Dodaj do ulubionych

Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia

14.11.06, 08:18
Po co tylu radnych - nie wystarczy np. 7 ?
Mniej by kosztowali, a i ich prestiż by wzrósł.
Obserwuj wątek
    • Gość: jerzy s same fiutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 08:59
      az przykro patrzec jaki syf
    • Gość: Roman Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.korbank.pl 14.11.06, 09:10
      Skieruj to pytanie do obecnej koalicji rządzącej - tylko sejm jest władny to
      zmienić.
    • Gość: Paweł Z. Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.dint.wroc.pl 14.11.06, 09:16
      Radni pseudolewicowi są ciekawi.
      Witold Kuźnik - przedstawiciel etatowego aparatu SLD. Długo studiował, ale
      jakoś się udało. Przeciwnik ideologizacji SLD. Zwolennik porzucenia lewicowości
      SLD jako nienośnej wyborczo.
      Tomasz Czajkowski - wykreowany na lidera w czasach, gdy wydawało się, że jest
      rzutkim młodym biznesmenem (bonzowie partyjni lubią talich). Potem jego firma
      (Iglootechnika) zaliczyła spektakularną plajtę, a sam Tomasz Czajkowski dostał
      w tej sprawie wyrok.
      • Gość: tak Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:30
        musze przyznac, ze lewica we wrocku nie istnieje
        • Gość: v Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 18:19
          Rzeczywiscie klops lewicy. Trzebaby wladze miejskie rozliczyć i rozbijacką
          polityke Syski.
          • Gość: Paweł Z. Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.os1.kn.pl 14.11.06, 20:11
            Rozbijacką politykę?
            Z tego, co wiem, to stare dziadki z trzech partii postanowili zakpić sobie z
            młodego Syski, więc Syska się z takiego interesu wycofał. I dobrze zrobił
            Poza tym to był jeden z niewielu młodych działaczy SLD, którzy faktycznie
            uprawiali w tej partii działalność lewicową. Potrafił postawić się
            Szmajdzińskiemu i zaproponować na konwencji SLD uchwałę potępiającą wojnę w
            Iraku.
            To on powinien być w radzie miejskiej, a nie Kuźnik z Czajkowskim.
      • Gość: gość Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.06, 08:12
        Nie znam sie na prawie, ale jak to jest możliwe, ze mozna jednocześnie kandydowac na radnego i prezydenta miasta. Czy taka rezerwacja stołków jest zgodna z prawem?? Szkoda, że Pana Cz. nie ma jeszcze w Sejmiku Wojewodzkim.............
    • Gość: japan Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:19
      W okręgu wyborczym nr 61 w Gimnazjum nr 13 trzech członków mojej rodziny oddało
      głos na Ryszarda Bubienia. Na wywieszonych wynikach głosowań nasz kandydat ma
      odnotowany 1 (jeden) głos. Co się stało z dwoma głosami?
      • Gość: sie czepiasz Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.core.lanet.net.pl 14.11.06, 10:39
        w komisji najwidoczniej nie było matematyka
      • tfurca dziekuje. 14.11.06, 11:17
        W wyborach samorządowych do Rady Miejskiej Wrocławia w roku 2006 startując
        z list Platformy Obywatelskiej uzyskałem czwarty wynik na liście w okręgu numer 1.

Bardzo dziękuje Państwu za to, że zaufaliście mi i oddaliście na mnie swój głos.

Chciałbym też podziekować wszystkim tym, którzy pomagali mi przy tej kampanii
        wasza pomoc, wsparcie, życzliwość są dla mnie nieocenione... dziękuje.

WROCŁAW jest dla mnie stanem świadomości, kocham to miasto, cenię i szanuję
        ludzi tu mieszkających i ciesze się, że mogę tu żyć, pracować i rozwijać się ...

tomasz jakub sysło
        • Gość: Taki jeden Michał Jaros?????!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 12:09
          O boże, kolejny młody karierowicz, który jest DWULICOWY!!! Zobaczycie, czy za
          pare lat,a może i już nawet miesięcy będzie pamiętał o kolegach...
          • Gość: Bolek Re: Michał Jaros?????!!!!!! IP: *.magma-net.pl 14.11.06, 13:43
            Studiowałem na AE i co nieco o nim słyszałem. Koleś miał ze dwa komisy i
            ogólnie kiepskim studentem był (pod względem nauki). A teraz co widzę? Doktorat
            na AE pisze!!! Czy ludzie tak z dnia na dzień potrafią zmądrzeć?? Wątpię...
            Jestem prawie pewien, że tego doktoratu to on nie napisze i że chwalenie się
            tym było elementem kampanii. Dodam jeszcze, że doktorat, to każdy może sobie
            pisać ale na STUDIA DOKTORANCKIE to już byle kogo nie przyjmują. Pozdr
            • Gość: Łoś_bimbacz program pierwrsza praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:06
              kilku naszych radnych, a także ministrów to uczestnicy programu piersza praca:)
            • Gość: smk Re: Michał Jaros?????!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 21:55
              Wiesz jak się zajmuję działalnością studencką, to zwykle na naukę czasu brak.

Znam osobiście Michała, jest moim dobrym kumplem. Oddałem na niego głos i nie
              żałuję.

A zawistne komentarze .. cóż .. czasem każdy z nas zazdrości.
      • Gość: ale ale Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 14:24
        spytaj sie członków rodziny
    • Gość: Marta dobre wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:12
      dla mnie jako obserwatorki największą niespodzianką są świetne wyniki Stańki z
      PO i Mrozka z PiS. Gratuluje obu Panom.
      • Gość: bogs Re: dobre wyniki IP: *.wroclaw.mm.pl 14.11.06, 12:35
        A ja gratuluje mlodemu Jankowi Stysiowi za bardzo dobry wynik.

Powodzenia:)
    • Gość: remigiusz 67 znowu pietryszyn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 12:54
      a ja gratuluję panu pietryszynowi, ze znowu wszystkich zrobil w balona i zostal
      radnym, na pewno zaimponowalo wyborcom jego doświadczenie a nie otrzymane - nie
      wiadomo za co - pierwsze miejsce na liście dutkiewicza. Teraz będąc prezesem
      klubu zagłębie lubin sprawy miasta będzie załatwiał telefonicznie, lub
      mejlem ... i proszę się nie czepiać, przecież wrocław, lubin, jeden pies,
      mogłby zostać prezydentem rzeszowa gdyby go poprosili .....
      • Gość: anna Re: znowu pietryszyn IP: *.194-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 14.11.06, 13:27
        a ja nie rozumiem...skoro niby PO dostalo 14 mandatow a wystawili w wyborach 12
        kandydatow to chyba wszyscy piwinni przejsc?A jakos nie widze wszystkich.Moze mi
        ktos te mechanizmy wytlumaczyc bo jak widac glupia jestem niezmiernie;))
        • Gość: sss Ilu z PO było kandydatów - odpowiedź. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:40
          Kandydatów PO do rady miejskiej było więcej we Wrocławiu. Wrocław był podzielony
          na 7 okręgów wyborczych. PO w sumie w tych 7 okregach zgłosiło kilkudzisięciu
          swoich kandydatów (między 50-70).
          • Gość: anna Re: Ilu z PO było kandydatów - odpowiedź. IP: *.194-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 14.11.06, 13:53
            dziekuje!:))

nie wiem dlaczego do mnie dotarlo ze PO zglosila 12 kandydatow;))Przepraszam
    • Gość: aaa Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:43
      Pan Marek Mutor (!), a nie Michał.... matko!!! jak można robić takie błędy????
      Na liście jest poprawnie, ale w tekście już nie... idiotyczny błąd !!!
      • Gość: blee blad niewbaczalny IP: 212.127.66.* 14.11.06, 14:36
        mutor a nie mutant
    • Gość: tejon23 [...] IP: *.chello.pl 14.11.06, 16:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Konrad Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.zlotniki.pl 14.11.06, 17:08
      Wybierz sobie odpowiedź:
      1. Aby jak największa liczba mieszkańców mogła być reprezentowana (???)
      2. Stołki, kasa, przepustka do dalszej kariery

homik napisał:

> Po co tylu radnych - nie wystarczy np. 7 ?
      > Mniej by kosztowali, a i ich prestiż by wzrósł.
      • mr_pope Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia 14.11.06, 19:32
        > 1. Aby jak największa liczba mieszkańców mogła być reprezentowana (???)

To raczej nie bo reprezentowani są i tak tylko ci, którzy głosowali na tych co
        się dostali. Raczej to drugie.
    • Gość: less Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 20:12
      A kto wybrał tą francę Zdrojewską?????
      • Gość: janek Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:12
        gratulacje dla kandydatow z sld ze jednak weszli. rada bez opozycji to byla by
        katastrofa. jkazda wladza bez kontroli robi sie beznadziejna
      • Gość: Autor Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.06, 23:27
        INTELIGENTNI ! WRAŻLIWI ! OTWARCI ! UCZCIWI !
        • Gość: Autor Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.06, 23:29
          To powyżej odpowiedż na pytanie kto wybrał Zdrojewską . Warto dodać, iż
          tych ... inteligentnych, wrażliwych etc było ponad 6.000. I nie oznacza, iż ci
          którzy głosowali inaczej to ... debile. Zeby nie było wątpliwości.
    • Gość: pilar k Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:30
      Szanowni dyskutańci i krytycy , a może tak samemu na listy wyborcze , to takie
      proste , może WAS ktoś wtedy skrytykuje ? Brak odwagi , ZOMO już nie bije i SB
      nie zamyka . pozdrawiam
    • Gość: J.G. Dlaczego utajniono wykształcenie i zawód kandydató IP: *.e-wro.net.pl 15.11.06, 01:08
      Myślę,że wiele osób,podobnie jak, ja głosowało na przypadkowo wybrane osoby w
      wybranej przez siebie opcji politycznej,bo nie przeglądało wcześniej wyborczej
      makulatury.Liczyłem na to,że w lokalach wyborczych,na obwieszczeniach
      imiennych,oprócz wieku kandydata znajdzie się również wykonywane przez niego
      zajęcie,i przede wszystkim wykształcenie,bym nie wybrał kogoś z kwalifikacjami
      Renaty Begier.Niestety,te dane utajniono.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka