niewieszkto 07.02.07, 20:06 Oglądam ostatnio prof. Miodka w telewizji i on nazywa mieszkańców Oporowa - oporowianinami zastanowiłem sie jak nazywaja sie mieszkańcy Krzyków - krzykaczami - krzykaczanianami?? czy Borka - Borkwianami ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KKW Re: mieszkańcy osiedli IP: *.am.wroc.pl 08.02.07, 08:18 noo, a Sępolna to chyba sępami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan80 Re: mieszkańcy osiedli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.07, 08:42 a Karłowic-Karłami....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan80 Re: mieszkańcy osiedli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.07, 08:43 a Karłowic-Karłami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mieszkańcy osiedli IP: *.tpnet.pl 08.02.07, 09:12 > Oglądam ostatnio prof. Miodka w telewizji i on nazywa mieszkańców Oporowa - > oporowianinami zastanowiłem sie jak nazywaja sie mieszkańcy Krzyków - > krzykaczami - krzykaczanianami?? czy Borka - Borkwianami ?? niewieszkto chyba wszystko pomieszał, Krzyki to nazwa dzielnicy (teraz we Wrocławiu nie ma już dzielnic) a Oporów to osiedle.Reasumując to Wy chyba jesteście razem Krzykacze z Oporowa :D Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: mieszkańcy osiedli 08.02.07, 10:31 Gość portalu: gość napisał(a): > niewieszkto chyba wszystko pomieszał, Krzyki to nazwa dzielnicy (teraz we > Wrocławiu nie ma już dzielnic) a Oporów to osiedle.Reasumując to Wy chyba > jesteście razem Krzykacze z Oporowa :D Otóż nie do końca dzielnice są w ten sposób określa sie np. przynależność do urzędu skarbowego ;) a dzielnice są : Krzyki, Fabryczna, Stare Miasto Sródmieście i Psie Pole. Są też obręby geodezyjne których jest troche we Wro ;) Osiedle Krzyki tez jest wystarczy spojrzeć na plan Wrocławia. a dorzucając Muchobor Wlk i Mały to muchomorki ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
maciek-82 Re: mieszkańcy osiedli 08.02.07, 10:36 Nie muchomorki a muchoborki. Chociaż pierwsza wersja lepsza ;) Pewnie to muchoborzanienie wielcy i mali :D Odpowiedz Link Zgłoś
rofor1 Re: mieszkańcy osiedli 08.02.07, 10:42 a Kozanowa ? Kozy bo Kozonowianie brrr :) nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin Re: mieszkańcy osiedli 08.02.07, 11:31 a Ksieza Malego (i Wielkiego)? Ksiezyczanie Mali i Wielcy? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mieszkańcy osiedli IP: *.tpnet.pl 08.02.07, 11:51 Ksiezyczanie Mali i Wielcy? bliżej chyba Selenonauci Wielcy i Mali (Księżyczanie to chyba od Księżyca ?} :P Odpowiedz Link Zgłoś
lillalu Re: mieszkańcy osiedli 08.02.07, 12:01 Ja jestem gądowianka, moja przyjaciółka Kasia- nowodworzanka, a mój brat jest sępem,bo mieszka na Sępolnie:) Z kolei przyjaciele z Maślic to...maślaki?:P Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin Re: mieszkańcy osiedli 08.02.07, 12:03 jeden taki Maslak sie tu nawet udziela :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mieszkańcy osiedli IP: *.tpnet.pl 08.02.07, 12:07 ja nie jestem z Maślic, jestem z Karłowic więc chyba jestem Kurdupel z Psiego Pola?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: mieszkańcy osiedli IP: *.as.kn.pl 08.02.07, 13:23 Nie Gajowi tylko geje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guarana83 Re: mieszkańcy osiedli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.07, 13:27 mieszkańcy borka to borkowianie a krzyków krzykowianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aas Re: mieszkańcy osiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:06 A mieszkańcy Świniar ? Łeptowiny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: wzrośnie populacja duchownych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:51 jak mieszkańcy Biskupina zostaną biskupami. Odpowiedz Link Zgłoś