Dodaj do ulubionych

Google wybrało Wrocław

IP: *.generacja.pl 03.04.07, 19:29
Ale jazda! Super! Cieszmy sie we Wroclawiu. To jest naprawde cos. Gratulacje
dla wszystkich, ktorzy przyczynili sie do tego sukcesu!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: xXx Re: Google wybrało Wrocław IP: *.magma-net.pl 03.04.07, 19:45
      Jeżeli faktycznie wiadomość jest prawdziwa to wypada podziękować i pogratulować
      wszystkim tym, którzy brali udział w ściągnięciu do Wrocławia tak prestiżowego
      pracodawcy.
      • Gość: y! Re: Google wybrało Wrocław IP: *.ovdub.corp.yahoo.com 04.04.07, 09:48
        ale radocha jak sie ludzie cieszą , jakby to bylo nie wiadomo co, w Dublinie
        jest pelno takich firm i juz nie robia na mnie zadnego wrazenia...
    • Gość: Pistacja Google wybrało Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.07, 19:49
      Niesamowite.Bomba!
      • Gość: mefisto Re: Google wybrało Wrocław IP: *.magma-net.pl 03.04.07, 20:06
        magazyn "Furtune" analizuje dźwięki pierdnięć?
        powinni wziąć na warsztat dolnośląską...
    • earlyyears Google wybrało Wrocław 03.04.07, 20:08
      260 miejsc pracy! zebyscie nie zwariowali ze szczescia.
      • Gość: pplar Re: Google wybrało Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 03.04.07, 20:15
        260 miejsc pracy o znowu mieszkania pojda w tym po..ym miesice o 30 % do
        gory, bo az google tu zainwestowalo
    • aron2004 Re: Google wybrało Wrocław 03.04.07, 20:16
      i znów cała Polska dotuje Wrocław. Najpierw szpital, teraz google. Czy naprawdę
      to miasto nie może przyciągnąć inwestycji bez wsparcia ze strony rządu?
      • Gość: Adramelech Co słychać w Tworkach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:27
        Oczywiście wariata nie mogło zabraknąć!
        • Gość: r_g Re: Co słychać w Tworkach? A co, tęsknisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:52
          Po co Google grant, to duża i bogata firma.
          www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?s...nt=1&id=118
          Dobry informatyk (G. chyba innych nie zatrudnia) zawsze sobie znajdzie pracę.
      • Gość: ricks Re: Google wybrało Wrocław IP: *.icpnet.pl 03.04.07, 20:33
        aron2004 napisał:

> i znów cała Polska dotuje Wrocław. Najpierw szpital, teraz google. Czy
        naprawdę
        >
        > to miasto nie może przyciągnąć inwestycji bez wsparcia ze strony rządu?

No nie może bo kto by tam zainwestował - gdyby nie to powstałoby to w Poznaniu
        ale nie szkodzi - Wrocław jest już 100 tys. mniejszy niż Poznań a to dopiero
        początek [wikipedia.org]
        • Gość: ddf Re: Google wybrało Wrocław IP: *.as.kn.pl 03.04.07, 20:38
          Nie klam pyro! Poznan jest mniejszy i ma mniej ludnosci niz Wroclaw. Co innego
          gdy liczy sie aglomeracje. Jak doliczycie sobie Swarzedz i okoliczne wiochy no
          to moze rzeczywiscie wyjdzie wiecej...
          • Gość: stasiek grzesiuk Re: Google wybrało Wrocław IP: *.aster.pl 03.04.07, 23:03
            Ale to fajnie poczytać jak mieszkańcy Wrocławia wrzucają na mieszkańców Poznania.
            A pytanko! Jak Poznaniacy to pyry, to kim są Wrocławianie?

:)
            • Gość: maariuszek Załozyli ze wzgędu na tanią siłę roboczą IP: 82.139.157.* 03.04.07, 23:13
              Założyli ,a potem Hindusów hyc
            • Gość: m.skrzypinski Re: Google wybrało Wrocław IP: *.teta.com.pl 04.04.07, 13:18
              Poznaniaki- Pyry, Wrocławianie - TaniaSiłaRobocza
        • Gość: dr solfernus Re: Google wybrało Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.07, 21:04
          I znowu jakis komplex z Poznania.
          Zajmijcie sie prosze soba.
          PS
          Aglomeracja poznanska jest wieksza a nie miasto.
          Jak zwykle Pyrki przekrecaja fakty.
          • marcin.poznan Aglomeracja się liczy... 04.04.07, 11:08
            Nie chcę dolewać oliwy do ognia, ale kto zna Poznań i okolice, to doskonale wie,
            że okoliczne "wiochy" ze Swarzędzem, Luboniem, Przeźmierowem, Suchym Lasem itd.
            mają typowo miejski charakter i ze świecą szukać takich samych w okolicach
            Wrocławia. Dlatego liczy się aglomeracja a nie samo miasto. Bardzo wielu moich
            znajomych wyprowadziło się z miasta opuszczając drogie czynszówki, które
            zamieniają się teraz na apartamenty. To naturalny proces.
            Z tego powodu maleje liczba ludności w Poznaniu, a rośnie w powiecie. Niemniej -
            rośnie i to dość dynamicznie, co jest dobrą prognozą na przyszłość :)
            Dodam też fakt silnego i równomiernego uprzemysłowienia powiatu - wystarczy
            wyjechać z P-nia w kierunku Berlina, Katowic czy Wa-wy i zobaczyć jak daleko
            ciągną się hale przemysłowe.
            • Gość: polo Re: Aglomeracja się liczy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:39
              jestem z Wro ale popieram Mam siostre i brata w poznaniu i czesto tam bywam.
              Jeszcze daleko nam do tego miasta jezeli chodzi o rozwój ale damy rade :) i nie
              sadze ze jest sie o co spierac. Ludize w poznaiu maja inna mentalnosc.
              Dolnyslask to przewaznue ludzie napływowi e wschodu (tak jak i ja). Nie wszyscy
              maja wrodzona oszczednosc i przedsiębiorczosc. Takze poczekajmy kilka lat i
              zobaczymy jaki bedzie wrocław
              polo
              • marcin.poznan Re: Aglomeracja się liczy... 04.04.07, 17:29
                Popieram przedmówcę :) Szykuje się zdrowa rywalizacja, więc w interesie Poznania
                jest szybki rozwój Wrocławia - będzie na pewno ciekawie. Zatem życzę dalszych
                sukcesów wrocławianom :)
              • sothink Re: Aglomeracja się liczy... 04.04.07, 19:03
                No zależy pod jakim względem. Na pewno lepsza mają komunikację miejską.
              • ludendorf Głupoty pitolisz 01.05.07, 01:21
                I tyle
            • Gość: obserwator_hal Re: Aglomeracja się liczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 17:37
              > wyjechać z P-nia w kierunku Berlina, Katowic czy Wa-wy i zobaczyć jak daleko
              > ciągną się hale przemysłowe.
              A we Wroclawiu tylko jeszcze nie ma duzego skupiska ciagnacych sie kilometrami hal przy drogach wyjazdowych, na Pasikurowice i chyba jeszcze nie ma nic przy tej na Karwiany. Dlatego ze ariany sa za blisko i hale przemyslowqe zaczynaja sie doiero za Karwianami. A do Pasikurowic trzeba jechac okrezna droga, zeby byly. A z jedego i drugiego mozna zobaczyc dzwigi..

A W Poznaniu to jest tylko wrażenie optyczne z ta iloscia hal, bo to sa prawie jedyne skupiska tego typu hal przemyslowych przy tych drogach szybkiego ruchu w okolicach Poznania, ale że skupione i dobrze widoczne z wyżej wymienionych tras i dlatego wydaje sie, ze w Poznaniu jest ich duzo. bo tam wszyscy jeżdza .i tylko i wylacznie dlatego

A Parki przmyslowe, logistyczne: istniejace oraz w budowie, we Wrocławiu i w jego okolicach.. Nie wiem wlasnie ktora droge gminna powiatowa, drugorzędna lub inna, wyjazdowa czy w poprzek lub pod katem... nie wiem juz ktora mam wymieniec, zeby w jej oklicy nie bylo jakiegos parku przemyslowego.. lub w budowie. bo moze i tam juz cos wyroslo.. albo za chwile zamierza. nawet przy tej na Pasikurowice i w przy tej na Karwiany.
        • Gość: Wrocławski Re: Google wybrało Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.07, 21:07
          Gość portalu: ricks napisał(a):

> aron2004 napisał:
          >
          > > i znów cała Polska dotuje Wrocław. Najpierw szpital, teraz google. Czy
          > naprawdę
          > >
          > > to miasto nie może przyciągnąć inwestycji bez wsparcia ze strony rządu?
          >
          >
          > No nie może bo kto by tam zainwestował - gdyby nie to powstałoby to w
          Poznaniu
          > ale nie szkodzi - Wrocław jest już 100 tys. mniejszy niż Poznań a to dopiero
          > początek [wikipedia.org]

Wsiurku z wioski poznań pod miastem Swarzędz, czy tobie też potrzeba
          zasponsorować lekarza psychiatrę? A może udasz się na seans psychoterapeutyczny
          do Paetza? On ciebie wyleczy dogłębnie. Dosłownie.
          • Gość: ricks Re: Google wybrało Wrocław IP: *.icpnet.pl 03.04.07, 21:17
            fakty to fakty ale prywatnie żeby nie było nieporozumień - pozdrawiam
            wrocławiaków i chciałbym aby oba te miasta się rozwinęły kosztem Warszawy,
            azjatyckiej wiochy. No i życzę Wam także w końcu I ligi we Wrocławiu
            • Gość: dr solfernus Do RIcks IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.07, 21:29
              I wlasnie oto chodzi Ricks.
              Co-operation a nie przycinki!!!
              We Wroclawiu raczej na III lige sie zapowiada.
              A Lech tez blado raczej wypada w I.
              Ale dzieki za zyczenia
              Pozdro,
            • Gość: asd Re: Google wybrało Wrocław IP: *.eranet.pl 04.04.07, 22:38
              Taaak, pierwszej ligi dla Polaru. Przeciez to zasłuzony wroclawski klub. W
              kupowaniu meczow. A Slask Wro to jak zwykle zgraja ciemięg i ofiar losu.
            • Gość: polokokta Re: Google wybrało Wrocław IP: *.eranet.pl 04.04.07, 22:44
              Kosztem czego?! Wawa to jedyne miasto w Polszcze o ktorym mozna powiedziec -
              metropolia. Wrocek - tam polowa obszaru miasta to jakies krzaczory i łąki. To
              półwieś zamieszkała przez tłum potomków przesiedleńców ze Wschodu - jeżeli już
              to Wrocek jest ta azjatycka mieścina.
        • Gość: xtrmntr Stary to to najpierw sie czytej naucz! IP: 207.235.53.* 04.04.07, 20:38
          Sprawdz sobie rzeczywista liczbe ludnosci a potem dumaj i podawaj zrodlo.

Sprawdz sobie jeszcze lepiej dane GUSu czy jak to tam teraz przemianowali to
          bedziesz mial dopiero wlasciwe dane (UN ma dane z 1999tego wiec troche stare) -
          pomijajac ze jako wlasciwe miasto wyludnia sie szybciej Poznan. A aglomeracja
          to dosyc luzno okreslony zakres. I przyjmujac rozne kryteria mozna miec rozne
          wyniki.

Zeby nie bylo: nie jestem ani poznaniakiem ani wroclawiakiem (jesli z polandii
          to kielczaninem ale zasadniczo mam inne miejsce rezydowania czas juz jakis) ale
          oba te miasta sa super i nie rozumiem o co Wam wszystkim sie rozchodzi (a tak
          wlasciwie to Poznan-Wroclaw rozwijaja sie w uklad dwurdzeniowy - cos jak Wawa z
          Lodzia ale sa bardziej oddalone).
          • Gość: ricks Re: Stary to to najpierw sie czytej naucz! IP: 212.244.156.* 05.04.07, 13:48
            no właśnie nie byłeś nie widziałeś i sie wymądrzasz.
      • Gość: mamut Re: Google wybrało Wrocław IP: *.as.kn.pl 03.04.07, 20:34
        Aron widze ze ty czytasz dodatek wrocławski nonstop. Nie minela chwila od
        momentu pojawienia sie artykulu a Ty juz tutaj. Nie masz co robic? Jestes na
        zasilku?
      • Gość: Wrocławski Re: Google wybrało Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.07, 21:04
        aron2004 napisał:

> i znów cała Polska dotuje Wrocław. Najpierw szpital, teraz google. Czy
        naprawdę
        >
        > to miasto nie może przyciągnąć inwestycji bez wsparcia ze strony rządu?

Aron my dotujemy lekarzy psychiatrów dla ciebie i całej twojej rodziny.
        • Gość: ricka Re: Google wybrało Wrocław IP: *.icpnet.pl 03.04.07, 22:18
          Gość portalu: Wrocławski napisał(a):

> aron2004 napisał:
          >
          > > i znów cała Polska dotuje Wrocław. Najpierw szpital, teraz google. Czy
          > naprawdę
          > >
          > > to miasto nie może przyciągnąć inwestycji bez wsparcia ze strony rządu?
          >
          >
          > Aron my dotujemy lekarzy psychiatrów dla ciebie i całej twojej rodziny.

Zapomniałem: pozdowienia dla normalnych wrocławiaków - dla takich jak ty mamy
          oddział w Gnieźnie.
      • 1410_tenrok Goooooooooooooogl! 03.04.07, 21:33
        no to co tam znow Aronku w tem looblynie? Jakis gliniarzy bzyknół panienke, na
        osiedlu bandytyzm...... Palikot. No słodkie. Nie ma to jak w looooooooblynie.
        Masz szczescie, że tam jest fabryka czekoladek, bo inaczej KICHA!
        I ludziska ponoc na szlanke wody robiom.
        • aron2004 Re: Goooooooooooooogl! 04.04.07, 07:15
          a co tam we Wrocławiu? Klitki w dresiarskich blokach na Nowym Dworze po pół
          miliona, niedługo chyba będą kosztować milion?
          • Gość: dew Re: Goooooooooooooogl! IP: *.chello.pl 04.04.07, 07:31
            W Lublinie dresy popieraja Bizona(morderce), we Wroclawiu dresow nie widuje...
            • Gość: iiihaaa Re: Goooooooooooooogl! IP: *.eranet.pl 04.04.07, 22:34
              Jak nie widujesz dresow we wrocku to se kup okulary. Przyjechali tacy zza Buga
              i teraz wiekie europejczyki. We Wrocku wszystko zbudowali Niemcy. A te
              dzisiejsze wroclawiaki przyjechali, zabrali co niemieckie, pol wieku ta
              niemieckosc Wrocka ich oniesmielala, a teraz traktuja jak swoje wielkie
              osiagniecia. W Wielkopolsce to zawsze na swoim i kulture i rolna i przemyslowa
              mieli od dawien dawna na wysokim poziomie. Polacy, a nie Niemcy, jak we Wrocku.
              Lublinianie tez na swoim. Szacunku dla innych, wiesniackie wroclawiaki!
      • sothink [...] 03.04.07, 21:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Kaija1 Re: Google wybrało Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 03.04.07, 22:07
          Panowie, spokojnie. Po co te wyzwiska?
          To nie Wy załatwialiście tę inwestycję, więc trochę pokory.
          Cieszmy się z Google ( naprawde super !!! ), nie poniżając innych
          miast ( a już zwłaszcza fajnego Lublina - jeszcze przyjdzie i jego
          czas :)
          • sothink Re: Google wybrało Wrocław 03.04.07, 22:32
            ten pajac nic nie ma z Lublinem wspolnego, tam tez go maja dosc.
    • Gość: jasio_siekierka może to jeden z cudów JP2? IP: *.jmdi.pl 03.04.07, 20:18
      O rany jakie nas szczęście spotkało, może to jeden z cudów JP2. Google u nas?
      niech ktoś mnie uszczypnie... przecież to Goolge. Czekam z łzami w oczach na
      yahooooooooooooooooooooooo..........
      • Gość: alf Re: może to jeden z cudów JP2? IP: *.as.kn.pl 03.04.07, 20:21
        zajefajnie
      • Gość: Wrocek Re: może to jeden z cudów JP2? IP: *.chello.pl 05.04.07, 15:39
        Nie czepiaj sie naszego kochanego papieża !!!
    • czasemsobiejestem Re: Google wybrało Wrocław 03.04.07, 20:32
      ech...chyba ktoś tu żartuje...myślicie, że nagle ta 'fantastyczna' koroporacja,
      w przeciwieństwie do pozostałych, które już we Wrocławiu istnieją, zatrudni
      ludzi na godziwych warunkach? że będzie godna płaca i praca?! bo ja nie :/ Mam
      wrażenie, że ci co tu piszą pełni entuzjazmu...sami chyba nie przekonali się,
      jak funkcjonują u nas takie centra...
      • Gość: malgorzata Re: Google wybrało Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:39
        ci polscy sceptycy... wkurzają mnie naprawdę.
        powinniśmy się cieszyć, że wreszcie prestiżowe firmy interesują się naszym krajem!:)
        • czasemsobiejestem Re: Google wybrało Wrocław 03.04.07, 20:52
          Już jestem zatrudniony w takiej jednej 'prestiżowej'. Uwierz mi Malgorzato,
          wiem, o czym mówię.
          • Gość: Marcin Re: Google wybrało Wrocław IP: *.dsV.agh.edu.pl 03.04.07, 21:06
            A ja tez jestem i nie narzekam :P

Pozdrawiam
            Marcin
            • Gość: gosc Re: Google wybrało Wrocław IP: *.adslgp.cegetel.net 03.04.07, 21:08
              Wartosc rynkowa firmy Google to okolo 150mld dolarow,
              w 2006 zarobili na czysto ponad 3 mld $.
              To firma mogla by kupic chyba caly Wroclaw jak leci
              a bedzie dostawac pomoc od panstwa ???
            • Gość: Kalifornijczyk Re: Google wybrało Wrocław IP: 75.126.48.* 03.04.07, 21:20
              ja mieszkam w Stanford/California i mam poglad o tej firmie taki jak wiekszosc
              moich znajomych. kupa hipokrytow, ktorzy zarobili na ukladach i ukradzionych
              od overture patentach. poza tym zadna z ich technologii jeszcze nie
              zarobila grosza by sie zwrocic o ile wiem. owszem - te ktore ukradli z
              overture/goto.com ciagle (ad per placement etc). szukaja mrowek roboczych.
              wolalbym zeby Polscy sudenci zakladali wlasne firmy, nawet jesli malutkie, bo
              inaczej beda tylko mrowkami jak w filmie Office Space (polecam). W g panuje
              ciekawa atmosfera, ci ktorzy
              zarobili na opcjach oraja ciezko ALE nie sami tylko tymi co dopiero przyszli -
              naiwni studenci najczesciej, zwlaszcza jesli sa kontraktorami/konsultantami.
              mam kolezanke w hr i wiem jak to wyglada od srodka.
              juz MS moim zdaniem jest duzo lepszym miejscem do pracy!
              • 1410_tenrok blablablablabla 03.04.07, 21:36
                calyfornijczyku a skąd jestes z Castro?
              • Gość: bemy @Kalifornijczyk IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.07, 21:43
                Po pierwsze z ciebie taki kalifornijczyk jak z koziej dupy reisentascha.
                Po drugie czemu ta okradziona firma jeszcze nie pozwala googla?
                Po trzecie praca w googlu jest doskonalym poligonem, pozwalajacym na prace wsrod
                jednych z nalepszych i fajnie jest ze google szuka ich wsrod Polakow a
                niekoniecznie tylko wsrod Kaliforniczykow.
                Po czwarte kupa hipokrytow robi kase i oto chodzi. Fajnie ze beda we wrocku.
                • Gość: yn_ Re: @Kalifornijczyk IP: 217.153.72.* 04.04.07, 14:04
                  Z koziej dupy podróżna torba to jest coś.
                • Gość: qwerty Re: @Kalifornijczyk IP: *.eranet.pl 04.04.07, 23:30
                  "i fajnie jest ze google szuka ich wsrod Polakow a
                  > niekoniecznie tylko wsrod Kaliforniczykow."
                  Raczej - "wsród Hindusów". Bo właśnie wymienników dla Hindusów, a nie dla
                  Kalifornijczyków będą szukać we Wrocku.
                • Gość: bibi z Nicei Re: @Kalifornijczyk IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 23:41
                  Niech zgadne, jestes Polakiem?
                  "Po czwarte kupa hipokrytow robi kase i oto chodzi. Fajnie ze beda we wrocku."
                  Jak na razie robia kase korzystajac z rzadowych funduszy.
                  W nastepnym kroku beda robic kase placac programistom jak niemieckim robotnikom.
                  Fajnie?
              • Gość: przedsie biorca Re: Google wybrało Wrocław IP: *.telnet.krakow.pl 03.04.07, 23:04
                Ja akurat zalozylem dokladnie tydzien temu firme informatyczna, zadne skladanie
                kompow, jestem konsultantem erp (skonczylem inf na AGH w zeszlym roku) i powiem
                ci, ze bardzo ciezko jest przebic sie przez duze i kasiaste firmy np. w walce o
                fundusze ue - juz w wymaganiach we wnioskach twoja firma odpada, jesli np. nie
                istnieje od 3 lat i nie ma odpowiednich przychodow itd. A niestety z Krakowa nie
                jestem i nie mam garazu, w ktorym moglbym realizowac pomysly...

A o formalnosciach juz nie wspomne. Czasem mysle, ze fajnie by bylo sie nie
                uzerac z tysiacami urzedasow, ktorzy tylko szukaja jak cie upupic (zyjac za
                pieniadze z twoich podatkow), nie przejmowac, tylko przyjsc do pracy i caly
                dzien myslec i dzialac kreatywnie. :) Ewentualnie zalozyc firme przez net, jak
                to mozna w uk...

Office space widzialem z 6 lat temu na canal+, jeszcze przed studiami, do dzis
                pamietam glowne motywy. Szkoda tylko, ze wiekszosc z nich jest (niekiedy
                wyolbrzymiona) rzeczywistoscia...
                • Gość: Beny Re: Google wybrało Wrocław IP: 195.33.70.* 04.04.07, 10:02
                  > Ja akurat zalozylem dokladnie tydzien temu firme informatyczna, zadne skladanie
                  > kompow, jestem konsultantem erp

Takich jak ty jest dziesiatki, a tworcow apple czy google, liczy sie w sztukach.
                  Dlatego twoja firma sie nie przebije, bo nie robi niczego nowatorskiego. Nie
                  konsultuj erp, a zrob produkt konkurencyjny dla sap'a.
                  • Gość: bibi z Nicei Re: Google wybrało Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 23:43
                    "Nie
                    konsultuj erp, a zrob produkt konkurencyjny dla sap'a."
                    prosze prosze jeden innowator instruuje drugiego. klonujemy SAPa? brawo!!!
                    BTW Pan jest z Polski?
              • Gość: y! Re: Google wybrało Wrocław IP: *.ovdub.corp.yahoo.com 04.04.07, 10:28
                hehe ja pracuje dla Overture/Y! i moge tylko potwierdzic to co powiedziales :)))
                wyciskaja ludzi... jak cytrynki... i tyle ;)

a lud sie cieszy ze dla G pracuje
              • Gość: y Re: Google wybrało Wrocław IP: *.ovdub.corp.yahoo.com 04.04.07, 10:31
                a ze tak spytam dla kogo pracujesz? MSa?
              • Gość: selekta Google schmoogle IP: 217.173.110.* 04.04.07, 11:59
                To prawda, ze Google zajmuje sie dosc ciekawymi machinacjami finansowymi, np.
                malo kto wie, ze kupno YouTube to bylo przelozenie pieniedzy z kieszeni do
                kieszeni przez ludzi zwiazanych z Sequoia Capital - niejaki Michael Moritz jest
                zarowno czlonkiem zarzadu Google i partnerem w Sequoia, Sequoia zas glownym
                inwestorem YouTube..
                Platnosc $1.6bn byla dokonana w akcjach, ktore blyskawicznie poszly w gore.
                Proste? Wystarczy przeniesc kase z kupki na kupke, robiac przy tym sporo halasu,
                by kupka urosla. A ludziom wciaz sie wydaje, ze google wciaz nie ma pomyslu, jak
                zarobic na youtube..
              • Gość: bibi z Nicei Re: Google wybrało Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 23:39
                no i to sie nazywa dzialajacy wywiad gospodarczy, wiemy na co u nich uwazac, dzieki!!!
            • Gość: bibi z Nicei Re: Google wybrało Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 23:36
              Nie sztuka nie narzekac i byc zadowolonym.
              Sztuka pracowac w kraju, byc ambitnym, zadowolonym, wynagradzanym wiecej niz niemiecki robotnik i moc sobie ponarzekac nie tracac pracy ani humoru.
          • Gość: dew Re: Google wybrało Wrocław IP: *.chello.pl 04.04.07, 08:29
            Widocznie nie jestes, w Volvo, ktore z informatyka ma niewiele wspolnego w dziale IT placa minimum 3000 na reke, wiec o czym mowa?
          • Gość: Kane miłosierny Re: Google wybrało Wrocław IP: 87.105.182.* 04.04.07, 13:28
            NIestety masz racje. Ludziska se myślą że informatycy zarabiają cholera wie ile. Ale tonieprawda. Te wszystkie wielkie koncerny tutaj tylko dlatego przylażą bo jesteśmy w Unii i jesteśmy tanii. Tak naprawde to hindusi z Vipro(bodaj największa na świecie firma outsorcingowa) zarabiają wiecej niz my. Kurcze z tego co wiem to nawet w tajlandii testerzy zarabiaja wiecej niz my(gadalem z jednym takim kiedys). Szacunek dla odwarznych i rozsądnych.
        • Gość: Zenon Wykałaczka Re: Google wybrało Wrocław IP: *.acn.waw.pl 03.04.07, 23:06
          > ci polscy sceptycy... wkurzają mnie naprawdę.
          > powinniśmy się cieszyć, że wreszcie prestiżowe firmy interesują się naszym kraj
          > em!:)

Dlaczego mając takich zdolnych informatyków nie mamy Polskich potężnych
          korporacji? Dlaczego nasi zdolni fachowcy mają zawsze pracować u obcych ?
          Dlaczego to my nie możemy zacząć ekspansji?
          • htoft Re: Google wybrało Wrocław 04.04.07, 07:20
            Mamy polskie potężne korporacje, np. Comarch:P
            • Gość: niunio Re: Google wybrało Wrocław IP: *.eranet.pl 04.04.07, 22:54
              Ta "potężna korporacja Comarch" jest warta może z 1% tego co MS czy G, a pewnie
              jeszcze mniej. A powstała w tym samym czasie. Może na polską prowincję to duża
              firma, ale tylko na polską prowincję.
          • sothink Re: Google wybrało Wrocław 04.04.07, 13:54
            Dlatego, że w globalnym wyścigu wystartowaliśmy o 50 lat za późno. Tak ciężko to
            pojąć? Zanim jakakolwiek polska firma zdąży się samodzielnie rozwinąć to zostaje
            wykupiona przez zachodni koncern.
            Spróbuj zagrać w jakiegoś RTSa z kumplem(już o Cywilizacji nie wspomnę),
            odpalcie gierkę, on się będzie rozwijać a Ty sobie pójdź na papierosa. Następnie
            wróć i sprobuj się z nim skonfrontować.
            Przykro mi jest, że ludzie nie rozumieją tak prostych mechanizmów.
          • Gość: bibi z Nicei Re: Google wybrało Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 00:06
            "Dlaczego to my nie możemy zacząć ekspansji?"
            Bo 3mln dotacji poszlo dla google i dla 30 malych polskich firm sie nie znajdzie. dlatego nie wracamy. bawcie sie sami.
    • Gość: asd Re: Google wybrało Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:15
      Koleś o nicku znajomy_jennifer_lopez popełni samobójstwo. HEHEHEHE
      • Gość: asd Re: Google wybrało Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:16
        zapomniałem dopisać że ciągle flejmował na wrocek
    • iulius Google wybrało Wrocław 03.04.07, 21:23
      Brawo. To o ile punktów procentowych spadnie teraz bezrobocie we Wrocławiu,
      które podobno wynosi 11%?
      • Gość: Krrrruuu UWAGA!!! Entuzjazm w Polsce zagrożony zakazem :-) IP: *.acn.waw.pl 03.04.07, 21:27
        Bez względu na to co się pozytywnego w tym kraju wydarzy, zawsze, w pogotowiu
        czeka spora grupa ludzi (zadowolonych ze swojego życia), która się do tego
        odpowiednio ustosunkuje :-) Pozdrawiam dwuznacznie.
        • Gość: feedel Re: UWAGA!!! Entuzjazm w Polsce zagrożony zakazem IP: 83.17.28.* 03.04.07, 21:41
          Podsumowując całą dyskusję, w związku z tym, że Google otworzy nową siedzibę we
          Wrocławiu, wzrosną tam ceny mieszkań o około 30%, bezrobocie spadnie tylko
          nieznacznie, Poznań bez Sieradza jest mniejszy od Wrocławia, ale Wrocław gra
          gorzej w piłkę nożną.

Ja tam się cieszę, bez względu na przesłanki które kierowały Google podczas
          wyboru Wrocławia.
          • Gość: cwok Re: UWAGA!!! Entuzjazm w Polsce zagrożony zakazem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 08:28
            > Podsumowując całą dyskusję, w związku z tym, że Google otworzy nową siedzibę we
            > Wrocławiu, wzrosną tam ceny mieszkań o około 30%, bezrobocie spadnie tylko
            > nieznacznie, Poznań bez Sieradza jest mniejszy od Wrocławia, ale Wrocław gra
            > gorzej w piłkę nożną.
            >
            > Ja tam się cieszę, bez względu na przesłanki które kierowały Google podczas
            > wyboru Wrocławia.

dodam tylko, ze bez Swarzedza tez jest mniejszy :)
            • bodiniusz Re: UWAGA!!! Entuzjazm w Polsce zagrożony zakazem 04.04.07, 09:19
              A w kosza to macie tam w Poznaniu jakąś drużynę?
        • Gość: bibi z Nicei entuzjazm IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 23:53
          entuzjazm to jedno a slepota na kiepskiej jakosci propagande to drugie.
    • Gość: pioter Re: Google wybrało Wrocław IP: *.chello.pl 03.04.07, 21:45
      Ja juz nic nie kumam. Najwieksze sukcesy miedzynarodowe odnosza studenci UW, a
      oni robią centra badawcze w Krakowie i Wrocławiu. W Krakowie jest tez IBM i
      Motorola. A co z Warszawa? Za drogo?
      • Gość: wroclove Re: Google wybrało Wrocław IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 03.04.07, 22:40
        Gość portalu: pioter napisał(a):

> Ja juz nic nie kumam. Najwieksze sukcesy miedzynarodowe odnosza studenci UW, a
        > oni robią centra badawcze w Krakowie i Wrocławiu. W Krakowie jest tez IBM i
        > Motorola. A co z Warszawa? Za drogo?

A kogo obchodzi jakas tam Wieswawa-wioska na wschodzie Polski?
        • Gość: He Re: Google wybrało Wrocław IP: *.aster.pl 03.04.07, 23:07
          To zostańcie, wieśniacy, tam, skąd jesteście i nie przyjeżdżajcie tutaj.
          Im Was, wsiurów, więcej, to tym bardziej tu się wsiowo robi.
          • Gość: wroclove Re: Google wybrało Wrocław IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 03.04.07, 23:11
            Gość portalu: He napisał(a):

> To zostańcie, wieśniacy, tam, skąd jesteście i nie przyjeżdżajcie tutaj.
            > Im Was, wsiurów, więcej, to tym bardziej tu się wsiowo robi.

Wroclawska arystokracja nie uraczy swoim towarzystwem wioski na wschodzie
            polski.Popatrz,kto do kogo przylazl,zakompleskiony warszawiak na forum
            wroclawskim,ale sie wsiowo zrobilo hahahaha.
            • Gość: zatkaj dziure ale Ci sloma wychodzi Panie miastowy IP: *.aster.pl 03.04.07, 23:38
        • Gość: pace Re: Google wybrało Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:41
          > A kogo obchodzi jakas tam Wieswawa-wioska na wschodzie Polski?

Wez nie rob sobie i wszystkim mieszkancom Wro. wstydu!
      • Gość: art-wro Re: Google wybrało Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 15:16
        To dlatego, że Wrocław i Kraków to miasta w których żyje sie całkiem inaczej niż
        w bezdusznej Warszawie.
        • Gość: pace Gratulujemy GOOGLE trafnego wyboru ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:33
          Zyje rok w Warszawie a jestem rodowitym Wroclawiakiem i musze przyznac,ze
          Warszawa tez ma swoj niepowtarzalny klimat. To jest zupelnie inne miasto niz
          Wroclaw. Duzo lepiej zyje mi sie we Wroclawiu - jest jakby wolniej i spokojniej...

Pisanie,ze Wawa to wiocha jest straszna ignorancja i swiadczy o
          malomiasteczkowej mentalnosci autora. Pochodzenie o niczym nie swiadczy -
          'burakiem' moze byc kazdy.

a co do Googli to firmie GOOGLE gratuluje wyczucia! TRAFNY WYBOR !
      • Gość: m Re: Google wybrało Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.08, 00:31
        Ja juz nic nie kumam. Najwieksze sukcesy miedzynarodowe odnosza studenci UW, a
        oni robią centra badawcze w Krakowie i Wrocławiu. W Krakowie jest tez IBM i
        Motorola. A co z Warszawa? Za drogo?

1.Żadne centra badawcze, tylko zwykłe klepanie kodu dla kogoś tam...a nazywa się
        "badawcze" ze wzgl. na dotacje i coś tam jeszcze księgowo - podatkowe,dokładnie
        nie wiem.
        2.Tak.Warszawa jest za drogo.Dlatego część biedronek informatycznych wyniosła
        się do Wrocka.Jest ciekawa sytuacja,bo ludzie po PWr po posmakowaniu pracy i
        płac na miejscu emigrują, gdzie indziej, a biedronki wrocławskie uzupełniają
        niedobory ze ścianych wschodniej, typu Rzeszów i inne...
    • Gość: Brawo!!! Docelowo dobrze płatnych 2000 miejsc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:49
      Brawo więcej takich inwestycji jak Google, Credite Suisee, Bosch . Brawo!!!
      • Gość: atomem was glopki [...] IP: *.hsd1.or.comcast.net 03.04.07, 22:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: gs Usprawnianie starych aplikacji - skąd my to znamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:18
      Fajnie, ale zaniepokoiło mnie stwierdzenie, że "We Wrocławiu pracownicy Google'a
      najpewniej za zadanie będą mieli usprawniać stare aplikacje". Śmierdzi mi to
      kolejną lokacją "low cost", gdzie będzie się utrzymywać stary kod, łatać błędy,
      itd, itp. Nie będzie to ośrodek ze strategiczną wiedzą i technologią. W związku
      z tym wymagania nie będą wysokie, a płace nie będą się różnić od wrocławskich
      ośrodków "research" innych globalnych korporacji.

Ciekawe czym miasto zachęciło Googla? Miejmy nadzieję, że nie tanią siłą
      roboczą, bo znowu trzeba będzie sprowadzać Chińczyków.
      • Gość: Gość Re: Usprawnianie starych aplikacji - skąd my to z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 23:17
        Właśnie moim zdaniem trafiłeś w sedno całej sprawy ... Pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: Usprawnianie starych aplikacji - skąd my to z IP: *.adslgp.cegetel.net 03.04.07, 23:17
        'Stary kod' silnika przeszukan Googla ma stopien
        zlozonosci jadra systemu operacyjnego a utrzymywanie
        i poprawiania takiego kodu, uwierz mi jest bardzo
        trudne.
        Zadna amerykanska firma softwarowa nie otworzy w ciemno osrodka RD
        poza USA zaczynajac od zera. Z reguly zaczyna sie od
        utrzymania kodu, wtedy widac dosyc szybko do czego zdolni sa
        lokalni inzynierowie, jesli sa dobrzy to bez obaw, znajda sie
        nowe projekty ale propozycje pracy za granica w tej samej firmie.
      • Gość: owen Re: Usprawnianie starych aplikacji - skąd my to z IP: *.eranet.pl 04.04.07, 23:10
        Niestety właśnie tym. Tanią siłą roboczą. Bo argumenty wymienione w artykule
        (że ośrodek akademicki, że są tam informatycy itp.) - sory, ale to pasuje do
        każdego dużego miatsa, czy to w Polce, czy w Europie. Tania siła robocza - ot
        co!
    • Gość: Paliłka Wrocław z lotu ptaku IP: *.chello.pl 03.04.07, 22:25
      :]
      • Gość: Gawel Re: Wrocław z lotu ptaku IP: 194.125.21.* 03.04.07, 23:08
        Nie widze, zadnej wzmianki w prasie anglojezycznej..........dziwnie
      • Gość: stachu buba maciek nie chowaj sie, wylaz! IP: 212.120.157.* 04.04.07, 12:41
        pokim dobry
    • Gość: uuu szanowni redaktorzy z GW nie odkryli IP: *.dialup.ziplink.net 03.04.07, 23:38
      "będą mieli usprawniać stare aplikacje i tworzyć zupełnie nowe od podstaw" :)
      Ameryki to szanowni redaktorzy z GW nie odkryli. Czy po prostu lepiej nie pisac
      nic? Albo napisac ze beda robic, zaprzeproszeniem, WSZYSTKO.
    • Gość: krakowianin Re: Google wybrało Wrocław IP: *.microsoft.com 03.04.07, 23:56
      We wrzesniu otworzyli centrum w Krakowie, a jak do tej pory ani sluchu ani
      duchu po nim ...
      • Gość: gosc Siedizba w Krakowie IP: *.net.autocom.pl 04.04.07, 00:56
        Nie prawda - mają siedzibę na Krupniczej 6.
        • Gość: Michal Tak jak z LG ,HP czy Toyota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 06:12
          Piekne informacje w Gazecie wykupione przez Dudkiewicza majace zakryc
          informacje o wyzysku w LG czy Toyocie,sprowadzaniu niewolnikow z Chin i
          dobrej pensji dla wroclawiaka 1400 zl brutto.We Wroclawiu nie ma miejsca dla
          wroclawskich firm i dla wroclawiakow.Krakow ,Warszawa czy Poznan bardziej
          stawiaja na swoich mieszkancow a Dudi idzie na latwizne i przy pomocy
          kolesiow z PAIIZ zalatwil jakas inwestycje i poprzez wykupione ogloszenie w
          Gazecie prubuje znow oglupic znow wroclawian,taka prawda o "dynamicznym
          Wroclawiu".
          • Gość: Wrocławianin Re: Tak jak z LG ,HP czy Toyota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 09:57
            Gość portalu: Michal napisał(a):

> Piekne informacje w Gazecie wykupione przez Dudkiewicza majace zakryc
            > informacje o wyzysku w LG czy Toyocie,sprowadzaniu niewolnikow z Chin i
            > dobrej pensji dla wroclawiaka 1400 zl brutto.We Wroclawiu nie ma miejsca dla
            >
            > wroclawskich firm i dla wroclawiakow.Krakow ,Warszawa czy Poznan bardziej
            > stawiaja na swoich mieszkancow a Dudi idzie na latwizne i przy pomocy
            > kolesiow z PAIIZ zalatwil jakas inwestycje i poprzez wykupione ogloszenie w
            > Gazecie prubuje znow oglupic znow wroclawian,taka prawda o "dynamicznym
            > Wroclawiu".

Szmaciarzu z poznania zajmij się lepiej swoją wioską, bo z roku na rok wygląda
            coraz gorzej, a od Wrocławia ręce precz pastuchu.
            • Gość: radek Re: Tak jak z LG ,HP czy Toyota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 00:49
              W wiosce to ty mieszkasz buraku. Ostatnio byłem w tym twoim wrocławiu bo
              pomagałem pewnej rodzinie w przeprowadzce do Poznania. I jak zobaczyłem te
              brudne, popisane kamiennice to pomyslałem ze jestem w kazachstanie. A jak
              poszłem wyrzucic smieci to w smietniku jakas pani załatawiała swoje potrzeby. to
              ma byc europejskie miasto?? buahaha
              • Gość: W Re: Tak jak z LG ,HP czy Toyota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.07, 19:03
                Gość portalu: radek napisał(a):

> W wiosce to ty mieszkasz buraku. Ostatnio byłem w tym twoim wrocławiu bo
                > pomagałem pewnej rodzinie w przeprowadzce do Poznania. I jak zobaczyłem te
                > brudne, popisane kamiennice to pomyslałem ze jestem w kazachstanie. A jak
                > poszłem wyrzucic smieci to w smietniku jakas pani załatawiała swoje potrzeby.
                t
                > o
                > ma byc europejskie miasto?? buahaha

radek synu paetza co slychac w wiosce poznan?

dalej zalatwiacie swoje potrzeby fizjologiczne na srodku waszego
                mikroskopijnego kartoflanego rynku, gdzie stoja kamieniczki jak w wiosce, a nie
                w miescie

poznan to nawet nie zasluguje na miano miasta, to kartoflana wioska w ktorej
                mieszkaja tacy wioskowi chlopcy z pryszczami na twarzy, jak ty radek
      • Gość: gośc Re: Google wybrało Wrocław IP: 195.205.147.* 04.04.07, 11:41
        Centrum jest, na krupniczej w krakowie.
    • wroclawzwyboru Google wybrało Wrocław 04.04.07, 08:25
      Oby nie okazało się to plotką... Ale zgodzę się: Google we Wrocławiu to byłoby coś!

--------
      wroclawzwyboru.blox.pl
      • Gość: miszcz Jakie badania prowadzi Google ? Pytam poważnie IP: 62.69.202.* 04.04.07, 08:43
        W jakiej dziedzinie prowadza oni badania ? I dlaczego zatrudniają tyle ludzi na
        świecie ? W dziedzinie wyszukiwarek internetowych, bo tylko z tego znam ta
        firmę. Na czym oni zarabiają tak naprawdę i co oprócz tego robią. Jak ktoś wie
        niech odpowie
        • Gość: | Re: Jakie badania prowadzi Google ? Pytam poważni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 11:49
          > W jakiej dziedzinie prowadza oni badania ? I dlaczego zatrudniają tyle ludzi
          > na świecie ? W dziedzinie wyszukiwarek internetowych, bo tylko z tego znam ta
          > firmę. Na czym oni zarabiają tak naprawdę i co oprócz tego robią. Jak ktoś wie
          > niech odpowie

labs.google.com/
          finance.google.com/finance?q=GOOG
          • Gość: bibi z Nicei W jakiej dziedzinie prowadza oni badania ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 23:59
            Moim zdaniem chodzi o masowe wydobycie zasobow ludzkich, ale moge sie mylic.
        • Gość: ms Re: Jakie badania prowadzi Google ? Pytam poważni IP: 212.160.156.* 04.04.07, 12:05
          Na czym zarabiają, co takiego robią? Tablicę ogłoszeń drobnych o zasięgu globalnym.
          Nie trzeba wiele, żeby się reklamować w Google, a skuteczność jest duża, bo dużo
          osób korzysta z wyszukiwarki i można dobierać reklamy stosowanie do tego czego
          szukają.
          • Gość: miszcz Re: Jakie badania prowadzi Google ? Pytam poważni IP: 62.69.202.* 05.04.07, 08:13
            Dzięki za podane linki. Ale szczerze mówiac(na podstawie tych linków) nie
            przekonuje mnie to co oni robia. Te ich niby badania wydają mi się mocno
            naciągane .Ale skoro istnieja i chcą działać także we Wrocławiu to bardzo
            dobrze.
    • jarosh_jarosh Google wybrało Wrocław 04.04.07, 08:42
      We Wrocławiu pracownicy Google'a najpewniej za zadanie będą mieli usprawniać
      stare aplikacje i tworzyć zupełnie nowe od podstaw. - WOW, co za fachowa
      diagnoza!!! Kto by pomyslal, brawo dla autora tych slow!!!
      • Gość: Wrocek Re: Google wybrało Wrocław IP: *.chello.pl 04.04.07, 08:57
        Wrocław to potega,Google to udawadniaja!!!
        • Gość: realista Re: Google wybrało Wrocław IP: *.lublin.pl 04.04.07, 09:23
          juz sobie wyobrazam jakie projekty tam przeniosa. pewnie sama papierkologia i
          jakis uwsteczniajacy bugfix. zauwazcie ze powazne firmy nigdy nie przenosza
          swoich kluczowych projektow do tanich krajow.
    • Gość: west i kolejni nie znajdą wykwalifikowanych pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 09:50
      bo we Wrocławiu i okolicach takich nie ma!!
      • Gość: optymista Re: i kolejni nie znajdą wykwalifikowanych pracow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 11:12
        > bo we Wrocławiu i okolicach takich nie ma!!

są, a już na pewno się znajdą jak się im zaoferyje odpowiednie płace a nie 1400
        brutto :)
    • degustimus Re: Google wybrało Wrocław 04.04.07, 10:18
      Wszyscy się cieszyliśmy na wieść o LG ... i kicha wyszła;| Google było by
      to coś niezmiernie dobrego, warto trzymać kciuki ALE.. Bo zawsze jest jakieś,
      ale... Ale nie tylko by Wrocek skorzystał z "okularków”, ale i ten durny
      Poznaniak, co też Internet "na nieszczęście " posiada i w google pracować mógłby
    • marcin.poznan Gratulacje!!! 04.04.07, 11:03
      Szczere gratulacje dla miłego Wrocławia! Oby więcej takich wiadomości :)
    • franckey Re: Google wybrało Wrocław 04.04.07, 11:45
      Gratuluję. Czym więcej takich firm, tym lepszy PR całej Polski.
      Wolałbym mieć taką inwestycję w Poznaniu, ale trudno, mamy za to Allegro i Wiki ;)
      Z Wrocławiem zawsze dobre skojarzenia
      • Gość: warszawiak Re: Google wybrało tania siłe roboczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:01
        nie rozumiem rzadu przecież to beznadziejne miasto dziwie sie nigdy bym tam nie
        załozył firmy cała Polska wspiera zasra... Wrocław w głupim kraju mieszkam
        • Gość: wawa Re: Google wybrało tania siłe roboczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:44
          olewam cały dolny śląsk z Wrocławiem włacznie juz wole zeby dofinansowali gdansk
          lub łodz a nie tylko wrocław miasto beznandziejne
        • misza1000 w głupim kraju mieszkam 04.04.07, 19:46
          Gość portalu: warszawiak napisał(a): "nie rozumiem rzadu przecież to
          beznadziejne miasto dziwie sie nigdy bym tam nie załozył firmy cała Polska
          wspiera zasra... Wrocław w głupim kraju mieszkam"

Najprawdopodobniej w domu zbudowanym z cegly zabranej z Wroclawia a calkiem
          mozliwe, iz uzyskanej z rozbiorki jednego z niewielu budynkow we Wroclawiu,
          ktore przetrwaly wojne.
          • Gość: AntyMisza Do miszy1000 IP: *.eranet.pl 04.04.07, 23:23
            Hm, już twój nick wskazuje żeś z wrocka - bo tam większość to przybysze ze
            Wschodu. Więc może nie wiesz, ze w Wawie zostało jesazcze mniej budynków niż w
            Wrocławiu. A raczej w Breslau. No własnie - Wawa została zburzona bo jej
            mieszkańcy walczyli o wolną... Polskę. A Breslau - bo walczył o... III Rzeszę.
            Niemiecką. Zanim wię zaczniesz rozlewać łzy nad gruzami Breslau i miec
            pretensje do Warszawy - zastanów się nad tymi drobnymi różnicami w oprzyczynach
            zburzenia obu miast.
            • ludendorf Też głupoty piszesz 01.05.07, 01:26
              PRZESTAńCIE WRESZCIE Z TYMI GłUPOTAMI Z PRZYBYSZAMI ZE WSCHODU BO TO BYłO TYLKO
              20%. KTOś NIE WIERZY NIECH SPRAWDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Pollack Re: Google wybrało tania siłe roboczą IP: *.eranet.pl 04.04.07, 23:27
          Tak,tak! Tylko Warszawa!!!!!
      • Gość: otico Re: Google wybrało Wrocław IP: *.eranet.pl 04.04.07, 23:14
        Ładne dziewczyny to sąś w Wawie. No i jeszce w 3mieście. W POznaniu - tak, tyle
        że w agencjach dla niemiaszków. A jak się we Wrocku zadomowią wreszcie
        Koreańczycy i Chińcycy - to robotę tam najpewniej znajdą... młode wrocławianki.
        • Gość: WRC Re: Google wybrało Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 23:28
          Gość portalu: otico napisał(a):

> Ładne dziewczyny to sąś w Wawie. No i jeszce w 3mieście. W POznaniu - tak,
          tyle
          >
          > że w agencjach dla niemiaszków. A jak się we Wrocku zadomowią wreszcie
          > Koreańczycy i Chińcycy - to robotę tam najpewniej znajdą... młode
          wrocławianki.

Twoja matka zmieniaczu nicków z eranet, pracuje w podlubelskim domu publicznym
          i obsługuje dziennie 100 śmierdzących Ukraińców.
    • Gość: osk Google wybrało Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 19:30
      super ;]
    • Gość: PrzyglupOdKlawiatu Google wybrało Wrocław IP: *.wro.vectranet.pl 04.04.07, 20:23
      Przyszly byly pracownik bylej firmy na S pozdrawia przyszlego pracowdawce ;D
      • Gość: PrzyglupOdKlawiatu Re: Google wybrało Wrocław IP: *.wro.vectranet.pl 05.04.07, 00:35
        Pewnie trzeba bedzie dalej robic OSS (Outsourcing Systemow Spadkowych), ale
        przynajmniej za lepsza kase :)
    • Gość: free Re: Google wybrało Wrocław IP: *.w83-201.abo.wanadoo.fr 05.04.07, 09:22
      test
    • drexler82 Nie będzie Google w Wrocławiu!!! 05.04.07, 14:44
      Niezły kit! Jak mówi Artur Waliszewski - "Regularnie rozmawiamy z
      przedstawicielami polskich władz i wierzymy, że Polska jest wspaniałym krajem, w
      którym warto inwestować. Na tą chwilę nie mamy nic do zakomunikowania" - czyli
      albo to Gazeta Wyborcza takie kity wciska lub ktoś inne i na siłę znowu chcą
      promować jaki to Wrocław popularny wśród inwestycji z branży IT. Przydałyby się
      tanie mieszkania, a nie takie inwestycje :(
      • Gość: PACE Re: Nie będzie Google w Wrocławiu!!! IP: 80.51.132.* 05.04.07, 23:05
        wladze miasta sie obudza jak mieszkancow bedzie 300 tysiecy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka