Gość: barejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 16:06 Czy ktoś może polecić dobrego specjalistę we Wrocławiu /ew. w innych miastach/ , który dobrze zoperuje nowotwór macicy. Sprawa jest pilna. Dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stokrotka7 Re: nowotwór macicy - ginekolog pilnie poszukiwan IP: *.as.kn.pl 16.04.07, 21:14 Ja polecam dr Piotra Lachowskiego, pracuje i operuje w szpitalu na Brochowie. Mnie tez zoperował i choc zagrozenie bylo duze udalo mu sie aby operacja przebiegła według najbardziej optymistycznego scenariusza jaki mógł byc w mojej sytuacji. Poza tym, sympatyczny człowiek. Przyjmuje prywatnie w przychodni na Ostrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: nowotwór macicy - ginekolog pilnie poszukiwan IP: 156.17.100.* 11.05.07, 12:39 Polecam profesora Karmowskiego z kliniki na Chałubińskiego, leczył mnie i wiele znajomych, doskonały operator, mistrz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevi Re: nowotwór macicy - ginekolog pilnie poszukiwan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:00 Chyba sobie jakieś żarty z poważnych rzeczy robicie. Karmowski, Lachowski mają operować pacjentkę z nowotworem macicy? Takie operacje muszą być wykonane w ośrodku specjalistycznym, przez ludzi mających odpowiednie doświadczenie i umiejętności. Podczas takiego zabiegu należy usunąć węzły chłonne biodrowe, a często i okołoaortalne - a to potrafi robić we Wrocławiu bardzo niewielu operatorów; można ich policzyć na palcach jednej ręki. I na pewno nie należą do nich wyżej wymienieni! Odpowiadając na pytanie - osoba z nowotworem macicy powinna udać się do poradni ginekologii onkologicznej w Dolnośląskim Centrum Onkologii przy pl. Hirszfelda i tam właśnie zostanie prawidłowo zoperowana. Odpowiedz Link Zgłoś
anapos Re: nowotwór macicy - ginekolog pilnie poszukiwan 13.05.07, 21:34 Jak najbardziej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klin prof. Kornafel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 22:47 Można zasięgnać konsultacji - przyjmuje w Dolmedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do trevi Re: nowotwór macicy - ginekolog pilnie poszukiwan IP: *.171.19.42.crowley.pl 14.05.07, 10:54 żarty to Ty sobie robisz, odpisując w takim histerycznym tonie na post sprzed półtora miesiąca. Jeśli dziewczyna jest rozsądna na pewno nie czekała 6 tygodni na poradę z netu, tylko udała się do odpowiedniego lekarza, skierowana, (miejmy nadzieję) przez rodzinnego albo swojego ginekologa. P.S. BTW znasz w.w lekarzy, widziałaś/eś ich w czasie zabiegów, że śmiesz oceniać, że nie umieją wykonać operacji onkologicznych w usunięciem węzłów chłonnych? Zwłaszcza taki zarzut pod adresem profesora? niezłe:-) Na szczęście nie tylko DCO wykonuje zabiegi ginekologiczno-onkologiczne. Osobiscie wolałabym trafić w ręce dobrego specjalisty ginekologa z Chałubińskiego czy Brochowa ale posiadającego wieloletnie DOŚWIADCZENIE w takich zabiegach niż do młodego lekarza, który się dopiero uczy w DCO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorowa Re: nowotwór macicy - ginekolog pilnie poszukiwan IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 16.05.07, 00:01 Nie mnie oceniać kompetencje w/w lekarzy, ale wiem jedno - sprawami nowotworowymi powinien zajmować się ONKOLOG. A z pewnością przeprowadzić dokładną diagnostykę przed zabiegiem. Co możesz powiedzieć o doświadczeniu lekarzy wymienionych w poście? Skąd wiesz, ile wykonali operacji OKOLOGICZNYCH i jakie mają efekty? Zdecydowanie zgadzam się z osobą, która poleca Dolnośląskie Centrum Onkologii - przecież tam pracują też ginekolodzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevi Re: nowotwór macicy - ginekolog pilnie poszukiwan IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.07, 16:51 Zapewniam Cię, że mój ton, ani tym bardziej samopoczucie nie są histeryczne. Czytanie wypowiedzi w tym temacie (jak i w każdym innym na forum) nie jest zarezerwowane dla założyciela wątku. Znam umiejętności tych lekarzy i doskonale wiem, że nigdy nie wykonali oni limfadenektomii okołoaortalnej, w przeciwieństwie do lekarzy z DCO (również tych młodych). Uświadom sobie, że każdy lekarz (nawet profesor) uczy się przez całą swoją karierę. Tak, młodzi lekarze z DCO zdobywają specjalizację z ginekologii onkologicznej i uczą się - w wieku trzydziestu kilku lat mają już dużą wiedzę i umiejętności i cały czas je doskonalą. Uczą się wykonywać najbardziej skomplikowane i radykalne zabiegi w ginekologii onkologicznej, bo mają od kogo się uczyć. Statystyki są bezlitosne - wyniki leczenia nowotworów narządu płciowego stawiają Polskę na jednym z ostatnich miejsc w Europie. A wiesz dlaczego? Bo za leczenie takich pacjentek zabierają się osoby, którym wydaje się, że potrafią to robić. A rzeczywistość jest zgoła inna - nie mają najczęściej o tym zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: nowotwór macicy - ginekolog pilnie poszukiwan IP: 195.205.228.* 05.01.14, 18:56 DCO moge powiedziec ze najlepsi lekarze jestem 5 lat po operacji i nie ma nawrotu choroby operował mnie młody lekarz Maciejewski moge powiedziec ze zawdzieczam mu życie . Moim zdaniem to powinni operowac tylko onkolodzy bo spotkalam wiele kobiet w szpitalu operowanych przez ginekologow na takich oddzialach operacje sa robione oszczednie i pacjentki po paru latach laduja na onkologi w Wroclawiu z nowotworem juz 4 stopnia wiec odrazu doradzam do onkologa sie udac Odpowiedz Link Zgłoś