Gość: werner IP: *.as.kn.pl 05.01.07, 20:08 czyli jak jade N od strony korony do miasta to tez przechlapane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WKS Re: Remont placu Kromera IP: *.lanet.net.pl 05.01.07, 20:22 Pani dziennikarko we Wroclawiu nie ma takiego miejsca jak Plac Kromera (chodzi o oficjalne adrsy), jest Aleja Kromera. oczywiście nie zmienia to faktu, ze pewnie bedą kłopoty z komunikacja w tym rejonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Remont placu Kromera IP: *.os.amsnet.pl 05.01.07, 23:00 Nawet zdik na swoich stronach używa tego określenia. Lekka paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Remont placu Kromera IP: 81.219.216.* 05.01.07, 20:24 Są 2 alternatywy zeby ominąc te korki: 1.Kupic II mieszkanie za mostem Warszawskim. 2.Kupic Helikopter. Niestety obie kosztowne... Odpowiedz Link Zgłoś
_cinek_ Re: Remont placu Kromera 05.01.07, 21:30 Gość portalu: Stefan napisał(a): > Są 2 alternatywy zeby ominąc te korki: > 1.Kupic II mieszkanie za mostem Warszawskim. > 2.Kupic Helikopter. > Niestety obie kosztowne... Kupić sobie rower i na rowerze jeździć :-) Szybko, tanio, i zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMW Re: Remont placu Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 22:23 Znam tańszą - wynieść się z Wrocka i nie wracać !!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Remont placu Kromera IP: 86.149.185.* 05.01.07, 22:40 W UK jest swietna komunikacja, droga i swietna. We Wrocławiu tylko droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona..... Re: Remont placu Kromera IP: *.chello.pl 06.01.07, 03:21 A ja chyba wlasnie znalazlam tanie rozwiazanie. W korkach gdzie stalo sie z Psiego Pola do Kromera nie bylo kanarow. I bede tanio jezdzic bo na gape. Dlaczego nie zbierzemy sie, mieszkancy tej czesci miasta, ktora przebija sie do pracy badz przez Grunwaldzki, badz Kromera? Placimy za bilety, bo na okreslona godzine powinna nas MKP dowiezc do pracy, a taka usluga, jak teraz, to dupnie wykonana usluga! Nie bede tyle placic za stanie w korkach! Wqrwilam sie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Remont placu Kromera 06.01.07, 09:37 Gość portalu: Wkurzona..... napisał(a): > wykonana usluga! Nie bede tyle placic za stanie w korkach! Wqrwilam sie :/ Jak się nie podoba to nie wsiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Remont placu Kromera 06.01.07, 14:51 Dziury w drogach - źle, łatanie dziur - jeszcze gorzej; brak dróg - źle, budowa dróg - jeszcze gorzej. Ludzie, wy nie potraficie żyć bez narzekania? Dużo remontów na raz, to źle, ale jakby to rozciagnąć w czasie (pewnie remontując po kolei z 15 alt by trzeba) byłoby jeszcze więcej narzekania. Poza tym wybraliście na prezydenta Dutkiewicza (85%poparcia), czyli jakby nie patrzeć akceptujecie aktualne działania oraz poprzednie, zarówno jego, jak Zdrojewskiego, trudno nie zauważyć że to ta sama ekipa, od 16 lat. Tak więc akceptujecie, że remontuje się wszystko na raz, że przez 15 lat po 89 roku praktycznie remontów w mieście nie było. Czego więc narzekacie??? Macie co chcecie! Poza tym, na całym świecie w dużych miastach są korki. Remonty się skończą, korki pozostaną. Może czas w końcu zaakceptować rzeczywistość, zamiast walczyć z wiatrakami? Wrocłąw to jest calkiem duże miasto, więc są tu korki, brakuje miejsca do zaparkowania, po ulicach chodzi dużo ludzi, są budynki, ulice itd. To tak naturalne i normalne, jak to, że w lesie są drzewa! Mieszkanie w dość dużym mieście ma swoje zalety, ma swoje wady. Tak jak mieszkanie na wsi czy w małym miasteczku. W obu miejscach są plusy, oba miejsca mają wady, tylko że na ogół inne. mosty, tłumy ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Remont placu Kromera 06.01.07, 14:52 Na tym forum narzeka chyba tylko te pozostałe 15%. A ja się cieszę z tych remontów - przynajmniej widać, że się coś dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Remont placu Kromera 06.01.07, 18:11 busmen napisał: > A ja się cieszę z tych remontów - przynajmniej widać, że się coś dzieje. Ciekawym eksperymentem mogłoby być zaniechanie tych remontów. Reakcje tych samych ludzi po zawaleniu się jednego czy drugiego mostu mogłyby być interesujące ;^) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uwaga Re: Remont placu Kromera IP: 86.149.185.* 07.01.07, 02:02 hehe no teraz trwa symulacja co by było gdyby się zawaliły fajna gierka, tylko nieco nerwowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnemonic Re: Remont placu Kromera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.07, 13:11 svarte_sjel napisał: Ciekawym eksperymentem mogłoby być zaniechanie tych remontów. Reakcje tych > samych ludzi po zawaleniu się jednego czy drugiego mostu mogłyby być > interesujące ;^) problemem nie jest to, że się remontuje, tylko sposób planowania tych remontów Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Remont placu Kromera 07.01.07, 13:21 Gość portalu: mnemonic napisał(a): > problemem nie jest to, że się remontuje, tylko sposób planowania tych remontów A wiesz może, że tych remotnów ma być ta dużo, bo wykorzystujemy środki z UE i to i tak niewielki procnt dostępnych środków? Poza tym jak wiem, że korki są w mieście, wyjeżdżam do miasta utobusem dwie godziny wcześniej, kupuję sobie jakąś gazetę, lub słucham muzyki. I jakoś wcale si nie denerwuję... Naprawdę da się do tego przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnemonic Re: Remont placu Kromera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.07, 17:02 busmen napisał: > A wiesz może, że tych remotnów ma być ta dużo, bo wykorzystujemy środki z UE i > to i tak niewielki procnt dostępnych środków? wiem o tym,że remontów może być dużo, tylko dlaczego w tej chwili paraliżuje się wschodnią część miasta, nikt nie potrafi sensownie przeprowadzić objazdów nie da się w miarę sprawnie dostać z okolic Korony do centrum, ja nie wymagam żeby w przeciągu 40 minut pokonać tą trasę, żeby była choć jakas dobra alternatywa, ale gdzie się nie ruszyć tam remont > Poza tym jak wiem, że korki są w mieście, wyjeżdżam do miasta utobusem dwie > godziny wcześniej, kupuję sobie jakąś gazetę, lub słucham muzyki. I jakoś wcale > > si nie denerwuję... Naprawdę da się do tego przyzwyczaić. nie mam na myśli tutaj korków, bo to jest nieuniknione i przyzwyczaiłem się do tego, moje pytanie brzmi dlaczego remontuje się główne trakty komunikacyjne łączące wschód Wrocławia z Centrum? Odpowiedz na postawione wyżej pytanie brzmi zapewne tak, że włodarze miasta starajac się o dotację unijne brali co się dało nie patrząc na to że ewentualne opóżnienie jednej inwestycji - we Wrocławiu jest normą - może sparaliżować miasto. Do wielu rzeczy można się przyzwyczaić, ale nie do ogólnie panującego bałaganu przy planowaniu remontów i objazdów (organizacji ruchu). Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Remont placu Kromera 07.01.07, 17:13 Gość portalu: mnemonic napisał(a): > łączące wschód Wrocławia z Centrum? Nie tylko. Remont Krzemienieckiej sparaliżował Oporów i Avicenny. Chociaż masz rację. Można było np. Most Warszawsi robić po otarciu Szczytnickiego... Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Remont placu Kromera 07.01.07, 20:33 busmen napisał: > Chociaż masz rację. Można było np. Most Warszawsi robić po otarciu > Szczytnickiego... O ile mnie pamięć nie myli to możnaby, ale pod warunkiem jego całkowitego zamknięcia Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Remont placu Kromera 07.01.07, 13:41 Gość portalu: mnemonic napisał(a): > > problemem nie jest to, że się remontuje, tylko sposób planowania tych remontów Moim skromnym zdaniem, gdyby remontować po kolei, to przez 15 lat mielibyśmy taki korek, jak teraz. Zamknięcie jednego ważnego skrzyżowania, czy czterech, spowoduje taki sam "sajgon". Odpowiedz Link Zgłoś
jlesiecki Re: Remont placu Kromera 07.01.07, 14:32 ludzie, ale nikt nie mowi ani o zaniechaniu, ani o rozkladaniu na etapy... zauwazcie ze to miasto rozklada... np srodmiejska jest podzielona... teraz klecinska, potem do zmigrodzkiej, a potem dopiero do sobieskiego... to jest bledne. najpierw organizuje sie objazd, a potem remontuje... jak mi ktos powie, ze tak bylo w planach, to oznacza tylko, ze plany sa do kitu! wsjo, z remontow sie ciesze, z planowania nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Remont placu Kromera IP: *.chello.pl 06.01.07, 10:01 No to teraz dopiero pojawią się kanary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Remont placu Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 12:21 Gość portalu: Wkurzona..... napisał(a): > A ja chyba wlasnie znalazlam tanie rozwiazanie. W korkach gdzie stalo sie z > Psiego Pola do Kromera nie bylo kanarow. I bede tanio jezdzic bo na gape. > Dlaczego nie zbierzemy sie, mieszkancy tej czesci miasta, ktora przebija sie do > pracy badz przez Grunwaldzki, badz Kromera? Placimy za bilety, bo na okreslona > godzine powinna nas MKP dowiezc do pracy, a taka usluga, jak teraz, to dupnie > wykonana usluga! Nie bede tyle placic za stanie w korkach! Wqrwilam sie :/ Popieram!!! Jak my mamy się do czegoś zobowiązać to niech druga strona również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grosiu Re: Remont placu Kromera IP: *.chello.pl 06.01.07, 07:22 Zostaje jeszcze pociag........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idusia Re: Remont placu Kromera IP: *.chello.pl 06.01.07, 20:01 Chiałabym, rower czeka w pogotowiu ale boję sie jeżdzić slalomem między sznurami aut, ściezki rowerowe jeszcze nie sa gotowe. Piesi i rowerzysci sa na straconej pozycji w tym rejonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Remont placu Kromera IP: *.chello.pl 06.01.07, 09:59 Alternatywa jest tylko jedna! Używanie określenia dwie alternatywy jest bardzo powszechne w czasach ogólnego niechlujstwa językowego. Alternatywa to wybór z dwóch możliwości /to tak na marginesie/ Odpowiedz Link Zgłoś
jlesiecki Re: Remont placu Kromera 07.01.07, 14:35 alternatywa jest tez wybor pary rozwiazan z dwoch par... polonisto :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciarcia Re: Remont placu Kromera IP: *.as.kn.pl 06.01.07, 11:11 można też pokonać tę trasę na pieszo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Remont placu Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 23:02 Kromera to ostatnimi czasy pomyłka... a zwłaszcza powrót przez Warszawski ... podziwiam tych, którzy wybierają tędy drogę do domu...Naprawdę szczerze podziwiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Remont placu Kromera IP: 141.30.29.* 05.01.07, 23:06 do kiedy taki chaos ma byc? Niedlugo wracam do PL i bede musiala tamtedy jezdzic na zajecia. Myslicie, ze do lutego wyrobia?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Remont placu Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 23:08 Słyszałam ze to ma trwać rok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alti Re: Remont placu Kromera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 14:13 Mega ROTFL. Haos to tutaj będzie jeszcze przez 2 lata albo i dłużej. Jedyne rozwiązanie to kupić sobie skuter. Odpowiedz Link Zgłoś
tedepes NIe nie nie nie nie 06.01.07, 08:03 Przez most zwierzyniecki muszę przejechać na Biskupin kilka razy w ciągu dnia. Pani EWO MAZUR niech Pani powie, że się pomyliła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak nie można rozbić ludzi w bambuko!!! Chyba, że zwróci mi Pani koszty utraconego czasu i korzyści. No nie Pani ale wszechwiedzący ZDIK!!!!!!!!!!!!! Ok.100 zł na godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz trzeba zacisnąć zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 18:20 właśnie w faktach zaprezentowali wyPOwiedź dwojga świadomych emerytów, którzy zdecydowanie stwierdzili, że remont Kromera jest konieczny i wszystko jest dla naszego dobra oraz trzeba zacisnąć sztuczne zęby, malkątenci POwinni uczyć sie tej sztuki zaciskania zeębów od starszego POkolenia, dla mniej wytrzymałych zalecany jest patyczek-gryzaczek w czasie ćwiczeń w zaciskaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga Re: trzeba zacisnąć zęby IP: 86.149.185.* 07.01.07, 02:03 POkolenie tych co nie umiało zaciskać wyjechało na zachód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agus000 Remont placu Kromera IP: *.171.16.18.crowley.pl 06.01.07, 09:16 to po prostu tragedia przejechac przez miasto chyba zamieszkam w swojej pracy przynajmniej nie bede sie spozniac a od wiosny-rowerek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: Remont placu Kromera IP: *.lanet.net.pl 06.01.07, 10:40 moim zdaniem na Kromera beda teraz mniejsz korki, bo nie ma tam teraz skrzyzowania i ruch jest plynny ponadto odpadna tiry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheers Re: Remont placu Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 11:22 zeby dojechac od miasta do boya trzeba sie tarabanic patatajka jaka jest dlugosza.. masakra czemu zrobili zakaz ruchu przez przejazd na czajkowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Remont placu Kromera 06.01.07, 12:00 Gość portalu: cheers napisał(a): > dlugosza.. masakra czemu zrobili zakaz ruchu przez przejazd na czajkowskiego? A zrobiono? Bo jakoś kilka linii autobusowych tamtędy ma jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheers Re: Remont placu Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 12:09 svarte_sjel napisał: > > A zrobiono? Bo jakoś kilka linii autobusowych tamtędy ma jeździć. > nie dotyczy KM i dojazdu do posesji ja poki wytlumaczeniem spoznien beda korki nie wsiade do autobusu bo to jednoznacznie swiadczy o zle uzlozonym rozkladzie jazdy a jesli KM nie wywiazuje sie ze swoich obowiazkow to ja nie mam zamiaru placic takiej firmie i mowie to zanim wsiade do autobusu. Jednak dziwi mnie zamkniecie przejazdu kolejowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Remont placu Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 12:19 Gość portalu: cheers napisał(a): > > dlugosza.. masakra czemu zrobili zakaz ruchu przez przejazd na czajkowski > ego? I dobrze - bo nigdy by się nie dało przejechać przez Czajkowskiego - byłyby potężne korki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Remont placu Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:44 Co niektórzy uważają,że wiedzą najlepiej...Ale jak się siedzi 50 min w autobusie i ujechało się raptem kilkanaście metrów to człowiekowi zęby zgrzytają... A każdy człowiek myślący powinien wiedzieć,że to bedzię katastrofa... i może się z tego cieszyć? Powinni najpierw jeden most zrobić, a nie wszystkie na raz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Remont placu Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:47 Ale może niektórzy lubią siedzieć w takich korkach < izamiast jechac np do szkoly 20 min beda jechali ponad 1 godzinę >...Dobrze że robią te ulice , ale powinni po kolei.. Odpowiedz Link Zgłoś
waldik13 Re: Remont placu Kromera 06.01.07, 23:08 Czas najwyższy na remont pl. Kromera bo stan techniczny pozostawiał wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tedepes Re: Remont placu Kromera 07.01.07, 01:22 podzielam twoje zdanie choć sam siedzę w samochodzie. Chciałbym skorzystać z rad innych forumowiczów i skorzystać z roweru. Nie da się jednak przeowizć ciężkich ładunków rowerem. Jestem zwolennikiem tych remontów i zdaję sobie sprawę, że pieniądze z Uni są albo w określonym czasie - albo wogóle. Jendka jestem przekonany, że można ułożyc tak objazdy, by nie paraliżowały życia w mieście. Kilka lat temu spadł taki śnieg, że całe miasto stanęło w korku. Pamiętam, że z Hallera jechałem na ulicę Tęczową prawie 2 godziny. Obliczono, że w tym dniu gospodarka straciła około 100 mln złotych. Czy w Zdiku lub magistracie brał ktoś takie obgliczenia pod uwagę? ALe podatki od gruntów chętnie przejmują. Gdy remontowano plac 1-go maja objazdy były tak zorganizowane, że nikomu to nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa26 Re: Remont placu Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 10:35 Myślę,że można znalesc sposób na korki. Mieszkam na Psim Polu i jadac autobusem do pracy obserwuje samochody osobowe ( po jedenym ludziku w samochodziku). Na pewno wszyscy nie musza tymi samochodami jechac (oczywiscie sa wjatki i na to nie ma rady) Nie zapominajmy o pociagach: na stacji Psie Pole wsiadamy w pociąg, po 20 min. jesteśmy po drugiej stronie odry. Mozna rowniez pojechac rowerkiem (ale niestety pada)Pomyslcie jak fajnie bedzie sie jeżdzilo po nowych mostach warszawskich to tylko 6m-cy. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAM CI Z PSIAKA Re: Remont placu Kromera IP: *.chello.pl 07.01.07, 12:58 Czytaj ze zrozumieniem."Całość prac, a więc modernizacja pl. Kromera i mostów Warszawskich, zakończy się w czerwcu przyszłego roku". Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Remont placu Kromera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 07:42 to moze jeszce pajacu powiedz ile razy dziennie te pociągi jedzą?? 4-5????????? Odpowiedz Link Zgłoś
jlesiecki Re: Remont placu Kromera 08.01.07, 07:50 jezdza czesciej... ale nie o to chodzi, przejazd kosztuje tyle co dwa bilety mpk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfajros Re: Remont placu Kromera IP: 81.219.216.* 08.01.07, 18:49 Gość portalu: max napisał(a): > to moze jeszce pajacu powiedz ile razy dziennie te pociągi jedzą?? > 4-5????????? Dokładnie: 21 :) Bilety może i są droższe, ale można kupić bilet miesięczny, sieciowy, a to się nawet kalkuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Remont placu Kromera IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 07.01.07, 23:33 masakra czemu zrobili zakaz ruchu przez przejazd na czajkowskiego? Ponieważ debile ze zdiku chcą płacić odszkodowania za przejazd przez Sołtysowice gdzie jest jedna wielka dziura. PS Dlaczego kuta...y ze zdiku nie poprawiliście przejazdu na Soltysowicach Odpowiedz Link Zgłoś
jlesiecki Re: Remont placu Kromera 08.01.07, 07:48 podejrzewam tylko ze dlatego, ze przez poprzeczna w przyszlosci ma isc nowa droga do wlosci prezydenta na Pawlowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Remont placu Kromera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.07, 13:45 Co za debil zamknął przejazd ul.Czajkowskiego(od ul.Krzywoustego) w kierunku ul.Sołtysowicjkiej.To znaczy,że należy przyjechać prawie całą ul.Długosza i ul.Klaczki dojechać do Sołtysowickiej.Chory umysł się zagnieździł w ZDiK.Należy wypie*-ć tą całą dyerekcję w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheers Re: Remont placu Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:12 Gość portalu: les napisał(a): > Co za debil zamknął przejazd ul.Czajkowskiego(od ul.Krzywoustego) w kierunku > ul.Sołtysowicjkiej.To znaczy,że należy przyjechać prawie całą ul.Długosza i > ul.Klaczki dojechać do Sołtysowickiej.Chory umysł się zagnieździł w ZDiK.Należy > > wypie*-ć tą całą dyerekcję w kosmos. mi sie tez ten pomysl nie podoba bo zamykaja alternatywe patatajki jaka jest dlugosza... ale zrobili to po to zeby ludzie stojacy przed zamknietym szlabanem nie zatamowali ruchu na trasie czajkowskiego-dlugosza wlasnie.. a wg mnie jakby rogatek nie zamykali na 10 min przed przejazdem pociagu to by sie tam takie korki nie robily ale chyba pkp nie ma sprawnej telekomunikacji i musza zamykac na czuja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekon Remont placu Kromera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.07, 20:31 plan objazdów palcu kromera jest elementarnie niedbały istnieje też objazd oficjalny i oznakowany z ul Boya przed Długorza i Galla Anonima do Mostu Warszawskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Remont placu Kromera IP: *.um.wroc.pl 08.01.07, 08:53 Nie ma co przesadzać. Myślałam, że będzie gorzej ale dzisiaj bez problemu dojechałam do pracy. Korków nie było chociaż wiem, że jutro już nie będzie tak różowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wcyrku1 Re: Remont placu Kromera 08.01.07, 11:22 Czy ktoś jadąc od Oleśnicy - skręca w Długołece w kier.Szczodrego by wioskami przejechać do Krzyzanowic -> Kamieńskiego -> Bałtycka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Remont placu Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:49 Nie byłam korków???? Jak wyjechałam o 7:50 z Koszarowej 116 to na Grunwald dojechałam godzinę później....PRECZ Z TIRAMI NA GRUNWALDZIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jantarrka Re: Remont placu Kromera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.07, 18:58 no mni eakurat dziś się jechało wspaniale - z Psiego Pola do centrum Nką jechałam około 25 minut (ok. 8.50 wyjazd) a wracało się (ok. 17) też pół godzinki niecałe :):) na Wyszyńskiego zero korków :):) jupi, jupi :) Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Remont placu Kromera 08.01.07, 19:08 Dokładnie. Jedyne korki, które dzisiaj widziałem były na Kazimierza Wlk, Bałtyckiej w kier. centrum i rano na Broniewskiego. A tam raczej żadnych remontów nie ma. Więc nie narzekajcie za bardzo. Aha, i wasza ukochana linia N też jeździła punktualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajjk Re: Remont placu Kromera IP: 81.219.216.* 09.01.07, 01:23 Co do TIRÓW NA GRUNWALDZIE zastanawiam się jak długo wytrzyma tymczasowy Szczytnicki potym jak np. dzisiaj k. 16 stadko 4 tirów władowało się na w/w przeprawę... Swoją drogą jak się mają do tego ograniczenia, zasady, jak coniektórzy mają to głęboko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jemo Remont placu Kromera IP: *.city-connect.pl 09.01.07, 00:56 chcialbym poznać tą inteligentną osobe która rysowała i opisywala mapke,którą dołączono do artykułu. Jest "rewelacyjna"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apek Re: Remont placu Kromera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.07, 20:38 Mam nadzieje że tempo prac na Kromera będzie większe niż przed świętami. Normalnie szlag mnie trafiał jak przejeżdzałem tamtędy ok 16 i widziałem 4 panów w pomarańczowych kamizelkach zwijających się do do domku.W tym momencie jest godz 20:30 a na Grunwaldzie dalej pracują.Nawet w niedziele coś tam się dzieje.Gdyby tempo prac na Kromera było takie jak na Grunwaldzkim cały ten remont skończyłby się conajmniej 2 razy szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś