Dodaj do ulubionych

Wychodził sobie zdrowie

23.03.07, 20:02
Gratulacje za wytrwałośc i determinację w walce o własne zdrowie i
dobre,madre rady dla innych chorych.Brawo.
Obserwuj wątek
    • Gość: nieprawnik Re: Wychodził sobie zdrowie IP: *.cg.shawcable.net 23.03.07, 22:54
      Czy trzeba byc prwanikiem ,aby otrzymac opieke zdrowotna w Polsce ?
    • Gość: gio Wychodził sobie zdrowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 02:43
      kolejny artykuł o niczym w dolnośląskiej gazecie wyborczej - gazeta bez
      informacji o tym, ze ktoś został oszukany lub zabity albo coś się spaliło nie
      istnieje - żenada - coraz niższy poziom u nas - niestety!
    • Gość: te-te Sukces? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 07:34
      Gratuluję uporu i konsekwencji. Nie mniej artykuł nie przybliża nam wiedzy ani
      o chorobie / czy do końca życia będzie musiał brać leki - czy jest to choroba
      wyleczalna/ ani o samym stowarzyszeniu , w zasadzie powierzchownie dotyka
      tematu.Dlaczego się pyta???
    • Gość: Ewa Wychodził sobie zdrowie-Czyżby? IP: 82.160.255.* 24.03.07, 07:45
      Co najwyżej wywalczył prawo do leczenia, które zresztą gwarantuje nam
      konstytucja.
      Całą działalność NFZ powinna trafić do Strasburga. Może wtedy zamiast
      interesować się tylko życiem poczętym wreszcie zadbaliby także o życie
      narodzone. Zakaz aborcji w momencie stwierdzenia ciężkich wad płodu, a potem
      niech sobie radzą sami z kalectwem bo niema tego na liście NFZ.
      W Polsce niestety o istnieniu choroby decydują tylko urzędnicy z listą w ręku.
    • Gość: krzy Wychodził sobie zdrowie IP: *.magma-net.pl 24.03.07, 10:08
      Zlikwidować tą armię urzędników NFZ i ZUS. Składka ZUS ok 750zł miesięcznie czy
      jest dochód czy go nie ma jest obowiązek płacenia.Za to otrzymam jak dożyję 65
      lat emeryturę w wysokości 600zł. Żadnych urlopów,zero zwolnień, żadnych
      świadczeń na dzieci.Kilkaset milionów dolarów ZUS wydaje dla Prokomu na
      utrzymanie niedziałającego systemu informatycznego a Krauze za te pieniądze
      kupuje pola naftowe. 2.Utrzymanie NFOZ i ZUS-ukosztuje nas kilka miliardów zł
      rocznie więc niech nie chrzanią że nie ma pieniędzy na służbę zdrowia.Chcę ZUS
      dobrowolny a składki na ubezpieczenie zdrowotne chcę płacić bezpośrednio na
      konto szpitali.
      Syn złamał nogę w wakacje zaproponowali mu usztywniacz w styczniu jak będą
      pieniądze.Kazałem dyrektorce NFZ napisać to na piśmie,że rozpieprzyli moje
      składki i że kieruję sprawę do prokuratora.Biegiem poleciała na dół i podbiła
      świstek.Trzasnąłem drzwiami mało szyby (kilkuwarstwowe nie to co w szpitalach)
      nie wyleciały życząc zdrowia a ochroniarze nawet nie mrugnęli okiem.
      To jak w jakiejś chorej bajce wszystko.
    • Gość: Tadeusz Wychodził sobie zdrowie IP: *.wroclaw.mm.pl 24.03.07, 11:24
      Cytat z artykułu."Nawet w Rumunii, nie mówiąc o Czechach lub Słowacji, więcej
      osób z chorobami reumatoidalnymi objętych jest najnowocześniejszą terapią
      biologiczną - mówi prof. Jacek Szechiński, krajowy konsultant ds. reumatologii.
      W 2004 r. profesor zwrócił się do resortu zdrowia o stworzenie programu
      terapeutycznego dla chorych na ZZSK, ale od dwóch lat ministerstwo blokuje ich
      powstawanie. "
      Polska jest wyjątkowo niezyczliwym krajem dla swoich obywateli; najbardziej
      nieżyczliwym w całej Europie.
    • Gość: Aga Do P. Bartłomieja IP: *.pro-internet.pl 24.03.07, 19:47
      Gratulacje, wiem jak bardzo cięzko jest wygrać z NFZ w sądzie. Ja ledwo co
      wygrałam w sądzie ten lek, mimo iż mam tę chorobę (RZS)którą NFZ niby chce
      leczyć tym lekiem, i mimo że paru biegłych sądowych przyznało mi rację , mimo
      że miałam pełno operacji i proces zapalny objął oczy.
      Tak w ogóle jestem z Sopotu i chyba rozmiawialiśmy kiedyś?

Do kogoś kto pisał ze artykuł nie przybliza istoty choroby: RĘCE OPADJĄ.

Oby więcej takich artykułów bo ludzie pozywający NFZ nie mają skad czerpać
      wiedzy na temat procedur sądowych w takich sprawach. Stowarzyszenia regionalne
      chorych znakomicie spełniają swoje funkcje jeśli chodzi o wymianę doświadczeń
      typu jak zdobyć lek.

aga111a@wp.pl
      • Gość: brroger Re: Do P. Bartłomieja IP: *.pool.einsundeins.de 24.03.07, 19:59
        Ja biore enbrel od ponad 2 lat i uwazam ze bez niego nie jestem juz w stanie
        zyc. Mam co prawda to szczescie ze mieszkam w Niemczech, gdzie lek jest w pelni
        refundowany.
        Pozdrawiam wszystkich Morbusow
    • Gość: Aga Re: Wychodził sobie zdrowie IP: *.pro-internet.pl 24.03.07, 20:07
      PS. Ja nie mam wiedzy prawniczej i było mi z tego powodu bardzo ciężko wymyślać
      kontrargumenty. Ciezko jest znależć odpowiednie przepisy, procedury dot.
      refundacji indywidualnych, programow szpitalnych itp, nawet konsultant
      wojewódzki może miec problemy z tym, mimo iż w tym siedzi. Jak się dzwoni do
      instytucji, co niby mają obywatelom pomóc w takich sprawach-to też nie maja
      wiedzy z tego zakresu i nie potrafia pomóc.
      W zasadzie musiałam robić tak (wiadomo płacz, łzy że oslepne i będę na wózku i
      nigdy dziecka nie bede mogła mieć, że chce pracowac), aby z litości w sądzie
      przyznano mi lek:D
      • Gość: markopollo1 Re: sądy lecza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:07
        mnie sąd wyleczył i stwierdził 'pacjent jestem zdolny to samodzielnej
        egzystowancji" , toteż staram się i płace zawyżoną składką ZUS póki jeszcze
        widzę, serdecznie Panu gratuluję , niektórzy musza zrezygnowac ,brak wiary,
        wiedzy, sił , środków do życia i wsparcia , dlaczego to trwało aż 5lat?
        cud , że Pan przeżył to wszystko;
      • osman71 Jakieś namiary na to Stowarzyszenie?? 27.03.07, 21:55
        Ma ktoś jakieś namiary na to stowarzyszenie? Chętnie bym się dołączył do grupy
        sztywniaków.
        Pozdrawiam wszystkich (szczególnie tych z ZZSK!)
        • dioggi Re: Jakieś namiary na to Stowarzyszenie?? 12.04.07, 22:48
          bartekk29@wp.pl oraz jgorecki@o2.pl

Podamy szczegóły.

Zapraszam. Chętnie odpiszemy i nawiążemy kontakt.

Pozdrawiam
          Jakub Górecki
          zarząd stowarzyszenia chorcyh na ZZsk
    • blerion Re: Wychodził sobie zdrowie 11.04.07, 19:03
      Jak wszyscy gratuluję wytrwałości i wiem, że napewno się opłacało.
      Sam byłem leczony enbrelem przez 1 rok i wiem jaka to ulga. Jednak okres ten już
      się skończył i choroba znowu daje o sobie znać.
      Choroba jak narazie jest nieuleczalna, a jej głównym lekiem to ruch i ćwiczenia.
      Tylko niech ktoś mi powie jak ćwiczyć jeżeli ma się problem ze wstaniem, bądź
      ubraniem się z powodu bólu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka