Dodaj do ulubionych

Kiedy powiedzieć to rodzicom ???

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.01, 19:58
Idę w niedzielę z moją dziewczyną na obiad do jej rodziców - chcemy im
powiedzieć, że bierzemy ślub. Kiedy mamy im to powiedzieć - przed obiadem, po
zupie, przed deserem ... ????
Napiszcie o własnych doświadczeniach. Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Igor Re: Kiedy powiedzieć to rodzicom ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.01, 20:49
      Jak obiad nie bedzie wygladal smakowicie to przed, a jak bedzie dobry to po
      zebys nie stracil :)
    • Gość: bromden Re: Kiedy powiedzieć to rodzicom ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.01, 23:09
      Pamietaj, jak podadza czarna polewke, to nic nie mow, wroc do domu i zacznij
      szykowac sie do porwania.
      • Gość: Pafik Re: Kiedy powiedzieć to rodzicom ??? IP: 10.101.1.* 24.11.01, 16:01
        Gość portalu: bromden napisał(a):

> Pamietaj, jak podadza czarna polewke, to nic nie mow, wroc do domu i zacznij
        > szykowac sie do porwania.

Gorzej, jak podadza zdechla rybe. Wtedy uciekaj co kon wyskoczy. Niestety moga
        Cie uprzedzic i podac glowe konia. Nie wiem co wowczas czynic, bo do tego
        poziomu jeszcze nigdy nie dotarlem.

W kazdym razie powodzenia! :)
    • Gość: bonczek wal!! IP: *.pl 24.11.01, 16:43
      kupujesz wiechec dla tesciowej, flaszke dla teścia odwalasz ię jak mongoł na
      pierwszego maja robisz pad przed tesciową cmokasz w rąsię i walisz z grubej
      rury :" że masz zaszczyt itd...."
      Trzymam kciuki ...mnie się udało (niestety hue hue hue hue hue)
      • Gość: Leszar Re: wal!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.01, 20:00
        Gość portalu: bonczek napisał(a):

> kupujesz wiechec dla tesciowej, flaszke dla teścia odwalasz ię jak mongoł na
        > pierwszego maja robisz pad przed tesciową cmokasz w rąsię i walisz z grubej
        > rury :" że masz zaszczyt itd...."
        > Trzymam kciuki ...mnie się udało (niestety hue hue hue hue hue)

Gratuluję poczucia humoru... i mądrości życiowej.
        Pozdrawiam
        Leszar
        • Gość: bonczek Re: wal!! IP: *.pl 24.11.01, 21:01
          Gość portalu: Leszar napisał(a):

> Gość portalu: bonczek napisał(a):
          >
          > > kupujesz wiechec dla tesciowej, flaszke dla teścia odwalasz ię jak mongoł
          > na
          > > pierwszego maja robisz pad przed tesciową cmokasz w rąsię i walisz z grube
          > j
          > > rury :" że masz zaszczyt itd...."
          > > Trzymam kciuki ...mnie się udało (niestety hue hue hue hue hue)
          >
          > Gratuluję poczucia humoru... i mądrości życiowej.
          > Pozdrawiam

> Leszar

a dziękuje jakos sobie radze......
          pozdrawiam
          bon
    • Gość: ninus Re: Kiedy powiedzieć to rodzicom ??? IP: *.dtvk.tpnet.pl 24.11.01, 17:41
      A czy to musi byc jakis specjalny moment? Powiedzice wtedy gdy bedziecie mieli
      na to ochote i niczego nie planujcie,hehe ja mam to juz za soba :) Wspomne
      jeszcze ze moja mama myslala ze to Prima Aprilis a babcie tak zatkalo ze sie
      nie odzywala przez dobra godzine ani slowem :) ale teraz wszyscy sa zadowloleni
      Powodzenia zycze i pozdrawiam :)
    • Gość: bromden Re: Kiedy powiedzieć to rodzicom ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.01, 18:16
      po slubie
    • Gość: boobr Re: Kiedy powiedzieć to rodzicom ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 18:40
      na pewno nie w czasie obiadu bo może się ktoś udławić
      A na poważnie jeśli Cię lubią to nie ma znaczenia.
      W przeciwnym przypadku tym bardziej nie ma znaczenia.
      Tylko pamiętaj, że tradycyjnie rodziców informuje się przed ślubem.
      Nie przejmuj się takimi głupstwami to w końcu Wasze życie!

Powodzenia!!!
    • Gość: Stefano Re: Kiedy powiedzieć to rodzicom ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 18:44
      Przy deserze popros o reke Twojej dziewczyny i to Ty musisz zrobic .Nie narazaj
      calego obiadu.
    • Gość: Dzidka Re: Kiedy powiedzieć to rodzicom ??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.11.01, 19:34
      Przy deserze z szampanem schłodzonym (idealnie, jakby ktoś wtajemniczony
      uroczyście go podał), WSTAJESZ, zwracasz się do mamy a później do papy, ale
      mówisz do obojga, po oracji zwracasz się do dziewczyny, otwierasz wyciągnięte z
      kieszonki garnituru pudełeczko i wsuwasz jej pierscionek na palec. Aha, dobrze
      by było przyszłej teściowej przynieść kwiatki.
      Padac na kolana nie trzeba. Powodzenia - i życzę szczęścia na wspólnej
      drodze :))
    • Gość: Vist¸ ___ Z_ "fasonem"___ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.11.01, 20:05
      Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Idę w niedzielę z moją dziewczyną na obiad do jej rodziców - chcemy im
      > powiedzieć, że bierzemy ślub. Kiedy mamy im to powiedzieć - przed obiadem, po
      > zupie, przed deserem ... ????
      > Napiszcie o własnych doświadczeniach. Dzięki!

Cześć XYZcie !

Kup kwiaty /dla teściowej/

Koniak /dla tescia/

Najpierw poproś o rękę ich córki !

Potem zjedzcie obiad w "rodzinnej atmosferze".

Inne "wyjścia", to półśrodki.

pzdr

Vist¸______________________/
      P.S.
      Może już nie będziesz miał
      drugiej okazji...
    • Gość: Janek Re: Kiedy powiedzieć to rodzicom ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.01, 22:54
      Sugerujesz, żeby raczej z sierotą się żenić?
    • efka Re: Kiedy powiedzieć to rodzicom ??? 25.11.01, 00:19
      Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Idę w niedzielę z moją dziewczyną na obiad do jej rodziców - chcemy im
      > powiedzieć, że bierzemy ślub. Kiedy mamy im to powiedzieć - przed obiadem, po
      > zupie, przed deserem ... ????
      > Napiszcie o własnych doświadczeniach. Dzięki!

Jedna z najbardziej sztucznych sytuacji w życiu. A najbardziej denerwuje się Ona,
      bo wtedy zaczyna patrzeć na swojego chłopaka STRASZNIE KRYTYCZNIE BO OCZAMI
      SWOJEJ MAMY - tragedia! I zdaje sobie - do cholery - z tego sprawę, czysta
      schizofrenia. To co do tej pory było artystycznym nieładem, może stać się stylem
      niechlujnym... te klimaty...paskudne. Potem jeszcze będą problemy z wigiliami,
      święconymi itp obowiązkami rodzinnymi "na dwa domy", bo żadna z rodzin
      tradycyjnie nie będzie chciała opuścić w TAKIE święto swojego gniazda. Myśmy to
      rozwiązali strategicznie, po x latach hm...chodzenia, przyzwyczailiśmy obie
      rodziny do faktu nieuniknionego i poprostu TO ONI odetchnęli z ulgą, że to już!
      Trzymajcie się dzielnie - a może nie musicie się rejestrować?
    • Gość: Janek Re: Kiedy powiedzieć to rodzicom ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.01, 01:12
      "...Lecz zamiast wynurzenia, co tak długo składał,
      Rumieniąc się oświadczył, że deszcz będzie padał".
      k.Gaszyński.
    • Gość: mauser Re: Kiedy powiedzieć to rodzicom ??? IP: *.enh.org 12.01.02, 22:03
      I tak wiadomo po co przychodzisz. Wszystko jedno. Ja to zrobilem po, ale przed
      chyba lepiej bo jak cie torsje zlapia, to nie zarzygasz im mieszkania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka