siwek15 01.02.07, 22:04 Czy może przebywać na grupie 32 dzieci.pod opieką 3 pań Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: żłobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:28 To niemożliwe nrma to 25 dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek1963 Re: żłobek IP: *.as.kn.pl 02.02.07, 21:06 Gość portalu: gość napisał(a): > To niemożliwe nrma to 25 dzieci Skąd ta norma? Podaj szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: żłobek 02.02.07, 23:13 Do grupy, w żłobku do którego chodzi moja córka, było w tym roku zapisanych 26 dzieci i Panie były przerażone tą liczbą. Mówiły, że jeszcze nigdy grupy nie były tak liczne. Jednak nigdy nie było wszystkich dzieci, bo co rusz atakują je jakieś choróbska, zazwyczaj jest ich ok 15, jeśli jest 20 to już święto :) MOja córka najdłużej chodziła 1,5 tygodnia, bo co chwilę chorowała. Nie zmienia to faktu, że 31 dzieci w grupie to bardzo dużo, bo jeśli wiosną w końcu dzieciaczki pokonają choroby i będzie przychodziło ok 25 każdego dnia, to Panie będą miały naprawdę pełne ręce roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: żłobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:32 Nie chodzi tu o panie ,ale o dzieci i ich bezpieczeństwo.Nie sądze żeby jedna pani ogarnęła wzrokiem wszystkie dzieci ,a pozostałe 2 panie w tym czasie sprzątają.Bolesna prawda czy to jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: żłobek 03.02.07, 21:37 Mój dziadek miał konia zwanego "Siwkiem"... Smagał go batogiem dosyć często, bo zwierzę krnąbrne było, barowiste i leniwe. Co się tyczy żłobków, to osobiście odradzałbym powierzanie dziecka harpiom tam pracującym. Stoję na stanowisku, że dopiero dziecko mówiące, poskarżyć się mogące, prowadzać można do takich instytusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka membrum IP: *.wroclaw.mm.pl 03.02.07, 21:54 z ciebie głupota faktycznie wszędzie wyłazi jesteś Pan KRETYN , nikogo nie interesuje Twój dziadek ani jego koń :/ Pewnie ze najlepiej by było siedzieć z dzieckiem w domu do lat trzech ale nie każda kobieta moze sobie na to pozwolic tak samo jak na opiekunkę. Poza tym obiecałeś zmienić forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: żłobek IP: 156.17.170.* 03.02.07, 22:01 membrum_virile napisał: > Mój dziadek miał konia zwanego "Siwkiem"... Smagał go batogiem dosyć często, bo >> zwierzę krnąbrne było, barowiste i leniwe.> Co się tyczy żłobków, to osobiście odradzałbym powierzanie dziecka harpiom tam> pracującym. Stoję na stanowisku, że dopiero dziecko mówiące, poskarżyć się > mogące, prowadzać można do takich instytusji. oczywiście masz dowody,że to harpie. dla mnie facet, który podpisuje się CH_J, może jedynie opluć jak to ch_j Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: żłobek 03.02.07, 22:21 Kłamałem, laleczko... Homini mendaci ne veris, etiamsi verum dixerit - kłamcy nie dasz wiary, chociażby prawdę powiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: żłobek 03.02.07, 22:25 Azja, kompanie drogi. Wszak ja podpisuję się delikatniej, nie aż tak dosadnie, jak rzec raczyłeś w zacietrzewieniu swym wielkim przed momentem. Nie traktujmy życia aż tak poważnie. Więcej radości. Co zaś samej czynności plucia się tyczy, to jedynie otworem gębowym można się jej oddawać. Przyrodzenie ma przypadłość, która zowie się wytryskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: żłobek IP: *.chello.pl 04.02.07, 11:54 Azja, kompanie drogi nie jestem żadnym twoim kompanem. jestem " ta azja " a ty jesteś dla mnie (niezacietrzewionej przecież kobiety) (mniej lub bardziej delikatnie- nie wiem co lepsze) po prostu miękką fają. Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: żłobek 04.02.07, 13:18 Ich habe gedacht, to znaczy myślałem, żeś Azja sienkiewiczowski. Wybacz me małe qui pro quo. "Miękka faja" zaś? Zastanawiające. Oddaliłem się już chyba młodzieżowego slangu tak bardzo, że nie znam znaczenia tego epitetu. Odpowiedz Link Zgłoś
breslauer81 Re: żłobek 04.02.07, 16:12 Miękka faja? Znalazłem w najnowszym Kopalińskim: kopia z angielskiego soft-pipe lub crumby-pipe. Oznacza człowieka śpiewającego w operze [pipe - śpiewać cieńskim gosem] najczęściej mężczyznę o głosie sopran o nietuzinkowym tębrze głosu [soft-gładki,przyciszony]. Myślę że możesz to traktować jako komplement, ja bym trak to przyjął. Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: żłobek 04.02.07, 16:59 Dzięki serdeczne za tak dużo trudu włożenie w sprawę nie tyle ważną, co arcyciekawą. Ukontentowanym wielce zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: żłobek 04.02.07, 19:17 Miękka faja? Już wiem, o co chodziło. Dla uzyskania tej wiedzy pojachałem z wizytą do domu publicznego. Oferujące tam rozkosze cielesne damy, po szybkim rozpytaniu wyjaśniły mi, że "miękka faja" to ich pogardliwe określenie impotenta. Azjo droga! Nie najlepiej świadczy o tpbie znajomość słownictwa wąskiego kręgu kobiet lekkich obyczajów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwek15 Re: żłobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 20:22 Ze wsi jesteście ina wieś wrócicie.(tyz cytot) Odpowiedz Link Zgłoś