Dodaj do ulubionych

Dr Jakuszko

IP: 193.59.72.* 14.02.07, 21:09
Czy ktoś leczyl dziecko u dr Januszko? z asymetrii albo wzmożonego napięcia
mięśniowego? Bardzo proszę o opinię jaką stosuje metodę i jakie są efekty jej
terapii, jak dlugo trwa, jak zachowuje się dziecko itp.?
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Dr Jakuszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 21:29
      Cześć, ja leczyłam syna z jednego i drugiego. Leczy metodą Vojty. Dokładnie
      pokazuje ćwiczenia i potem ćwiczysz sama w domu. Co kilka 2-3 tyg. przycodzisz
      na kontrolę. Efekty znakomite. Mój młody był rehabilitowany 7 miesięcy od 3 m-
      ca życia. Początkowo metoda wydaje się drastyczna, ale naprawdę widać efekty,
      oczywiście jeśli ćwiczysz tak jak ci pokazała i tak często jak każe. Nie wolno
      się załamywać płaczem dziecka (wrzaskiem), gdyż efekty zobaczysz szybko. Mój
      młody rozwijał się szybciej niż inne dzieci. Jeśli chcesz poznać więcej opinii
      na jej temat wrzuć w wyszukiwarce nazwisko Pani doktor. Ja ją polecam z całego
      serca, moi znajomi któym rodzą się dzieci zawsze do niej jeżdżą na kontrolę.
      Powodzenia Magda
    • Gość: teżmama Re: Dr Jakuszko IP: *.devs.futuro.pl 14.02.07, 22:24
      Nasz córa jest już zdrową nastolatką. 3.5 roku zycia była leczona u dr
      Jakuszko - to jest najlepszy specjalista w diagnozowaniu metodą Voyty i
      prowadzeniu terapii w Polsce (byliśmy również poza Wroclawiem). Jest jednym z
      pierwszych nauczycieli tej metody w Polsce. Większość problemów rozwiązywana
      jest do 8 mca życia. Moja rada: Zaufaj i bądź cierpliwa i tak jak napisała moja
      przedmówczyni nie zniechęcaj się.

Pozdrawiam
    • viktoria1973 Re: Dr Jakuszko 17.02.07, 00:40
      Ja w tej chwili chodzę do dr Jakuszko. Trudno mi jeszcze ocenić efekty. Ja
      niestety trafilam do niej poźno bo moj syn mial wtedy 8 miesięcy i sama pani
      doktor narzekała, ze to już dość poźno, ale walczy sie o każde dziecko.
      Ćwiczenia sa metoda Vojty, ale mniej drastyczne od tych, których uczą np w
      Promyku Słońca, dla mnie dużo łatwiejsze do wykonania. Przy jednym ćwiczeniu moj
      syn nie płacze, niestety przy drugim już tak.
    • babus_jagus Re: Dr Jakuszko 17.02.07, 19:27
      Ja tez sie zgodze z tymi opiniami.Leczylismy synka 7 miesiecy cwiczeniami Vojty
      (od 2 do 9 miesiaca zycia).Efekty byly znakomite,zniknely
      napiecia,nieprawidlowosci w rozwoju ruchowym,a nawet przewyzszyl swoj wiek-np.
      zaczal chodzic w 9 miesiacu zycia.U pani doktor plakal przerazliwie,w domu
      troche mniej,czasami w ogole.Nagrywalismy wizyte u pani doktor na laptopa przez
      kamerke,zeb yw domu obejrzec,jakbysmy zapomnieli cwiczen,ale to sie pamieta,a
      zawsze mozna sie umowic kontrolnie.A co do placzu,to zeby troche sie uspokoil
      podczas cwiczen,gralismy mu melodyjki z komorki,albo zabawki
      muzycznej,opowiadalismy jakies bajki z uzyciem obrazkow i takie tam,rzeczywiscie
      wtedy troche mniej plakal.Zycze powodzenia i wyzdrowienia maluszka.
      Aha: moja kolezanka pare lat temu leczyla u niej coreczke i tez byla zadowolona.
    • Gość: Aga Re: Dr Jakuszko IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.07, 15:32
      mam wielka prosbe do osob ktore maja kontak z Pania doktor. Slyszalam ze jest
      swietna a mam corke, wczesniaka ktora wymaga rehabilitacji i chcialabym jakies
      namiary na nia.
      Z gory wszystkim dziekuje....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka