Dodaj do ulubionych

Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wyborów

12.11.06, 20:36
Panie Marku bardzo prosze o komentarz, myśle że wszyscy chciali by przeczytać
co Pan o tym myśli.
Obserwuj wątek
    • Gość: kalafior Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 20:40
      Panie Ditel, czekamy na wazelinkę i wypowiedzi o mądrości Jedynej. To przez
      pańskie głupie wpisy, Ta Jedyna przewaliła w mieście.
      • 1410_tenrok Marus nie moze sie pozbierac, beczy jak wszyscy ku 12.11.06, 21:11
        mple, ktorych pogoniono do kozy........
        Polacy, moze są szaleni, ale wystarczy 100 dni szumu kaczych skrzydeł, aby
        zaczynac chciec strząsać z siebie sadomasochistyczne żaby plujące jadem.

Kondolencje dla Janusza D., to wielka porażka. Ale, moze następnym razem....

Grunt to nie załamywać sie panie Marku.
    • Gość: gosc Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.11.06, 21:33
      a nie chcielibyście małego bełkociku paranoika assura vel bischof ?

• bischof Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 12.11.06, 22:15
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> a nie chcielibyście małego bełkociku paranoika assura vel bischof ?
        >
        >
        Kukuk !
        • 1410_tenrok diabełek Balcerek to zrobił, brzydal!!! 13.11.06, 01:12
          brum brum brum brum!!!!
          • bischof Re: diabełek Balcerek to zrobił, brzydal!!! 13.11.06, 18:36
            1410_tenrok napisał:

> brum brum brum brum!!!!
            >
            bzi bzi bzi bzi !!!!!!!!!!!!!
      • koloko2 Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 12.11.06, 22:30
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> a nie chcielibyście małego bełkociku paranoika assura vel bischof ?
        >

Nie, nie, nie. Koniecznie Marek Ditel
    • Gość: pikus(na wygnaniu) Wg najnowszych sondaży IP: *.emirates.net.ae 13.11.06, 04:55
      Pan Ditel wypił 45.1 % z rozpaczy.
    • Gość: pn Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 08:37
      Ditel był pewnie wieczorem w sztabie wyborczym PiS, więc nie miał dostepu do
      internetu. Ciekawe, czy się jeszcze odezwie po wyborach - skoro u nas nie ma
      drugiej tury, to nie trzeba już agitować.
      • marek.ditel Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 13.11.06, 10:03

Odpowiem tak.
        Rafał Dutkiewicz + PiS = Prawdziwy, Swojski Wrocław.
        Zresztą według PKW: PO wygrywa w wyborach do sejmików wojewódzkich, PiS wysuwa
        się na prowadzenie w wyborach do rad powiatów i gmin.
        Wielka Armia PiS-u wygrała dwie najważniejsze bitwy:
        1.wygraliśmy wybory prezydenckie
        2.wygraliśmy wybory parlamentarne
        teraz jest remis

Jak czują się zwolennicy PO kiedy wczoraj zaraz po 20.00 "Nasz Prezydent"
        Tusk krzyknął (wcześniej wycierając jad i żółć ze swoich ust) :
        "że PO wygrywa w Polsce, a we Wrocławiu Dutkiewicz zdobył 90% poparcia?"
        Jakie to śmieszne , jakie żenujące i mało honorowe, w ogóle bez klasy!!!
        Sam Dutkiewicz - Kandydat Niezależny był i jest tym wszystkim zażenowany!!!
        Nie po to Rafał D. tworzył własny komitet i ciągle podkreślał swoją
        niezależność , aby przegrany Donald (w wyborach prezd.) i przegrana PO (w
        wyborach parlam.)krzyczały coś o nie swoim kandydacie i to w pierwszym zdaniu
        po ogłoszeniu wyników!
        To nie koniec.
        Dzisiaj , albo jutro wasz guru- Donald, albo "Premier z Krakowa" – Jan Maria
        Władysław Rokita poprosi POstkomunistę o poparcie w Warszawie!!!

Ja akurat mam wyższe wykształcenie, moje IQ to 158 , urodziłem się we
        Wrocławiu, zarabiam o wiele więcej niż średnia krajowa , mam satysfakcjonujące
        życie zawodowe i rodzinne, popieram PiS - należę do elity.
        Rozumiem , że ktoś może być głupi, brzydki (np. na twarzy), żona go zdradza, a
        kochanka nie kocha i czuję się przegrany, ale nie mogę znaleźć wytłumaczenia
        dlaczego ludzie głosują na PO-partie, która nie ma żadnego rdzenia, która jest
        pusta w środku, której założycielka pani Zyta Gilowska – przejrzała już na oczy
        i wybrała tego silniejszego i mądrzejszego – czyli PiS!
        • anu_anu Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 13.11.06, 10:43
          Dyskretnie zwracam Panu uwagę, że Pan Marcinkiewicz TEŻ będzie potrzebował
          głosów tych, którzy głosowali na Pana Borowskiego. W przeciwnym razie przegra.
          • marek.ditel Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 13.11.06, 10:59
            dyskretnie zwracam uwagę , że frekwencja w Warszawie nie przekraczała 50%.
            PiS nie musi żebrać u POstkomunistów, PiS jest honorowy. PiS zawalczy o 50%
            głosów niezdecydowanych.

Ale na topie jest to , co zrobił wczoraj Donald po 20.00 - "człowiek od roku w
            szoku" (po przegranych wyborach prez. i parlam.)!

Donald, kończ waść, wstydu oszczędź!
            • Gość: Roman Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:06
              > PiS jest honorowy.
              A szczególnie honorowi są jego czołowi przedstawiciele jak np. minister
              Lipiński kupczący z Begerową czy sam szef Jarosław żebrzący (swego czasu) o
              poparcie ubeckiej (wg jego słów) Samoobrony. Tak, PiS jest honorowy lecz na
              swoisty sposób - wtedy kiedy sam definiouje to pojęcie. Widać trzeba mieć
              szczególnie wysokie IQ by to pojąć.
            • Gość: marek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:01
              panie ditel twoi idole musieli blokować się z faszystami i kryminalistami.
              Zakłamani hipokryci pieprzą o uczciwości a zachowują się jak prymitywni
              gangsterzy który dla władzy zrobią wszystko.
              Trochę pokory panie ditel
              • Gość: Roman Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.korbank.pl 13.11.06, 14:14
                > Trochę pokory panie ditel
                Oni, natchnieni zbawiciele i wizjonerzy nie wiedzą co to słowo znaczy.
        • jestem-z-ukladu Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 13.11.06, 10:53
          Dlaczego Dutkiewicz+PiS? Przecież to PO wygrało wybory do rady miejskiej
          Wrocławia!!! Zresztą dokąd Dutkiewiczowi jest bliżej - do PiSu? Wolne żarty.
          Jad i żółć Tuska - a kto zaczął wojnę między PiS a PO? Czy przypadkiem nie PiS
          słynną reklamówką i dziadkiem z Wehrmachtu?

"popieram PiS - należę do elity" - cóż, tylko pogratulować życiowej postawy,
          dziękujemy, że w ogóle chcesz rozmawiać z forumowiczami - tym nędznym,
          lewackim, liberalnym, gejowskim i esbeckim motłochem. Wiesz, ludzie przegrani
          tak zazwyczaj sobie tłumaczą, że należą do elity. Znoszą życiowe upokorzenia,
          by potem dawać upust swojej pogardzie dla otoczenia. Jesteś żałosną postacią,
          współczuję ci, wspomnę o tobie w modlitwie.

-----------------------------
          to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło:
          www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A
          • wnuk.nerona Poglądy nienawiści 13.11.06, 11:10
            Panie Ditel! Skąd u Pana tak wiele nienawiści do ludzi o innych poglądach? Czy
            panska formacja głosi takie "prawdy", jakie Pan to ogłaszasz na tym forum?
            Czytając pańskie wpisy mam wrażenie, że niedługo ludziska nie uznający
            pańskich "prawd" będą zamykani w namiastkach Berezy Kartuskiej. W oparciu o
            banały, głosi Pan nienawiść do innych. Wstyd mi, że mieszka pan w mieście,
            gdzie ludzie nie zgadzają się z poglądami o podziale społeczeństwa jakie Pan
            tutaj głosi.
            • marek.ditel dlaczego PO nie chce się poddać? 13.11.06, 11:22
              jaka nienawiść?
              Przecież rozbitków i tonących z platformy, a także samą założycielkę PO - Zyte
              Gilowską PiS przyjął zgodnie ze wszystkimi honorami jakie należą sie pokonanemu
              w walce.
              PO wygrało mając 32 % poparcia , a PiS ma 25% , Komitet Rafała D. ma 24%.
              Zresztą sami dobrze wiecie, że te wybory to tak jak mało znacząca bitwa. Tutaj
              we Wrocławiu jest tylko powiew "żółci i jadu" z warszawskiej PO (np.
              traktowanie Rafała D. jak "zabawki" wbrew jego woli i okrzyki , że Rafał D. to
              PO).Ludzie ze sobą współpracują , a wolnych chwilach walczą z czerwonymi
              pająkami.

Armia Wielkiego PiS-u wygrała 2 największe bitwy:
              1.wybory prezydenckie
              2.wybory parlamentarne
              teraz wygrała w radach gmin i powiatów , a w sejmikach woj. jest vice-liderem.

Gdyby nie Donald i "Premier z Krakowa" , to PO - partia bez środka, bez
              rdzenia, taka wydmuszka, miałaby lepszą przyszłość u boku Wielkiego PiS-u.
              Nie wiem dlaczego nie posłuchaliście waszej mądrej założycielki pani Zyty
              Gilowskiej i nie przyłączyliście się do Niezwyciężonej Armii Wielkiego PiS-u.
              • Gość: fakir Re: dlaczego PO nie chce się poddać? IP: 195.117.40.* 13.11.06, 11:43
                klasyka - minimalizowanie porażek i maksymalizowanie wątpliwych sukcesów (oprócz
                wyborów rzecz jasna które sukcesem niewątpliwie były) - to PIS potrafi...
              • Gość: ? Re: dlaczego PO nie chce się poddać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 11:51
                Gilowska nie jest rozbitkiem z PO, tylko ją wywalili za lewizny z wtykaniem
                rodzinki na stanowiska. Z tego samego powodu wziął ją PiS, bo mu się nadawała do
                koncepcji.
                • marek.ditel Re: dlaczego PO nie chce się poddać? 13.11.06, 13:05
                  godzina 13.00 i co?

hahahahahahahahaha!!!!
                  miało być 40% dla PO i pewna wygrana, a co jest?!!!!

klęska towarzysze, klęska!!!

Niezwyciężona Armia Wielkiego PiS-u prowadziła, prowadzi i będzie prowadzić
                  najlepszą taktykę w Wojnie Totalnej ze złem.
                  Nikt nas nie pokona , bo naród jest z nami , a to czego chce naród, chce także
                  Bóg.
                  "vox populi , vox Dei!"

Na 82,8 proc. zatwierdzonych protokołów do sejmików wojewódzkich, przy
                  frekwencji 44,92 proc. najwięcej głosów zdobyła
                  PO - 27,63 proc.,
                  drugie jest PiS z wynikiem 25,39 proc.,
                  a trzecie Lewica i Demokraci z wynikiem 14,26 proc.

Na 80,75 proc. zatwierdzonych protokołów do rad powiatów - przy frekwencji
                  47,56 proc. - najwięcej głosów zdobyły:
                  PiS 18,22 proc.,
                  PO - 12,25 proc.
                  oraz PSL - 11,24 proc

Według 95,97 proc. zatwierdzonych protokołów do rad gmin, przy frekwencji 45,58
                  proc.,
                  pierwsze jest PiS - 16,14 proc.,
                  drugie miejsce zajmuje PO - 13,40 proc.,
                  a trzecie - Lewica i Demokraci- 8,66 proc.
                  • sztuk6mistrz Re: dlaczego PO nie chce się poddać? 13.11.06, 13:19
                    Drogi panie jak ma pan odrobinę honoru, uczciwości, przyzwoitości to niech pan
                    łaskawie się zamknie, bo pieprzysz pan jak potłuczony, a ta ordynarna agitka
                    jest wprost wywodząca się od Urbana, zbiera się na mdłości czytając te
                    wazeliniarskie wypociny.
                    • Gość: . Re: dlaczego PO nie chce się poddać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:30
                      Ludziee,
                      Ten Ditel to prowokator i jajcarz. Przecież to oczywiste.
                    • tia666 dajcie spokoj 13.11.06, 14:20
                      to jego psi obowiazek
                  • Gość: Roman Re: dlaczego PO nie chce się poddać? IP: *.korbank.pl 13.11.06, 14:19
                    > Niezwyciężona Armia Wielkiego PiS-u prowadziła, prowadzi i będzie prowadzić
                    > najlepszą taktykę w Wojnie Totalnej ze złem.
                    > Nikt nas nie pokona , bo naród jest z nami , a to czego chce naród, chce
                    także
                    > Bóg.
                    > "vox populi , vox Dei!"
                    Jakbym czytał cytaty z "klasyków" - metody zresztą podobne.
              • Gość: Roman Re: dlaczego PO nie chce się poddać? IP: *.korbank.pl 13.11.06, 14:17
                > NIE PYTAJ CO PIS I POLSKA ZROBIŁA DLA CIEBIE , ALE CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA
                PIS-U I POLSKI!!!
                W ustach bolszewickich hipokrytów brzmi to żałośnie.
              • Gość: Robek Re: dlaczego PO nie chce się poddać? IP: *.chello.pl 13.11.06, 15:37
                Dodam ,że PiS,pomimo żle odbieranej koalicji z SO i LPR otrzymał doskonały
                wynik.Świadczy to o niezwykłym realiżmie,mądrości.SLD został zdziesiątkowany,a
                to było głównym celem PiS.Za trzy lata wybory parlamentarne,więc za 2
                rozpocznie NOWA GRA.Niech PO nacieszy się elektoratem wielkomiejskim.He,he
                (takie lepperowe he,he)
                • Gość: Robe Re: P.S. IP: *.chello.pl 13.11.06, 15:45
                  Sorki,NOWA GRA już się rozpoczęła!!!
        • 1410_tenrok marusiu, jakbys miał 158 to bys tak nie bełkotał 13.11.06, 14:26
          wiec nie pitol. Włazisz w internet i jestes taką jolą z dywit..... Te same
          wysokie loty intelektualne.
          Ale z tego marzenia o pojsciu z wielką armią pisowskich karzełków na Lwów i
          Wilno - to bydom NICI!
          A Dutkiewicz, gdyby chciał z Pisem - to by wygrał z pisem, a ze jest dobrym
          politykiem i ojcem miasta, to zdecydował sie na krok najmądrzejsze - nie jestem
          z ztadenj partii, jestem ponad ten shit. I ta taktyka mu przyniosła zamierzone
          efekty. Dutkiewicz jest mądrym gosciem - a ty masz na razie IQ 58 (proste prace
          domowe bez ostrych przedmiotów).
          Pa pa pa
          • Gość: jekdok Ależ on to sobie sam wymierzył i wie najlepiej ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:30
            Nie podał wprawdzie czy wagą łazienkową czy metrem krawieckim, ale ja stawiam na wagę - metr krawiecki zdaje się ma tylko 150 jednostek, chyba, że wysokość kapelusza i obcasów była mierzona osobno.

1410_tenrok napisał (w tytule postu):
            >marusiu, jakbys miał 158 to bys tak nie bełkotał

w odpowiedzi na to co marek.ditel napisał:
            > Ja akurat mam wyższe wykształcenie, moje IQ to 158 ,
            popieram PiS - należę do elity.
            > Rozumiem , że ktoś może być głupi, brzydki (np. na twarzy), żona go zdradza, a
            > kochanka nie kocha i czuję się przegrany,

Tyle nieszczęść na raz a wy się dziwicie, że to zjawisko bzdurzy i bajdurzy jak potłuczony. Toż to współczuć trzeba, zwłaszcza, że jak się okazuje stać je nawet na chwilę słabości i szczerości ;-))). A traktując to nieszczęście poważnie wyrządzacie mu dodatkowo wielką krzywdę.
          • Gość: Robek Re: marusiu, jakbys miał 158 to bys tak nie bełko IP: *.chello.pl 14.11.06, 23:53
            Neutralność polityczna na szczeblu lokalnym może być dobrą strategią,ale jeśli
            mierzy się wyżej, nie obędzie się bez poparcia i zaplecza partii
            politycznej.Widocznie taka wola Prezydenta Dutkiewicza,Jego prawo.Rządzić
            państwem,reprezentować i chronić jego interesy na arenie międzynarodowej to
            zadanie nie dla jednostki.Polityka to nie shit,tylko to co widzimy na ekranach
            telewizorów to jest wielkie SHIT.
        • jah.rastafari.jest.mym.panem Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy 13.11.06, 17:27
          > Ja akurat mam wyższe wykształcenie, moje IQ to 158 , urodziłem się we
          > Wrocławiu, zarabiam o wiele więcej niż średnia krajowa , mam
          satysfakcjonujące
          > życie zawodowe i rodzinne, popieram PiS - należę do elity.

stary, to nawet nie jest zło co ty zapodajesz. Za kogo ty się masz? Że masz
          wysoki wskaźnik rozwiązywania testów na IQ to myślisz że to coś znaczy?
          Przecież ten IQ quitient to mało ma wspólnego z inteligencją, a wszególnie z
          inteligencją emocjonalną.
          Ej stary, ale tak szczerze to szkoda ci w ogóle coś pisać. Ty i tak wiesz
          lepiej.
          Ja nigdy bym czegoś takiego nie napisał- wioem że nic nie wiem i jestem pełen
          pokory. Ty zaś nie. Pycha jest sednem zła.
        • Gość: Maras Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: 195.20.110.* 15.11.06, 14:42
          Jaka szkoda ,że przy takim wysokim IQ i dochodach jest Pan zwolennikiem tych
          skończonych durniów i psychopatów z PIS - którzy chcę nas zawrócić do XIX wieku.
          Ich polowanie na czarownice, faszystowskaie poglądy naprawdę Panu się tak
          podobają? Ta fałszywość i mania prześladowcza Jarosława Kaczyńskiego przemawia
          do Pana? Jako wrocławianinowi jest mi wstyd ,że tacy ludzie jak Pan pochodzą z
          mojego miasta. Mam nadzieję, żę Pan już we Wrocławiu nie mieszka Prosiłbym aby
          powiedział Pan coś bliżej o sobie, bo to bardzo ciekawe jak dochodzi się do
          takich poglądów. Może ojciec Pana bił w młodości lub Babcia opowiadała Panu
          opowieści o Żydach, którzy robią macę?

Właściwie co Pan osobiście ma do Po , której to partii zawdzięczamy sukces
          Wrocławia bo chyba nie Dawidowi Jackiewiczowi.
          Co Pan ma osobiście do Donalda Tuska? Dziewczynę Panu poderwał w młodości?

Czy Pan nie czuje ,żę Pan bezczelnie kłamie. Proszę podać bliższe namiary na
          siebie bo osobie, która kłamie z taką premedytacją z przyjemnością dałbym w
          mordę
          Proponuje spotkać się gdzieś we Wrocławiu
    • Gość: warszawiak Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.aster.pl 13.11.06, 13:30
      serdecznie pozdrawiam i gratuluje, ze zgiełk wyborczy macie za soba i we
      Wrocławiu udało sie w pierwszej turze wyłonić lidera na najblizsze 4 lata.
      Mam serdeczna prosbę: czy mozecie skomentować na forum warszawskim taki oto
      post?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=52081298
      • 1410_tenrok Dutkiewicz zwyciezył jako kandydat ponadpartyjny 13.11.06, 14:33
        Idąc tym torem - w Warszawie zwyciezyc moze Marcinkiewicz, poniewaz juz obecnie
        nie jest postrzegany jako pissiak, ale jak ktos z boku. Wszyscy kandydaci z PO
        są nieszczeni za pomocą czarnego marketingu (przykładem najlepszy jest to, co
        robił niejaki qrevski z Tuskiem lub inni pissowcy z Rokitą). Wygląda więc na
        to, że jeżeli Gronkiewiczowa nie potrafi przekonac ludzi, iż stoi ponad
        podziałami - przegra.
        Ciekawi mnie jednak, co zrobią ducktwins z wygraną Marcinkiewicz. Słońce (nawet
        podwójne) nie znosi w swojej bliskości innych gwiazd.... Przykład Ikara dowodzi
        tego zbyt mocno. A wiec, spodziewajcie sie Warszawiacy niezłych numerków po
        mozliwej wygranej p. Kazimierza.
        • Gość: kalafior Kolega Ditel spikerem Radia Tirana? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:33
          Kolego Ditel. Prawicie prawie, jak radio Tirana w jego najlepszych czasach za
          Ervena Hodży. Ten sam język, ta sama retoryka i ta sama myśl. Tak więc, komuna
          albańska tryumfuje.
          • 1410_tenrok piekne porownanie, ale jako dawny fan tych audycji 13.11.06, 16:49
            rozrywkowych - (tylko 60 minut na godzine oraz radio tirana, a reszta to
            sałata) - uważam, ze marus iku58 jest jednak lepszy od prawdziwych komunistów.
            On wplata wątki ornitologiczno basniowe. Brzmi cudownie i słodko!
          • tia666 Re: Kolega Ditel spikerem Radia Tirana? 13.11.06, 18:06
            ale przyznasz ze z obecnego punktu widzenia, fajnie jest poczytac wyznania tow.
            Ditela, idealne na wieczorki recytatorskie
            • marek.ditel apel do PO o jedność i wspólpracę-konkretny plan! 14.11.06, 11:15

Jak wiadomo lewica ostatnio otrzymała ponad 10% poparcia. Według nas to o ponad
              5 punktów % za dużo.
              Czy PO jest chętna wejść z Armią Wielkiego PiS-u w tajny pakt w walce z
              lewakami?

Szczegóły: PO wysyła do Lewicy "PAKT O NIEAGRESJI", Armia Wielkiego PiS-u
              dołącza aneks o "BEZTERMINOWEJ NIENARUSZALNOŚCI LEWICY".
              Lewica jest uspokojona, smacznie śpi.

W godzinach rannych Armia LPR (4% poparcia) uderza znienacka z lewego skrzydła
              na "Czerwonych". Lewica myśląc, że to tylko mała grupka agresorów rzuca na lewe
              skrzydło ponad połowę swoich sił.
              Armia LPR wiążę walką SLD na zachodzie , wtedy armia SAMOOBRONA (5% poparcia)
              uderza ze wschodu. Lewica mająca większe siły walczy dzielnie i odpiera atak. W
              tym momencie od strony południowej wkracza Armia Wielkiego PiS-u z trzema
              elitarnymi dywizjami pancernymi. LPR przesuwa się na północ, a pierwsza dywizja
              PiS-owców pod dow.Ludwika Dorna (ps."Krwawy Ludwik") od strony południowej
              atakuje w kierunku zachodnim. Dywizja Zbigniewa Wassermann’a uderza na
              południe, a dywizja Jacka Kurskiego (ps."Bulterier", albo "Gentleman") wspomaga
              natarcie.
              Lewica jest otoczona w tzw."pierścieniu śmierci". Wtedy jako Katolicy pytamy
              się Lewaków czy nawrócą się , w co wierzą i jak to było z tą "pożyczką
              moskiewską"?
              Dajemy im Dekalog w zamian za ich złoto i inne kosztowności , które dzielimy
              między sobą.

Platformersi macie odwagę walczyć u boku Niezywciężonej Armii Wielkiego PiS-u?
              • Gość: Szarik z PO Re: apel do PO o jedność i wspólpracę-konkretny p IP: *.e-wro.net.pl 14.11.06, 12:22
                jestem za, a nawet przeciw.
                A jak podzielimy łupy wojenne?
              • oels Re: apel do PO o jedność i wspólpracę-konkretny p 14.11.06, 12:48
                "Lewica jest otoczona w tzw."pierścieniu śmierci". Wtedy jako Katolicy pytamy
                się Lewaków czy nawrócą się , w co wierzą i jak to było z tą "pożyczką
                moskiewską"?
                Dajemy im Dekalog w zamian za ich złoto i inne kosztowności , które dzielimy
                między sobą." Marku czy ty sie dobrze czujesz?Panie katoliku nie wszystko kreci
                się wokół wiary.Dlaczego na siłę chcesz nawracać ludzi?A jak ktoś jest
                protestantem albo kalwinem to też jest be?Mam wrazenie że dzielisz ludzi na
                katolików i gorszych a wydaje mi się że to wlaśnie katolicy są najmniej
                tolerancyjni wobec innych.Ksenofobia homofobia i dzielenie ludzi na lepszych i
                gorszych.marku wyluzuj!!
                • 1410_tenrok to jest piekne, marus osiąga stan nirvany 14.11.06, 13:38
                  to zaczyna smierdziec prowokacją..... Moi petit provocateur, bie, bien, bien
                • marek.ditel Re: apel do PO o jedność i wspólpracę-konkretny p 14.11.06, 13:48
                  Oczywiście , że dzielę ludzi na gorszych i lepszych, bo przecież jest to
                  naturalne. Jest lepszy uczeń i gorszy, lepszy pracownik i gorszy. Lepszy
                  człowiek i gorszy.
                  Tylko w marszach równości każdy jest równy.

Ciekawe dlaczego lewicowcy nie lubią pytania: "w co wierzysz?".
                  Przecież właśnie wiara odróżnia nas od zwierząt. No, ale skoro "religia jest
                  opium dla mas", to trzeba przyznać się, że pochodzimy od małpy i powinniśmy
                  wtedy przestrzegać jedynie słusznych praw natury. Czyli prawo należy do
                  silniejszego, tego "lepszego" według Matki Natury , która nie jest lewicowa i
                  też nas już podzieliła na wstępie; jednemu dała rozum i wzrost , drugiemu sam
                  wzrost, trzeciemu odstające uszy i słabe zdrowie.
                  Tak czy siak wyszło na moje. Taki logiczny szach–mat.

Co do podziałów łupu, dzielimy oczywiście sprawiedliwie, tak jak
                  w "Alternatywach 4".
                  Co nieparzyste dla PiS-u , resztę po równo.
                  • tia666 Re: apel do PO o jedność i wspólpracę-konkretny p 15.11.06, 00:06
                    matka natura i wiara, to pachnie guslami
                    eej kolego uwazaj na proboszcza, bo wyklnie na kazaniuno, no chyba ze kosciol
                    przeszedl reforme ministra edukacji

• Gość: jekdok Matka Natura wszystkim dawała aż dla ditla brakło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 00:13
                    marek.ditel napisał:

> Oczywiście , że dzielę ludzi na gorszych i lepszych
                    według Matki Natury , która nie jest lewicowa i
                    > też nas już podzieliła na wstępie; jednemu dała rozum i wzrost , drugiemu sam
                    > wzrost, trzeciemu odstające uszy i słabe zdrowie.
                    > Tak czy siak wyszło na moje. Taki logiczny szach–mat.
                    A wcześniej marek.ditel napisał:
                    >Czy PO jest chętna wejść z Armią Wielkiego PiS-u w tajny pakt w walce z
                    lewakami?
                    i zwykłe blabla o pisich wojnach, zdradach i oszustwach...

Stary dowcip (wersja skrócona)
                    Pani pyta w szkole:
                    -Powiedz Mareczku: co mamy z gęsi?
                    -Szmaaalec.
                    -No ładnie i co jeszcze?
                    -Nooo....szmaaaalec...
                    - Ale pomyśl Mareczku jak śpisz w łóżeczku to co masz pod główką?
                    - noo....poduszkę
                    -A co poduszka ma w środku?
                    - noo.... pierze...
                    -To co mamy jeszcze z gęsi?
                    -No szmaaalec!

Te wszystkie "strategiczne" plany wojen, walk, podchodów i podbojów, obrazki a to krążowników, a to lotniskowców czy wreszcie armii całych to taki ditlowy
                    szmaaalec. Są egzemplarze, którym się wszystko kojarzy z d... a ditlowi jak widać wszystko kojarzy się z pisimi wojenkami i "zwycięstwami", co zresztą wokół tych samych rejonów sie obraca, a mniej ma sensu. Bo gdyby choć przez chwilę te ditlowe bajdurzenia potraktowac poważnie, to co w nich jest oprócz "kampanii", wojenek, bitew i podchodów? Jest jakiś najdrobniejszy ślad konstruktywnych propozycji? A po tych wszystkich "wygranych kampaniach", gdy już sami pozagryzają się nawzajem to kto i jak zagospodaruje pozostałą po tych wojnach pustynię?
                    Moja żona po wyrywkowej lekturze tych bredni, jak juz doszła do siebie wyraziła przypuszczenie, że ditlowe teksty mogą być formą odreagowania kompleksów wywołanych brakiem w dzieciństwie (a może i obecnie ;-))) kolejki elektrycznej, ołowianych żołnierzyków i innych zabawek, które mieli koledzy. Taka trauma z dzieciństwa może pozostawiać trwałe i widoczne ślady w psychice ;-)))

No a jeśli wyznaje sie pogląd "Przecież właśnie wiara odróżnia nas od zwierząt" to i nic dziwnego, że od lepszego i gorszego ucznia czy pracownika gładko
                    przechodzi się do lepszych i gorszych ludzi. To nic nowego, zresztą podobno nawet całkiem niedawno ditlowy dziadziuś pomagał eliminować tych "gorszych" (Untermenschen) co sam ditel bez żenady sugerował.
                    Ja natomiast widzę wiele istotniejszych różnic między człowiekiem i zwierzęciem i na tyle inaczej pojmuję darwinizm, żeby powstrzymać się od wywodzenia
                    człowieka od małpy (choć wiem, że porównywanie niektórych ludzkich egzemplarzy ze zwierzętami byłoby ujmą dla tych ostatnich). Może dlatego trudniej niż ditlowi byłoby mi zakwalifikować takiego np. Stephena Hawkinga czy choćby Quasimodo a z drugiej strony Kaligulę czy samego ditla. To są przykłady tych lepszych czy gorszych ludzi?
                    Dla ditla to pewnie rozstrzygnięcie dziecinnie proste jak i jego cała szach-matna, a raczej szachrajsko-mataczna "logika". No ale przy IQ 158 to zupełnie naturalne, nawet jeśli jego IQ oznacza nie Inertia Quotient (a 158 kg masy, która jest miarą bezwładności jest całkiem prawdopodobnym wynikiem dla tak "wybitnej osobliwości") tylko Ignorance Quotient, dla którego ta wartość wydaje sie wyraźnie niedoszacowana ;-)))
                    • Gość: oels Re: Matka Natura wszystkim dawała aż dla ditla br IP: 80.54.202.* 15.11.06, 00:33
                      otóż to.Nic dodać nic ująć
    • Gość: Robek Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 14:21
      Nie sposób nie mówić o Balcerowiczu.Znowu się ośmiesza."WG analiz NBP i
      Balcerowicza szybkie wprowadzenie euro przyspieszy wzrost gospodarczy o 0.2 -
      0.4%.Przecież to nie jest wzrost tylko gó..o.Obecny pięcioprocentowy wzrost
      chyba zawdzięczamy inwestycjom firm zagranicznym w Polsce w sektorze
      produkcyjnym,usługowym.Również polskie firmy zwiększają inwestycje na
      zagranicznych rynkach.Po prostu liczy się gra podmiotów gospodarczych na
      różnych rynkach,umiejętność kreowania rzeczywistości,dostrzegania możliwości w
      danym czasie.Nic nie jest stałe i liczy się tylko gra.To jest nowoczesna
      ekonomia,a nie liczenie cyferek.Balcerowicz niech już sp....la do tajgi rąbać
      drwa!Brakorobom mówimy STOP!!!
      • 1410_tenrok a ty??? 15.11.06, 16:12
        miało byc od ditla. Czyzbys był jego kolejnym wcieleniem? A gdzie orły, sokoły,
        armia pisu? A gdzie prawa, lewa flanka i te rzeczy? A gdzie szachmaty????
      • Gość: racja Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 18:01
        Leszek Balcerowicz - na pewno wie,że nic nie wie
        • Gość: prawie Nobel Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 18:15
          Leszek Balcerowicz - NA PEWNO swoimi nietrafnymi prognozami wprowadza w
          błąd,NA PEWNO szkodzi,NA PEWNO ośmiesza NBP i RPP
          • Gość: Robek Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 18:29
            Leszek Balcerowicz - prawie ekonomista,prawie analityk.Na początku listopada
            zapowiadał w najbliższym czasie wysoką inflację,a ona nie chce rosnąć i na
            przekór spada.Więc tłumaczy się,że "analizy" dotyczą odległych kwartałów.NA
            PEWNO z nim żle,NA PEWNO jest w amoku,NA PEWNO nie potrafi ogarnąć wielu
            zmiennych,NA PEWNO wstyd
            • Gość: kalafior Re: O Balcerowiczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:54
              Na PEWNO, to się jedynie umiera. A, po wpisach nadającego z tego samego serwera
              Chello po różnymi nickami, to NA PEWNO można pęc ze śmiechu.
              • Gość: Udo Re: O Balcerowiczu IP: 84.112.42.* 15.11.06, 20:13
                Nie wiedziałem że chello ma jednego klijęta.
            • Gość: to ja, Robek Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 20:49
              Leszek Balcerowicz- na pewno wróży z fusów
              • Gość: . Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 21:07
                Leszek Balcerowicz - na pewno zdolny kabareciarz
              • Gość: Udo Re: O Balcerowiczu IP: 84.112.42.* 15.11.06, 21:10
                Myślę że gdyby wróżył z fusów sytuacja w Polsce nie była by taka fatalna.
                On wie że jest nieudolny, dlatego poddał się wpływom półświatka finansjery z
                poza kraju.
                A oni siebie dobrze w Polsce urządzili. W zamian za to Leszek dostał kilka
                tytułów , które podreperowały jego ciągle nadwerężoną się reputacje.
                • Gość: Robek Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 15.11.06, 21:24
                  Na szczęście realia się zmieniają,a Balcerowicz nie będzie dłużej pieprzył
                  głupot.Głowa do góry rodacy!!!
                  • Gość: Robek Re: O Balcerowiczu IP: *.chello.pl 16.11.06, 17:52
                    Leszku!Powiedz coś śmiesznego.Bez Ciebie smucę się.
                    • Gość: Robek Re: Balcerowiczu TVN IP: *.chello.pl 17.11.06, 21:26
                      Niech już ku...a przestanie pie...ić o niskich podatkach,bo tak na prawdę to
                      sprawa prawie drugorzędna dla gospodarki.To kwestia zarządzania,jakosći
                      biznesu,edukacji,umiejętnego wykorzystywania wiedzy przez biznes i
                      społeczeństwo.Szwedzi,po mimo socjalu i związanych z tym wysokich podatków,
                      mają wysoki wzrost gospodarczy,dodatni przyrost naturalny,wysoką jakość
                      życia.Dlaczego?Bo są krajem wysoko uprzemysłowionym,mają własną MYŚL
                      TECHNICZNĄ,bardzo dużo łożą na badania naukowe.Chyba dotyczy to wszystkich
                      krajów skandynawskich.A my jesteśmy na antypodach i to za zasługą
                      Balcerowicza.Zrobił z Polaków tanią siłę roboczą i rynek zbytu.W jaki sposób?
                      Rozpieprzył polskie przedsiębiorstwa,które produkowały i
                      eksportowały,doprowadzając do wysokiego bezrobocia tworząc w ten sposób "rynek
                      pracodawcy".Taki trik, a nie reformy.
                      Do tej pory importujemy azjatycką elektronikę,niemieckie samochody,zaawansowane
                      technicznie maszyny przemysłowe,maszyny budowlane i eksluzywne limuzuny VOLVO.A
                      my co eksportujemy?Więc Balcerowicz nie opowiadaj bajek jak Korwin-Mikke,bo
                      każda ideologia,zwłaszcza "zwietrzała",jest jak opium dla mózgu.
                      Neandertalczycy nie nadążają za zmianami.
                      • bischof Re: Balcerowiczu TVN 17.11.06, 22:13
                        Wiadomo jest przecież że tanie miejsca pracy niszczą rynek pracy , demoralizują
                        kulturę pracy i przyczyniają się do upadku gospodarczego.
                        Jeśli w Polsce tak mało ludzie zarabiają, to jasne jest przecież iż ich siła
                        nabywcza jest mała.
                        Ich pobory starczą w wielu wypadkach na walkę z biologicznym przetrwaniem do
                        następnej wypłaty. Tylko miejsca pracy które zapewniają człowiekowi godną
                        egzystencje kreują wzrost gospodarczy , a co za tym idzie rozwój społeczeństwa.
                        Być może takie marionetki jak Balcerowicz są przeciwko rozwojowi społeczeństwa.
                        • marek.ditel odkrywam prawdę o Balcerowiczu! 18.11.06, 11:41
                          Mnie tylko śmieszy jedno w tym wszystkim. Wczoraj zmarł guru Leszka
                          Blacerowicza , syn żydowskich emigrantów -Milton Friedman- największy
                          monetarysta świata.
                          Pan Friedman powtarzał zawsze że: "prywatyzować, prywatyzować, prywatyzować!".
                          To i Balcerowicz mówił: "prywatyzować, prywatyzować, prywatyzować."
                          Byle jak, byle szybko!
                          Pod koniec swego życia pan Friedman jak już uporządkował swoją ogromną wiedzę
                          uznał, że ważniejsze od prywatyzacji jest porządne prawo.
                          Ciekawe czy pan Balcerowicz też pójdzie śladami swego guru i przyzna się do
                          błędu. Oczywiście przepraszać miliony Polaków nie musi, wystarczy , że powie że
                          chciał dobrze przez bite 16 lat , ale nie wyszło...
                          A wiecie co jest najlepsze w tym wszystkim?
                          Że nasz kochany PiS mówił o tym od samego początku , my znaliśmy prawdę, a inni
                          znali tylko pół-prawdę!
                          Znowu okazało się , że nasz kochany PiS jest dwa kroki przed "wykształciuchami"!
                          • Gość: marek Re: odkrywam prawdę o Balcerowiczu! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.11.06, 15:20
                            już drugi raz te kłamstwa publikujesz. Wtedy nie prostowałeś to znaczy że przyznałeś się do kłamstwa.
                            Teraz ja zapytam na podstawie jakiej to wypowiedzi Friedmana ubzdurałeś sobie że że Friedman uważa że prywatyzacja jest nieistotna i kiedy to Balcerowicz uważał że porządne prawo jest zbędne.
                            W związku z twoją amnezją i brakiem umiętności oceny sytuacji informuję cię ze to Balcerowicz od lat z uporem maniaka dopomina się przejrzystego prawa podatkowego a twoi leniwi idole przez rok nic nie zrobili w tym kierunku.
                            Nie prywatyzują bo tym samym nie bedzie można zapewnić miernotom partyjnym posad w radach nadzorczych, gdzie nie będzie można narzucać nieuzasadnionych ekonomicznie inwestycji których celem jest wyłącznie kiełbasa wyborcza ala "włoszczowska".
                            Nie tworzą żadnego prawa a gdzie tu mowa jeszcze o prawie dobrym
                            Tobie przez 16 lat napewno nie wyszła edukacja i wychowanie kłamczuchu.
                            • marek.ditel Re: odkrywam prawdę o Balcerowiczu! 18.11.06, 15:34
                              proponuję dla Ciebie kilka lekcji z logiki oraz lekcje z "czytania ze
                              zrozumieniem".
                              Gdzie napisałem, że Balcerowicz uważa, że porządne prawo jest zbędne?
                              Napisałem tylko o hierarchii ważności.
                              Jedni uważają , że dom trzeba budować szybko , "byle mury szły do góry", inni ,
                              że najważniejsze w budowie domu są jego fundamenty.
                              Tylko tyle, aż tyle...
                              • Gość: marek Re: odkrywam prawdę o Balcerowiczu! IP: *.visp.energis.pl 18.11.06, 19:31
                                może nie napisałeś ale intencja jest czytelna. Skoro takie ważne jest to co napisane to podaj mi źródło twojej wypowiedzi nt. Friedmana.

<Że nasz kochany PiS mówił o tym od samego początku , my znaliśmy prawdę, a <inni znali tylko pół-prawdę!
                                <Znowu okazało się , że nasz kochany PiS jest dwa kroki przed "wykształciuchami"!

No i teraz będzie deser i zasypiesz nas tymi wspaniałymi ustawami gospodarczymi które które poprawiły nasze prawo gospodarcze.
                                W związku z tym że ostatnie hasło wyborcze PIS to "słowa nie czyny" pójdziesz w ślady leniwych idoli i nie zamienisz swoich baśni na rzeczywistość
                      • Gość: Robek Re: Balcerowiczu TVN IP: *.chello.pl 18.11.06, 14:26
                        Leszek Balcerowicz - na pewno ma ograniczone horyzonty umysłowe,na pewno nie
                        jest myślicielem,na pewno nie rozumie złożoności gospodarki i roli państwa,na
                        pewno zniewolił Polaków,na pewno władam magazynek do kałacha
                      • Gość: Robek Re: Balcerowiczu TVN IP: *.chello.pl 18.11.06, 23:05
                        Ja bym w ten sposób to podsumował:nasi "spece" od
                        ekonomii,gospodarki,nasi "włodarze" myślą,że jak kupią np:nowoczesną
                        maszynę,nowoczesne urządzenie elektroniczne(przeznaczenie nie ważne),to mamy
                        high technologie.Otóż są w błędzie.High technologie będziemy mieli,gdy to MY
                        będziemy je projektować.A tak jesteśmy konsumentami,użytkownikami,bądż siłą
                        roboczą w zachodnich koncernach.Ale dobre i to,gdy jesteśmy impotentami myśli
                        technicznej.Czy forumowicze znają tego przyczynę?Proszę o opinie.
                        • 1410_tenrok idzicie dzieci pobawic sie klockanmi lego, domoros 19.11.06, 01:37
                          li ekonomisci, pozal sie Boze. Madrale i forumowi bozkowie. A co, niestarczyło
                          dla was miejsca w MF albo w NBP???? Ciekawi mnie, co zescie do tej pory
                          zdziałali w gospodarce, ze tak wymądrzacie sie o niby nieprofesjonalnosci
                          Balcerowicza? Pewnie tyle samo co dytel i biskupek - czyli wyPISujecie madrosci
                          po scianach (przepraszam na forach). Ciekaw jest, czy ktos z was kierował
                          kiedys fabryką. Gadac i pitolic to kazdy potrafi!!!!
                          • bischof Re: idzicie dzieci pobawic sie klockanmi lego, do 19.11.06, 10:34
                            1410_tenrok napisał:

> li ekonomisci, pozal sie Boze. Madrale i forumowi bozkowie. A co,
                            niestarczyło
                            > dla was miejsca w MF albo w NBP???? Ciekawi mnie, co zescie do tej pory
                            > zdziałali w gospodarce, ze tak wymądrzacie sie o niby nieprofesjonalnosci
                            > Balcerowicza? Pewnie tyle samo co dytel i biskupek - czyli wyPISujecie
                            madrosci
                            >
                            > po scianach (przepraszam na forach). Ciekaw jest, czy ktos z was kierował
                            > kiedys fabryką. Gadac i pitolic to kazdy potrafi!!!!
                            >
                            Cóż, po Tobie można się tylko takiej wypowiedzi spodziewać.
                            Zajmujesz się tak chętnie innymi userami , a nie tematem.
                            Wyrazy współczucia 1410_tenrok , tryskasz taką mądrością iż po prostu brak mi
                            słów.
                            Jesteś podobnie mądry jak Balcerowicz, nie widzisz jednak iż rzeczywistość tak
                            głupio mądrych wyprzedzi. Fakty , fakty i jeszcze raz fakty mówią za siebie, a
                            czasy gdzie propagandą sukcesu można było sobie torować drogę są już za nami.
                            Obudź się 1410_tenrok.

• Gość: Robek Re: idzicie dzieci pobawic sie klockanmi lego, do IP: *.chello.pl 19.11.06, 15:29
                              homo sowieticus - lubi dyskutować o niczym;lubi pyszczyć,jak sekretarz
                              PZPR;lubi "dużo i mało treściwie";na pewno pustogłowie
                              • 1410_tenrok jestescie slodcy, wy domorsli ekonomisci 19.11.06, 19:54
                                homo sovieticus - czy ty wiec gosciu chociaz co to oznacza??? Jezeli o mnie
                                chodzi, jestem liberałem i lewacy pokroju biskupa albo ciebie mnie smiesza. Nie
                                chce mi sie nawet z Wami gadac, ponieważ nie za bardzo wiem o czym. Jedyne co
                                potraficie to opluwac czlowieka, a wasza wiedza ekonomiczna jest zerowa.
                                Podobnie czyniła endacja w stosunku do Grabskiego przed wojna. Tylko blim,
                                blim, blim, klim, plim.
                                No to zycze wam jakiejs posadki w MF albo w NBP - zobaczymy, jacy jestescie
                                wielcy. Nennemana zwolniono, moze ktorys z Was by sie załapał, co??? Tylko, tam
                                trzeba troche wiedzy ekonmicznej, a nie tylko lewackiego kłapania w klawiaturke.
                                • bischof Re: jestescie slodcy, wy domorsli ekonomisci 19.11.06, 20:49
                                  1410_tenrok napisał:

> homo sovieticus - czy ty wiec gosciu chociaz co to oznacza??? Jezeli o mnie
                                  > chodzi, jestem liberałem i lewacy pokroju biskupa albo ciebie mnie smiesza.
                                  Nie
                                  >
                                  > chce mi sie nawet z Wami gadac, ponieważ nie za bardzo wiem o czym. Jedyne co
                                  > potraficie to opluwac czlowieka, a wasza wiedza ekonomiczna jest zerowa.
                                  > Podobnie czyniła endacja w stosunku do Grabskiego przed wojna. Tylko blim,
                                  > blim, blim, klim, plim.
                                  > No to zycze wam jakiejs posadki w MF albo w NBP - zobaczymy, jacy jestescie
                                  > wielcy. Nennemana zwolniono, moze ktorys z Was by sie załapał, co??? Tylko,
                                  tam
                                  >
                                  > trzeba troche wiedzy ekonmicznej, a nie tylko lewackiego kłapania w
                                  klawiaturke
                                  > .
                                  Wybacz , ja nie żyję w Polsce od bardzo dawna , a więc nie mam żadnego interesu
                                  na żadne posadki.
                                  Żyję w kraju gdzie tacy populiści jak Balcerowicz nie mieli by szans na żadną
                                  posadę.
                                  To co było przed wojną z Grabskim jest w żadnej mierze nieporównywalne z
                                  dzisiejszą rzeczywistością.
                                  Co do Twojej dojrzałości i z nią związane wypowiedzi o moim lewackim profilu,
                                  to cóż mamy duże rozbieżności co do zrozumienia tego słowa.
                                  Być może dla Ciebie Balcerowicz jest prawicowym geniuszem, nie wiem.
                                  Wiem iż w systemie wartości kraju gdzie ja obecnie żyję, i gdzie zakończyłem
                                  moją edukację Takie postępowanie z gospodarką pokomunistyczną jak to uczynił
                                  Balcerowicz, jest po prostu
                                  kalectwem gospodarczym świadczącym o jego nieudolności.
                                  Nie filozofuj, spójrz na fakty. One nie kłamią i nie można ich w żaden sposób
                                  usprawiedliwić.
                                  members.chello.at/auto_glanz/
                                  Mi nie przeszkadza Twoje inne zdanie, i nie zwykłem komukolwiek z tego powodu
                                  ubliżać.
                                  Jednak wymiana poglądów nie polega na krytyce tych co mają inne zdanie. Chyba
                                  że to jest Twoje zrozumienie i forma dyskusji.
                                  Społeczeństwo było kilkakrotnie przez takich lunatyków gospodarczych jak
                                  Balcerowicz oszukane i wodzone za nos. Można odnieść było wrażenie iż podczas
                                  gdy byli komuniści dzielili się gospodarką i majątkiem narodowym Balcerowicz ,
                                  również były komunista, wymyślał coraz to nowe historyjki mające za zadanie
                                  uśpić obietnicami społeczeństwo.
                                  Dzisiaj mamy wyniki poczynań takich jak on pajaców , naród stoi w skarpetach w
                                  strachu przed dniem następnym. Podczas gdy ludzie powikłani z byłą kliką
                                  komunistów porobili w szybkim czasie fortuny. W Polsce wykształciła się taka
                                  klasa średniowiecznych kapitalistów , która jest rodem cwaniactwa i oszustwa.
                                  Być może dla Ciebie jest to porządku, to Twoja sprawa . Ale nie jesteś tu sam.
                                  U nas mówi się iż klasa kapitalistów w każdym kraju ma dużą odpowiedzialność
                                  nad gospodarką., a tym samym nad narodem. Nie dziwota iż Polska gospodarka jest
                                  w złym stanie , a naród skłonny opuścić ojczyznę.
                                  W tamtym tygodniu jadąc do pracy w porannych wiadomościach agencja informacyjna
                                  podała o tym, iż problemy Państwa polskiego są spychane na inne kraje EU, tyle
                                  obywateli polskich wyjechało i chce wyjechać z kraju za chlebem, iż w Polsce
                                  jest już problem ze zdobyciem fachowców. W ten sposób Polscy rozwiązują u
                                  siebie problem bezrobocia zmuszając bezrobotnych do opuszczenia kraju.
                                  Oczywiście Balcerowicz to widzi znacznie inaczej, co można w jego wywiadzie
                                  przeczytać.
                                  • 1410_tenrok nie chccesz ublizac, ale cały czas to robisz 20.11.06, 12:48
                                    nie mieszkasz i i nic na ten temat nie wiesz. Reform gospodarcze zastały
                                    zastopowane. I Polska znajduje sie w stanie zawieszenia. Rozwija sie, ale stopa
                                    wzrostu jest najnizsza wsród krajów nowoprzyjetych. To sa fakty.
                                    A Balcerowicz jest tylko chcłopcem do bicia dla Ciebie i tobie podobnych. Na
                                    innych forach wyraznie pokazałes swoją niewiedze ekonomiczną i brak zrozumienia
                                    toego, co tu sie stało 16 lat temu. 16 lat temu Polska i jej infrastruktura
                                    gospodarcza była obliczana na potrzeby ZSRR w ramach tzw. socjalistycznego
                                    podziału pracy. Przemysł zbronojeniowy produkował w 70% na potrzeby Rosjan,
                                    przemysł odziezowy i tekstylny w 80%. Przemysł stoczniowy w 90%. To sa faciu
                                    fakty. Kiedy zawalił sie RWPG cos trzeba było z tym fantem zrobic. Nikt inny
                                    tych towarów w takiej masie nie potrzebował. A do tego byli inni producenci.
                                    Nikt inny nie potrzebował takich ilosci cukrowni, fabryk kwasu siarkowego,
                                    kopaln itp. A to były rowniez hity eksportowe PRL. Nikt nie potrzebował takich
                                    ilosci taboru kolejowego, jakie PRL produkował. To sa fakty. Ktos musiał cos z
                                    tym zrobic. Było to bolesne dla ludzi z tym zwiłzanych, ale te miejsca pracy
                                    musiały zniknąć. Tak, jak znikały miliony miejsc pracy w innych krajach.
                                    Ale tobie i tobie podobnym brak jest obiektywnego podejscia do zycia. Widzicie
                                    jedynie lewackie fantasmagorie i nic po za tym. Wiec nie pluj na ludzi, ktorzy
                                    wykonują w tym kraju najciezszą prace i do tego jakże niewdzieczną.
                                    A reszta twoich postów to blim, blim, blim.
                                    A moze napiszecz cos o Marusiu Ditle,. Ty tylko ciągle o jednym - to jakas
                                    twoja obsesja. Ciekawi mnie, co Ty bys zrobił, jako minister finansów? Pewqnie
                                    wielkiego bąka, poniewaz krytykowac kazdy potrafi.
                                    A wiec, do klocków!!!
                                    • bischof Re: nie chccesz ublizac, ale cały czas to robisz 20.11.06, 18:54
                                      1410_tenrok napisał:

> nie mieszkasz i i nic na ten temat nie wiesz. Reform gospodarcze zastały
                                      > zastopowane. I Polska znajduje sie w stanie zawieszenia. Rozwija sie, ale
                                      stopa
                                      >
                                      > wzrostu jest najnizsza wsród krajów nowoprzyjetych. To sa fakty.
                                      > A Balcerowicz jest tylko chcłopcem do bicia dla Ciebie i tobie podobnych. Na
                                      > innych forach wyraznie pokazałes swoją niewiedze ekonomiczną i brak
                                      zrozumienia
                                      >
                                      > toego, co tu sie stało 16 lat temu. 16 lat temu Polska i jej infrastruktura
                                      > gospodarcza była obliczana na potrzeby ZSRR w ramach tzw. socjalistycznego
                                      > podziału pracy. Przemysł zbronojeniowy produkował w 70% na potrzeby Rosjan,
                                      > przemysł odziezowy i tekstylny w 80%. Przemysł stoczniowy w 90%. To sa faciu
                                      > fakty. Kiedy zawalił sie RWPG cos trzeba było z tym fantem zrobic. Nikt inny
                                      > tych towarów w takiej masie nie potrzebował. A do tego byli inni producenci.
                                      > Nikt inny nie potrzebował takich ilosci cukrowni, fabryk kwasu siarkowego,
                                      > kopaln itp. A to były rowniez hity eksportowe PRL. Nikt nie potrzebował
                                      takich
                                      > ilosci taboru kolejowego, jakie PRL produkował. To sa fakty. Ktos musiał cos
                                      z
                                      > tym zrobic. Było to bolesne dla ludzi z tym zwiłzanych, ale te miejsca pracy
                                      > musiały zniknąć. Tak, jak znikały miliony miejsc pracy w innych krajach.
                                      > Ale tobie i tobie podobnym brak jest obiektywnego podejscia do zycia.
                                      Widzicie
                                      > jedynie lewackie fantasmagorie i nic po za tym. Wiec nie pluj na ludzi,
                                      ktorzy
                                      > wykonują w tym kraju najciezszą prace i do tego jakże niewdzieczną.
                                      > A reszta twoich postów to blim, blim, blim.
                                      > A moze napiszecz cos o Marusiu Ditle,. Ty tylko ciągle o jednym - to jakas
                                      > twoja obsesja. Ciekawi mnie, co Ty bys zrobił, jako minister finansów?
                                      Pewqnie
                                      > wielkiego bąka, poniewaz krytykowac kazdy potrafi.
                                      > A wiec, do klocków!!!
                                      >
                                      Mój drogi, Ty naprawdę nie musisz mnie uświadamiać.
                                      To co piszesz, to jest ogólnie znane i naprawdę nic nie wnosisz tym w dyskusje.
                                      To że mieszkam od dawna poza Polską również nic nie znaczy, i błędnie
                                      interpretujesz ten fakt. Czasami jestem w kraju co dwa tygodnie w moim
                                      wrocławskim mieszkaniu.
                                      I doskonale orientuje się w sytuacji będącej w kraju.
                                      To co napisałeś na temat zależności gospodarki polskiej za czasów komuny, to
                                      nic nowego dla mnie. To ja wiedziałem już ponad trzydzieści lat temu, a więc
                                      nie wnosisz tym nic nowego do dyskusji. Wierz mi, nie tylko gospodarka polska
                                      była uzależniona od ZSRR-u i pracowała dla niej. Ale tak było w całym bloku
                                      komunistycznym. A więc to jest tylko balcerowiczowski parawan, używany do
                                      ucieczki od odpowiedzialnością.. Mi nie przeszkadza iż Ty wyrabiasz sobie
                                      zdanie przy pomocy GW. Ale wierz mi patrząc z mojej perspektywy na sytuację w
                                      Polsce , widać chałturę gospodarczą , za co ktoś jest odpowiedzialny.
                                      Niepomogą żadne wymówki typu Twojego zrozumienia, to jest raczej wielkie
                                      niezrozumienie z Twojej strony. Fakty mówią za siebie
                                      members.chello.at/auto_glanz/
                                      • 1410_tenrok blim, blim, blim - do klockow 20.11.06, 23:16
                                        moj drogi misiu, z twojej perpektywy opowiadasz głupoty. Przypominasz mi stary
                                        dowcip, ze wszyscy Polacy to lekarze. Obecnie wszyscy Polacy to ekonomisci
                                        specjalizujący sie w opieprzaniu Balcerowicza..... Po prostu bomba! kocham was
                                        chłopaki. Na pewno kocham was, poniewaz na pewno macie racje. na pewno wasze
                                        recepty są super i na pewno dobrze, że nie macie nic tu w tej kwestii do
                                        gadania, tylko sobie moze blimblimbac bimbaczyc lub cos innego robic.
                                        Po prostu rozkosz. Napisz cos jeszcze moj drogi kolego, ponieważ wielbie czytac
                                        Twoje posty o wrocławskim domu o trawie koszonej, no reszcie to juz nie.
                                        No to do nastepnego.
                                        A ekonomia to nie jest zabawa dla małych misiu, na prawde uwierz mi - klocki
                                        lego! Na pewno klocki lego, albo inne klocki. moj syn uwielbia duplo albo
                                        drewniane. No ale on ma kilka lat dopiero. dobrze, ze nie jest starszy, bo
                                        jesli dowiedziałby sie o Balcerowiczu!!! ŁO JEZUSICKU!!! Musze go przed tym
                                        jednak przestrzec.
                                        • bischof Re: blim, blim, blim - do klockow 20.11.06, 23:36
                                          1410_tenrok napisał:

> moj drogi misiu, z twojej perpektywy opowiadasz głupoty. Przypominasz mi
                                          stary
                                          > dowcip, ze wszyscy Polacy to lekarze. Obecnie wszyscy Polacy to ekonomisci
                                          > specjalizujący sie w opieprzaniu Balcerowicza..... Po prostu bomba! kocham
                                          was
                                          > chłopaki.
                                          >
                                          Człowieku, ja nie jestem ekonomistą , ale czytam prasę na zachodzie gdzie
                                          wypowiadają się ekonomiści . Być może dla Ciebie jedynym źródłem słusznym jest
                                          GW.
                                          Ale ja GW nie czytam, natomiast czytam obcojęzyczne dzienniki do których Ty
                                          najprawdopodobniej nie masz dostępu.
                                          Twoje niemądra postawa iż trzeba być ekonomistą aby wypowiadać się w tej
                                          kwestii pokazuje jak daleko Ty jesteś ograniczony.
                                          >
                                          > Na pewno kocham was, poniewaz na pewno macie racje. na pewno wasze
                                          > recepty są super i na pewno dobrze, że nie macie nic tu w tej kwestii do
                                          > gadania, tylko sobie moze blimblimbac bimbaczyc lub cos innego robic.
                                          > Po prostu rozkosz. Napisz cos jeszcze moj drogi kolego, ponieważ wielbie
                                          czytac
                                          >
                                          > Twoje posty o wrocławskim domu o trawie koszonej, no reszcie to juz nie.
                                          > No to do nastepnego.
                                          >
                                          Widzę że powoli tracisz nad sobą kontrolę, i gadasz od rzeczy .
                                          Może tylko to Ci pozostało ???
                                          >
                                          > A ekonomia to nie jest zabawa dla małych misiu, na prawde uwierz mi - klocki
                                          > lego! Na pewno klocki lego, albo inne klocki. moj syn uwielbia duplo albo
                                          > drewniane. No ale on ma kilka lat dopiero. dobrze, ze nie jest starszy, bo
                                          > jesli dowiedziałby sie o Balcerowiczu!!! ŁO JEZUSICKU!!! Musze go przed tym
                                          > jednak przestrzec.
                                          >
                                          Jak widać jesteś beznadziejnym przypadkiem .
                                          No i tak bywa.
                                          • 1410_tenrok No wreszcie! Mamy! Nasza krynic wiedzy ekonomiczn 21.11.06, 17:28
                                            ej. Nasz wielkie krytyk Balcerowicza, ktory na pewno wie lepiej od niego! A
                                            dlaczego?
                                            1. mieszka za granicą
                                            2. czyta gazety (to wielkie!)
                                            3. rozumie co mowia tamtejsi ekonomisci.
                                            nic dodac, nic ując
                                            blim, blim, blim - do klockow!
                                            Gdybys jeszcze skonczył no. Harvard School of Ecomics, to byłbym gotów
                                            powiedziec, że masz racje, a ja opowiadam głupoty.
                                            Dla ułatwienia zrozumienia dyskusji stweirdzam, ze czytam regularnie
                                            Microcomputer oraz chipa, ale nie uwazam abym sie znał na elektronice
                                            komputerowej i nie zamierzam poprawiac komputerow, mimo tego, ze czasami wali
                                            mi sie moj sprzecior.....

Dziekuje eminencjo za genialnosc.
                                            Moze eminencja zajmie sie czyms sensownym?
                                            • bischof Re: No wreszcie! Mamy! Nasza krynic wiedzy ekonom 21.11.06, 18:30
                                              1410_tenrok napisał:

> ej. Nasz wielkie krytyk Balcerowicza, ktory na pewno wie lepiej od niego! A
                                              > dlaczego?
                                              > 1. mieszka za granicą
                                              > 2. czyta gazety (to wielkie!)
                                              > 3. rozumie co mowia tamtejsi ekonomisci.
                                              > nic dodac, nic ując
                                              > blim, blim, blim - do klockow!
                                              > Gdybys jeszcze skonczył no. Harvard School of Ecomics, to byłbym gotów
                                              > powiedziec, że masz racje, a ja opowiadam głupoty.
                                              > Dla ułatwienia zrozumienia dyskusji stweirdzam, ze czytam regularnie
                                              > Microcomputer oraz chipa, ale nie uwazam abym sie znał na elektronice
                                              > komputerowej i nie zamierzam poprawiac komputerow, mimo tego, ze czasami wali
                                              > mi sie moj sprzecior.....
                                              >
                                              > Dziekuje eminencjo za genialnosc.
                                              > Moze eminencja zajmie sie czyms sensownym?
                                              >
                                              Zachowujesz się jak szczeniak, ale widocznie to Twój styl.
                                              Ja reprezentuje punkt widzenia na sytuacje w byłym bloku sowieckim widzianym
                                              okiem specjalistów zachodnich.
                                              Specjalistów w dziedzinie ekonomi którym Balcerowicz może czyścić buty.
                                              Specjalistów z krwi i kości, a nie jak Twój idol były komunista i wykładowca w
                                              Instytucie Marksizmu-Leninizmu.
                                              Specjalistów do których mam zaufanie , którzy mają nie tylko doświadczenie i
                                              którzy nie czytają z fusów.
                                              • 1410_tenrok Nasza krynica sie wkurzyła, brrrrrrrrrrrrrr 22.11.06, 18:13
                                                czy masz chipa???? Na szczeniaka jesz kupe za stary!!! A ty mały trujesz!!!
                                • Gość: Robek Re: jestescie slodcy, wy domorsli ekonomisci IP: *.chello.pl 19.11.06, 22:38
                                  Homo sowieticus - na pewno zaślepieni ideolodzy,na pewno wyznają KULT
                                  JEDNOSTKI,na pewno relikt przeszłości

Do:1410_tenrok.Ty naprawdę wierzysz w podział - lewacy,liberałowie,itp???
                                  Na prawdę wierzysz,że ekonomiści na stanowiskach
                                  mają,mogą,powinni mieć wpływ na rozwój gospodarczy
                                  państwa???!!!
                                  P.S. To Ty w swoich wypowiedziach nie przedstawiasz
                                  kontrargumentacji i opluwasz adwersarzy.
                                  • 1410_tenrok a konkrety, czy mam cytowac odnosnie wypowiedzi? 20.11.06, 12:53
                                    A w twoim poscie jest wiele nieprawdziwosci.
                                    Ktos musi mies wpływ na panstwa ekeonomie. Jezeli do leczeniea bierze sie
                                    lekarzy, a nie znachorów, tak wiec do zarządzania finansami bierze sie
                                    ekonomistów. Czy tak prawda była łaskawa Ci umknąc? Reszta na podobnym poziomie.

A jakie to argumenty przyjacielu do tej przedstawiles? Aha, no przeciez
                                    Balcerowicz jest na pewno nieukiem, napewno czyms tam, na pewno czyms tam. No
                                    fajne argumenty, nie chce mi sie nawet ich przytacztac.
                                    Do klockow!

• Gość: Robek Re: jestescie slodcy, wy domorsli ekonomisci IP: *.chello.pl 19.11.06, 22:45
                                  Do:1410_tenrok
                                  Nie Jestem dla Ciebie "gościem".Czy to dla Ciebie jasne?!
                                  • 1410_tenrok dobra, bedziesz misiem, gosciu 20.11.06, 12:54
                                    ?????

Aj ak zaczniesz pisac z sensem, to i sie zastanowie nad Twoją prosbą, misiu!
                                  • 1410_tenrok dlaczego nie masz byc gosciem???? 20.11.06, 13:11
                                    "Leszek Balcerowicz- na pewno wróży z fusów"

fajny cytat, a ty z czego wrozysz?????
                          • Gość: Łoś_bimbacz Re: idzicie dzieci pobawic sie klockanmi lego, do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 22:35
                            Ciekawi mnie, co zescie do tej pory
                            > zdziałali w gospodarce, ze tak wymądrzacie sie o niby nieprofesjonalnosci
                            > Balcerowicza?

Prowadze firemkę, zdziałałem to, na co Pozwolił mi jego Ekonomiczna Ekscelecja.
                            Dzięki jego stopom procentowym nie mieliśmy dostępu do kapitału, przyczółki i
                            miejsce na rynku zajęli obcokrajowcy z liniami kredytowymi, przywilejami itp.
                            Fakt, że istnieję i nie dałem się schłodzić i wbrew "korzystnej" polityce
                            gospodarczej jeszcze mnie czasami dziwi. A co ty zdziałeś, chętnie Posłucham
                            udacznika?
                            • 1410_tenrok Zaczynałem w dawnych czasach, kiedy nie było zadny 20.11.06, 13:08
                              ch pieniedzy, a inflacja stworzona przez pozną komune wynosiła 60%. Była juz w
                              miare niska, ale nadal mordercza. Pieniedzy w owym czasie, jak i instytuacji
                              bankowych z prawdziwiego zdarzenia, nie było. Byli aroganccy komunistycznie
                              dyrektorzy nowo powstałych instytucji z rozbicia regionalnych agend NBP. Kazda
                              rzecz, np. założenie durnego konta, to była walka z wiatrakami. Tworzyłem
                              podstawy recycklingu w Polsce. Widziałem pazernosc urzedasów na różnych
                              poziomach - od ministra po referenta w jednostce gminnej. To była przeciez
                              praktyka komuny, aby brac wziuntke. Słynne 20-20 za kredyt, ktorego nie trzeba
                              było oddawac..... I to własnie reforma Balcerowicza rozłozyła, na szczescie
                              sprowadzając do normalnosci. Dzieki tej reformie zaczeło byc tu, jak w Europie,
                              a nie jak w Azji. Ktos tą reforme zastopował, krzyczac, jaki to ten Balcerowicz
                              nie dobry. Dla mnie jest dobry, poniewaz dzieki niemu mogłem i nadal moge
                              pracowac rzetelnie, no chyba ze jakis urzedas sie nawinie i znow bedzie chciał
                              łapowy. Ale wole nie pracowac z panstwem, ponieważ mam swoje zdanie na temat
                              panstwa i jego sług.
                              Wystarczy?
                              A pieniądze i instytucje kredytowe - w owych czasach? Kiedy III RP zaczynała,
                              oceniano, że około 12-18 mld USD było ukrytych w skarpetkach u ludzi, ktorzy
                              nie mieli zaufania do systemu bankowego peerel. To były pierwsze pieniadze na
                              inwestycje. Innych nie było, no chyba ze komuna dla swoich. Z tym własnie
                              wlaczyli tacy ludzie jak Balcerowicz. Pewnie nie pamietacie, albo nie
                              zamierzacie pamietac. Ja pamietam.
    • Gość: Robek Re: O ideologiach i gospodarce IP: *.chello.pl 20.11.06, 00:21
      Chciałbym nadmienić wyznawcom ideologii Hayeka,Friedmana i uczniom,jak
      Balcerowicz,że w wielkich koncernach szwedzkich mają udziały kapitały
      międzynarodowe i ...państwo.Tak,tak - PAŃSTWO!A z jakim skutkiem,chyba nie
      trzeba tego mówić.Tak więc ideologia ma się do biznesu,gospodarki jak pięść do
      nosa.Liczy się umiejętność.Złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy.
      Szwedzi mają znikomą korupcję,bądż wcale i świetnie funkcjonującą
      administrację państwową-przyjazną obywatelom.To zasługa jakiegoś króla,który
      wziął ich za du.ę i zrobił porządek.
      Wzorów,modeli gospodarczych i administracyjnych jest wiele.Co kraj,to
      obyczaj więc popracujmy nad polskim modelem,a nie spierajmy się o
      Hayeków,Friedmanów,Shmitów bo to tylko ideolodzy-idealiści z minionych epok.A
      dziś w Polsce są inne realia.Tak mi się wydaje.
      • marek.ditel Re: O ideologiach i gospodarce z mównicy sejmowej 20.11.06, 12:28
        Nie wiem dlaczego dyskutujemy o Balcerowiczu, ale jedno jest pewne.

Tak to bym powiedział z mównicy sejmowej:

Pan Balcerowicz , to człowiek, który rządził lub współrządził finansami Polski
        przez 16 lat.
        Tak, Balcerowicz jest główną osobą odpowiedzialną za przeprowadzenie
        transformacji Polski z gospodarki planowo-socjalistycznej do gospodarki
        wolnorynkowej, znanej jako "Plan Balcerowicza".
        Tak , Balcerowicz zdołał zdławić hiperinflacje, przeprowadził reformę
        bankowości, ale pytam się teraz was wszystkich, was siedzących tutaj w ławach
        poselskich oraz miliony Polaków przed telewizorami: SKORO JEST TAK DOBRZE , TO
        DLACZEGO JEST TAK ŹLE? !!! Znowu przypadek kiedy operacja się udała , ale
        pacjent zmarł?!!!
        Dlaczego panie Balcerowicz, młodzi ludzie z takich krajów jak Czechy, Węgry,
        Słowacja nie imigrują tak masowo jak Polacy?
        Dlaczego panie Balcerowicz, mamy tylko szczęśliwe jednostki w nieszczęśliwym
        społeczeństwie?
        PKB wzrastał przez ostatnie 16 lat razem ze wzrostem...zubożenia
        społeczeństwa!!!
        O to chodziło w pańskiej reformie?
        Reformie finansów publicznych, po której pracownicy budżetówki, w tym lekarze,
        nauczyciele , pracownicy naukowi otrzymują pensję wystarczającą im na
        zapłacenie czynszu!!!

A może chodziło o to , aby 90% społeczeństwa jadło to, co wyrzuci 10 %
        najbogatszych, często krętaczy, aferzystów, to panie Balcerowicz nie
        jest "wolna gospodarka liberałów" , to jest "wolna amerykanka"!!!

Balcerowicz nie musi , ale powinien odejść, dla dobra Polski i wszystkich
        Polaków!!!

Teraz burza oklasków z prawej i lewej strony sali sejmowej. Niektórzy posłowie
        biją brawo na stojąco!
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 13:07
      homo sovieticus - na pewno wybiórcza pamięć,na pewno wybiórcza wiedza,na pewno
      katastroficzne wizje
      • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 13:15
        homo sovieticus - na pewno okaleczony psychicznie przez tamtą epokę,na pewno
        mentalnie w niej tkwi
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 13:23
      homo sovieticus - tak naprawdę tęskni za minionym ustrojem,na pewno wszystko
      było prostrze,na pewno jednomyślne
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 14:57
      homo sovieticus - na pewno tendencyjny;na pewno klapki na oczach,jak u konia;na
      pewno małostkowy;na pewno upierdliwy
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 15:07
      Obywatel III RP - na pewno zagoniony,na pewno frajer,na pewno niewolnik,na
      pewno dojony przez system
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 15:11
      Obywatel III RP - na pewno myślał,że coś pozytywnego wyniknie z tego,a tak d..a
      blada,kompletna rozpierducha
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 15:33
      Obywatel III RP - na pewno zatyrany fizol,na pewno Syzyf
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 15:43
      III RP - na pewno bez własnych technologii,na pewno nie inwestuje,na pewno
      trwoni pięniądze na dobra luksusowe,na pewno zacofana,na pewno tak dalej być
      nie może
      • 1410_tenrok misiek, gosciu - idz sie leczyc 20.11.06, 16:19
        masz cos sensownego do powiedzenia, czy tylko potrafisz na pewno klepac na
        pewno bezmyslnie na pewno w klawiaturre na pewno (?) swojego kompa.

A miała byc słodka rozmowa z Markiem D.
        Miała, ale na pewno nie na pewno jest na pewno, no pewnie, na pewno.
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 16:28
      homo sovieticus - na pewno bezmyślny,na pewno nierozumny,na pewno imituje na
      poziomie małpy
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 16:32
      homo sovieticusy - na pewno alfonsi III RP
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 16:36
      homo sovieticus - na pewno bliski krewny neandertalczyka,na pewno zakręcony i
      zagubiony,na pewno sierść mu się jeży
      • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 23:21
        III RP - prawie rzeczywistość wirtualna,na pewno twór inżynierii finansowej
        zwyrodnialców
        • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 21.11.06, 14:39
          Obywatel III RP - na pewno wolontariusz,na pewno dojna krowa
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 20.11.06, 17:36
      Panie Marku Ditel!Że też Panu chce się podejmować próbę dyskusji z homo
      sovieticusami.Przecież oni nadają na innych częstotliwościach.Daremny trud.
      • 1410_tenrok Ło Jezusicku! Robek idzta sie lecyc, boscia na 20.11.06, 23:20
        jakie skaradzenstfo popadli. Idzta do doktora, to na pewno kołtun nadwislanski
        albo ruptura! Ło Jezusicku! Ło laboga!

Wam to mowie ja, homo europeicus.

I nie powtarzajta ciongle tych na pewno, bo wicie, na pewno to jest ino
        kostucha!!!
    • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 20.11.06, 23:45
      homo sovieticus - na pewno istota niższego rzędu,na pewno posługuje się
      nieartykuowanymi dżwiękami,na pewno pozbawiony zdolności percepcji
      • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 21.11.06, 11:14
        homo sovieticus - na pewno kieruje się niskimi pobudkami;na pewno jego byt
        określa instynkt zwierzęcy;na pewno bez skrupułów walczy o przetrwanie
        • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 21.11.06, 13:24
          homo sovieticus - na pewno podludż aspołeczny,na pewno antyrozwojowy,na pewno
          zachowawczy
          • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 21.11.06, 17:14
            homo sovieticus i III RP - na pewno małpiszon w dżungli
            • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 21.11.06, 18:53
              homo sovieticus - na pewno nie umie czytac ze zrozumieniem,na pewno nie rozumie
              siebie,na pewno nie rozumiany przez otoczenie,na pewno problematyczny
              • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 21.11.06, 19:01
                homo sovieticus - na pewno nie wie,gdzie szukać;na pewno typ rozczeniowca;na
                pewno lubi obarczać innych swoją nieudolnością
                • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 21.11.06, 19:43
                  homo sovieticus - na pewno dwie lewe ręce,na pewno beztalencie,na pewno ślizga
                  się po czyichś plecach
                  • Gość: Robek Re: refleksja IP: *.chello.pl 21.11.06, 22:39
                    III RP - jakże bliska PRL:jak infantylnie,jak nudno,bez celu
                    • Gość: Robek Re: refleksja o PO i SLD IP: *.chello.pl 22.11.06, 00:51
                      Donald Tusk - na pewno bliżniak Olejniczaka i Napieralskiego;na pewno
                      bredzi,jak oni;na pewno marzy im się "nocna zmiana"-bis, na pewno są
                      niebezpieczni dla demokracji;na pewno chcą destabilizacji

Kim są ich mocodawcy?
                      • Gość: Robek Re: refleksja o Donaldzie IP: *.chello.pl 22.11.06, 14:27
                        Znowu jątrzy,znowu zionie jadem nienawiści.Na pewno jego intencje są
                        nieczyste.Na pewno chciałby koalicji z SLD.
                        Donald Tusk - prawie ma rodowód solidarnościowy.Może jakiś szpicelek!
                        • Gość: Robek Re: refleksja o III RP IP: *.chello.pl 22.11.06, 16:36
                          III RP - na pewno stoi na głowie,na pewno zagmatwana,na pewno niepotrzebnie
                          skomplikowana
                          • Gość: Robek Re: refleksja o III RP IP: *.chello.pl 22.11.06, 17:22
                            III RP - na pewno z igły robi widły
                            • Gość: Robe Re: refleksja o III RP IP: *.chello.pl 22.11.06, 21:53
                              III RP - na pewno folwark Balcerowicza i Moskwy.

Jaki pan,taki kram.
                              • Gość: Robek Re: refleksja o III RP IP: *.chello.pl 24.11.06, 20:22
                                III RP - na pewno trzeba ją zmienić
                        • Gość: Robek Re: refleksja o Donaldzie IP: *.chello.pl 22.11.06, 21:27
                          Donald Tusk - na pewno odmieniec,jak śrubka;na pewno lewoskrętny
                        • Gość: Robek Re: refleksja o Donaldzie IP: *.chello.pl 23.11.06, 14:01
                          Donald Tusk - na pewno bredzi,na pewno ośmiesza się,na pewno zamieszał się,na
                          pewno laik
                          • Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 24.11.06, 15:34
                            Hanna Gronkiewicz-Waltz - na pewno też jest lewoskrętna;na pewno chciałaby
                            rządzić Warszawą z SLD;na pewno układ warszawski;na pewno widmo Leszka
                            Millera;na pewno korupcja ,jak cholera
                            • Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 24.11.06, 19:34
                              Hanna Waltz i SLD - na pewno chcieliby zatańczyć tango warszawskie
                              • Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:48
                                Hanna Gronkiewicz-Waltz - prawie zdolna,przedsiębiorcza,jak prawie prezydent
                                Tusk
                                • Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 26.11.06, 15:14
                                  Hanna Gronkiewicz - Waltz - na pewno faworyta
                                  Michnika,Kwaśniewskiego,Millera;na pewno kochająca się rodzina
                                  • Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 26.11.06, 19:24
                                    Hanna Gronkiewicz-Waltz - na pewno gospodarna,jak premier Rokita;na pewno
                                    konstruktywna,jak Schetyna
                                    • Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 26.11.06, 19:44
                                      Hanna Gronkiewicz-Waltz - na pewno przebojowa,jak Olejniczak i Napieralski
                                      • Gość: Robek Re: refleksja o Hannie IP: *.chello.pl 26.11.06, 19:53
                                        Hanna Gronkiewicz-Waltz - na pewno marzy o objęciach Leszka Millera
                  • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 22.11.06, 22:39
                    homo sovieticus - na pewno spolszczony stalinowiec i jego ziomkowie,na pewno ma
                    awersje do kultury i tradycji polskiej,na pewno jej nie rozumie,na pewno można
                    go poznać po odmiennej frazeologii
                    • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 23.11.06, 14:48
                      homo sovieticus - lubi drwić z wszyskiego co polskie,upaja się tym
                      • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 23.11.06, 15:55
                        homo sovieticus - na pewno kala własne(?) gniazdo
                        • Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 23.11.06, 17:08
                          Propozycja utworzenia rosyjskiej tarczy antyrakietowej w UE(NATO)to napewno
                          szczyt śmieszności,akt desperacji wobec solidarnej UE i rozszerzającego się
                          NATO.Prezydent i Premier Kaczyńscy na pewno pogrywają!
                          • Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 23.11.06, 23:31
                            Na pewno Chiny zarzucą Rosję czapkami,skolonializują część azjatycką.To tylko
                            kwestia czasu.KGB-iści niszczą naród rosyjski-mają skrajnie ujemny przyrost
                            naturalny,alkoholizm,narkomania,AIDS,zniszczoną strukturę społeczną.Wyrazy
                            współczucia(oczywiście dla narodu,a nie władzy).Dlatego pchają się z butami do
                            Europy,stąd te zalotne uśmiechy Putina do polityków europejskich.Tylko naiwni
                            samobójcy mogą ulec ich "czarowi".Zwiększają się wpływy USA w Europie-na pewno
                            będą budować tarczę antyrakietową,chcą poszerzyć NATO o nowych członków
                            (Szwecja,Finlandia i ktoś tam jeszcze),zainteresowani są dywersyfikacją dostaw
                            surowców energetycznych z rejonu morza kaspijskiego.Więc Rosja nie jest w
                            komfortowej sytuacji,ale udaje rozgrywającego.Robi dobrą minę do złej gry.W
                            bezczelny sposób próbuje deprecjonować Polskę.Daremny trud!!!
                            • Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 24.11.06, 16:54
                              Putin i jego świta - na pewno tworzą fikcyjne wątki,na pewno sami się
                              zamieszają.Na pewno nie możemy dać się sprowokować,na pewno musimy zachować
                              dystans i ROBIĆ SWOJE!
                              • Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 24.11.06, 17:03
                                Rosja - na pewno stary,wyliniały niedżwiedż bez zębów i pazórów,który próbuje
                                porykiwać.Na pewno uwiąd starczy.
                                • Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 24.11.06, 19:13
                                  Putin,Jastrzębski itp - prawie można wierzyć ich słowom
                                  • Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 24.11.06, 20:56
                                    Władymir Putin - na pewno lubi pokrzyczeć,pogrozić-NA PEWNO nie ma naboi w
                                    kałachu
                                    • Gość: Robek Re:Refleksja o przyzwyczajeniach IP: *.chello.pl 25.11.06, 16:38
                                      To,że Polska traktowana jest przez UE i Rosję,jako drugorzędny partner,NA PEWNO
                                      jest zasługą poprzednich ekip rządzących Polską i byłej pseudodyplomacji.Tak UE
                                      i Rosję przyzwyczaili.Na szczęście ekipa się zmieniła!
                                    • Gość: Robek Re:Refleksja o Rosji IP: *.chello.pl 26.11.06, 14:45
                                      Putin i jego świta - na pewno niegrożni ekshibicjoniści
                        • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 23.11.06, 17:26
                          homo sovieticus - na pewno chwiejna osobość;na pewno podatny na wpływ
                          otoczenia;na pewno kieruje się instynktem stadnym;na pewno,wbrew
                          pozorom,zakompleksowany;na pewno niska samoocena
                          • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 23.11.06, 17:36
                            homo sovieticus - braki nadrabia tupetem.Na pewno sieje spustoszenie.
                            • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 24.11.06, 16:29
                              homo sovieticus,jako polityk - na pewno lubi wywiady,dużo teoretyzuje;na pewno
                              gubi się w swoich domysłach.Na pewno płynie z nurtem.
                              • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 24.11.06, 18:27
                                homo sovieticus,jako polityk - lubi pouczać adwersarzy,mimo że nie jest
                                wtajemniczony w działaniach prezydenta,rządu.Na pewno groteskowy.
                                • Gość: Robek Re: o pobratyńcach neandertalczyków IP: *.chello.pl 24.11.06, 18:46
                                  homo sovieticus,jako polityk - na pewno może dużo gadać,a nawet być
                                  uszczypliwym,bo i tak jest nie szkodliwy.Na pewno nie wie, co się wokół dzieje.
                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 19:43
                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno beton partyjny,na pewno robią
                                    w gacie,na pewno PRL-oska cenzura - NA PEWNO kasują moje wypowiedzi.
                                    • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 19:48
                                      Warszawiacy - na pewno manipulowani,na pewno zniewoleni
                                      • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 19:50
                                        Warszawa - prawie wolność,prawie pluralizm
                                        • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 19:57
                                          Warszawiacy - prawie demokracja,na pewno komunistyczna jednomyślność
                                          • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:01
                                            Warszawa - prawie Moskwa,Hanna Gronkiewicz-Waltz - prawie Władymir Putin
                                            • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:06
                                              Warszawiacy - na pewno oszukiwani przez reżim PO-SLD

Wrocławianie składają wyrazy współczucia-wierzymy,że demokracja niedługo zawita
                                              do Warszawy.JESTEŚMY Z WAMI!!!
                                              • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:08
                                                warszawska demokracja - na pewno rzeczywistość wirtualna
                                                • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:12
                                                  warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno na łańcuchu Kremla
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:13
                                                    Warszawa - prawie komunistyczna enklawa
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:15
                                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno zakłamane,jak czekista
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:18
                                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej',PO,SLD - na pewno wypierdki Stalina
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:28
                                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno wciskają kit
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:38
                                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno tuba propagandowa PO,SLD;na
                                                    pewno nie uznaje odmiennych poglądów;na pewno chcieliby zamknąć wszystkim
                                                    usta;na pewno PRL-bis
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:40
                                                    Warszawiacy - na pewno indoktrynowani przez lokalne media
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:16
                                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej" - prawie nadaje na częstotliwościach KGB
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:34
                                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno na muszce karabinu Putina
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:43
                                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno nie toleruje myślących
                                                    inaczej, na pewno KC PZPR
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:48
                                                    warszawska "gazeta wybiórcza" - gigantyczna wytwórnia papieru toaletowego
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:59
                                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno mdłe,nudne,niszowe
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 22:01
                                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno prowincjonalne,zaściankowe
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 22:05
                                                    warszawska "gazeta wybiórcza" - na pewno zatrudniają emerytowanych klawiszy
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 22:18
                                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno "Trybuna Ludu" w nowej formie
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 22:41
                                                    warszawska "gazeta wybiórcza' - na pewno ciotki przyzwoitki,na pewno kącik
                                                    wzajemnej adoracji
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 23:00
                                                    warszawska "gazeta wybiórcza" - gdyby nie dodatek "praca",mieliby nakład
                                                    wielkości "Strażnicy" dla świadków Jehowy.
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 25.11.06, 23:20
                                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej" - tylko dla poprawnych politycznie,na
                                                    pewno wg prikazu Michnika i Łuczywo
                                                  • Gość: Robek Re: refleksja o warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 14:06
                                                    warszawskie forum "gazety wybiórczej" - na pewno dyspozycyjne,jak starszy brat
                                                    A.Michnika
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:24
      warszawskie forum "gazety wybiórczej" - prawie retransmisja z Moskwy
    • Gość: Robek Re: Panie Marku Ditel, błagam o komentarz dot. wy IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:51
      warszawska "gazeta wybiórcza" - na pewno banda mózgoje...ów
      • Gość: Robek Re: refleksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 14:57
        warszawskie forum i "gazeta wybiórcza" - na pewno ograniczone i prymitywne,jak
        A.Michnik
        • Gość: Robek Re: refleksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 15:03
          warszawskie forum i "gazeta i wybiórcza" - na pewno kooperatywni,jak rodzina
          Szechterów
          • Gość: Robek Re: refleksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 15:21
            A.Michnik i "elyty" warsiawskie - prawie klan Szechterów
            • Gość: Robek Re: refleksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 15:50
              warszawskie forum i "gazeta wybiórcza" - tak treściwe i opiniotwórcze,jak
              bełkot A.Michnika
    • Gość: Robek Re: releksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 16:02
      Warszawiacy na pewno mogą pozazdrościć Wrocławianom WOLNOŚCI SŁOWA!
      • Gość: Robek Re: releksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 16:16
        warszawskie forum i "gazeta wybiórcza" - na pewno wiarygodni,jak Szechterowie

Niedaleko pada jabłko od jabłoni.
        • Gość: Robek Re: releksja o Warszawce IP: *.chello.pl 26.11.06, 17:07
          warszawskie społeczeństwo a poprawność polityczna kreowana przez "wybiórczą" -
          prawie,jak "Powrót z gwiazd" S.Lema
          • 1410_tenrok Idz juz do domu - osmieszasz sie! 26.11.06, 22:59
            sio!!!!
            I nie mieszaj Lema do swoich matactw!!!
            • Gość: halorobert Re: Idz juz do domu - osmieszasz sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:11
              • Gość: Robek Re: refleksja o homo sovieticusach IP: *.chello.pl 27.11.06, 20:03
                homo sovieticus - na pewno ktoś odwala za niego czarną robotę,NA PEWNO ma
                więcej szczęścia niż rozumu
                • Gość: Robek Re: refleksja IP: *.chello.pl 27.11.06, 20:05
                  Na pewno wszystko jest w porządku.
                • Gość: Robek Re: refleksja o homo sovieticusach IP: *.chello.pl 27.11.06, 20:22
                  homo sovieticus - na pewno nie sieje,a zbiera.Któż to taki?...
                • Gość: Robek Re: refleksja o homo sovieticusach IP: *.chello.pl 27.11.06, 23:14
                  Czy szczęście dane jest na wieczność?
                  • Gość: Robek Re: o stosunkach międzymiastowych IP: *.chello.pl 28.11.06, 15:04
                    Wrocław jest płci męskiej,a Warszawa płci żeńskiej.Co będzie owocem ich
                    zbliżenia?Odpowiedż:mała Włoszczowa!Hi,hi.
                    • Gość: Robek Re:refleksja o SLD IP: *.chello.pl 29.11.06, 17:23
                      Sprawa palenia swastyk przez prawdopodobnie Młodzież Wszechpolską chyba jest
                      sztucznie rozdmuchana.Na filmie nie widać twarzy uczestników,więc będzie trudno
                      ich zidentyfikować.Być może o to chodzi.SLD traktuje to,jako sposób zaistnienia
                      w mediach,bo tak naprawdę nie mają nic do powiedzenia w polityce.Psudopolityk
                      Grzegorz Napieralski powinien najpierw zgłosić sprawę do prokuratury,a nie
                      domagać się delegalizacji M.Wszechpolskiej i odwołania wicepremiera Romana
                      Giertycha.Chyba taka kolej rzeczy obowiązuje w cywilizowanym państwie prawa,ale
                      SLD traktuje Polskę,jak prowincję Rosji.Pozostały im stare nawyki.SLD to banda
                      pieniaczy,destruktorów,którzy posługują się metodami prowokacyjnymi w stylu
                      sowieckim.Po prostu należy ich olewać,skoro nie spełniają cywilizowanych
                      standartów.Won na swoje miejsce - do matki Rosji.
                      • Gość: Robek Re:refleksja o SLD IP: *.chello.pl 29.11.06, 19:48
                        P.S. Pętaki,które bawiły się swastyką mogą dostać chyba kolegium,być usunięci z
                        organizacji.Dziwię się dziennikarzom,że w tej sprawie kierują pytania do
                        Premiera Kaczyńskiego i Giertycha.Co ich obchodzą jakieś gnojki-mają swoje
                        zadania wagi państwowej.Jeśli SLD,dziennikarze uważają to za przestępstwo,niech
                        zgłoszą do prokuratury,a nie przynudzają,histeryzują.Nawet nie potrafią
                        korzystać z praw obywatelskich.Nie improwizujcie sobie pracy.
                        O ile dobrze pamiętam R. Giertych zrzekł sie szefostwa i członkostwa w
                        M.Wszechpolskiej.
                        • Gość: Robek Re:refleksja o SLD IP: *.chello.pl 29.11.06, 21:42
                          Grzegorz Napieralski a sprawa swastyki - tym razem zaszczał sobie gacie
                          • Gość: Robek Re:refleksja o mediach IP: *.chello.pl 29.11.06, 23:24
                            Warsiawskie media, imputując rządowi sprawę swastyki,dowiodły swojej
                            głupoty,prymitywizmu,nizin umysłowych.Proponuję bojkot szczególnie TVN,bo nawet
                            Rymarski(chyba nie przekręciłem nazwiska)zachował się wczoraj wobec
                            min.Dorna,jak ostatni prymityw(ciśnie się na usta mocniejsze słowo).M.olejnik
                            też zaczęła szczekać do min.Gosiewskiego.Coś się dziennikarzynom poprzewracało
                            w głowach.W dzieciństwie nie było komu zaszczepić rozwydrzonym bachorom ogłady!
                            • Gość: Robek Re:refleksja o mediach IP: *.chello.pl 29.11.06, 23:48
                              Sorki,a jednak przekręciłem nazwisko.Poprawnie brzmi:Rymanowski.
                              • Gość: Robek Re:refleksja o mediach IP: *.chello.pl 30.11.06, 15:24
                                Wczoraj u Rymanowskiego w TVN był R.Ziemkiewicz i jakiś gość w czerwonej
                                koszuli.Ziemkiewicz z wdziękiem torpedował i nokautował.To było na prawdę
                                piękne.Uczta się warsiawskie pismaki.
                                • Gość: Robek Re:refleksja o mediach IP: *.chello.pl 30.11.06, 20:42
                                  W wywiadzie z min.Z.Gilowską M.Olejnik przytoczyła wypowiedż Premiera
                                  Kaczyńskiego,z której wynika,że jest sceptyczny szybkiemu przyjęciu euro.Do
                                  końca programu molestowała Zytę o terminy i tym podobne duperele.Ale nie
                                  przytoczyła wypowiedzi Premiera z tego samego wywiadu,gdzie określił warunki,a
                                  mianowicie:Polska powinna przyjąć euro,jak najpóżniej tzn,gdy osiągniemy
                                  zbliżony poziom rozwoju gospodarczego do krajów starej unii.To było meritum.
                                  Więc Monisia niech nie kreuje się na gwiazdę,bo ma intelekt na poziomie
                                  przysłowiowej blondynki(nie obrażając innych blond pań).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka