Dodaj do ulubionych

Uwaga na CCC!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 00:00
Chciałam napisać parę słów o sieci sklepów CCC. Przede wszystkim ostrzec
przed kupowaniem butów firmy Lasocki. Jestem nieszczęśliwą posiadaczką
takowych. Nie pochodziłam w nich zbyt długo gdyż notorycznie się rozklejają.
I jak się okazuje jako konsument nie mam szans na uczciwość ze strony firmy.
Po pierwszej reklamacji buty posklejano, przy drugiej także ale mają jeszcze
inna wadę- zapadła się kratka konstrukcyjna w podeszwie- co stwierdził
rzeczoznawca. Buty nie nadają się do chodzenia. Musiałam udać się do
Państwowej Inspekcji Handlowej. Po trzech tygodniach oczekiwania dostałam
negatywną odpowiedź ze strony sklepu na moje żądanie zwrotu gotówki.
Kierownik stwierdził, że naprawa została przeprowadzona prawidłowo i posiadam
buty spełniające „pełne wymogi jakościowe i użytkowe.” Oraz jak to
ujął „opinia rzeczoznawcy opłaconego przez klientkę nie jest dla mnie w żaden
sposób miarodajna.” Dodam że był to rzeczoznawca niezależny wskazany przez
PIH. Ostatnią możliwością było udanie się do Urzędu Ochrony Konkurencji i
Konsumentów w celu założenia sprawy sądowej. Tam dowiedziałam się że nie mam
szans gdyż popełniałam same błędy. Przede wszystkim nie mogę żądać zwrotu
gotówki bo sam ten fakt mnie dyskredytuje. Nikt w PIH-u was o tym nie
poinformuje że możecie zażądać jedynie wymiany. I nie powinnam była odbierać
butów z drugiej reklamacji gdyż tym samym zgodziłam się na formę rozwiązania
jaką mi zaproponowano. Jedyne co mogę zrobić to złożyć kolejną reklamację w
sklepie i tak w kółko.... Nie mam butów i nie mam pieniędzy. Po raz kolejny
udowodniono że konsument nie ma żadnych praw. Kupując produkt trzeba być
krawcem czy szewcem, w zależności co kupujemy żeby ocenić czy warto, i
prawnikiem żeby wiedzieć jakie żądania formułować w razie kłopotów, żeby nie
być z góry na straconej pozycji. Oczywiście dostałam na pocieszenie plik
ulotek jak postępować w przyszłości. Nie zmienia to faktu że czuję się
oszukana i nie mam żadnych szans na wyegzekwowanie swoich żądań, uznanych za
sklep za bezzasadne. Mogłabym buty jedynie w nieskończoność sklejać. I na
koniec dodam że nie jestem jedyną osobą której buty się dosłownie rozpadają
na nogach. A firma prowadzi politykę- zero pozytywnego rozpatrywania
reklamacji. Mój znajomy który kupił tam sandały ubrał je kilka razy w ciągu
lata gdyż wciąż pękała podeszwa, po trzeciej reklamacji dowiedział się że
buty posezonowe się wyrzuca a nie reklamuje. Zastanówcie się przed zakupem
czy warto wybrać właśnie CCC!!!! Może chcecie tak jak ja stracić pieniądze,
czas i mnóstwo nerwów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Iustitia Re: Uwaga na CCC!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.04, 19:51
      Dziękuję za ostrzeżenie, ostatnio oglądałam buciki w CCC i szczerze mówiąc
      spośród ogromnej ilości modeli obuwia może jeden zwrócił moją uwagę ,,, teraz
      po Twoim ostrzezeniu będę omijać ten "sklepik" szerokim łukiem ... Dziękuję!
      • Gość: Jamroży Re: Uwaga na CCC!!! IP: *.nd.e / *.e-wro.net 16.11.04, 16:54
        bardzo dojrzałe podejście, ze tak powiem
        proponuje omijac tez autobusy bo mi kiedys jeden uciekł sprzed nosa
        • Gość: Iustitia Re: Uwaga na CCC!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.04, 23:41
          Mądry Jamroży ,, wiesz skoro pracownicy punktów CCC w tak mało rozsądny sposób
          obsługują klientów to niestety należy omijać kogoś takiego ,,, nastały czasy
          gdzie o klienta powinno się dbać a nie lekkomyślnie sie go pozbywać!! Więc nie
          widzę powodu dla którego miałabym cokolwiek kupować w sklepie gdzie nie szanuje
          się klientów ,, no chyba że komuś takie traktowanie odpowiada , życzę
          pomyślnych zakupów, oczywiście w CCC !
        • Gość: magda Re: Uwaga na CCC!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:48
          Drogi Jamroży porównanie z autobusem jest dla mnie dość zaskakujące. Poczekam
          na następny, a na nowe buty mnie nie stać. Ciekawe czy miałbyś tak dojrzałe
          podejście na moim miejscu. Ale jeśli więcej osób ma podejście jak twoje
          przestaję się dziwić, że tak wielu nieuczciwych producentów śmieje nam się w
          nos.
          • Gość: Kaśka 27 Re: Uwaga na CCC!!! --- Popieram IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.11.04, 19:39
            Latem ubiegłego roku kupiłam w CCC sandałki na koturnie ,które już po pierwszej
            godzinie uzytkowania rozkleiły sie.Następnego dnia buty oddałam do reklamacji,
            czekałam 2 tygodnie , buty sklejono i stwierdzono ,ze nadaja sie do dalszego
            użytkowania.Po kolejnych dwóch dniach nieszczęsne buciki trafiły poraz drugi do
            reklamacji , tym razem z żądaniem zwrotu gotówki.Poczekałam 2 tygodnie i buciki
            jak bumerang wróciły na moje nogi , by po kolejnych kilku godzinach
            użytkowania trafić do trzeciej już reklamacji.I w ten sposób lato skończyło
            się ,które zresztą i tak musiałam przechodzić w starych , zakrytych
            buciorach , bo na kolejne mnie już nie było stać.Grubo ponad 100 zł zapłaciłam
            przecież za sandałki , które powinny stać tylko i wyłącznie na wystawie.Tego
            lata dwukrotnie sandałki trafiały do reklamacji, w końcu kupiłam ośmiorniczkę i
            jakoś udało im się przetrwać.Natomiast CCC omijam z daleka.Innym też to
            polecam.Kaska.
    • Gość: kn Re: IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.01.05, 23:23
      Kupiłam w CCC dwie pary butów dla siebie i jedną dla dziecka. Wszystkie trzy
      noszą się swietnie, czego wszystkich forumowiczom życzę.
    • Gość: AgA Re: Uwaga na CCC!!! IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 17.03.05, 12:47
      Cztery pary butów nabyłam w CCC dla siebie, dwie pary dla dziecka.
      Mam do dziś całe i zdrowe :)
      Czego innym również życzę.
      • mausi12 Re: Uwaga na CCC!!! 17.03.05, 14:26
        Kupilam w listopadzie na wysokim obcasie jasne buty ze skory.Super
        wygladaja,super sie je nosi i nic sie nie rozkleja.Zaplacilam za nie 200 zl.,bo
        w Niemczech nigdy za taka cene nie kupie skorzanych butow(to 50 euro).Moze
        mialyscie pecha do kupowanych butow,ale ja jestem zadowolona.
    • rw.wro Re: Uwaga na CCC!!! 18.03.05, 23:43
      przecież cena czyni cuda, więc co się dziwić, że mała cena, małe cuda?!
    • Gość: zadowolona NIE zgadzam sie IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 22:55
      mam bzika na punkcie kupowania butow-tych lepszych i tych gorszych(CCC)
      i musze stanac w obronie CCC gdyz wiele razy to one byly bardziej wytrzymale
      mam ich ok.7par..kozaczki,szpilki,klapeczki..po wielu imprezach,spacerach i
      dlugich marszach wszystkie trzymaja sie wysmienicie!!!
      a jedne kozaczki ziemowe 3sezon juz nosilam i co..i nic..tylko fleczki zmieniam-
      ale to normalna kolej rzeczy..

jeszcze nie zawiodlam sie na ccc
      czasem gdy mam ochote miec wiecej za mniej wole pojsc do ccc i kupic np 3 pary
      butow za 150 zl:)niz jedna za 250 co niczym sie nie rozni

serdecznie pozdrawiam
      i zycze powodzenia-gdyz problem autorki moze byc zwykla zlosliwoscia rzeczy
      martwych(i ludzi:))

• Gość: Gosc CCC DO BANI IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.05.05, 23:40
        Moj chlopak kupil tam buty (w pewnym hipermarkecie, nie podam nazwy). Sklepy
        poza Swidnicka (pedet) i AUCHAN to nieuczciwi, bezwzgkledni ludzie rzadni kasy
        wyzyskiwacze. Ostatnio chcialam zareklamowac buty (rozwaliluy sie po 1 wlozeniu
        na noge), zgubilam paragon, coz, zdarza sie najlepszym, ale mialam dowod
        zaplaty karta, rachunek, czyli cos, na czym widniala data i cena. Nie bylo owy
        o reklamacji. Napisalam do siedziby firmy uczciwej i prawdziwej CCC w
        Polkowicach. Oni, jak sie okazalo, nie robia problemow swoim klientom. Pani
        napisala mi w mailu ze ich sklepy firmowe to Auchan i ten w Pedecie, reszta to
        zwykli prywaciarze, ktozy maja klietow w... duzym poszanowaniu! Strzezcie sie,
        bo nie raz ich buty wywalilam na smieci po miesiacu:( Teraz sie nauczylam-
        NIGDY WIECEJ CCC!!!
    • Gość: aga Re: Uwaga na CCC!!! IP: *.ebns.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.05, 00:48
      Chciałbym tylko wyjaśnić ,że we Wrocku sa tylko 2 sklepy firmowe CCC , reszta
      działa na zasadzie franczyzny.Firmówki naprawdę bardzo dobrze przykładają się
      do rozpatrywania reklamacji i nigdy jeszcze sie nie zawiodłam. Radzę ci zwrócić
      sie do nich o pomoc, a nie do PIH. Firmówki są na ul. Swidnickiej SOLPOL oraz
      AUCHAN na Bielanach , napewno pomogą.
      Pozdrawiam
      • Gość: wkurzona Re: Uwaga na CCC!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.05, 23:05
        Buty z ccc to największy szajs w Polsce. Omijać z daleka!
        • Gość: patti Re: Uwaga na CCC!!! IP: *.toya.net.pl 09.06.06, 20:03
          Kupiłam sobie zamszowe buty w ccc. Po niecałym miesięcu w jednym bucie przy
          szwie rozprół się zamsz. oddałam do reklamacji. Opinia rzeczoznawcy brzmi:

Buty nieodpowiednio dobrane do tegości stopy.
          Napisałam odwołanie.Po 2 tygodniach dostałam odpowiedź podtrzymuję swoje
          stanowisko. Napisałam 3 odwołanie i zarządałam zwrotu gotówki.
          Bo za pierwszym razem grzecznie rządałam naprawy butów.
          Pierwsza reklamacja która złóżyłam 5 maja miała numer 10. A jak składałam 3
          reklamację 29 maja to numer był 320. Czyli wychodzi na to ze w ciagu miesiąca
          w jednym sklepie złożone ponad 300 reklamacji. Czy to jest normalne. Moim
          zdaniem nie. Firma powinna dbac o klienta. Moj narzeczony kupił buty w
          deichmanie po dwóch miesiacach odkleiło mu sie pół podeszwy. Oddał do
          reklamacji i dostał zwrot gotowki. A przecież mogli te poł podeszwy zakleic
          ale oddali kase.
          A wracająć do super firmy która jest ccc. Dopiero jak nie uznano mojej
          reklamacji i rzeczoznawca wystawił taką kretyńską opinie. To zaczełam w
          internecie szukać co ludzie piszą na temat ccc. I jak czytam te posty to
          normalnie jestem zszokowana, że ta firma jeszcze istnieje i ma tak wielu
          klientów. Jedna Pani której odpadł obcas dostał opinię rezcoznawcy, ze jej waga
          jest zaduża. Ciekawe jak rzeczoznawca który nie widzi danej osoby może pisac
          takie bzdury stopa zatęga do butów, waga zbyt duża. A przepraszam bardzo czy na
          butach jest napisano buty dla osob do 60 czy do 80 kg?
          A na pomoc rzecznika praw konsumenta ani PIH tez nie ma co liczyć.
          A więc moja rada nie kupujcie butów w CCC. No chyba że was stac na wydawanie
          każdego miesiąca po 100zl za buty.

• Gość: Tomek Uwaga na CCC!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:43
            Kupiłem budy skórkowe i po jednym włożeniu na stopy ,odleiła się podeszwa.Nie
            reklamowałem ,skleiłem sam ,aby tylko dojechać do domu,bo byłem w
            podróży.Wizualnie obuwie jest świetnie,stoją teraz w szafie i mam nauczkę,tyle
            tylko ,że nie ja jeden.Dziękuję ,za krytykę tej firmy,bo byłem przekonany ,że
            tylko miałem pecha.
            • Gość: yoka Re: Uwaga na CCC!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 19:14
              Ja wielokrotnie kupowałam i nie miałam problemów za wyjątkiem jednej pary, która też się rozkleiła. Ale reklamację przyjęto i po 2 tygodniach dostałam zwrot pieniędzy, gdyż nie było tego modelu w moim rozmiarze. Rzecz miała miejsce na Świdnickiej.
    • Gość: znawca Re: Uwaga na CCC!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.06, 21:27
      Poznałem ten sklep od tzw. podszewki i nie wiem jak jest w głównych sieciach na
      Świdnickiej czy na Bielanach ale w pozostałych reklamacja zawsze bedzie
      rozpatrzona na niekorzyść klięta.Chodzi o kase:))))
      • Gość: maciek Re: Uwaga na CCC!!! IP: *.magma-net.pl 27.06.06, 00:11
        coz, wlasnie czekam na rozpatrzenie reklamacji - w bucie zapadla sie podeszwa po
        2 miesiacach uzytkowania. na szczescie buty kupilem w solpolu wiec mam nadzieje
        ze bedzie pozytywnie...
        ogolnie to mysle, ze w CCC zdarza sie szajs, ale za taka cene, to kazdy kupuje
        na wlasne ryzyko! poki co firma zwieksza sprzedaz raz po raz i nic nie wskazuje
        na to zeby klienci mieli sie od niej odwrocic.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka