pestycyd 02.12.06, 12:08 No cóż lepiej dać na becikowe, żeby można było się uwalić ze szczęścia, niż fachowcom na szkolenia. Na kolana chamy IV RP i camy'n Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: izo Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.server.ntli.net 02.12.06, 13:59 gwoli wyjasnienia. komandos- nazwa stricte wojskowa, nie policyjna. komandosami w polsce sa jedynie zolnierze 1 pulku specjalnego. nie zebym negowal sens istnienia i szkolenia funkcjonariuszy SPAP ale po co policjantom szkolenia spadochronowe? beda sie desantowac z samolotow? dwa- dyspozycyjna jednostka specjalna policji z wawy jest w stanie dotrzec do jeleniej w ciagu 2 godzin a nie 10 (no chyba ze pojada autobusem z przesiadka we wro:)a trzy to niech: kazde miasto wojewodzkie ma swoj SPAP, a to cala zabawe niech koordynuje zarzad z wawy. na koniec maly apel- moze niech ktos wpadnie na pomysl zezwolenia na wykorzystanie GROMu na terenie kraju w sytuacji kryzysowej bo terrorystow sie zabija a policja ma obezwladniac. klaniam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos z firmy Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: 80.54.200.* 02.12.06, 19:26 Grom kolego w Polsce nie wykonuje akcji,działa jedynie za granicami Naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izo Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 20:10 ...jako wyzej napisano.wiem o ograniczeniach w wykorzystaniu GROMu. koncowka mojego postu to apel o zezwolenie wykonywania dzialan na terenie Polski przez GROM kierowany do kompetentnych osob. kolego, prosze czytac uwaznie Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Antyterrorysta tylko po godzinach 02.12.06, 19:36 Gość portalu: izo napisał(a): > gwoli wyjasnienia. komandos- nazwa stricte wojskowa, nie policyjna. komandosami > w polsce sa jedynie zolnierze 1 pulku specjalnego. O Gromie czy też Formozie zapomniałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izo Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 20:23 wielki czarowniku. GROM FORMOZA i 1PSK to jednostki specjalne. ale prawo do uzywania nazwy -komandos- otrzymali tylko zolnierze z Lublinca. zadecydowal o tym minister ON nadajac jednostce nazwe 1 pulk specjalny komandosow. to wlasnie 1PSK dziedziczy tradycje kompanii "COMMANDO", GROM zas Cichociemnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cywil z wro Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.06, 00:32 z ust mi to... lepiej bym tego nie opisał pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ake Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 03.12.06, 21:07 2 godziny????? Pewnie myslisz o transporcir lotniczym? Ostatnie dni pokazaly jak moze byc skutecznie uziemiony kazdy statek powietrzny. A no sama mgla zalatwia ta sprawe. Nie mowiac juz o anomaliach pogodowych. Moze poszukaj informacji na temat dni "nielotnych" w Polsce i dowiesz sie ile ich moze byc w roku w Polsce. Moze samochodem w 2 godziny? Drogi i warunki atmosferyczne przedłuża Ci jazde do 5 a nawet wiecej. Wiec jak maja sie dostac tak szybko. Moze teleporter?:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izo Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.server.ntli.net 04.12.06, 05:59 owszem. transport lotniczy. a konkretnie smiglowcem. klaniam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szturman [...] IP: *.21.pl 02.12.06, 17:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.06, 17:37 No niewatpliwie jest to sytuacja poważna. Chcemy we Wroclawiu Expo, Mistrzostwa Europy... Musimy mieć doborowe Oddziały Prewencji i świetnie wyszkoloną jednostkę antyterrorystyczną. Nie likwidujmy czegoś, co za kilka lat będziemy z mozołem odbudowywać. Pomysł z centralnym ogniwem uważam za niestosowny. Zyska tylko Warszawa tzn. będzie większa jednostka, będą lepsze stanowiska. I zawsze będzie można się pochwalić, że służy się w elitarnej jednostce. Jeżeli warszawcy anterroryści chcą dorównać pozostałym SPAP muszą - po prostu zabrać się solidnie do pracy. Nie potrzeba w tego typu formacjach ekspertów o zamówień mundurowych. Należy zredukować warszawski oddział do wielkości osobowej jakie mają pozostałe pododdziały. Być może należy zunifikować szkolenie, ale to sprawa do dyskusji dla ekspertów. Miasta typu Wrocław, Kraków, Poznań, Łódź, Gdański, Katowice powinny posiadać takie jednostki wtopione w codzienny służbowy krajobraz. To muszą być policjanci związani z topografią miejscowości, regionu. Z całym szacunkiem, ale pan z Płonska nie poradzi sobie w akcji w Karkonoszach lub pod Szczecinem... Decydenci nie likwidujcie pododdziałów anterrorystycznych w największych polskich miastach. One są potrzebne. Zastanówcie się na stanem osobowym anterrorystów warszawskich. Czy czasem tam nie idzie zbyt dużo pieniędzy. Może 100 osob, a reszta do innych służb. Szumne nazwy BOA, ZOA, a SPAP-y do likwidacji? Rozwagi! Blagam miniserialni decydenci rozwagii. Ci ludzie w pionach kryminalnych poznikają, rozmyją się... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Naiwniak 02.12.06, 19:38 Liczy na rozsądek polskich polityków. A potem się te osły z Warszawy dziwią, że kto żyw spierdziela z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izo Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 20:38 prosze o rozwiniecie watku goeograficznego. jakie ma znaczenie czy trudne zatrzymania realizowane sa w budynku w poznaniu czy wroclawiu? a czy las w gransku rozni sie znaczaco od lasu pod katowicami? policyjni AT nie szturmuja miast i wsi! nie musza znac rozmieszczenia budynkow na obszarze rownym Krzykom czy Fabrycznej. zostawmy SPAPy w wiekszych miastach! ale niech ktos koordynuje ta cala zabawe. nie warszawa? niech to bedzie wroclaw albo kielce! bez koordynacji nie bedzie rownomiernego rozwoju kazdego z SPAPow, dosprzetowienia, wspolnych szkolen...kalniam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.06, 01:27 Pomijacie jeszcze jeden niepokojący fakt - cholerna redukcja stanów osobowych - rzucenie "na rynek" sporej ilości ludzi o bardzo rzadkich umiejętnościach (czy ktokolwiek łudzi się, że AT będą chcieli zostać w policji jako krawężnicy ?) A poza jakimiś zagranicznymi firmami ochroniarskimi przychodzi mi do głowy tylko jeden sektor, zainteresowany pozyskaniem takich ludzi. Martwi mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
matiwr Antyterrorysta tylko po godzinach 03.12.06, 07:47 Gratuluję pomysłu, mam nadzieję,ze decydenci promujący podobny pomysł sami sobie równiez przydzielą dodatkowe zajęcia. Proponuję aby Prezydent, dorabiał na taksówce, ministrowie zamiatali ulice przed pracą. Gratuluje....głupoty. A jako Obywatel płacący podatki mam prawo wyrażać swoją opinie,że pomysł jest głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent specyal psiarnia na forum!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 12:18 nie sądziłem, że wyborczą czyta tylu psów? zlikwidować tych nierobów i tyle!! mniej psów - bezpieczna polska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: psiarnia na forum!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 12:35 jestem za. zlikwidujmy psy a pozniej jakis gangster zlikwiduje ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co? Re: psiarnia na forum!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 10:37 psy to gangsterzy, ich eliminacja zapewni nam świetlaną przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianie_info [...] 03.12.06, 18:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś