Dodaj do ulubionych

Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!!

18.01.07, 18:27
UPC we Wrocławiu ma mnóstwo klientów, a BBC Prime było jedną z najlepszych
stacji w ich ofercie. Do wczoraj - UPC postanowiło bowiem zamienić Little
Britain na bajeczki kanału MiniMini.

W dodatku, jak donosi "PressSerwis", UPC zapowiedziała, że PODNIESIE CENĘ
ABONAMENTU za telewizję kablową:
"Zmianom programowym towarzyszyć będzie nowy cennik usługi telewizji
kablowej. - Za kilka miesięcy wzrośnie wysokość abonamentu - zapowiada Dorota
Zawadzka, rzeczniczka prasowa UPC Polska."

Może podpisanie petycji pomoże to
zmienić? Jeśli też brakuje Wam Ligi dzentelmenów, Foulty Towers, Hiacynty
Bukiet i innych audycji - przyłączcie się do protestu, podpiszcie protest:

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008

Wielkie dzięki za każdy oddany głos protestu, a o szczegółach historii
poczytać można tutaj (polecam także komentarze):

www.medialink.pl/media/?telewizja/&kat=5&id=35653
Obserwuj wątek
    • matylda.stanowska Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 18.01.07, 18:29
      Jeszcze raz podaję link do strony z protestem:

• lullu1 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 18.01.07, 19:26
        Swietny,jeżeli nie najlepszy, kanał w UPC
        podpiszę co trzeba,:))
        • getin Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 18.01.07, 19:45
          Popieram! Podpisałem.

Zachęcam innych klientów UPC, żeby również wyrazili swoje zdanie na stronie
          www.petycje.pl
          • toren Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 19.01.07, 16:10
            Popieram! Podpisuję protest.
    • Gość: felek Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.07, 16:31
      Po co protest,ja zrezygnowałem z ich usług.Za te same pieniadze mam C+.
      • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 19.01.07, 18:35
        I słusznie zrobiłeś. Ale co mają zrobić tacy ludzie jak ja - okna mojego
        mieszkania wychodzą na wschód i północ, więc sygnał z satelity jest za słaby. A
        jedyny dostawca kablowej TV to właśnie UPC.

Dlatego protestuję i zachęcam innych poszkodowanych, podpisujcie protest!
        • Gość: takitam Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 20.01.07, 21:07
          Obecna oferta UPC to skandal! Ale niestety w telewizja kablowa nie ma na swoim
          terenie konkurencji.Szkoda
          • Gość: BBC wroc Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 21.01.07, 17:44
            up
            • Gość: fewwrw Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.finemedia.pl 21.01.07, 18:45
              Podobnie jak niemiecką Vivę zmienili na "TVN Gra" - cały dzień konkursy
              smsowe... Ehh, idzie się załamać.
              • Gość: BBC wroc Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 21.01.07, 21:50

• toren Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 22.01.07, 13:23
                  A tu jest info o podwyzce abonamentu za TV kablowa w UPC:
                  www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=9034
                  • Gość: TV Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 23.01.07, 18:18
                    Jeszcze tego brakuje...
                  • Gość: Janix Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 18:54
                    BBC Prime praktycznie nie oglądałem więc nie zalezy mi na tym kanale. Jeśli już
                    podnoszą abonament to może zamiast całodziennego audiotele (TVN Gra) i
                    kilkunastogodzinnego pseudo-spotu reklamowego (ITV) znajdą się jednak programy
                    atrakcyjne a nie takie shit-channele jako wypełniacze pasma.
    • Gość: makrela Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.07, 10:55
      Protest podpisałam, ale oprócz BBC Prime zabrali także BBC World i dali tam
      jakąś kaszanę o wróżbach
      • toren Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 24.01.07, 14:36
        No właśnie! Program z panienką udajacą, że wróży z kart.

Juz 400 osób podpisało petycje przeciw nadawaniu takiego chłamu zamiast BBC
        Prime!
        • getin Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 25.01.07, 11:48
          Otóż BBC się NIE WYCOFUJE z Polski (jak twierdziła rzeczniczka UPC):

Louise Hollely, biuro prasowe BBC: - Standardową praktyką telewizji BBC jest
          renegocjacja warunków umowy co 3 lata. Istniejemy na rynku w Polsce od 12 lat,
          dotychczas rozmowy z UPC kończyły się przedłużeniem umowy. W tym roku
          pozytywnego finału negocjacji z UPC nie było. Ale to wcale nie oznacza, że
          znikamy z Polski. Nasz kanał jest dostępny na innych platformach telewizyjnych,
          takich jak np. Cyfra+, Multimedia czy Aster. (cytat za Gazetą Wyborczą, link:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,3871086.html
          A jednoczesnie UPC podnosi abonament za TV
          kablową:www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=9034

Protest przeciw arogancji UPC mozna podpisac TU:
          www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1
          • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 25.01.07, 15:12
            Jakims dziwnym trafem, po zebraniu ponad 550 podpisów pod petycją, strona z tą
            petycją ULEGŁA TAJEMNICZEJ AWARII, co uniemożliwi składanie podpisów kolejnym
            osobom.

Ciekawe dlaczego akurat teraz następiła ta awaria? Macie jakies sugestie?
            • lullu1 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 25.01.07, 16:59
              sugestie mam,ale przestrzegam netetykiety,
              i nie będę się brzydko wyrażała..:)
              • getin Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 26.01.07, 09:18
                Niekoniecznie trzeba używac OSTRYUCH (nicenzuralnych) słów. Mozna to zrobić
                dyplomatycznie, ale konkretnie, tu ponadz 600 przykładów takich opinii o UPC:
                www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1
    • bartolloone Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 26.01.07, 10:41
      Popieram, zaraz się podpisuję.
      Nie było innego programu gdzie można by pooglądać filmy w "czystym" angielskim.
      Jeśli jeszcze cenę chcą podnieść to do diabła z nimi, może nie w kablowe, ale
      inne platformy są bardziej konkurencyjni.
      • toren Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 31.01.07, 09:04
        Dzięki za głos w sprawie. Mamy już ponad 780 podpisów! Jak UPC może wobec tego
        faktu twierdzić, że BBC Prime cieszy niską ogladalnością?

Link do petycji dla chcących podpisać się pod petycją:
    • Gość: fred Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.07, 13:50
      Minjał mi okres umowy i z wielką ochotą rozwiązałem umowę z UPC,w podobnej
      cenie jest C+,i jest BBC Prime w pakiecie.
      • toren Nasz protest poskutkował!!! 06.02.07, 14:01
        Nasz protest najwyraźniej poskutkował! Jak donosi SAT Kurier: "...W lutym
        wiceprezes BBC Global Channels ma odwiedzić Polskę, by m.in. negocjować z UPC w
        sprawie BBC Prime.",link do całego artykułu:
        www.satkurier.pl/?polskie_kanaly/&kat=150&id=35625
        Co ważne, autorzy stwierdzają w tym tekście, że:"...UPC nie zrobiło kroku w
        dobrym kierunku, usuwajac kanał BBC Prime z oferty..."

Zwolenników BBC/BBC Prime proszę o wyrażenia poparcia dla tego kanału, link do
        petycji:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka