koloko2 12.11.06, 20:36 Panie Marku bardzo prosze o komentarz, myśle że wszyscy chciali by przeczytać co Pan o tym myśli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kalafior Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 20:40 Panie Ditel, czekamy na wazelinkę i wypowiedzi o mądrości Jedynej. To przez pańskie głupie wpisy, Ta Jedyna przewaliła w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Marus nie moze sie pozbierac, beczy jak wszyscy ku 12.11.06, 21:11 mple, ktorych pogoniono do kozy........ Polacy, moze są szaleni, ale wystarczy 100 dni szumu kaczych skrzydeł, aby zaczynac chciec strząsać z siebie sadomasochistyczne żaby plujące jadem. Kondolencje dla Janusza D., to wielka porażka. Ale, moze następnym razem.... Grunt to nie załamywać sie panie Marku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.11.06, 21:33 a nie chcielibyście małego bełkociku paranoika assura vel bischof ? Odpowiedz Link Zgłoś
bischof Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 12.11.06, 22:15 Gość portalu: gosc napisał(a): > a nie chcielibyście małego bełkociku paranoika assura vel bischof ? > > Kukuk ! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok diabełek Balcerek to zrobił, brzydal!!! 13.11.06, 01:12 brum brum brum brum!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bischof Re: diabełek Balcerek to zrobił, brzydal!!! 13.11.06, 18:36 1410_tenrok napisał: > brum brum brum brum!!!! > bzi bzi bzi bzi !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 12.11.06, 22:30 Gość portalu: gosc napisał(a): > a nie chcielibyście małego bełkociku paranoika assura vel bischof ? > Nie, nie, nie. Koniecznie Marek Ditel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus(na wygnaniu) Wg najnowszych sondaży IP: *.emirates.net.ae 13.11.06, 04:55 Pan Ditel wypił 45.1 % z rozpaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 08:37 Ditel był pewnie wieczorem w sztabie wyborczym PiS, więc nie miał dostepu do internetu. Ciekawe, czy się jeszcze odezwie po wyborach - skoro u nas nie ma drugiej tury, to nie trzeba już agitować. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 13.11.06, 10:03 Odpowiem tak. Rafał Dutkiewicz + PiS = Prawdziwy, Swojski Wrocław. Zresztą według PKW: PO wygrywa w wyborach do sejmików wojewódzkich, PiS wysuwa się na prowadzenie w wyborach do rad powiatów i gmin. Wielka Armia PiS-u wygrała dwie najważniejsze bitwy: 1.wygraliśmy wybory prezydenckie 2.wygraliśmy wybory parlamentarne teraz jest remis Jak czują się zwolennicy PO kiedy wczoraj zaraz po 20.00 "Nasz Prezydent" Tusk krzyknął (wcześniej wycierając jad i żółć ze swoich ust) : "że PO wygrywa w Polsce, a we Wrocławiu Dutkiewicz zdobył 90% poparcia?" Jakie to śmieszne , jakie żenujące i mało honorowe, w ogóle bez klasy!!! Sam Dutkiewicz - Kandydat Niezależny był i jest tym wszystkim zażenowany!!! Nie po to Rafał D. tworzył własny komitet i ciągle podkreślał swoją niezależność , aby przegrany Donald (w wyborach prezd.) i przegrana PO (w wyborach parlam.)krzyczały coś o nie swoim kandydacie i to w pierwszym zdaniu po ogłoszeniu wyników! To nie koniec. Dzisiaj , albo jutro wasz guru- Donald, albo "Premier z Krakowa" – Jan Maria Władysław Rokita poprosi POstkomunistę o poparcie w Warszawie!!! Ja akurat mam wyższe wykształcenie, moje IQ to 158 , urodziłem się we Wrocławiu, zarabiam o wiele więcej niż średnia krajowa , mam satysfakcjonujące życie zawodowe i rodzinne, popieram PiS - należę do elity. Rozumiem , że ktoś może być głupi, brzydki (np. na twarzy), żona go zdradza, a kochanka nie kocha i czuję się przegrany, ale nie mogę znaleźć wytłumaczenia dlaczego ludzie głosują na PO-partie, która nie ma żadnego rdzenia, która jest pusta w środku, której założycielka pani Zyta Gilowska – przejrzała już na oczy i wybrała tego silniejszego i mądrzejszego – czyli PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
anu_anu Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 13.11.06, 10:43 Dyskretnie zwracam Panu uwagę, że Pan Marcinkiewicz TEŻ będzie potrzebował głosów tych, którzy głosowali na Pana Borowskiego. W przeciwnym razie przegra. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 13.11.06, 10:59 dyskretnie zwracam uwagę , że frekwencja w Warszawie nie przekraczała 50%. PiS nie musi żebrać u POstkomunistów, PiS jest honorowy. PiS zawalczy o 50% głosów niezdecydowanych. Ale na topie jest to , co zrobił wczoraj Donald po 20.00 - "człowiek od roku w szoku" (po przegranych wyborach prez. i parlam.)! Donald, kończ waść, wstydu oszczędź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:06 > PiS jest honorowy. A szczególnie honorowi są jego czołowi przedstawiciele jak np. minister Lipiński kupczący z Begerową czy sam szef Jarosław żebrzący (swego czasu) o poparcie ubeckiej (wg jego słów) Samoobrony. Tak, PiS jest honorowy lecz na swoisty sposób - wtedy kiedy sam definiouje to pojęcie. Widać trzeba mieć szczególnie wysokie IQ by to pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:01 panie ditel twoi idole musieli blokować się z faszystami i kryminalistami. Zakłamani hipokryci pieprzą o uczciwości a zachowują się jak prymitywni gangsterzy który dla władzy zrobią wszystko. Trochę pokory panie ditel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.korbank.pl 13.11.06, 14:14 > Trochę pokory panie ditel Oni, natchnieni zbawiciele i wizjonerzy nie wiedzą co to słowo znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 13.11.06, 10:53 Dlaczego Dutkiewicz+PiS? Przecież to PO wygrało wybory do rady miejskiej Wrocławia!!! Zresztą dokąd Dutkiewiczowi jest bliżej - do PiSu? Wolne żarty. Jad i żółć Tuska - a kto zaczął wojnę między PiS a PO? Czy przypadkiem nie PiS słynną reklamówką i dziadkiem z Wehrmachtu? "popieram PiS - należę do elity" - cóż, tylko pogratulować życiowej postawy, dziękujemy, że w ogóle chcesz rozmawiać z forumowiczami - tym nędznym, lewackim, liberalnym, gejowskim i esbeckim motłochem. Wiesz, ludzie przegrani tak zazwyczaj sobie tłumaczą, że należą do elity. Znoszą życiowe upokorzenia, by potem dawać upust swojej pogardzie dla otoczenia. Jesteś żałosną postacią, współczuję ci, wspomnę o tobie w modlitwie. ----------------------------- to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło: www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A Odpowiedz Link Zgłoś
wnuk.nerona Poglądy nienawiści 13.11.06, 11:10 Panie Ditel! Skąd u Pana tak wiele nienawiści do ludzi o innych poglądach? Czy panska formacja głosi takie "prawdy", jakie Pan to ogłaszasz na tym forum? Czytając pańskie wpisy mam wrażenie, że niedługo ludziska nie uznający pańskich "prawd" będą zamykani w namiastkach Berezy Kartuskiej. W oparciu o banały, głosi Pan nienawiść do innych. Wstyd mi, że mieszka pan w mieście, gdzie ludzie nie zgadzają się z poglądami o podziale społeczeństwa jakie Pan tutaj głosi. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel dlaczego PO nie chce się poddać? 13.11.06, 11:22 jaka nienawiść? Przecież rozbitków i tonących z platformy, a także samą założycielkę PO - Zyte Gilowską PiS przyjął zgodnie ze wszystkimi honorami jakie należą sie pokonanemu w walce. PO wygrało mając 32 % poparcia , a PiS ma 25% , Komitet Rafała D. ma 24%. Zresztą sami dobrze wiecie, że te wybory to tak jak mało znacząca bitwa. Tutaj we Wrocławiu jest tylko powiew "żółci i jadu" z warszawskiej PO (np. traktowanie Rafała D. jak "zabawki" wbrew jego woli i okrzyki , że Rafał D. to PO).Ludzie ze sobą współpracują , a wolnych chwilach walczą z czerwonymi pająkami. Armia Wielkiego PiS-u wygrała 2 największe bitwy: 1.wybory prezydenckie 2.wybory parlamentarne teraz wygrała w radach gmin i powiatów , a w sejmikach woj. jest vice-liderem. Gdyby nie Donald i "Premier z Krakowa" , to PO - partia bez środka, bez rdzenia, taka wydmuszka, miałaby lepszą przyszłość u boku Wielkiego PiS-u. Nie wiem dlaczego nie posłuchaliście waszej mądrej założycielki pani Zyty Gilowskiej i nie przyłączyliście się do Niezwyciężonej Armii Wielkiego PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: dlaczego PO nie chce się poddać? IP: 195.117.40.* 13.11.06, 11:43 klasyka - minimalizowanie porażek i maksymalizowanie wątpliwych sukcesów (oprócz wyborów rzecz jasna które sukcesem niewątpliwie były) - to PIS potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: dlaczego PO nie chce się poddać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 11:51 Gilowska nie jest rozbitkiem z PO, tylko ją wywalili za lewizny z wtykaniem rodzinki na stanowiska. Z tego samego powodu wziął ją PiS, bo mu się nadawała do koncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel Re: dlaczego PO nie chce się poddać? 13.11.06, 13:05 godzina 13.00 i co? hahahahahahahahaha!!!! miało być 40% dla PO i pewna wygrana, a co jest?!!!! klęska towarzysze, klęska!!! Niezwyciężona Armia Wielkiego PiS-u prowadziła, prowadzi i będzie prowadzić najlepszą taktykę w Wojnie Totalnej ze złem. Nikt nas nie pokona , bo naród jest z nami , a to czego chce naród, chce także Bóg. "vox populi , vox Dei!" Na 82,8 proc. zatwierdzonych protokołów do sejmików wojewódzkich, przy frekwencji 44,92 proc. najwięcej głosów zdobyła PO - 27,63 proc., drugie jest PiS z wynikiem 25,39 proc., a trzecie Lewica i Demokraci z wynikiem 14,26 proc. Na 80,75 proc. zatwierdzonych protokołów do rad powiatów - przy frekwencji 47,56 proc. - najwięcej głosów zdobyły: PiS 18,22 proc., PO - 12,25 proc. oraz PSL - 11,24 proc Według 95,97 proc. zatwierdzonych protokołów do rad gmin, przy frekwencji 45,58 proc., pierwsze jest PiS - 16,14 proc., drugie miejsce zajmuje PO - 13,40 proc., a trzecie - Lewica i Demokraci- 8,66 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: dlaczego PO nie chce się poddać? 13.11.06, 13:19 Drogi panie jak ma pan odrobinę honoru, uczciwości, przyzwoitości to niech pan łaskawie się zamknie, bo pieprzysz pan jak potłuczony, a ta ordynarna agitka jest wprost wywodząca się od Urbana, zbiera się na mdłości czytając te wazeliniarskie wypociny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: dlaczego PO nie chce się poddać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:30 Ludziee, Ten Ditel to prowokator i jajcarz. Przecież to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: dlaczego PO nie chce się poddać? IP: *.korbank.pl 13.11.06, 14:19 > Niezwyciężona Armia Wielkiego PiS-u prowadziła, prowadzi i będzie prowadzić > najlepszą taktykę w Wojnie Totalnej ze złem. > Nikt nas nie pokona , bo naród jest z nami , a to czego chce naród, chce także > Bóg. > "vox populi , vox Dei!" Jakbym czytał cytaty z "klasyków" - metody zresztą podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: dlaczego PO nie chce się poddać? IP: *.korbank.pl 13.11.06, 14:17 > NIE PYTAJ CO PIS I POLSKA ZROBIŁA DLA CIEBIE , ALE CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA PIS-U I POLSKI!!! W ustach bolszewickich hipokrytów brzmi to żałośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: dlaczego PO nie chce się poddać? IP: *.chello.pl 13.11.06, 15:37 Dodam ,że PiS,pomimo żle odbieranej koalicji z SO i LPR otrzymał doskonały wynik.Świadczy to o niezwykłym realiżmie,mądrości.SLD został zdziesiątkowany,a to było głównym celem PiS.Za trzy lata wybory parlamentarne,więc za 2 rozpocznie NOWA GRA.Niech PO nacieszy się elektoratem wielkomiejskim.He,he (takie lepperowe he,he) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robe Re: P.S. IP: *.chello.pl 13.11.06, 15:45 Sorki,NOWA GRA już się rozpoczęła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok marusiu, jakbys miał 158 to bys tak nie bełkotał 13.11.06, 14:26 wiec nie pitol. Włazisz w internet i jestes taką jolą z dywit..... Te same wysokie loty intelektualne. Ale z tego marzenia o pojsciu z wielką armią pisowskich karzełków na Lwów i Wilno - to bydom NICI! A Dutkiewicz, gdyby chciał z Pisem - to by wygrał z pisem, a ze jest dobrym politykiem i ojcem miasta, to zdecydował sie na krok najmądrzejsze - nie jestem z ztadenj partii, jestem ponad ten shit. I ta taktyka mu przyniosła zamierzone efekty. Dutkiewicz jest mądrym gosciem - a ty masz na razie IQ 58 (proste prace domowe bez ostrych przedmiotów). Pa pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Ależ on to sobie sam wymierzył i wie najlepiej ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:30 Nie podał wprawdzie czy wagą łazienkową czy metrem krawieckim, ale ja stawiam na wagę - metr krawiecki zdaje się ma tylko 150 jednostek, chyba, że wysokość kapelusza i obcasów była mierzona osobno. 1410_tenrok napisał (w tytule postu): >marusiu, jakbys miał 158 to bys tak nie bełkotał w odpowiedzi na to co marek.ditel napisał: > Ja akurat mam wyższe wykształcenie, moje IQ to 158 , popieram PiS - należę do elity. > Rozumiem , że ktoś może być głupi, brzydki (np. na twarzy), żona go zdradza, a > kochanka nie kocha i czuję się przegrany, Tyle nieszczęść na raz a wy się dziwicie, że to zjawisko bzdurzy i bajdurzy jak potłuczony. Toż to współczuć trzeba, zwłaszcza, że jak się okazuje stać je nawet na chwilę słabości i szczerości ;-))). A traktując to nieszczęście poważnie wyrządzacie mu dodatkowo wielką krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: marusiu, jakbys miał 158 to bys tak nie bełko IP: *.chello.pl 14.11.06, 23:53 Neutralność polityczna na szczeblu lokalnym może być dobrą strategią,ale jeśli mierzy się wyżej, nie obędzie się bez poparcia i zaplecza partii politycznej.Widocznie taka wola Prezydenta Dutkiewicza,Jego prawo.Rządzić państwem,reprezentować i chronić jego interesy na arenie międzynarodowej to zadanie nie dla jednostki.Polityka to nie shit,tylko to co widzimy na ekranach telewizorów to jest wielkie SHIT. Odpowiedz Link Zgłoś
jah.rastafari.jest.mym.panem Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 13.11.06, 17:27 > Ja akurat mam wyższe wykształcenie, moje IQ to 158 , urodziłem się we > Wrocławiu, zarabiam o wiele więcej niż średnia krajowa , mam satysfakcjonujące > życie zawodowe i rodzinne, popieram PiS - należę do elity. stary, to nawet nie jest zło co ty zapodajesz. Za kogo ty się masz? Że masz wysoki wskaźnik rozwiązywania testów na IQ to myślisz że to coś znaczy? Przecież ten IQ quitient to mało ma wspólnego z inteligencją, a wszególnie z inteligencją emocjonalną. Ej stary, ale tak szczerze to szkoda ci w ogóle coś pisać. Ty i tak wiesz lepiej. Ja nigdy bym czegoś takiego nie napisał- wioem że nic nie wiem i jestem pełen pokory. Ty zaś nie. Pycha jest sednem zła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maras Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: 195.20.110.* 15.11.06, 14:42 Jaka szkoda ,że przy takim wysokim IQ i dochodach jest Pan zwolennikiem tych skończonych durniów i psychopatów z PIS - którzy chcę nas zawrócić do XIX wieku. Ich polowanie na czarownice, faszystowskaie poglądy naprawdę Panu się tak podobają? Ta fałszywość i mania prześladowcza Jarosława Kaczyńskiego przemawia do Pana? Jako wrocławianinowi jest mi wstyd ,że tacy ludzie jak Pan pochodzą z mojego miasta. Mam nadzieję, żę Pan już we Wrocławiu nie mieszka Prosiłbym aby powiedział Pan coś bliżej o sobie, bo to bardzo ciekawe jak dochodzi się do takich poglądów. Może ojciec Pana bił w młodości lub Babcia opowiadała Panu opowieści o Żydach, którzy robią macę? Właściwie co Pan osobiście ma do Po , której to partii zawdzięczamy sukces Wrocławia bo chyba nie Dawidowi Jackiewiczowi. Co Pan ma osobiście do Donalda Tuska? Dziewczynę Panu poderwał w młodości? Czy Pan nie czuje ,żę Pan bezczelnie kłamie. Proszę podać bliższe namiary na siebie bo osobie, która kłamie z taką premedytacją z przyjemnością dałbym w mordę Proponuje spotkać się gdzieś we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.aster.pl 13.11.06, 13:30 serdecznie pozdrawiam i gratuluje, ze zgiełk wyborczy macie za soba i we Wrocławiu udało sie w pierwszej turze wyłonić lidera na najblizsze 4 lata. Mam serdeczna prosbę: czy mozecie skomentować na forum warszawskim taki oto post? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=52081298 Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Dutkiewicz zwyciezył jako kandydat ponadpartyjny 13.11.06, 14:33 Idąc tym torem - w Warszawie zwyciezyc moze Marcinkiewicz, poniewaz juz obecnie nie jest postrzegany jako pissiak, ale jak ktos z boku. Wszyscy kandydaci z PO są nieszczeni za pomocą czarnego marketingu (przykładem najlepszy jest to, co robił niejaki qrevski z Tuskiem lub inni pissowcy z Rokitą). Wygląda więc na to, że jeżeli Gronkiewiczowa nie potrafi przekonac ludzi, iż stoi ponad podziałami - przegra. Ciekawi mnie jednak, co zrobią ducktwins z wygraną Marcinkiewicz. Słońce (nawet podwójne) nie znosi w swojej bliskości innych gwiazd.... Przykład Ikara dowodzi tego zbyt mocno. A wiec, spodziewajcie sie Warszawiacy niezłych numerków po mozliwej wygranej p. Kazimierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Kolega Ditel spikerem Radia Tirana? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:33 Kolego Ditel. Prawicie prawie, jak radio Tirana w jego najlepszych czasach za Ervena Hodży. Ten sam język, ta sama retoryka i ta sama myśl. Tak więc, komuna albańska tryumfuje. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok piekne porownanie, ale jako dawny fan tych audycji 13.11.06, 16:49 rozrywkowych - (tylko 60 minut na godzine oraz radio tirana, a reszta to sałata) - uważam, ze marus iku58 jest jednak lepszy od prawdziwych komunistów. On wplata wątki ornitologiczno basniowe. Brzmi cudownie i słodko! Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: Kolega Ditel spikerem Radia Tirana? 13.11.06, 18:06 ale przyznasz ze z obecnego punktu widzenia, fajnie jest poczytac wyznania tow. Ditela, idealne na wieczorki recytatorskie Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel apel do PO o jedność i wspólpracę-konkretny plan! 14.11.06, 11:15 Jak wiadomo lewica ostatnio otrzymała ponad 10% poparcia. Według nas to o ponad 5 punktów % za dużo. Czy PO jest chętna wejść z Armią Wielkiego PiS-u w tajny pakt w walce z lewakami? Szczegóły: PO wysyła do Lewicy "PAKT O NIEAGRESJI", Armia Wielkiego PiS-u dołącza aneks o "BEZTERMINOWEJ NIENARUSZALNOŚCI LEWICY". Lewica jest uspokojona, smacznie śpi. W godzinach rannych Armia LPR (4% poparcia) uderza znienacka z lewego skrzydła na "Czerwonych". Lewica myśląc, że to tylko mała grupka agresorów rzuca na lewe skrzydło ponad połowę swoich sił. Armia LPR wiążę walką SLD na zachodzie , wtedy armia SAMOOBRONA (5% poparcia) uderza ze wschodu. Lewica mająca większe siły walczy dzielnie i odpiera atak. W tym momencie od strony południowej wkracza Armia Wielkiego PiS-u z trzema elitarnymi dywizjami pancernymi. LPR przesuwa się na północ, a pierwsza dywizja PiS-owców pod dow.Ludwika Dorna (ps."Krwawy Ludwik") od strony południowej atakuje w kierunku zachodnim. Dywizja Zbigniewa Wassermann’a uderza na południe, a dywizja Jacka Kurskiego (ps."Bulterier", albo "Gentleman") wspomaga natarcie. Lewica jest otoczona w tzw."pierścieniu śmierci". Wtedy jako Katolicy pytamy się Lewaków czy nawrócą się , w co wierzą i jak to było z tą "pożyczką moskiewską"? Dajemy im Dekalog w zamian za ich złoto i inne kosztowności , które dzielimy między sobą. Platformersi macie odwagę walczyć u boku Niezywciężonej Armii Wielkiego PiS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarik z PO Re: apel do PO o jedność i wspólpracę-konkretny p IP: *.e-wro.net.pl 14.11.06, 12:22 jestem za, a nawet przeciw. A jak podzielimy łupy wojenne? Odpowiedz Link Zgłoś
oels Re: apel do PO o jedność i wspólpracę-konkretny p 14.11.06, 12:48 "Lewica jest otoczona w tzw."pierścieniu śmierci". Wtedy jako Katolicy pytamy się Lewaków czy nawrócą się , w co wierzą i jak to było z tą "pożyczką moskiewską"? Dajemy im Dekalog w zamian za ich złoto i inne kosztowności , które dzielimy między sobą." Marku czy ty sie dobrze czujesz?Panie katoliku nie wszystko kreci się wokół wiary.Dlaczego na siłę chcesz nawracać ludzi?A jak ktoś jest protestantem albo kalwinem to też jest be?Mam wrazenie że dzielisz ludzi na katolików i gorszych a wydaje mi się że to wlaśnie katolicy są najmniej tolerancyjni wobec innych.Ksenofobia homofobia i dzielenie ludzi na lepszych i gorszych.marku wyluzuj!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to jest piekne, marus osiąga stan nirvany 14.11.06, 13:38 to zaczyna smierdziec prowokacją..... Moi petit provocateur, bie, bien, bien Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel Re: apel do PO o jedność i wspólpracę-konkretny p 14.11.06, 13:48 Oczywiście , że dzielę ludzi na gorszych i lepszych, bo przecież jest to naturalne. Jest lepszy uczeń i gorszy, lepszy pracownik i gorszy. Lepszy człowiek i gorszy. Tylko w marszach równości każdy jest równy. Ciekawe dlaczego lewicowcy nie lubią pytania: "w co wierzysz?". Przecież właśnie wiara odróżnia nas od zwierząt. No, ale skoro "religia jest opium dla mas", to trzeba przyznać się, że pochodzimy od małpy i powinniśmy wtedy przestrzegać jedynie słusznych praw natury. Czyli prawo należy do silniejszego, tego "lepszego" według Matki Natury , która nie jest lewicowa i też nas już podzieliła na wstępie; jednemu dała rozum i wzrost , drugiemu sam wzrost, trzeciemu odstające uszy i słabe zdrowie. Tak czy siak wyszło na moje. Taki logiczny szach–mat. Co do podziałów łupu, dzielimy oczywiście sprawiedliwie, tak jak w "Alternatywach 4". Co nieparzyste dla PiS-u , resztę po równo. Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: apel do PO o jedność i wspólpracę-konkretny p 15.11.06, 00:06 matka natura i wiara, to pachnie guslami eej kolego uwazaj na proboszcza, bo wyklnie na kazaniuno, no chyba ze kosciol przeszedl reforme ministra edukacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Matka Natura wszystkim dawała aż dla ditla brakło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 00:13 marek.ditel napisał: > Oczywiście , że dzielę ludzi na gorszych i lepszych według Matki Natury , która nie jest lewicowa i > też nas już podzieliła na wstępie; jednemu dała rozum i wzrost , drugiemu sam > wzrost, trzeciemu odstające uszy i słabe zdrowie. > Tak czy siak wyszło na moje. Taki logiczny szach–mat. A wcześniej marek.ditel napisał: >Czy PO jest chętna wejść z Armią Wielkiego PiS-u w tajny pakt w walce z lewakami? i zwykłe blabla o pisich wojnach, zdradach i oszustwach... Stary dowcip (wersja skrócona) Pani pyta w szkole: -Powiedz Mareczku: co mamy z gęsi? -Szmaaalec. -No ładnie i co jeszcze? -Nooo....szmaaaalec... - Ale pomyśl Mareczku jak śpisz w łóżeczku to co masz pod główką? - noo....poduszkę -A co poduszka ma w środku? - noo.... pierze... -To co mamy jeszcze z gęsi? -No szmaaalec! Te wszystkie "strategiczne" plany wojen, walk, podchodów i podbojów, obrazki a to krążowników, a to lotniskowców czy wreszcie armii całych to taki ditlowy szmaaalec. Są egzemplarze, którym się wszystko kojarzy z d... a ditlowi jak widać wszystko kojarzy się z pisimi wojenkami i "zwycięstwami", co zresztą wokół tych samych rejonów sie obraca, a mniej ma sensu. Bo gdyby choć przez chwilę te ditlowe bajdurzenia potraktowac poważnie, to co w nich jest oprócz "kampanii", wojenek, bitew i podchodów? Jest jakiś najdrobniejszy ślad konstruktywnych propozycji? A po tych wszystkich "wygranych kampaniach", gdy już sami pozagryzają się nawzajem to kto i jak zagospodaruje pozostałą po tych wojnach pustynię? Moja żona po wyrywkowej lekturze tych bredni, jak juz doszła do siebie wyraziła przypuszczenie, że ditlowe teksty mogą być formą odreagowania kompleksów wywołanych brakiem w dzieciństwie (a może i obecnie ;-))) kolejki elektrycznej, ołowianych żołnierzyków i innych zabawek, które mieli koledzy. Taka trauma z dzieciństwa może pozostawiać trwałe i widoczne ślady w psychice ;-))) No a jeśli wyznaje sie pogląd "Przecież właśnie wiara odróżnia nas od zwierząt" to i nic dziwnego, że od lepszego i gorszego ucznia czy pracownika gładko przechodzi się do lepszych i gorszych ludzi. To nic nowego, zresztą podobno nawet całkiem niedawno ditlowy dziadziuś pomagał eliminować tych "gorszych" (Untermenschen) co sam ditel bez żenady sugerował. Ja natomiast widzę wiele istotniejszych różnic między człowiekiem i zwierzęciem i na tyle inaczej pojmuję darwinizm, żeby powstrzymać się od wywodzenia człowieka od małpy (choć wiem, że porównywanie niektórych ludzkich egzemplarzy ze zwierzętami byłoby ujmą dla tych ostatnich). Może dlatego trudniej niż ditlowi byłoby mi zakwalifikować takiego np. Stephena Hawkinga czy choćby Quasimodo a z drugiej strony Kaligulę czy samego ditla. To są przykłady tych lepszych czy gorszych ludzi? Dla ditla to pewnie rozstrzygnięcie dziecinnie proste jak i jego cała szach-matna, a raczej szachrajsko-mataczna "logika". No ale przy IQ 158 to zupełnie naturalne, nawet jeśli jego IQ oznacza nie Inertia Quotient (a 158 kg masy, która jest miarą bezwładności jest całkiem prawdopodobnym wynikiem dla tak "wybitnej osobliwości") tylko Ignorance Quotient, dla którego ta wartość wydaje sie wyraźnie niedoszacowana ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oels Re: Matka Natura wszystkim dawała aż dla ditla br IP: 80.54.202.* 15.11.06, 00:33 otóż to.Nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 14:21 Nie sposób nie mówić o Balcerowiczu.Znowu się ośmiesza."WG analiz NBP i Balcerowicza szybkie wprowadzenie euro przyspieszy wzrost gospodarczy o 0.2 - 0.4%.Przecież to nie jest wzrost tylko gó..o.Obecny pięcioprocentowy wzrost chyba zawdzięczamy inwestycjom firm zagranicznym w Polsce w sektorze produkcyjnym,usługowym.Również polskie firmy zwiększają inwestycje na zagranicznych rynkach.Po prostu liczy się gra podmiotów gospodarczych na różnych rynkach,umiejętność kreowania rzeczywistości,dostrzegania możliwości w danym czasie.Nic nie jest stałe i liczy się tylko gra.To jest nowoczesna ekonomia,a nie liczenie cyferek.Balcerowicz niech już sp....la do tajgi rąbać drwa!Brakorobom mówimy STOP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a ty??? 15.11.06, 16:12 miało byc od ditla. Czyzbys był jego kolejnym wcieleniem? A gdzie orły, sokoły, armia pisu? A gdzie prawa, lewa flanka i te rzeczy? A gdzie szachmaty???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 18:01 Leszek Balcerowicz - na pewno wie,że nic nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie Nobel Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 18:15 Leszek Balcerowicz - NA PEWNO swoimi nietrafnymi prognozami wprowadza w błąd,NA PEWNO szkodzi,NA PEWNO ośmiesza NBP i RPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 18:29 Leszek Balcerowicz - prawie ekonomista,prawie analityk.Na początku listopada zapowiadał w najbliższym czasie wysoką inflację,a ona nie chce rosnąć i na przekór spada.Więc tłumaczy się,że "analizy" dotyczą odległych kwartałów.NA PEWNO z nim żle,NA PEWNO jest w amoku,NA PEWNO nie potrafi ogarnąć wielu zmiennych,NA PEWNO wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Re: O Balcerowiczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:54 Na PEWNO, to się jedynie umiera. A, po wpisach nadającego z tego samego serwera Chello po różnymi nickami, to NA PEWNO można pęc ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Udo Re: O Balcerowiczu IP: 84.112.42.* 15.11.06, 20:13 Nie wiedziałem że chello ma jednego klijęta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja, Robek Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 20:49 Leszek Balcerowicz- na pewno wróży z fusów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 21:07 Leszek Balcerowicz - na pewno zdolny kabareciarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Udo Re: O Balcerowiczu IP: 84.112.42.* 15.11.06, 21:10 Myślę że gdyby wróżył z fusów sytuacja w Polsce nie była by taka fatalna. On wie że jest nieudolny, dlatego poddał się wpływom półświatka finansjery z poza kraju. A oni siebie dobrze w Polsce urządzili. W zamian za to Leszek dostał kilka tytułów , które podreperowały jego ciągle nadwerężoną się reputacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 21:24 Na szczęście realia się zmieniają,a Balcerowicz nie będzie dłużej pieprzył głupot.Głowa do góry rodacy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 16.11.06, 17:52 Leszku!Powiedz coś śmiesznego.Bez Ciebie smucę się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Balcerowiczu TVN IP: *.chello.pl 17.11.06, 21:26 Niech już ku...a przestanie pie...ić o niskich podatkach,bo tak na prawdę to sprawa prawie drugorzędna dla gospodarki.To kwestia zarządzania,jakosći biznesu,edukacji,umiejętnego wykorzystywania wiedzy przez biznes i społeczeństwo.Szwedzi,po mimo socjalu i związanych z tym wysokich podatków, mają wysoki wzrost gospodarczy,dodatni przyrost naturalny,wysoką jakość życia.Dlaczego?Bo są krajem wysoko uprzemysłowionym,mają własną MYŚL TECHNICZNĄ,bardzo dużo łożą na badania naukowe.Chyba dotyczy to wszystkich krajów skandynawskich.A my jesteśmy na antypodach i to za zasługą Balcerowicza.Zrobił z Polaków tanią siłę roboczą i rynek zbytu.W jaki sposób? Rozpieprzył polskie przedsiębiorstwa,które produkowały i eksportowały,doprowadzając do wysokiego bezrobocia tworząc w ten sposób "rynek pracodawcy".Taki trik, a nie reformy. Do tej pory importujemy azjatycką elektronikę,niemieckie samochody,zaawansowane technicznie maszyny przemysłowe,maszyny budowlane i eksluzywne limuzuny VOLVO.A my co eksportujemy?Więc Balcerowicz nie opowiadaj bajek jak Korwin-Mikke,bo każda ideologia,zwłaszcza "zwietrzała",jest jak opium dla mózgu. Neandertalczycy nie nadążają za zmianami. Odpowiedz Link Zgłoś
bischof Re: Balcerowiczu TVN 17.11.06, 22:13 Wiadomo jest przecież że tanie miejsca pracy niszczą rynek pracy , demoralizują kulturę pracy i przyczyniają się do upadku gospodarczego. Jeśli w Polsce tak mało ludzie zarabiają, to jasne jest przecież iż ich siła nabywcza jest mała. Ich pobory starczą w wielu wypadkach na walkę z biologicznym przetrwaniem do następnej wypłaty. Tylko miejsca pracy które zapewniają człowiekowi godną egzystencje kreują wzrost gospodarczy , a co za tym idzie rozwój społeczeństwa. Być może takie marionetki jak Balcerowicz są przeciwko rozwojowi społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel odkrywam prawdę o Balcerowiczu! 18.11.06, 11:41 Mnie tylko śmieszy jedno w tym wszystkim. Wczoraj zmarł guru Leszka Blacerowicza , syn żydowskich emigrantów -Milton Friedman- największy monetarysta świata. Pan Friedman powtarzał zawsze że: "prywatyzować, prywatyzować, prywatyzować!". To i Balcerowicz mówił: "prywatyzować, prywatyzować, prywatyzować." Byle jak, byle szybko! Pod koniec swego życia pan Friedman jak już uporządkował swoją ogromną wiedzę uznał, że ważniejsze od prywatyzacji jest porządne prawo. Ciekawe czy pan Balcerowicz też pójdzie śladami swego guru i przyzna się do błędu. Oczywiście przepraszać miliony Polaków nie musi, wystarczy , że powie że chciał dobrze przez bite 16 lat , ale nie wyszło... A wiecie co jest najlepsze w tym wszystkim? Że nasz kochany PiS mówił o tym od samego początku , my znaliśmy prawdę, a inni znali tylko pół-prawdę! Znowu okazało się , że nasz kochany PiS jest dwa kroki przed "wykształciuchami"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: odkrywam prawdę o Balcerowiczu! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.11.06, 15:20 już drugi raz te kłamstwa publikujesz. Wtedy nie prostowałeś to znaczy że przyznałeś się do kłamstwa. Teraz ja zapytam na podstawie jakiej to wypowiedzi Friedmana ubzdurałeś sobie że że Friedman uważa że prywatyzacja jest nieistotna i kiedy to Balcerowicz uważał że porządne prawo jest zbędne. W związku z twoją amnezją i brakiem umiętności oceny sytuacji informuję cię ze to Balcerowicz od lat z uporem maniaka dopomina się przejrzystego prawa podatkowego a twoi leniwi idole przez rok nic nie zrobili w tym kierunku. Nie prywatyzują bo tym samym nie bedzie można zapewnić miernotom partyjnym posad w radach nadzorczych, gdzie nie będzie można narzucać nieuzasadnionych ekonomicznie inwestycji których celem jest wyłącznie kiełbasa wyborcza ala "włoszczowska". Nie tworzą żadnego prawa a gdzie tu mowa jeszcze o prawie dobrym Tobie przez 16 lat napewno nie wyszła edukacja i wychowanie kłamczuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel Re: odkrywam prawdę o Balcerowiczu! 18.11.06, 15:34 proponuję dla Ciebie kilka lekcji z logiki oraz lekcje z "czytania ze zrozumieniem". Gdzie napisałem, że Balcerowicz uważa, że porządne prawo jest zbędne? Napisałem tylko o hierarchii ważności. Jedni uważają , że dom trzeba budować szybko , "byle mury szły do góry", inni , że najważniejsze w budowie domu są jego fundamenty. Tylko tyle, aż tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: odkrywam prawdę o Balcerowiczu! IP: *.visp.energis.pl 18.11.06, 19:31 może nie napisałeś ale intencja jest czytelna. Skoro takie ważne jest to co napisane to podaj mi źródło twojej wypowiedzi nt. Friedmana. <Że nasz kochany PiS mówił o tym od samego początku , my znaliśmy prawdę, a <inni znali tylko pół-prawdę! <Znowu okazało się , że nasz kochany PiS jest dwa kroki przed "wykształciuchami"! No i teraz będzie deser i zasypiesz nas tymi wspaniałymi ustawami gospodarczymi które które poprawiły nasze prawo gospodarcze. W związku z tym że ostatnie hasło wyborcze PIS to "słowa nie czyny" pójdziesz w ślady leniwych idoli i nie zamienisz swoich baśni na rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Balcerowiczu TVN IP: *.chello.pl 18.11.06, 14:26 Leszek Balcerowicz - na pewno ma ograniczone horyzonty umysłowe,na pewno nie jest myślicielem,na pewno nie rozumie złożoności gospodarki i roli państwa,na pewno zniewolił Polaków,na pewno władam magazynek do kałacha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Balcerowiczu TVN IP: *.chello.pl 18.11.06, 23:05 Ja bym w ten sposób to podsumował:nasi "spece" od ekonomii,gospodarki,nasi "włodarze" myślą,że jak kupią np:nowoczesną maszynę,nowoczesne urządzenie elektroniczne(przeznaczenie nie ważne),to mamy high technologie.Otóż są w błędzie.High technologie będziemy mieli,gdy to MY będziemy je projektować.A tak jesteśmy konsumentami,użytkownikami,bądż siłą roboczą w zachodnich koncernach.Ale dobre i to,gdy jesteśmy impotentami myśli technicznej.Czy forumowicze znają tego przyczynę?Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok idzicie dzieci pobawic sie klockanmi lego, domoros 19.11.06, 01:37 li ekonomisci, pozal sie Boze. Madrale i forumowi bozkowie. A co, niestarczyło dla was miejsca w MF albo w NBP???? Ciekawi mnie, co zescie do tej pory zdziałali w gospodarce, ze tak wymądrzacie sie o niby nieprofesjonalnosci Balcerowicza? Pewnie tyle samo co dytel i biskupek - czyli wyPISujecie madrosci po scianach (przepraszam na forach). Ciekaw jest, czy ktos z was kierował kiedys fabryką. Gadac i pitolic to kazdy potrafi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bischof Re: idzicie dzieci pobawic sie klockanmi lego, do 19.11.06, 10:34 1410_tenrok napisał: > li ekonomisci, pozal sie Boze. Madrale i forumowi bozkowie. A co, niestarczyło > dla was miejsca w MF albo w NBP???? Ciekawi mnie, co zescie do tej pory > zdziałali w gospodarce, ze tak wymądrzacie sie o niby nieprofesjonalnosci > Balcerowicza? Pewnie tyle samo co dytel i biskupek - czyli wyPISujecie madrosci > > po scianach (przepraszam na forach). Ciekaw jest, czy ktos z was kierował > kiedys fabryką. Gadac i pitolic to kazdy potrafi!!!! > Cóż, po Tobie można się tylko takiej wypowiedzi spodziewać. Zajmujesz się tak chętnie innymi userami , a nie tematem. Wyrazy współczucia 1410_tenrok , tryskasz taką mądrością iż po prostu brak mi słów. Jesteś podobnie mądry jak Balcerowicz, nie widzisz jednak iż rzeczywistość tak głupio mądrych wyprzedzi. Fakty , fakty i jeszcze raz fakty mówią za siebie, a czasy gdzie propagandą sukcesu można było sobie torować drogę są już za nami. Obudź się 1410_tenrok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: idzicie dzieci pobawic sie klockanmi lego, do IP: *.chello.pl 19.11.06, 15:29 homo sowieticus - lubi dyskutować o niczym;lubi pyszczyć,jak sekretarz PZPR;lubi "dużo i mało treściwie";na pewno pustogłowie Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jestescie slodcy, wy domorsli ekonomisci 19.11.06, 19:54 homo sovieticus - czy ty wiec gosciu chociaz co to oznacza??? Jezeli o mnie chodzi, jestem liberałem i lewacy pokroju biskupa albo ciebie mnie smiesza. Nie chce mi sie nawet z Wami gadac, ponieważ nie za bardzo wiem o czym. Jedyne co potraficie to opluwac czlowieka, a wasza wiedza ekonomiczna jest zerowa. Podobnie czyniła endacja w stosunku do Grabskiego przed wojna. Tylko blim, blim, blim, klim, plim. No to zycze wam jakiejs posadki w MF albo w NBP - zobaczymy, jacy jestescie wielcy. Nennemana zwolniono, moze ktorys z Was by sie załapał, co??? Tylko, tam trzeba troche wiedzy ekonmicznej, a nie tylko lewackiego kłapania w klawiaturke. Odpowiedz Link Zgłoś
bischof Re: jestescie slodcy, wy domorsli ekonomisci 19.11.06, 20:49 1410_tenrok napisał: > homo sovieticus - czy ty wiec gosciu chociaz co to oznacza??? Jezeli o mnie > chodzi, jestem liberałem i lewacy pokroju biskupa albo ciebie mnie smiesza. Nie > > chce mi sie nawet z Wami gadac, ponieważ nie za bardzo wiem o czym. Jedyne co > potraficie to opluwac czlowieka, a wasza wiedza ekonomiczna jest zerowa. > Podobnie czyniła endacja w stosunku do Grabskiego przed wojna. Tylko blim, > blim, blim, klim, plim. > No to zycze wam jakiejs posadki w MF albo w NBP - zobaczymy, jacy jestescie > wielcy. Nennemana zwolniono, moze ktorys z Was by sie załapał, co??? Tylko, tam > > trzeba troche wiedzy ekonmicznej, a nie tylko lewackiego kłapania w klawiaturke > . Wybacz , ja nie żyję w Polsce od bardzo dawna , a więc nie mam żadnego interesu na żadne posadki. Żyję w kraju gdzie tacy populiści jak Balcerowicz nie mieli by szans na żadną posadę. To co było przed wojną z Grabskim jest w żadnej mierze nieporównywalne z dzisiejszą rzeczywistością. Co do Twojej dojrzałości i z nią związane wypowiedzi o moim lewackim profilu, to cóż mamy duże rozbieżności co do zrozumienia tego słowa. Być może dla Ciebie Balcerowicz jest prawicowym geniuszem, nie wiem. Wiem iż w systemie wartości kraju gdzie ja obecnie żyję, i gdzie zakończyłem moją edukację Takie postępowanie z gospodarką pokomunistyczną jak to uczynił Balcerowicz, jest po prostu kalectwem gospodarczym świadczącym o jego nieudolności. Nie filozofuj, spójrz na fakty. One nie kłamią i nie można ich w żaden sposób usprawiedliwić. members.chello.at/auto_glanz/ Mi nie przeszkadza Twoje inne zdanie, i nie zwykłem komukolwiek z tego powodu ubliżać. Jednak wymiana poglądów nie polega na krytyce tych co mają inne zdanie. Chyba że to jest Twoje zrozumienie i forma dyskusji. Społeczeństwo było kilkakrotnie przez takich lunatyków gospodarczych jak Balcerowicz oszukane i wodzone za nos. Można odnieść było wrażenie iż podczas gdy byli komuniści dzielili się gospodarką i majątkiem narodowym Balcerowicz , również były komunista, wymyślał coraz to nowe historyjki mające za zadanie uśpić obietnicami społeczeństwo. Dzisiaj mamy wyniki poczynań takich jak on pajaców , naród stoi w skarpetach w strachu przed dniem następnym. Podczas gdy ludzie powikłani z byłą kliką komunistów porobili w szybkim czasie fortuny. W Polsce wykształciła się taka klasa średniowiecznych kapitalistów , która jest rodem cwaniactwa i oszustwa. Być może dla Ciebie jest to porządku, to Twoja sprawa . Ale nie jesteś tu sam. U nas mówi się iż klasa kapitalistów w każdym kraju ma dużą odpowiedzialność nad gospodarką., a tym samym nad narodem. Nie dziwota iż Polska gospodarka jest w złym stanie , a naród skłonny opuścić ojczyznę. W tamtym tygodniu jadąc do pracy w porannych wiadomościach agencja informacyjna podała o tym, iż problemy Państwa polskiego są spychane na inne kraje EU, tyle obywateli polskich wyjechało i chce wyjechać z kraju za chlebem, iż w Polsce jest już problem ze zdobyciem fachowców. W ten sposób Polscy rozwiązują u siebie problem bezrobocia zmuszając bezrobotnych do opuszczenia kraju. Oczywiście Balcerowicz to widzi znacznie inaczej, co można w jego wywiadzie przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie chccesz ublizac, ale cały czas to robisz 20.11.06, 12:48 nie mieszkasz i i nic na ten temat nie wiesz. Reform gospodarcze zastały zastopowane. I Polska znajduje sie w stanie zawieszenia. Rozwija sie, ale stopa wzrostu jest najnizsza wsród krajów nowoprzyjetych. To sa fakty. A Balcerowicz jest tylko chcłopcem do bicia dla Ciebie i tobie podobnych. Na innych forach wyraznie pokazałes swoją niewiedze ekonomiczną i brak zrozumienia toego, co tu sie stało 16 lat temu. 16 lat temu Polska i jej infrastruktura gospodarcza była obliczana na potrzeby ZSRR w ramach tzw. socjalistycznego podziału pracy. Przemysł zbronojeniowy produkował w 70% na potrzeby Rosjan, przemysł odziezowy i tekstylny w 80%. Przemysł stoczniowy w 90%. To sa faciu fakty. Kiedy zawalił sie RWPG cos trzeba było z tym fantem zrobic. Nikt inny tych towarów w takiej masie nie potrzebował. A do tego byli inni producenci. Nikt inny nie potrzebował takich ilosci cukrowni, fabryk kwasu siarkowego, kopaln itp. A to były rowniez hity eksportowe PRL. Nikt nie potrzebował takich ilosci taboru kolejowego, jakie PRL produkował. To sa fakty. Ktos musiał cos z tym zrobic. Było to bolesne dla ludzi z tym zwiłzanych, ale te miejsca pracy musiały zniknąć. Tak, jak znikały miliony miejsc pracy w innych krajach. Ale tobie i tobie podobnym brak jest obiektywnego podejscia do zycia. Widzicie jedynie lewackie fantasmagorie i nic po za tym. Wiec nie pluj na ludzi, ktorzy wykonują w tym kraju najciezszą prace i do tego jakże niewdzieczną. A reszta twoich postów to blim, blim, blim. A moze napiszecz cos o Marusiu Ditle,. Ty tylko ciągle o jednym - to jakas twoja obsesja. Ciekawi mnie, co Ty bys zrobił, jako minister finansów? Pewqnie wielkiego bąka, poniewaz krytykowac kazdy potrafi. A wiec, do klocków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bischof Re: nie chccesz ublizac, ale cały czas to robisz 20.11.06, 18:54 1410_tenrok napisał: > nie mieszkasz i i nic na ten temat nie wiesz. Reform gospodarcze zastały > zastopowane. I Polska znajduje sie w stanie zawieszenia. Rozwija sie, ale stopa > > wzrostu jest najnizsza wsród krajów nowoprzyjetych. To sa fakty. > A Balcerowicz jest tylko chcłopcem do bicia dla Ciebie i tobie podobnych. Na > innych forach wyraznie pokazałes swoją niewiedze ekonomiczną i brak zrozumienia > > toego, co tu sie stało 16 lat temu. 16 lat temu Polska i jej infrastruktura > gospodarcza była obliczana na potrzeby ZSRR w ramach tzw. socjalistycznego > podziału pracy. Przemysł zbronojeniowy produkował w 70% na potrzeby Rosjan, > przemysł odziezowy i tekstylny w 80%. Przemysł stoczniowy w 90%. To sa faciu > fakty. Kiedy zawalił sie RWPG cos trzeba było z tym fantem zrobic. Nikt inny > tych towarów w takiej masie nie potrzebował. A do tego byli inni producenci. > Nikt inny nie potrzebował takich ilosci cukrowni, fabryk kwasu siarkowego, > kopaln itp. A to były rowniez hity eksportowe PRL. Nikt nie potrzebował takich > ilosci taboru kolejowego, jakie PRL produkował. To sa fakty. Ktos musiał cos z > tym zrobic. Było to bolesne dla ludzi z tym zwiłzanych, ale te miejsca pracy > musiały zniknąć. Tak, jak znikały miliony miejsc pracy w innych krajach. > Ale tobie i tobie podobnym brak jest obiektywnego podejscia do zycia. Widzicie > jedynie lewackie fantasmagorie i nic po za tym. Wiec nie pluj na ludzi, ktorzy > wykonują w tym kraju najciezszą prace i do tego jakże niewdzieczną. > A reszta twoich postów to blim, blim, blim. > A moze napiszecz cos o Marusiu Ditle,. Ty tylko ciągle o jednym - to jakas > twoja obsesja. Ciekawi mnie, co Ty bys zrobił, jako minister finansów? Pewqnie > wielkiego bąka, poniewaz krytykowac kazdy potrafi. > A wiec, do klocków!!! > Mój drogi, Ty naprawdę nie musisz mnie uświadamiać. To co piszesz, to jest ogólnie znane i naprawdę nic nie wnosisz tym w dyskusje. To że mieszkam od dawna poza Polską również nic nie znaczy, i błędnie interpretujesz ten fakt. Czasami jestem w kraju co dwa tygodnie w moim wrocławskim mieszkaniu. I doskonale orientuje się w sytuacji będącej w kraju. To co napisałeś na temat zależności gospodarki polskiej za czasów komuny, to nic nowego dla mnie. To ja wiedziałem już ponad trzydzieści lat temu, a więc nie wnosisz tym nic nowego do dyskusji. Wierz mi, nie tylko gospodarka polska była uzależniona od ZSRR-u i pracowała dla niej. Ale tak było w całym bloku komunistycznym. A więc to jest tylko balcerowiczowski parawan, używany do ucieczki od odpowiedzialnością.. Mi nie przeszkadza iż Ty wyrabiasz sobie zdanie przy pomocy GW. Ale wierz mi patrząc z mojej perspektywy na sytuację w Polsce , widać chałturę gospodarczą , za co ktoś jest odpowiedzialny. Niepomogą żadne wymówki typu Twojego zrozumienia, to jest raczej wielkie niezrozumienie z Twojej strony. Fakty mówią za siebie members.chello.at/auto_glanz/ Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok blim, blim, blim - do klockow 20.11.06, 23:16 moj drogi misiu, z twojej perpektywy opowiadasz głupoty. Przypominasz mi stary dowcip, ze wszyscy Polacy to lekarze. Obecnie wszyscy Polacy to ekonomisci specjalizujący sie w opieprzaniu Balcerowicza..... Po prostu bomba! kocham was chłopaki. Na pewno kocham was, poniewaz na pewno macie racje. na pewno wasze recepty są super i na pewno dobrze, że nie macie nic tu w tej kwestii do gadania, tylko sobie moze blimblimbac bimbaczyc lub cos innego robic. Po prostu rozkosz. Napisz cos jeszcze moj drogi kolego, ponieważ wielbie czytac Twoje posty o wrocławskim domu o trawie koszonej, no reszcie to juz nie. No to do nastepnego. A ekonomia to nie jest zabawa dla małych misiu, na prawde uwierz mi - klocki lego! Na pewno klocki lego, albo inne klocki. moj syn uwielbia duplo albo drewniane. No ale on ma kilka lat dopiero. dobrze, ze nie jest starszy, bo jesli dowiedziałby sie o Balcerowiczu!!! ŁO JEZUSICKU!!! Musze go przed tym jednak przestrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
bischof Re: blim, blim, blim - do klockow 20.11.06, 23:36 1410_tenrok napisał: > moj drogi misiu, z twojej perpektywy opowiadasz głupoty. Przypominasz mi stary > dowcip, ze wszyscy Polacy to lekarze. Obecnie wszyscy Polacy to ekonomisci > specjalizujący sie w opieprzaniu Balcerowicza..... Po prostu bomba! kocham was > chłopaki. > Człowieku, ja nie jestem ekonomistą , ale czytam prasę na zachodzie gdzie wypowiadają się ekonomiści . Być może dla Ciebie jedynym źródłem słusznym jest GW. Ale ja GW nie czytam, natomiast czytam obcojęzyczne dzienniki do których Ty najprawdopodobniej nie masz dostępu. Twoje niemądra postawa iż trzeba być ekonomistą aby wypowiadać się w tej kwestii pokazuje jak daleko Ty jesteś ograniczony. > > Na pewno kocham was, poniewaz na pewno macie racje. na pewno wasze > recepty są super i na pewno dobrze, że nie macie nic tu w tej kwestii do > gadania, tylko sobie moze blimblimbac bimbaczyc lub cos innego robic. > Po prostu rozkosz. Napisz cos jeszcze moj drogi kolego, ponieważ wielbie czytac > > Twoje posty o wrocławskim domu o trawie koszonej, no reszcie to juz nie. > No to do nastepnego. > Widzę że powoli tracisz nad sobą kontrolę, i gadasz od rzeczy . Może tylko to Ci pozostało ??? > > A ekonomia to nie jest zabawa dla małych misiu, na prawde uwierz mi - klocki > lego! Na pewno klocki lego, albo inne klocki. moj syn uwielbia duplo albo > drewniane. No ale on ma kilka lat dopiero. dobrze, ze nie jest starszy, bo > jesli dowiedziałby sie o Balcerowiczu!!! ŁO JEZUSICKU!!! Musze go przed tym > jednak przestrzec. > Jak widać jesteś beznadziejnym przypadkiem . No i tak bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok No wreszcie! Mamy! Nasza krynic wiedzy ekonomiczn 21.11.06, 17:28 ej. Nasz wielkie krytyk Balcerowicza, ktory na pewno wie lepiej od niego! A dlaczego? 1. mieszka za granicą 2. czyta gazety (to wielkie!) 3. rozumie co mowia tamtejsi ekonomisci. nic dodac, nic ując blim, blim, blim - do klockow! Gdybys jeszcze skonczył no. Harvard School of Ecomics, to byłbym gotów powiedziec, że masz racje, a ja opowiadam głupoty. Dla ułatwienia zrozumienia dyskusji stweirdzam, ze czytam regularnie Microcomputer oraz chipa, ale nie uwazam abym sie znał na elektronice komputerowej i nie zamierzam poprawiac komputerow, mimo tego, ze czasami wali mi sie moj sprzecior..... Dziekuje eminencjo za genialnosc. Moze eminencja zajmie sie czyms sensownym? Odpowiedz Link Zgłoś
bischof Re: No wreszcie! Mamy! Nasza krynic wiedzy ekonom 21.11.06, 18:30 1410_tenrok napisał: > ej. Nasz wielkie krytyk Balcerowicza, ktory na pewno wie lepiej od niego! A > dlaczego? > 1. mieszka za granicą > 2. czyta gazety (to wielkie!) > 3. rozumie co mowia tamtejsi ekonomisci. > nic dodac, nic ując > blim, blim, blim - do klockow! > Gdybys jeszcze skonczył no. Harvard School of Ecomics, to byłbym gotów > powiedziec, że masz racje, a ja opowiadam głupoty. > Dla ułatwienia zrozumienia dyskusji stweirdzam, ze czytam regularnie > Microcomputer oraz chipa, ale nie uwazam abym sie znał na elektronice > komputerowej i nie zamierzam poprawiac komputerow, mimo tego, ze czasami wali > mi sie moj sprzecior..... > > Dziekuje eminencjo za genialnosc. > Moze eminencja zajmie sie czyms sensownym? > Zachowujesz się jak szczeniak, ale widocznie to Twój styl. Ja reprezentuje punkt widzenia na sytuacje w byłym bloku sowieckim widzianym okiem specjalistów zachodnich. Specjalistów w dziedzinie ekonomi którym Balcerowicz może czyścić buty. Specjalistów z krwi i kości, a nie jak Twój idol były komunista i wykładowca w Instytucie Marksizmu-Leninizmu. Specjalistów do których mam zaufanie , którzy mają nie tylko doświadczenie i którzy nie czytają z fusów. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Nasza krynica sie wkurzyła, brrrrrrrrrrrrrr 22.11.06, 18:13 czy masz chipa???? Na szczeniaka jesz kupe za stary!!! A ty mały trujesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: jestescie slodcy, wy domorsli ekonomisci IP: *.chello.pl 19.11.06, 22:38 Homo sowieticus - na pewno zaślepieni ideolodzy,na pewno wyznają KULT JEDNOSTKI,na pewno relikt przeszłości Do:1410_tenrok.Ty naprawdę wierzysz w podział - lewacy,liberałowie,itp??? Na prawdę wierzysz,że ekonomiści na stanowiskach mają,mogą,powinni mieć wpływ na rozwój gospodarczy państwa???!!! P.S. To Ty w swoich wypowiedziach nie przedstawiasz kontrargumentacji i opluwasz adwersarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a konkrety, czy mam cytowac odnosnie wypowiedzi? 20.11.06, 12:53 A w twoim poscie jest wiele nieprawdziwosci. Ktos musi mies wpływ na panstwa ekeonomie. Jezeli do leczeniea bierze sie lekarzy, a nie znachorów, tak wiec do zarządzania finansami bierze sie ekonomistów. Czy tak prawda była łaskawa Ci umknąc? Reszta na podobnym poziomie. A jakie to argumenty przyjacielu do tej przedstawiles? Aha, no przeciez Balcerowicz jest na pewno nieukiem, napewno czyms tam, na pewno czyms tam. No fajne argumenty, nie chce mi sie nawet ich przytacztac. Do klockow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: jestescie slodcy, wy domorsli ekonomisci IP: *.chello.pl 19.11.06, 22:45 Do:1410_tenrok Nie Jestem dla Ciebie "gościem".Czy to dla Ciebie jasne?! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok dobra, bedziesz misiem, gosciu 20.11.06, 12:54 ????? Aj ak zaczniesz pisac z sensem, to i sie zastanowie nad Twoją prosbą, misiu! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok dlaczego nie masz byc gosciem???? 20.11.06, 13:11 "Leszek Balcerowicz- na pewno wróży z fusów" fajny cytat, a ty z czego wrozysz????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: idzicie dzieci pobawic sie klockanmi lego, do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 22:35 Ciekawi mnie, co zescie do tej pory > zdziałali w gospodarce, ze tak wymądrzacie sie o niby nieprofesjonalnosci > Balcerowicza? Prowadze firemkę, zdziałałem to, na co Pozwolił mi jego Ekonomiczna Ekscelecja. Dzięki jego stopom procentowym nie mieliśmy dostępu do kapitału, przyczółki i miejsce na rynku zajęli obcokrajowcy z liniami kredytowymi, przywilejami itp. Fakt, że istnieję i nie dałem się schłodzić i wbrew "korzystnej" polityce gospodarczej jeszcze mnie czasami dziwi. A co ty zdziałeś, chętnie Posłucham udacznika? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Zaczynałem w dawnych czasach, kiedy nie było zadny 20.11.06, 13:08 ch pieniedzy, a inflacja stworzona przez pozną komune wynosiła 60%. Była juz w miare niska, ale nadal mordercza. Pieniedzy w owym czasie, jak i instytuacji bankowych z prawdziwiego zdarzenia, nie było. Byli aroganccy komunistycznie dyrektorzy nowo powstałych instytucji z rozbicia regionalnych agend NBP. Kazda rzecz, np. założenie durnego konta, to była walka z wiatrakami. Tworzyłem podstawy recycklingu w Polsce. Widziałem pazernosc urzedasów na różnych poziomach - od ministra po referenta w jednostce gminnej. To była przeciez praktyka komuny, aby brac wziuntke. Słynne 20-20 za kredyt, ktorego nie trzeba było oddawac..... I to własnie reforma Balcerowicza rozłozyła, na szczescie sprowadzając do normalnosci. Dzieki tej reformie zaczeło byc tu, jak w Europie, a nie jak w Azji. Ktos tą reforme zastopował, krzyczac, jaki to ten Balcerowicz nie dobry. Dla mnie jest dobry, poniewaz dzieki niemu mogłem i nadal moge pracowac rzetelnie, no chyba ze jakis urzedas sie nawinie i znow bedzie chciał łapowy. Ale wole nie pracowac z panstwem, ponieważ mam swoje zdanie na temat panstwa i jego sług. Wystarczy? A pieniądze i instytucje kredytowe - w owych czasach? Kiedy III RP zaczynała, oceniano, że około 12-18 mld USD było ukrytych w skarpetkach u ludzi, ktorzy nie mieli zaufania do systemu bankowego peerel. To były pierwsze pieniadze na inwestycje. Innych nie było, no chyba ze komuna dla swoich. Z tym własnie wlaczyli tacy ludzie jak Balcerowicz. Pewnie nie pamietacie, albo nie zamierzacie pamietac. Ja pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: O ideologiach i gospodarce IP: *.chello.pl 20.11.06, 00:21 Chciałbym nadmienić wyznawcom ideologii Hayeka,Friedmana i uczniom,jak Balcerowicz,że w wielkich koncernach szwedzkich mają udziały kapitały międzynarodowe i ...państwo.Tak,tak - PAŃSTWO!A z jakim skutkiem,chyba nie trzeba tego mówić.Tak więc ideologia ma się do biznesu,gospodarki jak pięść do nosa.Liczy się umiejętność.Złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy. Szwedzi mają znikomą korupcję,bądż wcale i świetnie funkcjonującą administrację państwową-przyjazną obywatelom.To zasługa jakiegoś króla,który wziął ich za du.ę i zrobił porządek. Wzorów,modeli gospodarczych i administracyjnych jest wiele.Co kraj,to obyczaj więc popracujmy nad polskim modelem,a nie spierajmy się o Hayeków,Friedmanów,Shmitów bo to tylko ideolodzy-idealiści z minionych epok.A dziś w Polsce są inne realia.Tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel Re: O ideologiach i gospodarce z mównicy sejmowej 20.11.06, 12:28 Nie wiem dlaczego dyskutujemy o Balcerowiczu, ale jedno jest pewne. Tak to bym powiedział z mównicy sejmowej: Pan Balcerowicz , to człowiek, który rządził lub współrządził finansami Polski przez 16 lat. Tak, Balcerowicz jest główną osobą odpowiedzialną za przeprowadzenie transformacji Polski z gospodarki planowo-socjalistycznej do gospodarki wolnorynkowej, znanej jako "Plan Balcerowicza". Tak , Balcerowicz zdołał zdławić hiperinflacje, przeprowadził reformę bankowości, ale pytam się teraz was wszystkich, was siedzących tutaj w ławach poselskich oraz miliony Polaków przed telewizorami: SKORO JEST TAK DOBRZE , TO DLACZEGO JEST TAK ŹLE? !!! Znowu przypadek kiedy operacja się udała , ale pacjent zmarł?!!! Dlaczego panie Balcerowicz, młodzi ludzie z takich krajów jak Czechy, Węgry, Słowacja nie imigrują tak masowo jak Polacy? Dlaczego panie Balcerowicz, mamy tylko szczęśliwe jednostki w nieszczęśliwym społeczeństwie? PKB wzrastał przez ostatnie 16 lat razem ze wzrostem...zubożenia społeczeństwa!!! O to chodziło w pańskiej reformie? Reformie finansów publicznych, po której pracownicy budżetówki, w tym lekarze, nauczyciele , pracownicy naukowi otrzymują pensję wystarczającą im na zapłacenie czynszu!!! A może chodziło o to , aby 90% społeczeństwa jadło to, co wyrzuci 10 % najbogatszych, często krętaczy, aferzystów, to panie Balcerowicz nie jest "wolna gospodarka liberałów" , to jest "wolna amerykanka"!!! Balcerowicz nie musi , ale powinien odejść, dla dobra Polski i wszystkich Polaków!!! Teraz burza oklasków z prawej i lewej strony sali sejmowej. Niektórzy posłowie biją brawo na stojąco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 13:07 homo sovieticus - na pewno wybiórcza pamięć,na pewno wybiórcza wiedza,na pewno katastroficzne wizje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 13:15 homo sovieticus - na pewno okaleczony psychicznie przez tamtą epokę,na pewno mentalnie w niej tkwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 13:23 homo sovieticus - tak naprawdę tęskni za minionym ustrojem,na pewno wszystko było prostrze,na pewno jednomyślne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 14:57 homo sovieticus - na pewno tendencyjny;na pewno klapki na oczach,jak u konia;na pewno małostkowy;na pewno upierdliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 15:07 Obywatel III RP - na pewno zagoniony,na pewno frajer,na pewno niewolnik,na pewno dojony przez system Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 15:11 Obywatel III RP - na pewno myślał,że coś pozytywnego wyniknie z tego,a tak d..a blada,kompletna rozpierducha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 15:33 Obywatel III RP - na pewno zatyrany fizol,na pewno Syzyf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 15:43 III RP - na pewno bez własnych technologii,na pewno nie inwestuje,na pewno trwoni pięniądze na dobra luksusowe,na pewno zacofana,na pewno tak dalej być nie może Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok misiek, gosciu - idz sie leczyc 20.11.06, 16:19 masz cos sensownego do powiedzenia, czy tylko potrafisz na pewno klepac na pewno bezmyslnie na pewno w klawiaturre na pewno (?) swojego kompa. A miała byc słodka rozmowa z Markiem D. Miała, ale na pewno nie na pewno jest na pewno, no pewnie, na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 16:28 homo sovieticus - na pewno bezmyślny,na pewno nierozumny,na pewno imituje na poziomie małpy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 16:32 homo sovieticusy - na pewno alfonsi III RP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 16:36 homo sovieticus - na pewno bliski krewny neandertalczyka,na pewno zakręcony i zagubiony,na pewno sierść mu się jeży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 23:21 III RP - prawie rzeczywistość wirtualna,na pewno twór inżynierii finansowej zwyrodnialców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 21.11.06, 14:39 Obywatel III RP - na pewno wolontariusz,na pewno dojna krowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 17:36 Panie Marku Ditel!Że też Panu chce się podejmować próbę dyskusji z homo sovieticusami.Przecież oni nadają na innych częstotliwościach.Daremny trud. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Ło Jezusicku! Robek idzta sie lecyc, boscia na 20.11.06, 23:20 jakie skaradzenstfo popadli. Idzta do doktora, to na pewno kołtun nadwislanski albo ruptura! Ło Jezusicku! Ło laboga! Wam to mowie ja, homo europeicus. I nie powtarzajta ciongle tych na pewno, bo wicie, na pewno to jest ino kostucha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 20.11.06, 23:45 homo sovieticus - na pewno istota niższego rzędu,na pewno posługuje się nieartykuowanymi dżwiękami,na pewno pozbawiony zdolności percepcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 21.11.06, 11:14 homo sovieticus - na pewno kieruje się niskimi pobudkami;na pewno jego byt określa instynkt zwierzęcy;na pewno bez skrupułów walczy o przetrwanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 21.11.06, 13:24 homo sovieticus - na pewno podludż aspołeczny,na pewno antyrozwojowy,na pewno zachowawczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 21.11.06, 17:14 homo sovieticus i III RP - na pewno małpiszon w dżungli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 21.11.06, 18:53 homo sovieticus - na pewno nie umie czytac ze zrozumieniem,na pewno nie rozumie siebie,na pewno nie rozumiany przez otoczenie,na pewno problematyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 21.11.06, 19:01 homo sovieticus - na pewno nie wie,gdzie szukać;na pewno typ rozczeniowca;na pewno lubi obarczać innych swoją nieudolnością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 21.11.06, 19:43 homo sovieticus - na pewno dwie lewe ręce,na pewno beztalencie,na pewno ślizga się po czyichś plecach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja IP: *.chello.pl 21.11.06, 22:39 III RP - jakże bliska PRL:jak infantylnie,jak nudno,bez celu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o PO i SLD IP: *.chello.pl 22.11.06, 00:51 Donald Tusk - na pewno bliżniak Olejniczaka i Napieralskiego;na pewno bredzi,jak oni;na pewno marzy im się "nocna zmiana"-bis, na pewno są niebezpieczni dla demokracji;na pewno chcą destabilizacji Kim są ich mocodawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Donaldzie IP: *.chello.pl 22.11.06, 14:27 Znowu jątrzy,znowu zionie jadem nienawiści.Na pewno jego intencje są nieczyste.Na pewno chciałby koalicji z SLD. Donald Tusk - prawie ma rodowód solidarnościowy.Może jakiś szpicelek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o III RP IP: *.chello.pl 22.11.06, 16:36 III RP - na pewno stoi na głowie,na pewno zagmatwana,na pewno niepotrzebnie skomplikowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o III RP IP: *.chello.pl 22.11.06, 17:22 III RP - na pewno z igły robi widły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robe Re: refleksja o III RP IP: *.chello.pl 22.11.06, 21:53 III RP - na pewno folwark Balcerowicza i Moskwy. Jaki pan,taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o III RP IP: *.chello.pl 24.11.06, 20:22 III RP - na pewno trzeba ją zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Donaldzie IP: *.chello.pl 22.11.06, 21:27 Donald Tusk - na pewno odmieniec,jak śrubka;na pewno lewoskrętny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Donaldzie IP: *.chello.pl 23.11.06, 14:01 Donald Tusk - na pewno bredzi,na pewno ośmiesza się,na pewno zamieszał się,na pewno laik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 24.11.06, 15:34 Hanna Gronkiewicz-Waltz - na pewno też jest lewoskrętna;na pewno chciałaby rządzić Warszawą z SLD;na pewno układ warszawski;na pewno widmo Leszka Millera;na pewno korupcja ,jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 24.11.06, 19:34 Hanna Waltz i SLD - na pewno chcieliby zatańczyć tango warszawskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:48 Hanna Gronkiewicz-Waltz - prawie zdolna,przedsiębiorcza,jak prawie prezydent Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 26.11.06, 15:14 Hanna Gronkiewicz - Waltz - na pewno faworyta Michnika,Kwaśniewskiego,Millera;na pewno kochająca się rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 26.11.06, 19:24 Hanna Gronkiewicz-Waltz - na pewno gospodarna,jak premier Rokita;na pewno konstruktywna,jak Schetyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 26.11.06, 19:44 Hanna Gronkiewicz-Waltz - na pewno przebojowa,jak Olejniczak i Napieralski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 26.11.06, 19:53 Hanna Gronkiewicz-Waltz - na pewno marzy o objęciach Leszka Millera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 22.11.06, 22:39 homo sovieticus - na pewno spolszczony stalinowiec i jego ziomkowie,na pewno ma awersje do kultury i tradycji polskiej,na pewno jej nie rozumie,na pewno można go poznać po odmiennej frazeologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 23.11.06, 14:48 homo sovieticus - lubi drwić z wszyskiego co polskie,upaja się tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 23.11.06, 15:55 homo sovieticus - na pewno kala własne(?) gniazdo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 23.11.06, 17:08 Propozycja utworzenia rosyjskiej tarczy antyrakietowej w UE(NATO)to napewno szczyt śmieszności,akt desperacji wobec solidarnej UE i rozszerzającego się NATO.Prezydent i Premier Kaczyńscy na pewno pogrywają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 23.11.06, 23:31 Na pewno Chiny zarzucą Rosję czapkami,skolonializują część azjatycką.To tylko kwestia czasu.KGB-iści niszczą naród rosyjski-mają skrajnie ujemny przyrost naturalny,alkoholizm,narkomania,AIDS,zniszczoną strukturę społeczną.Wyrazy współczucia(oczywiście dla narodu,a nie władzy).Dlatego pchają się z butami do Europy,stąd te zalotne uśmiechy Putina do polityków europejskich.Tylko naiwni samobójcy mogą ulec ich "czarowi".Zwiększają się wpływy USA w Europie-na pewno będą budować tarczę antyrakietową,chcą poszerzyć NATO o nowych członków (Szwecja,Finlandia i ktoś tam jeszcze),zainteresowani są dywersyfikacją dostaw surowców energetycznych z rejonu morza kaspijskiego.Więc Rosja nie jest w komfortowej sytuacji,ale udaje rozgrywającego.Robi dobrą minę do złej gry.W bezczelny sposób próbuje deprecjonować Polskę.Daremny trud!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 24.11.06, 16:54 Putin i jego świta - na pewno tworzą fikcyjne wątki,na pewno sami się zamieszają.Na pewno nie możemy dać się sprowokować,na pewno musimy zachować dystans i ROBIĆ SWOJE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 24.11.06, 17:03 Rosja - na pewno stary,wyliniały niedżwiedż bez zębów i pazórów,który próbuje porykiwać.Na pewno uwiąd starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 24.11.06, 19:13 Putin,Jastrzębski itp - prawie można wierzyć ich słowom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 24.11.06, 20:56 Władymir Putin - na pewno lubi pokrzyczeć,pogrozić-NA PEWNO nie ma naboi w kałachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:Refleksja o przyzwyczajeniach IP: *.chello.pl 25.11.06, 16:38 To,że Polska traktowana jest przez UE i Rosję,jako drugorzędny partner,NA PEWNO jest zasługą poprzednich ekip rządzących Polską i byłej pseudodyplomacji.Tak UE i Rosję przyzwyczaili.Na szczęście ekipa się zmieniła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 26.11.06, 14:45 Putin i jego świta - na pewno niegrożni ekshibicjoniści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 23.11.06, 17:26 homo sovieticus - na pewno chwiejna osobość;na pewno podatny na wpływ otoczenia;na pewno kieruje się instynktem stadnym;na pewno,wbrew pozorom,zakompleksowany;na pewno niska samoocena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 23.11.06, 17:36 homo sovieticus - braki nadrabia tupetem.Na pewno sieje spustoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 24.11.06, 16:29 homo sovieticus,jako polityk - na pewno lubi wywiady,dużo teoretyzuje;na pewno gubi się w swoich domysłach.Na pewno płynie z nurtem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 24.11.06, 18:27 homo sovieticus,jako polityk - lubi pouczać adwersarzy,mimo że nie jest wtajemniczony w działaniach prezydenta,rządu.Na pewno groteskowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 24.11.06, 18:46 homo sovieticus,jako polityk - na pewno może dużo gadać,a nawet być uszczypliwym,bo i tak jest nie szkodliwy.Na pewno nie wie, co się wokół dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 19:43 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno beton partyjny,na pewno robią w gacie,na pewno PRL-oska cenzura - NA PEWNO kasują moje wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 19:48 Warszawiacy - na pewno manipulowani,na pewno zniewoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 19:50 Warszawa - prawie wolność,prawie pluralizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 19:57 Warszawiacy - prawie demokracja,na pewno komunistyczna jednomyślność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:01 Warszawa - prawie Moskwa,Hanna Gronkiewicz-Waltz - prawie Władymir Putin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:06 Warszawiacy - na pewno oszukiwani przez reżim PO-SLD Wrocławianie składają wyrazy współczucia-wierzymy,że demokracja niedługo zawita do Warszawy.JESTEŚMY Z WAMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:08 warszawska demokracja - na pewno rzeczywistość wirtualna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:12 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno na łańcuchu Kremla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:13 Warszawa - prawie komunistyczna enklawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:15 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno zakłamane,jak czekista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:18 warszawskie forum "gazety wybiórczej',PO,SLD - na pewno wypierdki Stalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:28 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno wciskają kit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:38 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno tuba propagandowa PO,SLD;na pewno nie uznaje odmiennych poglądów;na pewno chcieliby zamknąć wszystkim usta;na pewno PRL-bis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:40 Warszawiacy - na pewno indoktrynowani przez lokalne media Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:16 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - prawie nadaje na częstotliwościach KGB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:34 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno na muszce karabinu Putina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:43 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno nie toleruje myślących inaczej, na pewno KC PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:48 warszawska "gazeta wybiórcza" - gigantyczna wytwórnia papieru toaletowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:59 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno mdłe,nudne,niszowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 22:01 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno prowincjonalne,zaściankowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 22:05 warszawska "gazeta wybiórcza" - na pewno zatrudniają emerytowanych klawiszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 22:18 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno "Trybuna Ludu" w nowej formie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 22:41 warszawska "gazeta wybiórcza' - na pewno ciotki przyzwoitki,na pewno kącik wzajemnej adoracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 23:00 warszawska "gazeta wybiórcza" - gdyby nie dodatek "praca",mieliby nakład wielkości "Strażnicy" dla świadków Jehowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 23:20 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - tylko dla poprawnych politycznie,na pewno wg prikazu Michnika i Łuczywo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 14:06 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno dyspozycyjne,jak starszy brat A.Michnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:24 warszawskie forum "gazety wybiórczej" - prawie retransmisja z Moskwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:51 warszawska "gazeta wybiórcza" - na pewno banda mózgoje...ów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 14:57 warszawskie forum i "gazeta wybiórcza" - na pewno ograniczone i prymitywne,jak A.Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 15:03 warszawskie forum i "gazeta i wybiórcza" - na pewno kooperatywni,jak rodzina Szechterów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 15:21 A.Michnik i "elyty" warsiawskie - prawie klan Szechterów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 15:50 warszawskie forum i "gazeta wybiórcza" - tak treściwe i opiniotwórcze,jak bełkot A.Michnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: releksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 16:02 Warszawiacy na pewno mogą pozazdrościć Wrocławianom WOLNOŚCI SŁOWA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: releksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 16:16 warszawskie forum i "gazeta wybiórcza" - na pewno wiarygodni,jak Szechterowie Niedaleko pada jabłko od jabłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: releksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 17:07 warszawskie społeczeństwo a poprawność polityczna kreowana przez "wybiórczą" - prawie,jak "Powrót z gwiazd" S.Lema Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Idz juz do domu - osmieszasz sie! 26.11.06, 22:59 sio!!!! I nie mieszaj Lema do swoich matactw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halorobert Re: Idz juz do domu - osmieszasz sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o homo sovieticusach IP: *.chello.pl 27.11.06, 20:03 homo sovieticus - na pewno ktoś odwala za niego czarną robotę,NA PEWNO ma więcej szczęścia niż rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja IP: *.chello.pl 27.11.06, 20:05 Na pewno wszystko jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o homo sovieticusach IP: *.chello.pl 27.11.06, 20:22 homo sovieticus - na pewno nie sieje,a zbiera.Któż to taki?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: refleksja o homo sovieticusach IP: *.chello.pl 27.11.06, 23:14 Czy szczęście dane jest na wieczność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: o stosunkach międzymiastowych IP: *.chello.pl 28.11.06, 15:04 Wrocław jest płci męskiej,a Warszawa płci żeńskiej.Co będzie owocem ich zbliżenia?Odpowiedż:mała Włoszczowa!Hi,hi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:refleksja o SLD IP: *.chello.pl 29.11.06, 17:23 Sprawa palenia swastyk przez prawdopodobnie Młodzież Wszechpolską chyba jest sztucznie rozdmuchana.Na filmie nie widać twarzy uczestników,więc będzie trudno ich zidentyfikować.Być może o to chodzi.SLD traktuje to,jako sposób zaistnienia w mediach,bo tak naprawdę nie mają nic do powiedzenia w polityce.Psudopolityk Grzegorz Napieralski powinien najpierw zgłosić sprawę do prokuratury,a nie domagać się delegalizacji M.Wszechpolskiej i odwołania wicepremiera Romana Giertycha.Chyba taka kolej rzeczy obowiązuje w cywilizowanym państwie prawa,ale SLD traktuje Polskę,jak prowincję Rosji.Pozostały im stare nawyki.SLD to banda pieniaczy,destruktorów,którzy posługują się metodami prowokacyjnymi w stylu sowieckim.Po prostu należy ich olewać,skoro nie spełniają cywilizowanych standartów.Won na swoje miejsce - do matki Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:refleksja o SLD IP: *.chello.pl 29.11.06, 19:48 P.S. Pętaki,które bawiły się swastyką mogą dostać chyba kolegium,być usunięci z organizacji.Dziwię się dziennikarzom,że w tej sprawie kierują pytania do Premiera Kaczyńskiego i Giertycha.Co ich obchodzą jakieś gnojki-mają swoje zadania wagi państwowej.Jeśli SLD,dziennikarze uważają to za przestępstwo,niech zgłoszą do prokuratury,a nie przynudzają,histeryzują.Nawet nie potrafią korzystać z praw obywatelskich.Nie improwizujcie sobie pracy. O ile dobrze pamiętam R. Giertych zrzekł sie szefostwa i członkostwa w M.Wszechpolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:refleksja o SLD IP: *.chello.pl 29.11.06, 21:42 Grzegorz Napieralski a sprawa swastyki - tym razem zaszczał sobie gacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:refleksja o mediach IP: *.chello.pl 29.11.06, 23:24 Warsiawskie media, imputując rządowi sprawę swastyki,dowiodły swojej głupoty,prymitywizmu,nizin umysłowych.Proponuję bojkot szczególnie TVN,bo nawet Rymarski(chyba nie przekręciłem nazwiska)zachował się wczoraj wobec min.Dorna,jak ostatni prymityw(ciśnie się na usta mocniejsze słowo).M.olejnik też zaczęła szczekać do min.Gosiewskiego.Coś się dziennikarzynom poprzewracało w głowach.W dzieciństwie nie było komu zaszczepić rozwydrzonym bachorom ogłady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:refleksja o mediach IP: *.chello.pl 29.11.06, 23:48 Sorki,a jednak przekręciłem nazwisko.Poprawnie brzmi:Rymanowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:refleksja o mediach IP: *.chello.pl 30.11.06, 15:24 Wczoraj u Rymanowskiego w TVN był R.Ziemkiewicz i jakiś gość w czerwonej koszuli.Ziemkiewicz z wdziękiem torpedował i nokautował.To było na prawdę piękne.Uczta się warsiawskie pismaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:refleksja o mediach IP: *.chello.pl 30.11.06, 20:42 W wywiadzie z min.Z.Gilowską M.Olejnik przytoczyła wypowiedż Premiera Kaczyńskiego,z której wynika,że jest sceptyczny szybkiemu przyjęciu euro.Do końca programu molestowała Zytę o terminy i tym podobne duperele.Ale nie przytoczyła wypowiedzi Premiera z tego samego wywiadu,gdzie określił warunki,a mianowicie:Polska powinna przyjąć euro,jak najpóżniej tzn,gdy osiągniemy zbliżony poziom rozwoju gospodarczego do krajów starej unii.To było meritum. Więc Monisia niech nie kreuje się na gwiazdę,bo ma intelekt na poziomie przysłowiowej blondynki(nie obrażając innych blond pań). Odpowiedz Link Zgłoś