Dodaj do ulubionych

chwila refleksji - nasza sytuacja przed Wielkanocą

27.03.07, 09:39
Za rządów czerwonych twórcę Optimusa-pana Kluskę skuto w kajdany. Dzisiaj pan
Kluska jest u boku naszego Premiera, a przedsiębiorcy mają "pakiet Kluski",
aby mogli się szybciej rozwijać i budować naszą Ojczyznę.
Dzisiaj osoba leżąca na ziemi z przytwierdzoną do głowy zimną lufa strzelby
to Czarzasty i jego rodzina. Jakubowska zmieniła 10 cm szpilki na zwykłe
trampki idąc do mamra. A to dopiero 1,5 roku rządów PiS-u!

Po raz pierwszy od dziesięcioleci, a nawet setek lat polski robotnik, DOBRY
robotnik, zarabia w Polsce nawet 100% tego co na Zachodzie. Dzisiaj polski
murarz coraz częściej mówi głośne NIE dla ofert pracy na obczyźnie. On woli
budować Polskę, naszą ojczyznę, dostając za swoją ciężką pracę godziwe
wynagrodzenie. Kadra menadżerska (5% społeczeństwa) od dawna zarabia godziwe
pieniądze, a teraz po 1,5 roku rządów PiS-u polski robotnik, polska klasa
robotnicza wie, co oznacza w praktyce hasło PiS-u: POLSKA SOLIDARNA. A to
dopiero początek!

Małe , ale głośne grupki awanturników, bankrutów politycznych oraz zwykłych
chuliganów próbują zakłócić ciężką pracę milionów Polaków, którzy w pocie
czoła budują nie tylko swój dobrobyt, ale i dobrobyt swoich dzieci i wnuków.
Kogo te grupki awanturników reprezentują?! Kto nimi kieruje?! Dlaczego
wkładają patyki w szprychy naszego coraz szybciej pędzącego roweru?!

Całe szczęście jest PiS! Całe szczęście jest szef spec-służb Pan Wassermann,
który zaprowadzi porządek! Pomówienia o rzekome podsłuchy, to zwykłe
chuligaństwo bankrutów politycznych. To nie jest Gestapo, a Pan Wassermann to
dobry człowiek, kochający mąż i ojciec. Zresztą my dobrze wiemy, co
mówił "mgr" Kwaśniewski do Oleksego w rozmowie telefonicznej kilka dni temu.
Za zadradę lewicy i ujawnienie prawdziwego obrazu lewicy "mgr" Kwaśniewski
zaproponował Józkowi kupno...sznura!(dosłownie).

ps.
Pan Premier IV RP, Pan Jarosław Kaczyński wczoraj odwiedził nasze miasto! Pan
Premier popiera nasze miasto, nasz Wrocław w organizacji EXPO 2012.
Panie Premierze, w imieniu Wrocławian- DZIĘKUJĘ i życzę dużo zdrowia i
wytrwałości w walce o lepszą, wolną i czystą Polskę. Proszę także pozdrowić
brata-Lecha, Prezydenta IV RP.

Na zawsze wierny partii, walczący do samego końca Marek Ditel(wraz z rodziną).
Obserwuj wątek
    • map4 Re: chwila refleksji - nasza sytuacja przed Wielk 27.03.07, 10:53
      Pogrążmy się zatem na chwilę w przedwielkanocnej refleksji.

.
      .
      .
      .
      .
      .
      .

Pączki na drzewach wreszcie się pojawiły, choć nocami od Alp ciągnie jeszcze
      całkiem zdrowo. Nowy tunel na autostradowej obwodnicy Monachium o długości
      prawie dwóch kilometrów jest majstersztykiem sztuki inżynierskiej, wyraźnie
      również zredukował korki na zachodniej obwodnicy śródmiejskiej. Rozbudowa
      autostrady A9 do ośmiu pasów na odcinku do lotniska przyniosła zdecydowaną
      poprawę. Korki zniknęły, nawet podczas meczów Bayernu na nowym stadionie
      (codename: ponton) korki nie występują, pomimo istnienia parkingów na 10 tysięcy
      miejsc. Niestety, ciągle jeszcze nie są znane dalsze losy linii kolei
      magnetycznej, która ma skrócić podróży z dworca głównego do lotniska z 45 minut
      do 10. To naprawdę nie jest tania inwestycja.
      Bawaria po raz kolejny jako jedyny land przedstawiła i zrealizowała zrównoważony
      budżet. Nową linią kolejową do Norymbergi (160 km) pociąg pokonuje w 53 minuty,
      rozpędzając się do 300 km/h. Podczas podróży najciekawsze jest obserwowanie min
      kierowców jadących biegnącą obok autostradą, którzy poganiając swoje stalowe
      rumaki marek Audi, BMW i Mercedes, wciskając pedały gazu do oporu i tak zostają
      z tyłu.

Burmistrz Monachium na Oktoberfeście otwiera już beczkę piwa dwoma uderzeniami,
      co jest wyrównaniem starego rekordu i wyczynem godnym bawarskiego polityka
      najwyższych lotów. Premier Bawarii Stoiber wybiera się na emeryturę. Tak długo
      nie mógł się zdecydować, czy chce zostać w Bawarii, czy przenieść się do
      Berlina, że partia wybrała za niego i wysłała go do Wolfratshausen, do domu.
      Nowa, prywatna kolej powiększyła aglomerację z okręgu o promieniu 30 km od
      ratusza do około 50 a nawet 70 km od miasta, przyłączając do aglomeracji
      podalpejskie wioski. Teraz naprawdę można już mieszkać w górach pracując w
      mieście. Woda w kranach jest coraz lepsza i - choć i tak już od 25 lat można ją
      pić prosto z kranu - w tym roku oddana zostanie do użytku druga główna
      magistrala wodociągowa, dostarczająca wodę do miasta z idyllicznej podalpejskiej
      doliny rzeki Mangfall. Przedłużenie linii metra U6 do centrum uniwersyteckiego
      na Garchingu (dobre 15 kilometrów od centrum) wywołało nawet w mieście żarty o
      "świecących wagonikach". Chodzi o to, że w uniwersytecie na Garchingu znajduje
      się reaktor atomowy, w którym m.in. leczy się raka, punktowo napromieniowując
      zaatakowaną tkankę.
      Bezrobocie spada, płace rosną, coraz więcej kabrioletów jeździ po mieście a już
      niedługo stare samochody niespełniające normy czystości spalin Euro-2 dostaną
      zakaz wjazdu do centrum. Mundial w 2006 roku był potężnym sukcesem, zarówno
      promocyjnym jak i medialnym i gospodarczym, porównywalnym z olimpiadą roku 1972.
      Spośród 10 elitarnych uczelni wyższych w Niemczech trzy znajdują się w Bawarii !
      Wspierany przez miasto program sprzedaży gazet na stacjach metra przez
      bezdomnych stworzył nie tylko nowe miejsca pracy, ale wyciągnął wielu z
      bezdomności. Dał tym ludziom wiarę w siebie, wyciągnął ich z biedy, narkotyków
      i alkoholizmu. Dał nowych obywateli miastu.

Całkowicie się z Tobą, Marku, w Twojej ocenie sytaucji zgadzam. Jest świetnie,
      idyllicznie nawet a sprawy publiczne idą w dobrym kierunku.
      I tylko trzy rzeczy mi w tym raju przeszkadzają: tu nie ma ani "PiS", ani LPR,
      ani Samoobrony. W tym sensie pokój z Tobą i pozostań tam, gdzie jesteś.
      Nie przyjeżdżaj tutaj; tutaj nie ma nawet kogo lustrować. Buduj IV RP dalej.

Wesołych Świąt !
      • marek.ditel Re: chwila refleksji - nasza sytuacja przed Wielk 27.03.07, 11:29

tak , tak Monachium... Pucz Hitlera i generała Ludendorffa w 23 roku, die
        Feldherrnhalle , tak...to Monachium.

Dziadziuś mi o nim dużo opowiadał , miał tam dużo kolegów. Szczególnie w III
        Germańskim Korpusie Pancernym SS z Grafenwöhr w Bawarii.
        Ludzie w Bawarii są wierni tradycji od pokoleń.

Tylko , że ja drogi mapie4, buduję Wrocław od podstaw, ja buduję mój Vaterland
        (Das teure Vaterland...Dies liebe Heimatland), bo to moje miasto rodzinne od
        kilku pokoleń, a do Monachium i Bawarii jadę w odwiedziny do żyjących jeszcze
        kolegów mojego dziadziusia.
        • map4 zieeeeeew. 27.03.07, 13:20
          Odpowiedź p. Ditla pozostawiam bez komentarza.
          • pan.marcin Re: zieeeeeew. 27.03.07, 13:27
            hehe :) Marek Ditel robi sobie jaja ;)

Pozdrawiam!
            • map4 Re: zieeeeeew. 27.03.07, 13:49
              pan.marcin napisał:

> hehe :) Marek Ditel robi sobie jaja ;)

Średnio mu to wychodzi.

Kucharską analogią się posługując:
              za dużo ognia, za mało przypraw.
              • marek.ditel refleksja -nasza sytuacja przed Wielkanocą 27.03.07, 14:05
                jakie jaja? Wielkanocne?
                Ja napisałem prawdę o sytuacji w Polsce AD.2007, a ktoś zaczyna pisać o
                Monachium i to jeszcze długo, bardzo długo i nie na temat.
                To kto robi sobie jaja?
                • Gość: fakir Re: refleksja -nasza sytuacja przed Wielkanocą IP: *.as.kn.pl 27.03.07, 15:37
                  dodajmy - swoją (i tu do wyboru: chorą/karykaturalną) wizję prawdy...
                • map4 Re: refleksja -nasza sytuacja przed Wielkanocą 28.03.07, 08:45
                  marek.ditel napisał:

> Ja napisałem prawdę o sytuacji w Polsce AD.2007, a ktoś zaczyna pisać o
                  > Monachium i to jeszcze długo, bardzo długo i nie na temat.

To nieprawda. Tematem wątku jest przedwielkanocna refleksja.
                  Podzieliłeś się z forumowiczami swoją oceną sytuacji, tak samo jak i ja.
                  Jakim zatem prawem masz czelność rozstrzygać czyja ocena sytuacji była na temat
                  a czyja nie ?

Każdy z nas opisał to, co codziennie widzi i odczuwa dookoła siebie.
                  Mam również nadzieję, że czytelnicy porównają obydwa te, jakże od siebie równe
                  światy i odpowiednio ocenią władze zarządzające naszymi małymi heimatami.

> To kto robi sobie jaja?

No właśnie. Zgadnij.
                  • map4 Re: refleksja -nasza sytuacja przed Wielkanocą 28.03.07, 08:47
                    map4 napisał:

> Mam również nadzieję, że czytelnicy porównają obydwa te, jakże od siebie
                    > równe światy

RÓŻNE, RÓŻNE, RÓŻNE kurna światy. Chyba bardziej różne od siebie być już nie mogą.
    • Gość: PiSior skoro chwila refleksji przed Wielkanocą: umyj jaja IP: 82.160.28.* 27.03.07, 14:10
      Mareczku...
    • qwerty684 Panie Marku 27.03.07, 14:53
      Czytam i czytam i nadziwić się nie moge ze pan w to wierzy, choć faktem pozstaje ze klasa robotnicza ale w zasadzie wyłącznie z branży budowalnej zaczeła zarabiać. Ja jestem mgr inż ze sporym juz doświadczeniem pracuję w dużej firmie i zarabiam 1500zł (a pracę mam bardzo odpowiedzialną). To co Pan napisał to bajka. Ja akurat jestem moze mało kreatywny, ale trudno jest o kreatywność jak sie ma rodzinę na utrzymaniu (bo czasem kratywność wiąże sie z ryzykiem) i nie mam wsparcia (nie mam rodziny) i jest sie zdanym tylko na siebie. Piszesz Pan bzdury ot co.........
      • oels Re: Panie Marku 27.03.07, 14:56
        Następny!Czy wy nie widzicie, że to wszystko jaja są?Heh
      • marek.ditel Re: Panie Marku 27.03.07, 15:31
        już odpowiadam. Bo wreszcie jest to odpowiedź merytoryczna , a nie bazgroły o
        Monachium i jajkach.

Tak wiemy, nasz bój o podnoszenie płac zaczeliśmy od robotników budowlanych, bo
        chcemy , aby osoby , które przez wiele lat były ciemiężone poczuły się wreszcie
        docenione. Zaczeliśmy od najniższych stanowisk i idziemy powoli i jednostajnie
        w górę i tego pochodu już nikt nie zatrzyma. Jak PiS doszedł do władzy operator
        żurawia na dużej budowie zarabiał 2 000zł. Dzisiaj po 1,5 roku rządów PiS-u ten
        sam operator żurawia zarabia... uwaga... 8 000-10 000 zł(Warszawa). Tak, tak
        około 2500 euro. A to dopiero początek rządów PiS-u! Już teraz obniżamy ZUS, w
        2009 obniżamy podatki!
        Czy macie wyobrażenie , co może się dziać w Polsce z naszymi pensjami , jak PiS
        jeszcze porządzi tak z 6-8 lat? PiS to taki dobry kierowca, jedzie dość
        szybko , ale ostrożnie, bardzo bezpiecznie i dlatego mamy jeden z najwyższych
        wskaźników wzrostu PKB w Europie (około 6%), ale nie pozwolimy , żeby przegrzać
        gospodarkę. Co więcej , PiS czyści, zrywa różową pajęczynę , która przez 17 lat
        dusiła Polskę i Polaków.
        Wszyscy nam zazdroszczą PiS-u! Jesteśmy szcześciarzami!
        • Gość: fakir Re: Panie Marku IP: *.as.kn.pl 27.03.07, 15:38
          > Czy macie wyobrażenie , co może się dziać w Polsce z naszymi pensjami , jak PiS
          >
          > jeszcze porządzi tak z 6-8 lat?
          Broń Boże przed takim kataklizmem....
        • map4 Re: Panie Marku 27.03.07, 15:42
          marek.ditel napisał:

> Czy macie wyobrażenie , co może się dziać w Polsce z naszymi pensjami , jak
          > PiS jeszcze porządzi tak z 6-8 lat?

Pensje eksplodują, z tym się zgadzam. Tyle, że półki znowu będą puste.
          Znowu będziemy wypłaty w walizkach odbierać.

> Wszyscy nam zazdroszczą PiS-u! Jesteśmy szcześciarzami!

Jeszcze jedna kadencja PiS'u to w drodze demokratycznego referendum przyłączymy
          Wielką Brytanię do Polski. Tu też się zgadzam. Jesteśmy szczęściarzami. Mamy
          niepowtarzalną szansę bezkrwawego powiększenia naszego Lebensraumu.
          I to wszystko dzięki PiSowi.
          • Gość: PiSior Mareczku czy jaja już umyte? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:23
            jeżeli tak to musisz się poświęcić (jako pierwszy)...

Produkty z Biedronki polecają Ditla na święconki :-)))
        • mr_pope Re: Panie Marku 28.03.07, 15:36
          > Tak wiemy, nasz bój o podnoszenie płac zaczeliśmy od robotników budowlanych, bo
          >
          > chcemy , aby osoby , które przez wiele lat były ciemiężone poczuły się wreszcie
          >
          > docenione. Zaczeliśmy od najniższych stanowisk i idziemy powoli i jednostajnie
          > w górę i tego pochodu już nikt nie zatrzyma. Jak PiS doszedł do władzy operator
          >
          > żurawia na dużej budowie zarabiał 2 000zł. Dzisiaj po 1,5 roku rządów PiS-u ten
          >
          > sam operator żurawia zarabia... uwaga... 8 000-10 000 zł(Warszawa).

Co generalnie PiS zrobiło aby pensja operatora żurawia wynosiła te 2500 euro, że
          przypisujecie sobie zasługi w tej sprawie?

A to dopiero początek rządów PiS-u! Już teraz obniżamy ZUS, w
          > 2009 obniżamy podatki!

Obiecywaliście szybciej. 2009 to dobry rok, tuż przed wyborami. A jeszcze
          zdążycie zmienić zdanie do tego czasu.

• Gość: pamiętliwy Re: Irwin Shaw napisał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:32
      Nazista Christian Diestl trafił do wojska i i bił się z obowiązku w imię
      urzeczywistnienia idei Tysiącletniej Rzeszy.
      • Gość: nauczyciel Re: Irwin Shaw napisał IP: *.e-wro.net.pl 27.03.07, 19:08
        Może i murarze zarabiają godziwie, ale nauczyciel z kilkunastoletnim stażem,
        zarabiajacy tysiąc złotych, to chyba nieporozumienie.Jest jak za komuny- klasa
        robotnicza zarabia, wykształciuchy- inteligenty dostają ochłapy, bo rąk nie
        brudzą.
        • marek.ditel kolejna afera z lewactwem w roli głównej 28.03.07, 10:49

finanse.wp.pl/POD,1,wid,8791059,wiadomosc.html?rfbawp=1175071453.434&ticaid=13772

Marek Belka zawinił w sprawie osocza - twierdzi NIK 03:40 28.03.2007
          środa

Były premier prof. Marek Belka jest winien wielomilionowych strat Skarbu
          Państwa w aferze Laboratorium Frakcjonowania Osocza - stwierdza NIK w raporcie,
          do którego dotarł "Dziennik".

Najwyższa Izba Kontroli przedstawi w czwartek listę polityków odpowiedzialnych
          za tę głośną aferę. "Dziennik" ustalił, że otwiera ją Marek Belka, osoba z
          bliskiego otoczenia Aleksandra Kwaśniewskiego, któremu NIK zarzuca tzw.
          przestępstwo urzędnicze, czyli przekroczenie uprawnień.

----------------------------------

I CO ?! ZNOWU CZKAWKA PO LEWICY?
          JAK MYŚLICIE ILE JESZCZE NAM SIĘ BĘDZIE ODBIJAĆ PO POSTKOMUNISTACH?
          PO CO "MGR" KWAŚNIEWSKI CHCĘ WRACAĆ DO POLITYKI? ZNOWU BUDOWAĆ I ROZWIJAĆ
          RÓŻOWĄ PAJĘCZYNĘ?

----------------------------------------
          Gudzowaty: wszyscy ludzie lewicy są źli

"Dziennik": - Oni wszyscy są źli, bo nie mają dusz patriotów - mówi w rozmowie
          z "Dziennikiem" Aleksander Gudzowaty. Ma na myśli polityków SLD. I dodaje: oni
          się wszyscy kłócili. Cała trójka - Kwaśniewski, Miller, Oleksy. Bez przerwy:
          chimery i awanturki.
          Zapytany czy zgadza się z tym co mówił Oleksy, że Kwaśniewski stworzył
          kapitalizm polityczny, Gudzowaty odpowiada: - Kwaśniewski w ogóle nie myślał o
          Polsce. Miał inne priorytety. Wprowadził sytuację "przymrużenia oka". To
          rozhermetyzowało Polskę, w tym sensie, że wszystko było wolno. Wprowadził
          fikcyjny język, język pozorów. Choć był elokwentny. Gada pięknie. (...) A
          myślał o przyjemności sprawowania władzy. To nie był reformator. Reformator
          kieruje się pasją, idzie do przodu, jest obsesyjny.

Na pytanie czy Kaczyńscy są lepsi od poprzedników, Gudzowaty odpowiada: -
          myślę, że są uczciwi. Nie wierzę, żeby robiły na nich wrażenie jakieś obce
          pieniądze.

Teraz ustawia się pan pod PiS? - zauważa "Dziennik". Na co Gudzowaty: -
          powinniśmy pomagać kolejnym rządom, to rodzaj patriotycznego obowiązku.
          Niezależnie od tego, czy nam się podoba Kaczyński, czy nie. Bracia są niezwykle
          skuteczni i mądrzy. Na razie wszystko im się udaje, idą równym krokiem. Za
          chwilę zaproponują wygodne ustawy ekonomiczne, np. emerytalne, i naród ich
          polubi. Nie podoba mi się tylko numerowanie Rzeczpospolitych. Chcę umrzeć w
          Rzeczpospolitej Polskiej, a nie w IV Rzeczpospolitej.

wiadomosci.onet.pl/1509926,11,item.html---------------------------------------

TAK MÓWI CZŁOWIEK , KTÓRY MA NIEZALEŻNE POGLĄDY, ON NIE MUSI I NIE CHCĘ BYĆ
          KARMIONY PAPKĄ ANTY-PISOWSKĄ, NIE MUSI SIĘ NIKOMU PODLIZYWAĆ I
          UDAWAĆ "ŚWIATOWCA". WARTO GO POSŁUCHAĆ!
          • Gość: PiSior a ile sie nam będzie odbijać po bliźniakach? IP: 82.160.28.* 28.03.07, 10:54
            niektózy już mają zgagę od 1,5 roku...

PS. Umyłeś podwozie Mareczku czy nie?
          • map4 Re: kolejna afera z lewactwem w roli głównej 28.03.07, 12:57
            A mógłbyś się skoncentrować na temacie założonego przez Ciebie w końcu wątku ?
            Bo na razie zamiast prowadzić dyskusję uciekasz przed niewygodnymi faktami
            skacząc po tematach.
            • marek.ditel Re: kolejna afera z lewactwem w roli głównej 28.03.07, 15:52
              coś na deser o Platformersach:

W sprawie taśmy Oleksego mówi Donald tak:

"Chciałbym zwrócić uwagę rządzących, że metody jakich dzisiaj jesteśmy
              świadkami, a więc podsłuchiwanie prywatnej rozmowy, a później pozyskiwanie
              materiałów z nielegalnego podsłuchu przez dziennikarzy, poprzez przecieki z
              prokuratury, to jest aspekt tej sprawy, na który nikt nie zwraca uwagi. A moim
              zdaniem, aspekt niezwykle groźny z punktu widzenia normalnego funkcjonowania
              państwa"

A w sprawie taśm Beger mówił tak:

"Jestem poruszony zawartością tych taśm. Dziękuję dziennikarzom, za wspieranie
              demokracji poprzez ujawnienie kompromitującego przypadku skandalicznej korupcji
              politycznej, jakiej dopuścił się PiS. Miliony Polaków mogły poznać dzięki tym
              nagraniom kulisy kuchni politycznej kompromitującej obecny rząd".

Dobry jest komentarz Rybińskiego z "Wprost":

"Donald Tusk domagał się ustalenia, kto nagrywa prywatne rozmowy i na jakiej
              podstawie. Biorę odpowiedź na siebie. Prywatne rozmowy nagrywają Adam Michnik,
              Renata Beger, redaktorzy TVN Morozowski i Sekielski oraz Aleksander Gudzowaty.
              I nie nagrywają na podstawie, tylko na magnetofonie."

hahaha, dobre i prawdziwe, haha...
              Palikot wywal Donalda z Platformy za burte, ale najpierw związać mu trzeba nogi
              i ręce,... hahaha....
              • map4 Re: kolejna afera z lewactwem w roli głównej 29.03.07, 08:00
                marek.ditel napisał:

> coś na deser o Platformersach:

Czyli rozumiem, że na merytoryczną odpowiedź Cię nie stać. Dlaczego mnie to nie
                dziwi ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka