IP: *.* 31.05.02, 21:10
Dziewczyny, poszukuję sprawdzonego okulisty dla maluszka (6msc).Mamy problemy z oczkami - ropieją, łzawią, słowem zapchane kanaliki.Może możecie kogoś polecie?Pozdrawiam,Petra
Obserwuj wątek
    • Gość: mariolar Re: Okulista IP: *.* 03.06.02, 08:11
      Petroja chodziłam z moją córcią do Dolnośląskiego Centrum Okulistycznego (nie mam numeru telefonu) ale oni się często ogłaszają w Wyborczej, więc numer pewnie znajdziesz. Tam przyjmuje cudowna dr Hanna Świebodzka, która sprawiła że mojej małej przestały oczka ropieć.życzę zdrowych oczekmariola
      • Gość: PETRA Re: Okulista IP: *.* 03.06.02, 08:17
        Może pamiętasz ulicę, gdzie mieści się to Centrum?Czy to jest prywatne Centrum, czy należy mieć skierowanie?Dziękuję za odpowiedź,Pozdrawiam,Petra
    • Gość: mariolar Re: Okulista IP: *.* 03.06.02, 08:25
      znalazłam to ogłoszenie : Dolnośląskie Centrum Okulistyczne mieści się na pl. Hirszfelda 1, tel. 3617867, 3618910, www.dco.civ.pl, jest to ośrodek prywatny, skierowania nie trzeba, wizyta płatna. Rok temu za płukanie kanalika zapłaciłam 140 zł. Ale dla zdrowych, nie ropiejących oczek żadne pieniądze nie są duże.pozdrawiamMariola
      • Gość: PETRA Re: Okulista IP: *.* 03.06.02, 09:01
        Dzięki Mariola za info - sprawdzony okulista jest najważniejszy :)Jak zniosła zabieg Julcia?Czy jest bardzo bolesny?Pozdrawiam,Petra
        • Gość: mariolar Re: Okulista IP: *.* 03.06.02, 09:22
          Petro, Jula miała ten zabieg w wieku 10 miesięcy, skończyło się tak ponieważ miesiące masowania kanalika, zakraplania antybiotykami, wizyt u różnych lekarzy (rodzinny,pediatra, inny okulista) najgorsze było to, że każdy mówił co innego, inny antybiotyk wypisywał i już. A oczko ropiało coraz bardziej. Zabieg trwał ok. 10 minut, Jula płakała a jakże bo płakać to ona lubi z byle powodu,a bolesny to nie wiem czy był, okulistka znieczuliła oczko kropelkami.Ale u Ciebie wcale się tak skończyć nie musi. Masuj kanalik, u wielu dzieci to pomaga. Do okulistki tej warto się wybrać bo pokaże Ci jak masować (ona jeszcze pracuje w klinikach na Chałubińskiego- tam zajmuje się tylko maleńkimi dziećmi na oddziale ocznym- więc ma do nich "fachową rękę") wiem czy stosujesz jakieś maści do tego oczka, ale ona powiedziała że lekarze rodzinni, pediatrzy często zapisują maści antybiotykowe np.neomecynę, a mazidło jeszcze pogarsza stan takiego oczka, które ma niedrożny kanalik łzowy. Przemywaj solą fizjologiczną, i masuj, masuj.pozdrawiamMariola
    • alag11 Re: Okulista 18.10.24, 16:13
      Okulista dziecięcy Radom będzie strzałem w dziesiątkę, polecam wszystkim!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka