Dodaj do ulubionych

Odra Towers

25.10.06, 21:18
Czy wiecie coś na temat takiej inwestycji?
Obserwuj wątek
    • Gość: Niezalogowany Re: Odra Towers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:20
      Tak. To bedzie apartamentowiec w okolicach ul. Sikorskiego. A co dokładnie
      chcesz sie dowiedzieć?
      • Gość: ? Re: Odra Towers IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.06, 02:06
        Gość portalu: Niezalogowany napisał(a):

> Tak. To bedzie apartamentowiec w okolicach ul. Sikorskiego. A co dokładnie
        > chcesz sie dowiedzieć?

Ile metrów wysokości będzie miał najwyższy budynek?
      • brody Re: Odra Towers 26.10.06, 08:19
        skyscrapercity.com/showthread.php?t=398668
        • morfinka_12 Re: Odra Towers 26.10.06, 08:40
          Gdzie w okolicahc Sikorskiego mają stanąć te budynki. Czy po Stronie
          przedmieścia mikołajskiego czy też gdzieś od strony kępy mieszczańskiej. Czy
          masz może jakieś dokładniejsze info na temat samej realizacji, kiedy, kto, i
          dokładniej w któym miejscu? Będę wdzięczny za jakiekolwiek info.
          • brody Re: Odra Towers 26.10.06, 11:16
            Odra Towers ma powstać na byłych terenach ZNTK między Jedności Narodowej a
            Trzebnicką. na Sikorskiego ma stanąć biurowiec KGHM-u (chyba) - już zaczęli
            kopać dziurę i larsenować, na Kępie ma być realizowany jakiś duży projekt w tym
            mieszkaniówka, ale ja nie znam szczegółów.

projekt o którym napisałeś to chyba nie jest Odra Towers - musiałeś nazwy
            pomylić
            • Gość: morfi Re: Odra Towers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:16
              Czyli chodzi o inwestycję Verity przy ul. Browarnej? bo oni mają tam działkę,
              ma tez impel obok jakiś teren ale nic nie planuje na razie chyba tam. Kępa to
              chyba osbna sprawa AMW chce kogoś kto ma kasę i wejdzie w spółkę. Mnie
              interesuje w miarę dokładne połozenie tych budynków które mienia się nazwą Odra
              Towers
            • morfinka_12 Re: Odra Towers 26.10.06, 13:02
              Wykuczyłem aby to byłe ten teren między Jedności Narodowej a
              Trzebnicką (Browarna). Tam ma inwestować VERITY ale oni mówią że będą mieli
              niskie budynki. Więc nadal aktualne pozostaje pytanie gdzie to ma być budowane,
              ewentualnie przez kogo. Odra Towers wygląda rzeczywiście na to że mogło by to
              być przy sikorskiego ale też w wielu innych miejscach.

Dajcie znac jesli coś będziecie wiedzieć na ten temat.
    • wicked_style Re: Odra Towers 25.10.06, 23:27
      najważniejsza informacja to ta że w podziemiach (jak w Canada Water w Londynie)
      będzie stacja metra. super wygodnie!!!
      • kazuyoshi78 Re: Odra Towers 26.10.06, 11:52
        No właśnie, wrzućcie na forum fotograficzne jakieś zdjęcia wrocławskiego
        metra :)

A oto metro warszawskie:
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,746,48338755.html
        I nasze skromne budyneczki:
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,746,34360555,45516803.html
    • Gość: janek Re: Odra Towers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 10:00
      Mnie też to Ciekawi gdzie się znajdyje ten projekt, i czy ktoś wie kto ma to
      coś realizować?
    • kazuyoshi78 Re: Odra Towers 26.10.06, 12:22
      Zerwijcie wreszcie z tradycją skromnego i niziutkiego miesta europejskiego i
      zacznijcie budować we Wrocławiu w azjatyckiej skali - tak jak w Warszawie :)

To całe Odra Towers jest zbyt niskie, zbyt skromne. Za to ten ponad 200-metrowy
      apartamentowiec to będzie krok w dobrym kierunku.

Pozdrowienia z miasta wrocławskich cegieł :)
      • ludendorf Re: Odra Towers 26.10.06, 14:22
        Te odra towers bardziej mi sie podoają niż cały sky tower. I to jest krok w
        dobrym kierunku. Mówiąc delikatnie Warszawa niech pozostanie Warszawą a Wrocław
        Wrocławiem. Chociaż pare fajnych wieżowców z dala od centrum nie zaszkodzi.
        Cegły sobie zatrzymajcie, ale oddalibyście chociaż wrocławkie pawięzie z Muzeum
        Wojska Polskiego.^%$^%&$^$%^
    • morfinka_12 Re: Odra Towers 26.10.06, 16:49
      może ktoś coś jeszcze?
    • Gość: raf raf raf A podobno na Sikorskiego też cos mają budować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:34
      czy ktoś posiada jakieś informacje na ten temat?
    • morfinka_12 Re: Odra Towers 26.10.06, 22:56
      Co to ma być na Sikorskiego?
    • morfinka_12 A na Sikorskiego cos wam wiadomo? 27.10.06, 12:08

• Gość: Z Na Sikorskiego COŚ się dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 22:40
        Cuprum wreszcie zabrał za stawianie biurowca na rogu Sikorskiego z Podwalem. Ale
        w innej części Sikorskiego też się coś dzieje - właściciele dużej działki przy
        Odrze na rogu Sikorskiego z Rybacką wyburzyli kolejny budynek dawnych zakładów
        Volta. Czy ktoś wie co zamierzają tam robić? MPZP dla tego obszaru, gotowy już w
        2003r, nadal nie jest uchwalony z powodu protestów, nie wiem co jest tam planowane.
        • morfinka_12 Re: Na Sikorskiego COŚ się dzieje 30.10.06, 14:47
          może ma ktoś jeszcze jakieś info na tematy poruszone powyżej?
    • Gość: roman Re: Odra Towers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 16:39
      ciekawa wizualka, ale nie wyobrazam sobie, zeby w rzeczywistosci bylo tak
      pieknie, tym bardzije, ze to opuszczony teren i nawet jesli samo osiedle bedzie
      piekne, to dojscie do niego prowadzi przez srednio ciekawe okolice

no i ten pociag 200 metrow dalej
      • Gość: miki Re: Odra Towers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 20:59
        Z tego co wiem jest to zupelnie nowy deweloper - do tej pory jeszcze niczego
        nie zbudowal. Mam nadzieje, że sie uda, czego jemu i wszystkim zyczę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka