Dodaj do ulubionych

Antyterrorysta tylko po godzinach

02.12.06, 12:08
No cóż lepiej dać na becikowe, żeby można było się uwalić ze szczęścia, niż
fachowcom na szkolenia.

Na kolana chamy IV RP i camy'n
Obserwuj wątek
    • Gość: izo Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.server.ntli.net 02.12.06, 13:59
      gwoli wyjasnienia. komandos- nazwa stricte wojskowa, nie policyjna. komandosami
      w polsce sa jedynie zolnierze 1 pulku specjalnego. nie zebym negowal sens
      istnienia i szkolenia funkcjonariuszy SPAP ale po co policjantom szkolenia
      spadochronowe? beda sie desantowac z samolotow? dwa- dyspozycyjna jednostka
      specjalna policji z wawy jest w stanie dotrzec do jeleniej w ciagu 2 godzin a
      nie 10 (no chyba ze pojada autobusem z przesiadka we wro:)a trzy to niech: kazde
      miasto wojewodzkie ma swoj SPAP, a to cala zabawe niech koordynuje zarzad z
      wawy. na koniec maly apel- moze niech ktos wpadnie na pomysl zezwolenia na
      wykorzystanie GROMu na terenie kraju w sytuacji kryzysowej bo terrorystow sie
      zabija a policja ma obezwladniac. klaniam sie
      • Gość: ktos z firmy Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: 80.54.200.* 02.12.06, 19:26
        Grom kolego w Polsce nie wykonuje akcji,działa jedynie za granicami Naszego kraju.
        • Gość: izo Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 20:10
          ...jako wyzej napisano.wiem o ograniczeniach w wykorzystaniu GROMu. koncowka
          mojego postu to apel o zezwolenie wykonywania dzialan na terenie Polski przez
          GROM kierowany do kompetentnych osob. kolego, prosze czytac uwaznie
      • wielki_czarownik Re: Antyterrorysta tylko po godzinach 02.12.06, 19:36
        Gość portalu: izo napisał(a):

> gwoli wyjasnienia. komandos- nazwa stricte wojskowa, nie policyjna. komandosami
        > w polsce sa jedynie zolnierze 1 pulku specjalnego.

O Gromie czy też Formozie zapomniałeś?
        • Gość: izo Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 20:23
          wielki czarowniku. GROM FORMOZA i 1PSK to jednostki specjalne. ale prawo do
          uzywania nazwy -komandos- otrzymali tylko zolnierze z Lublinca. zadecydowal o
          tym minister ON nadajac jednostce nazwe 1 pulk specjalny komandosow. to wlasnie
          1PSK dziedziczy tradycje kompanii "COMMANDO", GROM zas Cichociemnych.
      • Gość: cywil z wro Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.06, 00:32
        z ust mi to...
        lepiej bym tego nie opisał
        pozdro
      • Gość: Ake Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 03.12.06, 21:07
        2 godziny????? Pewnie myslisz o transporcir lotniczym? Ostatnie dni pokazaly
        jak moze byc skutecznie uziemiony kazdy statek powietrzny. A no sama mgla
        zalatwia ta sprawe. Nie mowiac juz o anomaliach pogodowych. Moze poszukaj
        informacji na temat dni "nielotnych" w Polsce i dowiesz sie ile ich moze byc w
        roku w Polsce. Moze samochodem w 2 godziny? Drogi i warunki atmosferyczne
        przedłuża Ci jazde do 5 a nawet wiecej. Wiec jak maja sie dostac tak szybko.
        Moze teleporter?:)))
        Pozdrawiam
        • Gość: izo Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.server.ntli.net 04.12.06, 05:59
          owszem. transport lotniczy. a konkretnie smiglowcem. klaniam sie
    • Gość: szturman [...] IP: *.21.pl 02.12.06, 17:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Nemo Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.06, 17:37
      No niewatpliwie jest to sytuacja poważna. Chcemy we Wroclawiu Expo, Mistrzostwa
      Europy... Musimy mieć doborowe Oddziały Prewencji i świetnie wyszkoloną
      jednostkę antyterrorystyczną. Nie likwidujmy czegoś, co za kilka lat będziemy z
      mozołem odbudowywać.
      Pomysł z centralnym ogniwem uważam za niestosowny. Zyska tylko Warszawa tzn.
      będzie większa jednostka, będą lepsze stanowiska. I zawsze będzie można się
      pochwalić, że służy się w elitarnej jednostce. Jeżeli warszawcy anterroryści
      chcą dorównać pozostałym SPAP muszą - po prostu zabrać się solidnie do pracy.
      Nie potrzeba w tego typu formacjach ekspertów o zamówień mundurowych. Należy
      zredukować warszawski oddział do wielkości osobowej jakie mają pozostałe
      pododdziały. Być może należy zunifikować szkolenie, ale to sprawa do dyskusji
      dla ekspertów. Miasta typu Wrocław, Kraków, Poznań, Łódź, Gdański, Katowice
      powinny posiadać takie jednostki wtopione w codzienny służbowy krajobraz. To
      muszą być policjanci związani z topografią miejscowości, regionu. Z całym
      szacunkiem, ale pan z Płonska nie poradzi sobie w akcji w Karkonoszach lub pod
      Szczecinem... Decydenci nie likwidujcie pododdziałów anterrorystycznych w
      największych polskich miastach. One są potrzebne. Zastanówcie się na stanem
      osobowym anterrorystów warszawskich. Czy czasem tam nie idzie zbyt dużo
      pieniędzy. Może 100 osob, a reszta do innych służb. Szumne nazwy BOA, ZOA, a
      SPAP-y do likwidacji? Rozwagi! Blagam miniserialni decydenci rozwagii. Ci
      ludzie w pionach kryminalnych poznikają, rozmyją się...
      • wielki_czarownik Naiwniak 02.12.06, 19:38
        Liczy na rozsądek polskich polityków.
        A potem się te osły z Warszawy dziwią, że kto żyw spierdziela z tego kraju.
      • Gość: izo Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 20:38
        prosze o rozwiniecie watku goeograficznego. jakie ma znaczenie czy trudne
        zatrzymania realizowane sa w budynku w poznaniu czy wroclawiu? a czy las w
        gransku rozni sie znaczaco od lasu pod katowicami? policyjni AT nie szturmuja
        miast i wsi! nie musza znac rozmieszczenia budynkow na obszarze rownym Krzykom
        czy Fabrycznej. zostawmy SPAPy w wiekszych miastach! ale niech ktos koordynuje
        ta cala zabawe. nie warszawa? niech to bedzie wroclaw albo kielce! bez
        koordynacji nie bedzie rownomiernego rozwoju kazdego z SPAPow, dosprzetowienia,
        wspolnych szkolen...kalniam sie
    • Gość: PP Re: Antyterrorysta tylko po godzinach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.06, 01:27
      Pomijacie jeszcze jeden niepokojący fakt - cholerna redukcja stanów osobowych -
      rzucenie "na rynek" sporej ilości ludzi o bardzo rzadkich umiejętnościach (czy
      ktokolwiek łudzi się, że AT będą chcieli zostać w policji jako krawężnicy ?) A
      poza jakimiś zagranicznymi firmami ochroniarskimi przychodzi mi do głowy tylko
      jeden sektor, zainteresowany pozyskaniem takich ludzi. Martwi mnie to.
    • matiwr Antyterrorysta tylko po godzinach 03.12.06, 07:47
      Gratuluję pomysłu, mam nadzieję,ze decydenci promujący podobny pomysł sami
      sobie równiez przydzielą dodatkowe zajęcia. Proponuję aby Prezydent, dorabiał
      na taksówce, ministrowie zamiatali ulice przed pracą. Gratuluje....głupoty.
      A jako Obywatel płacący podatki mam prawo wyrażać swoją opinie,że pomysł jest
      głupi.
    • Gość: agent specyal psiarnia na forum!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 12:18
      nie sądziłem, że wyborczą czyta tylu psów?

zlikwidować tych nierobów i tyle!! mniej psów - bezpieczna polska!
      • Gość: a Re: psiarnia na forum!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 12:35
        jestem za. zlikwidujmy psy a pozniej jakis gangster zlikwiduje ciebie.
        • Gość: co? Re: psiarnia na forum!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 10:37
          psy to gangsterzy, ich eliminacja zapewni nam świetlaną przyszłość
    • wroclawianie_info [...] 03.12.06, 18:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka