Dodaj do ulubionych

Tramwaje na Grunwaldzkim

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 17:35
Czy jest na tym forum osoba, która wie jak będą kursować tramwaje
przejeżdżające od 4.04(?) przez Pl. Grunwaldzki (z Piastowskiej w Marii
Skłodowskiej-Curie)? Jak tak - niech powie. Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: dm Re: Tramwaje na Grunwaldzkim IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.07, 18:50
      Ty wierzysz do końca,że one bedą tamtędy kursować 4.04?Ludzie już stracili
      wiarę.
      • Gość: aaa Re: Tramwaje na Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 18:56
        ja mam wrażenie, ze one nigdy nie będą tamtędy jeździc, a tesknie za tymi
        czasami:), autobusy sa jakies takie bez duszy:) a to ze beda tam jezdzic od 4.04
        to juz w ogole marzenia, dodaj jeszcze kilka miesiecy na proby, wypadanie z
        szyn, szlifowanie, ekspertyzy...

a pozatym to od 15.12.2006 mialy jezdzic:P
        • Gość: hej Re: Tramwaje na Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 19:08
          a ja wierze gdyz dzisiaj widzialem tam jeden Tramwaj oznakowany jako P wiec
          chyba cos otym świadczy. Widziałem go dokładnie od strony katedry na przeciwko
          szkoły (niewiem co to za szkoła)
          • Gość: ja Re: Tramwaje na Grunwaldzkim IP: *.akron.net.pl 26.03.07, 19:13
            także widziałam podczas miłej podróży Skodą :) więc niby po co on tam stoi? W
            ogóle co stoi na przeszkodzie, żeby tramy wróciły na Biskupin i Plac
            Grunwaldzki? Ach tak - jeszcze nie postawili klombów i kiosków z najnowszą prasą
            :) Ja jednak mam nadzieję, że do nowo otwartego Pasażu pojedziemy tramwajem a
            nie w ścisku 749...
            • Gość: m pojadą w lipcu IP: *.magma-net.pl 26.03.07, 19:17
              a teraz nie, bo nie sa jeszcze skończone: rozjazdy, przystanki, przejście
              podziemne, zejścia i wejścia. to ma nastać w okolicy lipca. tylko którego
              roku? ;-)
              • Gość: :( Re: pojadą w lipcu IP: *.akron.net.pl 26.03.07, 19:26
                w lipcu to tak, przez środek jajka, ale trasę przez Piastowską obiecywali nam od
                grudnia 2006... Może jednak nigdy nie pojedziemy tym tramwajem już :( do końca
                świata będziemy się ściskać w 749 :(
                • Gość: dm Re: pojadą w lipcu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.07, 19:33
                  Piastowską pojedziemy wcześniej a "jajkiem" daleko po Wielkanocy-w czerwcu
                  najwcześniej.
                  Tramwaj stojący na Szczytnickiej to tramwaj "R" czyli rezerwowy a nie próbny
                  jak na Szewskiej.On tu prawie zawsze stoii i w razie awarii jakiegoś tramwaju
                  zastępuje go wyjeżdżając na daną linię np."10".
                  • Gość: gość Re: pojadą w lipcu IP: *.akron.net.pl 26.03.07, 19:41
                    acha ok :) może pan dm wie coś więcej na temat otwarcia Piastowskiej dla tramwajów?
                    • Gość: hej Re: pojadą w lipcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:11
                      tylko ze dzisiaj stal oznakowany jako P a nie R jak kolega pisze
                      • Gość: :) Re: pojadą w lipcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:06
                        > tylko ze dzisiaj stal oznakowany jako P

P to tramwaj w Pabianicach (pod Łodzią), ale nie jeździ od jakiegoś czasu :P
                        we Wrocławiu jeżdżą R - co ciekawe - zawsze inną trasą :)
                  • wrotaz Re: pojadą w lipcu 27.03.07, 11:20
                    Tramwaje nie pojadą Piastowską, zanim nie będą mogły w pełni korzystać z
                    torowiska na Curie. A nie będą mogły dopóki nie skończy się remont jezdni w
                    kierunku pl. Grunwalkiego i kiedy samochody nie zostaną z torowiska usunięte.
                    • Gość: gość Re: pojadą w lipcu IP: *.akron.net.pl 27.03.07, 11:56
                      tak, to poważna przeszkoda. Ale można by tymczasowo skierować samochody i
                      autobusy tą drugą nitką pod prąd - przecież i tak nie jest jeszcze używana
          • Gość: tduvall Re: Tramwaje na Grunwaldzkim IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 26.03.07, 21:09
            To chyba awaryjny?
            • Gość: hulio Re: Tramwaje na Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 22:19
              To musiał być R #2009. Ta eRka wygląda jak P na tym wagonie, jeśli słabo widać.
              Taka czcionka. A tak w ogóle to coś mówili, że z dniem otwarcia Pasażu,
              otwierają ten łącznik Piastowska - Skłodowskiej-Curie. Poza tym widziałem
              dzisiaj jak myli na nim tory, a sieć już tam od miesięcy wisi, więc to wielce
              prawdopodobne, że plan się ziści.
              • Gość: gość Re: Tramwaje na Grunwaldzkim IP: *.akron.net.pl 26.03.07, 22:43
                no tak, ale ten R może przecież równie dobrze testować tory na Grunwaldzie :)
                Chyba, że to musi być specjalny pojazd - niestety, nie znam się na tym. W każdym
                razie - jakiś dojazd musi być zapewniony. Inaczej klientów z miasta nie
                przybędzie zbyt wielu. Więc otwarcie tego łącznika jest w interesie nie tylko
                mieszkańców Wyspy ale i inwestora Pasażu. Bądźmy jednak dobrej myśli
                • Gość: hulio Re: Tramwaje na Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 22:47
                  Sieci nie ma na tym jajku na Grunwaldzkim, więc nie można testować torów.
                  • Gość: gość Re: Tramwaje na Grunwaldzkim IP: *.akron.net.pl 26.03.07, 22:48
                    nie rozchodzi mi się o sławne jajko, wszyscy domyślamy się, że przez środek
                    Placu i tak do sierpnia nie pojedziemy :)
                  • Gość: ? Re: Tramwaje na Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:09
                    > Sieci nie ma na tym jajku na Grunwaldzkim, więc nie można testować torów.

???
                    czemu
                    ???
                    1. skoda ma akumulatry :P
                    2. można pchać wózek (jak to było na Szewskiej) :)
                    3. można ciągnąć tramwaj
                    4. może przejechać się STAR ZSiZ
                    5. może tramwaj spalinowy - ale takiego w Wr nie ma :( (chociaż na Borku jest
                    taka lokomotywka do przepychania :) ).

więc DA SIĘ :)
          • Gość: ja Re: IP: *.magma-net.pl 27.03.07, 10:58
            To was zasmucę, bo co jakiś czas stoi tam ten tramwaj i o niczym to nie
            świadczy... po prostu co jakiś czas tam wjeżdża i stoi sobie i wyjeżdża.
            • Gość: hulio Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:43
              Bo to rezerwa! Robi za tramwaj, który się w jakiejś chwili zepsuje. A stoi
              akurat tam, bo tam tramwaje nie kursują, więc ma miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka