokładnie tam gdzie jadą wszyscy na most Milenijny, ogromne Tiry też i co się dzieje pod wąziutkim wiaduktem ? Ile pieniędzy kosztowała modernizacja nowej linni tramwajowej? A jak to "europejsko" wygląga - piękny zjazd z mostu i nagle "talia osy"- pogratulowac pomysłu i błogiej , bezkarnej rozrzutności.
Obserwuj wątek
    • Gość: fakir Re: Kto wymyślił? IP: *.os1.kn.pl 03.10.06, 09:54
      1. linia tramwajowa była kilkadziesiąt lat wcześniej
      2. trasa trazytowa przez Osobowicką jest tymczasowym rozwiązaniem
      3. Europejskim modelem jest obecnie rozwój m. in. transporu szynowego -który u
      nas jest ciagle niedoinwestowany
      4. albo modernizacja albo nowej -chyba ze w Polsce modernizujemy od razu to co
      nowe :)
    • Gość: perian Re: Kto wymyślił? IP: *.os1.kn.pl 03.10.06, 15:38
      Tramwaje były tam pierwsze, a tiry pojawiły się niedawno. To się nazywa
      współczesna polityka transportowa miasta Wrocławia.
    • Gość: g625 Re: Kto wymyślił? IP: *.crowley.pl 03.10.06, 15:57
      wyobraz sobie, ze zamiast kazdego tramwaju jedzie 100 samochodow.
    • Gość: he Re: Kto wymyślił? IP: *.finemedia.pl 03.10.06, 18:27
      dałabyś pieniążka to zrobiliby autostrade :).
      czemu wiec masz pretesje?
    • gosc_nty Re: Kto wymyślił? .. 04.10.06, 08:33
      Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Bardzo jestem ciekawa kto wymyślił,żeby na Osobowice jeżdziły tramwaje.Trasa bi
      > egnie dokładnie tam gdzie jadą wszyscy na most Milenijny, ogromne Tiry też i co
      > się dzieje pod wąziutkim wiaduktem ?

to sie nazywa splatanie strumieni ruchu

Ile pieniędzy kosztowała modernizacja now
      > ej linni tramwajowej? A jak to "europejsko" wygląga - piękny zjazd z mostu i na
      > gle "talia osy"- pogratulowac pomysłu i błogiej , bezkarnej rozrzutności.

z calym szacunkiem,

miej pretnesje do siebie,

pchasz sie przez miasto samochodem, to wiedz ze duzy % mieszkancow korzysta z
      komunikacji miejskiej, a i miasto w 1998 napisalo ze bedzie rozwijac Km nawet
      kosztem komunkacji indywidualnej
      • Gość: Mezopot Re: Kto wymyślił? .. IP: *.171.80.178.crowley.pl 04.10.06, 11:55
        pchasz sie przez miasto samochodem
        I dobrze bo ma do tego święte prawo, nikt nie broni poruszać się własnym
        samochodem, za którego używanie płaci się słone podatki.
        • Gość: g625 Re: Kto wymyślił? .. IP: *.crowley.pl 04.10.06, 12:41
          slone podatki? chyba nie tak slone, skoro bardziej oplaca sie jezdzic wlasnym
          samochodem niz KZ
          • Gość: Mezopot Re: Kto wymyślił? .. IP: *.171.80.178.crowley.pl 05.10.06, 07:15
            > slone podatki? chyba nie tak slone, skoro bardziej oplaca sie jezdzic wlasnym
            > samochodem niz KZ
            Może i się nie opłaca ale na pewno jest wygodniej.

• szarykot Re: Kto wymyślił? .. 04.10.06, 15:40
          > I dobrze bo ma do tego święte prawo
          ma też prawo - a nawet obowiązek - stać w korkach, jak każdy inny kierowca
    • Gość: EGON Re: Kto wymyślił? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:50
      NIEMCY
      • Gość: Gosia Re: Kto wymyślił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 13:56
        No tak chyba się niejasno wyraziłam - nie chodziło mi o niszczenie tradycji _ ktoś napisał,że tramwaje były tam pierwsze a tiry dopiero teraz- racja , ale zobaczcie ile osób jest w tramwajach, mam "przyjemność " jechac tą trasą 2 razy dziennie, tak samochodem , jak tysiące Wrocławiaków, robienie z tego zarzutu to absurd.99% pasażerów wysiada przy cmentarzu.Na Osobowice i do Rędzina jedzie autobus!.
        • Gość: fakir Re: Kto wymyślił? IP: *.os1.kn.pl 07.10.06, 16:36
          99% pasażerów wysiada przy cmentarzu.
          i m. in. dla nich jest ta trasa. Nieczęsto sie zdarzają tłumy na trasach od 1
          przystanku, a pętle też trzeba gdzieś zrobić. A w listopadzie TA TRASA dowozi
          tysiące ludzi, którzy inczej utkneli by w mega korkach...
          • Gość: Gosia Re: Kto wymyślił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 08:42
            Piszesz słusznie o listopadzie i mega korkach raz w roku a ja tych mega korkach stoję codziennie usiłując dojechac do przedszkola na Osobowicach ! Mało tego jeszcze ktoś wymyślił,że nie mogę z ulicy na której mieszkam pojechać przez Łużycką bo tam mieszkają podobno dwaj dawni wysoko postawieni urzędnicy Zarządu Dróg i Komunikacji i załatwili to sobie, tylko jechać do łącznika itd. itd. a nowe skrzyżowanie Osobowicka Łużycka jest tylko dla autobusów i tych , którzy się odważa.Proszę się nie dziwic,że piszę "kto to wymyślił" - ja tu mieszkam a nie oprzyjeżdza raz na rok !!!!!!!
            • Gość: Martix Re: Kto wymyślił? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.06, 08:58
              I właśnie ja i wielu innych kierowców olewają sobie ten zakaz bo śmierdzi on
              wielkim absurdem.Jak jest zakaz to dlaczego mogą tam wjeżdżać taksówki i
              autobusy,one przecież też smrodzą i chałasują.Albo zakaz jest dla wszystkich
              albo dla nikogo,no chyba że jest on uzasadniony a tu nie ma żadnego
              uzasadnienia.Samochody ogółu tu nikomu by nie przeszkadzały bo tędy ich dużo
              nie jeżdziło wcześniej przed zakazem.To arogancja urzędasów.
              Wszędzie,gdzie rozwinięta jest komunikacja tramwajowa również na zachodzie{w
              Berlinie widziałem puste niskopodłogowce}są trasy mało i dużo uczęszczane ale
              nie oznacza to,że ma się zaraz zlikwidować w tych mniej uczęszczanych miejscach
              linię tramwajową.To tramwaje powinny być priorytetem nie samochody zwłaszcza
              Tiry dla których nie ma miejsca w mieście.Ta sytuacja się na Osobowickiej
              poprawi gdy powstanie łącznik most Milenijny-Żmigrodzka oraz AOW.A trasa
              tramwajowa tu się na pewno przyda bo w przyszłości Osobowice{nie cmentarz} będą
              rozbudowywane.
    • Gość: F Re: Kto wymyślił? Śmieszna jesteś kobieto! IP: *.wroclaw.mm.pl 15.10.06, 20:33
      Tyle ci powiem bo na więcej nie zasługujesz swoją bezmyślnością i propagowaniem
      jej tutaj.
      • Gość: Gosia Re: Kto wymyślił? Śmieszna jesteś kobieto! IP: 217.116.110.* 17.10.06, 19:45
        Jasne,masz racje, ale smieszna to na szczęście nie glupia.Forum to dyskusja
        ludzi normalnych o różnych poglądach a "media markt nie dla idiotów"
        • Gość: Gosia Re: Kto wymyślił? Śmieszna jesteś kobieto! IP: *.orange.pl 21.10.06, 21:42
          Dla F będę dalej śmieszna bo uważam,ze rozwiązanie skrzyżowania Bezpieczna -
          Obornicka to kolejny skandal,ale F tamtędy pewnie nie jeździ a może potrzebuje
          tych super szerokich chodników zwłaszcz od strony młyna po których nikt nie
          chodzi itd. i uważa że od kier. Obornik nie można było zrobić pasa w lewo w
          Bezpieczną,prawda? Po co ,niech ludziska stoją w korkach, zwłaszcza ci co w
          Bezpieczną do domu po pracy - będą bardziej zmęczeni i nie będą w stanie myślec
          o umysłowych walorach projektujących i zatwierdzających rozwiązania
          komunikacyjne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka