Gość: aguska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:50 witam,gdzie przyjmuje dr.Pochwałowski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 10:19 Medex na ul. Świętego Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguska Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 10:28 dzięki,a powiesz mi coś wiecej o nim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 10:36 Niestety nic nie wiem na jego temat poza tym, co przeczytałam na forum. Ja chodze do Zimmera, a to w tym samym miejscu - stąd wiem gdzie przyjmuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguska Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:09 dzi,ekuje za natychmiastowa oppowiedz,to może powiedz cos o Zimmwrze,to tez moze skorzystam,w jakim szpitalu dodatkowo pracuje Twój ginekolog?czy z obsługi w Medexie jesteś zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:34 Zimmer jest b. uprzejmy, profesjonalny i drogi (200 zł)Nie ma do niego żadnych zastrzeżen poza tym , że na wizytę czeka sie ponad miesiąc. Wszytsko zależy z jakim problemem idziesz, gdyby w moim przypadku miało chodzić o rutynową wizytę, czy np. prowadzenie ciąży to bym się nie zdecydowała. Ja szukam kogoś kto mnie zoperuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: dr.Pochwałowski IP: *.ask.am.wroc.pl 20.02.07, 02:02 to polecam ci Aniu dr Pochwalowskiego to najlepszy operator jakiego znam uratował mojej mamie życie a siostrze pomógł zajść w ciążę dzięki laparoskopii choć nikt jej nie dawał szansy.jak chcesz być dobrze zooperowana to tylko on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: dr.Pochwałowski IP: *.ask.am.wroc.pl 20.02.07, 01:59 ja chodzę i byłam operowana przez dr Pochwałowskiego .To cudowny człowiek i bardzo dobry specjalista .Przed tem chodzilam do dr Zimmera ale zdarł ze mnie tyle kasy i powiedział mi ze nie zajde w ciążę .Tymczasem dr Pochwałowski zajął się mną bardzo serdecznie i zaproponował mi laparoskopię chociaż cudów nie obiecał ale podjęłam ryzyko i dzisiaj jestem szczęśliwą mamą 3 letniego synka.Poza tym wizyty nie kosztowały mnie tyle co u tamtego doktora .Zawdzięczam mu największe moje szczęście i pomimo że minęło już trochę czasu to mnie pamięta!!!!!!!!!!!! Myśle że nie tytuł a wiedza i człowiek który chce się nią podzielić jest najważniejszy jego sposób bycia i zachowania to że czujesz się bezpiecznie a taki właśnie jest Pochwałowski.Gorąco i serdecznie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
weronusia_33 Re: dr.Pochwałowski 20.02.07, 10:07 Mnie również operował dr Pochwałowski. Jestem b. zadowolona, narazie nie ma jeszcze efektu o którym pisze laura ale wszystko jest na dobrej drodze. Polecam- krótki zabieg, maluteńkie cięcie- lekarz ciepły i bardzo delikatny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:24 Miły i sympatyczny za pieniądze. W czasie operacji zostałam zarażona gronkowcem złocistym, a pan doktor udawał, że nie ma problemu. Zażyczył sobie opłaty za "lepsze szwy wew. ", a i tak mam bliznę jak po wybuchu granatu. W czasie mojej obecności na oddziale (jesień 2005) co najmniej 4 osoby miały powikłania po zarażeniu i osobiście poznałam starszą panią, której córki płaciły kopertą "za szwy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: dr.Pochwałowski IP: *.as.kn.pl 23.02.07, 02:26 Nigdy nie dalam mu ani grosza!!!!! Lezalam na dyrekcyjnej- mialam wyznaczony termin operacji za miesiac.Dal mi prywatny numer tel. Na wizyte prywatna sie nie umowilam ale dzieki temu to On mnie operowal!!! Laparo przeprowadzil znakomicie i dal mi nadzieje na macierzynstwo.... A Wszystko to kosztowalo mnie...niebagatela mnostwo strachu:) Dr. Pochwalowski - Super lekarz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: dr.Pochwałowski IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.07, 16:54 Kazdy prowadzacy lekarz daje prywatny nr tel. Napisalas: "Na wizyte prywatna sie nie umowilam ale dzieki temu to On mnie operowal!!!" Juz dawno nie czytalam wiekszej bzdury!! To znaczy, ze jak pojde do niego na pryatna wizyte, to nie mam szans, zeby on mnie operowal?! Twoja wypowiedz brzmi malo wiarygodnie. Chyba jestes jakims podstawionym reklamodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 22:35 witajcie serdecznie prosze o nr telefonu do doktora i podanie kosztu wizyty prywatnej oraz w jakie dni przyjmuje za wszelkie informacje będe bardzo wdzięczna pozdrawiam ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: dr.Pochwałowski IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.03.07, 20:08 Idz, idz, moze akurat wezmie kase i zarazi gronkowcem. A lepszych lekarzy zostaw nam, bedzie mniejsza kolejka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leandro Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:37 No to masz problem, bo Pochwałowski jest najlepszym na Dolnym Śląsku specjalistą od laparoskopii. Dobry lekarz się ceni - charytatywnie to działa może Owsiak. Jak ja lubię takie inteligentne wypowiedzi "znawców" tematu. CZekaj sobie w kolejce do lubińskich spacjalistów - na pewno wyleczą się ze wszystkiego za darmo i bez suplementów typu gronkowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: dr.Pochwałowski IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.03.07, 19:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=790&w=55642230&a=57732483 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: dr.Pochwałowski IP: *.core.lanet.net.pl 05.06.07, 19:47 bylam operowana przez dr Pochwalowskiego, owszem zabieg wykonal prawidlowo, ale sposob w jaki mnie potraktowal po zabiegu odbiega od wymienionych powyzej opinii....jestem pielegniarka ASK i trafilam w jego rece z polecenia a on nie chcial mi wydac opisu ani wyjasnic co mi dolegalo bo czekal na zaplate....niestety sie nie doczekal i na kontroli po 2 tygodniach twierdzil ze mnie nie zna...a lekarz ktorego na oczy nie widzialam w czasie pobytu w szpitalu, a asystujacy przy zabiegu mnie poznal i gdyby nie on, Pochwalowski nie ustalilby mi leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
judis Re: dr.Pochwałowski 17.06.07, 22:52 No proszę nic się nie zmienił przez ostatnie 10 lat. Jak nie dostał, to mi pod koniec 8-go miesiąca zrobił USG I powiedział, że dziecko będzie miało krótkie nóżki. I po prostu sobie wyszedł z gabinetu, czekałam na jakieś wyjaśnienia, poradę, niestety nie wrócił. Co ja przeżyłam, koszmar. Obecnie ma 9 lat i nóżki są ok, powiedziałabym że bardzo ok (mój malutki kochany sportowiec). Opinię pozostawiam Państwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re: dr.Pochwałowski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.07, 18:56 Z tego wynika że tego doktorka nie da się pochwalić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: dr.Pochwałowski IP: *.eranet.pl 22.11.07, 16:59 Odświeżam przypadkowo znaleziony stary wątek, bo warto go zakończyc nieco inaczej! Każdy kto naprawdę jest w twmacie i chce byc operowanym przez NAJLEPSZEGO specjalistę wie, że jest nim dr Pochwałowski! To jest fakt nie do obalenia! A że ludzie sa różni i maja rózne zdanie na temat stylu bycia innych to wiadomo...Każdemu sie nie dogodzi..Ale warto pamiętać, że nie szukamy przyjaciela, powiernika i bratniej duszy tylko specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: dr.Pochwałowski IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 17.12.07, 22:48 To podaj proszę kryteria, według których dokonujesz oceny. Twierdzisz, że to NAJLEPSZY SPECJALISTA, i że to fakt nie do obalenia. Niezmiernie mnie śmieszą te opinie wypowiadane pewnym głosem - "najlepszy". Zwłaszcza z ust osób, które z medycyną mają niewiele wspólnego. Zresztą lekarz nie pokusi się o taką pewność w wydawaniu opinii o kolegach. Co do polecania konkretnych lekarzy (czy placówek szpitalnych) przez innych kolegów po fachu - radzę się dowiedzieć, kto z kim robi wspólne interesy, wiele rzeczy się wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tacco Re: dr.Pochwałowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 12:59 Ja mam dość dużo wspólnego z medycyną, z nikim nie robię żadnych interesów i właśnie dlatego mogę obiektywnie stwierdzić, że M. Pochwałowski jest najlepszym jeśli chodzi o operacje laparoskopowe. Chcesz kryteria - proszę bardzo: ma największe doświadczenie (robi to po prostu najdłużej), jako jeden z 3, może 4 na Dolnym Śląsku potrafi metodą laparoskopową usunąć macicę, wyłuszczyć mięśniaka - a są to jedne z najtrudniejszych technicznie zabiegów laparoskpowych w ginekologii. Nie rozumiem dlaczego lekarz nie mógłby powiedzieć o innym, że jest w czymś najlepszy. Chociaż, z drugiej strony, mnie to nie dziwi - 3/4 "specjalistów" jest przekonanych, że są wybitni, a cała reszta to gamonie. Niestety - jest zupełnie odwrotnie... Jeżeli więc znasz kogoś lepszego, to proszę - przedstaw swoje kandydatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 13:15 Mnie potraktował prawie identycznie. Po wykonanym zabiegu w szpitalu na Dyrekcyjnej (było to 5 lat temu), też nie chciał mi wydać wypisu ze szpitala póki mu nie zapłacę. Kiedy przyszłam na ściągnięcie szwów i poinformowałam go, że nie zapłacę, powiedział, że mógł mi "niechcąco" przebić tę torbiel... Nie twierdzę, że nie jest on złym specjalistą od laparoskopii, niestety jest lekarzem pozbawionym całkowicie moralności, nie przestrzegającym żadnych zasad moralnych. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że o jego postępowaniu wiedzieli wszyscy pracownicy szpitala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: dr.Pochwałowski IP: *.centertel.pl 14.12.07, 15:04 hej!jestem własnie po laparoskopii torbiela na jajniku u dr.Pochwałowskiego!Dziekuje Bogu że na niego trafiłam!zooperował mi torbiel w wielkosci duzej pomaranczy, to co proponowali mi inni lekarze to parodia.On to zrobił rewelacyjnie i prawie bezbolesnie:) gdzie inni lekarze najchetniej by mnie pocieli tradydycyjaną metodą.Naprawde polecam Mediconcept jest tam miła obsługa, i dobra opieka!A sam lekarz przywrocił mi wiare że mogą byc jeszcze dobrzy lekarze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 17:43 Ja też byłam operowana przez doktora Pochwałowskiego - mój stan nie był najlepszy, aby dostać się do szpitala musiałam czekać naprawdę długo, albo...zapłacic 1500 zł. logiczne więc, że wolałam dopłacic i zrobic to prywatnie - doktor Pochwałowski został mi polecony przez wielu innych lekarzy ginekologów więc nawiązując do poprzednich wątków - kompletna wręcz bzdura, że jeden lekarz nie powie o drugim, ze ten drugi jest lepszy...Oczywiście, że kadzy z lekarzy mówił mi - dr P{ochwałowski jest naprawdę dobry i zrobi prawie wszystko, jest specjalistą w swoim fachu. I z ręką na sercu moge powiedzieć, że tak jest - gorąco polecam i proponuję nie czytać bzdurnych, oczerniających go wypowiedzi. Ludzie miewają różne charaktery i czasami nigdy nic i nikt im się nie podoba. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 09:01 Odświeżam wątek o dr Pochwalowskim. Niedawno usunął mi laparoskopowo macicę z mięśniakami. To rewelacyjny lekarz, nieważne że trochę ,,zakręsony". To super fachowiec! Polecam go wszystkim, którzy mają trochę problemów ,,do usunięcia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Ma Re: dr.Pochwałowski IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.02.09, 15:02 Dzień dobry. Chciałam się dowiedziec ile kosztuje Laparoskopia mięśniekowatej macicy prywatnie u dr Pochwałowskiego? Bo samą też mnie to czeka a nie chcę miec blizn. Proszę o odpowiec PILNIE ile kosztuje taka operacja prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 17:06 To zależy od rozległości zabiegu. od 3800 wzwyż. Niby dużo, ale ja byłam zdesperowana. Nawet nie samymi bliznami /które faktycznie są znikome/, ale liksusem ,,dochodzenia" do siebie w niebywałym tempie. No i fachowością sr Pochwalowskiego, bo nie każdy laparoskopowo potrafi dobrze operować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 16:26 Czy dr pochwalowski przyjmuje gdzieś w ramach NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LENKA Re: dr.Pochwałowski IP: *.chello.pl 14.04.09, 19:03 Witam Drogie Panie poprosze o informację czy dr Pochwałowski przyjmuje gdzieś w ramach NFZ? Jeśli nie to czy po wizycie prywatnej u niego ,mozna liczyc na jego opike w szpitalu?? Musze miec pilnie wykonaną laparoskopie i nie wiem gdzie mam sie udac by nie płacić duzych pieniędzy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 17:33 Z tego, co wiem, to tylko prywatnie. laparoskopioe wykonuje tylko w prywatnym szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: dr.Pochwałowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 10:32 witam na dzień dzisiejszy gdzie przyjmuje dr Pochwałowski? Może być prywatnie.. proszę o adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: dr.Pochwałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 14:00 Mediconcept ul Krzycka 339 90 36 i jeszcze na Mikołaja 7855200 alr nie pamiętam nazwy przychodni Odpowiedz Link Zgłoś
koko2017 Re: dr.Pochwałowski 17.08.18, 00:08 Dobrze było by sprawdzić w opisie zabiegu czy przy okazji zabiegu nie wykonał u Pani i innych kobiet kauteryzacji?m.wroclaw.eska.pl/newsy/ginekolog-z-wroclawia-narazil-kobiete-na-utrate-plodnosci-wykonal-jej-zabieg-bez-jej-wiedzy-co-na-to-sad-audio/700825 Odpowiedz Link Zgłoś
koko2017 Re: dr.Pochwałowski 17.08.18, 00:32 Dobrze było by sprawdzić czy przy okazji zabiegu miała Pani zrobioną kauteryzacje?Pacjentka,ktora podała go do sądu nie była pierwszą,którą skrzywdził.negatywna opinia Anny z grudnua 2011 na znanylekarz.pl.wychodzi na to,że może być więcej kobiet,które są poszkodowane,a o tym nie wiedzą..wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,23135329,lekarz-wykonal-zabieg-na-jajnikach-bez-zgody-pacjentki.html?disableRedirects=true Odpowiedz Link Zgłoś
koko2017 Re: dr.Pochwałowski 17.08.18, 00:50 wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,23135329,lekarz-wykonal-zabieg-na-jajnikach-bez-zgody-pacjentki.html?disableRedirects=true Odpowiedz Link Zgłoś
koko2017 Re: dr.Pochwałowski 17.08.18, 00:58 www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Wroclaw-ginekolog-ukarany-za-narazanie-pacjentki-na-utrate-plodnosci,182152,2.html Odpowiedz Link Zgłoś