Dodaj do ulubionych

Ile punktów we Wrocławiu aby sie dostać?

07.03.07, 14:50
Napiszcie prosze z jaką liczbą punktów w ubiegłym roku udało Wam sie dostac
do przedszkola we Wrocławiu? Ciekawa jestem jakie szanse ma "pełna" rodzina z
jednym dzieckiem pierwszy raz zgłaszanym do przedszkola?
Obserwuj wątek
    • skarolina Re: Ile punktów we Wrocławiu aby sie dostać? 07.03.07, 20:23
      W naszym, obleganym przedszkolu w ubiegłym roku przyjmowano dzieci nawet z 20
      punktami, ale to przede wszystkim jest kwestia "szczęścia w roczniku". Bodajże
      dwa lata temu było w jednym roczniku 13 samotnych matek.
      • aanusiaa6 Re: Ile punktów we Wrocławiu aby sie dostać? 08.03.07, 09:04
        a które to przedszkole?, bo ja składałam na Orlą i troche sie martwimy na zapas.
        • seala Re: Ile punktów we Wrocławiu aby sie dostać? 08.03.07, 09:23
          13 matek samotnych w jednym roczniku w jednym przedszkolu??? TO klęska.
        • skarolina Re: Ile punktów we Wrocławiu aby sie dostać? 08.03.07, 10:48
          aanusiaa6 napisała:

> a które to przedszkole?, bo ja składałam na Orlą i troche sie martwimy na zapas
          > .

W zupełnie innej części miasta, ale też nieźle zaludnionej i "zadziecionej".
        • mstawarz Re: Ile punktów we Wrocławiu aby sie dostać? 08.03.07, 11:41
          W ubiegłym roku startowalismy na Orla mielismy 23 punkty i nie dostalismy sie,
          przyjmowali chyba od 26. Ale nie ma reguły, do naszego przedszkola obecnego na
          Zaporoskiej, dostalismy sie bez problemu, byl niedobor dzieci, który w drugiej
          turze został uzupełniony, a w tym roku jest inaczej bardzo duzo podan juz jest
          zlozonych.
          • crazycocos Re: Ile punktów we Wrocławiu aby sie dostać? 08.03.07, 19:26
            A do którego na Zaporoskiej?? Bo tam są dwa - jedno podaliśmy jako rezerwowe...
            Tylko moja córa i tak szans nie ma bo ona z początku roku 2005 jest:-(((
            • mstawarz Re: Ile punktów we Wrocławiu aby sie dostać? 10.03.07, 23:09
              Tymek chodzi na Zaporoska 51, przedszkole nr 90 im. Lucyny Krzemienieckiej. To
              jest to przedszkole z duzym ogrodem, na zbiegu Zaporoskiej i Gajowickiej.
    • bm78 bardzka 08.03.07, 17:57
      Na Bardzką w zeszłym roku mieliśmy 24 i to była ta dolna granica...cud!!!
      • seala Re: bardzka 09.03.07, 13:06
        Napiszcie prosze w prostych słowach:-) za co się dostaje tw magiczne 24
        pounkty? Czy z jednym dzieckiem (bez rodzeństwa), rodzice pracują pracują, był
        żłobe,k dostanę tyle?
        • aanusiaa6 Re: bardzka 09.03.07, 13:42
          na stronach UM Wrocław - w dziale rekrutacja do przedszkoli sa opisane kryteria
          preferencyjne wraz z punktacją - mozesz tam zajrzec i podliczyc
        • bm78 Re: bardzka 09.03.07, 17:49
          Hej, dokładnie już nie pamiętam wyliczeń ale wygląda to tak: oboje rodzice pracują, miejsce zamieszkania w odleglosci 500-1000 m od przedszokla, praca powyżej 1000, rodzeństwa brak :(, ale dziecko uczęszczało do żłobka i myślę, że rok temu te 2 pkty za żłobek nas uratowały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka