morfinka_12 25.10.06, 21:18 Czy wiecie coś na temat takiej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niezalogowany Re: Odra Towers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:20 Tak. To bedzie apartamentowiec w okolicach ul. Sikorskiego. A co dokładnie chcesz sie dowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Odra Towers IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.06, 02:06 Gość portalu: Niezalogowany napisał(a): > Tak. To bedzie apartamentowiec w okolicach ul. Sikorskiego. A co dokładnie > chcesz sie dowiedzieć? Ile metrów wysokości będzie miał najwyższy budynek? Odpowiedz Link Zgłoś
brody Re: Odra Towers 26.10.06, 08:19 skyscrapercity.com/showthread.php?t=398668 Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Odra Towers 26.10.06, 08:40 Gdzie w okolicahc Sikorskiego mają stanąć te budynki. Czy po Stronie przedmieścia mikołajskiego czy też gdzieś od strony kępy mieszczańskiej. Czy masz może jakieś dokładniejsze info na temat samej realizacji, kiedy, kto, i dokładniej w któym miejscu? Będę wdzięczny za jakiekolwiek info. Odpowiedz Link Zgłoś
brody Re: Odra Towers 26.10.06, 11:16 Odra Towers ma powstać na byłych terenach ZNTK między Jedności Narodowej a Trzebnicką. na Sikorskiego ma stanąć biurowiec KGHM-u (chyba) - już zaczęli kopać dziurę i larsenować, na Kępie ma być realizowany jakiś duży projekt w tym mieszkaniówka, ale ja nie znam szczegółów. projekt o którym napisałeś to chyba nie jest Odra Towers - musiałeś nazwy pomylić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfi Re: Odra Towers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:16 Czyli chodzi o inwestycję Verity przy ul. Browarnej? bo oni mają tam działkę, ma tez impel obok jakiś teren ale nic nie planuje na razie chyba tam. Kępa to chyba osbna sprawa AMW chce kogoś kto ma kasę i wejdzie w spółkę. Mnie interesuje w miarę dokładne połozenie tych budynków które mienia się nazwą Odra Towers Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Odra Towers 26.10.06, 13:02 Wykuczyłem aby to byłe ten teren między Jedności Narodowej a Trzebnicką (Browarna). Tam ma inwestować VERITY ale oni mówią że będą mieli niskie budynki. Więc nadal aktualne pozostaje pytanie gdzie to ma być budowane, ewentualnie przez kogo. Odra Towers wygląda rzeczywiście na to że mogło by to być przy sikorskiego ale też w wielu innych miejscach. Dajcie znac jesli coś będziecie wiedzieć na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wicked_style Re: Odra Towers 25.10.06, 23:27 najważniejsza informacja to ta że w podziemiach (jak w Canada Water w Londynie) będzie stacja metra. super wygodnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Odra Towers 26.10.06, 11:52 No właśnie, wrzućcie na forum fotograficzne jakieś zdjęcia wrocławskiego metra :) A oto metro warszawskie: fotoforum.gazeta.pl/72,2,746,48338755.html I nasze skromne budyneczki: fotoforum.gazeta.pl/72,2,746,34360555,45516803.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Odra Towers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 10:00 Mnie też to Ciekawi gdzie się znajdyje ten projekt, i czy ktoś wie kto ma to coś realizować? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Odra Towers 26.10.06, 12:22 Zerwijcie wreszcie z tradycją skromnego i niziutkiego miesta europejskiego i zacznijcie budować we Wrocławiu w azjatyckiej skali - tak jak w Warszawie :) To całe Odra Towers jest zbyt niskie, zbyt skromne. Za to ten ponad 200-metrowy apartamentowiec to będzie krok w dobrym kierunku. Pozdrowienia z miasta wrocławskich cegieł :) Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: Odra Towers 26.10.06, 14:22 Te odra towers bardziej mi sie podoają niż cały sky tower. I to jest krok w dobrym kierunku. Mówiąc delikatnie Warszawa niech pozostanie Warszawą a Wrocław Wrocławiem. Chociaż pare fajnych wieżowców z dala od centrum nie zaszkodzi. Cegły sobie zatrzymajcie, ale oddalibyście chociaż wrocławkie pawięzie z Muzeum Wojska Polskiego.^%$^%&$^$%^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf raf raf A podobno na Sikorskiego też cos mają budować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:34 czy ktoś posiada jakieś informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Na Sikorskiego COŚ się dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 22:40 Cuprum wreszcie zabrał za stawianie biurowca na rogu Sikorskiego z Podwalem. Ale w innej części Sikorskiego też się coś dzieje - właściciele dużej działki przy Odrze na rogu Sikorskiego z Rybacką wyburzyli kolejny budynek dawnych zakładów Volta. Czy ktoś wie co zamierzają tam robić? MPZP dla tego obszaru, gotowy już w 2003r, nadal nie jest uchwalony z powodu protestów, nie wiem co jest tam planowane. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Na Sikorskiego COŚ się dzieje 30.10.06, 14:47 może ma ktoś jeszcze jakieś info na tematy poruszone powyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Odra Towers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 16:39 ciekawa wizualka, ale nie wyobrazam sobie, zeby w rzeczywistosci bylo tak pieknie, tym bardzije, ze to opuszczony teren i nawet jesli samo osiedle bedzie piekne, to dojscie do niego prowadzi przez srednio ciekawe okolice no i ten pociag 200 metrow dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Odra Towers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 20:59 Z tego co wiem jest to zupelnie nowy deweloper - do tej pory jeszcze niczego nie zbudowal. Mam nadzieje, że sie uda, czego jemu i wszystkim zyczę. Odpowiedz Link Zgłoś