Dodaj do ulubionych

Uwolnić Izabelę W.!

21.11.06, 14:24
Bardzo proszę,aby osoby które są za uwolnieniem pani Izy,wpisywały się tutaj.
Być może tego posta przeczyta sędzia,który będzie prowadził jej sprawę i choć
w niewielkim stopniu złagodzi to wymiar kary. Nie pozwólmy,aby z tej
młodej,niekonwencjonalnej kobiety zrobiono kozła ofiarnego!
Obserwuj wątek
    • Gość: t-l Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: 193.109.212.* 21.11.06, 14:31
      tak!tak!tak!
      uwolnić!!!
      • Gość: noga kklemencie! Twoja przyjaciółka potrzebuje leczenia IP: *.e-wro.net.pl 21.11.06, 23:32
        kklemencie! Twoja przyjaciółka potrzebuje leczenia!
    • josip.brodsky Re: Uwolnić Izabelę W.! 21.11.06, 14:41
      Polowa ustawy o przeciwdzialaniu narkomani powinna zostac zniesiona. Ale akurat penalizowanie naklaniania maloletniego do uzycia srodka narkotycznego ma moje pelne poparcie. Dzieci nie powinny miec dostepu do narkotykow...tym bardziej poprzez nauczycielke.
      Poczekajmy jednak z osadzaniem do wyroku sadowego - narazie ta pani jest niewinna.
      • lillalu Re: Uwolnić Izabelę W.! 21.11.06, 14:45
        Ale nie tylko ona ich częstowała,oni też dawali jej zajarać! 17-latkowie to
        dzieci?????????Moim zdaniem nie! Po za tym prosiłam,aby wpisywali się tutaj
        ludzie wyrażający swoje poparcie! Taki jest cel! Wszystkich,którzy chcą się
        spierać o zasadność kary dla Izy,zapraszam na pozostałe wątki na ten temat!
        • Gość: henry ford Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.media4.pl 21.11.06, 14:52
          ale ja uwazam, ze Twoj watek nie jest sluszny, wiec bede kontrmanifestowal!

Jesli nauczucielka cpala z uczniami, wysylala ich po trawke i bog wie co
          jeszcze z nimi robila to powinna wyladowac w kiciu. Oczywiscie nie iles tam
          lat. Pol roku wystarczy, aby zmadrzala.
        • josip.brodsky Re: Uwolnić Izabelę W.! 21.11.06, 15:07
          Twoje podejscie do sprawy daje w rece argument przeciwnikom liberalizacji ustawy o przeciwdzialaniu narkomani. Liberalizujmy zakazy dotyczace nas samych, niech prawo pozoli nam byc wlascicielami wlasnego zycia, niech ustawodawca da nam prawo do rozporzadzania nim, w tym do trucia sie czymkolwiek chcemy (czy to alkohol czy trawka). Ale to nie moze dotyczyc dzieci...badz rozsadna i pracuj dla "sprawy" a nie przeciwko niej.

Pozdrawiam serdecznie
          • cancro Re: Uwolnić Izabelę W.! 21.11.06, 15:28
            josip.brodsky napisał:

>
            > h prawo pozoli nam byc wlascicielami wlasnego zycia, niech ustawodawca da nam p
            > rawo do rozporzadzania nim, w tym do trucia sie czymkolwiek chcemy (czy to alko
            > hol czy trawka).

Bardzo rozsądne :-P A za odwyk każdy będzie płacił sam, czy jak dotąd wszystko
            na koszt społeczeństwa?
            A co ze sprawcami wypadków spowodowanych przez kierowców, operatorów maszyn i
            innych na haju? Czy nie wystarczy nam już pijaków?
            • josip.brodsky Re: Uwolnić Izabelę W.! 21.11.06, 15:41
              > Bardzo rozsądne :-P A za odwyk każdy będzie płacił sam, czy jak dotąd wszystko
              > na koszt społeczeństwa?
              > A co ze sprawcami wypadków spowodowanych przez kierowców, operatorów maszyn i
              > innych na haju? Czy nie wystarczy nam już pijaków?

Jesli chcesz byc taki logiczny to zakazmy picia alkoholu. Kto niby placi za ich odwyki? Kto placi za leczenie ich i ich ofiar w wypadkach? Zakazmy palenia nikotny! Kto placi za leczenie ich pluc, krtani itd.
              Nieswiadomie poruszyles bardzo wazna kwestie dotykajaca innego tematu - ubezpieczenie zdrowotnego i oplat za leczenie. Chwila w ktorej sami bedziemy oplacac swoje leczenie zbliza sie nieuchronnie a nastanie wraz z katastrofa systemu zdrowotnego. A szkoda bo moznaby reformy zaczac juz teraz i zamiast terapii szokowych zafundowac spoleczenstwu miekkie ladowanie.
              Ale tego nie da sie zrobic z wielu powodow, socjal i postawa roszczeniowa to tylko jeden z nich.
              • cancro Re: Uwolnić Izabelę W.! 22.11.06, 08:05
                josip.brodsky napisał:

> Jesli chcesz byc taki logiczny to zakazmy picia alkoholu.

Co by nie mówić, to jednak narkotyk uzależnia znacznie szybciej niż nawet
                najmocniejsza gorzała. Efekty po jednej (kieliszku) działce wódy i po jednej
                działce "marychy" są jednak inne, czy się mylę? Nasze społeczeństwo w dalszym
                ciągu przoduje w spożyciu alkoholu na świecie. Dodajmy jeszcze do tego swobodny
                dostęp do narkotyków i będziemy mieli pełny obraz "wolnego społeczeństwa".
                Zaćpany Sejm, zaćpane wojsko i policja, zaćpane szkoły i przedszkola. Wszyscy
                wiemy, że mimo prawnego zakazu sprzedawania papierosów i alkoholu nieletnim, o
                widok zapitego gimnazjalisty w centrum miasta, czy 12-13 latków obu płci z
                papierosem w zębach łatwiej, niż o widok gołębia na Rynku!
                Przyznam, że boję się pomyśleć o chwili, gdy 17 latków zaczniemy uważać za
                dorosłych i pozwolimy im w pełni korzystać z "uroków życia". Swoją drogą nie mam
                głowy, skąd biorą na to kasę, bo przecież nie pracują? Pewne podejrzenia nasuwa
                mi już czwarte (!) lusterko skradzione w tym roku z mojego samochodu. Widziałem
                też jak dwóch uczniów chyba gimnazjum "prosiło" o bezzwrotną pożyczkę o kilka
                lat młodszego kolegę :-P Idzie więc nie tylko o problem wolności. Zresztą co to
                za wolność, której zasadniczym przejawem jest możliwość trucia się? Państwo ma
                obowiązek ochrony swoich obywateli. Dlatego łożymy na policję, wojsko i inne
                służby. Niestety, chyba co drugi obywatel Najjaśniejszej musiałby być
                policjantem, żeby uchronić ludzi przed nimi samymi, przed próbami kradzieży,
                rozboju, wymuszeń i innymi draństwami. Czy napewno o to chodzi?

Kto niby placi za ich
                > odwyki? Kto placi za leczenie ich i ich ofiar w wypadkach? Zakazmy palenia nik
                > otny! Kto placi za leczenie ich pluc, krtani itd.

Masz rację! To jednak nie jest powód aby w kolejce do dziurawej kasy państwa
                ustawili się kolejni "potrzebujący"
        • Gość: ola-boga uwolnić orkę....ręce opadają IP: *.media4.pl 21.11.06, 18:59
          uwolnij troszke inteligencji bo powiało debilizmem.Zostaniesz matką to ci
          przejdzie pikietowanie.sprawy karne zostaw wymiarowi sprawiedliwosci,poradzą
          sobie bez ciebie,uwierz mi.Mozesz jarac blanty i niech ci sie nawet z uszu dymi
          ale weźźźźźźźź sie opanuj.Ile ty masz lat? tez 17????????Boze, widzisz i nie
          grzmisz!chociaz dzis pada wiec moze to jednak nad toba Bóg uronił łezkę?
          • Gość: pierdel Re: uwolnić orkę....ręce opadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:40
            Do pierdla z nią !!!
    • Gość: kąsek Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.06, 15:15
      Chodzi o tę szmatę, która wpuszczała dzieci w narkomanię? Gratuluję idoli.
      • Gość: Konrad Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.zlotniki.pl 21.11.06, 16:14
        Gość portalu: kąsek napisał(a):

> Chodzi o tę szmatę, która wpuszczała dzieci w narkomanię? Gratuluję idoli.

Albo jesteś wyjątkowo starej daty, albo byłeś tym małym ułamkiem uczniów którzy
        w ogóle nie wiedzieli co się dzieje w życiu nastolatków.
        • Gość: kąsek Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.06, 16:39
          Jestem na tyle starej daty, że za moich szkolnych lat narkoman to był narkoman,
          a nie wyluzowany i samorealizujący się artysta. Owszem, zdarzali się
          początkujący alkoholicy, ale ćpunów nie było. A raczej, nikomu nie przychodziło
          do głowy robić tego tak jawnie.

Co zresztą i tak nie ma znaczenia wobec faktu, że nauczycielka nawet nie
          przymykała oko na skręty, ale wpuszczała dzieci w syf. Jak słyszysz o
          policjancie kryjącym złodzieja samochodów to też jesteś taki wyluzowany, że
          przecież wszyscy kradną samochody więc o co chodzi?
          • Gość: Konrad Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.zlotniki.pl 21.11.06, 16:50
            Gość portalu: kąsek napisał(a):

> A raczej, nikomu nie przychodziło do głowy robić tego tak jawnie.

Racja. To też jest problem związany z "bezstresowym wychowaniem". Teraz
            smarkacze po prostu niczego się nie boją !!!

> Co zresztą i tak nie ma znaczenia wobec faktu, że nauczycielka nawet nie
            > przymykała oko na skręty, ale wpuszczała dzieci w syf.

Zeznała, że to raczej oni ją demoralizowali. I ja w to wierzę. Gdybyś wiedział
            jaka jest różnica między 28 latkami a dzisiejszymi nastolatkami w kulturze
            palenia, picia i ogólnego zachowania, też byś w to wierzył. Ale jak już pisałem,
            dzisiaj smarkacze wychowywani są "bezstresowo" więc niczego się nie boją.
            Dlatego będzie jeszcze gorzej...

> Jak słyszysz o
            > policjancie kryjącym złodzieja samochodów to też jesteś taki wyluzowany, że
            > przecież wszyscy kradną samochody więc o co chodzi?

To zupełnie inna bajka. Złodziejowi bym rękę obciął :-)
            • Gość: wojtek Re: Skazać Izabelę W.! IP: *.math.umd.edu 21.11.06, 21:34
              > Zeznała, że to raczej oni ją demoralizowali. I ja w to wierzę. Gdybyś wiedział
              > jaka jest różnica między 28 latkami a dzisiejszymi nastolatkami

Ja wiem jaka jest roznica: osoba 28-letnia jest pelnoletnia - osoba 16-letnia nie.
              • setra1 Re: Skazać Izabelę W.! 21.11.06, 21:35
                Uwolnic Ize, skazac ucznia co donosil. To obrzydliwe donosic. Na nauczyciela,
                na kolegow. Fuj.
              • Gość: Konrad Re: Skazać Izabelę W.! IP: *.zlotniki.pl 21.11.06, 21:51
                Gość portalu: wojtek napisał(a):

> > Zeznała, że to raczej oni ją demoralizowali. I ja w to wierzę. Gdybyś wie
                > dział
                > > jaka jest różnica między 28 latkami a dzisiejszymi nastolatkami
                >
                > Ja wiem jaka jest roznica: osoba 28-letnia jest pelnoletnia - osoba 16-letnia n
                > ie.

Chodzi mi o różnicę między nastolatkami obecnymi, a nastolatkami byłymi (którzy
                teraz mają 28 lat ;) )
                • Gość: wojtek Re: Skazać Izabelę W.! IP: *.math.umd.edu 21.11.06, 22:29
                  Dokladnie te roznice podalem. Byli nastolatkowie maja dzis ponad 18 lat i
                  odpowiadaja prawnie za wszystkie swoje czyny.
    • Gość: kjf I odznaczyć medalem zasłużonych ZNP! IP: *.os1.kn.pl 21.11.06, 15:21
      I dożywotnim honorowym wiceprezesostwem tej organizacji!
      • Gość: kici Re: I odznaczyć medalem zasłużonych ZNP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:32
        A może lepiej NSZZ Solidarność sekcja oswiaty tam mniej członków bedzie jej
        lżej.
    • wielki_czarownik Jesteś głupsza niż się spodziewałem 21.11.06, 15:25
      A poprzeczka była ustawiona naprawdę nisko.
      • Gość: Konrad Wielki głupi czarownik IP: *.zlotniki.pl 21.11.06, 16:12
        lillalu napisał(a):
        > Bardzo proszę,aby osoby które są za uwolnieniem pani Izy,wpisywały się tutaj.

Dziękujemy Ci WC za poparcie w sprawie Panny Izy.

Też się przyłączam ! Wypuścić Pannę Izę. To co robiła, było mało szkodliwe
        społecznie (a nawet w ogóle).
        • wielki_czarownik Prosić to możecie przed kościołem. /nt 21.11.06, 18:12

• Gość: Konrad [...] IP: *.zlotniki.pl 21.11.06, 21:52
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: pierdel Re: Prosić to możecie przed kościołem. /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:44
            Do pierdla z nią !!!
    • Gość: pollo lillalu idiotka IP: *.e-wro.net.pl 21.11.06, 18:30
      lillalu idiotka
      • lillalu Zayebisty argument! 22.11.06, 08:14
        Ponieważ jesteś na poziomie przedszkola,odpowiem Ci z takim samym dziecinnym
        przekonaniem:,,Kto się przezywa,sam się tak nazywa"
        • Gość: wojtek Re: Zayebisty argument! IP: *.math.umd.edu 22.11.06, 15:31
          Jak Kali przezywac to dobrze, jak Kalego przezywac to zle. Taka mentalnosc.

"Szczekający motłoch bez pomyślunku, typowy przykład chorej
          polskiej mentalności wykreowanej przez brukowce."

"debil nie wie,że jest debil"

"A ty idź gdzie indziej marszczyć pingwina"
    • Gość: pollo A co na to twój lekarz kklement? IP: *.e-wro.net.pl 21.11.06, 18:33
      A co na to twój lekarz kklement? Dalej się u niego leczysz?
      • setra1 Re: A co na to twój lekarz kklement? 21.11.06, 20:51
        Ize wypuscic, zamknąc tego ucznia co doniósł. Nie chcemy tu stalinowskich
        donosicieli.
        • lillalu Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 22:05
          Piszecie,że jestem idiotką,że jestem głupia- jest takie powiedzenie:,,debil nie
          wie,że jest debil". Szczekający motłoch bez pomyślunku, typowy przykład chorej
          polskiej mentalności wykreowanej przez brukowce. Usłyszeli hasło:,,nauczycielka
          dawała narkotyki dzieciom" i posłusznie toczą pianę z pysków, bo tak przecież
          trzeba, bo tak nakazuje nam moralność i niezawodny,zdrowy rozsądek:(
          Ukamieniujmy tą sukę,szmatę, wtedy na pewno sytuacja w polskich szkołach się
          polepszy,a młodzież zapała do nas dożywotnim szacunkiem.Jest mi was żal,że
          jesteście tacy ślepi...
          Niewiele osób zwraca uwagę na fakty,ktore sa niesłychanie istotne w tej sprawie,
          a które zostały zasłonięte przez sensacyjne hasła.
          - w sprawie brali udział nie smarkacze z przedszkola,lecz 17-latkowie,którzy
          doskonale znali smak marihuany jeszcze przed imprezami z anglistką
          - nauczycielka była bardzo lubiana,jej lekcje były na najwyższym poziomie,była
          zawsze świetnie przygotowana do zajęć i angażowała się w sprawy uczniów-nie
          to,co większość belfrów w polskich szkołach,którzy wszystko mają w d...,bo za
          mało zarabiają
          - marihuana jest o wiele mniej szkodliwa od alkoholu i papierosów,były już
          badania na ten temat(po ganji nikt nikogo jeszcze nie zabił, a po alkoholu
          zdarzają się takie przypadki),tylko beznadziejne polskie prawo zabrania nam
          korzystania z jej dobrodziejstw-bo przecież na akcyzie z alkoholu państwo
          zarabia,więc wóda może być
          - uczniowie sami chodzili do dilera po zioło,nikt ich do tego nie zmuszał,
          jarali nawet w szkole,a po korytarzach unosił się smród zioła(bardzo
          charakterystyczny-gdzie wtedy była szanowna pani dyrektor???)

Nie twierdzę,że nauczycielka postąpiła mądrze, tylko że teraz jest kozłem
          ofiarnym, a gó..arze się wywinęli,jescze donieśli na nią,chociaż się wspaniale
          u niej bawili!Ludzie,dlaczego do cholery jesteście tacy zaślepieni i jednostronni?

I o co wam do jasnej ciasnej chodzi z tym Kklementem?????Zazdrościcie mi,że wiem
          jak wygląda w realu czy co? Przestańcie sczekać,użyjcie szarych komórek-świat
          nie jest czarno-biały! Każdego można wyzwać od idiotek,Mały Czarowniku,gorzej z
          krytycyzmem spojrzeć w lustro...
          -
          • mess85 Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 22:24
            lillalu napisała:
            > typowy przykład chorej polskiej mentalności wykreowanej przez brukowce.
            > Usłyszeli hasło:,, nauczycielka dawała narkotyki dzieciom" i posłusznie toczą > pianę z pysków, bo tak przecież trzeba, bo tak nakazuje nam moralność i
            > niezawodny,zdrowy rozsądek:(

Dziewczyno, nie znam Cię, dlatego nie będę określał Twojego IQ czy tam określał inteligencję, ale to co piszesz jest co najmniej nieprzemyślane.
            Nauczyciel, którzy pije jara blanty ze swoimi uczniami może i jest spoko ziom, luzak który zrobi klasówkę i przyjara z nami na imprezie, ale czy sądzisz że jest to w porządku? Że szkoła tego ma uczyć? Nie toczę piany z pyska, bo gorsze rzeczy widziałem i słyszałem, cieszę się że skończyło się to tak szybko i nie mam zamiaru żałować tej pani.

> nauczycielka była bardzo lubiana,jej lekcje były na najwyższym poziomie,
            > nie to,co większość belfrów w polskich szkołach,którzy wszystko mają w d...,
            > bo za mało zarabiają

Wierz mi że ja bym dziecka swojego do niej nie posłał, choćby miała doktorat z Cambrige, nie będę się kłócił do tych informacji o "lekcjach na najwyższym poziomie", bo może dla Ciebie to mógłby być najwyższy poziom, choć wątpie czy masz prawo to w ogóle oceniac.

> marihuana jest o wiele mniej szkodliwa od alkoholu i papierosów,były już
            > badania na ten temat

I niby myślisz że Tobie nie szkodzi? Kurcze, w takim razie po cholere ja to w ogóle piszę :)

> Nie twierdzę,że nauczycielka postąpiła mądrze, tylko że teraz jest kozłem
            > ofiarnym, a gó..arze się wywinęli,jescze donieśli na nią,chociaż się
            > wspaniale u niej bawili!Ludzie,dlaczego do cholery jesteście tacy zaślepieni > i jednostronni?

Taaak zmusili ja siłą żeby przyjarała na imprezie i dobrze się bawiła. Na pewno nie wiedziała że źle czyni i jest to karalne.
            Ostatecznie mogę jej żałować, ale nie z powodu tego co zrobiła tylko z jej głupoty.
            • lillalu Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 22:34
              Ale ja nie twierdzę,że to było ok,że ona paliła z nimi marychę,zwracam tylko
              uwagę na fakty,które nie są wcale jednoznaczne! Iza W. była o wiele lepszą
              nauczycielką,niż większość pedagogów w polskich szkołach-wystarczy poczytać
              opinie na jej temat na necie-przytłaczająca większość ma jednoznacznie
              pozytywny wymiar! To,że jej lekcje były na najwyższym poziomie,to nie moja
              opinia,lecz dyrektorki X lo,która przed tą całą aferą wyrażała się o
              nauczycielce w samych superlatywach!
              A marihuana nie szkodzi,jeśli nie masz skłonności do popadania w psychozy i nie
              jarasz codziennie,tylko raz na miesiąc,to sprawdzony fakt.
              Radzę Ci poczytać inne wątki na temat tej sprawy. Większość ludzi chce
              uwolnienia nauczycielki i są za nią, wystarczy przeczytać ich wpisy!
              • Gość: wojtek Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) IP: *.math.umd.edu 21.11.06, 22:40
                > Radzę Ci poczytać inne wątki na temat tej sprawy. Większość ludzi chce
                > uwolnienia nauczycielki i są za nią, wystarczy przeczytać ich wpisy!

No coz - edukacja to taki specyficzny wymysl - nie ma tam demokracji i nie
                glosowaniem decyduje sie co jest dobre a co zle. Jesli pani nie wierzy, to niech
                pani pojdzie w szkole zrobi ankiete nt., tego czy powinny byc w szkole klasowki,
                sprawdziany, prace domowe. Jestem pewny, ze wiekszosc bedzie miala wyrobione
                zdanie na ten temat. I to nie bedac "pod wplywem".
              • mess85 Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 22:41
                Może w za bardzo zawoalowany sposób się wyraziłem...
                Kwestionuję Twoją zdolność logicznego myślenia oraz moralnego prawa oceny tego co ta NAUCZYCIELKA zrobiła, ponieważ jarasz blanty.
          • wielki_czarownik Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 22:29
            lillalu napisała:

> Piszecie,że jestem idiotką,że jestem głupia- jest takie powiedzenie:,,debil nie
            > wie,że jest debil".

Wolę inne: "debil nie wie, że wyrazy się odmienia".

(...) - wycięty został bełkot kobiety cierpiącej na PMS.

> Niewiele osób zwraca uwagę na fakty,ktore sa niesłychanie istotne w tej sprawie
            > ,
            > a które zostały zasłonięte przez sensacyjne hasła.
            > - w sprawie brali udział nie smarkacze z przedszkola,lecz 17-latkowie,którzy
            > doskonale znali smak marihuany jeszcze przed imprezami z anglistką

Czy w związku z tym gwałcenie kobiet, które nie są dziewicami powinno być dozwolone? W końcu znają już smak seksu.

> - nauczycielka była bardzo lubiana,jej lekcje były na najwyższym poziomie,była
            > zawsze świetnie przygotowana do zajęć i angażowała się w sprawy uczniów-nie
            > to,co większość belfrów w polskich szkołach,którzy wszystko mają w d...,bo za
            > mało zarabiają

Czy to zezwala jej na narkotyzowanie uczniów?

> - marihuana jest o wiele mniej szkodliwa od alkoholu i papierosów,były już
            > badania na ten temat(po ganji nikt nikogo jeszcze nie zabił, a po alkoholu
            > zdarzają się takie przypadki),tylko beznadziejne polskie prawo zabrania nam
            > korzystania z jej dobrodziejstw-bo przecież na akcyzie z alkoholu państwo
            > zarabia,więc wóda może być

Akurat po trawce zabijano ludzi i to nie raz.

> - uczniowie sami chodzili do dilera po zioło,nikt ich do tego nie zmuszał,
            > jarali nawet w szkole,a po korytarzach unosił się smród zioła(bardzo
            > charakterystyczny-gdzie wtedy była szanowna pani dyrektor???)
            >

I co to ma do rzeczy?

> Nie twierdzę,że nauczycielka postąpiła mądrze, tylko że teraz jest kozłem
            > ofiarnym, a gó..arze się wywinęli,jescze donieśli na nią,chociaż się wspaniale
            > u niej bawili!Ludzie,dlaczego do cholery jesteście tacy zaślepieni i jednostron
            > ni?
            >

Gdyż ona była NAUCZCYCIELEM! Gdyby trawkę rozdawał cieć z pobliskiej budowy to takiej reakcji by nie było. Ale nauczyciel to zawód specyficzny.

> I o co wam do jasnej ciasnej chodzi z tym Kklementem?????Zazdrościcie mi,że wie
            > m
            > jak wygląda w realu czy co?

Nie wiem czy to powód do zazdrości czy współczucia więc się nie wypowiadam.

Przestańcie sczekać,użyjcie szarych komórek-świat
            > nie jest czarno-biały! Każdego można wyzwać od idiotek,Mały Czarowniku,gorzej z
            > krytycyzmem spojrzeć w lustro...

Patrzę kilka razy dziennie.
            • lillalu Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 22:43
              ,,Debil nie wie,że jest debil,a mądry to wie.Pozorne,pozorne zaprzeczenie to
              jest"- szkoda,że nie słuchasz Kazika Staszewskiego,jego teksty w zabawny sposób
              piętnują chorą polską rzeczywistość,do której się przyczyniasz. Nie sądzę,żeby
              Staszewski cierpiał na PMS.
              Twoja argumentacja dotycząca gwałtów pasuje do tej sprawy jak pięść do nosa.
              Nikt gwałtem nie zmuszał tych wyrostków do jarania.
              Owszem,poziom nauczania nie zezwala nikomu na narkotyzowanie uczniów. Ale w
              takim razie,odwracając argumentację,jeśli lubimy jakiegoś nauczyciela,czy jest
              to dla nas usprawiedliwieniem żeby przesiadywać u niego na jamie i przynosić mu
              zielsko od dilera?
              Jeśli znasz jakieś przypadki morderstw po ganji,to ja Ci za każdy taki przypadek
              napiszę o 1000 morderstwach po wódzie. Takie dramaty codziennie mają miejsce w
              polskich katolickich domach.
              • Gość: wojtek Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) IP: *.math.umd.edu 21.11.06, 22:47
                > Nikt gwałtem nie zmuszał tych wyrostków do jarania.

W wielu krajach, jesli nauczyciel powie uczennicy, ze ma ona sie z nim przespac,
                a ona go poslucha, moze to byc uznane za gwalt.
                • lillalu Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 22:50
                  W wielu krajach, jesli nauczyciel powie uczennicy, ze ma ona sie z nim przespac
                  > ,
                  > a ona go poslucha, moze to byc uznane za gwalt.

Są takie kraje,gdzie zioło możesz kupić w kawiarni,a nie umawiać się z dziwnym
                  dresiarzem za kioskiem warzywnym i dostawać nerwicy,że cię wsadzą na 3 lata za
                  to,że relaksujesz się przy skręcie!
                  • Gość: wojtek Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) IP: *.math.umd.edu 21.11.06, 22:54
                    > Są takie kraje,gdzie zioło możesz kupić w kawiarni

Ta informacja ma sie nijak do tematu.
              • wielki_czarownik Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 22:55
                lillalu napisała:

> ,,Debil nie wie,że jest debil,a mądry to wie.Pozorne,pozorne zaprzeczenie to
                > jest"- szkoda,że nie słuchasz Kazika Staszewskiego,

Kazik nie jest dla mnie autorytetem w sprawach poprawnego stosowania języka polskiego.

jego teksty w zabawny sposób
                > piętnują chorą polską rzeczywistość,do której się przyczyniasz.

Przez to, że nie ćpam?

Nie sądzę,żeby
                > Staszewski cierpiał na PMS.

Jak widać nie zrozumiałaś czego się tyczyła ta moja wypowiedź. Trudno.

> Twoja argumentacja dotycząca gwałtów pasuje do tej sprawy jak pięść do nosa.
                > Nikt gwałtem nie zmuszał tych wyrostków do jarania.

A czy kobietę otumanioną pigułką gwałtu ktoś do czegoś zmusza?

> Owszem,poziom nauczania nie zezwala nikomu na narkotyzowanie uczniów. Ale w
                > takim razie,odwracając argumentację,jeśli lubimy jakiegoś nauczyciela,czy jest
                > to dla nas usprawiedliwieniem żeby przesiadywać u niego na jamie i przynosić mu
                > zielsko od dilera?

A czy ja mówię, że jest?

> Jeśli znasz jakieś przypadki morderstw po ganji,to ja Ci za każdy taki przypade
                > k
                > napiszę o 1000 morderstwach po wódzie. Takie dramaty codziennie mają miejsce w
                > polskich katolickich domach.

To przecież normalne. Wystarczy sprawdzić ilu ludzi pije a ilu ćpa. I już wiadomo, czemu zbrodni po pijaku jest więcej.
                • lillalu Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 23:08
                  Kazik nie jest dla Ciebie autorytetem-nic dziwnego,skoro nawet nie znasz jego
                  tekstów i błądzisz,myśląc że są moje. Fajnie by było,ale piszę raczej tylko do
                  szuflady;)
                  Chora rzeczywistość dookoła nas nie powstaje dlatego,że ktoś ćpa a inny tego nie
                  robi,lecz dlatego że ludzie sieją ferment i nienawiść, często zachowując się
                  niczym stado zaślepionych baranów,działających pod dyktando mass mediów. Często
                  niestety zasłaniają w ten sposob własną niekompetencję-tu chodzi mi o panią
                  dyrektor ,,dziesiątki".
                  Najwyraźniej nie masz też danych na temat używania marihuany przez
                  społeczeństwo. W gimnazjach pali już 40procent młodzieży,co wynika z anonimowych
                  ankiet.
                  • wielki_czarownik Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 23:12
                    lillalu napisała:

> Kazik nie jest dla Ciebie autorytetem-nic dziwnego,skoro nawet nie znasz jego
                    > tekstów i błądzisz,myśląc że są moje. Fajnie by było,ale piszę raczej tylko do
                    > szuflady;)

"Jedna flaszka, druga flaszka i też trzecia, kurde bele, leci"

Wszystkich utworów nie znam, ale całkowitym muzycznym troglodytą nie jestem.

> Chora rzeczywistość dookoła nas nie powstaje dlatego,że ktoś ćpa a inny tego ni
                    > e
                    > robi,lecz dlatego że ludzie sieją ferment i nienawiść, często zachowując się
                    > niczym stado zaślepionych baranów,działających pod dyktando mass mediów.

A często będąc na haju.

Często
                    > niestety zasłaniają w ten sposob własną niekompetencję-tu chodzi mi o panią
                    > dyrektor ,,dziesiątki".

Czy ja mówiłem coś o kompetencji dyrekcji?

> Najwyraźniej nie masz też danych na temat używania marihuany przez
                    > społeczeństwo. W gimnazjach pali już 40procent młodzieży,co wynika z anonimowyc
                    > h
                    > ankiet.

I rzeczywiście poziom dzieciarni w gimnazjach jest powodem do narodowej dumy.
                    • lillalu Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 23:23
                      W takim razie jakim jesteś troglodytą? Kosmicznym?:))))))))))))))))))))))))
                      Potrafisz tylko wycinać fragmenty moich postów i dodawać idiotyczne puenty.
                      Tymczasem meritum sprawy nam umyka- nauczycielka została uznana za wcielenie
                      szatana,a uczniowie za biedne,demoralizowane dzieciaczki...I to jest chore.

Ech,gdzie ci przeciwnicy legalizacji...Tyle zielska się marnuje!- westchnął
                      podwrocławski hodowca konopii;)))))))
                      • wielki_czarownik Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 23:36
                        lillalu napisała:

> W takim razie jakim jesteś troglodytą? Kosmicznym?:))))))))))))))))))))))))

Posiadam podstawowe wiadomości z zakresu astronomii. :P

> Potrafisz tylko wycinać fragmenty moich postów i dodawać idiotyczne puenty.

Dlaczego idiotyczne?

> Tymczasem meritum sprawy nam umyka- nauczycielka została uznana za wcielenie
                        > szatana,a uczniowie za biedne,demoralizowane dzieciaczki...I to jest chore.
                        >

Nie przypominam sobie, abym nazywał nauczycielkę Szatanem a uczniów aniołkami.

> Ech,gdzie ci przeciwnicy legalizacji...Tyle zielska się marnuje!- westchnął
                        > podwrocławski hodowca konopii;)))))))

Bardzo zabawne. Ha ha ha.
                        • lillalu Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 23:40
                          Cholerka,ja już naprawdę muszę iść spać.=)

,,Nie ma ludzi zdołowanych,są tylko za mało najarani"
                          Filip z konopii
                          ;P
            • Gość: dojcz Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) IP: 141.30.30.* 22.11.06, 14:21
              wielki_czarownik napisał:
              > Akurat po trawce zabijano ludzi i to nie raz.

Bardzo ciekawe. Podaj przyklad, ty nasz forumowy specjalisto od WSZYSTKIEGO i
              znawco psychofarmakologii, jak widac;D

Moim zdaniem jak juz zakazujemy narkotykow, to by wypadalo zabronic sprzedazy
              alkoholu (co roku tysiace wypadkow NA PEWNO spowodowanych spozyciem tegoz) i
              nikotyny (koszty leczenia ofiar nikotyny sa wyzsze, niz dochod uzyskany z akcyzy).
              • Gość: # Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.06, 16:06
                Nie jestem narkomanem, więc dokładnych relacji między marihuaną a haszyszem nie
                znam, ale że haszysz też jest uznawany za "lekki" to akurat wiem.
                Otóż słowo "asasyn", czyli skrytobójca, wzięło się właśnie od nazwy narkotyku,
                którym służbowo upalali się członkowie pewnej bliskowschodniej sekty
                skrytobójców. Bardzo groźnej sekty mającej spory wpływ na bliskowschodnią
                politykę w czasach swego działania.
                Jakbyś książki czytał, a nie robił z nich skręty, to byś wiedział takie rzeczy.
          • Gość: wojtek Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) IP: *.math.umd.edu 21.11.06, 22:36
            > - w sprawie brali udział nie smarkacze z przedszkola,lecz 17-latkowie,którzy
            > doskonale znali smak marihuany jeszcze przed imprezami z anglistką

Skad pani to wie? Kazde z nich? Widze, ze rzuca pani oskarzeniami latwiej niz
            wszyscy w tym watku.

> - nauczycielka była bardzo lubiana

No nikt sie tutaj temu nie dziwi :)))

> - marihuana jest o wiele mniej szkodliwa od alkoholu i papierosów,były już
            > badania na ten temat(po ganji nikt nikogo jeszcze nie zabił, a po alkoholu
            > zdarzają się takie przypadki)

Czy zabicie siebie to zabicie "nikogo"?

> - uczniowie sami chodzili do dilera po zioło,nikt ich do tego nie zmuszał,

Czy ta nauczycielka to pani czy pani kolezanka, ze tak doskonale sie pani
            orientuje jak to bylo?

> jest takie powiedzenie:,,debil nie wie,że jest debil".

Zgadza sie.
            • lillalu Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 22:47
              Nie panie Wojtku.Nie jestem koleżanką pani Izy. Widać,że żyje pan w swoim
              zamkniętym świecie i że nie miał pan do czynienia z zielskiem czy jakimikolwiek
              innymi dragami. Po za tym nie wgłębił się Pan w tą sprawę. Proszę poszukać info
              w necie na ten temat,to wtedy podyskutujemy.
              • Gość: wojtek Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) IP: *.math.umd.edu 21.11.06, 22:52
                Rozumiem wiec, ze nie ma pani zielonego pojecia o tym jak ta sprawa przebiegala?
                ("Przeszukania netu" nie traktuje jako powaznego zrodla informacji.) W takim
                razie nie widze powodow dyskusji z pania o tej sprawie. Natomiast jesli bedzie
                pani dalej klamac, ze trawa nikogo nie zabija, albo udawac, ze pani wie co sie
                konkretnie wydarzylo, to bede te pani klamstwa pani wytykac.
                • lillalu Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 22:59
                  Bo trawa nie zabija,więc niech Pan sam nie kłamie! Palił Pan kiedyś? Rozmawiał
                  Pan z osobą,która pali?
                  Natomiast w tym momencie w necie jest mnóstwo sygnałów od uczniów liceum,a to SĄ
                  informacje konkretne,od świadków! I oni chcą powrotu nauczycielki! Piszą
                  często,że była ich najlepszą anglistką w życiu!
                  • wielki_czarownik To zmienia postać rzeczy 21.11.06, 23:03
                    Opinia najaranego trawką, pryszczatego dzieciaka z I klasy LO to rzeczywiście mocny argument. Wręcz nie do obalenia.
                    • lillalu Re: To zmienia postać rzeczy 21.11.06, 23:15
                      Nie tylko opinie ,,pryszczatych dzieciaków",lecz także absolwentów liceum są
                      pochlebne i przepełnione poparciem dla nauczycielki.
                      • wielki_czarownik Re: To zmienia postać rzeczy 21.11.06, 23:17
                        lillalu napisała:

> Nie tylko opinie ,,pryszczatych dzieciaków",lecz także absolwentów liceum są
                        > pochlebne i przepełnione poparciem dla nauczycielki.

1. Absolwentów, czy tych, którzy twierdzą, iż są absolwentami?
                        2. Dlaczego absolwent X LO nie jest dla mnie autorytetem?
                  • mess85 Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) 21.11.06, 23:16
                    lillalu napisała:
                    > Piszą często,że była ich najlepszą anglistką w życiu!

O czym Ty piszesz... najlepsza anglistka? ilu olimpijczyków wychowawała? czy może wg Ciebie w ranking liczy się liczba ćpunów w klasie?
                  • Gość: wojtek Re: Psy szczekają,karawana jedzie dalej:)))) IP: *.math.umd.edu 21.11.06, 23:33
                    > Natomiast w tym momencie w necie jest mnóstwo sygnałów od uczniów liceum,a to
                    > SĄ informacje konkretne,od świadków

A skad pani to moze wiedziec? Nie bylo pani tam ani nie zna pani nikogo
                    bezposrednio zainteresowanego. Trzeba chyba byc "nacpanym", zeby wierzyc w
                    informacje z forow. Ja na przyklad widzialem, ze jakas wariatka napisala na
                    forum, ze po trawie nikt nie zginal.
    • Gość: bruxa Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:50
      tez mam nadzieje, ze z niej nie zrobią kozła ofiarnego i kara nie bedzie jakas
      przesadnie surowa. ale jednak jakas musi byc moim zdaniem.

jestem jak najbardziej za legalizacja i wiem że 17-latki to juz nie żadne
      niewinne dzieci (w tym wieku sie sama tez zadawałam z 28- i wiecej latkami i
      nic w tym nie widze dziwnego). ale to była relacja nauczyciel-uczeń i takie
      rzeczy jak wspólne narkotykowo-alkoholowe biby w tym wypadku nie powinny miec
      miejsca.
    • Gość: peace and justice Poparcie ! IP: *.aster.pl 21.11.06, 22:36
      Jako byly uczen X L.O. - matura 1997 (czasy pani Wodeckiej)
      wyrazam swoje 100% poparcie dla Pani Izy.
      Nie moze byc tak, ze za palenie Marihuany mozna kogos terroryzowac i staczac do
      rynsztoku. Mam 28 lat a pale od 18 roku zycia. Pale raz wiecej, raz mniej.
      Kocham smak i zapach Marokanskiego oraz moc Afganskiego Haszu. Nikt nie ma prawa
      zabraniac komukolwiek palenia z kimkolwiek tego na co ma ochote i co lubi. Bo
      nie kazdy lubi prymitywne alkoholowe libacje.

Mam 28 lat i od 10 lat pale marihuane. Nie skonczylem na dworcu. Obecnie pracuje
      w Warszawie (tak jakos wyszlo) i bardzo dobrze sie mam. Nie skonczylem jak wielu
      moich rowiesnikow mimo iz jestem tzw. "cpunem" - oczywiscie dla "normalnego"
      spoleczenstwa (czytaj. rozpitego i uzaleznionego od tytoniu).

Pani Izo trzymam kciuki i jestem gotow przyjechac na demonstracje jesli ktos cos
      takiego pod X LO zorganizuje.
      Mam zamiar napisac tez do dyrektora mojego bylego Liceum w tej sprawie!

In solidarity !
      • Gość: wojtek Re: Poparcie ! IP: *.math.umd.edu 21.11.06, 22:45
        > Nie skonczylem jak wielu moich rowiesnikow mimo iz jestem tzw. "cpunem"

Skoro pan skonczyl dobrze, czy to znaczy, ze wielu panskich rowiesnikow "cpunow"
        skonczylo zle?

Mam niejasne wrazenie, ze jednak ta trawa panu zaszkodzila mimo, ze pan tego nie
        zauwazyl :)
        • lillalu Re: Poparcie ! 21.11.06, 22:48
          Zorganizujmy manifestację poparcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zaprośmy
          przedstawicieli stowarzyszenia kanaba!
          • Gość: x Re: Poparcie ! IP: *.os1.kn.pl 21.11.06, 22:52
            Dlaczego Gazeta nie usuwa wątków popierających narkomanię?
          • Gość: żul Re: Poparcie żuli z Dworca Głównego IP: *.e-wro.net.pl 21.11.06, 22:53
            lillalu napisała:

> Zorganizujmy manifestację poparcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zaprośmy
            > przedstawicieli stowarzyszenia kanaba!

I żuli z Dworca Głównego :)
            • lillalu Re: Poparcie żuli z Dworca Głównego 21.11.06, 22:56
              Dlaczego stawiasz znak równości pomiędzy milionami wykształconych i
              wartościowych ludzi,którzy czasem palą dla relaksu,a żulami ktorych wyniszczył
              alkoholi heroina? Widać,że kompletnie nie wiesz,o czym piszesz albo nędznie
              starasz się zaistnieć.

Naprawdę jest to dobry moment dla kanaby,żeby się tym zająć!
              • mess85 Re: Poparcie żuli z Dworca Głównego 21.11.06, 23:05
                lillalu napisała:
                > Dlaczego stawiasz znak równości pomiędzy milionami wykształconych i
                > wartościowych ludzi,

Jesteś chora. Masz odrealnione poczucie rzeczywistości, wydaje mi się że już jesteś na takim etapie że nie potrzebujesz jarania żeby odlecieć.
                Dla mnie jesteś mentalnym i moralnym żulem.
                • lillalu Re: Poparcie żuli z Dworca Głównego 21.11.06, 23:12
                  A ty jesteś dla mnie schamiałym kmiotem,ktoremu wydaje się,że zjadł wszystkie
                  rozumy,bo udało mu się zalogować na forum. Znalazł się specjalista od siedmiu
                  boleści,który po przeczytaniu kilku zdań stawia ludziom diagnozę. Żal mi Ciebie,
                  może kiedyś ktoś zaprosi Cię na imprezę z litości...
                  Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru.
                  • mess85 Re: Poparcie żuli z Dworca Głównego 21.11.06, 23:29
                    > A ty jesteś dla mnie schamiałym kmiotem, ktoremu wydaje się,że zjadł
                    > wszystkie rozumy,

nie zauważyłem żebym się wymądrzał :> ale cóż skoro już się rzekło...

Uważam, że jaranie przez nieletnich jest niezdrowe dla ich rozwoju umysłowego, nie mogę sobie wyobrazić swojego dziecka w gimnazium czy LO które jara sobie dla przyjemności na przerwach trawkę. Współczuję Twoim przyszłym dzieciom.

> Żal mi Ciebie, może kiedyś ktoś zaprosi Cię na imprezę z litości...

Myślę że jeżeli chodzi o Twoje "imprezy" to grzecznie bym podziękował :)
                    • lillalu Re: Poparcie żuli z Dworca Głównego 21.11.06, 23:36
                      Nie będziesz miał nigdy okazji ,,grzecznie mi dziękować" więc nie zaprzataj
                      sobie tym swoich idealnie pracujących zwojów... a jeśli nie potrafisz sobie
                      wyobrazić dziecka palącego na przerwach trawkę,to chyba masz strasznie wąskie
                      horyzonty, bo to się dzieje non stop,na każdej przerwie,w każdym gimnazjum.
                      • Gość: wojtek Re: Poparcie żuli z Dworca Głównego IP: *.math.umd.edu 21.11.06, 23:39
                        > wyobrazić dziecka palącego na przerwach trawkę,to chyba masz strasznie wąskie
                        > horyzonty, bo to się dzieje non stop,na każdej przerwie,w każdym gimnazjum.

I znowu pusta demagogia.
                      • mess85 Re: Poparcie żuli z Dworca Głównego 21.11.06, 23:45
                        lillalu napisała:

> a jeśli nie potrafisz sobie wyobrazić dziecka palącego na przerwach trawkę

Powiedziałem swojego dziecka i gdyby to było w mojej mocy to wywaliłbym wszystkich nauczycieli ze szkół, którzy są podobni do Twojej męczennicy, żeby to prawdopodobieństwo zmniejszyć.

> bo to się dzieje non stop,na każdej przerwie,w każdym gimnazjum.

znowu wchodzisz w swój świat... konkretne pytanie: jaki masz kontakt z gimnazjum? Tym się różnimy że ja popieram się argumentami nie wyssanymi z palca jak Twoje.
                    • Gość: peace and justice Re: Poparcie żuli z Dworca Głównego IP: *.aster.pl 21.11.06, 23:56
                      > Myślę że jeżeli chodzi o Twoje "imprezy" to grzecznie bym podziękował :)

no i bardzo dobrze... niech kazdy bawi sie tak jak ma na to ochote jesli tylko
                      nie krzywdzi nikogo. Alkohol robi wieksze spustoszenie w mozgu, watrobie i Bog
                      wie gdzie jeszcze w porownaniu z lufeczka haszu (och...) czy marii...

LEGALIZE IT !
                      • Gość: peace and justice pro-natura IP: *.aster.pl 21.11.06, 23:59
                        i jeszcze jedno... abstrahujac od modyfikowanej genetycznie marihuany z
                        Holandii, to tzw. "ziolo" czy grzyby halucynogenne sa przynajmniej produktem
                        bardziej naturalnym niz wodka czy papierosy nasaczane chemikaliami. To Boska
                        roslina - dar od Najwyzszej Instancji...
                  • Gość: wojtek Re: Poparcie żuli z Dworca Głównego IP: *.math.umd.edu 21.11.06, 23:35
                    > A ty jesteś dla mnie schamiałym kmiotem,ktoremu wydaje się,że zjadł wszystkie
                    > rozumy,bo udało mu się zalogować na forum. Znalazł się specjalista od siedmiu
                    > boleści,który po przeczytaniu kilku zdań stawia ludziom diagnozę.

No odezwala sie ta, ktora nikogo nie ocenia :))
              • Gość: peace and justice Re: Poparcie żuli z Dworca Głównego IP: *.aster.pl 21.11.06, 23:53
                > Naprawdę jest to dobry moment dla kanaby,żeby się tym zająć!

Napisz do nich... zacznij DZIALAC poza NETEM na REALU a zobaczysz,ze obok
                satysfakcji bedziesz mial wieksze mozliwosci w zyciu. Naprawde WIELE OSOB PALI i
                wspiera dzialania majace na celu legalizacje ziola. To sa rozni ludzie - wielu
                na bardzo wysokim "poziomie" patrzac z punktu widzenia "szarego czlowieka".

LEGALIZE IT !
        • Gość: peace and justice Re: Poparcie ! IP: *.aster.pl 21.11.06, 23:51
          Wielu moich rowiesnikow skonczylo jako ojcowie po wpadce, zarabiajacy ledwo 800
          zl i majacych problemu z alkoholem... sorry ale wole byc "cpunem" i miec to co
          mam :)
          • Gość: wojtek Re: Poparcie ! IP: *.math.umd.edu 22.11.06, 00:12
            No nie - jesli skonczyli jako ojcowie - to rzeczywiscie juz nic gorszego im sie
            nie moglo przytrafic. Cale szczescie, ze pana to ominelo!!! serio.
            • Gość: polak katolik Re: Poparcie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:45
              Jasne... lepiej miec patologiczna rodzine niz w ogole tak ? Co za myslenie...
              POLAK KATOLIK ! ot co...
              • Gość: wojtek Re: Poparcie ! IP: *.math.umd.edu 22.11.06, 15:23
                Widac dla niektorych rodzina z definicji jest patologiczna.
                • Gość: polak katolik Re: Poparcie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:47
                  Widac,ze twierdzenie,ze wiekszosc Polakow nie rozumie tego co jest napisane jest
                  prawda. Skup sie kolego i przeczytaj caly watek od poczatku. Ktos tu pisze, ze
                  nie wpadł, nie popadl w alkoholizm etc... a nie,ze rodzina to patologia sama w
                  sobie!

Moze powinienes zaczac palic a nie pic?
                  • Gość: wojtek Re: Poparcie ! IP: *.math.umd.edu 22.11.06, 18:14
                    > Widac,ze twierdzenie,ze wiekszosc Polakow nie rozumie tego co jest napisane jest
                    > prawda.

Zgadzam sie. Na przykald taki jeden w tym watku, z tekstu, ze komus urodzilo sie
                    nieplanowane dziecko, z tego ktos malo zarabia i z tego, ze ma problemy z
                    alkoholem, wyciaga natychmiast wniosek, ze ma do czynienia z rodzina patologiczna.

Moze powinine pan zastanowic sie co pan powinien przestac robic?
    • Gość: aiszaa czy ty jesteś ...trzeźwa???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 23:19
      nie chodzi mi o to, że bronisz tej głupiej nauczycielki,
      ale o to, że wierzysz, że wpisy na forum mogą wywrzeć nacisk na sąd (????)
      jesli wierzysz, to jesteś najlepszym dowodem, an to jakie spustoszenia w mózgu
      robi palenie marihuany
      ...
      ta cała akcja jest po prostu godna pożałowania
      • lillalu Re: czy ty jesteś ...trzeźwa???? 21.11.06, 23:27
        Jestem,jestem;)) Nie twierdzę,że post na forum może wywrzeć bezpośredni nacisk
        na sąd,ale może będzie jednym z kamyczków,które wywoła lawinę. Im więcej ludzi
        wyrazi swoje poparcie,tym lepiej. Może dzięki takim wpisom kablujący uczniowie
        zbiorą podpisy pod petycją w tej sprawie?
        • licealista2006 Re: czy ty jesteś ...trzeźwa???? 21.11.06, 23:28
          buuuuuuuha!ha!ha!ha!ha!ha!ha!ha!ha!
          naiwność 13-latki
          • lillalu Re: czy ty jesteś ...trzeźwa???? 21.11.06, 23:32
            No tak,to w sumie trochę naiwne. Nie ma co sie tego po nich spodziewać. Przecież
            uciekli z podkulonymi ogonkami...
    • licealista2006 Na znak protestu skocz do Odry :) 21.11.06, 23:36
      Na znak protestu skocz do Odry :) albo lepiej zrób streaptease na pl. Solnym :)
      • lillalu Re: Na znak protestu skocz do Odry :) 21.11.06, 23:37
        Super mądry post. A ty idź gdzie indziej marszczyć pingwina,jeżeli mój wątek cię
        nie obchodzi.
        • lillalu I to tyle z mojej strony! 21.11.06, 23:42
          Idę spać,by jutro jak co dzień uczyć dzieci angielskiego:P
          • arthur_be Re: I to tyle z mojej strony! 21.11.06, 23:50
            jestem z nauczycielką! Zrobiła źle ale zdecydwoanie nie zasłużyła na to co jej przyniosło życie, zapłaciła już... Lillalu w jaki sposób można się skontaktować z Tobą? Masz jakis pomysły? Jakby co GG: 510 95 95?
            • arthur_be Re: I to tyle z mojej strony! 21.11.06, 23:52
              w sumie to pliiz!
    • Gość: WG Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.finemedia.pl 22.11.06, 00:56
      Popieram!!! Młoda, sympatyczna i wymagająca nauczycielka... Miałem z Nią
      zajęcia i wspominam je naprawde dobrze - pełen profesjonalizm. A to że lubiła
      imprezować z uczniami... Ona ma 28 lat. Powinna udawać zdziwienie że 17-letni
      ludzie piją alkohol, próbować im wmawiać że są za młodzi? Może nie robiła
      dobrze, ale nie róbmy z Niej kozła ofiarnego propagandy Romana Giertycha i
      patologii w szkołach. X LO to świetna szkoła i będe się tego trzymać do końca
      życia. Uczeń X LO
      • Gość: free Liza Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 08:52
        cala Holandia jest z Wami
    • Gość: popieram Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:00
      popieram, uniewinnic
    • Gość: tester Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.poligrafia.pl 22.11.06, 10:00
      tak uwolnic
    • Gość: kokakola oto puenta:) IP: *.media4.pl 22.11.06, 10:45
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=502&w=51335331
      wyspij sie wreszcie to przestaniesz myslec o pierdołach.Na agresje znam tylko
      jeden sposob-lufa z licealistą;)albo z niejaką tajemniczą izą lat 28.Iza-moj
      faworyt na bohaterke listopada 2006!
    • Gość: zion sex vs drugs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:58
      KK, Rozdział XXIV

Art. 199. Kto, przez nadużycie stosunku zależności lub wykorzystanie krytycznego położenia, doprowadza inną osobę do obcowania płciowego lub do poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności,
      podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Art. 200. § 1. Kto doprowadza małoletniego poniżej lat 15 do obcowania płciowego lub do poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
      § 2. Tej sam
      • Gość: Niko DO LIllalu IP: 195.187.134.* 22.11.06, 13:30
        Cokolwiek nie napiszesz, wszystko to bełkot. A wiesz dlaczego? dlatego, ze
        każdy narkotyk, miękki, twardy, średni to jednoznacznie, tylko i wyłącznie ZŁO.
        I żadne usprawiedliwienia tego nie zmienią. Żadne pisanie, ze "przemoc w
        polskich domach", ze "była fajna i lubiana" i różne inne tego typu uogólnienia
        i pierdoły po prostu, NIE PRZESŁONIĄ FAKTU, ZE NAUCZYCIELKA W LICEUM ĆPAŁA
        RAZEM Z UCZNIAMI. I tutaj żadnej taryfy ulgowej ani mniej lub bardziej
        idiotycznych usprawiedliwien nie ma.
        • Gość: belfer Re: DO LIllalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:38
          Zgoda to skandal ta niezrównoważona osoba nie powinna już nigdy jako nauczyciel
          wejść do szkoły. Jak jej zajęcia są takie ciekawe to niech otworzy wlasną firme
          edukacyjną i prowadzi kursy j.angielskego. Wara od pajdolandii.
    • Gość: mika niech trochę porozmyśla nad zmarnowanym życiem IP: *.os1.kn.pl 22.11.06, 14:22
      Pani Iza to ta narkomanka ucząca młodzież,dilerka narkotyków?
      Dobra kobieto może tak pomyśl o ludziach, którym zniszczyła życie wesoła pani
      nauczycielka. Zastanów się ilu rodziców teraz ma problemy z dziećmy, może będą
      musieli zrezygnować z pracy zawodowej, aby bardziej dopilnować swe pociechy,
      żeby chronić je przed wpływem złych nauczycieli, znajomych - teraz będą mieli
      oczy i uszy szeroko otwarte, tacy rodzinni szpiedzy.
    • sztuk6mistrz Re: Uwolnić Izabelę W.! 22.11.06, 14:40
      lillalu wiesz, że jako twój wielbiciel popieram cię w tym proteście. Mam jednak
      wrażenie, że wyrok już został wydany, motłoch już się ślini lubieżnie na myśl o
      nim. Niektórzy mają w głowach prawdziwe śreniowiecze, choć jako
      mediewista-amator, uważam że one teraz panuje, sądząc z jaką siłą głupota teraz
      prze do władzy. Pozdrawiam
      • Gość: Niko Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: 195.187.134.* 22.11.06, 14:54
        co ty bredzisz, sztukmistrz:)) co za palant:))
        • bodymilk Re: Uwolnić Izabelę W.! 22.11.06, 14:58
          Uspokoj sie Niko, bo zostaniesz skarcony. :) Nieladnie nazywac innych
          palantami, wiesz?
          • Gość: Egon Re: free Iza W.! IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 17:52
            Jest miejsce na Atlantyku,ogrodzone,gdzie moglaby sobie pozyc.
      • Gość: mika Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.os1.kn.pl 22.11.06, 14:59
        >sztuk6mistrz napisał:

Jak będziesz rodzicem to i poglądy zmienisz.
        Nie sądzę abyś popierał palenie trawki przez synka.

Niestety nie jestem wielbicielką głupoty, prostactwa. Dla mnie jesteś pozerem
        udającym światowca z marginesu.
        • sztuk6mistrz Re: Uwolnić Izabelę W.! 22.11.06, 15:34
          Dzieci mam trójkę, lat mam wiecej niż ty, możesz to sprawdzić. Gdy będą chciały
          zapalić trawkę, ja im tego nie jestem w stanie zakazać. Poto je wychowywałem,
          żeby wiedziały z czego jak korzystać. Jeśli tego nie wiedzą, będą musiały to
          empirycznie sprawdzić na sobie.

> Niestety nie jestem wielbicielką głupoty, prostactwa. Dla mnie jesteś pozerem
          > udającym światowca z marginesu.

Chciałaś mnie obrazić?
        • Gość: Polak katolik Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:49
          > Nie sądzę abyś popierał palenie trawki przez synka.

Moje dziecko bedzie palic ze mna ziolo :)
          Zabronie mu pic alkohol i palic tyton. No i nie mam zamiaru go chrzcic na sile.
    • Gość: peace and justice Polecam wszystkim IP: *.aster.pl 22.11.06, 22:35

www.youtube.com/watch?v=_ZTC_jUaVPw
      • rita78 sztukmistrz... 23.11.06, 01:53
        gdy twoje dzieci beda chcialy zapalic ziolo..owszem nie zabronisz im...jako
        madry rodzic mozesz nawet zapalic z nimi ale....co bys zrobil gdyby twoje
        dziecko zapalilo pierwszy raz z nauczycielem? a gdyby jednak mialo sklonnosc do
        braku kontroli i poszloby dalej? nie moge sie zgodzic z toba i lillau. nie
        uwazam by pani Iza zaslugiwala na kare wiezienia jednak w relacji uczen -
        nauczyciel jest jednak pewna bariera ktorej szanujacy sie nauczyciel nie moze (
        nie powinnien) przekraczac bo przekroczenie jej jest poprostu niemoralne...to
        moje zdanie. i jeszcze...uwazam ze ganja jest dla dojrzalych ludzi ktorz maja
        pelna swiadomosc tego co robia i potrafia sie kontrolowac...siedemnastolatek
        mimo pozornejdoroslosci nie potrafi jeszcze ocenic co jest dla niego bezpieczne
        a co jest glupim zrywem ktorego moze zalowac....o mowilam ja...
        nie dla kary pozbawienia wolnosci dla pani izy, ale tez nie dla niszczenia
        granicy uczen- nauczyciel, ktora i tak jest bardzo cieniutka ...
        • sztuk6mistrz Re: sztukmistrz... 23.11.06, 11:42
          rita78 napisała:

> gdy twoje dzieci beda chcialy zapalic ziolo..owszem nie zabronisz im...jako
          > madry rodzic mozesz nawet zapalic z nimi ale....co bys zrobil gdyby twoje
          > dziecko zapalilo pierwszy raz z nauczycielem? a gdyby jednak mialo sklonnosc do
          >
          > braku kontroli i poszloby dalej?

To właśnie zawarłem w swojej wypowiedzi, ze poto je wychowuję, żeby wiedziały
          jak ,i z kim, i dlaczego i co należy robić. Jeśli moje rady nie będą
          przekonywujące i będą chciały to zrobić mimo wszystko, pozostaje mi wierzyć w
          ich intuicję, wrodzoną inteligencje i instykt samozachowawczy. A jeśli i tak
          gdzieś im się noga powinie, to wyciągną z tego wnioski, choć będzie to dla nich
          boleśniejsze.

nie moge sie zgodzic z toba i lillau. nie
          > uwazam by pani Iza zaslugiwala na kare wiezienia jednak w relacji uczen -
          > nauczyciel jest jednak pewna bariera ktorej szanujacy sie nauczyciel nie moze
          > nie powinnien) przekraczac bo przekroczenie jej jest poprostu niemoralne...to
          > moje zdanie. i jeszcze...uwazam ze ganja jest dla dojrzalych ludzi ktorz maja
          > pelna swiadomosc tego co robia i potrafia sie kontrolowac...siedemnastolatek
          > mimo pozornejdoroslosci nie potrafi jeszcze ocenic co jest dla niego bezpieczne
          >
          > a co jest glupim zrywem ktorego moze zalowac....o mowilam ja...
          > nie dla kary pozbawienia wolnosci dla pani izy, ale tez nie dla niszczenia
          > granicy uczen- nauczyciel, ktora i tak jest bardzo cieniutka ...

Nie wiem jak było naprawdę, media już uczyniły z nauczycielki potwora, dilera,
          dziwiłem się że nie pisali o orgiach. Moja matka była nauczycielką, znam to
          środowisko dość dobrze i wiem jak nieostra jest ta granica o której piszesz.
          Rzecz jasna, gdyby faktycznie było tak jak opisywali, jest to naganne. Ale mam
          duże wątpliwości, być może wzięła winę na siebie, by nie szkodzić młodym, mając
          w tym jakiś udział oczywiście.
    • sinclair109 Re: Uwolnić Izabelę W.! 23.11.06, 11:17
      Popieram Lillalu w 100%. Izabela.W niewinna! Legalizacja TAK! A co sie tyczy
      wielu przykrych wypowiedzi na forum to jest mi szkoda Polski i Polaków. Kocham
      ten kraj, ale jak dlugo nic sie wielu kwestiach nie zmieni, tak dlugo mentalnie
      nadal pozostaniemy sredniowieczem Europy.
      <<Nie potrzebują lekarza zdrowi, lecz ci, którzy się źle mają>>

<<Jeśli jakieś królestwo wewnętrznie jest skłócone, takie królestwo nie może
      się ostać>>.

<<Nie jest dobrym drzewem to, które wydaje zły owoc, ani złym drzewem to, które
      wydaje dobry owoc. Po owocu bowiem poznaje się każde drzewo; nie zrywa się fig
      z ciernia ani z krzaka jeżyny nie zbiera się winogron. Dobry człowiek z
      dobrego skarbca swego serca wydobywa dobro, a zły człowiek ze złego skarbca
      wydobywa zło. Bo z obfitości serca mówią jego usta>>

• Gość: stara baba Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.e-wro.net.pl 23.11.06, 15:19
        Na razie uwolniono X LO od pani Izabeli. I słusznie.
        • lillalu Re: Uwolnić Izabelę W.! 23.11.06, 22:18
          I co z tego? I tak dalej palą stuff.
          • ice100 Re: Uwolnić Izabelę W.! 23.11.06, 23:18
            i co z tego że palą... to juz ich decyzja, sama powiedziałaś, że
            dorośli już są (choć śmiem w to wątpić) ale pani nauczycielki przez małe p już tam nie ma.. i się cieszę...
            prowadzę klub dla dzieci i młodzieży, wiem co się dzieje w szkołach, wiem co się dzieje pod moim klubem, chciałabym to zmienić, ale nie mogę klasnąć w dłonie, zeby tego problemu nie było (narkotyki, przemoc, papierosy) ale za każdym razem jak widzę jeszcze dzieciaki, jak znika u nich ambicja, radość życia... jak zamykaja się w sobie, nie chcą nic osiągać, nie chcą nawet iść do szkoły (która kiedyś sprawiała im tyle radości) to płakać mi się chce... jest mi ich tak strasznie żal...
            i choć nie mogę się zrobić dużo, na pewno nie wesprę ich w tym, żeby po takie środki sięgali...
            nie mam o sobie takiego złego zdania, żeby sympatię u młodziezy zdobywać paleniem czy piciem z nimi... mam ich sympatię mimo, iż zakazują tego, wyrażam swoją dezaprobatę...

to nie była nauczycielka, biedna dziewczyna, która miała bardzo niskie poczucie własnej wartości... za głupotę powinna zapłacić !!!

- Marta i Oki
            (23.04.2003)
            • Gość: Ziołojar Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.e-wro.net.pl 24.11.06, 18:24
              Uwolnić moją nauczycielkę od angielskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Była najlepsza na
              świecie!!!!!!!!!!!!!Nauczyła mnie ŚWIETNIE anglika,mój zasób słów zdecydowanie
              się poszerzył od kiedy ją poznałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bez
              problemu umiem teraz porozumieć się z obcokrajowcem i nie czuję przed tym
              oporów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: trudy Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:42
                Odwiedzaj ją w areszcie, noś paczki, całuj po rącazkach i poszerzaj zakres
                słownicta. Ale ta pani nie moze być niestety nauczycielką !
    • Gość: narzad.szczatkowy Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.06, 21:21
      co dadzą te podpisy, że koleżankom powiesz, czy do sądu pójdziesz powiedzieć,że
      256 osób jest za uwolnieniem Izabeli? tak samo znajdzie się 267 osób, które
      wtrąciłyby ją do lochów za "prochy", zakazały wykonywania zawodu etc.
      17-latkowie to osoby niepełnoletnie, nie posiadają pełni praw. prawo nie jest
      złe. odnośnie depenalizacji, faktem jest że sytuacje "zawiasów" za rurę są
      idiotyczne, ale prawo za nieznaczne ilości przewiduje przecież karę grzywny.
      stosowanie prawa jest w mojej opinii złe. nikt za posiadanie nie poszedł
      siedzieć, ale poczwórne "zawiasy" niszczą karierę, brudzą papiery.
      • Gość: peacer Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.aster.pl 24.11.06, 23:36
        > wtrąciłyby ją do lochów za "prochy"

...no tak za palenie amfetaminy i wciaganie nosem marihuany oraz wstrzykiwanie
        do zyl soku pomidorowego trzeba surowo karac !!!!

jestesm strasznym narkomanem bo wciagam "prochy" mariuhuanowe hehehehe :) vchyba
        sobie cos zapale na wieczor :p
        • Gość: Loooka.Loo Re: Uwolnić Izabelę W.! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 11:50
          Polskie prawo jest chore, rządzą nami HIPOKRYCI.
    • wroclawianie_info [...] 03.12.06, 17:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka