pianola 03.11.06, 17:42 zastanawiam sie nad kupnem takiego domu ale nie wiem jak sie sprawdza w zimie i jak w ogole sie w nim mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kklement Zacznij od podręcznika do polskiego 03.11.06, 18:00 a potem sprawdzaj, jak się mieszka w takim DOMU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydra Re: Zacznij od podręcznika do polskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:17 skad sie biora takie trolle, ktore nie potrafia wypowiedziec sie rzeczowo na jakikolwiek temat oprocz tajnikow gramatyki, stylistyki i ortografii j.polskiego i wszystkich chca pouczac i nauczac ? Wyobraz sobie, ze nie wszystkim do szczescia potrzebna jest wiedza o Twoim mistrzowskim opanowaniu mowy Mikołaja Reja. Ja na przykład mam to gdzies (a nawet wspolczuje Ci zmarnowanych lat i energii). Za to chetnie bym przeczytal cos rzeczowego na temat, ktory zostal zapoczatkowany watkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: Zacznij od podręcznika do polskiego 03.11.06, 18:27 Wiesz, a mnie wkurza z kolei, że ktoś nie potrafi się posługiwać tym cholernym językiem nawet w podstawowym stopniu. Ja kurczę rozumiem, że polska interpunkcja czy ortografia są trudne. Ale odmiana przez przypadki słowa "dom" to chyba nie jest zadanie z olimpiady polonistycznej, co ? Ten kraj wygląda jak śmietnik, bo wszyscy mają wszystko w d..., na zasadzie "przewróciło się ? niech leży". A jak ktoś zwraca uwagę, to od razu jest trollem. Mój przedmówca robi byka, że aż zęby bolą, jak się go czyta ( a się go czyta siłą rzeczy wchodząc na forum, bo jest w tytule wątku ). Mi to przeszkadza, więc zwracam uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
pianola Re: Zacznij od podręcznika do polskiego 03.11.06, 18:31 Ok, przepraszam za błąd językowy, ale mi tylko chodziło o odpowiedź na zadane pytanie.Obiecuje poprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydra Re: Zacznij od podręcznika do polskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:33 j.w. Nie ciagne z Toba tematu bo mnie on nie interesuje (to Twój problem, sam go sobie rozwiaz i nie zmuszaj innych, zeby sie zajmowali Twoimi problemami). Pozdrawiam i koniec. Natomiast w dalszym ciagu czekam ciekawie, na kogos kto wypowie sie na temat budynkow mieszkalnych budowanych z bali drewnianych, czyli w przedmiocie wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalogowany Re: Zacznij od podręcznika do polskiego IP: 80.54.21.* 04.11.06, 08:17 kklement napisał: > Wiesz, a mnie wkurza z kolei, że ktoś nie potrafi się posługiwać tym cholernym > językiem to przenies sie na forum ortografia! Troszeczke wiecej zyczliwosci i proponuje na zimowe wieczory lekture pt. Netetykieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalogowany Re: dom z bali IP: 80.54.21.* 04.11.06, 08:38 znajdziesz inf w forach tematycznych forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2479098.html Jest tu tez grupa wrocławska, sprawdź może ktoś stawia lub już postawił dom z bali forum.muratordom.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullacks Re: Zacznij od podręcznika do polskiego IP: *.server.ntli.net 03.11.06, 18:34 mial napisac jak sie mieszka w domu z bali ? lku.. ten wroclaw to jednak wylegrania kretynow :) Odpowiedz Link Zgłoś
lillalu Re: Zacznij od podręcznika do polskiego 04.11.06, 09:16 Hehehehe, aż kłuje w oczy,no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pianola Re: kto mieszka w domu z bali? 03.11.06, 18:33 pianola napisał: > zastanawiam sie nad kupnem takiego domu ale nie wiem jak sie sprawdza w zimie > i jak w ogole sie w nim mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: kto mieszka w domu z bali? IP: *.os1.kn.pl 03.11.06, 19:42 W Zakopanem widziałam sporo taich domów (moda tam teraz na piękne karczmy z bardzo grubych bali), Chyba łatwiej uzyskasz informacje ważne dla Ciebie, gdy dasz takie pytanie na forum Krakowa. Pozdrawiam. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: kto mieszka w domu z bali? IP: *.media4.pl 03.11.06, 21:02 lepiej juz mieszkac w domu na balach. O miejsce na ziemi trudno, a rzek ci u nas wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox typowa Polska IP: *.wroclaw.mm.pl 04.11.06, 08:47 mamy ciekawy temat , a tu profesor się odezwał . Tak , do życia niezbędny nam Miodek i jego pierdzielenie w każdym aspekcie życia . Zamiast ułatwić nam codzienność , panowie profesorowie zawracają nam d..pę ciagłymi analizami słów i gramatycznych zawiłości . To dobre na akademickie dyskusje. Mam wrażenie , że wynika to z naszych kompleksów .Czym możemy zaimponować Światu ? , ano pierdzieleniem o naszej gramatyce. To oderwane kompletnie od rzczywistości , takie prgramy z miodkami . Chińczycy mają swoje znaki , które są zrozumiłe zawsze i przez wszystkich w Chinach . W Polsce ciągle mamy wyższość osób wiedzących jak się pisze poszłem czy poszedłem , a kogo to obchodzi !!! Komu potrzebne jest takie g......e pouczanie ? Gdzie tu szacunek dla człowieka ? Gdzie tu dorosłość? Na koniec czy napewno : mi ? , a może mnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
vratislaviak Re: typowa Polska 04.11.06, 09:27 domy z bali sa ciekawą opcją na własny metraż:), tanie blisko o połowe od murowanego, ekologiczne , no i ładne wręcz niektóre projety mnie powaliły jak widziałem wizualizacje jest tylko jedno ale.. domy te robi sie jak sama nazwa wskazuje z bali, odpowiednio przeznaczonego i włąsciwie przygotowanego drewna jak ekipa budowlana cos spartaczy przy kontrukcji moze być problem później ale osobiście zachęcam do stawiania takich domków rewelacyjnie wkomponywują sie w krajobraz z owcami krowami i kaczkami na halach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: typowa Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 09:59 Po prostu: www.google.pl/search?q=domy+z+bali&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do stefanox Re: typowa Polska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.06, 22:59 "Na koniec czy napewno : mi ? , a może mnie ?" Na pewno na pewno piszemy osobno ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: typowa Polska IP: *.as1.cre.castlerea.eircom.net 05.11.06, 16:36 Ja to bym chciała mieszkać na Bali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iggorr Re: typowa Polska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.06, 15:29 Takie pouczanie jak widać jest bardzo potrzebne, bo niedługo trzeba będzie zatrudniać tłumaczy, by zrozumieć, co chcą powiedzieć ci wszyscy niechluje i dys... (uzupełnij jak chcesz). Nie ma to nic wspólnego z szanowaniem, czy nieszanowaniem człowieka... A jeśli już mówimy o szacunku dla człowieka, to ja też się domagam szacunku dla mnie i zwracenie się do mnie po polsku (no chyba, że ktoś jest obcokrajowcem, to dopuszczam jego język ojczysty...) ;_)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś