koniec.jackiewicza 11.03.07, 23:26 Kolejność zdarzeń: 1. Dutkiewicz sprzedaje firmę XXX 2. Rada Miasta nakłada przymus prawny dostarczania śmieci do firmy XXX Co podstawić za w tym równaniu za XXX? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: masney Re: Selekcja odpadów jest obowiązkowa IP: *.wro.vectranet.pl 12.03.07, 08:15 A pod kopułą wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieciarz Najpierw porzadnie sprzatac ulice ... IP: 195.215.5.* 12.03.07, 09:05 a potem segregacja odpadow itd. W Gdansku jest na ulicach czysto, a w moim miescie Wroclawiu nie. Czy smieci walajace sie po miescie sa OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Selekcja odpadów jest obowiązkowa IP: 156.17.78.* 12.03.07, 08:43 i tak jesteśmy trzecim światem, jeśli chodzi o świadomość konieczności segregacji.Wzorem dla mnie są np.Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwok Re: Selekcja odpadów jest obowiązkowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.07, 08:56 > i tak jesteśmy trzecim światem, jeśli chodzi o świadomość konieczności > segregacji.Wzorem dla mnie są np.Niemcy. dojdziemy i do ich poziomu, spokojnie Niemcy tez nie zaczeli sortowac z dnia na dzien, ale etapami z taka predkoscia na jaka wowczas pozwalala im ich ekonomia Odpowiedz Link Zgłoś
zklu Re: Selekcja odpadów jest obowiązkowa 12.03.07, 09:47 mówimy o sortowaniu... ja mieszkając w innym miescie spotkałem się z wystawionymi na osiedlu kontenerami w trzech kolorach + standardowe kubły. Śmieci starałem się segregować do momentu, kiedy przypadkiem zauważyłem, że wyworząca odpady ciężarówka wszystkie "kolorowe" posortowane odpady potraktowała tak samo, tzn. wrzuciła je do jednego zbiornika (zapewne dalej pojechały do sortowni). Mój entuzjazm do sortowania nieco opadł, jednakże dalej jestem zwolennikiem recyclingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grosiu Re: Selekcja odpadów jest obowiązkowa IP: *.chello.pl 12.03.07, 13:56 Jakbys zadzwonil do firmy ktora to wywozi, to twoj entuzjazm bylby taki sam, poniewaz dowiedzialbys sie, ze kontener, do ktorego wszystko wrzucono, jest dzielony. Poza tym nie ma takiej mozliwosci,aby wszystko naraz zabrala, poniewaz zawsze razem jest zabierane szklo biale i kolorowe, a osobno plastik. Jednak jesli by sie przez jakis przypadek zdazylo tak jak mowisz, zadzwon do tej firmy i zglos to, poniewaz tak brygada nie moze postepowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianka Skandal z Maślicami IP: *.icpnet.pl 12.03.07, 11:10 Selekcja odpadów winna być. Działania władz miejskich też powinny być prawidłowe. Tymczasem skandalicznie postąpiły one powierzająć ponownie Jerzemu Ciechanowskiemu rekultywację skłądowiska odpadów Wrocław-Maślice: Z wielką pompą w 2003r prezydent Wrocławia podpisywał z wykonawcą - Jerzym Ciechanowskim prezesem Maxer SA, dawniej Energopol-7 Poznań, umowę na rekultywację składowiska. Po roku Maxer utracił płynność finansową a następnie zbankrutował, zostawiając inwestora, podobnie jak kilkudziesięciu innych inwestorów w kraju "na lodzie". Patrz FORBES 12/06: Z zawiadomienia Zbigniewa Jakubasa(włąściciela Maxera), poznańska prokuratura prowadzi siedem postępowań, w których głównym podejrzanym jest Jerzy Ciechanowski, obecny prezes Hydrobudowy Śląsk, należącej do grupy PBG. Do 2004 r. szefował on należącej krótko do Jakubasa firmie Maxer, dawniej Energopol-7 Poznań, która dziś znajduje się w stanie upadłości. Biznesmen oskarża swojego menedżera o wyprowadzenie z niej kilkunastu milionów złotych. Podobna historia miała miejsce w Energopolu Południe, który chciał łączyć się z J.W. Construction. Tutaj były prezes Janusz Górzny na odchodnym miał wystawić samemu sobie weksel na 22 mln złotych. Nadmienić należy, że wcześniej Górzny jako prezes Energopolu W-wa nabył Energopol-7 P-ń. Wraz z Ciechanowskim, uciekając przed wierzycielami, zmienili nazwę spółki na Maxer. Jak to możliwe, że 5 stycznia 2007r władze Wrocławia powierzyły dokończenia rekultywacji skłądowiska Maślice Ciechanowskiemu ? To wielki skandal ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace i bardzo dobrze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:32 oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Selekcja odpadów jest obowiązkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:42 I bardzo dobrze z tą selekcją. Dziwi mnie tylko zapowiedź Alby, że cena za wywożenie odpadów wzrośnie z tego powodu dwukrotnie. Przecież segregując śmieci w domu ułatwiam ich selekcję w dalszym procesie, co wpływa na zmniejszenie kosztów.Być może nie znam nowoczesnych technik organizacji pracy i zarządzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest Re: Selekcja odpadów jest obowiązkowa IP: *.akron.net.pl 12.03.07, 13:57 "Oznacza to jednak, że za śmieci będziemy musieli płacić drożej. Zenon Parosa uważa, że stawki do 2009 roku mogą wzrosnąć nawet dwukrotnie" Już jest pretekst do następnego złodziejstwa. A potem się dziwicie, że ludzie do lasu wywożą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grosiu Re: Selekcja odpadów jest obowiązkowa IP: *.chello.pl 12.03.07, 14:04 A widziales co wywoza do tych lasow? Pralki,lodowki,meble. Raczej zadkoscia sa worki ze smieciami w lesie ( w kazdym badz razie ja ich raczej nie widzialem). Za to nagminne jest podrzucanie workow ze smieciami przez paniczykow z domkow jednorodzinnych, do pojemnikow i kontenerow spoldzielczych, wspolnot itp. Jak komus jest ciezko zaplacic 20zl miesiecznie za wywoz smieci, to niech sie z Wroclawia wyprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Eco-s ul Mydlana jeszcze istnieje ?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.07, 14:12 ECO-S UL CEGLANA JESZCZE ISTNIEJE ??? BA MAM OPEŁNY KOSZ OD DŁUŻSZEGO CZASU ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kart Re: Eco-s ul Mydlana jeszcze istnieje ?????? IP: *.mofnet.gov.pl 13.03.07, 11:25 ECO-S niestety zamienia się w jakieś Altvater Sulo (podobno kapitał niemiecki, a siedziba główna w Krapkowicach) i zmienia adres na ul. Sołtysowicką. W sobotę 10.03.2007 odwiedziła mnie była właścicielka ECO-Sa w celu podpisania nowej umowy. Cóż stawki (8zł netto, czyli 8,56zł brutto za jedno wywiezienie kubła 120 litrów) nie są już konkurencyjne. Jak dzwoniłem po konkurencji, to taniej jest wszędzie indziej: WPO, SITA, Gansewinkel, ... i coś chyba nowego ECO-JAZA (tu 30,60zł brutto za miesiąc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest Re: Selekcja odpadów jest obowiązkowa IP: *.akron.net.pl 12.03.07, 14:26 Gość portalu: Grosiu napisał(a): [...] >Jak komus jest ciezko zaplacic 20zl miesiecznie za wywoz smieci, to niech sie >z Wroclawia wyprowadzi. Pokąz mi firmę, która bierze tylko 20 zł. chetnie podpiszę z nią umowę. Mnie na razie "doi" WPO-ALBA i jest to ponad 32 zł/m-c. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grosiu Re: Selekcja odpadów jest obowiązkowa IP: *.chello.pl 12.03.07, 15:35 U konkurencji sie pytales? Z czego pamietam oprocz WPO jest jeszcze: Transformers, Bracia Strach, Sita ( ale czy obsluguje W-w po przeprowadzce do Katow nie wiem) Eco-S (bylo kiedys czy dalej jest??) Van Gansenvinkel (nie mam pojecia jak to sie pisze:D). Pewniec cos by sie jeszcze znalazlo. Musisz zadzwonic do ZGO i oni ci powiedza kto ma koncesje na wywoz odpadow komunalnych. Odpowiedz Link Zgłoś