IP: *.* 17.12.02, 10:19
Dziewczyny, czy waszym dzieciaczkom zakładacie paputki. My próbowaliśmy, ale każde wydają się nie takie, jak trzeba - pięta wisi w powietrzu. Czy to wina papci, czy mój Kubuś źle trzyma nóżkę. Obecnie urzędujemy po mieszkaniu w grubych skarpetach, i tak nam dobrze. Napiszcie, w jakim miesiącu zaczęłyście swoim dzieciom zakładać buciki. Mój Kuba już próbuje chodzić trzymany za rączki. Czy powinien mieć zakładane buty?
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza24 Re: Paputki IP: *.* 17.12.02, 10:59
      z tego co wiem, takiemu maluchowi nie wolno zakładać typowych kapci. Powinien mieć butki z usztywniona kostką i odpowiednio profilowane. Dopytaj swojego lekarza. Mój szwagier - lekarz rodzinny - do tej pory kupuje takie kapcie swoim dzieciom (4,5 i 3 lata).Iza
    • Gość: Kachna29 Re: Paputki IP: *.* 17.12.02, 14:49
      Hej,Ja zaczęłam zakładać Filipkowi kapcie jak tylko zaczął stawać na nogi i chodzić przy meblach i ścianach. Jeżeli jesteś z Wrocławia to polecam Ci kapcie Postępu do kupienia w Smyku lub bardzo podobne, również polskie i z atestem ( mają żółty znaczek zdrowj stópki), które kupuję w Pinokiu na Ruskiej. Filip ma już trzecią parę :-)Pozdrawiam,Kasia
      • Gość: Marfelka Re: Paputki IP: *.* 18.12.02, 18:57
        Hej,Dopóki Twój synek nie zacznie chodzić pewnie stąpając stópką po ziemi nie powinnaś zakładać mu żadnych butów. skarpetki antypoślizgowe zupelnie wystarczą. A potem kapcie powinny być z usztywnianą piętą i sznurowane ( te na rzepy nie są zbyt dobre) nóżka powinna być dobrze trzymana przez but. Moja córka ma 2 i 1/2 roku i do tej pory chodzi po domu w butach. Dobrą i fachową poradą służą panie w sklepie z bucikami dziecięcymi "Zdrowa stópka" na Ruskiej w "Pinokiu". Mają tam też spory wybór dobrych butów i kapciPozdrawiam,Marfelka
        • Gość: JoasiaP Re: Paputki IP: *.* 07.01.03, 10:56
          Dziekuję za rady i adresy sklepów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka