Dodaj do ulubionych

Brakuje miejsc na internie

13.03.07, 07:04
A kogo to obchodzi , najwazniejsza jest w tej chwili lustracja, tylko ona
może poprawic sytuację w słuzbie zdrowia. Lustracja lustracja!!
Obserwuj wątek
    • Gość: -gość Re: Brakuje miejsc na internie IP: *.wssk.wroc.pl 13.03.07, 08:39
      Może by tak ktoś pomyślał o zwiększeniu miejsc w ZOL-ach, albo otworzeniu
      nowych....... Dlaczego pacjenci zalegają na oddziałach gdzie nie potrzebują
      leczenia tylko opieki i pielęgnacji ???? W zakładach opiekuńczo-leczniczych
      przepełnienie albo ceny takie że głowa boli............
      • Gość: szpital Re: Brakuje miejsc na internie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:11
        zgadzam się w Tobą Mariolko
    • eliza106 Re: Brakuje miejsc na internie 13.03.07, 10:05
      14 lutego br.o godz. 22.15 wezwalam karetkę do mojego już nieżyjącego Męża,
      karetka przyjechała po 25 minutach i po doraźnej pomocy zabrano Męża na
      Traugutta, tam okazało się, że nie ma wolnego respiratora/Mąż był zaintubowany -
      nie oddychał samodzielnie/. Wysłano karetkę na Pasteura, tam też nie było
      respiratora, mimo iż wcześniej zapewniono, że jest. Czas płynął, mimo moich
      próśb i błagań nie ratowano Męża, wręcz sugerowano mi abym sama próbowała
      znaleźć wolne łóżko reanimacyjne we Wrocławiu jeśli mam gdzieś znajomości.O
      godz.00,50 przewieziono Męża do Oławy/ 25 km / gdzie został przyjęty jeszcze z
      oznakami życia, ale o 1.47 zmarł w mojej obecności na tamtejszym OIOM-ie.
      Jeździłam nieprzytomna z bólu samochodem od szpitala do szpitala, nie wiem jak
      wróciłam do domu we Wrocławiu. Była to dla mnie ogromna trauma, opócz straty
      kochanego Męża, uczucie poniżenia,porażająca bezduszność lekarzy, nikt nie
      zasłużył sobie na takie potraktowanie po ponad 40 latach pracy w Polsce. Dziś
      po tych przeżyciach cierpię na depresję. Może ten mój post da komuś do
      myślenia, że miejsc w szpitalach nigdy nie jest za dużo.
      • Gość: iwon Re: Brakuje miejsc na internie IP: *.core.lanet.net.pl 13.03.07, 11:41
        niestety miejsc nie ma na interna i na OIOM-ach i to nie z winy lekarzy ,
        inną sprawą jest to że we Wrocławiu nie leczą się tylko Wrocławianie ale
        pacjenci z całego Dolnego Sląska -
        dlatego nie można zapewnić pacjentom zameldowanym w mieście ze będą w tutejszych
        szpitalach mieli miejsca -
        Kiedyś kiedy istniały tzw.rejony przynajmniej chory wiedział ze w danym
        szpitalu łózko dla niego musi się znaleźć-
        • aron2004 Re: Brakuje miejsc na internie 13.03.07, 14:25
          i co znowu cała Polska będzie dotować wrocławskie szpitale? Zwolnilibyście z
          tych szpitali trochę biurokractwa, no ale wtedy mielibyście wyższe bezrobocie
          niż Lublin a to nie zgadzałoby się z dutkopropagandą.
      • Gość: pieniedzy!!! Re: Brakuje miejsc na internie IP: 139.48.149.* 13.03.07, 20:02
        Pouczajaca i smutna historia.
        Ochrona zdrowia kosztuje.
        Trzeba przekonac spoleczenstwo ze ochrona zdrowia to dobro narodowe i
        zainwestowac co najmniej 7% dochodu narodowego.
        Czy istnieje jedna/spojna wizja ochrony zdrowia dla miasta Wroclawia?
        Dlaczego politycy zajmuja sie ezoteryczna aborcja i lustracja ,a nie
        zagwaranuja obywatelom porzadnej opieki zdrowotnej?
        Trzeba wybierac pragmatykow w wyborach ,a nie nawiedzonych mesjaszy.
        • aron2004 Re: Brakuje miejsc na internie 13.03.07, 20:20
          a umie ktoś wytłumaczyć dlaczego szpital kliniczny nr 4 w Lublinie przynosi
          zyski a szpitale wrocławskie trzeba wiecznie dotować?
          • tbernard Re: Brakuje miejsc na internie 14.03.07, 12:05
            Wytłumaczenie: szpitale zyskowne/ekonomiczne to takie które nie zamują się
            leczeniem przypadków których im się nie "opłaca". Słyszałem o czymś takim jak
            kategorie chorób dochodowych i takie które tylko koszty generują. Szpitale
            ekonomiczne tylko te piersze przypadki przyjmują, tych kosztownych podrzucają
            szpitalom nieekonomicznym.
            Pytanie: jak ktoś z Twoich najbliszych będzie potrzebował specjalistycznego i
            fachowego leczenia, to będziesz rozglądał się za spitalem dochodowym, czy takim
            który cieszy się opinią dobrze leczącego?
            • Gość: aron Re: Brakuje miejsc na internie IP: *.lublin.enterpol.pl 14.03.07, 18:41
              za dochodowym, bo niedochodowy nie ma kasy na strzykawki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka