Dodaj do ulubionych

Szkoły rodzenia

IP: *.* 06.10.02, 21:35
właśnie się dowiedzieliśmy, ze w oławskim szpitalu przestała działac szkoła rodzenia ;( , w związku z tym prosimy o pomoc w wyborze szkoły we Wrocławiu; czekamy na Wasze opinie i doświadczenia, które pozwolą nam właściwie wybrać pozdrawiamyandrew23 i Justyna z 26 tyg. Filipkiem w brzuszku
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza2 Re: Szkoły rodzenia IP: *.* 07.10.02, 09:17
      Polecam szkołę rodzenia w Centrum Diagnostyczno-Rehabilitacyjnym Promyk Słońca przy ul. Swobodnej. Prowadzi je pani Ewa Kusiak, bardzo doświadczona i sympatyczna położna Co ważne była długi czas wojewódzkim konsultantem ds. laktacji, co ma ten plus, że bardzo zwraca uwagę na właściwe podejście do karmienia piersią (jest też niezawodna na zastoje pokarmu w piersi - to tak na przyszłość, oby nie było potrzebne). Nie miałam żadnego problemu z karmieniem i sądzę że w dużej mierze to jej zasługa. Uczy ćwiczeń oddechowych i pozycji najlepszych w poszczególnych fazach porodu. Dzięki niej wiedziałam jak oddychać i naprawdę pomagało to przejść trudne chwile. Zajęcia są dwa razy w tygodniu, jest kilka grup, trwają dwie godziny - jedna to wykład druga ćwiczenia. Koszt ok. 120 za miesiąc. Zajęcia trwają dwa miesiące.Zobaczcie tu: www.szkola-rodzenia.prv.plpozdrawiamIza
      • Gość: Awetom Re: Szkoły rodzenia IP: *.* 12.03.03, 18:11
        A mnie i mojego męża poraziły pierwsze zajęcia w Promyku kiedy to rezolutna pani Ewa poświęciła się opowiadaniu jak to rodzące robią kupę przy porodzie i że urodzenie dziecka to jak "kupę w gacie" po czym prawie to zademonstrowała - nie wiem co było dalej bo mnie zemdliło, a mój mąż i mąż przyjaciólki zaczęli z przerażeniem myśleć o uczestnictwie w porodzie - nigdy więcej tam nie poszliśmy bo... dziecko to jednak nie to co kupa w gacie!Ewa idealistka
    • Gość: OFKA Re: Szkoły rodzenia IP: *.* 07.10.02, 11:03
      Hej !Polecam też "Akademię Familijną" mieszczącą się przy ul. Worcella 25/27 (w szkole położnych). Jest to szkoła prywatna, prowadzi ją położna z Brochowa. Zajęcia odbywają sie 2 razy w tygodniu po 2 godziny (godzina teorii, godzina ćwiczeń - oddechowych i rozciągających). Kurs kosztuje 300 zł (przynajmniej w marcu tyle kosztował...). W programie - fizjologia porodu, pozycje, przebieg, rola ojca, połóg, karmienie piersią - fizjologia i problemy - jak sobie z nimi radzić, spotkanie z pediatrą, pielęgnacja noworodka, praktyczna nauka kąpieli, filmy o rozwoju dziecka w brzuszku i o porodzie.Szkoła rodzenia bardzo wiele mi dała - zwłaszcza nauka oddychania - dzieki temu poród przebiegł szybko i wcale nie tak boleśnie (nauka relaksacji i odprężenia między skurczami).Pozdrawiam, Ewa z Agusią - ur. 27.05.02 w Oławie
    • Gość: ez Re: Szkoły rodzenia IP: *.* 09.10.02, 07:47
      Odtradzam stanowczo szkołę rodzenia na Orzeszkowej. Dzięki niej moje dziecko jest wcześniakiem. Jeżeli chcesz więcej informacji pisz na priva.
      • Gość: BasiaKaczmarek Re: Szkoły rodzenia IP: *.* 09.03.03, 12:59
        Hej!Co takiego spotkalo cie w tej szkole?czekam na odpowiedzbasia
    • Gość: 20022002 Re: Szkoły rodzenia IP: *.* 11.10.02, 07:10
      ja korzystałam ze szkoły rodzenia u Ewy Kusia, obecnie ma swoją siedzibę w Promyku Słońca na ul. Stawowej we Wrocławiu. Gorąco polecam. Telefon 35-35-169 lub 606 78 22 84
      • Gość: honorata26 Re: Szkoły rodzenia IP: *.* 20.10.02, 15:25
        Bardzo polecam szkołę rodzenia pani Eli Andrulewicz, położnej z Chałbińskiego. na ulicy Pilczyckiej 39 (tel.3739646). Mi bardzo wiele dała, niczym przy porodzie i po nie byłam zaskoczona. Uzyskałam tam wiele cennych rad, bardzo fajnie prowadzone ćwiczenia oddechowe i usprawniajace.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka