Dodaj do ulubionych

Jaki transfer danych w DSL1 sieci DIALOG

05.10.06, 18:35
Witam,

Zachęcają mnie agenci Dialogu do przejścia, w ramach promocji - a jakże by
inaczej, do usługi szybkiego (no właśnie - jak bardzo) internetu DSL w ramach
sieci DIALOG. Poradźcie czy warto? Jaki >>rzeczywisty<< transfer danych dla
DSL 512 SDS 1 DSL 2?

Bres
Obserwuj wątek
    • Gość: peem Re: Jaki transfer danych w DSL1 sieci DIALOG IP: *.zlotniki.pl 05.10.06, 18:47
      ja właśnie założyłem łącze radiowe 3Mb... miód
      • breslauer81 Re: Jaki transfer danych w DSL1 sieci DIALOG 05.10.06, 18:49
        nie wątpię, a czy ktoś z Wrocławia z Dialogiem?
    • Gość: Breslauer Re: Jaki transfer danych w DSL1 sieci DIALOG IP: *.core.lanet.net.pl 06.10.06, 08:40
      up
    • Gość: crispy Re: Jaki transfer danych w DSL1 sieci DIALOG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 13:00
      Warto ! Mam 1 Mb w Dialogu od 2 lat i jestem bardzo zadowolony. Rewelka,
      zadnych awarii a transfer bliski 1024 kb/s pod warunkiem, ze sciagasz dane z
      dobrych serwerow.
      • Gość: Breslauer Re: Jaki transfer danych w DSL1 sieci DIALOG IP: *.core.lanet.net.pl 06.10.06, 14:13
        dzięki
      • Gość: Mundek Re: Jaki transfer danych w DSL1 sieci DIALOG IP: *.core.lanet.net.pl 06.10.06, 17:14
        Zaraz chwila łącze 1Mbit przepustowość 1Mbajt???
    • Gość: Neo[EZN] Re: Jaki transfer danych w DSL1 sieci DIALOG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:21
      To zależy od miejsca w którym mieszkasz a dokładnie od ilości osób przyłączonej
      do skrzynki.

Ja w okolicach Gajowickiej mam cały czas maksymalne transfery - 125kB/s i
      32kB/s.

Przez 1,5 roku ani jednej awarii. Ludzik który instalował mi DSL mówił że będę
      miał średnio 50kB/s no ale to się nie sprawdziło.

Z kolei pracowałem w firmie na Szczepinie - okolice Młodych Techników i DSL2
      chodził wręcz fatalnie. Transfery max. 10kB/s i to przez cały dzień.

Teraz siedzę na Zalesiu i internet pięknie śmiga na tepsowym ADSL czy jak to
      się nazywa. Pakiet bodajże 5Mb/s - downloady rzędu 600kB/s to nie rzadkość.
      • Gość: Breslauer To kiła IP: *.core.lanet.net.pl 06.10.06, 14:35
        A ktoś z Was słyszał o DSLie w okolicach osiedla Na Polance, Różanka, Karłowice?
        • morning.calm Re: To kiła 06.10.06, 19:18
          Moj dsl 1mb (dialog) tez chodzi rewelacyjnie. Jedna awaria przez rok czasu (pol
          dnia nie bylo netu). Realne transfery po 120kB/s downstream i 32kB/sec upstream.
          Okolice rynku.
          • Gość: Breslauer The truth is out there IP: *.core.lanet.net.pl 07.10.06, 07:03
            Czyli nie są tak oszałamiająco szybkie jak mówią dialogagenci. Mimo wszytsko i
            tak się zdecyduję, bo mam już ISDN a teraz mają promocję, że na czas posiadania
            DSL 15-39 misięcy abonament za telefon 1,22PLN. nIemniej jednak mój obecny
            provider może okazaćsię lepszy (Lanet - transfer ok 40-70kB/sek w nocy do 100kB
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka