szalik_w_grochy 09.10.06, 23:23 Ale moglibyśmy trochę popracować nad piłką nożną. Szczególnie we Wrocławiu ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heraldek Bo od czasow wojny niewiele tu zbudowano a to co.. 09.10.06, 23:38 ...zbudowano, nadaje sie do rozbiorki..... ....i stad wiele miejsca na nowe inwestycje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak smiech na sali IP: *.cc.gt.atl.ga.us 10.10.06, 00:22 jesli ten syf i brud jest przyszlosciowy, to ja jestem swiety antoni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: smiech na sali IP: *.akron.net.pl 10.10.06, 11:39 > jesli ten syf i brud jest przyszlosciowy, to ja jestem swiety antoni ty nie jesteś św. Antoni ty jesteś biedny Antoni, a dlaczego jesteś biedny Antoni, dlatego że jesteś głupi Antoni. Zacznij od porządków wokół siebie, bo piszesz że masz syf i brud, a to nie jest przyszłościowe, bo będziesz już wkrótce śmierdział i trzeba będzie wezwać MPO. Odpowiedz Link Zgłoś
rocznik_74 "Dla inwestorów nasze zarobki są jednak minusem... 10.10.06, 17:58 ... Eksperci oceniają, że wysokie koszty pracy mogą zacząć odstraszać koncerny do zainwestowania na Dolnym Śląsku" Jakie zarobki??? Z tego co wiem, a wiem sporo to we Wroclawiu zarobki sa najnizsze z "duzych miast" typu Warszawa, Poznan, Krakow, Gdansk. I przestanmy nakrecac mit o zarobkach w zakladach - "nowych inwestycjach". Przychodza bo tu jest tanio, jak przestana przychodzic to znaczy ze gdzies jest taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Re: "Dla inwestorów nasze zarobki są jednak minus IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.06, 18:03 rocznik_74 napisał: > ... Eksperci oceniają, że wysokie koszty pracy mogą zacząć odstraszać koncerny > do zainwestowania na Dolnym Śląsku" > > Jakie zarobki??? Z tego co wiem, a wiem sporo to we Wroclawiu zarobki sa > najnizsze z "duzych miast" typu Warszawa, Poznan, Krakow, Gdansk. I przestanmy > nakrecac mit o zarobkach w zakladach - "nowych inwestycjach". Przychodza bo tu > jest tanio, jak przestana przychodzic to znaczy ze gdzies jest taniej. Bzdury do entej potęgi, ale czego oczekiwać po niedokształconym tłuku jakim niewątpliwie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf i Żałosna Opolszczyzna 10.10.06, 01:11 Tylko ona psuje renome i image pracowitości przedsiębiorczości i atrakcyjności historycznej ziemi śląskiej. Więc pytam: ile jecszcze można znosić takich upokorzeń? Kiedy wreszcze ta degrengolada sie zakończy? Kiedy Wrocław i Katowice podpiszą pakt Dudkiewicz-Uszok, czy jakiś traktat rozbiorowy. Wkońcu samo istnienie województwa Opolskiego, to jak naplucie w twarz górno i dolnoślązakom!!!!!!!!!!!! Pierwszym krokiem powinno być wysłanie sił stabilizacyjnych, by wyzwolić naszych ciemiężonych braci z Brzegu. Następnie żądanie exterytorialnego korytarza . A w końcu regularna interwencja zbrojna Wrocławia i Katowic, połączona z przesłaniem wojewodzie opolskiemu depeszy informującej że bękart "województwo opolskie" stało sieę fikcją%$#@%%$^# "Są w życiu rachunki krzywd i obca dłoń ich nie przekreśli" :} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: i Żałosna Opolszczyzna IP: *.chello.pl 10.10.06, 09:43 Województwo Opolskie powinno być zlikwidowane i podzielone między Dolnym Sląskiem [Od naszego Brzegu po Opole ,reszta do Górnego Sląska]Brzeg zawsze był związany z Wrocławiem tak samo Nysa [oba te miasta chcą się przyłaczyć do Dolnego Slaska]To samo tyczy się Namysłowa,Kluczborka [gdzie zyja napływowi Polacy]i Prudnika.Reszta tego dziwnego twora powinna byc dołączona do Górnego Sląska.Władze Polski powinny nad tym się zastanowić, takie małe i słabe województwio nie ma ekonomicznej racji bytu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mercin.brezan Re: i Żałosna Opolszczyzna 10.10.06, 11:32 i jeszcze upomnijcie się o lubuskie z tak dolnośląskimi miastami jak Żagań, Nowa Sól czy zielonagóra - proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddie Bardzo atrakcyjny Dolny Śląsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 08:09 heh, upadle slaskie i biedne mazowieckie?? Dziwny ten ranking, mam nadzieje ze nie bedziemy rownac w dół. Wystarczy wyjechasc z Warszawki za rogatki miasta i tam juz bieda ze az piszczy. Zrujnowane domy, hordy pijanych w zaszczanych galotach i rowerowe zastepy pedzace krajowkami nie wiadomo gdzie i nie wiadomo po co? Nie ma tam wielkiej wody, zadnych gor i wzniesien. Turystycznie to pustynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzący... Re: Bardzo atrakcyjny Dolny Śląsk IP: 217.153.131.* 10.10.06, 09:35 Całkiem zapomniałeś o "kwitnącym" Wałbrzychu oraz okolicach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: Bardzo atrakcyjny Dolny Śląsk IP: *.chello.pl 10.10.06, 10:59 > Całkiem zapomniałeś o "kwitnącym" Wałbrzychu oraz okolicach.... A byłeś tam ostatnio? Może polecam wycieczkę jeśli kolega ma wizję Wałbrzycha rodem z lat 80tych :) Nie jest jeszcze dobrze, ale mogło być o wiele gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bardzo atrakcyjny Dolny Śląsk IP: 217.153.131.* 10.10.06, 15:49 Tak się składa, ze byłem i stwierdzam, ze na pewno nie jest lepiej niż w Katowicach (trochę po tej Polsce się poruszam...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: Bardzo atrakcyjny Dolny Śląsk IP: 217.153.131.* 10.10.06, 16:37 "upadle slaskie" To dla Twojej informacji wszechpolski gorolu: www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/rachunki_narodowe/pkb/2002/teksty.pdf#search=%22pkb%20katowice%22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Bardzo atrakcyjny Dolny Śląsk IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.06, 08:17 Lubelskie bym zaliczył do wysoce nieatrakcyjnego i dał odpowiedź: to wina PiS lokalnego które od 10 lat pod różńymi postaciami bo ta nazwa przewija się w spotach tv od 4 lat, doprowadziła województwo i miasto do ruiny ekonomicznej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan "dobrze rozwinięta infrastruktura transportowa" IP: *.chello.pl 10.10.06, 08:35 > Dolnemu Śląskowi jeszcze wiele brakuje do doskonałości, ale w porównaniu > z innymi regionami ma bardzo dobrze rozwiniętą infrastrukturę transportową Rozumiem że znowu doszło do wielkiego semantycznego nadużycia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: "dobrze rozwinięta infrastruktura transportow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 10:09 > Rozumiem że znowu doszło do wielkiego semantycznego nadużycia? Prawo i Sprawiedliwość to semantyczne nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: "dobrze rozwinięta infrastruktura transportow 10.10.06, 13:19 Gość portalu: corgan napisał(a): > Rozumiem że znowu doszło do wielkiego semantycznego nadużycia? Dolny Śląsk jest jednym z niewielu regionów w Polsce, który posiada autostradowe połączenie z czymkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Bardzo atrakcyjny Dolny Śląsk IP: *.akron.net.pl 10.10.06, 09:47 szalik_w_grochy napisał: > Ale moglibyśmy trochę popracować nad piłką nożną. Szczególnie we Wrocławiu ;) > Pozdrawiam! To najpierw niech Śląsk lepiej sam popracuje nad forma, bo na razie to zmierzają prosto do III ligi: po 11 meczach 15 miejsce na 18 zespołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: większy realista Re: Bardzo atrakcyjny Dolny Śląsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:05 Nawet gdyby: - Śląsk wygrał wszystkie mecze w 2 lidze - w Śląsku grałaby cała reprezentacja Włoch To w I lidze byśmy nie zagrali, bo PZPN nie dałby licencji żadnemu stadionowi we Wrocławiu. Ot taka tylko skromna uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Bardzo atrakcyjny Dolny Śląsk? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 10:34 A przede wszystkim powinniśmy popracować nad estetyką miast i wsi!!!! Po przyjeździe z Wielkopolski, Galicji albo Świętkorzyskiego, Dolny Śląsk wygląda jak dość zapyziała dziura tydzień po przejściu frontu. Widzieliście Jaroszów, pl. Staszica we Wrocławiu albo Kamienną Górę? Przykre, bo to mój Dolny Śląsk :-(( Polecam nam wszystkim 2-dniową wycieczkę szkoleniową na Podkarpacie - jak tam ludzie dbają o otoczenie! A ponoć biedniej i region "nieatrakcyjny dla inwestorów". Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk1 Bardzo atrakcyjny Dolny Śląsk??? 10.10.06, 11:33 Niestety, ale te inwestycje skupiają się tylko wokół zaledwie kilku dużych miast regionu (zaryzykuję: w 80% wokół Wrocławia), a im dalej od Wrocka, tym gorzej. Na obrzeżach województwa trwa zastój wystarczy przejechać się do powiatów lubańskiego czy zgorzeleckiego (bo chyba raczej budowanie kolejnych hiper i supermaketów trudno zaliczyć do inwestycji), w mojej ocenie dzieje się m.in z powodu kiepskich dróg. czyżbym tylko ja to zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msnbetterthan Bardzo atrakcyjny Dolny Śląsk IP: *.chello.pl 10.10.06, 12:56 gospodarka nadal ruszyła! ______ Apartments Krakow Poland Real Estate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic na bez rybiu i rak ryba IP: *.chello.pl 10.10.06, 15:57 wszystko zależy od punktu odniesienia- w stosunku do terenów za wisła, tu jest całkiem niezła infrastruktura, jednak to nie polacy ją stworzyli; dodatkowo dzięki byłym PGRom jest sporo dużych działek na których można coś wybudować. To pewien kapitał, jednak jakże marny w porównaniu z tym co jest na zachód od nas. Generalnie to jeden z mniej zacofanych obszarów w polsce - tak w wymiarze technicznym, jak i mentalnym; i tak też należało by to nazywać, a nie pisać o najwyższym rozwoju itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Bardzo atrakcyjny Dolny Śląsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.06, 01:39 Niskie Koszty???K... to nie Chiny.Jak się im nie podoba to wyp...dalać!!!Skończyło się że zap...dalaliśmy za grosze!Wolę zostać "murzynem" w jakimkolwiek państwie niż lizać du.ę we "własnym" kraju.Nie oszukujmy się - Polska schodzi na psy.Niby się polepsza ale prawda jest taka że to są tylko statystyki, nic więcej!Ściągajcie dalej tych pseudoinwestorów a i tak wam to gów.o da.Ludzie zaczynają mieć dosyć, cóż nie wszyscy to zauważają, dobrze, ich problem.Ale zobaczycie inwestorzy, będziecie kiedyś błagać o to żebyśmy zechcieli u was pracować a mmy pokażemy wam du.ę i laskę położymy na to.Poczekajcie tylko, polacy niby są drętwi, przeginajcie dalej.Zobaczymy! Odpowiedz Link Zgłoś