Gość: marsha IP: *.kask.net.pl 13.08.01, 22:45 no i jest... VII !!! :) "pszczolowski" dzięki za Baudelaire''a wczorajszej nocy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kirkol Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 22:47 gratu gratu Marsha nie daleko 1000 powodzyska Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 13.08.01, 22:59 Gość portalu: kirkol napisał(a): > gratu gratu Marsha nie daleko 1000 dzięki dzięki ciekawe, ileż to nam jeszcze do 1000 brakuje...? wędzonko,mamy zadanie dla Ciebie, a Tyś nieobecny ? O. Wilde rzekł: ...dobre postanowienia to bezużyteczne próby przeciwstawienia się prawom nauki. Źródłem ich jest czysta próżność, a rezultat absolutnie żaden. Od czasu do czasu dostarczają nam owych rozkosznych nieproduktywnych wzruszeń, posiadających pewien urok dla ludzi słabych. Są to czeki wystawione do banku, w który nie ma konta... a mnie się dziś udało takie "dobre postanowienie" wykonać. może czuję teraz próżne wzruszenie,ale słaba nie jestem,czuję się silniejsza , kolejne postanowienia na dzień jutrzejszy zapisane na kartce mam -i wiem,że się uda,bo ja tego chcę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 13.08.01, 23:11 Marsha, po pierwsze primo dzieki za obrone przed polujacym Kirkolem . Po drugie primo w sprawie Oscara W., powszechnie wiadomo ze ludzie, ktorzy postawili na "wiedze" nigdy nie zarobia tyle pieniedzy co businessmani. Ponizej, krotki, ale rygorystyczny dowod, ktory tlumaczy, ze to prawda : Zalozenie 1: Wiedza to sila Zalozenie 2 : Czas to pieniadz Jak dobrze wiadomo : Sila = praca / czas Ale poniewaz : Wiedza = sila (zalozenie 1) Czas = pieniadz (zalozenie 2) Po podstawieniu otrzymujemy : Wiedza = praca / pieniadz Stad : pieniadz = praca / Wiedza Zauwazmy, ze jak Wiedza zbliza sie do zera to pieniadz rosnie do nieskonczonosci, niezaleznie od wlozonej pracy. Wniosek : im mniej wiesz tym masz wiekszy zysk ( co najprawdopodobniej juz kazdy dawno zrozumial na tym forum :-))) Niestety dotyczy to takze Pszczol ! Z autentycznego listu Paul Wesel, Wage inflation; The Economist, 20 czerwiec1998, str. 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 23:11 umysl ludzki potega jest , a czy wielkie potegi nie padly juz ? czy zycie ludzkie nie jest jak ksiega zanim sie nauczymy czytac , juz inny po nia siega ? i na calym zycia trudzie osiadzie kurz Pozdro dla Ciebie Marsho Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 13.08.01, 22:52 och, drobiazg :-) ...cichym scigam cie lotem... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 22:57 pac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 13.08.01, 23:01 Gość portalu: kirkol napisał(a): > pac nie pacaj pszolkowskiego! :) poluj na krwiożercze komarzyce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.01, 23:46 jestem... ech... dowiedziałam się właśnie o życiu... a właściwie horrorze życiowym... pewnej dziewczyny... ohyda... nic mi się nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.txucom.net 14.08.01, 00:05 Cale zycie to nic innego tylko horror.Jestesmy na tym padole na krotki czas,a potem sie miniemy.Rzadko zdajemy sobie sprawe z tego,co moze i dobrze.Tomorrow sun also is rising. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 14.08.01, 00:14 Tirsa, to pewnie powazna sprawa, jakis kolejny powod do bezsennosci, ale czy nie ma z tej sytuacji zadnego wyjscia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 00:28 pszczółek... jak zwykle jest wyjście... wciąż to samo... pieniądze... na operację... potem na życie... w oczekiwaniu na otrzymanie tożsamości... i znalezienie pracy... dziewczyna ma 24 lata... i jedynych bliskich... adoptowanych rodziców, którzy postanowili anulować aborcję... zabierając dziewczynie dotychczasową tożsamość... ona się ujęła honorem... nic od nich nie wzięła... i siem ostała... bez forsy, meldunku, ubezpieczenia, z guzami do wycięcia... ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 00:36 ale nie jest źle :-)... polatałam po czatach... po znajomych... będzie forsa na operację :-))... som dobre ludzie na tem świecie :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 14.08.01, 00:39 Rozumiem, ze masz na mysli adopcje ... A moze to nasze bezsenne forum cos bedzie moglo pomoc w jakis konkretny sposob ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 00:47 pszczółek... heh... pewnie, ze adopcję :-))) aborcję raczej trudno :-)) jak się uda otworzyć konto, to podam... może coś się uzbiera na nim :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 14.08.01, 01:02 doskonale, widzisz to jak u Leonarda Cohena : The Great Event It''s going to happen very soon. The great event which will end the horror. Which will end the sorrow. Next Tuesday, when the sun goes down, I will play the Moonlight Sonata backwards. This will reverse the effects of the world''s mad plunge into suffering, for the last 200 million years. What a lovely night that would be. What a sigh of relief, as the senile robins become bright red again, and the retired nightingales, pick up their dusty tails, and assert the majesty of creation! Wielkie Wydarzenie To zdarzy sie juz wkrotce. Wielkie wydarzenie zakonczy ten horror. Zakonczy ten smutek. W nastepny wtorek, gdy slonce zajdzie, bede gral Ksiezycowa Sonate od tylu. To odwroci efekty pograzenia swiata w cierpieniu przez ostatnie 200 milionow lat. Co to bedzie za cudowna noc. Co za westchnienie ulgi, gdy senilne rudziki ponownie pokryja jasnoczerwone piora, gdy emerytowane slowiki poderwa swoje zakurzone ogony i beda sie domagac powagi tworzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 01:13 co to senilne rudziki????? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 14.08.01, 01:22 ...nie ważne jak się poruszamy ale co nas porusza... Pina Baush Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 14.08.01, 01:28 ... widzialas jakies jej spektakle ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 03:45 ...ratunku!!! Zostałem SAM bez ani jednego papierosa caałe kilometry od najblizszej stacji, a poza tym i tak nie mam gotówki! Cóż! Albo nastawię się na detox, albo pójdę spać! Hm? Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 03:49 detox detoxem... ale spać nie musisz ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 04:02 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > detox detoxem... ale spać nie musisz ;-))) Tak, ale pierwszy głód lepiej przespać...(chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 04:07 czyli... zatem... Dobrej Nocy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 04:12 Dzieki wielkie! Tirsa, czy nie uważasz, że rozmawianie ze sobą na dwóch sąsiadujących ze sobą wątkach graniczy z małą cyberzchizo? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 04:15 jarq... z braku innych koncepcji, wmów sobie patriotyzm... jakby nie było nabijamy Wrocławiowi posty ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 04:20 > jarq... z braku innych koncepcji, wmów sobie patriotyzm... jakby nie było > nabijamy Wrocławiowi posty ;-))) Rzeczywiście! Czyn szlachetny i w słusznej sprawie! Mimo wszystko właśnie spojrzałem na czasomierz!!! Tm razem dobranoc na dobre! Dziś zrobiłem 200% , a jutro zgłaszam 300% normy w postach:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 04:25 heh... Roberto... jutro nam pięty całuj za frekwencję ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 14.08.01, 22:03 pszczolowski napisał(a): > ... widzialas jakies jej spektakle ? niestety NIE... :( ale tyle się o P.B. naczytałam i nasłuchałam,że i bez oglądnięcia dzieł mogę ją niemalże wielbić... :) a Ty? widziałaś/łeś jej spektakle? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 14.08.01, 22:19 Tak,kilka na zywo ''1980 - EIN STÜCK VON PINA BAUSCH'', ''KONTAKTHOF, ''NELKEN'' i ''CAFE MÜLLER'' Reszte na ARTE. Pamietam, ze po pierwszym spektaklu skrzydla mi opadly do ziemi :-) Czegos takiego jak Wuppertaler Tanztheater nie widzialam w swoim zalatanym zyciu ... W NELKEN jest scena, ktora potem wielu staralo sie powielac - aktor w jezyku gluchoniemych tlumaczy "The Man I Love" Gershwina ... Ciarki az do zadla :::) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 15.08.01, 01:19 pszczolowski napisał(a): > Tak,kilka na zywo ''''1980 - EIN STÜCK VON PINA BAUSCH'''', ''''KONTAKTHOF, ''''NELKEN'' > '' i ''''CAFE MÜLLER'''' > Reszte na ARTE. > Pamietam, ze po pierwszym spektaklu skrzydla mi opadly do ziemi :-) > Czegos takiego jak Wuppertaler Tanztheater nie widzialam w swoim zalatanym zyci > u ... > W NELKEN jest scena, ktora potem wielu staralo sie powielac - aktor w jezyku g > luchoniemych tlumaczy "The Man > I Love" Gershwina ... Ciarki az do zadla :::) > bzzz tak Ci zazdroszczę,że aż bzzz ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 15.08.01, 09:55 Rozminelismy sie poprzedniej nocy zeby kontynuowac ten przyjemny temat Piny Bausch i jej teatru. Moze przy innej okazji wrocimy do tego ... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 15.08.01, 15:04 pszczolowski napisał(a): > Rozminelismy sie poprzedniej nocy zeby kontynuowac ten przyjemny temat Piny Bau > sch i jej teatru. > Moze przy innej okazji wrocimy do tego ... > bzzz mam nadzieje,że wrócimy do rozmowy... nadal nie wiem czyś Ty kobieta, czy mężczyzna :) jakby rzekła moja babcia: jesteś snowydą ( to po ukraińsku: ni chłop ni baba) chyba muszę się przyzwyczaić,że wirtualne pszczółki są zagadkowe :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 15.08.01, 15:59 Gość portalu: marsha napisał(a): > pszczolowski napisał(a): > > > nadal nie wiem czyś Ty kobieta, czy mężczyzna :) plec nie jest wazna, wazne jest uczucie ::::))))) > jakby rzekła moja babcia: > jesteś snowydą ( to po ukraińsku: ni chłop ni baba) chyba muszę się > przyzwyczaić,że wirtualne pszczółki są zagadkowe :) ale to si nie przeszkadza zyc ? bzzz > pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 15.08.01, 23:28 pszczolowski napisał(a): > Gość portalu: marsha napisał(a): > > > pszczolowski napisał(a): > > > > > > nadal nie wiem czyś Ty kobieta, czy mężczyzna :) > płeć nie jest wazna, wazne jest uczucie ::::))))) nie jest ...? hmmm... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 15.08.01, 23:39 Gość portalu: marsha napisał(a): > pszczolowski napisał(a): > > > Gość portalu: marsha napisał(a): > > > > > pszczolowski napisał(a): > > > > > > > > > nadal nie wiem czyś Ty kobieta, czy mężczyzna :) > > płeć nie jest wazna, wazne jest uczucie ::::))))) > > nie jest ...? hmmm... :) > > nie masz co tak odchrzakiwac W zenie to naprawde nie ma znaczenia (:) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 14.08.01, 01:23 senilny to starenki , rudzik to taki ptak (z rodziny drozdowatych) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 14.08.01, 23:29 Chce z toba zatanczyc tak cicho jak we snie Wiec prowadz do walca mój panie i slugo Uscisnij mnie mocno i nawet bolesnie Abym ten taniec pamietala dlugo Prosilam cie o to w zla zycia godzine Wiec prowadz ostroznie i nie budz mnie ze snu Bo ja w swoich ramionach i tak sie wywine I pójde w snu mojego samotnosc bezkresna Taniec, Salomea Kapuscinska dobranoc, bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 23:40 Dobry Wieczór :-)) we Wrocławiu :-)) witam ulubionych bezsennych :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 00:36 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > Dobry Wieczór :-)) > we Wrocławiu :-)) > witam ulubionych bezsennych :-)) Również i ja witam wszystkich, a zwłaszcza Tirsę i Pszczółkowskiego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 00:50 Gość portalu: Roberto napisał: Również i ja witam wszystkich, a zwłaszcza Tirsę i Pszczółkowskiego !!! oujacie... mniam.... miłomi niezmiernie :-)))))) to lubię :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 01:03 Czy jest ktoś jeszcze na naszym Forum, kto w tej chwili jweszcze nie śpi ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 15.08.01, 01:07 ...R. Wojaczek która zmęczona śpi a ciało jej jest noc dzień uśpiony w jej ciele co to jest że się nie odróżniam od jej ciała świt stop szlachetny księżyca i słońca dojrzewa w nocy w jej śnie gorącym co to jest że z jej snu nie mogę wyjąć mojego snu mój sen w jej zaciśniętych dłoniach zarazem jej oddech a także iskra co spina śpiące ciało z ptakiem która zmęczona śpi mój sen zakwita w jej śnie ofiarowana niegdyś młoda róża ...dobrej nocy życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 01:10 Marsha - nie zasypiaj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 15.08.01, 01:17 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Marsha - nie zasypiaj !!! ...prędko to nie nastąpi-znowu walczę z wrednymi komarzycami... tyle krwi już mi wyssały,że każdego poranka budzę się coraz bledsza i bledsza... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 01:21 Gość portalu: marsha napisał(a): > Gość portalu: Roberto napisał(a): > > > Marsha - nie zasypiaj !!! > > ...prędko to nie nastąpi-znowu walczę z wrednymi komarzycami... > tyle krwi już mi wyssały,że każdego poranka budzę się coraz bledsza i > bledsza... :) Mieszkam niedaleko Odry, mam cały czas otwarte okno, a komarzyce nie chcą mnie gryżć (mam odstraszacz Raid-a wsadzany do kontaktu z wymiennymi płytkami - i działa mimo otwartego cały czas okna i to działa rewelacyjnie skutecznie... Spróbuj sama... Pozdrawki i jeszcze nie zasypiaj - czuwamy na Forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 01:23 Coś mi się zdaje, ze oprócz nas czuwa na naszym forum także Efka... Czy się zgadza ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 01:25 no i nadal ja oczywiście :-)))... popatrz Roberto, do której wczoraj nabijaliśmy posty z jarq ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 01:29 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > no i nadal ja oczywiście :-)))... popatrz Roberto, do której wczoraj > nabijaliśmy posty z jarq ;-))) Oj zapomnialem o Tobie Tirso - sorry wielkie, przecież jesteś jedną z "BEZSENNYCH" A zapis Waszej nocnej pogawędki (wczorajszej) widziałem i podziwiam... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 15.08.01, 01:32 ja powolutku padam... jeszcze jedno: głównie do pań: nie ufajcie wszelkim koloryzującym cudeńkom do włosów!!! miała wyjść krwista czerwień, a od dziś mam na głowie fioletowo-bordowe coś ( a niby najlepsza firma) buuu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 01:34 Gość portalu: marsha napisał(a): > ja powolutku padam... > jeszcze jedno: głównie do pań: nie ufajcie wszelkim koloryzującym cudeńkom do > włosów!!! miała wyjść krwista czerwień, a od dziś mam na głowie fioletowo-bordo > we > coś ( a niby najlepsza firma) buuu... > No to masz mały problem z kolorkiem włosów... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 15.08.01, 14:00 Gość portalu: marsha napisał(a): > ja powolutku padam... lata robia swoje :~) > jeszcze jedno: głównie do pań: nie ufajcie wszelkim koloryzującym cudeńkom do > włosów!!! miała wyjść krwista czerwień, a od dziś mam na głowie fioletowo-bordo > we > coś ( a niby najlepsza firma) buuu... > robilas sie na bostwo na ten festiwal czy chcesz sie odroznic w tlumie ? Kiedys podobna przygoda przydarzyla sie znajomemu - ale wtedy farba byla produkcji ZSRR i zanim fryzjerka po jej nalozeniu doczytala sie, ze trzeba zmyc po 5 minutach bylo za pozno ... Woland wyszedl jak ... ach nie da sie tego opisac ! bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 15.08.01, 15:10 > robilas sie na bostwo na ten festiwal czy chcesz sie odroznic w tlumie ? ...aby się wyróżniać w tłumie, w Austrii na festiwalu... nie jest źle. nie pierwszy raz zmieniam kolor włosów,ale tym razem uwierzyłam,że uzyskam pożądany kolor. jest nawet nieźle, ale problem w tym,że użyłam farby, zatem na dłużej muszę się przyzwyczaić do bordowo-fioletowo-czarnej naleciałości na włosach mych. to kara za próżność. cóż. nic z tym teraz nie zrobię. muszę to coś polubić :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 15.08.01, 16:14 > na włosach mych. to kara za próżność. cóż. nic z tym teraz nie zrobię. muszę to > > coś polubić :) he ! he ! Nie traktuj tego jednak jak kary - jak mawial François de La Rochefoucauld : zacnosc nie zaszlaby za daleko gdyby nie towarzyszyla jej proznosc ... Wszystko przed toba :)))) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 15.08.01, 16:40 Gość portalu: marsha napisał(a): > > > robilas sie na bostwo na ten festiwal czy chcesz sie odroznic w tlumie ? > > ...aby się wyróżniać w tłumie, w Austrii na festiwalu... > zrobisz furore w Salzburgu :::---))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janus Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.candw.ai 15.08.01, 01:33 Dobry wieczor we wroclawiu. Ja btez nie spie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 01:35 Gość portalu: janus napisał(a): > Dobry wieczor we wroclawiu. Ja btez nie spie. Witamy, witamy szanownego kolegę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 01:41 Hej śpicie, czy jest jescze ktoś na Forum ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janus Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.candw.ai 15.08.01, 02:01 Przelecialem sie po watkach. Przeczytalem Twoja odpowiedz. Przyswajam. Jestem OK. Poza drobna goryczka, ktora mam jeszcze w kacikach ust. Nie powiedziales nawet jednym zdaniem, co Ty osobiscie myslisz o zapotrzebowaniu na tego rodzaju inwestycje w naszym/waszym miescie. Terenow nadajacych sie do takiego projektu pewnie jeszcze mozna znalezc> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 02:13 Tirsa nie śpi... no przecież wcześnie jest ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 02:50 Betty też jeszcze nie śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.txucom.net 15.08.01, 02:56 Ja tez jestem na forum.Wlasnie do moich drzwi zpukal glodujacy artysta i chce sprzedac obraz ale w sobote na aukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x2x Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: 206.48.59.* 15.08.01, 04:05 Kto yu mowi o spaniu!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawi O KTOREJ ZWYKLISCIE SIE BUDZIC ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 16:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: O KTOREJ ZWYKLISCIE SIE BUDZIC ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 16:55 Dobre pytanie! Nie wiem czy powinienem się tym chwalić, ale co mi tam:))) Zazdroście mi, którzy jesteście o 6.00 na nogach! Jezeli nic mi nie zakłóci snu to coś pomiędzy 12.00, a 13.30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x2x Re: O KTOREJ ZWYKLISCIE SIE BUDZIC ? IP: *.candw.ai 15.08.01, 18:34 Gość portalu: jarq napisał(a): > Dobre pytanie! Nie wiem czy powinienem się tym chwalić, ale co mi tam:))) > Zazdroście mi, którzy jesteście o 6.00 na nogach! Jezeli nic mi nie zakłóci snu > > to coś pomiędzy 12.00, a 13.30 Uwazaj, zebys nie przespal..... EXPO 2010! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: O KTOREJ ZWYKLISCIE SIE BUDZIC ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 18:29 Gość portalu: wroclawi napisał(a): W ciągu tygodnia około 7:00 rano, w wekendy 2-nieraz 3 godziny póżniej... Pzdr ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: O KTOREJ ZWYKLISCIE SIE BUDZIC ? IP: *.kask.net.pl 15.08.01, 22:50 wstaję, gdy kanarek się budzi. niegdyś pierwszy zryw było 4 rano, teraz ptaszyna jest zamykana w kuchni, więc do 10-11 mogę pospać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 18:23 Ponieważ tej nocy mam audiencje u Królowej Lata pozwolę sobie już teraz przesłać dedykacje dla wszystkich bezsennych: " I wanna wake up in the city witch never goes sleep..." - może nie koniecznie napisane z myślą o Wrocławiu, ale pasuje, jak ulał! Pozrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 15.08.01, 22:57 pszczolowski- dlaczego w spisie bywalców tego wątku jedynie przy Twoim nicku nie wyświetla się "gość portalu" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 23:03 no tak pszczółek... (a może pszczółka, bo mi Marsha klina zabiła)... tajemniczy gość jest :-))) Dobry Wieczór :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 15.08.01, 23:19 Dobry wieczor Tirsa, ... 1. sprawe Anny sledze nie tylko z lotu 2. nie zawracaj sobie ta tajemnica glowy, najwazniejsze ze moj bzyk ci nie przeszkadza :-))) Prawda wyjdzie na jaw po 48 odcinku wykladow na sasiednim watku, tylko troche cierpliwosci ... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 23:49 dziękuję... za wpis 1... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 15.08.01, 23:13 Marsha, istnieje jeszcze pare sposobow, zeby nie byc gosciem zadnego portalu i swobodnie z kwiatka na kwiatek ... :-) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.kask.net.pl 15.08.01, 23:24 pszczolowski napisał(a): > Marsha, istnieje jeszcze pare sposobow, zeby nie byc gosciem zadnego portalu > i swobodnie z kwiatka na kwiatek ... :-) > bzzz aha... i wszystko jasne... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 15.08.01, 23:45 no to dobrze :-) bzzz PS. Myslalem ze wiesz, ze jak bierzesz nick-a w jakimkolwiek portalu, to gdy uczestniczysz w Forum na tymze portalu, nie jestes juz jego gosciem... bzzz serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 23:54 a ja tam mogę być gość :-)... może po 10000 wpisów dostanę złotą kartę i nicka z dużej litery... bo jak się loguję, to mam z małej... a tak nie lubię :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 00:42 Dobry wieczór we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.01, 01:03 jak miło, że jeszcze ktoś nie śpi :-))) a gdzie nasza chora owieczka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.txucom.net 16.08.01, 02:26 Pszolkowski:czy czytales "The Moral Animal" Why we are the way we are: The new science of evulutionary psychology,by Robert Wright,1994,czy istnieje polskie tlumaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 16.08.01, 07:18 Nie, nie znam tego (w zadnym jezyku zreszta). Polecasz ? bzzz (poranne) PS. Nie mam nic przeciwko zdrabnianiu mojego nick''a ale tylko dla przypomnienia jestem Pszczolowski herbu Miod. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feran Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.txucom.net 16.08.01, 07:47 Przepraszam za blad.Malo pisze to i brak praktyki.Ta ksiazka to omowienie jak ewolucja uksztaltowala nasze zachowanie.Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.01, 23:09 no co tam bezsenni... śpicie??? ;-))) a ja byłam na Ad Spectatores... he!... kto nie był, niech płacze rzewnymi łzami :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 16.08.01, 23:21 Dobry wieczor Tirsa. Ciesze sie, ze wrocilas cala z tego wydarzenia - zapowiadalo sie, ze tej nocy nie skonczycie tak predko. Opowiadaj (tylko nie zdradzaj, ze morderca jest szofer !). bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.01, 23:43 nie opowiem nic... kto nie był, niech żałuje :-))) ja byłam zachwycona całością... a muzyka i efekty dźwiękowe to dla mnie bajka... z forumowiczów znaleźliśmy się tylko z Jaroszem... reszty nie było, albo moim zwyczajem ukryła się za kolumienką ;-))) jarq dał Jaroszowi flaszkę po spektaklu... w ramach obiecywanej niespodziewanki... Jarosz ustali datę i godzinę rozpicia jej ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 16.08.01, 23:55 Dobra, skoro bylas na bajce nalezy ci sie nagroda ! bzzz MADE IN HEAVEN (QUEEN, Freddie Mercury) I''m taking my ride with destiny Willing to play my part Living with painful memories Loving with all my heart Made in heaven, made in heaven It was all meant to be, yeah Made in heaven, made in heaven That''s what they say Can''t you see That''s what everybody says to me Can''t you see Oh I know, I know, I know that it''s true Yes it was really meant to be Deep in my heart I''m having to learn to pay my price They''re turning me upside down Waiting for possibilities Don''t see to many around Made in heaven, made in heaven It''s for all to see Made in heaven, made in heaven That''s what everybody says Everybody says to me It was really meant to be Oh can''t you see Yeah, everybody, everybody says Yes it was meant to be Yeah, yeah When stormy weather comes around It was made in heaven When sunny skies break through behind the clouds I wish it could last forever, yeah Wish it could last forever, forever I''m playing my role in history Looking to find my goal Taking in all this misery But giving it all my soul Made in heaven, made in heaven It was all meant to be Made in heaven, made in heaven That''s what everybody says Wait and see, it was really meant to be So plain to see Yeah, everybody, everybody, everybody tells me so Yes it was plain to see, yes it was meant to be Written in the stars... Written in the stars... STWORZONE W NIEBIE Zabieram sie na przejazdzke z przeznaczeniem, z checia zagram swoja role Przezywam bolesne wspomnienia i kocham calym sercem Stworzone w niebie, stworzone w niebie To wszystko mialo byc Stworzone w niebie, stworzone w niebie Zrozum, ze tak wlasnie mówia Wszyscy mi to mówia, nie rozumiesz? Wiem, wiem, wiem, ze to prawda Tak, to wszystko mialo byc gleboko w moim sercu Ucze sie placic swoja cene, przekrecaja mnie do góry nogami Czekam na okazje, choc nie trafia sie ich wiele Stworzone w niebie, tak, stworzone w niebie Dla kazdego Stworzone w niebie, stworzone w niebie Wszyscy, wszyscy mi to mówia Tak po prostu mialo byc, czy tego nie rozumiesz? Kazdy mówi, ze tak mialo byc Kiedy przychodzi burzowa pogoda, zostala stworzona w niebie Gdy sloneczne niebo przedziera sie przez chmury Chcialbym, zeby tak bylo zawsze, zeby bylo zawsze, zawsze Szukam celu w zyciu odgrywajac swoja role w teatrze historii Godze sie z nieszczesciem oddajac mu cala swa dusze Stworzone w niebie, stworzone w niebie Tak po prostu mialo byc Stworzone w niebie, stworzone w niebie Wszyscy mówia: poczekaj, a zobaczysz Tak naprawde mialo byc - to proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 00:21 :-))))) a wszystko i tak zapisane w gwiazdach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 17.08.01, 00:24 ja zostalam na etapie Ksiegi :::))) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 00:38 pszczolowski napisał(a): > ja zostalam na etapie Ksiegi :::))) > bzzz zostałam... więc jednak pszczółka a nie pszczółek... ech... a już się miałam zakochać ;-))) Księgi Dżungli?... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 17.08.01, 00:47 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > pszczolowski napisał(a): > > > ja zostalam na etapie Ksiegi :::))) > > bzzz > > zostałam... więc jednak pszczółka a nie pszczółek... ech... a już się miałam > zakochać ;-))) > wiec czyzby Simone de Bouvoir sie nie mylila ? tylko steorotypowa milosc ci w glowie :-))) > Księgi Dżungli?... :-) oczywiscie, znasz przeciez moje przywiazanie do Kiplinga ! bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 01:06 uwielbiam stereotypy... zwłaszcza niektóre ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 01:38 Witam bezsennych! Coś mi mówi, że dziś zakończy się odcinek VII- my -:)) Dzięki Tirsa za ciepłe słowa, obawiałem się, że będzie zupelnie na odwrót! Co do flaszki, to zalecam porządne schłodzenie jej - odwdzięczy się, zapewniam! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 17.08.01, 01:43 W ten sposob dowiedzielismy sie o jeszcze jednej taryfie lapowkarskiej we Wroclawiu :::))) Szkoda, ze Zelwerowicz tego nie dozyl ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 01:46 jarq :-))... ustal z Jaroszem termin, bo bez Ciebie ta flaszka się nie liczy :- )) a oglądać Was uwielbiam :-))... może by trza fanklub założyć? ;-))... bo z frekwencją rzeczywiście kiepsko :-(( i brawa dla autora muzyki :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 01:37 i wszyscy śpią... a buuuu... nawet wędzonka ulubniona się nie zameldowała ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 17.08.01, 01:40 " ... i w tym interesujacym dla wszystkich miejscu konczymy kolejny odcinek powiesci netowej pt. ''Niepewnosc w Bezsennosci lub Bezsennosc w Niepewnosci ''. O tym jakie to niektore stereotypy uwielbia Tirsa ; czy Pszczolowski ma zadlo; czy Marsha spiewa tytulowa partie Krolowej Nocy w "Zaczarowanym Flecie" na festiwalu w Salzburgu, czy Wedzonka to zdrajca, czy podwojny agent i wiele wiele innych mrozacych w zylach sytuacji juz w nastepnym odcinku BEZSENNOSC VII " :::))) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 01:51 tylko, że... bezsenności zakłada marsha... a jej nietu doma ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 17.08.01, 01:56 8-ke zalozysz ty Tirsa, w koncu jako z-ca prezesa do spraw kulturalnych masz wladze ! Made in heaven ! Made in heaven ! bzzz nocne i serdeczne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 02:00 ech... to nie ja... wędzonka się obudzi... zrobi ranking... i wtedy rozdamy stołki ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 17.08.01, 02:04 Zanim Wedzonka cos zrobi dla BEZSENNOSCI "zostana po nas tylko slady na piasku i kregi na wodzie" . Bierz wladze poki ciepla ! bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 02:08 pszczolowski napisał(a): > Bierz wladze poki ciepla ! ..no, no nie powiem! Zazwyczaj jest lirycznie, a dziś mamy małą rewolucje -:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 17.08.01, 02:13 Jarq, jak sie domyslasz chodzi o to aby nie rozminac sie z Historia. Tirsa zaczynala od bawienia sie w chowanego za kolumnami , a teraz musi pokazac ze tez potrafi otworzyc nowa BEZSENNOSC ! Kota, tfu, tfu, Marshy nie ma, myszy harcuja !!! bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 02:04 przepraszam, ze sie wpycham w tak waznym momencie, ale ja jeszcze tylko w kwestii formalnej: 1. Kiedy flaszka? Kiedykolwiek, jestem do usług, niech tylkoJarosz, rzuci hasłem! 2. Fan club? Moja odpowiedź: -:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 3. "Brawo dla autora muzyki" - dziękuję w jego imieniu! Ucieszy się, kiedy mu to powiem -:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 02:26 heh... jutro przyjdę znowu do Was jarq... moze tym razem nie ukryję się za kolumienką ale uścisnę prawicę ;-))) pszczółek... (jednak ta wersja mi bardziej pasuje ;-)...) opcja krycia się za kolumienką jest mi bliska ideowo, natomiast koncepcja rewolucji jak najbardziej daleka :-)) choć... sny me bezkresne są bez imienia... jam dziś potężna wola kochania... i bezczelności... i oburzenia... nie moje to... a szkoda.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 17.08.01, 02:32 Eh Tirsa, Tirsa , ... miod ci z warg plynie :-) wiec go spijam, nie czekajac na rewolucje ... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 17.08.01, 02:33 > > choć... sny me bezkresne są bez imienia... jam dziś potężna wola kochania... i > bezczelności... i oburzenia... > > nie moje to... a szkoda.... :-) a czyje ? bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 02:38 pszczolowski napisała: choć... sny me bezkresne są bez imienia... jam dziś potężna wola kochania... i bezczelności... i oburzenia... nie moje to... a szkoda.... :-) a czyje ? przyznam się, że nie wiem... to było w "Słonecznikach" Snopkiewiczowej bodajże (kultowej książce mego dzieciństwa :-)...)... ale tam chyba też użyte jako cytat... więc autora... nie znam... a szkoda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VII... 17.08.01, 02:49 Tirsa nie doczekam sie wiec twojego wejscia na barykady ... niech ci sie przysni ...:-) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś