Dodaj do ulubionych

134-Co za debil.....

IP: *.e-wro.net.pl 21.11.06, 20:58
...od paru dni wypuszcza jakieś małe jelczyki na tę linię w godzinach szczytu.
Wiedzę to od paru dni, ale dopiero dzisiaj miałem niewątpliwą przyjemność
przejechać się tym cackiem. 2 przystanki za ND krzyżówką do autobusu nie
wsiedli wszyscy ludzie - niektórzy mieli po prostu pecha. Akurat 134 to jedna
z bardziej chodliwych linii, sądzę, że powinno się o nią jakoś zadbać !!!!
Obserwuj wątek
    • bystrzak2000 Re: 134-Co za debil..... 21.11.06, 21:44
      Gość portalu: dpf napisał(a):

> ...od paru dni wypuszcza jakieś małe jelczyki na tę linię w godzinach szczytu.
      > Wiedzę to od paru dni, ale dopiero dzisiaj miałem niewątpliwą przyjemność
      > przejechać się tym cackiem. 2 przystanki za ND krzyżówką do autobusu nie
      > wsiedli wszyscy ludzie - niektórzy mieli po prostu pecha. Akurat 134 to jedna
      > z bardziej chodliwych linii, sądzę, że powinno się o nią jakoś zadbać !!!!

Gdyby był tabor, to przeguby by były, ale aktualnie na mieście jest wszystko co
      jest zdatne do jazdy i stąd są takie kwiatki i to nie tylko na 134, ale także na
      inncyh przegubowych liniach (122,135,139,142,146,149, itd.)...
      • Gość: x Re: 134-Co za debil..... IP: *.os1.kn.pl 21.11.06, 22:01
        I na 131!Przeciez to jest dramat!Ale do tej pory przeguby były,gdzie się
        podziały?Pewnie na tak "obciążoych "liniach jak711,gdzie widać je
        codziennie.MPK chyba jaja sobie robi.
        • bystrzak2000 Re: 134-Co za debil..... 21.11.06, 22:20
          Gość portalu: x napisał(a):

> I na 131!Przeciez to jest dramat!Ale do tej pory przeguby były,gdzie się
          > podziały?Pewnie na tak "obciążoych "liniach jak711,gdzie widać je
          > codziennie.MPK chyba jaja sobie robi.

Przede wszystkim na 700, 701 i 749. Poza tym więcej brygad jeździ na 116, 131,
          139, 141 i 149.
          • bystrzak2000 ... i 406... 21.11.06, 22:21
            I zapomniałem jeszcze, że przeguby zagościły też na 406.
            • Gość: x Re: ... i 406... IP: *.os1.kn.pl 21.11.06, 22:42
              Właśnie na 131 ich nie ma!
              • Gość: qwerty Re: ... i 406... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:49
                A skąd przeguby stojące w godzinach rannych w zajezdni na Grabiszyńskiej. Mam
                uwierzyć, że kilka autobusów jest "zepsutych"?
                • Gość: prez Re: ... i 406... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:52
                  zepsute sa niemal wszystkie
                  • Gość: dpf Re: ... i 406... IP: *.e-wro.net.pl 22.11.06, 16:34
                    no, dzisiaj rano jak jechałem do szkoły zepsuł się kolejny przegub na 142...
                • bystrzak2000 Re: ... i 406... 23.11.06, 21:13
                  Gość portalu: qwerty napisał(a):

> A skąd przeguby stojące w godzinach rannych w zajezdni na Grabiszyńskiej. Mam
                  > uwierzyć, że kilka autobusów jest "zepsutych"?

Albo są zepsute, albo nie ma kierowców do ich obsadzenia.
                  • busmen Re: ... i 406... 23.11.06, 23:48
                    bystrzak2000 napisał:
                    > Albo są zepsute, albo nie ma kierowców do ich obsadzenia.

Zepsute.

I ciesz się, że w ogóle coś przyjechało, bo na zaj.VII jest tak mało sprawnych
                    wozów, że na niektóre kursy w ogóle nie wysyła się autobusu.
                    • Gość: x Re: ... i 406... IP: *.os1.kn.pl 24.11.06, 00:06
                      Typowy przykład polactwa!
                      Ciesz się ,że nie jest jeszcze gorzej,ciesz sie ,że jeszcze żyjesz!

Nie jestem dumny z tego syfu!!!
                    • bystrzak2000 Re: ... i 406... 24.11.06, 16:56
                      busmen napisał:

> Zepsute.

To czemu nie naprawiają ;-)
    • Gość: bsk Re: 134-Co za debil..... IP: *.akron.net.pl 22.11.06, 18:09
      całe szczęście, że wreszcie ktoś pomyślał i przestał puszczać te małe badziewia
      jako 749 w godzinach szczytu. Czyli dla 749 szczyt to cały dzień
      • Gość: sstes Same krótkie na linie"krótkie",długie na ciężkie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.06, 23:53
        A czy przeguby i maksi-długie w ogóle są potrzebne na np. 126 i 327? Jak w ogóle
        puszcza się normalnie krótkie na danej linii, to po co tam jeszcze (w takich
        warunkach, jakie teraz panują) trzyma się tych kilka przegubów? Znacznie lepszy
        użytek można z nich zrobić na liniach, które wymagaja teraz taboru jedynie
        przegubowego...
        Myślę, że warto wprowadzić podział na linie, gdzie będą tylko krótkie i na
        takie, gdzie tylko długie będzie dyspozytor wypuszczał. Taki podział spowoduje,
        że pasażerowie będą wiedzieć lepiej, czego się spodziewać na danej linii. Czy
        warto się pchać, czy nie... (dopisy P na rozkładach nie załatwiają moim zdaniem
        sprawy)
        Czy ktoś mi wytłumaczy, w jakim celu wprowadzono mieszanie brygad krótkich z
        długimi w ramach jednej linii? Zwłaszcza na taką skalę, jak obecnie?
        • Gość: dpf Re: Same krótkie na linie"krótkie",długie na cięż IP: *.e-wro.net.pl 23.11.06, 16:59
          Tak naprawdę nie warto przejmować się literka 'P' przy rozkładach, bo autobusy i
          tak jeżdżą sobie jak chcą :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka