heraldek 11.01.07, 23:54 Oj,wroclawskie durnie, od obwodnicy trzeba bylo zaczac remonty.... ...i to 20 lat temu......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: b Re: Zatory na Kromera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.07, 00:00 Najpierw pomyśl zanim napiszesz. To aż tak nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C.V. Re: Zatory na Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 00:24 Kein Kommentar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
almac Re: Zatory na Kromera 12.01.07, 04:24 " Ruch na remontowanym placu Kromera utrudniają tiry, które przeciskają się tędy mimo obowiązującego zakazu. Przez nich kierowcy muszą jechać żółwim tempem" Dla każdego, kto wie gdzie jest we Wrocławiu plac Kromera nagroda gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mezopot Re: Zatory na Kromera IP: *.171.18.1.crowley.pl 12.01.07, 07:07 > Dla każdego, kto wie gdzie jest we Wrocławiu plac Kromera nagroda >gwarantowana. Wiadomo o które miejsce chodzi więc nie gardłuj się tak! Odpowiedz Link Zgłoś
daniel_michalak Re: Zatory na Kromera 12.01.07, 08:28 Gość portalu: Mezopot napisał(a): > > Dla każdego, kto wie gdzie jest we Wrocławiu plac Kromera nagroda > >gwarantowana. > Wiadomo o które miejsce chodzi więc nie gardłuj się tak! Wiadomo, ale we Wrocławiu takiego placu nie ma. Niedługo dziennikarze będą pisać o ulicy Armii Krajowej i alei Jana Pawła II. I niby też każdy będzie wiedział, gdzie to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Zatory na Kromera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 09:03 > Wiadomo, ale we Wrocławiu takiego placu nie ma. oficjalnie w papierach placu nie ma, ale miejsce jest. a gdzie - to dokładnie wiadomo. żeby tylko całej alei kromera nie nazywano placem ... > Niedługo dziennikarze będą pisać o ulicy Armii Krajowej naiwny ... ależ pisano, pisano, i to nie raz. aleję kromera też ulicą mianowano. zresztą, lepsze kwiatki się zdarzały, na przykład panu sz. mieszały się piaskowa z piastowską, szczytnicką prowadzono aż do pl. grunwaldzkiego, nie do polaka ... nawet biuro prasowe zdiku (w końcu tez dziennikarze ;) takich określeń używa. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Zatory na Kromera 12.01.07, 09:56 Gość portalu: artek napisał(a): > nawet biuro prasowe zdiku (w końcu tez dziennikarze ;) takich określeń używa. I to jest najlepesze podsumowanie kompetencji tej instytucji. Nawet nie wie jak się nazywają zarządzane przez nią drogi. O ile pl. Kromera jeszcze ewentualnie można w potocznej mowie wybaczyć (był tam przecież kiedyś plac, tyle że targowy ;) ), o tyle w oficjalnych komunikatach ZDiK to już jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Zatory na Kromera IP: *.chello.pl 12.01.07, 06:50 w tym mieście nawet policja jest do... mają ponoć jakieś limity wyrobić, co za problem tam stanąć i łapać cwaniaków. przed chwilą tamtędy jechałem tir za tirem. Łamią pewnie często podwójny zakaz- ignorują objazd przez wrocław, a we wrocławiu ignorują objazd Kromera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak Re: Zatory na Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:22 Wrocław przez wiele lat dawał kasę na zaścianki na wschodzie i na warszawkę teraz czas na rewanż obwodnicę proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
yaxxa Re: Zatory na Kromera 12.01.07, 07:37 Hurrraaa!!! Znalazla sie w koncu przyczyna korkow we Wroclawiu! To potwor zwany TIR! Super! Najlepiej zeby w ogole zaden nie wjezdzal do miasta, bo to przeciez nie jest wina chaotycznego prowadzenia robot, bezmyslnych obiazdow i fatalnego ukladu komunikacyjnego. A najlepeiej niech TIRy robia rozladunek na rogatkach, wprost na platforme towarowego tramwaju... Poza tym ten artykul to mydlenie oczu, jak zawsze. Ehhh Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romanek Re: Zatory na Kromera IP: 62.29.137.* 12.01.07, 07:38 Bo "niebieskie gamonie" maja to w d.... Tirowcy rządzą i tyle. Tak było w czasie pamiętnej powodzi, tak i jest teraz. Wystarczy zobaczyć co sie dzieje na skrzyzowaniach Grabiszyńska - Piłsudskiego i Popowicka - Milenijna. Gdy "ciężarowiec" wjeżdża na czerwonym, to "pacan" odwraca sie tyłem żeby nie widzieć - i tyle. Najlepszy dowód to rozbiórka domu na Pl. Hirszfekda - bo tiry zahaczały - to jest argument? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zatory na Kromera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:07 gdyby jeżdzili objazdem wyznaczonym przez ZDiK, to dopiero byłby cyrk, np Wystawowa, to bardzo odpowiednia ulica aby wyznaczyc nią objazd dla TIR-ów Odpowiedz Link Zgłoś
tedepes Re: Zatory na Kromera 12.01.07, 08:48 "Wystawowa, to bardzo odpowiednia ulica aby wyznaczyc nią objazd dla TIR-ów" zwłaszcza ta część na parkingu. Sporo tirowców już się pojawia. Naiwnie sobie pomyślałem, że brak olbrzymiego zatoru to efekt dużej przepustowości. Teraz już wiem dlaczego Grunwald był w miarę przejezdy. Jak zrobią z tym porządek Raj się skończy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faktor8 Zatory na Kromera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.07, 09:00 A ja tam jestem zadowolony. Przed remontem Kromera z Centrum na Długosza jechałem z 40 min teraz 15. Jestem w domu dużo szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RS Zatory na Kromera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.07, 09:34 trzeba byc [pi pi pi ] zeby tiry puscic przez zwierzyniecki i wystawowa. Zarzad Dyrektorow I Kierownikow. panie prezydencie - czas najwyzszy rozgonic to towarzystwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mezopot Re: Zatory na Kromera IP: *.171.18.1.crowley.pl 12.01.07, 09:53 Na Wystawowej to nie radze parkować samochodu bo może zostać "przytarty przez manewrującego TIRa i będzie niezłe kuku. Jakiś wyjątkowy debil puścił tam TIRy. Niedługo kolejny geniusz pewnie puści je przez osiedlowe dróżki z polbruku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Zatory na Kromera IP: 195.116.103.* 22.01.07, 16:30 co racja to racja za duze to ro zeby kręcic w tak wąskim terenie, zresztą po drugiej stronie nie jest lepiej (Moniuszki/Szopena) wciąż kłania się obwodnica ! najpierw obwodnica, potem ryć w mieście ! jak przerzucic tranzyt Wawa-Autostrada ? a na przez Wystawową i Szopena, he he :((( ręce opadają........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mezopot Re: Zatory na Kromera IP: *.171.18.1.crowley.pl 23.01.07, 10:54 Przynajmniej kierowcy Tirów mają czas dokładnie objejrzeć sobie Halę Ludową sunąc majestatycznie ul. Wystawową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzius Zatory na Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 14:21 Paradoksalnie, po jeszce większym utrudnieniu ruchu w rejonie pl. Kromera, przed mostem Warszawskim zniknął ogromny korek. Teraz z pracy wracam 30 minut szybciej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hymus Zatory na Kromera IP: 62.233.177.* 12.01.07, 14:32 jeśli jest zakaz to gdzie policja?? Odpowiedz Link Zgłoś
dach3 Re: Zatory na Kromera 12.01.07, 14:58 Znależli bombkę za Mostem Szczytnickim. Saperzy już dojechali, drogi prowadzące do Mostu Szczytnickiego - pozamykane. W mieście totalny bałagan. Pozdrawiam wszystkich stojących w koreczkach i życzę dużo cierpliwości, bo trochę to potrwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Zatory na Kromera IP: *.core.lanet.net.pl 12.01.07, 16:03 jechałem dziś przez Kromera,ani jednego robotnika,żadnego remontu nie widac,tylko puste wykopy,skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogie_drogi ZDiK na 13-ke pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 01:17 > jechałem dziś przez Kromera,ani jednego robotnika,żadnego remontu nie > widac,tylko puste wykopy,skandal!!! Jest tak jak na kazdej inwestycji drogowej w Schetynowie: zawala sie termin, leca kary umowne, ZDiK je umarza za procent pod stolem, a wykonawca ma otwarty front robot i plynnosc finansowa. Wszyscy zadowoleni. A kierowcy? Jak to w PO - HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Zatory na Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:19 Oj ćwoku obwodnicę to musi wybudować rząd to tam są durnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zatory na Kromera IP: *.finemedia.pl 12.01.07, 20:26 zal mi Cie, skoro nie slyszales o obwodnicy srodmiejskiej... jej rzad nie bedzie budowal, a wroclawianom pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiLu Zatory na Kromera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:14 zatory sa mniejsze niz przed zamkniecie wiec nie wiem o co to halo... wczesniej skrzyzowanie bylo bardziej "kolizyjne" - skret na boya zelenskiego, a teraz jest ruch "uproszczony" i przepustowosc placu wzrosla. Odpowiedz Link Zgłoś