Dodaj do ulubionych

Poród Kliniki !

06.02.07, 10:12
Witam!
Czy macie moze rozeznanie jak wygląda sytuacja w Klinikach na oddziale
połozniczym!Jak wygladaja te wynajmowane sale(ile kosztuje doba?)
Co powinnam wziac dla dziecka na oddział. Nie mam połoznej z tego szpitala
tylko lekarza, ale jego smiesza takie pytania(znajoma go zapytała i zaczal sie
smiac) wiec nie chce go pytac!
Pozdrawiam Mamuski
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Re: Poród Kliniki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:57
      jeżeli chodzi o poród rodzinny to koszt wynosi ok.150zł(mała sala),a dla
      dziecka najlepiej weź wszystko to co będzie mu potrzebne tj.śpiochy,pieluchy
      itd poneważ w szpitalu nic nie mają.
      • Gość: meys Re: Poród Kliniki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 12:09
        DZiekuję za odpowiedz!
        Czy te pokoje pojedyncze do wynajęcia po porodzie to prawda?
        Pozdrawiam
        • Gość: Kasia Re: Poród Kliniki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 12:38
          Prawda, z tego co słyszałam (i widziałam na filmie szczęsliwego tatusia:-)
          kosztują 80 zł za dobę. Jesteś w nim sama, warunki są znacznie lepsze niż
          w "zbiorówkach", bo masz dla siebie choćby łazienkę i nie stresujesz się, ze
          twoje dziecko budzi wszystkich w sali, jakby miało ochotę w nocy
          popłakać.Minusjest taki, że nie masz się do kogo odezwać, a doświadczone mamy
          na sali to skarb.Poza tym jak chcesz iść siku, to musisz odwozić maluszka na
          oddział nawet jak śpi, a w sali wieloosobowej zawsze któraś rzuci okiem na Twój
          skarb. Pozdrawiam i życzę jak najkrótszego pobytu...:-)
          • Gość: grażyna Re: Poród Kliniki ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.07, 15:07
            Nie rozumiem, po co odwozić dziecko na oddział, jak chcę iść do WC, tym bardziej
            że mam ją w przypadku sali jednoosobowej na miejscu? Czy przez te parę minut coś
            się stanie złego?
          • Gość: meys Re: Poród Kliniki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:05
            Wielkie dzięki za odpowiedz!
            Jeszcze kilka tygodni mi zostało i się zastanawiam co będzie lepsze (mam na
            myśli pokój)
            Jeśli jeszcze mogę zapytać jakie są tam położne ;)?
            Pozdrawiam
    • Gość: z_magda Re: Poród Kliniki ! IP: *.as.kn.pl 13.02.07, 14:24
      Rodziłam na Klinikach miesiąc temu. Warunki do przeżycia,opieka taka sobie.Miłe
      i pomocne towarzystwo studentek. Dla dzieciatka weź pieluchy,chusteczki
      nawilżane, kosmetyki. Ubranek nie polecam bo nie wracają z oddziału, trzeba
      pilnować co nie zawsze wychodzi.Ja trafiłam na dobrą położną, podobno są różne.
      Uważaj na salowe!najważniesze w szpitalu wg ich mniemania.
      • meys Re: Poród Kliniki ! 13.02.07, 18:34
        Dzięki za informacje Madziu!
        Czy rodziłaś naturalnie czy miałaś cesarke? Jesli można wiedzieć to u kogo?
        Położną miałaś wcześniej załatwianą? Jeśli chodzi o salowe to z nimi tak zawsze
        jest!
        Pozdrawiam I uśmiechy dla Małej czy Małego?
        Ja będę miała synka podobno ich strasznie dużo się rodzi ;)
        • Gość: Kama Re: Poród Kliniki ! IP: *.e-wro.net.pl 13.02.07, 22:14
          Ja rodziłam w maju na Klinikach, a potem leżalam jeszcze 2,5 tyg więc troszkę
          się zapoznaam z tamtejszymi zwyczajami. Wedlug mnie polożne są ok ale nie podam
          Ci żadnych konkretnych nazwisk bo nie znam. Nie miaam nikogo załatwianego, po
          prostu wiedziałam, że tam są dobrzy specjaliści i jak by co to ja i dziecko
          będziemy pod dobrą opieką.
          Jeśli chodzi o rzeczy to zgadzam się z Magdą, najważniejsze to pieluszki,
          chusteczki, krem do pupy. Ubranek rzeczywiście szkoda bo giną, chyba, że masz
          takie których Ci nie szkoda.
          Pozdrawiam
        • Gość: z_magda Re: Poród Kliniki ! IP: *.as.kn.pl 14.02.07, 12:31
          Hej,
          rodziłam naturalnie, poród drugi:-))Tym razem synek, pierwsza córa.
          Położna z polecenia.Namawiam na własną położną, dwa porody z umówioną
          położną i obydwa sprawne,szybkie i bez zbędnego bólu.
          Zapytaj lekarza na pewno poleci Ci dobrą siłę fachową. A z ciekawości
          który lekarzCię prowadzi?Ja chodziłam do dr Kaniaka.
          pozdrawiam
          • Gość: meys Re: Poród Kliniki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 13:04
            Witaj ;)
            Mnie prowadzi dr Korzeniewski. Będę miała ze względów zdrowotnych cc ( z czego
            się cieszę)To jest moja pierwsza ciąża dlatego też tak pytam!
            Super ,że masz parkę ;)Napisz mi Madziu ile osobowe są sale?Nie wiem czy będę
            korzystać z sali pojedynczej tej prywatnej?Czy mąż przy Tobie może siedzieć do
            wieczora, czy komuś to przeszkadza?
            Pozdrawiam
            • Gość: z_magda Re: Poród Kliniki ! IP: *.as.kn.pl 14.02.07, 19:33
              Hej
              Sale są różne, raczej 3,4 os. Odwiedziny są od 13tej do 19tej. Można
              przesiadywać w tych porach. Jak bedziesz w prywatnej sali to nikomu nie
              będziecie przeszkadzać. W ogólnych, to trzeba mieć też inne kobietki na uwadze.
              Czasami może to być trochę krępujące i męczace. Prywatna sala jest fajna ale
              kosztowna. A jak przyjdzie Ci poleżeć trochę dłużej/czego nie życzę/ ale przy
              żółtaczce malucha będziesz ok.6,7dni. Ja byłam 3tyg. w szpitalu bo Młody miał
              infekcje ukł.moczowego. Wtedy koszt wyjdzie niebagatelny.
              Po cc jeżeli wszystko jest ok z Tobą i Maluchem wychodzisz w 4dobie.
              Często towarzystwo na sali jest ok, ja nie narzekam. Zawsze trafi się przyjazna
              dusza. Wybór należy do Ciebie.
              pozdrawiam
              • Gość: meys Re: Poród Kliniki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 23:53
                Widzisz spaw coś nie mogę ;(
                Jeśli chodzi o prywatną salę to właśnie sobie pomyślałam,ze skoro będzie
                potrzebny dłuższy pobyt to suma nie wyjdzie zbyt mała za takie wygody ;)Mam
                nadzieję, że będzie wszystko Ok i w Towarzystwie Fajnych mam poleżymy 3dni.
                Madziu czy to prawda ,ze musisz mieć książeczkę zdrowotna podpita z tego mies. w
                którym rodzisz? Dla mnie to absurd! Wiem, że musi być ważna!
                Jeśli Madziu masz jeszcze jakieś cenne spostrzeżenia to będę wdzięczna.
                Pozdrawiam też Magda ;)
                • Gość: z_magda Re: Poród Kliniki ! IP: *.as.kn.pl 15.02.07, 16:17
                  Witaj,
                  śpijteraz bo nie wiadomo jak będzie później:-)ja bym teraz pospała a Młody nie
                  daje:-(
                  Krótkiego pobytu życzę Ci z całego serca, wiem co to znaczy długi pobyt,żadna
                  przyjemność.
                  Wytrzymasz na ogólnej sali, a pieniążki przeznacz na fajne zakupy.Kasa płynie
                  przy małym Bąblu.
                  Co do książeczki to rzeczywiście chyba coś jest nowego,podobno ważna jest
                  2mies, ale w szpitalu miały jakies uwagi co do ważności mojej.
                  Podbitą miałam w grudniu, rodziłam w styczniu i coś tam fukała przy przyjęciu
                  ale afery nie było. Przeciez Cię nie wyrzucą, rodzącą na bruk.
                  Weź dla siebie koszulki nocne, bo po 2dniach zapragniesz być ubrana w coś
                  normalnego, a nie "wystrzałową sylwestrową kieckę" z dekoldem do pasa.
                  Zabierz też duuże podpaski lub wkładki, dają ligninkę ale trochę skąpią.
                  Dużo wody mineralne i jakieś suchary. Poproś rodzinkę o domowe żarełko bo na
                  szpiatlnym długo nie pociągniesz i dają różne rzeczy których maleństwo może nie
                  trawić.Jest lodówka dostępna i czajnik.
                  Jak chcesz karmić piersią to uważaj bo na oddziale noworodkowym lubią dokarmiać
                  dzieciaczki bez pytania czy sobie tego życzysz czy nie.
                  Tyle mi się nasunęło.Jak chcesz coś wiedzieć jeszcze, pytaj, chętnie podpowiem.
                  Może wymienimy się adresami@?
                  Miło mi poznać imienniczkę:-))
                  pozdrawiam
                  • Gość: meys Re: Poród Kliniki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 17:17
                    Witaj
                    Dziękuję Ci bardzo za informacje! Już powoli zbieram w wolnej szafce swoje
                    rzeczy do szpitala!
                    Madziu podaje CI maila meys@gazeta.pl
                    Czekam na Twój adres wtedy może będę miała śmielsze pytania ;)
                    Pozdrawiam i na pewno się odezwę!
                    Magda
                  • Gość: uuuu Re: Poród Kliniki ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.07, 17:22
                    Od dłuższego czasu jest przepis że ksiąźeczka jest ważna przez miesiąc! Oczywiście absurd! W
                    październiku miałam nieplanowany zabieg operacyjny na ginekologii na Brochowie i nie chcieli mnie
                    przyjąć bo byłam tydzień po terminie ważności legitymacji, sprawa oparła się o ordynatora a i tak żeby
                    otrzymać wypis mąż musiał jechać z moją książeczką do zakładu do kadr! Więc pilnujcie terminu
                    ważności!!
                    • Gość: meys Re: Poród Kliniki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:52
                      Dziękuję za informacje! Oni przesadzają jeszcze się martwic książeczką!
          • agakaspian Re: Poród Kliniki ! 02.03.07, 00:45
            Witam!
            Bardzo potrzebuję namiary na poleconą położną... Nie mam na Klinikach lekarza, a
            chcę tam rodzić. Potrzebuję fachowej pomocy, bo I była cc i teraz nie wiadomo
            (nie ma wskazań do cc), a dobra położna to skarb...
          • agakaspian Namiary na Połóżną ! 02.03.07, 00:49
            Witam!
            Bardzo potrzebuję namiary na poleconą położną... Nie mam na Klinikach lekarza, a
            chcę tam rodzić. Potrzebuję fachowej pomocy, bo I była cc i teraz nie wiadomo
            (nie ma wskazań do cc), a dobra położna to skarb... Pozdrawiam
            • meys Re: Namiary na Połóżną ! 03.03.07, 18:25
              Niestety nie mogę Ci polecic położnej ponieważ ja mam cc i myślę, że nie będzie
              mi tak bardzo potrzebna!
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka