Gość: l76 Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.chello.pl 04.10.06, 18:54 Kto o zdrowych zmysłach rozkopuje wszystkie drogi wyjazdowe, pomijam już utrudnienia w centrum. Nie można tego tłumaczyć i zasłaniać się unijnymi dotacjami----to co zrobiły władze Wrocławia to jedna wielka kpina. Panie Dutkiewicz zapraszamy na stare Psie Pole czas jazdy w jedną stronę wydłużył sie o jakieś 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łośsuperktoś Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:08 hmm kto? Władze miasta. Ja wiem, że na drogach jest beznadziejnie, ale pomyślcie co by było jakby unia nie dała kasy na remonty (jakby ich nie zaczęli teraz to by żadnej forsy nie było) to byście jeździli po czymś na kształt polnej lub totalnie rozwalonej drogi, a nie normalnej... Co wcale nie oznacza że władze miasta nie ywkazały się tępotą nie organizując od października m.in. zwiekszenia liczby tramwajów, które jeszcze jadą stosunkowo najszybciej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 21:03 tramwajow wiecej nie ma bo zapomnieli kupic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goofy Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.dsl.tpkaks.sbcglobal.net 06.10.06, 05:00 a dlaczego oni nie pracuja 24/7? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Cały Wrocław stoi w korkach IP: 194.204.171.* 04.10.06, 20:40 Uważam ze w przypadku zaplanowanych remontów w mieście powinno sie uruchomić więcej połączeń lokalny przez pkp z mniejszych miejscowości Odpowiedz Link Zgłoś
sentrum Re: Cały Wrocław stoi w korkach 04.10.06, 20:48 Pomyslałem aby jeździć PKP z centrum do Nowego Dworu. Połączeń jest nawet sporo, trasa z Głównego na ND trwa 12 min. Boli tylko cena biletu: 3 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstruktywna darmowe przejazdy za dowód rejestracyjny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.06, 20:53 Mam propozycję - gdyby każdy, kto zostawi samochód, miał prawo jeździć autobusem i tramwajem bez biletu, na podstawie dowodu rejestracyjnego, opłacałoby się im zostawić auto, chocby pod szkołą dziecka, i do ścisłego centrum jechać komunikacją zbiorową. Ci, którzy aut nie mają, mogą pyszczyć, że to dyskryminacja, że jedni jadą za darmo, a inni płacą, ale przecież w interesie nas wszystkich, także tych, którzy nie mają aut, jest to, żeby miasto było przejezdne, żeby nam smog nie rósł, żeby auta nie blokowały tramwajów i autobusów, jak na Podwalu czy Sądowej. Nikt by na tym nie tracił, najwyżej byłoby ciut więcej ludzi w trawajach, a zyski byłyby ogromne dl miasta jako społeczności. Przecież to, co mamy na ulicach, to po prostu stan klęski żywiołowej. A taki system można by wprowadzić czasowo, np. do czasu oddania Grunwaldu, albo w poniedziałki i piątki, kiedy jest najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieprzemaklna darmowe przejazdy za dowód rej. dla calej rodziny IP: *.g3-2-0.par01.moulticast.net 04.10.06, 21:05 polak "zgubi" kilka dowodow zapewne, dla calej rodziny bedzie, jak znam rodakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly co z tramwajem wodnym? IP: *.wroclaw.mm.pl 04.10.06, 20:47 a co z zapowiadanym niedawno hucznie "tramwajem wodnym"? moze czas wykorzystać Odre puki nie zamarznie? może to jest rozwiązanie dla WW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.surfdsl.murphx.net 04.10.06, 21:28 Jezdzi sie jak w Londynie. Jedno auto za drugim. Zadnego rozpedzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista przesadzacie! IP: *.server4you.de 04.10.06, 22:23 korki dopiero sie zaczynaja, spokojnie, najlepsze dopiero przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:30 A miasto Lubin instaluje Centralny System Zarzadzania Ruchem Drogowym w miescie. Moze to jest rozwiazanie. Tylko, ze... We Wroclawiu urzednicy wciaz biora lapowki od nieudolnego ZABERDu (wlasciciela DSA) :( I tak zawsze bedziemy tonac w korkach. Tu zaden sztab nie pomoze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.Slowianska.k.pL 04.10.06, 22:45 rozwin prosze ten watek, bo interesuje mnie, dlaczego we wro jest tak rozregulowana sygnalizacja, a dla pieszych 1 sekunda na przejscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dec Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.chello.pl 05.10.06, 06:42 poważne oskarżenie... rzeczywiście gołym okiem widać, że sygnalizacje świetlne są ustawione na wiekszości tras beznadziejnie, a ZABERD ma monopol od lat także na oznakowanie ulic. pewnie nie bez przyczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.os1.kn.pl 04.10.06, 23:10 rowerem?? mam to gdzieć jechać w smrodzie spalin, uważac na wściekłych kierowców i nie mniej wstrętnych pieszych. To jest wina władz wrocławia że pozwolili jak co roku na takie debilstwo. Jak to nie ma możliwośći tego naprawidć a już planuje się kolejne zamknięcia ulic. Z przego Pola do Leśnicy jedzie się 3 godziny!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piterson Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.06, 00:41 Zgadza się, całe wakacje przejeździłem na rowerze i dziwię się, że wiele osób woli stać i siedzieć za kółkiem, skoro znacznie szybciej można dojechać na rowerze... Droga do pracy zajmuje mi rowerem 25 minut, samochodem 30 minut, komunikacją 45 minut... Mała różnica, ale jest szybciej i zdrowiej! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 08:19 proponuję aby na każdy dzień tygodnia jeździły inne kolory samochodów. np: po 3 kolory dziennie- i pewnie korków nie będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieszka Re: Apel do kierowców! IP: 194.146.216.* 05.10.06, 08:49 Koniec z chamstwem i egoizmem! Jeżeli nie masz miejsca za skrzyżowaniem, to nie wjeżdżaj na nie! Jeżeli Ty nie pojedziesz z tą zmianą świateł, to chociaż pozwól pojechać innym! Pojedziesz z następną. Przez Ciebie wszyscy stoimy. Czy to jest takie trudne? Pozdrawiam wszystkich uprzejmych. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Cały Wrocław stoi w korkach 05.10.06, 08:28 Autobusy pospieszne we Wroclawiu sa smiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
shia2 Re: Cały Wrocław stoi w korkach 05.10.06, 08:54 Jest nas trójak i wszyscy jezdzimy uparcie swoimi samochodami z Psiego Pola do pracy na Tarnogaj!!! Co za kretynizm. Moze gdyby była akcja ZABIERZ SĄSIADA samochodów byłoby przynajmniej o 1/3 mniej. Tak nikt nie pomysli aby się umówic , zaproponować, ze pojedziemy razem. A nawiasem mowiąć, tylko dlatego, ze rano odprpowazam małego do przedszkola, nie jeźdżę rowerem. I jeszcze jedna uwaga, obserwowałam akcję policji na moście warszawskim. Polegała ona na zbieraniu mandatów od przejeżdzających po pasach rowerzystów. Bo co mieli innego robić... Zbieranie mandatów od rowerzystów nie ma wpływu na usprawnienie ruchu samochodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_doctor Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 10:07 ODDAJCIE MI ZA PALIWO PALANTY !!! jak mozna rozkopac cale miasto - rozumiem ze moga przepasc pieniadze na remonty ale bylo o tym myslec wczesniej !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.um.wroc.pl 05.10.06, 10:45 Wszystkie remonty powinny byc prowadzone 24 godz na dobe, 7 dni w tygodniu, w takim systemie pracuja działy produkcji w zakładach. W razie braku oswietlenia nalezy przygotować specjalne lampy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Plac Społeczny, estakada i most Grunwaldzki MIÓD! IP: 82.160.70.* 05.10.06, 11:00 kto musi tamtędy jechac wie o czym piszę. Nie ma wredniejszego odcinka. Niezależnie od godziny powrotu do domu (14, 15, 16, 17, 18, 19 czy 20) żeby przejechać trasę budynek Poczty - Wyb. Wyspiańskiego na wysokości Politechniki tracę 50 minut-70 minut! Brak możliwości przepełznięcia do przodu choćby metra na jednej zmianie świateł potęguje brak wyobraźni kierowców wciskających się na skrzyżowanie pomimo zmiany świateł i braku miejsca na jego przejechanie, nieustanny dopływ nowych samochodów z Traugutta, co owocuje tylko jednym i kierowcy stojący na lewym pasie (czyli tym właściwym z uwagi na zwężkę na moście Grunwaldzkim) są przegrani na samym początku. Najszybciej przejadą ci, którzy nie poruszają się już nawet prawym pasem, ale ci, którzy łamiąc wszelkie przepisy zasuwają bocznym pasem dla autobusów i tną prawym pasem po moście, aby w ostatniej chwili wymusić na wysokości świateł i wpaść z piskiem opon na Wybrzeże Wyspiańskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiat 126p Re: Plac Społeczny, estakada i most Grunwaldzki M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 11:39 zawsze tak jade i sie dziwie stajacym w tym korku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKW Re: Plac Społeczny, estakada i most Grunwaldzki M IP: 156.17.100.* 05.10.06, 11:47 jedziesz, bo jesteś idiota. Ale wszystko się kiedyś kończy - ZOBACZYSZ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiat 126p Re: Plac Społeczny, estakada i most Grunwaldzki M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 11:50 z prochu powstales i w proch sie obrocisz, znam to... ale jakos jak wymuszam pierwszenstwo nikt nie chce sie otrzec o moja zardzewiala skorupe... ciekawe czemu?? nikt juz nie kocha fiacikow 126p, najwiekszego sukcesu PRLu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CivitVratis Re: Plac Społeczny, estakada i most Grunwaldzki M IP: *.chello.pl 12.10.06, 20:42 Ostatnio jeden idiota takim wjazdem na Moscie Grunwaldzkim wyremontował mi ze swojego OC cały prawy bok mojej toyoty porysowanej przy parkowaniu w garażu rodziców... pozdrawiam tego palanta z warszawska rejestracja Ha Ha Haaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Plac Społeczny, estakada i most Grunwaldzki M IP: *.iil.pwr.wroc.pl 05.10.06, 12:02 Gość portalu: Piotr napisał(a): > ... kierowcy stojący na lewym pasie (czyli tym właściwym ... Myślałem, że w Polsce "Prawo o Ruchu Drogowym" nakazuje jeździć prawą stroną drogi. Widzę, że jeszcze muszę się dużo nauczyć. > Najszybciej przejadą ci, którzy nie poruszają się już nawet prawym pasem, > ale ci, którzy łamiąc wszelkie przepisy zasuwają bocznym pasem dla autobusów > i tną prawym pasem po moście, aby w ostatniej chwili wymusić ... Jeżeli jadą niezgodnie z przepisami (pas dla autobusów, wymuszanie), to postawić stójkowego, a ten zarobi na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Plac Społeczny, estakada i most Grunwaldzki M IP: 82.160.70.* 05.10.06, 12:08 może wyraziłem się nieprecyzyjnie, ale to z pasa prawego jest nakaz zjazdu na lewy, a nie odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: Plac Społeczny, estakada i most Grunwaldzki M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 20:18 Generalnie ten korek jest spowodowany wlaczeniem swiatel zaraz za mostem Grunw... przy skrecie w wybrzeze... Spytalem strazy miejskiej czy nie mozna wylaczyc tych swiatel tak jak bylo podczas wakacji... W odpowiedzi uslyszalem ze nie bo jak by byly wylaczone to studenci by sie snuli caly dzien i nikt by nie przejechal... Znowu WINA tych parszywych studentow!! a nie mozna straznikow tam postawic niech pilnuja ruchu pieszych i wylaczyc te swiatla?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: Plac Społeczny, estakada i most Grunwaldzki M IP: *.Slowianska.k.pL 09.10.06, 20:36 a studenci niech przeskakuja przez jezdnie o tyczce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: Plac Społeczny, estakada i most Grunwaldzki M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 20:52 Nie wcale nie... straznicy reguluja jak sie ich troche zbierze na chodniku wtedy grupowo przepuszczaja zatzrymujac ruch samochodow na 100% bedzie wieksza przepustowosc niz teraz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.06, 11:54 Tylko usunięcie nieudolnych władz Wrocławia naczele z Dudkiewiczem i jego ekipą może uratować miasto przed zagładą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chetna dobry pomysl, tylko IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 05.10.06, 12:07 tylko kto sie tego podejmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwy Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.us.infonet.com 05.10.06, 15:05 Jak zarzadzajacy nie wiedza co zrobić to powinni zrezygnować ze swoich stanowisk i przejsc do pracy z łopatą.Tam sa najwieksze braki. Odpowiedz Link Zgłoś
jw42 Cały Wrocław stoi w korkach 05.10.06, 15:48 W zwiąku z korkami drogowyminależy szukać innych metod transportu. Np. uruchomić dodatkowe pociągi z podwrocławskich miast. Linia kolejowa z Jelcz Laskowic do Wrocławia przez Chrząstawę, Wojnów jest niewykorzystana. Uruchomienie pociągów w dogodnych godzinach spowoduje rozładowanie korków na pl Grunwaldzkim, ponieważ część dojeżdżających do pracy i do szkół z miejscowości i osiedli położonych wzdłóż tej trasy kolejowej przesiądzie się z samochodów i autobusów na pociągi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaskader Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 22:46 Codziennie jestem uczestnikiem korka/ bo nie ruchu/ w mieście. Trasa Biskupin-Popowice to 1,5 godz posuwania się / bo nie jazdy/Przesuwajac się wzdłuż muru ZOO patrzę / o ironio na murze ZOO -afera niedźwiadkowa/ na plakat wyborczy Prezydenta Dutkiewicza'" jestem dumny z Wrocławia" Też bym chciał być dumny , ale stoję w korku do ...........dumy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Prawie cały Wrocław testuje rowery ? IP: 212.65.1.* 06.10.06, 12:29 Dla osob rozwazajacych przesiadke na rower, przynajmniej na kilka dni w ramach testu, chcialbym podac kilka orientacyjnych przelicznikow czasu jazdy. Dla ulatwienia kilka skrotow: km-kilometry Sam-samochod w przejezdzie bez korkow Swk-samochod w korku R-rower w jezdzie na spokojnie P-pieszo na spokojnie (czas w minutach) km Sam Swk R P 01 002 005 4 13 02 004 010 8 25 03 006 015 12 38 04 008 020 17 48 05 010 025 22 59 06 012 030 27 71 07 014 035 31 83 08 016 040 35 95 Nie patrz w moje listy, ja tez nie zagladam w twoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: propozycja dutkiewicz na rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 16:09 jak dutkiewicz zacznie od siebie ze wsi jezdzic rowerem, wtedy wszyscy przesiadziemy sie na dwa kolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Prawie cały Wrocław testuje rowery ? IP: *.ig.pwr.wroc.pl 06.10.06, 17:20 Rower: jeżeli 15 km/h to po jezdni (mam nadzieję!) co we Wrocławiu jest b.niebezpieczne. Pieszy: 5 km/h - tak, jeżeli ktoś regularnie chodzi; dla osób zwykle jeżdżących to już niestety zasapka (raczej 4 km/h). Po 1,5 godzinnym marszu w mieście będziesz jednak spocony i trochę trudno tak wejść do pracy. Niestety, w tak dużym mieście jak Wrocław nie można się obyć bez komunikacji; rower, spacer do pracy to jednak rozwiązanie dla nielicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
oizo Re: Prawie cały Wrocław testuje rowery ? 10.10.06, 12:16 Gość portalu: - napisał(a): > > km Sam Swk R P > 05 010 025 22 59 chciałem tylko doprecyzować ową odległość bo taką pokonuję do pracy i spowrotem ... 5 km bez korków dokładnie 10 min, w korku 25 min to wersja optymistyczna - zazwyczaj jest to ok 35 do 40 czasami, rowerem jadę na spokojnie 18 min a jadąc szybko gdy światła podpasują można to zrobić w 12 min... zaraz pewnie odezwą się Ci którzy wątpią w te czasy na rowerze, powiem tylko że ja też wątpiłem, ale regularna jazda na rowerze przez cały sezon wiosenno letnio jesienny spowodowała że można tak jeździć ... zapuszczony pączkorzerca wsiadający na rower spoci się i zasapie po pierwszym kilometrze, sukces gwarantuje wytrwałość i silna wola :) pozdrawiam wszystkich frajerów za kierownicą którym wszedłem na ambicję wyprzedzając ich na rowerze w korkach i którzy zaraz potem odgrywają się wyprzedzając i zajeżdżając mi drogę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ejze Nie caly IP: *.lechtermann.net 06.10.06, 19:09 Bo Dutkiewicz jedzie boczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX Metro se zbudujcie IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.06, 22:13 i będzie po krzyku. Pierwsza linia Krzyki-Psie Pole :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Metro se zbudujcie IP: 66.199.236.* 07.10.06, 01:27 Nie mogles tego wymyslic przed remontem Grunwaldu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stadowilkow !!!Ronda budujcie IP: *.3c.pl 09.10.06, 18:21 Uwazam ze kazde skrzyzowanie nie podsiadajace sygnalizacj swietlnej i torowiska powinno zostac przebudowane, przeorganizowane (na niektorych wystarczylo by namalowac wielkie kolo) na RONDO!!! Same zalety! Oczywiscie na kazdym nowo powstalym rondzie co najmniej 2 tygodnie musial by stac patrol drogowki i uczyc kierowcow zasad ruchu na nim! Ale to taki szczegolik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta na obcasac Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:50 A ja mam prośbę do wszystkich , którzy maja wpływ na remont dróg a przy tym i chodników o zmniejszenie ilości bruków. Chętnie pochodziłabym na pieszo ale jak chodzić po kostce brukowej w obcasach. Panowie powalczcie o ścieżki z prostych płyt , inaczej kobieta na szpilce w centrum miasta wyginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mtik Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 19:12 Właśnie kończy się przebudowa skrzyżowania Krzywoustego z Brucknera... wiec może Panowie od programowania sygnalizacji świetlnej popatrzyliby na korek samochodów zaczynający się przez mostem warszawskim i ciągnacy się aż do wspomianego skrzyżowania. Jest super rozwiązanie,że można jadąc Brucknera skrecić na nim w lewo lub jechac prosto i nawet czasem czeka jedno auto a na Krzywoustego czeka ich kilkadziesiąt jak nie wiecej. Może się myle ale jaki jest sens zatzymywania samochodów, które chcą wyjechać z miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtik Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 19:24 Banda anemików to większośc polskich kierowców, niestety po Wrocławiu tez tacy jeżdżą, był ktos może w Rzymie czy w Paryżu mam nadzieję, że tak, tam kierowcy jeżdża po miescie, jedynkę mają już wrzuconą na pomarańczowym na zielonym poprostu jadą... kiedy u nas przejedzie 5 samochodów u nich 10. Nie piszę, że powinniśmy szybko jeździć wystarczy troszkę troche dynamiczniej a każdy z nas przjedzie przez Wrocław w pół godziny zamiast dziejeszgo 1,5 !!! o jeżdzeniu na zamek (auto za auto, w korku jedno z podporządkowanej drugie z głównej drogi - tłumaczę dla tych, którzy nie mieli okazji sie z tym spotkać) cały zachód tak jeździ a polak jak juz wjedzie na główną drogę to tylko trąbić potrafi na tych co chcieliby się włączyć do ruchu z podporządkowanej drogi... Pozdrawiam wszystkich sympatycznych kierowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzystka Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.crowley.pl 13.10.06, 10:42 Codziennie jeżdżę do pracy na rowerze, mam 2 uwagi: 1. Ścieżki czy też drogi rowerowe są czasami kompletnie bezmyślnie zaprojektowane. Przykład: skrzyżowanie Jedności i Słowiańskiej. Jadąc ulicą Jedności w kierunku centrum, powinnam tuż przed skrzyżowaniem zjechać na taką drogę - bo się właśnie zaczyna - po czym stać na przejściu (gdzie czas oczekiwania na zielone jest dłuższy, bo mam po lewej pas jezdni do skrętu w prawo). Za skrzyżowaniem droga dla rowerów od razu się kończy. I co, mam się znowu włączać do ruchu, co jest mniej bezpieczne niż jazda bez zmiany pasa? Wybieram nieprzepisową jazdę jezdnią. 2. Na szczęście mogę zostawić rower w pracy pod okiem panów ochroniarzy. Nie odważyłabym się zostawić go przez 8 godzin na ulicy. Nie każdy ma taką możliwość, więc wcale się nie dziwię, żę ludzie wolą nie ryzykować kradzieży swoich dwóch kółek i wybierają inne środki lokomocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: 83.15.80.* 13.10.06, 11:18 Jak wiecie sprawa korków a raczej kolejnego paraliżu komunikacyjnego pojawiła się od początku października czyli od momentu kiedy studenci przyjechali studiować do tego wspaniałego lecz niezwykle nietolerancyjnego miasta (bo nigdzie indziej nie zauważyłem aby homoseksualistów bili na ulicach za ich upodobania seksualne). A wiec. Codziennie jade do pracy przejżdzając przez plac grunwaldzki a raczej przez objazd tegp placu gdyż jak wiecie w chwili obecnej nie ma i na pewno nie skończą go remontować do świąt wielkanocnych. Otóż jade sobie samochodem i przejżdzam koło Politechniki wrocławskiej i tutaj pojawia sie problem. Otóz powodem korków i stresów kierowców w okolicach grunwaldzkiego. Są właśnie studenci polibudy! Otóz już wyjaśniam o co mi chodzi. Ludzi Ci w tych szarych porościąganych swetrach i długich tłustych włosach (wybaczcie ale oni tak wyglądają a przynajmniej większość) przechodzą przez ulice nie zachowując żadnych przepisów. Wchodzą pod koła samochodów ,rozumiem że w ich rodzinych miastach tak jak pierdziszewo dolne lub stolce, nie ma samochodów ani dróg asfaltowych) ale chyba podstawowych zasad kultury na ulicy powinni się nauczyć! Masowa przemieszczają swoje mało atrakcyjne ciała przez ulice tworząc przez to zator komunikacyjny. A zwrócisz takiemu uwagę to Cie jeszcze wyzwie od "pedała" albo "cioty" - tak tak ,studenci polibudy są bardzo nietolerancyjni. Drugą przyczyną tworzenia się korków w ok. polibudy jest fakt iż przyjeżdzają oni samochodami do tej nędznej szkoły bez przyszłości jakim jest polibuda i parkują auta gdzie tylko popadnie jednoczesnie blokując przejazd aut. I korki się tworzą ! a po co to wszytko ? Przeciez więkość po zakończeniu studiów na polibudzie wyjedzie do Dublina na zmywak wieć może nie lepiej abyście od razu zastanowili się nad przyszłośćią i wyjechali już teraz ? przynajmniej nie będzie korków w okolicach grunwaldzkiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda oczywista winni zydzi IP: *.gnupg.org 13.10.06, 11:26 to zydzi zakorkowali miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie_m Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.06, 20:06 Jezeli to prowokacja, to raczej marna. Natomiast jezeli naprawde tak sadzisz, to wspolczuje Ci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarnymak obwodnica za 30 lat?? IP: 156.17.100.* 13.10.06, 11:59 Krążą plotki, że obwodnica ma powstać cała za 30 lat!! co stanowczo za długo!! Krążą plotki, że nasi radni mieszkający na biskupinie skutecznie odsyłają w nieskończoność plan budowy odcinka przez biskupin- Jeśli to prawda, to skandal!! w korkach będziemy gnić według plotek 30 lat... ale to tylko plotki (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: obwodnica za 30 lat?? IP: 194.8.14.* 13.10.06, 12:34 to nie plotki, tylko Wieloletni Plan Inwestycyjny i Studium - fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: obwodnica za 30 lat?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 02:05 Ło matko, to musimy wybrać nasze Kierownictwo na jakieś osiem kadencji, bo przecież inni nieudacznicy zrobią obwodnicę za 130 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: obwodnica za 30 lat?? 16.10.06, 10:44 Gość portalu: g625 napisał(a): > to nie plotki, tylko Wieloletni Plan Inwestycyjny i Studium - fakty. Chyba tylko nieprzeciętna skromność powstrzymała twórców owego planu przed nadaniem mu nazwy Wielowiekowy Plan Inwestycyjny i Studium. Odpowiedz Link Zgłoś
elusia11 Re: Cały Wrocław stoi w korkach 16.10.06, 14:03 www.mpwik.wroc.pl/sub.php?300. Polecam jadącym z kierunku Jelcza-laskowic. Sądziłam, że gorzej być już nie może, a tu niespodzianka. Zapraszam Pana Prezydenta do zamieszkania w naszych okolicach na czas tego przedsięwzięcia. Zobaczylibyśmy, co by mówił jeżdżąc codziennie na 8 rano, zimą, przez nieodśnieżone drogi Kiełczowa do swojego urzedu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strach Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 01:29 NIE, NIE, NIE!!!!!!!! TO SĄ JAKIEŚ MAXYMALNE ŻARTY!!!!! Czy ktoś sobie robi żarty???!!! Zamknąć ulicę STRACHOCIŃSKĄ???, NA ROK????!!!! Niech ci kre.yni, którzy planują kalendarz remotów na ich czas sami się przeprowadzą na Strachocin, Wojnów albo do Jelcza! Już teraz podróż do lub z centrum trwa około 2 godzin. Okazuję się, że od lutego, z wciąż zamkniętym Grunwaldzkim, potrwa 4!!! Wrocławianie. Dość tego!!! Może czas na protesty. Może warto się zorganizować. Może czas zablokować instytucję urzędu miasta i pracujących w nich decydentów???!!! Może warto tym panom podziękować, np. w najbliższych wyborach samorządowych!!! Weźmy sprawy w swoje ręce bo nas wykończą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Cały Wrocław stoi w korkach IP: *.core.lanet.net.pl 18.10.06, 11:33 Objazd przez Keiłczów? Nieźle. JUż teraz rano jadąc z Kiełoczowa stoi się już na Starym Psim Polu, korek cały czas przy Koronie, aż w sumie do Sienkiewicza. Ciekawe jak bedzie teraz - korek od Kiełczowa? Powaliło ich. Odpowiedz Link Zgłoś
oizo Policjanci ... 18.10.06, 10:57 jako że mnie to bardzo po raz kolejny zirytowało... musze wspomnieć o wrocławskich policjantach którzy szumnie i w blasku samochodowych reflektorów prowadzą akcję "odkorkować Wrocław". Otóż jadąc a w zasadzie stojąc przez Wrocław wczoraj byłem świadkiem 2 niesamowicie denerwujących sytuacji... 1. 3 pasy ruchu – kazimierza wielkiego przy heliosie... dwa zawalone jeden pusty bo jest do skrętu w prawo ... ktoś (kierowca cinquecento) z wielkiego sznura na środkowym pasie wymyślił sobie że pojedzie prawym pustym i wepchnie się na końcu ... niewiele czasu trzeba było by na to samo wpadł kolejny kierowca (granatowy escort chyba)... jego pech że ten pierwszy po wbiciu się na wolny pas nie patrzył już na nic ... nie zauważył także tego że nagle pojawił mu się samochód przed oczami...nie hamując "zaparkował" temu drugiemu na bocznych drzwiach... można by powiedzieć ślepota pierwszego i nieuwaga drugiego ... ale nie o tym chcę wspominać... 20 m dalej stał policjant który miał dbać o to by korka nie było, co zrobił gdy zobaczył że niedaleko zlepiły się dwa auta i kierowcy zamiast usunąć swoje pogięte auta zaczęli się kłócić na środku 3 pasmowej drogi blokując dwa pasy ?? ... otóż policjant nie zrobił NIC !!! stał i dalej czyhał czy czasem jakiś rowerzysta nie przejedzie po pasach albo jakiś spóźniony student przebiegnie na czerwonym ... a korek rósł tyle że już nie przez zablokowane skrzyżowanie tylko przez te dwa pojazdy … 2. sytuacja która miała miejsce całe kilkaset metrów dalej i jakąś godzinę później ... skrzyżowanie ul. oławskiej traugutta i podwale - obsługiwane przez 3 !!! policjantów ... co robią gdy na środek owego skrzyżowania wbija się stara baba czerwoną alfą romeo która rozmawia na dodatek przez tel. i blokuje przejazd ?? 3 policjantów decyduje się zablokować wjazd od strony podwala by mimo zielonego kierowcy w liczbie 3-5 nie wjechali na skrzyżowanie - słuszne bo i oni nie zjechali by z niego... ale żadnemu z tych przemiłych panów nie przyszło do głowy by podejść ... przynajmniej pouczyć tą kobietę że przez tel. się nie rozmawia ... i że na skrzyżowanie się nie wjeżdża jeśli nie można zjechać… na co ja liczę ... przecież to tylko policjanci. Odpowiedz Link Zgłoś