Dodaj do ulubionych

weekendowe wypady :)

22.02.07, 10:17
Polećcie jakieś fajne miejsca wokół Wrocławia, gdzie można pojechać sobie w
sobotę albo niedzielę, pochodzić, pozwiedzać - czyli miło spędzić czas. Ileż
można wchodzić na Ślężę i Radunię, albo robić sobie fotki pod
Kamieńczykiem.....?
Obserwuj wątek
    • zla_wiedzma Re: weekendowe wypady :) 22.02.07, 11:40
      a byłaś na zamku Książ ? Ja osobiście bardzo lubię tamte okolice a z wodospadów to jak juz masz dość Kamieńczyka to zostaje ci Szklara :D
      • agnessa788 Re: weekendowe wypady :) 22.02.07, 11:43
        zla_wiedzma napisała:

> a byłaś na zamku Książ ? Ja osobiście bardzo lubię tamte okolice a z
        wodospadów
        > to jak juz masz dość Kamieńczyka to zostaje ci Szklara :D
        >
        tak, polecam zamek Ksiaz.
        moze polanica, duszniki,,,troche dalej,ale tez ladnie :)
    • Gość: Oktoberfest Re: weekendowe wypady :) IP: *.akron.net.pl 22.02.07, 11:42
      Nie trzeba szukać daleko:
      www.zamekwojnowice.ig.pl/
      Polecam spacerek z Leśnicy /~ 2,5 godz./ - jest znakowany szlak turystyczny.
      Trasa prowadzi prawie cały czas lasem. A przy okazji można obejrzeć zamek w
      Leśnicy (początek szlaku):

www.zamkipolskie.com/lesn/lesn.html
      • Gość: joaśka Re: weekendowe wypady :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 14:28
        a ja polecam Lądek Zdroj, a w nim "Zdrowe weekendy w Wojciechu"- to piękny basen z wodą termalną
        A jak koniecznie wodospady to mamy jeszcze Wodospad Wilczki w Miedzygórzu :)
    • dzioucha_z_lasu Re: weekendowe wypady :) 22.02.07, 14:43
      Ech, Książ znam bardzo dobrze, bo czasem jeżdżę tam konno, Wojnowice - świetne
      miejsce na grila i wycieczki rowerowe, Szklarkę mam na połowie zdjęć
      wyjazdowych... :D Kotlina Kłodzka też już dokładnie spenetrowana, bo jeżdżę tam
      od wielu lat kilka - kilkanaście razy w roku... No po prostu tragedia, nie ma
      czego zwiedzać... :((((( Lądek brzmi ciekawie - przyznaję, wód termalnych
      jeszcze nie próbowałam :)
      • zla_wiedzma Re: weekendowe wypady :) 22.02.07, 14:47
        dzioucha :) ale te wody termalne to wiesz nie do picia :D hihihi qrcze a ten basen na wojciechu nieżle wygląda ym....
        • dzioucha_z_lasu Re: weekendowe wypady :) 22.02.07, 14:53
          hihi, a tam zaraz - nie do picia. Grunt, żeby moc miały :D
        • kalimera6 Re: weekendowe wypady :) 22.02.07, 18:05
          do picia też! są radoczynne :D trochę jajeczne, a ja uwielbiam, choć jak jestem tam to zaczełam ograniczać. CHyba są wiatropędne :D
          Basen jest rewelacyjny, wzorowany na łaźniach tureckich. Są też tam kąpiele perełkowe w wannach marmurowych - nawet jakiś prezydent USA się tam kąpał!

Nie wiem co lubisz, czy wioski, czy miasteczka. W Sudetach jest kilka prawie nie zamieszkałych wiosek, krajobraz niemalże całkiem naturalny, prawie nieprzekształcony. Znajdziesz je wpisując w google np. droga sudecka lub środzudecka.
          Oprócz tego fajny jest Gierałtów- Stary i Nowy oraz Bielice.
          Jeśli szukasz jakiś nadzwyczajnych atrakcji - to np. w Złotym Stoku jest Muzeum Przestróg i Apeli, w Ząbkowicach Śląskich - Muzeum Frankensteina - ponoć właśnie stamtąd pochodzi.
          Na razie to tyle :) lecę do moich zajęć ;/
          • dzioucha_z_lasu Re: weekendowe wypady :) 22.02.07, 18:12
            O! Dzięki - Takich informacji potrzebuję :)
    • robak_wroc Re: weekendowe wypady :) 22.02.07, 15:29
      1. Duszniki Zdrój - park szopenowski czy jakos tak, pijalnia wod, papiernia
      2. Nowa Ruda i okolice - kopalnie/sztolnie
      3. Radkow - stary mlyn, zalew (kajaki itp)
      4. Rzeczka/Walim - sztolnie, wyciagi narciarskie,
      cudny szlak na Wielka Sowe, a potem "kozią" do nastepnego schroniska
      by zahaczyc o Jugów i tam w jednym z niewielu sklepów typu "apteka" zanabyc
      wódke w celach leczniczych :D
      Ogolnie polecam tamte rejony. Gdzie nie pojedziesz, tam jest co pozwiedzac.
    • Gość: Paweł Z. Re: weekendowe wypady :) IP: *.dint.wroc.pl 22.02.07, 16:16
      Zainwestuj w przewodnik turystyczny lub wpisz w google "Sudety".
      Sudety to śliczne górki, turystycznie z kilkoma wyjątkami nie są mocno
      wyeksploatowane. Ciekawych miejsc jest całe mnóstwo - od Świeradowa Zdroju po
      Paczków. Po czeskiej stronie też jest mnóstwo fajnych miejsc - Jeseniky,
      adrszpachsko-teplickie skały, zamki - w Opocznie, Nachodzie, Nowym Mieście nad
      Metują. Nie narzekaj, że nie ma co zwiedzać.
      • dzioucha_z_lasu Re: weekendowe wypady :) 22.02.07, 16:44
        Ech, weekendowy wyjazd, to dla mnie nie wyjazd w piątek po południu i powrót w
        niedzielę wieczorem - niestety... Stąd ograniczenie odległości.. Ardszpach mam
        już też oglądnięty, ale to i tak nie jest teren na jednodniową wycieczkę :(
        • Gość: Paweł Z. Re: weekendowe wypady :) IP: *.as.kn.pl 22.02.07, 19:14
          Ja tam jeździłem na jednodniowe wycieczki pociągiem (zanim PKP nie zlikwidowała
          linii z Wałbrzycha do Mezimesti :-( ). W Sudety spokojnie można pojechać na
          jeden dzień, tylko trzeba się rano zerwać. Zagórze Śląskie, Walim, przez
          Mieroszów i Chełmsko Śląskie, Góry Kamienne, ech - kawał pięknego Dolnego
          Śląska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka