24.11.06, 19:20
Właśnie sprawdziłem rozkład "mojego"131,spodziewając sie zmian,ze względu na
jutrzejsze zamknięcie Szczytnickiego mostu.I bardzo pozytywne zdziwienie!W
dni robocze od 6 do 8 osiem kursów na godzinę!Normalnie nie wierzę!Co prawda
czas na to był najwyższy,bo ludzie po drodze nie zabierali się z braku
miejsca,ale nie wierzyłem,że ktos to wreszcie zauważy i zmieni.Na ten moment
duży plus dla MPK,czy ZDiKu.Zobaczymy jeszcze jak to zadziała w praktyce,bo
za dobrze być nie może,ale obym się mylił.Ciekawe tylko czy zmiana odbywa sie
przez zwiększenie ilosci autobusów,czy przez skrócenie czasów.
Obserwuj wątek
    • leo19 Re: linia 131 24.11.06, 23:29
      elmumio napisał:

> W dni robocze od 6 do 8 osiem kursów na godzinę!

Fatycznie zaskakujące, tym bardziej że poza szczytem autobus nadal kursuje co
      pół godziny. Linii o takcie 7,5/30 dawno już nie mieliśmy :)

> Ciekawe tylko czy zmiana odbywa sie
      > przez zwiększenie ilosci autobusów,czy przez skrócenie czasów.

Widać, że przybyło autobusów. Dla odmiany pocięli kursy 141, które jeździ po
      południu po staremu co kwadrans. Po południu mamy na 131 w szczycie 12 brygad
      zamiast 6, z czego teoretycznie 6 przegubowych i 2 niskopodłogowe, a na 141 z 9
      zostało 6 brygad czyli w sumie mamy o 3 więcej brygady na Psie Pole niż do tej pory.
    • Gość: Tomash Re: linia 131 IP: *.if.pwr.wroc.pl 25.11.06, 11:20
      Moim zdanie powinni zabrać trochę autobusów linii 749. Na Wierzbową co 10 minut
      wjeżdża jakiś i w większości są to nowe Volvo, a ja rano cisnę sięw 141 w starym
      Icarusie lub małym Jelczu.
    • Gość: BrakPomysluNaNick A 141 ? IP: *.finemedia.pl 25.11.06, 15:34
      a co z linią 141 ? z tego co widzę, to jeździ mniej więcej tak samo jak do tej pory. dlaczego linia 141 ma być gorsza od 131 ? :-) Przecież od psiego Pola trasa jest identyczna :-)
      Moim zdaniem będzie tak, że na 131 puszczą przegubowce i beda jeździły prawie puste... bo w 8 minut nie zbierze się tłum ludzi :-)

• elmumio Re: A 141 ? 25.11.06, 18:32
        Linia 141 nie jest "gorsza" dlatego,że jest linią 141,tylko dlatego,że jezdzi
        nią mniej ludzi.Wiesz ile mieszkań przybyło przy trasie 131 w ostatnim czasie?!
        131 pusty nie pojedzie na pewno.W tej chwili już na pętli jest spory tłum,a na
        4 przystanku ludzie sie już nie mieszczą.Wiem,bo mam to na codzień.Myślę ,że na
        141 przyjdzie czas za jakieś 1,5-2 lata,jak oddadzą do użytku kilkaset mieszkań
        na Zatorskiej i Kasztelanskiej.
        • bystrzak2000 Re: A 141 ? 25.11.06, 19:37
          > 141 przyjdzie czas za jakieś 1,5-2 lata,jak oddadzą do użytku kilkaset mieszkań
          > na Zatorskiej i Kasztelanskiej.

Nie wiadomo czy za 1,5-2 lata 141 jeszcze będzie ;-)
          • elmumio Re: A 141 ? 26.11.06, 10:47
            No i oby nie było jak najprędzej!131 oczywiście tez nie.Jak najszybsze
            połączenie tych linii ze 149,139 jest jak najbardziej wskazane.Chyba to miałeś
            na myśli?
            • bystrzak2000 Re: A 141 ? 26.11.06, 18:07
              elmumio napisał:

> No i oby nie było jak najprędzej!131 oczywiście tez nie.Jak najszybsze
              > połączenie tych linii ze 149,139 jest jak najbardziej wskazane.Chyba to miałeś
              > na myśli?

Dokładnie :-) Choć z obecnym rozkładem 131, to w sumie już nie mam takiej
              pewności, czy na pewno tak będzie...
              • svarte_sjel Re: A 141 ? 27.11.06, 07:34
                bystrzak2000 napisał:
                > Dokładnie :-) Choć z obecnym rozkładem 131, to w sumie już nie mam takiej
                > pewności, czy na pewno tak będzie...

Zawsze można zrobić 139 i 339 ;^)
                • bystrzak2000 Re: A 141 ? 27.11.06, 10:55
                  svarte_sjel napisał:

> Zawsze można zrobić 139 i 339 ;^)

Ano można :-)
                • elmumio Re: A 141 ? 27.11.06, 21:10
                  Lepiej byłoby zrobic 439!
      • Gość: Tomash Re: A 141 ? IP: *.if.pwr.wroc.pl 29.11.06, 11:17
        Nie wiem o co narzekasz. Przecież z powodu remontu Bora-Komorowskiego, 128,
        130, 141 i D jeżdżą na Stary Zakrzów więc można nimi dojeżdżać do Psiaka. W ten
        sposób ZDiK upiekł dwie pieczenie na jednym ogniu. Przynajmniej ja tak to
        widzę:)
    • svarte_sjel Re: linia 131 25.11.06, 20:52
      elmumio napisał:
      > za dobrze być nie może,ale obym się mylił.Ciekawe tylko czy zmiana odbywa sie
      > przez zwiększenie ilosci autobusów,czy przez skrócenie czasów.

Skoro podciągnięta jest częstotliwość w popołudniowym szczycie (a jest), to
      przez dodanie wozów.
    • rw.wro Re: linia 131 26.11.06, 23:33
      to zagęszczenie, to może wynik tego, że ktoś w zdiku niechcąco 2 razy wcisnął
      [wklej] i zaraz ten "błąd" zostanie poprawiony, oczywiście na korzyść
      pasażerów, bo w zatłoczonym autobusie jest cieplej, a w końcu zbliża się zima.
      z drugiej strony może na serwerze zdiku siedzi jakiś (ś)wirus, który tak
      namieszał i niebawem wszystko wróci do normy ;P

ŻARTOWAŁEM, zaraz by ktoś napisał, że się nie znam.
      pozdr
      • Gość: ewew Re: linia 131 IP: *.os1.kn.pl 27.11.06, 00:25
        fajnie! ze wiecej 131!!!!! ich bylo naprawde mało , jezeli nie zdazylem na
        jeden to musialem nieraz czekac 30 min aby dojechac do szkoly. moze przez te
        korki tak słabo jezdziły...i beda jezdzic/
        • elmumio Re: linia 131 03.12.06, 16:50
          No i nie jest do konca fajnie.Od początku tygodnia został zwężony wjazd z
          Poleskiej w Litewską,z powodu przebudowy kanalizacji.W związku z tym wszystkie
          porane kursy ,jadące dotąd przez Poleską ,na skróty,jadą dookoła osiedla.A
          czasy są tak wyśrubowane,że te 5 minut dłużej powoduje opóźnienie już na
          starcie z pętli.A poza tym nie ma o tym żadnej informacji,ani na stronach
          MPK,ani ZDiKu.Na przystanku tez nie.Mam nadzieję,że nie potrwa to zbyt długo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka